Otteluraportit 2015-2016

Lempäälän Kisan 1-sarjajoukkue oli kaudella 2015-2016 1-sarjan hopealla ja liigakarsinnoissa. Otteluraporteissa mukana myös 2- ja 3-joukkueen ja ikämiesjoukkueiden otteita. Raportit tehnyt pääasiassa Juha Raunio.

KEVÄTKAUSI 2016

16.-17.4. M35 SM-turnaus 

Kolmivitoset uusivat SM-pronssinsa

Pronssimitalin saavuttaakseen pitää voittaa viimeinen peli. Sen Kisan 35-vuotiset tekivät kotiturneessaan Hakkarissa. Pronssi on tismalleen sama mitali kuin viime vuonnakin eli ihan vankasti Kisa on asettumassa tässä(kin) kategoriassa maamme eturiviin.
Hakkariin saapui 15 sakkia, joista iso osa oli tosi kovia. Kärkiporukat eivät olisi jääneet 1-sarjassakaan heittopusseiksi, 2-sarjassa moni olisi ollut eittämätöntä kärkitasoa.
Kisan tiimissa passarina hääri joukkueen nestori Marko Laakso, joka olisi ikänsä puolesta sopinut jo kaksi veteraaniluokkaa ylempäänkin ikäsarjaan. Yypeinä huseerasivat Hannu Husu, Saku Korhonen ja itse walkkuguru Esa Kunnari. Liberoina vuorottelivat Jussi Niemi ja Petri Lignell. Senttereinä palloja torjuivat Toni Laine, Jarri Kukkonen ja Harri Mäkinen. Hakkurit olivat lentisväelle tutut Anssi Vesanen ja Mika Pyrhönen. Orkkaa johti valkkuna Pasi Korkola, jonka maine alkaa olla legendaarinen: kaksi turnausta, kaksi SM-mitskua!
Alkulohkossa Oulun Kisko ja Ryysyranta olivat suht’ helpolla kellistettäviä, mutta kolmannessa pelissä Laajasalon Voima Hesasta ex-lempääläisvalkkunsa Petri Salosen piiskaamana pistivät Kisan ahtaalle. Peli venyi kolmeen erään, kun vähän oli suukopuakin tuomarin kanssa. Kisa kuitenkin klaarasi matsin ja selvitti tiensä lohkoykköseksi.
Sunnuntaina oli herkullisen revanssin paikka, kun vastaan tärkeään peliin asettui Maaningan Mahti, jolle 1-sarjassa Kisa oli hävinnyt mestaruuden. Kisa oli Mahtia hitusen, mutta selkeän hitusen etevämpi ja vei pelin 2 – 0. vaikka toisessa erässä Maaninka laittoi savolaisuudella pääkköydellä hanttiin kaikin voimin. Näin Kisan tie vei neljän parhaan sakkiin.
Välierissä vastaan tuli VaLePa naapurikylä Sastamalasta. Peli oli todella tasokas ja kentällä nähtiin iso kasa huippusuorituksia. VaLepalla pelasi sellaisia nimiä kuin Vehviläinen, Haavisto, Räsänen, Inna etc. Tuttuja heeboja lentopalloa tunteville. Molemmat erät menivät jatkopalloille, mutta VaLePan piikkiin lukemin 26-24.
Moni sanoi, että kysessä oli moraalinen finaalipeli, sillä VaLePa pieksi loppuottelussa Vaasan rökälemäisesti ja melkein yhtä selvästi Kisa voitti pronssipelissä Oulun.
Hyvä maku jäi suuhun siis peleistä ja myös järjestelyt saivat vilpitöntä kiitosta monelta taholta. Lentiskausi LeKillä jatkuu vielä yhden viikonlopun, kun 40-vuotiaat köröttelevät Leppävirralle puolustamaan viime vuoden SM-kultaansa. Terkuin RRRRR.


27.3. Riento – LeKi 3-0

Puhti ei riittänyt Riennon haastamiseen

Viisi päivää ja kaksi reissua Joensuuhun, niistä ensimmäinen viikolla. Tahti oli liian kova Kisan lentismiehille, eikä ollut ihme, että bensa loppui liigakarsintojen kolmannessa erässä liki tyystin.
Riento tuuletti vapautuneesti liigapaikkaansa tuloksella 3 – 0 (25-16,25-19.25-18).
– Liika oli liikaa. Nyt ei saatu henkistä eikä fyysistä latinkia kohdilleen, myönsi Kisa-kippari Sauli ”Iso-Äs” Silpo, joka valvoi flunssaisen tyttärensä apuna melkein koko edellisyön ennen Joensuun-ottelua.
Koko liigakarsintasarja lässähti Riennon joustamattomuuteen sopia pelipäivät amatöörisakille inhimillisemmäksi, mutta yhtäältä asian ymmärtää. Jos ja kun jopa porukan vaihtopelaajatkin ovat ”lentopalloilijoita” eli ammatilaisia eri suuruisine korvauksineen, ovat kaikki keinot käytössä liigapaikan turvaamiseksi – se koettiin nyt.
Kisalta Joensuun-keikalta jäivät pois kummin roolissa ollut passari Jukka Lehti ja yön lakia turvannut Saku Korhonen. Näin passeja heitti intistä pari päivää aiemmin vapautunut Arttu Lehtimäki, joka hiukan jänskäsi vastuurooliaan, mutta jakeli passit kaikella kunnialla läpi ottelun.
Avauserässä Kisalla oli hetkittäin onnistumisia, muun muassa Sten Kruuda veti hyviä patereita ja sai pari torjuntaa. Mitään palaa Kisalla ei kuitenkaan avaussetissä ollut kammotella erävoitosta.
Toinen erä oli samaa aikas jähmeää menoa, jokusia hienoja väläyksiä, mutta aika lailla ”telineissä” kisalaiset olivat.
Pitkällä tauolla porukka päätti, että jos erä on kauden viimeinen, pidetään ainakin hauskaa. Ja kyllä ilme kohenikin. Jussi Niemi tuli liberon paikalle ja nosti pallot peräti 87% tarkkuudella – hieno esitys joukkueen nestorilta, joka sai näin värisuoran Kisassa täyteen: Aikuisten sarjapelejä 5-sarjasta liigaan! Huikea juttu.
Pelin jälkeen ei myrtsejä ilmeitä näkynyt, vaan piiiiiitkälle kotimatkalle lähdettiin tyytyväisenä huikeaan kauteen ja ylpeänä suuresta seikkailusta.
Kun illan aikana vielä YLE-urheilu mainion toimittajansa Sari Sirkkiä-Jarvan voimin toi ulos kahteenkin otteeseen kivan jutun LeKi-lentiksen yhteisöllisyydestä, voidaan sanoa ekan pääsiäispäivän sujuneen LeKi-lentiksen näkökulmasta ajatelleen hienosti, vaikka rökäletappio pelissä tulikin.
Nyt puhallellaan, hoidellaan tulevat ikämiesten SM-mittelöt kunnialla ja aloitellaan kokoamaan ensi kauden sakkia. Tässä vaiheessa voisi arvella, että 2-3 pelaajaa jää nykyrosterista sivuun, muut jatkavat – tämä on siis arvelu. Tiedotellaan asioista, kun ne etenevät, lupaa RRRRR ISOSTI KIITOLLISENA, ETTÄ SAI OLLA MATKASSA MUKANA.


26.3. LeKi – Riento 1-3

”Kaikki jäi parketille”, tuumasi valkku-Kunnari niukan Riento-tappion jälkeen

Liigakarsinnat jatkuivat, tai oikeastaan kunnolla vasta alkoivat, Hakkarissa kun LeKi ja Liiga-Riento Joensuusta mittelivät toistamiseen paremmuudestaan. Kolme päivää sitten ei kisalaisille jätetty pärjäämisen saumaa arkipelissä, mutta nyt lempääläiset tarrasivat kaksin kourin kiinni joensuulaisten kurkusta.
Ihan ei ote riittänyt loppuun saakka, vaan rutinoituneempi ja vähemmän virheitä tehnyt Riento otti toisen kiinnityksen liigapaikasta lukemin 3 – 1 (25-21,19-25,22-25,19-25).
Lempääläisleiri ei isommin tappiota surrut, vaan totesi realistisesti, että ”hyvä peli tuli pelattua ja enemmän treenannut Riento oli tämän verran parempi”. Jopa uskaliaasti voisi todeta, että tämän illan otteilla olisi 1-sarjan kultamitalit voineet killua kisalaiskauloissa.
Avauserään Kisa sai hyvän alun. Anssi Vesasen tappotouhu alkoi heti alusta alkaen tehokkaana ja rosteriin angiinan jälkeen palannut Ossi Vesanen oli alusta alkaen patereissaan mahtava. Ensimmäinen setti ratkesi kenialaishakkuri Michael Chemosin viiden pisteen putkeen. Syötöt olivat sitä tasoa, että nostajia ei kannata mosia, etteivät pallot noussut.
Toinen erä oli koko kaudenkin huomioiden tosi huikea esitys Kisalta. Torjunnalla kuritettiin sekä Chemosta että laituri Joni Savimäkeä, ja monta makeaa palloa kaivettiin parketista, niistä makein oli konkari Jussi Niemen uskomaton pelastus takarajan takaa. Niemi kävi pariin kertaan tuuraamassa Sauli Silpon takakenttäkieppejä. Erä meni loppuun asti Kisan nuoteissa.
Toisen erän ikävä hetki koettiin, kun loistava Riennon passari Petteri Penttinen törmäsi takakentällä Chemosin kanssa ja väänsi nilkkansa sen verran pahasti, että peli loppui häneltä siihen. Tilalle tuli Joonas Ryhänen, joka onnistui niin hyvin, että palkintatuomari VaLePan passari, ex-maajoukkuetähti, Mikko Esko palkitsi hänet Riennon parhaana.
Kolmannessa erässä pelattiin pallo pallolta huimia pätkiä. Hurjin hetki koettiin, kun Tommi Roininen tinttasi neloskulmasta rajaa pitkin karsean paukun suoraan päin Chemosin pläsiä, jossa taatusti lllan aikana lukee teksti: Mikasa, oli veto sen verran hyytävä.
Erän ratkaisu oli jäätävä. Riento otti piskuisen passarinsa Ryhäsen pois torjunnasta ja tilalle tuli lempääläisille tuttu Ville Louhela torjumaan. Ville on peliapaikaltaan hakkuri, mutta passasi jatkopassit kaksi kertaa Savimäelle, joka torjuttiin molemmilla kerroilla. Kolmannen passin Louhela heitti kaikki ällistyttäen keskelle paterina, josta Arttu Reijonen veti pallon kenttään ja kiskaisi ratkaisevan eron 3. erään.
4. erässä näytti, että Kisa ei enää jaksa, mutta niin vain siinäkin sitkeä LeKi sinni. Jukka Lehti kuormitti passeillaan Anssi Vesasta, joka kokosikin isoimmat pisteet 26 kappaletta. Mutta mikään ei auttanut; Riento vei pelin ja otti siis toisen voiton ottelusarjassa, joka on heti huomenna katkolla Joensuussa.
Riennon valkku jani Säisä antoi reilua krediittiä Kisalle:
– Totta kai tiesimme, että Kisa on kotonaan ihan toista kuin viikkopelissä Joensuussa. Ossin tulo keskelle tuotti meille omat murheemme ja Anssin iskupeli niin ikään oli terävää. Ryhänen onnistui passarina hienosti, hän hoiti homman hyvällä passijakaumalla, kuului Säisän mietokset.
Esa Kunnari ei ollut murheinen mies, vaikka häviö tulikin.
– Parketille jäi se, mitä jätettävissä oli.Pienet asiat ratkaisevat tasaiset pelit. Meillä on huomenna ohut oljenkorsi, siihen koitamme tarttua kaksin käsin, lupasi Kunnari taistelevan Kisan huomiseksikin.
Bussoi lähtee ammulla kohti Joensuuta, pysykää silmällä, kehottaa RRRRR.


23.3. Riento – LeKi 3-0

Kankein koivin tuli tappio, mutta usko Riennon nokittamiseen ei mennyt

Viikkopeli, pitkä ajoreissu ja vastassa pettyneen vihainen kotitiimi Liiga-Riento Joensuun Urheilutalolla. Lopputulos oli aika odotettu isäntien 3 – 0 (25-18,25-20,25-11)-voitto. Mutta annetaan Kisan valkkuguru Esa Kunnarille repliikki heti raportin alkuun.
– Sellainen maku jäi suuhun, että kotona voimme nokittaa Rientoa. Lopputulos kertoo enemmän meidän keskinkertaisesta pelistämme kuin Riennon loistosta. Meille jäi useampi kikka ja kaniini hattuumme, alleviivasi Kunnari.
Lähtökohdathan olivat pelille vähintäänkin ne kuuluisat ”haastavat”. Riento ei suostunut keskustelemaan pelien rytmittämisestä lainkaan. Sen yhtäältä ymmärtää, heillä on panokset kovat: monen henkilön työ ja toimeentulo on kiinni liigapaikan säilymisestä. Ja kyllä kai kolmen ulkomaalaisen ja (puoli)ammattilaisen muodostaman joukkueen tuleekin käyttää kaikki keinonsa amatöörien lyömiseksi.
Kisalaisista esimerkiksi Anssi Vesanen aloitti normaaliin tapaan työpäivänsä aamullla puoli viiden hujakoilla, suurin osa muistakin pelaajista teki puolikkaan työpäivän ennen starttia Joensuuhun. Ossi Vesanen ja Teemu Uusitalo eivät kyenneet töistään irtoamaan pelikeikalle lainkaan.
Matkan kankeus näkyi pelin alussa, kun pelin eittämätön ykkösstara, passari Petteri Penttinen syötti pelin oitis 5 – 0:aan. Tästä Kisa nousi, lempääläiset alkoivat paukuttaa palloa vastustajan kenttään ja kipusi tasoihin, siitä kiitos varsinkin hakkuri Anssi Vesaselle ja laituri Sauli Silpolle.
Penttisen toinen syöttöputki lamasi Kisan lopulta, vaikka puolustuskin heräsi liberona luutineen Tommi Roinisen esimerkin voimin. Myös yypeenä huseerannut Saku Korhonen hoiti tonttinsa mainiosti sekä nostajana että puolustajana.
Toine erä oli Kisan paras. Lempääläiset johtivat parhaillaan jo 16-12, mutta taas iski kyy nimeltä Penttinen ja syötti Riennon putkensa avulla rinnalle ja ohi. Liigan tehopelaaja numero yksi, kenialainen Michael Chemos veti joka erässä kaksi-kolme sellaista paukkua, joita 1-sarjassa ei näe. Myös toinen tykki Joni Savimäki väläytti iskujaan, keskellä ruandalainen Fred Musoni sai patereita jäämään, joskin Kisan sentterit Sten Kruuda ja Toni Laine esittivät varsin hyvää keskipeliä hekin.
Kolmanteen erään Kisan aikomus oli lisätä höökiä, mutta toisin kävi. Riento sai pinnoja putkessa, eikä Kisa saanut missään vaiheessa omaa peliään kulkemaan huolimatta pelaajarotaatiosta. Hiukan henkinenkin pyyhe loppuerässä lensi kehiin, kun tuntui, että kaverilla käy kaikki, eikä itsellä mitään. Eetu Saarinen ja Jussi Niemi saivat tärkeitä parkettihetkiä erässä. Pelivireen ylläpito mahdollistaa uudet kokeilut ja kokoonpanoviritelmät seuraaviin koitoksiin.
Mitään suurta kansanhurmosta ei Joensuussa Riennon takana ollut, on varmaa, että Lempäälässä tunnelma kipuaa eri sfääreihin pääsiäislauantaina.
– Toivotaan, että Riennon leirissä vetskari aukesi ja he ajattelevat homman olevan klaari heille. Viestini on kaikille LeKi-henkisille seuraajille, että Hakkarissa esiintyy viimeisen päälle tappeleva Kisa, loi Esa Kunnari jo uhoa lauantaille.
Pelin parhaina palkittiin Kisasta Tommi Roininen ja Riennosta Petteri Penttinen – viisaat valinnat.
Eli sarja katkeaa kolmesta voitosta. Lauantaina siis jatketaan iltaviideltä Hakkarissa ja sunnuntaina samaan kellonlyömään Joensuussa. Kausi siis jatkuu, ja jotenkin tuntuu, että aprillipäivänä 1. huhtikuuta otellaan vielä Lempäälässä – ja tämä tunne EI ole aprillipila, vakuuttaa RRRRR.


