Otteluraportit

13.10.2019 VaLePa 3 - Lempo-Volley 2 1-3 (6-25, 25-22, 20-25, 23-25)

Historiaa Sylväällä

Lempo-Volley avasi pistetilinsä 2-sarjassa, kun seurahistorian avausvoitto napattiin Vammalassa. Sylvään koululla pelatussa pelissä kaatui VaLePan 3-joukkue 3-1 (25-6, 22-25, 25-20, 25-23).

Lempon avaus oli Jonne Haavisto, Eetu Saarinen, Ossi Katajamäki, Olli Uusitalo (C), Tommi Nieminen, Ossi Katajamäki ja liberoina Riku Nissilä ja Kalle Nieminen. Vaihdossa Niko Montonen ja Aki Tuomivaara. Rosterista puuttuivat Saska Saren, Jari Nurro ja Saku Tuomivaara.

- Ekaa erää ei saisi voittaa noin, oli liian helppoa. Ei se kaunista ollut, mutta onneksi rutiini riitti ja tehtiin voitolla historiaa, tuumi Lempon päävalmentaja Kari Nieminen.

Nieminen viitaa pelin avauserään, jossa Lempo löylytti kotijoukkuetta 25-6. Kun 2-sarjan tasoisessa sarjassa vastustaja jää alle kymmenen pisteen, on jotain totaalisen kummallista tapahtunut. Lempo karkasi Verneri Halttulan ja Jonne Haaviston syötöillä 15-2-johtoon, ja vei erän liiankin helposti.

Avauserän lopulla miesten sarjojen debyyttinsä tekivät vaihdosta kehiin tulleet Niko Montonen ja Aki Tuomivaara.

- Ekan erän kymmenen pisten jälkeen takki kyllä aukesi oikein huolella, tuumi pelin jälkeen Lempon Riku Nissilä, ja kuvaili loppupeliä heikoksi (sensuroitu).

Niin, se toinen erä. Lempo aloitti hyvin, mutta VaLePa vasta aloitti pelaamisen ja piristyi kummasti. Nuorelta vammalalaisryhmältä löytyi kaksi todella terävää laitahyökkääjää: vasenkätinen yp Aatu Niemelä (16 pinnaa) teki tuhoja nelospaikalta ja hakkuri Juho Haapaniemi (7) ykköspaikalta. 

Lempo johti vielä 15-11, mutta erän loppua kohden VaLePan vahva syöttö puri paremmin ja paremmin. Lempo toisti saman vaihdon kuin avauserässä, ja otti nuoret pelaajat mukaan. VaLePan kapteeni Miro Lehtinen teki usean tärkeän pinnan ja vei kotijoukkueen erävoittoon.

Kolmanteen erään Lempo ryhdistäytyi, ja haki kentälle ilmettä hieman kovaäänisemmällä tuulettamisella. VaLePa pystyi vastaamaan koko pelin paremmin ja paremmin lempääläisten fyysiseen haasteeseen. Kolmannessa erässä etenkin passari Haaviston yhteispeli hakkuri Uusitalon ja keskari Katajamäen kanssa toimi hienosti, ja Lempo eteni hyvässä johdossa.

Loppua kohti VaLePa taas kiri. Niko Montonen korvasi tiukassa paikassa loppuerästä Tommi Niemisen ja nousi erän sankariksi. Kaksi pinnaa tilanteesta 21-20 tilanteeseen 23-20 ja Lempo eteni toisee erävoittoon ja Niko sai jatkaa pelin loppuun kehissä. Upea sisääntulo vasta 16-vuotiaalta nuorelta!

- Nikoa olen treeneissä katsellut, että tekeminen on ollut hyvää, samoin B-poikien peleissä. Kyllä se tiedossa oli, että sieltä löytyy ratkaisuvoimaa- ja taitoa, kehui Nieminen peluriaan.

Neljännessä erässä Lempon torjunta puri vahvasti tärkeissä paikoissa. VaLePa johti alkuerästä, mutta sitten kokenut kaarti kippari Uusitalon johdolla otti ryhmän reppariin. 20 pinnan päällä kaksi upeaa torjuntaa ja Lempo eteni hienoon taisteluvoittoon!

