Otteluennakot

13.10. VaLePa 3 - Lempo-Volley 2 

2-sarja jatkuu avausviikonlopun jälkeen, ja Lempo-Volley saa pian uuden tilaisuuden kirkastaa kauden avauspelin tappio. Sarja-avauksessa oli havaittavissa jännitystä, ja rutinoitunut vastustaja Loimun 1-joukkue oli parempi erin 3-1.

Nyt luvassa on kauden ensimmäinen vierasreissu. Lempo matkaa Sastamalaan, tarkemmin legendaariselle Sylvään koululle, jossa aiemmin pelasi muun muassa VaLePan liigajoukkue. Peli alkaa sunnuntaina jo kello 14.30. Harjoituskaudella vieraspelit sujuivat hyvin ilman matkaväsymystä, sillä kahdesta matkapelistä ei tullut yhtään erätappiota.

Vastassa on VaLePan 3-joukkue. Edustus pelaa liigaa ja 2-joukkue 1-sarjaa. Nuori joukkue koostuu lähinnä seuran omista B-pojista. Molemmilla joukkueilla on ainakin paikallisuusaste korkea, Lemponkin joukkueesta lähes kaikki ovat lempääläisiä tai paikkakunnalla useamman vuoden asuneita.

Lempon avauspeliin tarkemmin perehtyessä huomaa, että lempääläiset käyttivät laajaa rosteriaan monipuolisesti. Vain Eetu Saarinen puuttui kokoonpanosta, ja nyt Eetu debytoi Lempo-paidassa. Pisteitä merkautti peräti kahdeksan pelaajaa. Parhaina olivat Tommi Nieminen (14) ja Olli Uusitalo (13).

Nuorisokaartista irti pääsi liberona pelannut Kalle Nieminen, Aki Tuomivaara ja Niko Montonen vielä odottavat miesten sarjojen virallista debyyttiä. Jari Nurro debytoi hyvin Hakkarissa. Passipeliä pyörittivät puoliksi Jonne Haavisto ja Saku Tuomivaara. 

Tuleva vastus on osittain tuttu jo viime kaudelta 2-sarjasta. Silloin Jyryn nimellä pelannut nykyinen Lempon joukkue voitti VaLePan 3-0 ja 3-1. VaLePa jäi alempaan jatkosarjaan Jyryn pelatessa ylemmässä.

Viime kauden VaLePa on kuitenkin muuttunut, kun parhaimmisto siirtyi pykälää ylemmäs 1-sarjaan. Heille paikkaajat on löydetty nuoremmista junioreista. Lempääläisillekin tuttu Harri Lehtimäki ei ole enää joukkueen valmentaja, joukkueen avauspelissä penkillä oli Juha Marttila. 

Avauspelissä VaLePa jäi selvästi 3-1 Oripään Urheilijoiden jalkoihin. Varmaa on siis se, että toinen joukkue avaa kauden voittotilinsä toisessa sarjapelissään.

6.10. Lempo-Volley 2 - Raision Loimu 1

2-sarjakauden avauksen laajana ennakkona toimii analyysi tulevan kauden 2-sarjan vastustajista.

LAAJAN ENNAKKOARTIKKELIN VOIT LUKEA TÄÄLTÄ

30.9. Harjoituspeli Lempo-Volley 2 - Aitolahden Riento

Harjoituskauden viimeinen ottelu ennen sarjakauden alkua. Vastaan tulee tuttu Aitolahden Riento, joka pelaa myös samassa lohkossa Lempo-Volleyn kanssa 2-sarjassa.

Alkukaudella joukkueet kohtasivat kertaalleen Hervannassa, jolloin Lempo voitti 3-0. 

Sarjan alkuunkaan ei ole enää kauaa: ensimmäinen peli on jo saman viikon sunnuntaina 6. lokakuuta. Silloin Hakkariin saapuu uusiutuntu ja vahvistunut Raision Loimu.