19.3. LeKi – Mahti 2-3

”Tämä hoppee ei ole häppee mitali”

Huhhuh sentään. 1-sarjan finaalit on nyt pelattu ja jossain päin maantietä kohti Savoa etenee riehakas bussilastillinen väkeä, kun mestarisakki Maaningan Mahti autoilee kotiaan kohti. Lempäälän Kisan miehet viettävät lauantai-iltaansa hopeisten mitskujen kanssa, sillä kevään hurmosjengi Mahti kävi nylkemässä Kisan Hakkarissa peräti 530-päisen ennätysyleisön edessä lukemin 3 – 2 (25-21,25-11,19-25,23-25,11-15).
mahti etenee liigakarsintaan Korson Vetoa vastaan ja Kisa jatkaa lentiskevättään Joensuun Riennon kiusaajana.
Annetaan pelistä avauspuheenvuoro Kisan konkarille Jussi Niemelle:
– Tämä on niin kirkas hopea kuin vain hopea voi olla, alleviivasi ”Nippe” Niemi ja oli ihan oikeassa. Yhtään ei kannata surra tai olla pahoillaan, korkeintaan hetken. Parketille jäi se, mitä nyky-Kisasta jätettävissä oli.
– Mahtava tapahtuma oli ja alussa huimasi Kisan tahti. Meillä on kyllä hieno kevät käynnissä, kuuluivat puolestaan Mahdin managerin Juha Soinisen kommenteista tiivistetyt lauseet..
Peli alkoi kisalaisten varsin vapautunein ottein. Ossi Vesanen oli edelleen angiinan takia sivussa ja Jukka Lehdenkin selkä oli aika heikkona, mutta pelikunnossa toki – nippanappa.
Kisan torjunta peitti hyvin pelätyn Andrei ”Kuda” Ankudovitsin iskusuunnat ja kun Mahti-kippari Ilari Sivonenkin oli alussa vaisuna, vei Kisa rutiinipelillä erän niminsä. Pieni vaaranmerkki oli, että heti avauserässä alkkareita suttautui turhan paljon.
Toisessa erässä nähtiin Kisan hurmoshetki. Tommi Roininen kuritti syötöillään vastustajaa mennen  ja tullen, eikä Mahdin pelistä tullut kerrassaan mitään. 11 pistettä on miesten yläsarjojen erän saaliiksi todella pieni lukema.
Mutta pitkältä tauolta tuli karjuva vastustaja parketille. Heti avauspistettä Mahdin joukkue tuuletti kuin maailmanmestaruutta. Etenkin sentteri Yrjö Matsi asetti alkuerässä kätensä kisalaisiskujen eteen lähes joka kerta. Mahdin kun päästää vauhtiin, on sitä masiinaa hankala pidätellä – nin kävi nytkin.
4. erä oli kulminaatioerä. Kisa sai pelinsä uomilleen, mutta ne omat syötöt: suttua sutun perään. Vastustaja napsi omilla alkkareillaan pinnan sieltä ja toisen täältä, vaikka Kisan vastaanotto kokonaisuutena ihan ok olikin, isoin kiitos siitä Tommi Roiniselle ja Teemu Uusitalolle.5. erässä taisteltiin. Iskuralleja käyttiin hurjasti. Kisan hakkuri Anssi Vesanen vastasi Kuda Ankudivitsin paukkuihin samalla mitalla, mutta mikään ei auttanut: Mahti otti niskalenkin ja pusersi Kisalta ilmat pihalle.
– Me olisimme tarvinneet nyt omiin syöttöihin parannusta. Pullaa oli turha vedellä ja kovat syötöt eivät kestäneet ruudussa, analysoi Kisa-valkku Esa Kunnari pelin ratkaisua.
Yksi Mahdin isoista pelaajista oli libero Pekka Sairanen, joka on 1-sarjaan huippupelaaja pelipaikallaan, jopa sarjan paras.
Mutta, Kisa on toiseksi paras 1-sarjalainen; ei huono, ei ollenkaan. Semminkin, kun vähän takaiskuja sairauksien ja vaivojen takia olikin, toisin kuin vastustajalla.
Liigakarsinnoista vastaan tulee siis Riento, jolla on sarjan kovin hakkaaja kenialainen Michael Chemos. Väriä ja pauketta siis nähdään vielä ainakin kolmen pelin verran, niistä yksi pelataan Hakkarissa – luultavasti pääsiäispyhinä. Pysy kuulolla, peliajoista ilmoitellaan heti, kun ne selviävät.
Annetaan loppukaneetti Kisan hakkuruhärkä Anssi Vesaselle:
– Tuskin Lempäälässä moista lentistapahtumaa on aiemmin nähty, arveli Anssi ja oli oikeassa: Ei koskaan, alleviivaa RRRRR.


13.3. Mahti – LeKi 3-1

Maaningan hurmos kaatoi Kisan – jatkonäytös ja ratkaisu Lempäälässä 19. maaliskuuta

Vanha fraasi: Taistelu on hävitty, mutta sotaa ei. Vaikka urheilun vertaaminen sotaan onkin tylsä ja puhkikulunut tapa, niin käytetään kuitenkin. 1-sarjan finaaleissa Maaningan Mahti otti avausvoiton Kisasta kotiareenallaan lukemin 3 – 1 (25-16,25-16,22-25,26-24).
Saavuttaakseen tavoitteensa eli 1-sarjan mestaruuden Kisan on voittettava lauantain 19.3. kotipelinsä ja sen päälle vielä kultainen erä.
Maaninka tuli liki täydessä kotisalissan Kisan päälle kuin tuulispää. Vaikka Kisa johti avauserää vielä 9 – 7-lukemin, oli mahtilaisten syötöissä heti alusta alkaen pahat jengat. Kun Kisan vastaanotto hiukan haparoi, menivät sekä avaus- että toinen erä selkein ja vastaansanomattomin pikkupistein isännille.
Kotiyleisö villitsi Mahtia hienosti, joskin sai Kisakin oivaa tukea piskuiselta fanitiimiltään eli mekkalaa salissa piisasi – siitä KIITOS mukanaolijoille.
Kisa-valkku Esa Kunnari teki odotettuja kokoonpanorukkauksia ja otti Tommi Roinisen liberoksi 3. erään. Saku Korhonen tuli yypeeksi, näin pyrittiin saamaan vastaanotto kuosiin. Taktiikka tehosi ja totta kai ääririskillä vedetyt vastustajan alkkaritkin inan helpottuivat ja virheitäkin heille alkoi tulla.
Kisan iskupeli laidoista alkoi purra ja keskeltäkin saatiin palloja kuolemaan kahta avauserää paremmin. Erän puolimaissa Kunnarin merkit huolestuttivat fanilaumaa: Hän otti passari Jukka Lehden vaihtoon ja heti sen jälkeen Lehti meni salin nurkkaan tuskaisena saamaan Teemu Uusitalolta ensiapua. Selkä kramppasi eli sama vaiva kuin Lehdellä oli alkuvuodesta jo aiemmin.
Arttu Lehtimäki sai tilaisuutensa ja vammalalaisvarusmies tarttui siihen kaksin käsin pelaten huikean loppupelin.
Kun Mahti teki virheitä ja liki kolmimetrinen hakkuri Andrei ”Kuda” Ankudovitshkin saatiin kuriin kohtuullisesti, meni erä Kisan nimiin Kudan iskun viuhuessa rajoista yli.
4. erän alkuun näytti, että Kisa ottaa niskalenkkiä. Vastustajan rivit osoittivat ensimmäistä kertaa horjunnan merkkejä, mutta nyt koitui huolimattomuus Kisan turmioksi. Tilanteessa 9 – 9 oli Kisa tehnyt kuusi (6!!!) omaa syöttömokaa. Aika helppo on ajatella, että jos näistä mokista olisi kolmannes karsittu, ja neljästä omasta syötöstä olisi kaksi voitettu, olisi tilanne ollut 11 – 7. Mutta josjos ja jos…
Erä eteni tasaisena aivan loppumetreille asti, mutta kun hurmos on päällä, kääntyvät tiukat tilanteet hurmos-sakin nimiin liki poikkeuksetta. Jos pallo on lähellä rajaa, on se hurmos-tiimille eduksi. Näin kävi erän lopulla Mahdillekin, joka sai kaksi tiukkaa ”nippanappa” pistettä nimiinsä ja vei Kudan iskulla pelin nimiinsä.
Kisan rosterista puuttui kuumeisena kotiin jäänyt Ossi Vesanen, mutta Toni Laine paikkasi sentterin tontin pätevästi. Sauli Silpo nosti kuuden syötön putkellaan 3. erässä  Kisan taisteluun voitosta. Anssi Vesasen päivä oli kirjava, paljon oli onnistumisia, mutta myös seinään takomista. Iso plussa vielä Arttu Lehtimäelle, hyvän passipelin oheen tuli kolme torjuntaa ja yksi häikäisevä peippikin. Saku Korhonen hoiti nostopelin varmasti ja iskutkin purivat mukavasti.
Kun katseli LeKin ukkojen naamanilmeitä paluumatkalla bussissa, on helppo päätellä, että ensi lauantaina Hakkarissa Maaninkaa odottaa nälkäinen ja motivoitunut Kisa. Tuskin Savossa luullaankaan, että homma hoituu Kallavesj-viisua hyräillen ja muikkukukkoa pureskellen, joten iso spektaakkeli on luvassa. Sitä EI kannata kenenkään missata, tuumii RRRRR.


6.3. SurVo – LeKi 0-3

Kisa teki historiaa ja eteni 1-sarjan finaaleihin ja liigakarsintaan

Lentopallokausi mallia 2015-16 on kehkeytymässä todelliseksi herkkupalojen herkkupalaksi, ainakin näin Lempäälän Kisan näkökulmasta katsottuna. Kisa nimittäin eteni selkein 6 – 0 -lukemin 1-sarjan finaaliin, kun Susiraja Vlley kaatui sekä kotona että Joensuussa puhtaasti 3 – 0.
Kisa saa vastaansa nimekkään, mutta alemman jatkosarjan kautta finaaleihin ponnistavan Maaningan Mahdin. Molemmat finalistit etenevät liigakarsintoihin, jonne pääsarjasta tulee ainakin Korson Veto ja jompikumpi PerPo Rovaniemeltä tai Riento Joensuusta.
Joensuuhun Kisa matkasi pätevän bussikuskin Teron varmalla ohjastamisella hyvällä ja väljällä aikataululla. Edellisillan ottelun väsymys häivytettiin kintereistä aamutreenillä ja parilla jaloittelulla. Pelipaikalle Joensuun hienoon Urheilutaloon tuli miltei 300-päinen karjalalaisyleisö tukemaan SurVoa, mutta kohtuuhiljaiseksi kotiväen mekkala jäi – syystä tai toisesta.
Kisa avasi pelin häkellyttävästi. Jukka Lehden syöttövuoron jälkeen peli oli avauserässä 7 – 0. Thomas ”Shemeikka” Heiskanen oli SurVon peräisemessä siihen menessä ottanut kaksi aikalisää ja vaihtanut passarinsa ennen ensimmäistäkään kotiporukan pinnaa. Eli susilauman miehiä taisi ratkaisupeli jänskättää aika laillakin.
Vaikka erä tasoittui totta kai, rallatti Kisa eka setin voittoon lukemin 25-20. Sauli Silpo oli isommassa roolissa verkolla kuin edellisenä päivänä, aloitusten nostoissa Kisan tarkkuus oli alusta lukien parempaa kuin vastustajalla.
Toisessakin erässä Kisa nykäisi ison edun erän puolivälissä. SurVon latvialaisista hakkuri Janis Vavers oli huomattavasti paremmassa tikissä kuin Lempäälässä, jolloin hellankoukkukin oli kylmää kamaa kuumana kiehuneeseen Vaversiin verratuna. Yypee Toms Vanags sen sijaan ei ihan tähtitasolle noussut, se toki tasoitti Kisan tietä finaaliin.
Kisan pelissä keskipeli hiukan pätki, vastustaja sai torjuntoja ja vaimennuksia. Hakkurina Anssi Vesanen sai lyöntinsä pääsääntöisesti kuolemaan hyvin. Silpo oli neloskulmassa vahva sen sijaan Tommi Roinisen hyökkäyspuoli jäi pieneen, mutta nostohommissa ”hymypojalla”, kuten ottelun kuuluttaja Tommia osuvasti luonnehti, oli välillä 60% parketista tonttinaan.
Päätöserä oli trilleriä siinä mielessä, että taas erän alkuun kaikki taivaan merkit näyttivät Kisan suuntaan. Iso johto nykäistiin erän puoliväliin mennessä, joka alkoi kuitenkin pikkuhiljaa sulaa. SurVo on henkisakki, jota päällikkö-Heiskanen johtaa tunteella. Erän lopulla tunne alkoi karjalalaispelaajilla löytää oikeita uomia ja SurVo tuli takaa rinnalle, mutta Kisan hyvät nostot tuottivat passari Jukka Lehdelle hyvät paikat rakentaa paukkupaikkoja, joista pallo saatiin otettua aina pois. Ottelupalloja oli useita, mutta SurVon rohkeus löytyi tiukimmassa mahdollisessa paikassa, eikä erä tahtonut katketa. SurVo eteni eräpallollekin, mutta sitten otti  – taas kerran – kippari-Silpo ison roolin ja veti kaamealla paukulla ässän ja edun Kisalle. Tilanteessa 30 – 29 Kisa sai puolustettua SurVon hyökkäyksen. Vastahyökkäyksestä iski Anssi Vesanen – torjuntaan, josta pallo pomppasi Kisalle, Anssin toinen isku oli napakampi, mutta SurVo puolusti, muttei saanut omaa iskusaumaa oikein kunnolliseksi, vaan yypee Teemu Saarinen joutui kakkospuolelta lyömään takaviistoon tulleesta passista. Sen Sten ”Stefa” Kruuda plokasi vastustajan kenttään ja siitäkös riemu repesi…
Kisalle oli tärkeää, että peli katkesi kolmessa erässä. Joukkueella useammalla pelaajalla alkoi olla vaivaa, kramppia ja vähän kuumepöyryjäkin.
Annetaan parille kommentille paikat:
– Sisällä kiehui oikein kunnolla, vaikka pokkanaamaa koitinkin näyttää. Nyt tuntuu upealta, puhkui päävalmentaja Esa Kunnari.
– Pelillisesti emme päässeet kovin hyvälle tasolle, vastustaja teki kolmisenkymmentä virhettä, mikä koitui heidän kohtaloksekseen, luki puolestaan tilastojaan apulaiskoutsi Tapsa Nyström todeten myös, että ”helkkarin hienolta tuntuu”.
– Nyt on kauden tavoite ”lite bättre verrattuna viime kauteen” täyttynyt, mutta tästä vain täysillä eteenpäin, riemuitsi ratkaisija Sten Kruuda.
– On huima etuoikeus pelata kotikylän sakissa, pääosin kotikylän pojista koostuvassa porukassa 1-sarjan finaaleja, herkistyi Tommi Roininen.
SurVon taustavoimat myönsivät, että parempi eteni jatkoon. Lujille tappio aina hetken ottaa, mutta Joensuussa saattaa olla edessä mielenkiintoisia aikoja lentopallon saralla – katsotaan ja kuulostellaan.
Mutta Kisan atka jatkuu sunnuntaina 13.3. (talvisodan päättymispäivä) klo 15 Maaningalle ja kotona ratkotaan 1-sarjan mestaruus la 19.3. klo 18.00, tiedottaa onnellinen RRRRR.