- Kovan kaivamisen kautta tänään tultiin voittoon. En tiedä oliko sunnuntaipelillä vaikutusta hieman tahmeaan esitykseen. Avauserä tuli liian helpolla, korvien välistähän tämä on kiinni.

- Kesken pelin on vaikea muuttaa rytmiä, tiedetään että pojat pelata osaa. Voitto oli kuitenkin tärkeä, Nieminen tuumi pelistä.

Seuraava 2-sarjan ottelu on sunnuntaina 27. lokakuuta Raisiossa, vastassa Loimun 2-joukkue. Nyt siis edessä pelivapaa viikonloppu.

Lempon pisteet

Uusitalo 13/+10
Katajamäki 12/+10
Halttula 8/+3
Saarinen 5/-2
T. Nieminen 5/-3
Montonen 3/+2
Haavisto 1/+0

6.10.2019 Lempo-Volley 2 - Raision Loimu 1  1-3 (21-25, 20-25, 25-17, 15-25)

Loimu vei pisteet mennessään sarja-avauksessa

Aloitukset:

Lempo: Jonne Haavisto, Saska Saren, Ossi Katajamäki, Olli Uusitalo, Tommi Nieminen, Verneri Halttula ja L Riku Nissilä
Loimu: Antti Arminen, Sami Lehtonen, Valtteri Aaltonen, Kai Lehtinen, Urho Rytsä, Juho Liimatainen ja L Kalle Murtojärvi

Lempo-Volley aloitti ottelun hyvin, ja hallitsi avauserää pitkään. Lempo johti 10-6 ja torjunta-puolustus-peli toimi hyvin. Kokenut Loimu kuitenkin nousi erän edetessä lähemmäs ja lähemmäs.

Kai Lehtinen toi raisiolaiset 15-15-tasatilanteeseen, ja sen jälkeen Loimu hallitsi avauserään. Loimulla on farmi 1-sarjaa pelaavan TuTon kanssa. Siellä pelasi viime kaudella juuri hakkuri Lehtinen, ja nuori yleispelaaja Urho Rytsä edustaa tällä kaudella molempia. Lisäksi Loimu oli saanut TuTosta farmimieheksi keskitorjuja Valtteri Aaltosen, joka oli pitelemätön pateripelissä läpi pelin. Lempon loppuerän virheillä Loimu vei avauserän nimiinsä 25-21.

2. erä oli Loimun Miikka Purasen ja Rytsän näytöstä. Lempo johti erää alussa, mutta sitten Loimu vaihtoi Sami Lehtosen paikalle yleispelaaja Purasen ja erän suunta muuttui. Puranen on tuttu muun muassa LeKistä 1- ja 2-sarjoista ja viime kaudella hän pelasi 1-sarja AitRissa. Miikka hyökkäsi ja etenkin syötti terävästi , ja häntä säesti nuorten maajoukkueessakin pelannut Rytsä usealla pisteellä.

Toisessa erässä miesten debyyttinsä sai libero Kalle Nieminen, joka valittiin vähän aika sitten Suomen u17-maajoukkueeseen. Hän tuli nostavaksi liberoksi, ja Riku Nissilä jatkoi puolustusliberona. Erän lopussa passariksi tuli Saku Tuomivaara. Vaihdot toivat terävyyttä, Lempo nousikin tasoihin 18-18.

Rytsän neljän pinnan syöttöputki ja Lempon virhesuma kuitenkin veivät erän 25-20 loimulaisille.

3. erässä molemmat jatkoivat samoilla rostereilla, joilla toisen erän päättivät. Erä eteni tasaisena aina Tuomivaaran syöttövuoroon, tilanteesta 11-11 Lempo repäisi 17-11 johdon. Tehokkaina olivat etenkin hakkuriksi välivuoden jälkeen palannut Olli Uusitalo sekä 1-sarjassa alkukaudesta karaistunut Tommi Nieminen.

