Historiaa - Lempo-Volleylle ensimmäinen voitto naisten 1-sarjassa, WoVo nurin 3-1

24.10.2021

NAISTEN 1-SARJAA LEMPO-VOLLEY - WOVO AKATEMIA 3-1 (25-23, 28-26, 18-25, 25-19)

Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä, 24.10.2021

Avauskokoonpanot:

Lempo: Liisa Lahtinen, Annika Saari, Veera Hussa, Sofia Ikonen, Neea-Maria Joki, Milana Hutko ja libero Viivi Huurne

WoVo Akatemia: Neea Tasala, Miia Maria Mäkikyrö, Anni Pohjanen, Noora Halonen, Larissa Isokääntä, Assi Vainikka ja libero Neea Luodes

Tulospalvelu

Lempo-Volley sai Hakkarin sunnuntai-illassa sen, mitä kovasti oli alkukauden hakenut: seurahistorian ensimmäisen voiton naisten 1-sarjassa. Kun neljännessä erässä ottelupallossa WoVon hyökkäys jäi verkkoon, pääsi Lempo aloittamaan voitontanssinsa.

- Henkisesti tosi kova voitto. Niin sanottu käärmeenkaula on nyt katkaistu ja on helpompi lähteä seuraaviin peleihin, Lempon libero Viivi Huurne kertoi.

Lempo oli pelannut viisi ensimmäistä peliään ilman sarjapisteitä. Nyt aukesi samalla piste- että voittosarake ja Lempo nousi pois viimeiseltä sijalta.

- Aina voitto lämmittää. Tehtiin itselle taas vaikeaksi, kun voittamisen paine menee tarpeeksi korvien väliin, Lempon päävalmentaja Jani Huurne iloitsi pisteistä.

Lempo oli saanut mukaansa LP Kangasalan Mestaruusliiga-joukkueesta yleispelaaja Neea-Maria Joen, joka pelaa Lempossa kehityspelaajan kaksoisedustuksella. Myös Lempon Kira Forsblom pääsi tekemään 1-sarjadebyyttinsä.

WoVo oli pelannut lauantaina Iskua vastaan Tampereella ja hävinnyt 0-3. Nyt mukaan tuli erävoitto, mutta ei pisteitä.

Pelissä oli kaksi pienempää taukoa. Avauserässä noin 15 minuuttia korjattiin pöytäkirjaa näppäinvirheen myötä. Toisessa erässä WoVon Noora Halonen loukkaantui ja joutui jättämään pelin kesken. Pikaista paranemista Nooralle!

Kaikkiaan peli oli hyvin tasainen, kuten osattiin odottaa. Kaksi ensimmäistä erää menivät Lempolle kahden pisteen erolla. Ne olivat hienoja osoituksia Lempon henkisen kantin parantumisesta kauden edetessä.

Toinen erä oli muutenkin erikoinen, kun Lempon 15-10-johdossa WoVon Noora Kallinen syötti kahdeksan pisteen putken. Lempo kuitenkin pääsi nopeasti takaisin johtoon ja sai kaivettua erävoiton. Jatkopalloilla Milana Hutkon kaksi upeaa torjuntaa ja Joen muutama paraatipuolustus pelastivat Lempon erätappion partaalta.

Kolmannessa erässä Lempolla oli pieni ulospuhallus kahden voittoerän ja varmistetun ensimmäisen sarjapisteen jälkeen. Samalla WoVo selkeytti peliään ja sai hyökkäyspelinsä toimimaan. Neljäs erä meni Lempon pienessä johdossa läpi erän eikä WoVo päässyt hakemaan pelin viemistä viidenteen, vaan Lempon kantti kesti.

- Vastaanotto kesti ihan hyvin läpi pelin. Toinen erä varsinkin oli hyvää peliä. Paljon hyviä puolustuspalloja, torjuntapeli oli osa-alue, jossa eniten kohennettavaa, Jani Huurne arvioi.

Lempon ykköstykiksi nousi Joki, joka teki upean 26 pistettä. Hän esitti muutaman todella upean lyönnin ja oli tehokas myös kutospaikalta. Täksi kaudeksi Kuortaneelta Kangasalle liigaan siirtynyt Joki on esiintynyt hyvin myös liigassa kentälle päästyään. Hän on pelannut Kangasalla enimmäkseen hakkurina, joten 1-sarjassa tuli tärkeää kokemusta yleispelaajan roolista.

- Oli mukava pelata 1-sarjaa taas ja yleispelaajan paikalla. Oma peli kulki ihan mukavasti, välillä vastaanoton kanssa hieman vaikeuksia, mutta pysyi kuitenkin ihan hyvin kasassa, Joki arvioi.

Lempolla passari Liisa Lahtinen aloitti pelin ja Riikka Vuorentausta pelasi viimeiset 1,5 erää. Myös yleispelaaja- ja hakkurirotaatio kiersi jonkin verran. Sofia Ikonen aloitti hakkurina ja lopetti yleispelaajana pelaten kauden parastaan tehden 15 pistettä.

Liberona taistellut Viivi Huurne pelasi upean pelin tehden ison tukun puolustuksia. Myös WoVon libero Neea Luodes pelasi erinomaisesti. Erikoisuutena oli hänelle merkatut kaksi hyökkäyspisteistä, kun ovelat toimitukset tippuivat Lempo-kenttään.

WoVolla oli muutama todellinen nuori timantti, joista voi povata tulevaisuuden liigapelaajia. Hakkuri Miia Maria Mäkikyrö teki 17 pistettä ja esitti Joen tavoin todella hienoja sivalluksia. Häntä tuki vahvasti 13 pisteen Kallinen ja 12 pisteen keskitorjuja Assi Vainikka, joka onnistui muutaman kerran satasen hyökkäyksissä vastustamattomasti. Passari Neea Tasala pyöritti peliä taitavasti.

Voitto tuo varmasti itseluottamusta lempolaisille kauden jatkoon. Seuraava peli on heti viikon päästä kotona, kun vastaan tulee toinen akatemiajoukkue LP Viesti Salosta.