5.3. LeKi – SurVo 3-0

Kisa kesytti susilauman – Karjalassa ratkaistaan finaaliin menijä

Lentopallossa panokset kasvavat, mitä pidemmäs kausi jatkuu. 1-sarjan välierissä Kisa sai vastaansa tutun wihulaisen Pohjois-Karjalasta eli Susiraja Volleyn, jonka lempääläiset vuosi sitten passittivat kesälomille. Sellainen on aikomus nytkin, ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan ja liigakarsintoihin tuli Kisalle Hakkarista erin 3 – 0 (25-21,25-17,25-18).
Jatkaja ratkaistaan sunnuntaina Karjalassa. Jos pelin voittaa Kisa, jatkuu lempääläisten kausi automaattisesti. Jos taas SurVo pitää kotihegemoniansa, pelataan kultainen erä 15 pinnaan saakka ja sen voittaja etenee eteenpäin.
Hakkarin pelin ratkaisu taisi olla avauserän loppu. SurVo tuli alussa raivokkaalla syötöllä ja susimaisella kenttäpuolustuksella matsiin. Kisalaisten sormi alkoi jo lähetä suupieltä, kun juuri yksikään lyönti ei kuollut. Kun Janis Vavers keskittyi pelaamiseen ja syötti hypäreillään pinnaputken, johti SurVo jo pahimmillaan neljällä pisteellä.
Pikkuhiljaa kisalaisten vastaanotto tiivistyi ja lyönnitkin alkoivat purra. Kisa pääsi rinnalle 20 pisteen kohdalla ja sen jälkeen SurVo teki kolme lyöntimokaa peräperää, kun soppaan lisättiin Ossi Vesasen myrkkysyötöt (lue: ässät) SurVon ykköstähdelle Toms Vanagsille, kääntyi erä Kisalle.
Toisessa erässä alkoi SurVon ote hiukan höltyä ja Kisan tiivistyä. Muutama rajapallo ja yksi järjestysvirhe toi ottelun tuomariston joensuulaisten hampaisiin. Kun hidastuksia ei käytössä – onneksi – 1-sarjassa ole, on mahdotonta sanoa, oliko joku pallo rajalla vai sen yli.
Kisa sai Anssi Vesasen iskupelin mukaan arsenaaliinsa ja keskeltähän kuoli kaiken aikaa mainiosti – kiitos O. Vesasen ja Sten Kruudan. Teemu UUsitalo liberona ja Tommi Roininen nostavana yypeenä saivat otteen survolaisten syötöistä, näin erä meni selkein lukemin Kisan piikkiin.
Pitkän tauon jälkeen tiedettiin odottaa äärimmilleen latautunutta SurVoa. Thomas ”Shemeikka” Heiskanen koutsina osaa psyykata laumansa ja erän alku olikin tasaista ja hyvää pelaamista puolin jos toisinkin. Sitten tuli muutama vihellys, jotka sekoittivat joensuulaisten pakan ja etenkin Janis Vaversin. Pitkän latvialaishakkurin suu kävi joka pallon jälkeen ja pelin päätuomari ojensikin hänelle lopulta punakortin. Kauhean väärin ei olisi ollut toinenkaan, siksi näyttävästi Vaners aplodeerasi saamaansa korttia.
Kisa kiitti, piti pokkansa ja karkasi menojaan.
Pelin parhaina palkittiin Kisalta mainio passari Jukka Lehti ja SurVolta härkämäinen keskitorni Kristaps Vavers.
Pelin jälkeen pulinaakin riitti, mutta karjalalsiten nokkahemmot ovat reilua sakkia ja jokaine heistä myönsi, ettei tuomariston toiminta peliä ratkaissut.
– Pelasimme avauserässä ihan parasta peliämme, sitten tasomme putosi, Thomas Heiskanen myönsi ja onnitteli juonimiehenä kisalaisia jo jatkopaikasta sudenhäntä kainalosta pilkottaen.
– Me ei olla saavutettu vielä mitään muuta kuin paikan kultaiseen erään. Me tiedämme, että vastustajan pitkällä bussimatkalla jokainen kivi käännetään ja huomenna saamme raivokkaan kotitiimin, raivokkaan kotiyleisön kannustamana vastaamme. Piste kerrallaan on mentävä Joensuussa, kuului puolestaan Kisa-piiska Esa Kunnarin mietokset.
Myös Kisaa tuki kovaääninen kotiyleisö, 320 henkeä plus mukulat. Lempääläisväki on auttanut Kisaa huimasti ja joukkue haluaakin, että lentismannaa nähtäisiin seuraavinakin viikkoina. Se edellyttää levollisesti nukuttua yötä, tiukkaa asennetta ja ennen muuta täydellistä provosoitumattomuutta, sillä Joensuussa härnäystä on taatusti luvassa.
matka jatkuu, huomenna Joensuuhun. T: RRRRRR


28.2. LeKi – Kuortane 3-0, kultainen erä LeKille 15-11

Kisa välieriin!

Sen aisti jo eilen tappion jälkeen bussissa. Sen aisti aamutreeneissä, whats app- ryhmässä ja sosiaalisessa mediassa. Joukkue oli äärimmäisen motivoitunut, kun puolivälieräsarja Kuortanetta vastaan siirtyi Kisan kotikentälle. Ja sieltähän se välieräpaikka nasahti! Kisa vyöryi kotikatsomon upeasti säestäessä 3-0 (26-24, 25-14, 25-19) voittoon ja naulitsi Kuortaneen arkun kultaisen erän näytöksellään 15-11 pistein.
Otteluun lähdettäessä tilanne oli selvä: vain voitto riittäisi. LeKi oli alusta asti pelin päällä ja hallitseva osapuoli. Jukka Lehden syötöillä Kisa karaksi 3-0 johtoon ja 303-päinen kotiyleisö löi pökköä pesään. Kuortane kuitenkin sai juonesta kiinni ja kiri hiljalleen tasoihin. LeKin pelin ainoa heikko vaihe osui avauserän lopun tietämille, kun Kuortane sai eräpallon 24-22 tilanteessa. Ottelun kulminaatio tapahtui kuitenkin sen jälkeen. Kisa näytti henkisen vahvuutensa. Sten Kruuda nappasi uskomattoman jalkapelastuksen, jonka Ossi jatkoi verkon yli ja se tippui raakana Kuortaneen kenttään ja peli kaventui. Lopulta Kisa voitti avauserän 26-24 hienon nousun jälkeen!
Toiseen erään Kisa panosti etenkin erän keskikohtaan, jotta enää lopussa ei tarvitsisi edetä piste pisteeltä. Se toimikin ja LeKi repi mukavan eron ja eteni 25-14 erävoittoon pitkälle tauolle mentäessä.
Kolmas erä jatkoi samaa näytöstä: Kisa hallitsi kaikilla osa-alueilla. Kuortane lisäsi keskipeliään, mikä toikin piristystä, mutta LeKin passari Lehti vastasi samalla mitalla. Ossi Vesanen ja Sten Kruuda saivat ruokaa ja päättivät hyökkäyksiä erinomaisesti. Erä LeKille 25-19.
Kultainen erä on usein pienestä kiinni, sillä se pelataan vain 15 pisteeseen asti. Erä alkoi Kuortaneen tahdissa, kun Anssi Vesanen torjuttiin 1-paikalta. LeKi ei kuitenkaan hämmentynyt, vaan pelasi päättäväisesti ja karkasi 8-3 johtoon.
Kuortane esitti vielä yhden iskun takaisin, mutta LeKi selvitti sen ja juhli välieräpaikkaa kultaisen erän voiton ansiosta! Matka jatkuu, kun ensi viikonloppuna vastaan tulee Susiraja Volley. Lauantaina pelataan Lempäälässä klo 18 ja sunnuntaina Joensuussa.
Kisan voittoon oli useita syitä. Yksi oli onnistunut valmistautuminen ja energian kanavointi oikeisiin asioihin. Toinen oli mahtava kotiyleisön tuki. Pelillisesti Kisan nostopeli parani, siitä kunnia Tommi Roiniselle ja Teemu Uusitalolle. Keskipeli saatiin totuttuihin uomiinsa ja laidassa pelin parhaana palkittu Anssi Vesanen sekä kapteenin auktoriteettia näyttänyt Sauli Silpo juhlivat. Vastaavasti Kuortane ei pystynyt enää launtaiseen unelma-iltaan. Kisalla on nyt henki päällä, kannattaa siis elää mukana lentopallohuumassa myös ensi viikonloppuna, kehottaa Ansta RR.


27.2. Kuortane – LeKi 3-2

Pullollinen playoff-jännitystä korkattu

1-sarjan sarjaohjelma on sen verran mielenkiintoinen, että Lempäälän Kisan lentislauma pääsi tosipelien makuun vasta helmikuun loppupuolella. Pudotuspelien avauskierroksella vastaan asettui Kuortane eli näin kavereiden kesken Suomen alle 19v-maajoukkue.
Ottelusarja välieräpaikan kohtalosta alkoi lauantaina 27. helmikuuta Kuortaneella, jonne Kisa lähti kymmenen hengen miehistöllä Saku Korhosen jäädessä pois työkiireden vuoksi ja Jussi Niemen siirryttyä valmennusosaston vahvistukseksi keuhkokuumeen vuoksi. Lisäksi LeKillä oli matkassa mukana reilun 15 hengen rumpuryhmä tosifaneja, jotka toivat mukavasti ääntä Kuortaneen teollisuushalliin.
Liekö pitkä tosipelien odotus vai juniorimainen jännittäminen, mutta Kisan kokeneet ketut olivat puolijäässä pillin ensi kertaa vislattua. Avauserässä Kuortane saneli tahdin etenkin hallistemalla keskipeliä jättämällä Kisan Sten Kruudan ja Ossi Vesasen varjoon. Joonas Jokelan jopa liigatasoisella hakkuripelillä erä kairaantui Kuortaneelle 25-20.
LeKi ei ole kuin Ladaa valmistava tehdas itärajan toisella puolella, vaan se oppii virheistään ja pyrkii parantamaan. Toiseen erään Kisa kohensi sekä syöttöään ja vastaanottoaan, minkä avulla Kuortaneen keskitorjuntaa alettiin moukaroimaan hajalle. LeKin nostotaktiikka, jossa liberona Teemu Uusitalo ja yp:nä Tommi Roininen nostivat lähes kaksin koko kentän jättäen kapteeni Silpon pienelle kaistalle alkoi toimia ja Anssi Vesaselle aukesi laitaan tilaa. Erikoisuutena oli, että Kuortane jätti Anssin tyhjille noin puolen tusinaa kertaa 1-paikalla. Siihenhän Anssi sanoi kippis ja kulaus ja paukuttelui parkettia lommolle.
Kolmannen erän alku oli mukavasti LeKin hallussa. Mutta kaikkein ikävin tautihan on luulotauti. Peli oli Jukka Lehden haamusyöttöjen jälkeen jo 21-17 Kisalle, mutta kappas… sen jälkeen Kuortaneen Ilari Toimela asteli syöttöruutuun ja peli olikin 24-17 Kuortaneelle. Vastaanotto jäi koko ajan hieman irti ja lekiläiset paukuttivat 4-paikalla päätään torjuntaan. Kunnia nuorille vastustajille vahvasta torjuntatyöskentelystä: Anssi sanoi sen olevan sarjan parasta, jopa akaalaisia tehokkaampaa. Erä luiskahti näpeistä mennen Kuortaneelle 25-23.
Neljännen erän alku meni vielä edellistä erää harmitellessa ja Kuortaneella puolestaan kaikki onnistui. Joukkue puolusti tukun Salen ja Anssin hirmupaukkuja ja Jokela paukutti sydämensä pohjasta karkumatkaa. LeKi kuitenkin heräsi koomasta viimeisellä hetkellä ja löysi pudotuspelien arvoisen raivon. Kentälle tulivat Tommin tilalle Eetu Saarinen ja Stefan paikalle Toni Laine ja kelkka kääntyi. LeKi kiri 16-18 tilanteeseen ja Ossi Vesasen syötöillä siirtyi rinnalle ja lopulta ohi erävoittoon 25-23.
Viides erä alkoi muutamalla kommunikaatiovirheellä LeKin puolelta ja peli oli jo 5-1 naapurille. Teemu Uusitalo löysi uuden vaihteen puolustustyöskentelystään ja pelastuksillaan vielä sytytti Kisan kiriin. Se kuitenkin jäi hieman torsoksi muutaman tuomarivirheen latistaessa tunnelmaa kriittisissä kohdissa, kuten ottelupallossa. Joten viimeinen erä Kuortaneelle 15-11 ja samalla koko peli.
Mutta muistutellaanpa vielä, että se oli vasta ensimmäinen kiinnitys. Välieräpaikkaan tarvitaan kaksi. Toisin kuin Euroopan cup-kilpailuissa, vain voitot ratkaisevat eikä 3-2 anna erityistä etumatkaa. Ottelusarja jatkuu jo heti huomenna Hakkarissa klo 17. Silloin Kisa tarvitsee välieräpaikkaan voiton sekä pelistä että kultaisesta erästä. Kaikki siis hallille kannustamaan, sillä nyt eletään sitä parasta aikaa urheilija kannalta. Rumpukapulat ovat teroitettuina, ja niiden komppi kertoo ”LeKi iskee kipinää”, lupaa Antsa RR.


21.2. Kuortane – LeKi 0-3

Kisa käänsi Kuortaneen nurin ja saalisti kotiedun pleijareihin

1-sarjan ylemmän jatkosarjan päättäneessä ottelussa Kuortaneen U19 maajoukkue vastaan Lempäälän Kisa oli kaksi järeää panosta. Ensinnäkin se, kenet Kisa kohtaa pudotuspelin ekalla kiepillä eli kyseisen Kuortaneen vai Joensuun nousukuntoisen SurVon. Ja toiseksi pelattiin kotiedusta, sillä pudotuspeleissä jatkoon menee kaksi voittoa ottanut ja jos pelit ovat tasan 1 – 1, pelataan ns kultainen erä 15 pisteeseen asti, joten piskuinen, mutta merkittävä asia kotietu on.
Ja, kun Kisa jatkoi väkevää nousuvirettään ottamalla Etelä-Pohjanmaalta puhtaan 3 – 0 (25-20,26-24,25-21)-voiton tietää se sitä, että Kisa palaa Kuortaneelle lauantaina 27. helmikuuta kello 16.00 alkavaan peliin ja Hakkarissa otellaan sunnuntaina 28. helmikuuta kello 17.00 alkaen. Kuortaneelle lähdetään bussilla, jonne mahtuu fanejakin mukaan. Reissulle voi ilmoittautua GM_Rauniolle sähköpostitse juha.raunio@lempaala.fi tai textarilla numeroon 0400 69 5555. Matkan hinta 10€ + Kuortaneen pelilippu.
Kisa lähti autoilemaan Kuortanetta kohti hyvvissä ajoin, koska iljanteiselle maantielle ei turhia riskejä haluttu ottaa. Rauhallinen valmistautuminen toi hyvän latauksen avauserään, jota Kisa kuljetti kuskina alusta lukien. Kokoonpanona oli aika perinteinen seitsikko Jukka Lehti passasi, Anssi Vesanen hakkuroi, Sten Kruuda ja Ossi Vesanen sentteröivät sekä Sauli Silpo ja Tommi Roininen heiluivat yypeinä, Uusitalon Teemu puolestaan liberona.
Toinen erä oli tiukka, nuoret tulevat maajoukkue- ja ammattilaistähdet kohensivat omaa syöttöään ja sekä laidoista että keskeltä alkoi pallo kuolla Kisan puolelle avaussettiä paremmin. Kuortane kipaisi jo 22-20-johdossakin, mutta erän lopuissa alkoi kokemus puhua järeää kieltään. Missään vaiheessa ei iskenyt väkisin yrittäminen puhumattakaan paniikista, vaan loppuun saakka Kisa luotti omiin koviin suorituksiin, mikä sitten palkittiin niukalla erävoitolla.
Kuortane haki syötöillään libero Uusitaloa, joka vastasi haasteeseen nostamalla välillä todella pahatkin alkkarit hienosti passarin käsiin. Jukka Lehti löysi passeillaan vasurisentteri Ossi Vesasen välillä maagisesti ja kun velipoika Anssi Vesanenkin palasi omalla hyvälle tasolleen, riitti lempääläisten lyöntivoima nuorille karjaksille.
Kisalaisten koura kiertyi ainakin hitusen Kuortaneen niskalle, mutta mistään niskalenkistä ei voida puhua. Puntit tasaisena lähdetään neljännesvälieriä kohden, Kuortane haki Hakkarista voiton tammikuussa, joten puntit ovat sarjapelien jälkeen tasan.
On ihan selkää, että päävalkku Pertti Honkasen johdolla tämän päivän pelivideota tavataan hartaasti ja pitkään ja haetaan kaikki tekniset ja taktiset jipot Kisan horjuttamiseksi. Jos Kisa aikoo Kuortaneen passittaa lomalle, pitää oma pelikin parantua.
– Tänään pelasimme hyvin, ei kuitenkaan loisteliaasti. Vastaanotto-pelimme oli rautaista, se mahdollisti hyvän hyökkäyspelaamisen. Myös kentässä olimme hereillä paremmin kuin aikoihin, löpsöjä ei parketillemme nyt jäänyt. Pidetään vetskari kuitenkin piukasti kiinni, kausi on kesken ja tosipelit ovat vastan alkamassa. Parantaa pitää ja fokuksen pitää pysyä ihan upissa, Kuortane on ilkeä ja kunnioitusta herättävä vastustaja, teesitti Kuortaneelta kiinni saatu valkku Esa Kunnari.
Nonniin, nyt alkavat sitten ISOT PELIT, ole mukana ja tukena, toivoo RRRRR.