Loimu lähti erässä vaihtorumbaan, ja tekikin neljävaihtoa kuusikkopelaajiin erän edetessä. Lempolta debyyttinsä teki erän lopulla kehiin päässyt kokenut yleispelaaja Jari Nurro, joka nappasi heti tappotorjunnan. Verneri Halttulan syöttöputki lopussa vei erän kotijoukkueelle 25-17, ja samalla seurahistorian ensimmäinen erävoitti 2-sarjassa näki päivänvalon!

Neljänteen erään raisiolaiset lähtivät erätappiosta sisuuntuneena, ja karkasivat 4-0 ja 12-5-johtoon. Siinä kohtaa ei ollut Lempolla enää juurikaan tehtävissä, vaan Loimu liihotteli erävoittoon 25-15 ja nappasi sarja-avauksesta kaikki kolme pistettä jättäen Lempon vielä nollille

Yleisöä oli 47. Parhaina palkittiin Lempolta tasaisen pelin pelannut ja vahvasti hyökännyt Ossi Katajamäki ja Loimulta tehokas hakkuri Kai Lehtinen (13 pinnaa). Lempolta ilahduttavaa oli vaihtopelaajien hyvät sisääntulot ja Tommi Niemisen vahvat hyppysyötöt. Loimun pelistä näkyi, että joukkueella on muutama 2-sarjatasolle jopa ylivertainen pelaaja: Rytsä (7 pinnaa) on todella lupaava nuori pelimies ja keskari Aaltonen (8 pinnaa) mahtuisi pelaamaan lähes jokaisessa 1-sarjajoukkueessa. Voitolla Loimu vahvisti ennakkokäistystä, että se on lohkon selvä suosikki.

Lempon pisteet:
T. Nieminen 14/+6
Uusitalo 13/+1
Katajamäki 7/+6
Halttula 6/+2
S. Tuomivaara 4/+3
Nurro 4/+1
Saren 4/-4
Haavisto 2/+1

30.9.2019 harjoituspeli Lempo-Volley 2 - Aitolahden Riento  4-0 (25-21, 25-17, 25-20, 25-14)

Lempo-Volleyn 2-sarjajoukkue paketoi harjoituspelit puhtaalla 4-0 (25-21, 25-17, 25-20, 25-14) -voitolla naapuriseura Aitolahden Riennosta.

Lempolla on takana neljä treenipeliä, joista kolme voittoa ja yksi tappio. Kolme viimeisintä voittoa on tullut ilman erätappioita, viimeisin erähäviö onkin 28. elokuulta Isku-Veikkoja vastaan.

AitRi-pelissä Lempo jatkoi siitä, mihin viime peleissä jäi. Edellisessäkään treenipelissä Aitolahti ei saanut erävoittoa. 

Harkkakausi oli hyvä päättää kotisalissa, sillä sarjakausi alkaa jo pian ja juurikin Hakkarissa. Ensimmäinen sarjapeli on tulevana sunnuntaina 6. lokakuuta. Silloin vastaan asettuu sarjan suosikkeihin lukeutuva Raision Loimu. Ottelu alkaa klo 15 Hakkarissa.

AitRi-pelissä Lempo sai riveihinsä 1-sarjan mukana paljon olleet Saku Tuomivaaran ja Tommi Niemisen. 

Lempo peluutti jälleen laajalti kokoonpanoaan, ja peräti kymmenen eri pelaajaa sai nimensä pistetilastoon.

Lempon pinnamiehet:
Ossi Katajaki 16/+16
Tommi Nieminen 12/+4
Verneri Halttula 8/+4
Saska Saren 8/+4
Olli Uusitalo 7/+6

Tästä on hyvä lähteä kohti sunnuntaita ja ensimmäistä tosipeliä!

19.9.2019 harjoituspeli Valkeakosken Isku-Veikot - Lempo-Volley 2  0-3 (18-25, 18-25, 14-25)

Lempo-Volley jatkoi nousevia otteitaan harjoituspeleissä. Tällä kertaa vastassa oli toista kertaa Isku-Veikot, pelipaikka vieraskenttä Valkeakoskella.

Lempo kuittasi kauden avauspelin tappion latomalla taululle tylyt 3-0 (25-18, 25-18, 25-14) luvut.