AitRi-peliin Lempon penkin taakse Kimmo Katajamäen pariksi palaa Kari Nieminen, joka oli Isku-Veikot pelin Sloveniassa EM-kisareissussa. 

AitRi-pelistä on hyvä hakea vielä viimeisiä kuvioita sarja-avaukseen. Lempo on pelannut nousujohteisen pre seasonin, ja nuoret pelaajt ovat päässeet hyvin mukaan joukkueeseen. Luvassa varmasti aiempaa varmempaa peliä, kun treeniviikkoja on takana jo useita.

Peli pelataan Hakkarissa avoimin ovin, joten tervetuloa paikalle seuraamaan!

19.9. Harjoituspeli Isku-Veikot - Lempo-Volley 2

Lempo-Volleyn 2-sarjajoukkueen kauden kolmannessa harjoituspelissä vastaan asettuu jo alkukaudesta kerran kohdattu Valkeakosken Isku-Veikot. Tällä kertaa peli pelataan Valkeakoskella, kun elokuussa miteltiin Hakkarissa. Peli alkaa Apian urheilutalolla kello 18.30.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Isku-Veikkojen 2-1 voittoon, kun salivuoron loppumisen vuoksi peli jäi kolmeen erään. Siitä pelistä Lempon peli on mennyt paljon eteenpäin, hyvänä esimerkkinä 3-0 vierasvoitto harjoituspelissä AitRissa.

- Näkee, että nuori joukkue tarvitsee pelejä. Ilahduttavaa on ollut joukkueen tasaisuus, tuumi AitRi-pelin jälkeen valmentaja Kari Nieminen.

Ja lisää pelejä tulee ennen sarjan alkua. 2-sarja alkaa Lempon kohdalla 6.10. kotipelillä Raision Loimua vastaan. Tällä kaudella 2-sarjaa pelataan kolmessa lohkossa, ja runkosarjapelejä tulee 18 kolminkertaisen sarjan vuoksi.

Isku-Veikot ja Lempo eivät kohtaa runkosarjassa, sillä joukkueet on sijoitettu eri lohkoihin. Lempo pelaa lohkossa B ja Isku.Veikot lohkossa C. Lohkojako meni keskeltä Pirkanmaata, sen vuoksi Isku-Veikot, Pälkäneen Luja-Lukko ja Vilppulan Tähti on sijoitettu eri lohkoon Lempon ja muiden pirkanmaalaisten, kuten AitRin ja VaLePa 3:n kanssa.

Lempolta puuttuu pelistä uusi pelaaja Jari Nurro, joka debytoi AitRia vastaan. Harjoituskaudella esiin on noussut vahvasti joukkueen nuorisokaarti Aki Tuomivaara, Niko Montonen ja Kalle Nieminen, jotka ovat esittäneet pirteitä otteita. 

Isku-Veikot on viime kaudesta selvästi parantunut ja rosteri laajentunut, Valkeakoskella on menossa hyvä lento miesten puolella. Jyrystä saapunut keskitorjuja/hakkuri Tapio Hieta on joukkueen tähti, ja passarina viilettä nestori Timo Väisänen. Yleispelaaja Sakari Liehu, joka viime kaudella pelasi Akaassa liigaa liberona, on todella kova pelimies.

11.9. Harjoituspeli Aitolahden Riento - Lempo-Volley 2

Lempo-Volleyn 2-joukkue lähtee kauden toiseen harjoituspeliinsä aina Hervantaan asti Tampereelle. Vastassa on viime vuonna 1-sarjaa pelannut Aitolahden Riento, joka putosi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas.

AitRilla oli viime vuonna joukkue myös 2-sarjassa, joten tämän kauden joukkue on sekoitus näitä kahta ja myös uusia pelaajia. Juurikaan 1-sarjajoukkueesta ei ole jäljellä tämän kauden joukkueessa. Kovinkaan tarkkoja pelaajatietoja ei Lempon tiedusteluosastolle vastustajasta ole.