20.2. LeKi – Jymy-Kuutoset 3-1

Kisa kotivoittoon Nurmon tiukasta vastaanharaamisesta huolimatta

Sitkeä, sitkeämpi – Nurmon Jymy-Kuutoset! Fyysisiltä mitoiltaan ylivertainen LeKi joutui tekemään kaksituntisen rupeaman, kun se löi erin 3 – 1 (20-25,25-21,25-22,25-22) pohjalaiset vieraansa. Kolmen pisteen lisäpotti mahdollistaa sen, että ensi viikonlopun pudotuspeliin Kisa saisi huomisella 3 – 0-voitolla kotiedun, mutta se pitää hakea liki vaikeimmasta mahdollisesta paikasta eli Kuortaneelta.
Spekuloidaan tulevaa huomenna, kun asiasta tiedetään, nyt kerrataan tämän illan tasainen peli.
Jymy tuli Lempäälään ilman Kokkolan Tiikereitten farmimiehiä, mutta parketille ilmaantui takavuosien kova konkari Tuomas Ruuska, joka toi nuorelle sakille kovaa kokemusta roppakaupalla lisää.
Avauserässä leimallista olivat monet Kisan lyöntivirheet. Kentän viivat sekä sivuilla että perärajalla jäivät liian usein pallon ”väärälle puolelle”. Keskipeli puri alusta lukien hyvin, Toni Laineen huippuhetket osuivat heti pelin alkuun, kun mies lämmäsi patereita tukun vastustajan kenttään. Suht’ tasatilanteesta Kisan peli löpsääntyi kummasti: hukkalyönnit jatkuivat, eikä oikein torjuntakaan päässyt kiinni nurmolaisten hyökkäyksiin, joita järjesteli mainio passari Matti Toivola. Erä Nurmolle Kisan lopun liki totaalihalvaantumisesta viiden pinnan erolla.
Toisessa erässä Kisa sai juonta peliinsä, Sauli Silpon avauserässä takunnut laitapeli alkoi tuottaa pisteitä ja Sten Kruudan paterit toivat niitä lisää. Kun Nurmo sortui karmeaan syöttömokaputkeen, vei Kisa erän nimiinsä.
Kolmas erä oli pelin kulminaatio. Kisan peli sen kuin tökki, joka johtui kyllä suuresta osasta siitä, että nurmolaiset kaivoivat jatkuvasti lempääläislyöntejä takaisin peliin. Nostetaan pipaa korkealle ja kehutaan Nurmon olevan ehkäpä 1-sarjan paras sakki kenttäpuolustuksessa.
Kisa joutui tuikiharvinaiseen hakkurivaihtoon, kun Anssi Vesasen iskupeli tuotti 50%:sesti hyviä tappoja ja 50%:sesti vastustajalle pinnoja virheen tuloksena. Tilalle tuli enemmänkin sentterinä viihtyvä velipoika Ossi, joka sai vasurillaan palloa jäämään, kun hän iski korkealta ja järkevästi. Kisa kiri lopussa Nurmon ohi, kiitos Saulin parin yybersyötön ja Ossin tinttausten kakkoskulmasta.
Neloserässä Kisa hallitsi ja meni jo ikäänkuin menojaan, mutta Nurmo oli kuin tarujen kissa: Vähintään yhdeksän henkeä oli ”tapettava”. Kisan vastaanottopeli oli tänään hyvää: kiitos siitä libero Teemu Uusitalolle, harvakseltaan nostaneelle Silpolle, mutta ennen  kaikkea karsean tontin nostaneelle Tommi Roiniselle.
Erän lopettaminen kivesti, kun melkein joka LeKi-ukko kävi syöttöruudussa vetämässä syöttönsä päin Hakkarin kaarnaisinta mäntyä. Jopa aina varma passari Jukka Lehti sössi syötön ja toinen Mr. Varmasyöttöjä Sten Kruuda oikein useamman erän mittaan. Mutta hyvistä nostoista side out-hyökkäykset toimivat ja pelin lopetti Kruudan komea pateri pelin parhaan kisalaisen eli Jukka Lehden tarjoilemana.
Kauden kliimaksi lähenee  ja Kisan pelillinen lama on onneksi ohi. Huomenna autot suuntaavat kohti Kuortanetta, jossa Kisaa odottaa paljon puhetta ja porua aiheuttanut U19 maajoukkue. Tässä ja nyt näyttää sitltä, että Kisa ja Kuortane kohtaavat pleijareiden ekalla kiekalla toisensa, joten kyse on ”henkien taistelusta” nuoret tulevaisuuden isot starat vastaan menneiden talvien koukkupolvet, lataa tunnelmaa RRRRR.


14.2. Akaa-Volley – LeKi 0-3

Riks-raks, tappioputki katkesi Akaassa komealla tavalla

Kuusi tappiota alla, vastassa sarjaa johtava ja Liigaan tähyävä Akaa Volley, jolle LeKi oli taipunut kuukautta aiemmin puhtain  0 – 3-lukemin. Etukäteisemmeet ystävänpäivän ottelulle Toijalassa olivat sanalla sanottuna äärimmäisen haastavat.
Kun viikkotreenitkin olivat sujuneet mollissa, oli päävalkku Esa Kunnarilla visainen tehtävä miettiä taktiikkaa ja pelaavaa rosteria. Taktiikaksi tuli yksinkertainen ohjeistus: Rohkeaa syöttöä ja hymyä huulessa. Tommi Roininen istutettiin yypeeksi ja Teemu Uusitalo liberoksi. Sentteritriossa Toni Laine nousi kuusikkoon yhdessä Sten Kruudan kanssa. Muut paikat täyttivät totutusti Sauli Silpo ja Anssi Vesanen sekä passari Jukka Lehti.
Oliko akaalaisilla takki inasen auki vai lamasiko Kisan hyvä lataus isäntäseuran pelaajat – mene ja tiedä. Ihan alusta alkaen tahtipuikkoa heilutti LeKi. Toni Laineen avaussyöttövuoro toi heti johdon, joka kasvoi kasvamistaan ja oli erän lopussa lukemissa 16-25.
Kisan pateripeli oli murhaavaa läpi ottelun sekä Kruuda että Laine onnistuivat keskeltä oivallisella prosentilla tapoissaan.
Toinen erä oli tasaisempi. Joni Mikkosen ryydittämä Akaa sai peliään uomilleen vähä vähältä ja etenkin hakkuriksi tullut Markus Kauppinen oli vaikea pidäteltävä. Mutta nyt Kisan itsetunto oli kohdillaan. Kun tappioputken aikana kahden pinnan erätappioita taisi kuittaantua kymmenkunta, olivat lempääläiset erien lopussa tällä kertaa väkeviä kuin karhut.
Sauli Silpon hypärit purivat läpi pelin ja hakkuri Anssi Vesanen paukutti Akaan tilastomies JP Humalojan tarkan kirjanpidon mukaan 22 pinnaa. Toinenkin erä meni täpärästi lukemin 22 – 25 Kisalle.
Kolmanteen erään pitkäön tauon jälkeen odotettiin ärsyyntynyttä Akaata. Sellainen verkon toiselle puolelle saatiinkin, mutta toki joukkueen vireestä jotain kertoi se, että esimerkiksi Dima Borichev, Adjete Agnithney ja Ossi Heino olivat erän alussa puolapuuosastolla.
Johto vaihteli puoleta toiselle, mutta erän lopulla astui esiin Roinis-Tommi, joka syötti ässän, iski pari moukkua ja jujutti pari kertaa ihanasti ja sitten tuuletukset päälle, jotka sytyttivät omaa sakkia vielä suurempaan lieskaan. Akaa pääsi eräpalloon, mutta sen se sössi syöttövirheellä. Kisa puolestaan eteni ottelupalloon Anssi Vesasen PEIPILLÄ (!!!!!) ja sama äijä ratkaisi pelin torjumalla Mikkosen iskun tylysti miehen varpaille.
Kauden huipennus on pian edessä ja Kisan pelivire nousi melkein viime hetkellä  Toivottavasti Akaa-voitto kantaa joukkuetta läpi ensi viikonlopun pohjalaiskamppailuiden (Nurmo kotona lauantaina, Kuortane vieraissa sunnuntaina). Ja toki parin viikon päässä siintää pleijareden avauskieppi, jonne kotiedun saaminen vaatisi tuplavoittoa ensi viikonlopulta.
Esa Kunnari tuumi Akaa-pelistä seuraavasti:
– Vähän kiukuttelin pojille torstain treeneissä, kun jostain syystä homma silloin oli aika tahmeaa. Urheilu on sen takia ihmeellisen hienoa, että muutos voi syntyä tuosta vaan. Nyt syötimme rohkeasti ja peli-ilme pysyi ookoo-tasolla. Kiitos myös onnistuneelle vastaanottopelille, se mahdollisti monipuolisen hyökkäyspelaamisen.
Akaa on edelleen 1-sarjan ykkössuosikki. Joukkueen materiaali on sarjan laajin ja laadukkain, taustavoimia löytyy runsaasti ja seuran talouskin lehtitietojen mukaan on kuosissaan. Jos Akaa Mestaruusliigaan nousee, sanotaan sille Lempäälästä käsin RRRRR:n sanoin, että: Hyvä juttu!


13.2. LeKi 2 – Jyry 3-1 (3-sarja)

Papat 3, Pojat 1

Nyt on taas paikallaan raportoida 3-sarjasta, jonka voitto käytännössä ratkesi tänään paikallispelissä Kisan kakkosukkojen ja Jyryn välillä. Otsikko kertoo tuloksen, mutta on paikallaan hehkuttaa matsia; se oli sarjataso huomioiden hieno, jopa loistava, matsi, jota todisti paikalla ollut yli 50-päinen yleisö.
Amazing!
Alkuverryttelyn lyöntirullauksen voitti Jyry luokkaa 99 – 1! Mutta, kuten Kisan shamaani-valmentaja Kari Nieminen totesi: ”Tällä kaudella ollaan hävitty kaikki lyöntirullaukset, eikä yhtään tappiota vielä olla koettu!”
Kisalta puuttui kuumeinen Mika ”Pyrtsi” Pyrhönen ja Jyry puolestaan oli saanut vahvistukseksi alkukauden Koijärvellä 2-sarjaan hakanneen ja mm. Akaa Volleyn 1-sarjasakista tutun Saska Sarenin. Vaikka Kisa oli lyönyt Jyryn kahteen otteeseen, tuntui pelin alla siltä, että nyt on Jyryn momentum ottaa revanssi.
Ottelu käytiin Hakkarin pitkällä salilla, joten vastanottopeli oli isossa roolissa. Siinä Kisa taisi olla inan vahvempi, kiitos liberopelin puoliksi pelanneiden Timo Kelan ja Jani Antolan. Isoja nostomokaputkia ei tokikaan koettu kummallakaan puolella.
Avauserä oli tasamenoa, mutta puolivälissä Kisa rykäisi eroa kentän vanhimman, 54-vuotiaan Juha ”Iso-Jii” Tulosen nappiessa useamman torjunnan ja lisäksi melkein kolmimetrinen karpaasi kiskaisi useamman kenttään jääneen paterin.
Toinen erä oli iso trilleri, jossa johto vaihteli pisteen erolla puolin jos toisin. Jyryn hakkuri Tuomas Henttonen sai monta näpäkkää iskua jäämään, Saska Sarenin iskut olivat juonikkaita ja yyberenerginen libero Riku Nissilä puolusti kuin eläin monta palloa eloon. Silti Kisa meni kuin varkain eräpalloon, joita piti tahkota useampi ennenkuin Jani Sahramäen ja Iso-Jiin paritorjunnalla erä katkesi 30 – 28!
Kolmanteen erään Kisa teki, kuten aina, vaihtoja. Jokainen joka on mukana pelaa, se on ollut Kisan kakkossakin reilu motto jo vuosia. Hiukan kolmen kylmän miehen mukaantulo kangisti otteita. Ja, kun Jyryn Olli Uusitalo sai yhden megaluokan syöttöputken, meni erä Jyrylle 25-19. Yleisössä uumoiltiin jo viiden erän otatusta, kun Kisan ”paappakoööri” puhalsi jo aika syviä puhalluksia.
Mutta, mutta: 4. erässä, sen loppuhetkillä etenkin, väsy iskikin Jyryyn. Pari, kolmekin helpohkoa virhettä ja näin Kisa katkaisi pelin Tero Karppasen lyönnillä.
Pelin taso oli siis hyvä, taistelupalloja oli paljon. Todella rajuja lyöntejä tuli etenkin Jyryn puolelta kymmenittäin, kisalaisiskut olivat ehkä hiljaisempia, mutta lentiksessä ei lyönnin voimalla tai jyrkkyydellä pisteitä jaeta. Peli oli reilua, nokankoputuksia ei juurikaan ollut. Tuomaristo hoiti ruutunsa moitteitta, joten lauantai-illan kekkeri oli mitä mainioin. Ei ihme, että molemmat sakit matkasivat saunomaan tahoilleen.
Kisan ykkönen: Juha Tulonen, aina ja ikuisesti. Kisan kakkoslusikka annetaan hakkuri Jani Sahramäelle tasaisesta iskupelistä ja parista ylimaallisesta yhden käden puolustuksesta. Jyryn ykkönen: sarjan paras libero Riku Nissilä. Jyryn kakkonen Saska Saren, jonka yläsarjojen rutiini näkyi. Jyryn B-pojista eniten ruudussa touhusi sentteri Ossi Katajamäki, jonka illan helmi oli Tulosen mukitus 4. erässä.
Loppuun kommentit. Ensiksi Kisa-luotsi ”Shamaani-Niemiseltä”: ”Olipas hieno ja kova vääntö. Jouduimme kyllä tosi tiukalle. Pojilla taisi pelin lopussa olla enemmän väsy kuin meillä”.
Sitten Jyryn Riku Nissilälle: ”Pitkä kenttä, yleisöä ja kova peli eli hieno happeningi oli. Kisan konnat tekevät niin vähän virheitä, että siinä taisi tulla tänään se pieni ero”, tuumi Salesta ”vissyä” pelin jälkeen ostanut Nissilä.
Kaksi seuraa. Kaksi hiukan erilaista lentiskultuuria. Vuonna 2016 ollaan jo hyvin lähellä toisiamme. Tästä on hyvä jatkaa. Kakkossakin henkisestä lujuudesta on opiksi otettavaa. Vaikka 1-sarjankin sakille. Teesittää RRRRR.


7.2. SurVo – LeKi 3-0

Idästä ei kotiintuomisia

Bussissa istuttu tuhannen kilsaa ja kotiintuomisina yksi vaivainen piste. Kisan kaukokiertue oli tuloksellisesti lohduton, mutta pelillisesti suht’ koht’ ookoo. Lauantaisen Kyyjärvi-taistelun jälkeen matka jatkui Joensuuhun, missä kohdattiin jo varsin rakkaaksi vihulaiseksi muodostunut Susiraja Volley eli SurVo.
Kisa oli kuusi pinnaa huonompi pelissä, mutta hävisi 0 – 3 eli jokaikinen erä päättyi survolaisille kahden pisteen marginaalilla.
– Ehkä kaveri sitten ratkaisuhetkillä vaan haluaa enemmän kuin me, tiivisti Kisa-kippari Sauli Silpo mentaalipuolen oleellisuutta tasaväkisissä taisteluissa. Silpo itse pelasi hyvän viikonvaihteen ollen kokonaisuutena lempääläisten ykkösässä.
Avauserää mentiin tasatahtia piste pisteeltä ihan ”tappiin” asti. Kisalla oli neljä eräpalloa, mutta kunnia ja arvostus SurVolle; aina nousi Kisan alkkari kuppiin ja mainio passari Tuomas Karjalainen petasi hyvän iskupaikan lyöjälle, eikä katkopalloa aikaan saatu. SurVo käytti itse toisen eräpallonsa ja vei erän 30 – 28 latvialaishärkä Kristaps Vaversin hurjalla paterilla.
Kisa ei lamautunut tästä, vaikka toisessa erässä olikin pahimmillaan kahdeksan pinnaa perässä. Pienet kokoonpanoviilaukset ja kapteeni-Silpon useampi peräkkäistorjunta latvialaishakkuri Janis Vaversista nostivat Kisan rinnalle 23 – 23-tilanteeseen saakka. Sitten iski verkkotuomarin pelin ensimmäinen verkkopuhallus – Kisalle toki – ja kiri valui hukkaan.
3. erään valmistauduttiin pitkällä tauolla, jonka aikana pidetiin kopissa pari tulisieluista puheenpartta ja niiden päälle tuima hiljaisuus. Tommi Roininen tuli yypee-ruutuun ja taistelu oli entistä huimempaa. Mikään ei kuitenkaan nyt auta, vaan SurVo latvialaiskapteeninsa Toms Vanagsin voimilla vei erän nimiinsä, kuvaavaa on, että ottelupallo pyörähti kisalaistorjunnan käsien kautta kenttään.
Aika vaikeaa on analysoida, mikä on kisalaistiimin pelissä pahiten pielessä? Iso kuva pelaamisesta on, kuten jo mainittua, ookoo. Ilme kentällä on taisteleva ja kannustava. Ehkä puolustaminen oli se osa-alue, missä Kyyjärvelle ja SurVolle hävittiin eniten. Myöskään oma syöttö ei haavoita vastustajaa tarpeeksi.
Huomioida ja muistaa pitää klaaristi sekin, että ylempi jatkosarja on tosi kovatasoinen, vastustajilta on turha odottaa armopaloja. Sekä kyyjärveläisten että survolaisten kommentit päinvastoin kertoivat otteluiden jälkeen, että molemmat sakit kokivat pelanneensa hyvät pelit Kisaa vastaan eli kyllä Kisa vastuksena sytyttää.
Tavoitteet pitää pitää ennallaan eli ”Lite Bättre”-ideologia pätee edelleen. Kotietu pleijareiden ekalle kiepille on edelleen napattavissa. Vankasti näyttä siltä, että lupsakkaitten ihmisten SurVo saattaa toisena vuotena peräkkäin tulla vastaan puolivälierävaiheessa.
Tätä ennen käydään ensi pyhänä Akaassa, sitten kohdataan Nurmo Hakkarissa ja testataan ylemmän sarjan lopuksi Kuortaneen junnujen vire. Vaikka aina tappioputkien aikana ilmaantuu ”besserwissereitä” ja ilkkujia, niin joukkueen fiilis ja henki ovat hyvät, eikä lamaannuksen merkkejä ole. LeKi iskee kipinää tälläkin kaudella, sen takaan ja alleviivaan. t. RRRRR