Lempolta puuttuivat Tommi Nieminen, Riku Nissilä ja Jari Nurro. Päävalmentaja Kari Niemisen vielä palaillessa EM-kisareissusta Sloveniasta, joukkoja johti valmentaja Kimmo Katajamäki.

- Tasaisuutta rupeaa löytymään. Syöttö toimi tänään, vaikeutti vastujan pelaamista. Omassakin vastaanotossa vielä toki parannettavaa, näki Kimmo Katajamäki pelin annin.

Lempo aloitti seitsikolla Jonne Haavisto, Saska Saren, Eetu Saarinen, Ossi Katajamäki, Verneri Halttula ja L Kalle Nieminen.

Lempo hallitsi joka erää eikä päästänyt Isku-Veikkoja edes 20 pisteeseen. Jo kokeneen pelaajan papereilla oleva Saska Saren pääsee koko ajan parempaan kuntoon ja on kova luu 2-sarjassa. Liberona pelasi nuori Kalle Nieminen hienosti.

Isku-Veikoilla oli mukana joukkueen kovimmat syömähampaat  Tapio Hieta ja Sakari Liehu.

Lempolla keskipelaajina vaihtelivat Ossi Katajamäen parina Verneri Halttula ja Niko Montonen Jonne Haaviston passatessa. Nuorisokolmikko Aki Tuomivaara-Montonen-Nieminen saivat jälleen arvokasta kokemusta sarjakautta ajatellen miesten pelistä. Hakkurina palloja murjoi Olli Uusitalo ja yleispelaajana uurasti Eetu Saarinen. Kolmanteen erään Lempo pyöräytti kokoonpanoaan, kun Verneri Halttula tuli passariksi.

- Hyvin junnut homman hoitivat. Pelin taso meidän puolelta ei pudonnut lainkaan. Hyvä peruspeli kaiken kaikkineen, Katajamäki summasi pelin annin.

Lempo on pelannut nyt kolme treenipeliä, joista kaksi voittoa ja yksi häviö. Tällä hetkellä ei ole sovittuna lisäpelejä ennen sarjakauden alkua. Avauspeli on 6. lokakuuta Hakkarissa Loimua vastaan. 

11.9.2019 harjoituspeli Aitolahden Riento - Lempo-Volley 2  0-3 (19-25, 23-25, 20-25)

Peli paranee viikko viikolta

Lempo-Volleyn 2-sarjajoukkueen kauden toinen harjoituspeli sijoittui Hervantaan. Vastassa oli rajusti uusiutunut Aitolahden Riennon joukkue. Lempo paransi otteitaan huomattavasti kauden ensimmäisestä treenipelistä ja nappasi voiton erin 3-0 (25-19, 25-23, 25-20).

Lempolla oli mukana lähes koko rosteri, vain Saku Tuomivaara ja Jonne Haavisto puuttuivat. Uutena pelaajana mukana oli Jari Nurro, joka pelasi tällä kertaa keskitorjujana. Monipuolinen Nurro pystyy pelaamaan lähes joka paikalla liberosta keskitorjujaksi, miehellä on uralla muun muassa pari kautta liigaa Joensuun Riennossa.

Lempon valmentaja Kari Nieminen oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin, ja etenkin kehitykseen kauden ensimmäisestä pelistä.

- Parempaa tekemistä oli, kun Isku-Veikkoja vastaan, välillä jopa ihan kohtuu hyvääkin peliä. Hyvää perustekemistä, eteenpäin mennään koko ajan.

Lempo hallitsi peliä, toisessa erässä AitRi pääsi haastamaan tosissaan voitosta. Puolessa välissä Lempo muutti kokoonpanoaan, jotta kaikki saivat treenipelejä alle. Viime kaudella AitRilla oli joukkue 1- ja 2-sarjoissa, mutta 1-joukkueen pudottua, jäi 2-sarjaan jäljelle yhä yksi joukkue.

- AitRillakin aika paljon joukkue muuttunut viime kauden 2-sarjajoukkueesta, ja nuori ryhmä kasassa.

- Meillä nuoriso-osasto oli tänään hyvä, heistä näki, että halu ja into pelaamiseen on tosi kova. Kokeneemmista Jari pelasi keskellä, ja pääsi muutaman hyvän lyönnin painamaan kenttään.