Lempo kohtasi kauden avanneessa treenipelissä Hakkarissa Isku-Veikot. Tuon pelin koskilaiset veivät 2-1. Se oli hyvä päänavaus ja pelikellojen ensimmäinen kalistus, josta varmasti joukkue parantaa useamman hyvän treeniviikon jälkeen.

Avauspelin hienoin asia oli nuorten pelaajien esiinmarssi: parhaillaan koko nostoporukka oli Lempolla 2000-luvulla syntyneitä, kun B-pojat Kalle Nieminen, Aki Tuomivaara ja Niko Montonen ottivat ensi askeleitaan miesten peleihin.

Lempo esittelee pelissä myös yhden uuden pelaajan, joka saapuu Lempäälään Oulun seudulta ja useamman kauden liigapelejä pelanneena.

Myös kokenutta kaartia Lempo saa jalkeille mukaan peliin. Olli Uusitalo teki vakuuttavan paluun kentille Isku-Veikkoja vastaan ja laittoi tulostaululle joukkueen kovimpia testituloksia alkuviikosta. Lempon 1-sarjan mukana pelaava Tommi Nieminen on esittänyt hienoja otteita M1-harjoituspeleissä, ja tulee ottamaan tulevalla kaudella varmasti isoa roolia myös 2-sarjassa, kehitys on ollut huimaa.

Ottelu alkaa Hervannan vapaa-aikatalolla kello 18.30. Kannattaa saapua paikalle tarkastamaan Lempon pelivire.

28.8. Harjoituspeli Lempo-Volley 2 - Valkeakosken Isku-Veikot

Lempo-Volleyn 2-joukkue aloittaa harjoituspelinsä tuttua naapuria vastaan. Valkeakosken Isku-Veikot pelasi viime kaudella 2-sarjaa muutaman kauden jälkeen.

Ottelu pelataan Hakkarissa keskiviikkona 28. elokuuta Lempon treenivuorolla. Ilmainen sisäänpääsy.

Lempon 2-joukkue on elokuun alusta asti harjoitellut tiiviisti, joten jo onkin aika päästä pelaamaan! Joukkue on treenannut yhdessä 1-sarjajoukkueen kanssa, mikä on tehnyt hyvää etenkin nuorille pelaajille kovuudessa ja tempossa. 2-sarja ja 1-sarja treenasivat yhdessä jo toukokuun pre seasonilla.

Lempon joukkue on sekoitus 2-sarjakonkareita ja nuoria lupauksia. Joukkueessa on vielä kolme B-ikäistä pelaajaa Niko Montonen, Kalle Nieminen ja Aki Tuomivaara. Kokenutta kaartia edustavat muun muassa Saska Saren, Olli Uusitalo ja Riku Nissilä, sekä passari Jonne Haavisto, vaikka ikää ei olekaan kuin 20, kausia 2- ja 1-sarjassa jo useampi.

Ryhmä on pysynyt hyvin samana kuin viime kaudella Jyryllä 2-sarjassa. Valmennuksesta vastaavat yhä Kari Nieminen ja Kimmo Katajamäki.

Isku-Veikot jäi viime vuonna 2-sarjassa häntäpäähän, mutta huhut kertovat, että tällä kaudella koskilaisilla on kasassa varteenotettava ryhmä 2-sarjan kärkipäähän. Jyrystä Valkeakoskelle siirtyivät Tapio Hieta ja Lauri Peltoniemi. Muutenkin joukkue lienee melko lailla uusiutunut.

Luvassa varmasti paljon erilaisia kokeiluja ja rosterien pyörittämistä. Tempoja ja passipaikkoja haettaneen vielä. Varmasti mielenkiintoinen peli tulossa, josta voi jo hieman vetää viivoja tulevan kauden 2-sarjaa varten.