6.2. KyKy – LeKi 3-2

Neljä erää Kyyjärvellä kauden huikeinta peliä

Hyvät huomenet Siilinjärveltä, jonne LeKi-karavaani matkasi iltaa myöten Kyyjärveltä jatkaakseen kohti Joensuuta ja SurVo-ottelua.
Kyyjärvellä pelattiin taas kerran tunteikas ja upea trilleri; neljä erää. Viides erä meni sitten vähän ”ohariksi”, mutta siitä tuonnempana. Kisa palasi pinnakantaan riistäessään Kyyjärveltä pisteen erin 2 – 3. Enempikin olisi ollut otettavaissa, mutta….
Avauserä oli sanalla sanottuna loistopeliä 1-sarjan tasolla. Molemmilla syötöt pysyivät hyvin ruudussa, nostipelikin toimi moitteettomasti. Ihan tasaposkea edettiin pitkälle, kunnes muutamalla rajulla tappotorjunnalla saatiin Kyyjärven iskijöiltä, jopa virolaistähdeltä Kristo Kollolta, luonto pois. Löpsähtäneet hyökkäykset Kisa poimi ja passari Jukka Lehti jakeli niistä hyviä iskupaikkoja, etenkin Anssi Vesasen ja Sten Kruudan kautta.
Toinen erä oli edelleen hyvää palloilua, rajua, kovaa ja rehtiä. Ottelun kuuluttajapari pyrki ”selostamaan” ottelua mm. kommentoimalla tuomareiden tulkintoja ja räikeästi kotijoukkuetta kannustaen, mutta se ei Kisaa häirinnyt. Meteli Kyyjärven uusitussa ja valoisassa salissa oli mukavan kovaa. Kakkoserää edettiin myös tasatahtia, kunnes Kyky pääsi eräpalloon 24-23 ja Tarton mies Kollo vetäisi erän katki kaamealla hypäripommillaan.
3. erää Kyyjärvi hivenen hallitsi, vaikka peli oli tasaista. Kisa pärjäsi verkolla hyvin, mutta puolustuspäässä ei palloja saatu tarpeeksi eloon. Välillä jopa löpsöjäkin toimituksia jäi lempääläisten kenttään. Muutamien pisteiden tappioasemasta erän lopulla kippari Sauli Silpo näytti johtajuuttaan ja Salen syöttövuorolla alkoi Kisan nousu pinna pinnalta…rinnalle ja lopulta ohi riemukkaaseen 26-24 erävoittoon.
4. erässä oli momentti kolmen pisteen potin rosvoamiseen, mutta Kykyn Atte Kyrölä ja Kristo Kollo sekä toinen ammattimies, passari Mario Medan, ottivat ryhdin ja hoitivat erän nimiinsä, kun Kisan vastaanotossa oli pikkulipsuja, eikä iskupelikään Silpoa lukuunottamatta oikein purrut. Kentälle vaihdettu Toni Laine nappi muutaman äärimaukkaan torjunnan.
5. erä alkoi heti oudolla puhalluksella, mutta pelin jopa sanalla sanottuna pilasi tuomaristo seuraavalla episodilla: Kyyjärven isku painui kymmenisen senttiä pitkäksi, minkä rajamies näki ja nosti lippunsa. Päätuomari päätti puuttua peliin ja käänsi tuomion. Seuranneesta kalabaliikista pasmansa menettänyt tuomari nosti ensiksi punakortin Anssi Vesaselle ja vieläpä toisen perään huollon Antti Rauniolle, tämän noustessa penkiltään pystyyn ihmettelemään Anssin korttia. Toki suutakin pieksettiin, sitä ei voi kiistää, mutta tällä kertaa lentisjuristin pelinlukutaito petti pahasti. Hieno peli, kuten sanottua, osittain tuhoutui ottelun kolmanteen osapuoleen. Tämän myönsivät kyyjärveläisetkin; porukan valmentaja ja pelaajat, ottelun jälkeen.
Näissä raporteissa ei tuomaritoimintaan usein ole puututtu, joten jätetään tämäkin ”pelleily” taakse ja katse suunnataan eteen.
Esa Kunnarin kommentti puhui paljon:
” Olen ylpeä joukkueesta, meiltä oli hyvää tekemistä ja 3. erän nousu oli huikea. Jatkosarjan taso on kova, yhtään pistettä ei anneta, vaan ne on itse raastamalla raastettava, fiilisteli Kunnari.
Kisan ykköseksi palkittiin aivan aiheesta Sauli Silpo, jonka syötöt olivat murhaavia ja iskupelikin taisi olla kauden tuottavinta. Toni Laineen sisääntulo toi hyvää virtaa torjuntoihon. Tommi Roinisen nosto- ja puolustuspeli toimi läpi matsin kuin VR:n vessa.
Tästä matka jatkuu hyvin nukutun yön jälkeen Joensuuhun. jossa latvialaisväritteinen SurVo odottaa. Hekin pelasivat viisi erää eilispäivänä, joten puntit ovat siinä suhteessa aika lailla tasan, arvioi RRRRRR.


30.1. LeKi – KyKy 1-3

Ei iske kortti kirkonmiestä, sanottiin ennen…

Lentiksen 1-sarjan ylempi jatkosarja on KOVA sarja. Piste.
Puolivaloilla pelaten ei pärjää, se koettiin viikko sitten kaksikin kertaa. Myöskään siipirikkona ei pärjää, se koettiin tänään Kyyjärven Kykyä vastaan. Varsinkaan ei pärjää, jos itse tekee ison kasan ”hölmöjä” virheitä.
Tulos; Kisa – Kyky 1 – 3 (20-25,27-25,19-25.26-28). Kisan kohtalo jatkosarjassa lienee taistella nelossijasta, joka sekin toisi kotiedun pudotuspeleihin.
Kisan taivas mustui, kun alkuviikosta ”saikulle” ilmoittautuivat Anssi Vesanen, Toni Laine ja Jussi Niemi. Keskiviikon kaljamilla passari Jukka Lehden jalka metsähommissa livahti ja takareiteen kohdistui ”ylivenytys”. Jokainen oli kuitenkin rosterissa mukana, mutta Anssin ja Jukan peli jäi yhteen erään, Anssi oli monen päivän kuumeilustaan voipunut ja Jukan reisi ei tykännyt pelaamisesta.
Toisen epäonni on toisen paikka peliruudusta, näin 20-vuotissynttäreitään juhlinut Arttu Lehtimäki pääsi kehiin kuten Teemu Uusitalokin. Ossi Vesanen siirtyi hakkuriksi ja Sauli Silpo sentteriksi, kolmen vuoden tauon jälkeen!!!! Kukin mainituista hoiti tonttinsa hyvin, jopa ajoittain lostavasti.
Avauserää mentiin tasaisesti. Edellisviikonloppuna takkuillut nostopelaaminen toimi nyt hyvin, kiitos liberona huiskineen Tommi Roinisen ja yypeeksi palanneen Saku Korhosen. Myös Uusitalo nosti hyvällä prossalla.
Kyyjärvi oli hommannut uuden ”ulkin” virolaisen yleispelaajan Kristo Kollon, joka oli alkukauden palloillut Viro-Latvia-liigassa Tarton joukkueessa. Kohtuuhyvä hiha ja rautainen iskukäsi, siinä alkuanalyysi Kollosta. Kun muistetaan, että Kyvyllä on myös serbi-passari Mario Medan joukkueessaan, voidaan sanoa 1-sarjankin olevan aikamoista kilpavarustelua. Tonnit palavat monessa sakissa…
Avauserän Kisa hävisi erän lopulla tulleeseen virhesumaan. Toistakin erää Kisa oli häviöllä jo pahasti, mutta kippari Silpon syötöillä takamatka kurottiin umpeen ja kun Kyky teki virheitä iskuissa ja vähän nostoissakin, meni setti riemukkaasti Kisalle jatkopalloilla.
3. erään odoetttiin ja toivottiin timanttisesti latautunutta Kisaa. Hyvä ilme pojilla olikin ja johtokin jopa 16-13, mutta loppuerään tuli kasa virheitä, ja Kyky kiitti.
4. erä toisti kakkossettiä. Kisa oli rinnalla, välillä edelläkin mm. 18-16 ja sai vastapallon, mutta Arttu Lehtimäen vastapalloisku painui inan pitkäksi eikä kolmen pinnan eroa saatu aikaan. Kyyjärvi sai irtioton ja karkasi ratkaisevan tuntuiseen 24-22-johtooon, joka kurottiin 24-24:ään Teemu Uusitalon syötöillä, mutta tärkeässä paikassa Uusitalon leija painui pitkäksi, eikä muistakaan tasatilanteista saatu paikkaa katkaisuun.
Kyky oli tasaisempi, teki himpun vähemmän virheitä, mutta ei ollut lyömättömän oloinen. Viikon päästä minipitäjässä on uusinta.
Kisan paras oli liberona koko ottelun ajan uhertanut Tommi Roininen, hän toi nostotasaisuutta ja henkeä – HENKEÄ – huikeasti lisää. Ossi Vesasen panos hakkurina oli myös alkuhapuilun jälkeen mainio. Sten Kruuda löi yhtä lukuunottamatta jokaisen tarjotun paterin kenttään, mutta hänenkään käsiin ei torjuntoja tahtonut jäädä – kuten ei muidenkaan.
Esa Kunnarin eli Kisa-valkun kommenteista poimitaan seuraavat seikat:
– Hatuttaa nyt vähemmän kuin viikko sitten, koska tappeluilmeemme oli paljon parempi. Hyppyleijasyötöissä teimme tuhottomasti virheitä, niin ei voi jatkossa olla. Nyt annoimme sairauksien kautta tasoitusta, sellaiseen ei tässä sarjassa ole varaa, tiivisti Kunnari:
Hyvin Esa tiivisti.
Lisätään vielä, että tuomaritulkinnat puhuttivat – puolin jos toisin. Niihin ei mikään ratkennut. Piste!
Ensi viikonloppuna Kisa matkaa lauantaina Kyyjärvelle ja pyhänä pelaa Joensuussa. Kovia aikoja LeKissä eletään, voittoja odotetaan ja toivotaan. Iso kiitos 207-päiselle kotikatsomolle, oli teiltä hieno taas suoritus, toivottavasti saitte 6/4 eurollenne vastinetta edes vähän, ajattelee RRRRR.


24.1. Jymy-Kuutoset – LeKi 3-0

Alakulo jatkui Nurmossa

Urheilujoukkueet hioutuvat timanteiksi kovassa paineessa, johon kuuluvat vaikeudet. Voitosta toiseen tarpominen tuottaa valheellisen hyvän olon tunteen, joka jossain vaiheessa kostautuu.
Näin on käynyt ja käymässä Kisan 1-sarjasakille, joka syksyn eteni kuin Pendolino voitosta toiseen, yhtä Akaa-koitosta lukuunottamatta. Nyt ylemmän jatkosarjan alussa peli ei enää sujukaan kuin valssi Manttaalitalon kynttilällä hiotulla parketilla. Kuortane löi Kisan eilen ja tänään juotti maajoukkuehakkuri Antti Ropposella vahvistettu Nurmn Jymy-Kuutoset Kisalle tappion kalkkia erin 3 – 0.
Tästä laaksosta on noustava hyvien treenien, yhteen hiileen puhaltamisen ja vahvan itseluottamuksen kautta. Puolivaloilla ei tammi-helmikuussa voiteta ketään, se on varma fakta!
Avauserä Nurmossa oli tasainen ihan loppuuin asti. Kun syyspuolella tasaiset erät voitti aina Kisa, niin nyt viime peleissä tasaiset otatukset on kääntynyt järkiään vastustajille, niin nytkin pinnoin 26 – 24.
Kuortanetta vastaan Kisan vastaanottopeli horjui ajoittain, niin se horjui Nurmossakin. Keskeltä pallo kuoli hyvin, etenkin Sten Kruudan kädestä. Laidoilta myös ainakin kohtuullisesti, mutta liikaa tuli joko heikkoja tai täysin seinille lipsuneita nostoja kaikille nostajille.
Toista erää Kisa johti alussa selvästi, mutta loppu meni aivan reisiä päin: 25 – 19 Nurmolle, erän loppu oli luokkaa 10-2 Nurmolle. Päätöserään Kisa kokosi rivit ja hallitsi settiä selvin lukemin esimerkiksi tilanteessa 13 – 6. Niin vain Nurmo tuli rinnalle ja kun se sinne tilanteessa 24 – 24 pääsi taisi kuulua se kuuluisa naks…valitettvaasti lempääläisten selkärangasta. Kolme muna pataan harmittaa, Nurmo ei ollut Akaan tai Kuortaneen veroinen tiimi, vaan täysin lyötävissä oleva.
Roinis-Tommi puuttui edelleen rosterista, häntä tarvitaan jatkossa se  on ihan selvää. Mutta, kun jokainen yksilö nostaa vähän tasoaan, nousee joukkueenkin taso.
Annetaan loppukaneetti konkarien konkarille Tapsa Nyströmille:
– Se on selvä, että jotain pitää nyt tehdä. Rentous puuttuu ja peli menee puurtamiseksi. Jäpitys näkyy nostopelissä pahiten, sen kun saamme rennoksi, palamme voittojen tielle, tuumi peleissä jämptit tilastot pitävä Nyström.
Seuraava kitos käydään lauantaina 30. tammikuuta Kyyjärveä vastaan, siihen tarvitaan tukea OIKEIN isosti, vetoaa RRRRR.


23.1. LeKi – Kuortane 1-3

Papat 1, Pojat 3

Hyvä otsikkomoodi, mitäpä sitä vaihtamaan, vaikka tällä kertaa kotijoukkueelle asia ikävä olikin. 1-sarjassa Kisa sai U19-maajoukkueen nuoret ”hurmurit” vieraakseen. Vastaanottopeli ei ollut nyt kotitiimilla ihan vakaata, näin Kuortaneen valmennuskeskuksen ”puoliammattilaiset” veivät koko pistepotin mennessään. Lentisfaneille mukava uutinen: Nyt on tulossa pitkiä, taitaviakin poikia aika montakin. Painakaa ainakin nimet Joonas Joklela, Henrik Porkka ja Miki Jauhiainen mieleenne. Muutan oitis nimeni ”hömötiaiseksi”, jos näistä nuorista äijistä ei tulevina vuosina kirjoitella muuallakin kuin LeKin nettisivuilla….
Kisan koutsi Esa Kunnari ei ollut omiinsa kovinkaan tyytyväinen:
– Parannettavaa jäi vähän joka tontille. Huolellisuus ja keskittyminen ei ollut riittävällä tasolla, jotta olisimme voineet kamppailla voitosta, tuumi Esa.
Kuortaneen valkku Pertti ”Pläki” Honkanen puolestaan koki joukkueensa onnistuneen hyvin:
– Sanoisin, että varsinkin muutamilta meidän yksilöiltämme oli jopa superpeli. Muutama palanen kuusikosta puuttui, ne olisivat varmuudella nostaneet kokonaispanosta, mutta tiesimme etukäteen Kisan sakin kokeneisuuden, näin fokus pysyi hyvin kasassa läpi ottelun, Pläki kiitteli.
Kisan rosterista puuttuivat frän Sverige ollut Tommi Roininen ja työvuorossa kärvistellyt Saku Korhonen; molemmat a-luokan nostomiehiä, joten siltä puolelta oli iso palanen poissa.
Peli alkoikin Kisan kannalta karusti, kun juuri yksikään nosto ei noussut passarina aloittaneen Arttu Lehtimäen hyppysiin. Toki tilanne parani ja yypeet alkoivat hoitaa palloa oikeaan osoitteeseen, mutta ero venyi karuksi: 15-25.
Kunnari piti palopuhetta erätauolla korostaen, että pelistä tulee nauttia ja yleisölle on annettava pääsylippurahalleen vastinetta. Kisan pelaaminen alkoikin parantua. Nostot pysyivät kohtuuhyvin tarkkoina, Lehtimäki löysi etenkin Sauli Silpon laidasta hyvin ja jokunen paterikin a la Ossi Vesanen paukkui naapurin parkettiin. Erän ratkaisuna olivat ne, että oma syöttö ei haavoittanut Kuortaneen vastaanottoa ja myös, että liikaa kimpoili vastustajan iskuja omien torjuntakäsien kautta huissin kuuseen. Erä 22 – 25.
Pitkällä tauolla kippari Silpo otti tapansa mukaan joukkuetta puhutteluun ja tauolta tuli äreämpi Kisa. Jukka Lehti palasi passariksi ja sai hakkurin Anssi Vesasen lyömään palloa parkettia päin. Kun Toni Laine sytytti hyvillä torjunnoillaan ja parilla paterillaan sekä joukkueen että yleisön, jäi erä Kisalle 25 – 22. Plussa tuli Eetu Saarisen hyvälle yypee-pelaamiselle.
4. erä oli tasainen, mutta yksi rotaatio sen ratkaisi. Kuortane sai passarinsa Kasimir Luostarisen syöttämänä kuuden pisteen putken, jota Kisa ei kovan jahtinsakaan avulla saanut kiinni.
Vielä erän lopulla pisteen päässä ollessaan toivonkipinä viidennestä erästä leiskui, mutta niin Toni Laineen kuin Anssi Vesasenkin syötöt epäonnistuivat. Mutta; pahaa syöttöä on uskallettava vetää, joten ne olivat vain yksittäiset nyanssit.
Ylempi jatkosarja on näyttänyt syksyn voittoputkessa rallatelleelle Kisalle ”närhen värkit”. Kylmä totuus on, että 90% pelillä saa tässä sarjassa käkättimeensä kaikilta vastustajilta. Kun voittojen polulle palataan, se tapahtuu jokaisen yksilön tekemisen parantamisen kautta: ”Lite bättre”, kuten tämän kauden motoksi sovittiin.
Sunnuntaina Kisa-karavaani matkaa Nurmoon, missä vastustajana on Nurmon Jymy-Kuutoset höystettynä maajoukkuehakkuri Antti Ropposella. Pysykää silmällä, niin tiedätte, kuinka siinä pelissä käy, kehottaa RRRR.


