Otteluraportit

15.9. Harjoitusottelu Tammelan Ryske - Lempo-Volley

Debyyttejä ja voitto tuliaisina Tammelasta

Lempo-Volleyn 2-sarjajoukkueen harjoitusottelut jatkuivat tiistaina 15. syyskuuta Tammelassa, jossa oli vastassa kauden ensimmäisen treenipelin tavoin Tammelan Ryske.

Tulos oli sama kuin viimeksi: Lempon voitto erin 3-1 (25-21, 25-21, 22-25, 26-24).

Lempon avaus: Ville Tuki, Eetu Saarinen, Rolle Jokela, Aki Tuomivaara, Kalle Nieminen, Jussi Suhonen ja libero Niko Montonen. Mukana myös Jonne Haavisto ja Olli Uusitalo.

Lempolla debytoi kaksi pelaajaa: Passarina kaksi erää pelannut Ville Tuki, joka saapui Lempoon Raision Loimun 2-sarjajoukkueesta, sekä A-junioreista mukaan keskitorjujavajetta paikkaamaan nostettu Jussi Suhonen.

Kun varsinainen libero Riku Nissilä puuttui, liberona pelasi A-poikien treeniturnauksessa hieman olkapäätään satuttanut Niko Montonen. Olli Uusitalo ei tällä kertaa pelannut varotoimenpiteenä pienen vamman vuoksi. 

Lempon passarit vuorottelivat joka toisessa erässä.

Kuten avauspelin tavoin, oli lempääläisryhmä kentällä hallitsevampi osapuoli. Torjuntapeli sujui paremmin ja vastustajan hyökkääjiä saatiin kohtalaisesti kiinni.

- Peli oli hyvää ja muutettiin hieman torjuntataktiikkaa verrattuna ensimmäiseen harjoituspeliin. Torjuntoja saatiikin jonkin verran enemmän, mutta jäin kaipaamaan vielä vähän enemmän torjuntoja, Lempon päävalmentaja Harri Montonen kommentoi.

Kolmas erä oli pieni kauneusvirhe tiistai-iltaan. Siinä vastustajam onnistui hyvin syöttöpelissä.

- Kolmannen erän häviö johtui lähinnä siitä, että keskelle erää tuli pieni suma, että aloitukset eivät nousseet, kun vastustajan syötöt putoilivat ihan takarajalle, Montonen näki tilanteen.

Lempolla oli onnistujia jälleen laajalla rintamalla.

- Lempon paras oli tänään hakkuri Aki ja myös Kalle pelasi yleispelaajana hyvän pelin. Lisäksi maininta A-pojista nostetulle Jussille, joka pelasi hyvän peli, joka oli  hänen ensimmäisen kokonainen 2-sarjapelinsä. Tästä on hyvä jatkaa, päävalmentaja jakoi tunnustusta nuoriso-osastolle.

Lempo-Volley hakee vielä harjoituspelejä ennen sarjakauden alkua. Ensimmäinen runkosarjapeli on sunnuntaina 4.10. Luolajan Kajastusta vastaan vierassalissa Hämeenlinnassa.

9.9. Harjoitusottelu Lempo-Volley - Tammelan Ryske

Treenipelit käyntiin voitolla

2-sarjan harjoituspelit lähtivät käyntiin keskiviikkona 9.9. Hakkarin liikuntahallissa. Vastassa oli niin ikään 2-sarjaa pelaava Tammelan Ryske, joka tosin pelaa eri lohkossa, kuin Lempo.

Kauden avaus päättyi Lempon 3-1 (25-21,25-22,25-14,20-25) -voittoon ja antoi rohkaisevan alun uudella kaudelle.

Lempolla oli mukana 9 pelaajaa, armeijan harmaissa palveleva Ville Tuki puuttui kokoonpanosta.

Keskitorjuja Rolle Jokela teki debyyttinsä 2-sarjajoukkueessa. Muutama viikko sitten hän pääsi jo Jonne Haaviston kanssa korkaamaan treenipelit 1-sarjajoukkueen mukana Häijäässä.

Lempon avaus peliin: Jonne Haavisto, Eetu Saarinen, Ossi Katajamäki, Olli Uusitalo, Niko Montonen, Rolle Jokela ja liberp Riku Nissilä. Kalle Nieminen pelasi yp:nä ja liberona ja Aki Tuomivaara hakkurina.

Ryskeen kokoonpano oli jo melko tuttu viime 2-sarjavisiitistä, jolloin ryhmä pelasi Lempäälän Jyryä vastaan. Mukana oli kokeneita pelimiehiä, ja joukkueelle harjoituspeli oli myös kauden ensimmäinen.

Lempon päävalmentajana debytoinut Harri Montonen oli perin tyytyväinen joukkueensa aloitukseen.

- Meillä on hyvä joukkue 2-sarjaan! Hyökkäys- ja passipeli oli hyvää tänään. Aloitukset nousivat kohtuu hyvin myös. Syöttö oli kohtuu hyvää, jonkin verran virheitä tuli syöttöruudussa kuitenkin.

- Eniten jäi parannettavaa vielä torjuntatyöskentelyyn ja jatkopallojen pelaamiseen. Torjuntoja ei saatu kuin ihan muutamia, vaikka oltiin aika hyvin kohdalla. Jatkopallojen passit laitaan olivat ehkä liian tiukkoja, ei vielä oikein meidän laitahyökkääjät kerinneet niitä hyökkäämään, Montonen analysoi.

Lempo pyöritteli rosteriaan ja kaikki saivat peliaikaa. Passarina Haavisto ja keskitorjujat Katajamäki ja Jokela pelasivat koko pelin, muut pelipaikat vaihtelivat.

Kaksi ensimmäistä erää menivät muutaman pinnan erolla Lempolle.

Kolmannessa Lempo repi ylivoimaisen erävoiton.

3-0-tilanteen jälkeen pelattiin vielä yksi erä, kun salivuoroa oli jäljellä. Siinä vierasjoukkue vei erän nimiinsä.

- Kolmas erä tuli tosi helposti ja se taisi vaikuttaa hieman neljänteen erään. Vastustaja sai neljännen erän alkuun muutamilla syötöillä johdon, Montonen tuumi.

Ryskeen ehdoton ykkönen oli joukkueeseen joensuulaisesta Liperi-Volleysta siirtynyt, korkeampiakin sarjoja usean vuoden tahkonnut Ville Raita, joka voitti viime kaudella koko 2-sarjan pistepörssin.

- Vastustajista eniten erottui hyökkäyksillään ja syötöillään Raita, Montonen näki.

Hyvä ja positiivinen startti siis Lempolle ja Harri Montosen valmennusajalle. Ryske kohdataan vierassalissa ensi viikon tiistaina 15.9., kun harjoituspelit jatkuvat.