Lempon harjoituspelit jatkuvat 19. syyskuuta. Silloin vastassa on vieraskentällä tuttu Valkeakosken Isku-Veikot.

- Kyllähän joukkueesta näkee, ettei pelejä vielä ole montaa alla. Nuori joukkue, joka vaatii pelejä kehittyäkseen. Hienoa on, että meidän ryhmä on todella tasainen, eikä taso laske, vaikka pelaajia kierrätetään, Nieminen iloitsee.

Kuvissa vasemmalla Jani Nurro, oikealla Aki Tuomivaara torjuntahommissa.

28.8.2019 harjoituspeli Lempo-Volley 2 - Isku-Veikot 1-2 (22-25, 25-16, 19-25)

2-sarjajoukkue aloitti harjoituspelinsä tiukalla väännöllä Isku-Veikkojen kanssa

Lempo-Volleyn 2-joukkue aloitti kauteen valmistavat harjoituspelinsä keskiviikkona 28. elokuuta Hakkarissa. Lempon harjoitusvuorolla pelatussa treenipelissä oli niin ikään 2-sarjakauteen valmistautuva Valkeakosken Isku-Veikot.

Pelissä ehdittiin pelata kolme erää ennen salivuoron loppumista. Eriä voitettiin vuorotahtiin lopputuloksen ollessa Isku-Veikoille 2-1 (25-22, 16-25, 25-19).

Lempo-Volleyn aloituskokoonpano: Jonne Haavisto, Tommi Nieminen, Ossi Katajamäki, Olli Uusitalo, Eetu Saarinen, Verneri Halttula ja L Kalle Nieminen. Mukana olivat myös Aki Tuomivaara ja Niko Montonen. Poissa olivat Saska Saren, Riku Nissilä ja Saku Tuomivaara.

Kahdelle nuorelle B-pojalle Nikolle ja Akille peli oli debyytti miesten peleissä, kolmas B-ikäinen Kalle ehti debytoida jo viime kaudella sarjapeleissä. Hakkurina pelannut Olli teki paluun pelikentille noin vuoden tauon jälkeen. Passarina vaihtelivat Jonne ja Verneri.

Isku-Veikot on legendaarinen lentopalloseura, joka pelasi 2000-luvulla muutaman vuoden liigassakin. Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen koskilaiset palasivat viime vuonna liiton sarjoihin 2-sarjaan. Joukkue on viime vuodesta selvästi vahvistunut, joukkueen riveissä ovat muun muassa viime vuonna Jyryssä pelannet Tapio Hieta ja Lauri Peltoniemi sekä Akaa-Volleyssa liigaa pelannut Sakari Liehu. Passarina oli ikänestori Timo Väisänen ja valmentajana Ari Väisänen.

Peli tarjoili vaihtelevaa ja paikoitellen virheiden sävyttämää lentopalloa. Molemmista huomasi, että pelattiin kauden ensimmäistä treenipeliä. Avauserä meni tasaisesti 16-16-tilanteeseen, minkä jälkeen Isku-Veikot karkasi.

Toisessa erässä Lempo otti kehiin nuoret Montosen ja Tuomivaaran, ja nostokolmikko oli täysin B-ikäisiä. Nuoret pelasivat rohkeasti ja Lempon vahvalla syötöllä erä kotijoukkueelle.

Kolmannessa molemmat sekoittivat taas kokoonpanojaan. Johtopaikka vaihteli, kunnes loppuerästä Isku-Veikot oli hieman terävämpi.

Lempo-Volleylla syöttö toimi paikoitellen varsin mallikkaasti ja hakkuriksi paluun tehnyt Uusitalo veteli muutaman maukkaan tällin. Nuori libero Kalle Nieminen esitti rauhallista nostopeliä, ja nuorisokaarti kaikkineen pelasi rohkeasti ensimmäisiä pelejään miesten sarjoissa.

Lempon 2-joukkueen harjoituspelit jatkuvat toisella pelillä Isku-Veikkoja vastaan parin viikon sisällä ja 11. syyskuuta joukkue matkaa Hervantaan Aitolahden Riennon vieraaksi.