17.1. LeKi – Akaa-Volley 0-3

Akaa jälleen ryöstöretkellä Hakkarissa

Heti alkuun on todettava, että Kisan ja Akaa Volleyn avauserä oli yksi parhaista, mitä 1-sarjan lähihistoria tuntee. Loistavaa verkkopelaamista puolin ja toisin, nostot napsuivat varsin tarkasti ja puolustuksiakin nähtiin. Kisa oli inan kuskina, mutta lopussa Akaa käänsi erän nimiinsä 30-28  ja ryöstämällä ryösti itselleen pienen, mutta ratkaisevan, henkisen edun. Kisa sinni, muttei voinut mitään: lopputulos 0 – 3 (28-30,20-25,20-25).
Kisan plussana oli, että reilun 14 kuukauden tauon jälkeen yp:n tontille marssi ”tuuheahiuksinen” mies Moisiosta eli Roinisen Tommi. Alku oli toki hakemista, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä suurempi oli Roinisen rooli. Pyttykerhon ”setämiehet” tykkäsivät näkemästään ja palkitsivat Tommin Kisan ykkösenä.
Avauserä oli siis huikean korkeatasoista kamppailua, näin näki niin Akaan konkarikoutsi Risto Lahti kuin Kisa-kolleega Esa Kunnarikin.
– Ihan liigatasoista peliä nähtiin avauserässä, kuului Riston ihastelu.
– Parasta peliä meiltä koko kaudella, säesti Esa.
Kisa pääsi erässä ensimmäisen kerran eräpalloon, mutta ei saanut hommaa katki. Toisessa eräpallossa pääsi jatkohyökkäyksille niin Sauli Silpo kuin Anssi Vesanen, mutta hiukan pahoista paikoista lähteneet iskut eivät tuottaneet tappoa. Akaa pääsi omaan eräpalloonsa, kun aivan häikäisevän pelin hakkurina pelannut  Dima Borichev pisti klassisesti ”simmut kiinni” ja antoi alkkarissaan pallolle kaameaa kyytiä. Erä ratkesi kisalaisiskijän vedettyä Akaan tähtipelaajan Joni Mikkosen torjuntaan.
Jossitellaan nyt yksi kappaleellinen: JOS erä olisi kääntynyt kotipojille, mikä OLISI ollut jatkoerien henki? Nyt 390-päinen yleisö ei aivan saanut hurmiota itseensä eikä kotijoukkueeseen. Mutta; josjosjos…
Toisessa erässä Kisan vastaanotto alkoi lipsua. Akaa sai suoria pinnoja ja myös liikaa Kisa joutui ”toimittamaan” palloja helppoina. Näistä toimituksista Akaan ykkösenä palkittu Ossi Heino jakoi palloa timantisella temmolla laitoihin tai liki pysäyttämättömälle keskitorni Adjetelle.
Kolmas erä oli samaa kaavaa kuin toinen. Akaa nyppäsi eron, Kisa pyristeli 3 – 5 pisteen päässä, mutta ei saanut missään kohdassa Akaan betonista vastaanottoa rikki. Oma keskipelikään ei oikein toiminut.
Kisa vaihtoi passaria, kun Jukka Lehden selkä alkoi vihotella. Varuspoika Arttu Lehtimäki tuli areenalle ja näytti, että passariosastolla Kisalla on hyvä tilanne.
Tappio sapettaa, keljuttaa ja kyrsii, mutta urheilussa on hyvä antaa myös arvo vastustajalle. Tänään Akaa oli erinomainen ja ansaitsi kolme sarjapistettä.
Pelit jatkuvat ensi lauantaina 23. tammikuuta, kun Kuortaneen urheiluopiston U19-vuotisten maajoukkue saapuu tulevien tähtiensä johdolla näyttämään, millainen on lentisikan tulevaisuus 2020-luvulla Suomessa. Tulkaapa katsomaan näitä hurjia ja kyllä Kisakin meinaa näyttää, että myös 80-luvun jermut piiskaavat edelleen palloa korkjealta ja kovaa. Nähdään, sanoo RRRRR.


9.1. LeKi – SurVo 3-1

Susilauma karkotettu Lempäälästä

Noniin, lentsikan pitkä, melkein kuukauden mittainen sarjatauko päättyi ja 1-sarjan ylemmän jatkosarjan pelit pääsivät käyntiin, kun Kisan vieraaksi saapui Susiraja Volley Joensuusta.
Tunteiden vuoristorataa taas mentiin, mutta lopulta hymy jäi kisalaisten huulille loppupuhalluksen jälkeen 3 – 1 (25-15,15-25,25-22,25-16)-voiton merkkinä.
Lempäälässä noin viikko sitten kohuttiin susi-havainnosta, josta innostuneena Kisa julisti pyrkivänsä karkoittamaan karjalaisen susilauman Lempäälästä häntä koipien välissä pois. Susirajalaiset jatkoivatkin yöpymään Tampereelle ennen sunnuntaista Akaa-peliään, mutta aikas lailla urhean pelin idän pojat pelasivat, vaikka ykkössyömähammas latvialainen yypee Toms Vanags oli reisirevähtymän takia sivussa rosterista. Tuore hankinta Janis Vavers aloitti sentterinä, siirtyi hakkuriksi ja näytti olevansa pelimies, kunhan yhteispeli oman sakin kanssa loksahtaa kohdilleen.
Avauserässä Kisa pääsi isoon kaulaan aika lailla helpolla, sillä SurVon aloitusten nostopeli oli aivan jäässä. Myös kisalaisten torjunta, kiitos etenkin senttereiden Ossi Vesasen ja Sten Kruudan, toimi kuin se kuuluisa Pendolinon huussi. Varsin vaivattomasti Kisa rallatti kymmenen pisteen erolla erävoittoon.
Toiseen erään Survo-koutsi, itse Karjalan Shemeikka Thomas Heiskanen, rukkasi kokoonpanoaan muun mualla siirtämällä Vaversin hakkurikksi ja passaamaan tuli Liiga-Riennon liiga-apu Tuomas Karjalainen. Kisa avasi kuitenkin hyvin, kun Anssi Vesanen torjui Vaversin 100-0 ja Kisa eteni ensiksi 4 – 0- ja sitten 6 – 3-johtotilanteisiin. Sitten tapahtui jotain kummaa…
Muutama tarkkaamattomuusvirhe tuli verkolta, muun muassa Anssi vetäisi vastapallon pitkäksi ja tarkkaamattomuus levisi kuin lehtokotilo kesällä. Alkkareiden nostot lipsuivat joka ukolta välillä niin, että viiteen-kuuteen syöttöön ei tullut yhtään kunnon nostoa. Kun heikosita paikoista passatut hyökkäykset taottiin pystysuoraan vastustajan torjuntoihin, vei Survo erän lopun 13 – 3 ja erän nimiinsä.
Pitkän tauon jälkeen Kisan vastaanotto tiivistyi. Ja verkolla alkoi Ossi Vesasen näytös. Ossi torjui, kolkkasi vasurillaan useita patereita ja oli syöttöruudussakin uljas ja tehokas ilmestys. Pelin jälkeen palkintoraadin yksimielinen päätös olikin: Ossi oli Kisan paras.
Vastapuolella nuorempi Vavers eli sentteri Kristaps Vavers syötti kummallisella tekniikalla, mutta tuhottoman tehokkaasti. Kristaps toi SurVon vielä takamatkalta Kisan rinnalle. Tarvittiin Anssi Vesasen pelin paras sessio, kun hän hyppysyötti Kisan ratkaisevasti karkuun ja tasaisimman erän ratkaisu tuli SurVon metsään menneestä lyönnistä.
Neloserässä Kisa vapautui piskuisesta pakkaskipsistään ja ottelun parhaassa setissään Kisa rallatti hyvillä otteilla karkuun ja voittoon. Sentterit siis loistivat läpi pelin. Anssi Vesasen iskupeli oli aaltoilevaa, samoin oli Sauli Silpollakin. Saku Korhonen sai passeja aika vähän, mutta hoiti muun muassa torjuntapelaamisen kunniakkaasti. Liberoista Tommi Roininen nosti ja Jussi Niemi puolusti: molemmille tuli hyviä onnistumisia, mutta parannettavaakin löytyi. Eetu Saarinen paikkasi Silpoa useammassa erässä, Eetun nostopelaaminen on huippuluokkaa ja syöttöruudussakin tulee aina priimatavaraa. Jukka Lehti passasi pientä Arttu Lehtimäen piipahdusta lukuunottamatta koko pelin. Kokenut Lehti tiesi, minne passit tulee laittaa. Passien tarkkuskin oli hyvää luokkaa.
Kolme pistettä ensimmäisestä pelistä maistuu hyvältä. Jatkosarja on kova sarja, jossa varmasti vaikeaakin aikaa vastaan tulee. Jo nyt on helppo ennustus sanoa, että esimerkiksi kuukauden päästä Kisa saa pelata paremmin, että SurVo kaatuisi Pyhäselässä.
Akaa Volley saapuu sunnuntaina 17. tammikuuta Hakkariin, silloin jatketaan. Annetaan loppukaneetti Kisa-luotsi Esa Kunnarille:
– Se tässä pelissä oli parasta, että pahasta toisen erän lamahetkestä pääsimme ylös ja saimme oman pelimme kuosiin. Kevään aikana kakka on housussa useamman kerran, sen on varmaa, mutta siitä ei saa jäädä märehtimään.
Näin näki SurVo-pelin RRRRR.


SYYSKAUSI 2015

12.12. VanLe – LeKi 0-3

Loppuun asti sisulla ja sydämellä

Lentiksen 1-sarjan alkurypistys LeKin osalta on nyt rypistetty loppuun. Maksimipistemäärä alkusarjasta oli 36, näistä LeKi kotiutti plakkariinsa huikeat 32 kappaletta! Ihan kympin arvoista työtä LeKi-poppoolta!
Viimeinen alkusarjan peli oteltiin Vantaan Myyrmäessä, missä käsipallolijat olivat jättäneet lattiaan ”pihkaiset” terkkunsa eli pelialusta oli tökkivä. Kisalta olivat kotiin jääneet kuumeinen Sauli Silpo, polveaan lepuuttanut Tommi Roininen ja toisaalla pelannut passari Arttu Lehtimäki.
Kisa ei pihkoista tai poissaoloista hötkynyt, vaan vei varsin hyvätasoisen pelin nimiinsä 3 – 0 (25-16,29-27,26-24).
Pari sanaa vastustaja-VanLesta. Joukkue oli saanut Korson Vedosta farmiapuun passari Akseli Haltian sekä mukana rosterissa oli beach volleyhin satsaava nuori Santeri Siren. Myöskään Määttäsen veljesparin toista vesaa eli Markoa ei syksyllä nähty Lempäälässä. Kun mukaan lisää juonikkaan Jyrki Nurmisen ja muutaman tosi lupaavan junnun, oli Kisalla ihan laadukas vastustaja vastassaan.
Avauserässä mentiin aivan tasapatahtia 14 pisteseen asti, mutta sen jälkeen ensiksi Anssi Vesasen ja heti perään Eetu Saarisen syötöillä Kisa meni menojaan. Myyrmäessä oli toistakymmentä Kisan kannattajaa lehtereillä, jotka pitivätkin hilpeää mölinää ja tasaista läpytystä poikien puolesta.
Toinen erä oli tasainen. Sirenin ja Nurmisen taitavilla iskuilla VanLe sitkutteli kalkkiviivoille saakka matkassa mukana. Kerran Kisa luuli jo voittaneensa erän, kun Vesasen lyönnin torjunta meni lempääläisten mielestä leveäksi, mutta tuomareiden mielestä se jäi kenttään. Erän ratkaisemiseen tarvittiin Sten Kruudan uljas torjunta.
Kolmas erä oli ihan toisen erän toisinto. Siren hiukan väsähti, mutta passari Haltian voimin VanLe hyökkäsi laidoista hyvin, etenkin Marko Määttäsen kepeä pomppu ja korkealta lähteneet iskut tuottivat pulmia Kisalle. Pikkujohto 23 – 21 suli pariin virheeseen ja taas mentiin jatkopalloille. Kun hätä on suurin, tietää passari Jukka Lehti mitä tehdä: Passi Anssi Vesaselle. Anssin iskuilla erä ja peli kuitattiin kotiin.
Kisan ykkönen oli tarkan ja juonikkaan passipelin pelannut Jukka Lehti. Konkari vertyy, kun kevään panospelit lähenevät. Muu sakki oli tasaista, mutta etenkin Eetu Saarisen millintarkat nostot olivat uljasta katsottavaa. Keskeltä pallo kuoli taas upeasti: kiitos Toni Laineen, Ossi Vesasen ja Sten Kruudan. Jussi Niemi ja Teemu Uusitalo vuorottelivat liberona, molemmille kelpo esitys. Saku Korhonen joutui usein hyökkäämään ns roskapasseja, joista kokenut konna hoiteli monenmonituista palloa omiin nimiin.
VanLelle iso käsi hyvästä pelistä. Alemmassa jatkosarjassa ei nyt nähdyllä pelillä ole hätää varmistaa sarjasopimusta.
LeKi kiittää ja toivottaa tämänkin palstan kautta kaikille mukanaolijoille Hyvää Joulua ja Liikunnallista Uutta Vuotta 2016! Pysytään kuulolla, sanoo RRRRR.


6.12. LeKi – Jankko 3-0

Koutsi-Kunnarin laulun siivin Kisalle alkusarjan voiton varmistaneet pisteet

Itsenäisyyspäivän peli Kisan ja Loimaan Jankon välillä alkoi perinteitä vaalien Maamme-laululla. Viisun vetäisi yllätysesilaulaja Kisan valkku Esa Kunnari. Ja oli komeaa kuultavaa, jopa ottelun ihan parhaan pään antia!
Kisan otteiden tahmeus jatkoi ottelussa, mutta selkeä 3 – 0- (26-24,25-18,25-16) voitto kuitenkin kuittaantui ja kolmella lisäpinnalla Kisa varmisti alkusarjan ykkössijansa ennen Akaa-Volleyta. Alkusarjan voitto antaa kolme bonuspistettä tammikuussa alkavaan ylempään jatkosarjaan.
Loimaan Jankko on käynyt läpi viime kauteen ison muutoksen, kun kokemusta on riveistä paljon poissa. Silti joukkue osaa lentopallon perustaidot, kuten nostamisen ja syöttämisen, jossa Jankko oli etenkin pelin alussa Kisaa parempi.
Avauserä varsinkin oli tuskaisaa menoa. Jos muutaman pisteen etuun päästiin, annettiin itse esimerkiksi syöttömokalla pallo vastustajalle. Hakkuri Anssi Vesasenkin peli alkoi hitaasti, liekö katsomossa olut ex-maajoukkuepassari Mikko Esko kipsannut Anssia? Lämmettyään ”Kuljun-Godzilla” alkoi läimiä tuttuun tyyliinsä palloja parkettiin sekä iskijänä ja nykyään pelottavana hyppysyöttäjänä.
Kisalta oli sivussa työvuorossa ollut Saku Korhonen sekä ristiäisissä ollut Tommi Roininen. Yypeenä huseerasi Teemu Uusitalo ja liberona sekä nostossa että puolustuksessa hääri Jussi Niemi. Molemmille hyvä ja varma peli.
Tällä kertaa Kisan keskipelaaminen ei oikein käynnistynyt koko pelin aikana, joskin toki onnistuneita patereitakin nähtiin.
Ikävin episodi koettiin toisen erän eräpallossa, jonka Teemu Uusitalo löi torjunnan käsistä metsikköön. Siinä samassa Jankon ykkösyypee Henry Kartano loukkasi pahasti peukalon hankansa. Acutan reissu Kartanolle, toivottavasti kelpo pelimies saa peukkunsa pian kuntoon!!
Itsenäisyyspäivä kokosi inan vajaat 200 silmäparia Hakkariin, siis mukava määrä taas kerran. Kisan pelit jatkuvat vielä lauantaina 12. joulukuuta Myyrmäessä VanLea vastaan, sinne mahtuu fanittajia mukaan bussiin, ota yhteyttä, usuttaa RRRRR.


