Lempo esitti upean kauden avauksen ja voitti KaVen 3–0: "Tänään meillä ei ollut heikkoja lenkkejä"

1.10.2022

M1 RUNKOSARJA: LEMPO-VOLLEY – KARHULAN VEIKOT 3-0 (25–12, 25–18, 25-18

1.10.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley avasi miesten 1-sarjakauden valot sammuksiin -meiningillä. Lempo otti varsin vakuuttavan 3–0 (25–12, 25–18, 25–18) -kotivoiton Karhulan Veikoista ja sai mainion alun sarjakauteen.

– Meidän peli vaikutti tänään kyllä todella hyvältä. Kun virhekontrolli on noin hyvää ja torjunta-puolustus toimii, tulos on tällainen, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo iloitsi.

Ennakkoon Karhula nostettiin sarjan parhaiden joukkoon ja voi varmasti paikkansa sieltä ottaakin. Kauden avauspelissä joukkueen peli ei ollut kuitenkaan vielä valmista, kun taas Lempon otteet olivat varsin hyvällä tasolla lokakuun alussa usean harjoituspelien myötä.

KaVe jäi avauserässä vain 12:een pisteeseen ja avauserä taisi olla yhtä iso shokki koti- että vierasjoukkueella ja yleisölle, kuinka ylivoimainen Lempo oli. Kliseisesti Lempolla toimi kaikki ja KaVella ei mikään. Lempo napsi useamman torjunnan ja KaVella tappohyökkäysten saaminen oli haastavaa.

Lempon parhaana palkitun Sten Kruudan syöttövuorolla Lempo teki kymmenen pisteen putken ja tilanne muuttui 8–5:sta 18–5:een.

– En tiedä mitä tapahtui avauserässä, kun meni niin selvästi. Sain itse siinä hyvän syöttöputken ja saatiin kaulaa. On ollut vähän sairastelua ja ajattelin, että syöttö ei ainakaan toimi, kun siitä on ollut niin paljon taukoa, mutta meni hyvin, Kruuda tarinoi.

Toiseen erään vierasjoukkue teki selvän ryhtiliikkeen ja erää mentiin tasaisesti reiluun kymmeneen pisteeseen. Sitten pieneen hetkeen KaVelta hyökkäysvirheet ja Lempo otti tarvittavan eräjohdon. Lempo pystyi pelaamaan vähillä omilla virheillä ja hallitsi erän loppuun.

Kolmas erä oli hyvin samanlainen, KaVe laittoi alkupuoliskolla hyvin hanttiin. KaVe pysyi pitkään iskuetäisyydellä ja tilanne oli Lempolle 21–18. Sen jälkeen Anssi Vesanen syötti pelin loppuun ja päätti kauden avauksen upeaan ässään.

– Saatiin meidän osa-alueet kuntoon, oltiin tosi hyviä ja tulos kertoo sen, päävalmentaja Alatalo tiviisti.

– Etenkin torjuntapeli oli todella hyvää. Pälkäne-pelissä oltiin siinä vaikeuksissa, nyt se oli laadukasta ja sen myötä puolustettiin hyvin. Aika tasaista suorittamista kokonaisuudessaan.

Lempolta hakkuri Tuomas Sillanpää kokosi isoimmat pisteet 14. Huominarvoista, että Lempon kuusikko passari Arttu Lehtimäkeä lukuun ottamatta kokosi tasaisesti pinnoja välillä 6–14. Virallisen Lempo-debyyttinsä tehnyt Kasimir Vuorinen esitti jäätävää vastaanottopeliä ja teki kuusi pistettä, joista useampi hienoilla ja fiksuilla peipeillä. Passari Lehtimäki sai keskipelin toimimaan hienosti Vesasen ja Kruudan kanssa.

KaVen ryhmä uusiutui jonkin verran täksi kaudeksi. Ryhmään tulleet Fowad Rezai, Connor Boyle, Tuomas Karjalainen ja Atte Kyrölä olivat kaikki avauksessa. Libero-Rezai pelasi mainion pelin ja palkittiin parhaana. Lempo-torjunta sai hyvin pimennettyä Kyrölän ja Boylen, eniten pisteitä teki hakkuri Santeri Sirén (7). 

Kun tärkeä yleispelaaja Mikael Korhola oli poissa, toisen yleispelaajan paikka vaihteli. Eniten roolissa nähtiin yleensä keskitorjujana tai hakkurina pelannut Anton Lepistö. Aivan vielä ei KaVe-hyökkääjät päässeet samalla aaltopituudelle Karjalaisen nopean passin kanssa ja konkari Matti Palonen otti passarin paikan kolmannessa erässä.

Keskitorjuja Kruuda oli tyytyväinen iltapuhteeseen. Hän teki keskeltä 8 pistettä ja keskarikollega Vesanen 10.

– Aina on kiva aloittaa kausi. Oltiin yllättävän valmiita. Tiedettiin, että kova porukka on vastassa ja sen näki, että foksu oli tapissa kaikille. Tänään meillä ei ollut heikkoja lenkkejä.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Simo Puttonen, Sten Kruuda Tuomas Sillanpää, Kasimir Vuorinen, Anssi Vesanen ja libero Jyri Niemi

KaVe: Tuomas Karjalainen, Atte Kyrölä, Henri Jokinen, Santeri Sirén, Anton Lepistö, Conor Boyle ja libero Fowad Rezai

Palkinnot:

Lempon paras pelaaja: Sten Kruuda
KaVen paras pelaaja: Fowad Rezai

Pisteet:

Lempo: Tuomas Sillanpää 14, Anssi Vesanen 10, Simo Puttonen 9

KaVe: Santeri Sirén 7, Henri Jokinen 6, Atte Kyrölä 5

Yleisö:  205

Seuraava peli:

Lempo kohtaa Oulun Kiskon Hakkarissa 15. lokakuuta. KaVe pelaa 8.10. Eastin vieraana.  

Kuvat: Kari Kautto