Nuori Lempon joukkue sai tärkeää kokemusta, Isku parempi treenipelissä Pyynikillä

9.9.2022

M1 HARJOITUSOTTELU: RANTAPERKIÖN ISKU – LEMPO-VOLLEY  4–0 (25–21, 25–20, 25–19, 25–20)

9.9.2022 Pyynikin palloiluhalli, Tampere

Avauskokoonpanot:

Lempo:  Kalle Nieminen, Atte Korkola, Veeti Ahlfors, Aki Tuomivaara, Veeti Kosonen, Kasper Vesanen ja libero Arttu Hokkanen.

Isku: Henri Strengell, Lauri Bär, Antti Taponen, Petteri Friberg, Aaro Enqvist, Eetu Ahonen ja libero Niko Lehtosalo

Lempo-Volleyn joukkue jatkoi harjoituspelejään Tampereella Rantaperkiön Iskun kanssa perjantaina 9. syyskuuta. Lempo oli matkassa nuorella 1- ja 2-sarjajoukkueiden ryhmällä, josta kokeneemmat pelaajat olivat tällä kertaa jääneet kotiin. Lempon konkarit olivat Eetu Saarinen ja Tommi Nieminen.

Lempolla olivat kokoonpanossa myös 2007 syntynyt kolmikko Kasper Vesanen, Kenron Tüür ja Lauri Lahtinen.

Myös Isku pelasi nuorella joukkueella, viime vuoden joukkue on uusiutunut vahvasti ja A-poikien viime kauden SM-hopeamitalistista on noussut monia pelaajia ryhmään. Viime kauden pelaajista mukana olivat kokeneemmasta porukasta kapteeni ja hakkuri Petteri Friberg ja nuoremmat Antti Taponen, Eetu Ahonen ja Aaro Enqvist.

Isku nappasi nuorten ryhmien välisestä koitoksesta voiton 4–0 (25–21, 25–20, 25–19, 25–20).

Lempon peliä johti 2-sarjan päävalmentaja Pasi Korkola ja 1-sarjan valmennuksessa olevat Tuomas Alatalo ja Kari Nieminen olivat myös mukana.

– Positiivista oli ehdottomasti tänään meidän hyvä peli-ilme, Pasi Korkola mietti ottelusta.

– Vaikka oli sekajoukkue ja kokoonpanoa vaihdettiin joka erään, olisi peli voinut mennä enemmänkin sekaisin. Joukkueena kokonaisuudessa ihan ok esitys tänään.

Ottelu oli noin puolelle ryhmästä kauden ensimmäinen harjoituspeli ja 1-sarjaringissä olevat pelajatkin saivat nyt isompia minuutteja kuin aiemmissa treenipeleissä. Etenkin nuoren 07-kolmikon debyytti oli hieno askel nuorten miesten uralla.

– Tämä oli heille ensimmäinen aikuisten tosipeli ja kaikki täyttivät tonttinsa oikein mallikkaasti, Korkola kehui. Kolmikosta Vesanen ja Tüür pelasivat sekä keskitorjun että hakkurin paikkaa, Lahtinen oli erän verran liberona.

Lempo pyöritti läpi illan kokoonpanoaan ja kaikki pääsivät pelaamaan. Ville Tuki, Tommi Nieminen, Eetu Saarinen, Lahtinen ja Tüür pääsivät peliin mukaan illan aikana. Myös Isku pyöritti ryhmäänsä monipuolisesti ja jakoi vastuuta eri pelaajille.

Eristä ensimmäinen ja kolmas olivat tasaisimmat, mutta Isku oli koko illan askeleen verran edellä ja hallitsi jokaista erää. Etenkin erien edetessä kohti 20 pistettä Lempon omat virheet toivat pisteitä kotijoukkueelle.

– Tehtiin paljon omia virheitä, siinä oli tänään iso ero. Varmaan sekin vaikutti, että kaverit vieressä vaihtelivat erien välillä eikä tällä ryhmällä ole juuri harjoiteltu. Tärkeää oli, että kaikki saivat peliaikaa ja sitä pystyttiin tarjoamaan, Korkola mietti.

Lempolta etenkin libero Arttu Hokkanen ja molemmat passarit Kalle Nieminen ja VIlle Tuki pelasivat vahvan iltapuhteen. Iskulta nuori passari Henri Strengell pelasi upean pelin ja keskitorjuja Antti Taponen osoitti, miksi kuuluu nuorten maajoukkueeseen.

Hyökkäystehoissa Isku oli hieman edellä. Lempolta Kosonen ja Tommi Nieminen toivat peliin hyvää hyökkäystehoa ja pisteitä, molemmilla kokosivat kahdeksan pinnaa. Isku kuitenkin teki selvästi vähemmän suoria hyökkäysvirheitä. Molemmat käyttivät paljon peippejä ja taktisempia hyökkäyksiä, se toi peliin paljon pitkiä palloja ja puolustuksia, mikä oli varmasti oiva asia harjoituspelin annille.

SEURAAVA PELI:  

Lempo kohtaa Iskun Hakkarissa perjantaina 16.9. harjoituspelissä.