4.12. Jyry – LeKi 2 0-3 (3-sarja)

Papat 3 – Pojat 0

Hohhoijaa…aika mones kerta sama otsikko. Ampukaa toimittaja!
Mutta pidetään otsikkona niin kauan samaa virttä, kun on aihetta. 3-sarjan kovasti etukäteen kohuttu toinen paikallisotatus Lempäälän Jyryn ja Kisan kakkkosukkojen välillä päättyi Sääksin ”lentispyhätössä” Kisan eduksi kolme – muna.
Kisa joutui peliin jonniinmoisessa kokoonpano-ongelmassa. Useampi vakipelaaja oli poissa, mikä näkyi varsinkin pelin alussa. Jyry takoi 7 – 0-johdon oitis taululle, kun Kisan vastaanotto tökki. Jos pallo nousi, niin Jyryn vastahyökkäys kovakätisten yypeiden Jesse Kärkkäisen ja Olli Uusitalon voimin paiskasi pallon Kisan puolen parkettiin.
Kisan konkarit ”hikkupiljaa” lämpesivät ja saivat omiinkin syöttöihinsä juonta, kiitos Marko Korvenaho ja kumppanit. Erä tasoittui ja hupsheijaa loppulukemat olivat Kisalle 25-23.
Mikä merkittävintä ”nuorekas” hakkuri Mika Pyrhönen alkoi saada iskuillensa osoitetta ja libero Timo Kela sai alun jälkeen nostoilleen oikean osoitteen.
Toinen erä oli pappojen koulutusta pojille: 25-15 Kisan konkareille. Jyryn paras ase oli hyvä kutospaikan hyökkäys, josta mainitut yypeet takoivat hyviä pinnoja. Se olikin ainoa Jyryn ase, muuten Kisa klaarasi peliä hyvillä ja ennen muuta varmoilla suorituksillaan.
3. erän alku tapaili avauserän nuotteja. Passareiden taistelu oli ”melkein 5-kymppisen” Kari ”Shamaani” Niemisen ja inan nuorempien Santti Karvosen ja satunnaisesti kehään päässen Jonne Haaviston kisa. Arvioidaan näin, että ”tasan meni”. Niemis-Kari löysi kuitenkin Pyrhösen tehokkaasti ja yypeet (Jani Antola, Marko Korvenaho ja Tero Karppanen) saivat tappoja hekin aikaan, näin erä lipui Jyryn lievästä johdosta huolimatta Kisalle 25-23.
Suurin ero pelissä oli keskipelissä. Kisan 205-senttinen Jii Tulonen sekä Tero Karppanen ja 2. erästä lukien Jari Kukkonen jättivät vastustajan sentterit varjoonsa. Liberopelissä Kisan Timo Kela oli nostoissa tarkka, puolustuksiakin tuli, kuten tuli Jyryn Riku Nissilällekin; Riku oli porukkansa parhaita.
Jos pelissä olisi palkittu parhaat, valinta olisi voinut olla seuraava; Jyry Jesse Kärkkäinen, Kisa Mika Pyrhönen.
Jyryn B-nuorista kehissä oli lähinnä sentteri Ossi Katajamäki ja satunnaisesti passari Jonne Haavisto. Aika näyttää, kuinka huimia pelimiehiä heistä ja muista nuorista kaiffaresta tulee. Iso pettymys oli , että paikalla oli vain about 25 henkeä ennakkorummutuksesta huolimatta. Harmi, tuumii RRRRR.


29.11. RaIsku 2 – LeKi 0-3 

Nukuttu yö ei muuttanut voimasuhteita: Kisa jyräsi uudelleen Iskun

Lempäälän Kisa vs Rantaperkiön Isku/2 osa 2 Pyynikillä: 3 – 0 (25-13,25-9,25-20).
Kisa hoiti viikonlopun juuri niin kuin sen piti: Jyräten nuoren Iskun miehistön, vaikka omat peliotteet jäivät rutiinitasolle.
Edellispäivän kohtaamiseen verrattuna Kisa-valkku Esa Kunnari teki useampia muutoksia kokoonpanoon. Saku Korhonen tuli toiseksi yypeeksi, Ossi Vesanen otti sentterin paikan ja passipelistä vastasi Arttu Lehtimäki. Eetu Saarinen puolestaan oli nostavana liberona. Koko kvartetti onnistui hyvin, Kisalla on laaja ja laadukas rosteri, sen tämä kaksoispeli taas todisti.
Erityisesti katseet kiinnittyivät inttimies Lehtimäen passaamiseen. Iso plussa piirtyi nuoren miehen papereihin, passit olivat tarkkoja, syötöt varmoja ja laadukkaita ja peli-ilme kaiken aikaa maanmainio!
Avauserässä Kisan vastaanotto tökki pahemman kerran. Iskun syötöt onnistuivat ja pallot lentelivät puolentusinaa kertaa nostajien käsivarsista ties minne. Silti Iskun pikkupisteet jäivät vähiin.
Toinen erä oli teurastus. Ossi Vesasen syöttövuorolla Kisa takoi ison kaulan, joka kasvoi koko ajan lisää. Iskun iskut tyssäsivät vuorenkorkeisiin seiniin ja jos pallo heitetiin helppona Kisan puolelle, oli vastaisku ”tamimaista” luokkaa bum-bum-bum…
Pitkällä erätauolla Isku haki henkeä ja tuli 3. erään karjuen kuin leijonalauma. Joukkueensa ylivoimaisesti parhaan pelaajan Miikka Purasen hyvillä ratkaisuilla Isku sinni edes mitenkuten Kisan kintereillä. Tukea ei Miikka nyt saanut kuin passari Ossi Mäkiseltä, joten sakkien materiaaliero, eritoten pituudessa, oli varsin raaka.
Iskun valmennusjohto piti kovaa mekkalaa piiskaten omiaan. Yhdessä pallossa iskulaispäälliköiden käämi kärähti yli ja päätuomari väläytti Iskun vaihtopenkille punakorttia.
Kuusi pistettä ja aika vankka sarjajohto, ne olivat viikonlopun tärkeimmät annit. Kuten jo mainittua, omat peliesitykset jäivät sinne 7½  – 8 nurkille. Kokemuksen tuomalla perustasolla edetään, kaksi alkusarjan peliä on vielä koluamatta, Loimaata ja Vantaata vastaan. Joulupukkia odotellen! t. RRRRR


28.11. LeKi – RaIsku 2 3-0

Kisan konnat viekkaampia kuin Iskun junnut

Lempäälän Kisa vs Rantaperkiön Isku/2 osa 1: 3 – 0 (25-13,25-18,30-28). Huomenna jatketaan Pyynikillä alkuiltapäivästä kello 13.
Iskun nuorukaistiimi on tuore tuttavuus 1-sarjan tasolla. Kovasti joukkue on kuuleman mukaan treenannut vaativien valmentajiensa, etenkin pääpiiska Oskar Muurisen, johdolla. Joukkueessa onkin raikkautta, liikettä ja mainiota osaamistakin. Katsomossa kävikin keskustelu vilkkaana, kuka/keitä Iskun pelureita nousee liigajoukkueeseen seuraavina vuosina.
Iskussa pelasi lempääläisiltäkin parketeilta tuttuja kasvoja, muun muassa Kisan viime kauden sakissa olleet Miikka Puranen ja Juuso Rautakorpi.
Isku pyrki horjuttamaan Kisaa tuulettamalla näyttävästi jokaista pistettään sekä suunnatulla ja ”high risk”-luokan syötöillä. Pääluotsi Oskari Muurisen pelinjohtotyyli oli myöskin sytyttävää – molemmille osapuolille.
Avauserässä Kisa tahmoi ja takkusi etenkin syöttönsä kanssa, mutta kun se rupesi toimimaan, tippui Isku selkeästi kyydistä. Pitkä torjuntamuuri oli nuorille iskulaisille hankala läpäistävä.
Toisessa erässä nähtiin muutama turpakäräjäkin, joista koitui yksi keltakortti Kisan valkulle Esa Kunnarille. Isku haastoi ja haastoi, Puranen teki viisaita ratkaisuja verkolla, passari Ossi-Pekka Mäkinen johti peliä hienosti, mutta Kisan perustaso riitti mainiosti Iskun kurissa pitoon. Laidasta isot karjaat iskivät omista korkeuksistaan ja keskeltä etenkin Toni Laine sai patereita jäämään kohtuumukavan kasan. Nostolliberona Kisalla pelasi Teemu Uusitalo, joka hoiti alkkareiden noston yhdessä Eetu Saarisen ja Sauli Silpon kanssa läpi pelin kunnialla.
Päätöserässä Isku sai jonkunlaista hurmiota päälle tekemällä etenkin vaihdosta tulleiden Joni Siermalan ja hakkuri Henri Laineen johdolla. Siermala korvasi Iskun ainoan liigavahvistuksen Ossi Mäkisen jo varhaisessa vaiheessa. Mäkinen pelasikin sanalla sanottuna kehnon pelin.
Kisa kuitenkin sinni pikku johdossa 3. erää eteenpäin, kunnes 22 – 20-johtoasemassa joukkue ikäänkuin alkoi odottaa erän ja pelin loppumista. Sitä Isku ei Kisalle antanut, vaan kiitti ja kiri 24 – 22-johtoon.
Kisa nappasi pallon pois, nousi rinnalle,  Kisa meni edellekin, mutta pari syöttömokaa ottelupalloissa nosti Iskun rinnalle, mutta ohi Kisa ei vastustajia enää päästänyt.
Pelin viihdearvo ei noussut aivan tämän kauden parhaimpien pelien luokkaan, liekö kaamoksella osuutta asiaan. Yleisöä oli noin puolentoistasataa silmäparia. Joukkueiden parhaina palkittiin Kisalta tasaisesti peliä johtanut passari Jukka Lehti ja Iskulta hyviä ja monipuolisia ratkaisuja viljellyt Miikka Puranen.
Niin, keskustelunaiheeseen: kuka oli parketilla käyneistä pelaajista lähimpänä liigatasoa. Helppo vastaus: Anssi Vesanen 35-vuotta! , väittää RRRRR.


3-sarjan ja kuntosarjan kuulumisia

Jottei raportointipuoli vallan mene 1-sarjasakin tekemisten kerronnaksi niin palautetaan muistiin, että Kisalla on porukat 3- ja kuntosarjoissa.
Kisan kakkostiimi koostuu konkareista, osaavista ja kovakuntoisista sellaisista. Vuosien varrella on kuultu joskus sarkastisiakin huomatuksia monen LeKi-konnan pelaamisista, mutta niistä huolimatta pallo edelleen lentää hallitusti ja fyysisesti vankasti.
Moni junnu voi ottaa mallia ja esimerkkiä siitä, kuinka lentis voi olla vuosikymmenten harrastus ja pelaaminen itselle sopivalla tasolla on kaikkein palkitsevinta. Kisan kakkostiimin saldo 3-sarjassa näyttää puhdasta voittoriviä: viisi peliä, viisi voittoa eräsuhteella 15 – 2. Pistemenetys tuli perinnevihulainen Pirkkalan Viriä vastaan pelatusta matsista.
3-sarjassa pelaa myös paikallisvastustaja Jyry, jonka Kisa löi avauspelissään 3 – 0. Uusintaotatus käydään Sääksjärvellä 4.12 klo 19.00. Jyryn leiri on täynnä itseluottamusta, sillä porukka on pelannut hyvin ja hävinnyt vain Kisalle ja Virille.
Kuntosarjassa pelaa Kisan kolmossakki, senkin saldo on mainio: seitsemän peliä, seitsemän voittoa eräsaldolla 25 – 3.
”Kisa-kolmosessa” pelaa ukkoja aina 50-lukulaisista alkaen jatkuen monella 60-lukulaisella ja malliksi mukana on 70 – 80-lukulaisiakin sekä sokerina pohjalla: Mäkisen Anni! Kisa-kasvatti Anni pitää taukoa naisten liigasta ja on innostunut käymään ukköjen kanssa pitämässä tuntumaansa yllä. Hakkkurina pallo kuolee naiseltakin, vaikka verkko on sen 19 senttiä naisten vastaavaa ylempänä.
Kaikkiaan äijät ja junnut yhteenlaskettuna marraskuun lopussa mukana oli 105 lisenssipelaajaa plus kuntosarjalaiset noin 15 eli loppusumma on aika lailla tasan 120. Se on hyvä määrä, jopa tuplamäärä, kun verrataan moneen naapuriseuraan, iloitsee RRRRR.


22.11. KoLe-57 – LeKi 2-3

Syyskiepin kuumin koetus kääntyi Kisan riemuun

Reissupeli Kouvolan Korialle tiedettiin jo matkaan lähtiessä hankalaksi rastiksi monestakin eri syystä. Ensiksikin siksi, että isäntätiimi KoLe-57 oli napannut itsensä Akaan päänahan edellispäivänä ja oli siitä pulleana itsetunnosta. Toiseksi siitä, että Kisa oli matkassa ilman kolmea runkomiestään eli Tommi Roinista, Ossi Vesasta ja Saku Korhosta ja kolmanneksi siksi, että marraskaamos on lamannut hieman Kisan pelaamista eli joukkue elää juuri nyt pienimuotoisessa lamassa.
Pelistä tulikin hurja draama, jonka Kisa käänsi väen väkisin – kiitos taas kippari Sauli Silpon rajulle henkiselle johtamiselle – nimiinsä erin 3 – 2 (13-25, 28-26, 23-25, 25-22, 16-14). Näin Kisa kipusi sarjakärkeen ja taitaapa paikka ylemmässä loppusarjassa olla aika lailla saletissa.
Peli alkoi matkakohmeisten kisalaisten ihmetellessä Kouvolan poikien akrobaattista peliä. Vaikka minkämoista paukkua pisti menemään, niin aina pallo tuli takaisin. Yhden käden ihmepuolustuksia nähtiin ainakin viisi kipaletta avauserässä. Katsomossa toivoteltiin kisalaisille jo rauhallista matkaa kohti ikämiespelejä, kun saldoksi jäi rupiset 13 pojoa.
Toista erää Kisa johti jo mukavasti saatuaan otetta vastustajasta. KoLenkaan yberhurmio ei sentään loputtomasti kestänyt, joten Kisa luuli jo vievänsä erän, mutta jatkopalloille asti sitäkin piti tahkota.
Kisan tapana ei ole ottaa kantaa tuomareihin moittimisen merkeissä, joten ei tehdä sitä nytkään. Kisan miehistä Sten Kruuda ja Sauli Silpo saivat punakortit pelin tuomarilta. Toinen tuli aika lailla spontaanista läpsystä verkkotolppaan (Sten) ja toinen erätauon alussa juomatelineen heitosta (Sauli). Aiheellsiia? Tjoooo…Sanotaan näin, että pelin kolmesta osapuolesta pelin päätuomari sai hienon pronssimitalin!
Kolmas erä meni pinna pinnalta ihan tappiin saakka. Ratkaisuisku sujahti Kisan miesten mielestä ohi rajojen, mutta se olikin sisällä – totesivat tuomarit –  joten erä KoLelle.
4. erässä Sauli Silpo kokosi kovaa hiiltä itselleen ja muille. Kisa hallitsi lievästi erää ja veikin sen, varmistaen näin psteen. 5. erässä Kisa kanavoi henkiset voimansa oikeisiin asioihin ja kampesi KoLen ottelupallosta huolimatta itsensä voittoon, Sten Kruuda napautti ratkaisevan paterin parkettiin.
Kisa joutui Korialla vaihtelemaan kokoonpanoaan useaan kertaan. Porukka oli eilispäivän Nurmo-pelistä inan uupunut, mikä näkyi ajoittaisina lapsuksina. Teemu Uusitalo tuli liberoksi 3 erään, ja hoiti hommansa asiallisesti. Sentteripeli oli hyvää koko viikonlopun. Passipuolella Arttu Lehtimäki tuurasi Jukka Lehteä pätevästi ja yypee Eetu Saarinenkin pääsi ruutuun ja pamautti muun muassa useamman ässän. Anssi Vesasen ja Sale Silpon jäykkiä ratkaisuita tarvittiin tiukoissa paikoissa ja niitä saatiin. Jussi Niemen bravuureita olivat muutamat hienot vaistopuolustukset sekä Nurmo- että KoLe-peleissä.
Kisa on sitekä eläin Hämeen mäkisistä metsistä, sitä ei helpolla hengiltä saa. Sen kokivat vahvat vastustajat viikonloppuna.
KoLe on matkalla kohti 1-sarjan kärkeä, se on helppo ennustus. Kokemustakin löytyy ja sakissa on ilmiselvästi hyvä henki ja osaava valmennus. Ounastelen, että ylemmässä jatkosarjassa kohdataan, povaa RRRRR.


21.11. LeKi – Jymy-Kuutoset 3-0

Paluu voittojen tielle kipparin opastuksella

Ykkössarjassa pelit jatkuivat kotipelillä Seinäjoen/Nurmon Jymy-Kuutosia vastaan. Takana Kisalla oli edelliskiepiltä avaustappio, kitkerä sellainen, Akaalle ja myös normiaikaa varhaisempi peliaika (klo 14) oli poikkeuksellista. Yleisö ei iltapäiväajasta tykännyt, paikalla oli 115 silmäparia, joka on tähän mennessä pienin lukema tällä sesongilla.
Kisa selvisi rutiinipelillä nuoresta, taistelevasta ja taitavasta vastuksestaan erin 3 – 0 (25-19,28-26,25-19). Ihan rennoimpaan pelaamiseen ei nyt ylletty, otteissa oli aikamoista aaltoilua.
”Velmu peli. Välillä oli aivan huikaisevia suorituksia, välillä taas tuli suoriin vastustajan pisteisiin johtaneita pahoja kämmäyksiä. Plussaa sille, että silloin oltiin kovia, kun sitä eniten tarvittiin”, pureskeli Kunnarin Esa, LeKi-valkku, pelin antamia eväitä.
Avauserä sujui tasaisesti, kunnes Kisa sai muutamilla vahvoilla suorituksillaan revittyä kaulaa ja sitä tietä erän nimiinsä Anssi Vesasen totaalisella tyrmäystorjunnalla.
Toinen erä oli pelin trilleri. Nurmo pelasi tarkasti, välillä hurmiossakin. Syötti hyvin ja nosti mainiosti. Kisa sen sijaan inan tiputti tasoaan muun muassa nostossa tuli virheitä ja Serbiassa eurocup-helteessä VaLePan hakkurina loistanut Vesanen löysi naapurin torjunnan kädet turhankin usein. Kippari Sauli ”Iso-Äs” Silop piti laivaa oikeassa kurssissa hyvillä pamautuksillaan ja syötöillään.
Silpon pyristelystä huolimatta Nurmo repi 24-19-johdon ja osa katsojista meni jo kahvijonoon. Pallo saatiin pois ja syöttöruutuun asteli Vesanen. Eka paukku ja piste Kisalle 21-24. Toka syötö ja nosto vastapalloksi 22-24…tätä rataa Kisa nousi kuin varkain nuoren Nurmon rinnalle, mutta 24-24-tilanteessa Anssin syöttö viuhui yli. Pallo kuitenkin rosvottiin takaisin ja Sten Kruudan patereilla ja torjunnoilla erä käännettiin nimiin.
3. erän käsikirjoitus oli sama kuin edellsessä. Nurmo meni erän puolimaissa selvään johtoon, kun Kisan pelaaminen tökki. Keskipeli puri kapellimestari Jukka Lehden kautta Kruudalle ja Toni Laineelle hyvin läpi matsin, mutta laitalyönteihin pääsivät nurmolaiset hyvin väliin ja kaivoivat niitä ison tukun parketista.
Vesasen syötöillä Kisa kiri neljän pinnan tappiotilanteen taas tasoihin ja meni sitten omia menojaan voittoon.
Kaamosaika on kaamosaikaa, se näkyy kokeneen Kisan otteissa, mutta rutiinia se ei vie minnekään. Aina löytyy selkärangasta hyvä nosto, passi ja isku/torjunta.
Pelin ykkösstara oli kippari-Silpo, joka on pelaamisen ohella myös henkinen johtohahmo. Saku Korhonen hoiti toisen yp-tontin vähin virhein, kokeneen sotaratsun muutama isku ja varmuus nostoissa oli plussaa ajatellen kevätpuolen isoja panospelejä.
Tänään Kisa-karavaani köröttelee hirmuvireen löytäneen KoLen vieraaksi Korialle eli Kouvolaan. KoLe löi vieraissa Akaan 3 – 1 eli kotipojat kantavat selkeää suosikin viittaa yllään ”nuorta ja nälkäistä haastaja-Kisaa” vastaan, velmuilee RRRRR.
Ps. LeMember-kisaakin käytiin hauskassa hengessä vakavan asian puolesta eli viiksiä kasvatettiin rasismin vastustuksen teemalla. Yleisö innostui äänestämään sankoin joukoin ja komeimmat viikset kasvatti väen mielestä Sten Kruuda. Joukkuetoverit tosin kateellisina mutisivat jotain dopingista asian tiimoilta…


13.11. LeKi – Akaa-Volley 1-3

Akaa tyly vieras Kisan kemuissa

50 vuotta. Se on pitkä aika se. Lempäälän Kisassa lentopalloa on isketty siis puolivuosisataa, mistä lämmin kiitos lajin LeKi-pioneereille Eikka Niemiselle, Jorse Tannille, Rane Saloselle, Antti Lehtiselle, Markku Saloselle ja edesmenneelle Kilu Alville.
Viisi ensinmainittua oli paikalla yli 400 muun henkilön kanssa toteamassa, kun Kisa koki kauden avaustappionsa 1-sarjassa. Eteläinen naapuri Akaa Volley tuli nälkäisenä hakemaan revanssia lokakuun alun 0 – 3-kotitappiolleen ja sen sai. Kisa vs Akaa-Volley 1 – 3 (25-15, 21-25-24-26 ja 19-25). Annetaan avauskommentti Kisan kipparille Sauli ”iso-Äs” Silpolle:
”Hieno tapahtuma, ajoittain meiltä hyvää peliä. Harmi, ettemme pystyneet tarjoamaan kotiyleisölle juhlapelissä voittoa, vaikka pienestä pelin ratkaisu 3. erässä kiinni oli”, jutteli Silpo ottelun jälkeisessä banketissa ravintola Villihanhessa.
Avauserä alkoi tasaisesti, mutta erän edetessä Kisan peli alkoi olla suorastaan musertavaa ja Akaa teki virheitä niin vastaanotossa kuin hyökkäyspelissäkin. Sten Kruuda veteli patereita vastustamattomasti kenttään ja Anssi Vesasenkin paukut olivat tuhoisia. Koutsi Esa Kunnarin lievä yllätysveto oli nostaa kaksikymppinen yypee Eetu Saarinen avausrosteriin ja Eetu saikin Akaalta kovaa syöttöpommitusta, jonka nuori mies kesti arvosanalla 9- !
Ehkä avauserän voitto kymmenen pinnan marginaalilla toi lievää hyvänolontunnetta Kisallle, mene ja tiedä. Toiseen erään Akaan temperamenttinen ja sympaattinen valkku Lauri Tihinen teki pienen kokoonpanomuutoksen ja erän alussa pari palloa meni Akaan piikkiin Kisan hapuillessa, näin akaalaiset pääsivät useamman pinnan karkureissulle, mikä 1-sarjan tasolla on paha kiinni kurottava. Erän parasta antia kisalaisittain oli Sauli Silpon hyvät iskut ja liberokaksikko Tommi Roininen (nosto) ja Jussi Niemi (puolustus) tasavarma uurastus.
3. erä oli kulminaatio. Erää edettiin pinna pinnalta. Akaan tähti Joni Mikkosen lyönteihin ei Kisan korkea torjuntaseinä saanut otetta, passari Ossi Heinon passit olivat aivan verkkonuoliaisia eli todella nopeita tempopasseja.
Kuitenkin Kisa repi pienen edun, aina tilanteeseen 22 – 18 asti, sitten tuli pelin kääntänyt Kisan ”black out”. Pari nostolipsua, jokunen syöttöhassi, yksi sormilyönti vastapalloksi ja pari iskua suoraan naapurin plokiin: Erä kääntyi Akaalle väen väkisin ja lempääläisleirin suunnasta taisi kuulua pienenpieni ”naks”:
Lauri Tihinen pyysi jo korkeampia voimia apuun 3. erän ahdingossa:
”Ei siinä voinut kuin mielessään rukoilla onnistumisia omille riskisuorituksille. Nyt nähtiin mielestäni kovatasoinen 1-sarjan ottelu. Meillä oli ollut pari heikompaa peliä alla, joten nyt haettiin kova lataus tähän matsiin”, pohti Lauri Villihanhen tentissä noin tunti pelin jälkeen.
Niin: ”Naks”. Sellainen tuli Kisan selkärangasta, sillä 4. erässä Akaa rallatti jo 7  – 1-johtoon, kiitos pitkälti Joni Mikkosen aivan kaameista syöttöpommeista. Kisa iski erässä kahdesti: ensiksi kavensi 6 – 8:aan ja erän lopulla vielä 16 – 19:sta, mutta Akaan voittotietä ei mikään kivittänyt.
Akaa vankisti sarjajohtoaan ja palautti ennen kautta uumoillun ”status quon” ennalleen eli tilanteen, missä Akaa on sarjan ykkössuosikki. Oletattavaa on, että sekä Akaa että Kisa ovat alkusarjan kärkitriossa ja kohtaavat siis tammi – maaliskuussa kahteen otteeseen toisensa ylemmän jatkosarjan peleissä, jonne pohjoislohkosta on tulossa yberkovia sakkeja Kuortaneen, Susiraja-Volleyn, Maaningan ja Kyyjärven johdolla.
Loppusanat saa Kisan Esa Kunnari, joka LeKi-valkkuna koki uransa avaustappion, mutta piti pokkansa häviön hetkelläkin tiukkana antaen rehtiä krediittiä hyvälle vastustajalle:
”Tätä peliä ja tappiota ei murehdita tätä kauempaa, korkeintaan talven jatkokohtaamisiin kaivetaan tästä sisulataus. Korkeatasoinen peli nähtiin, tapahtuma olki hieno ja yleisö mahtavasti mukana; mitä lentispeliltä voi enempää odottaa? Pienillä marginaaleilla ottelu ratkottiin, tästä eteenpäin edetään kuukauden rypistykseen, jossa meille tulee tiiviiseen tahtiin kuusi matsia”, tiivisti Kunnari tunnelmansa sanoiksi.
Pelin palkinnot: Akaa Joni Mikkonen, LeKi Anssi Vesanen (30/+16), hyvin Eikka ja Jorse tiesivät.
Kakkos- ja kolmostähdet: Akaa passari Ossi Heino ja libero Saku Sinkkonen, Kisa yypee Eetu Saarinen ja libero Jussi Niemi. Näin arvioi ottelua RRRRR.


25.10. Jankko – LeKi 0-3

Hirvihovin kammo voitettu

Loimaan ex-maalaiskunnan palloilupyhättö Hirvihovi on ollut Lempäälän Kisalle masennuksen paikka, sillä useasta yrityksestä huolimatta ei voittoja ole sieltä naarattu, oli vuosi tai vuosikymmen mikä tahansa tai sarjataso.
Mutta nyt naarattiin: 1-sarjan johtotähti Kisa löi isäntäseura Loimaan Jankon erin 3 – 0 (25-22, 25-17 ja 25-14).
Voiton arvoa nostaa, että oma peli ei hirveään hekumaan noussut, vaan oli enemmänkin tasolla rutiini. Jankolta on viime kauteen verrattuna poistunut hirveä määrä kokemusta ja huippuosaamista, kun konkarit Moilanen, Vehviläinen ja Lintula ovat astuneet parketilta askeleen vasemmalle eli sen ulkopuolelle. Myös maanmainio passari Akseli Haltia vaihtoi liigaympyröihin Korsoon. Jäljelle jäi iso sakki taitavia, kimmoisia ja teräviä nuoria miehiä, mutta niin sanottu johtotähti Jankolta nyt puuttuu, vaikka yp Henry Kartanon kimmo-ominaisuudet ovat edelleen aika huikeaa luokkaa.
Peli oli avauserässä tasaista. Kisa piti omilla virheillään erän tasaisena, vaikka jo kahdesti oli hankittua kaulaa useampi piste. Kaikki kunnia Jankolle, joukkue kuroi eron aina liki kiinni, mutta ratkaisuhetkillä etenkin Kisan keskipeli oli murhaavaa. Erä loppui sopivasti erän hahmon, LeKi-sentteri Sten Kruudan pateriin.
Toisessa erässä alkoi vaaka kääntyä selkeämmin pohjoiseen päin eli Kisalle. Sauli Silpo löi viistoon teemalla: lujaa! Sinne ei Jankon torjunta yltänyt, eikä puolustus kyennyt leikkureita ylös kaivamaan. Stenin ohella sentterinä heilunut Toni Laine veti paterin toisensa jälkeen parkettiin ilman mokia.
Jankon paras ase olivat myrkylliset ja hyvin suunnatut syötöt, joiden kanssa Kisa oli inan vaikeuksissa. Huomioitavaa oli, että Jankko ei kahteen erään tehnyt yhtään alkkarivirhettä! Kisan velmu valmentaja Esa Kunnari joutui tekemään jopa vaihtoja, näin junnukaartin Eetu Saarinen sai liki 2,5 erää pelirutiinia vyölleen selviten tehtävistään etenkin nostossa hyvin. Myös passarijunnu Arttu Lehtimäki sai peliaikaa, homma hoitui tyrvääläisellä juonikkuudella, hymyssä suin.
Päätöserä oli yhtä maalia, ja ottelussa kävi, kuten Suomen lentiskenttien top2:seen kuuluva ottelukuuluttaja Valtteri Arra ennen peliä ennakoi: ”puoliseiskaksi kotiin”:
Kisa ei ole siis hävinnyt erääkään tämän vuoden 1-sarjassa, mikä on oman vahvan pelaamisen tuomaa plussaa. Annetaan sitaatti Esa Kunnarille: ”Pelin taso on jämäkkää ja ei notkahtele. Rutiinisuoritustaso on hyvällä tolalla”, kiitti Kunnari ja lupasi voiton huumassa jopa treenivapaan maanantain:
3-sarjassakin Kisan vähäväkinen, mutta tasokas, sakki jatkoi 3 – 0-voittojen tielllä, kun Soppeenharjulla YLE-75 otti lukua. Mika Pyrhösen ja Tero Karppasen laitavoima sekä Jari ”Kukkis” Kukkosen keskivoima olivat aivan liikaa vastustajille. Welhomainen valmentaja, itse shamaani-Kari Nieminen, passasi koko pelin sellaisella meiningillä, että kukaan ei tiennyt, minne passit menivät; niin juonikasta pelinjohtoa Nieminen esitti, ihastelee RRRRR.


18.10. LeKi 2 – Jyry 3-0 (3-sarja)

Papat 3, Pojat 0

Okei,okei,okei…tarkkamuistiset rapsan lukijat muistavat allekirjoittaneen käyttäneen samaa otsikkoa monen kertaan kuvaamaan lentiksen alempien sarjojen paikallispelejä Kisdan ja Jyryn välillä. Mutta, miksi hyvää vaihtamaan?
3-sarjan avauspelissä Kisan aika lailla siipirikkoinen kakkostiimi rökitti ikäköriläineen Jyryn nuorekasta tiimiä puhtain 3 – 0-lukemin.
Pelin käsikirjoitus oli joka erässä sama: Kisa karkasi erän puolivälissä isoon kaulaan, jota Jyry intoutui loistavan liberonsa Riku Nissilän johdolla kaventamaan erien lopussa, mutta niiden kääntämisen kannalta aivan liian myöhään.
Kisan sakki koostuu edelleen ikämiessarjojen pelureista, jotka nautiskelevat lajista. Jyry palasi kahden vuoden puulaakivaiheen jälkeen liiton sarjoihin ja koossa on 90-luvulla syntyneen rungon päälle muutama lupaava B-poika. Tulevaisuutta on, mutta töitä ja vielä kerran töitä on tehtävä paljon, jos Jyry mielii lunastaa strategiansa mukaisesti 2-sarjapaikan parin vuoden sisään.
Kisalla on mukana sentterienä tutut Juha Tulonen, Petteri Fonsen ja Jari Kukkonen. Yypee/libero-osastossa hääräävät Marko Korvenaho, Tero Karppanen, Ilari Jokinen, Timo Kela ja ehkäpä vielä paluuta suunnitteleva Jani Antolakin. Passeja jakavat Marko Laakso ja Kari Nieminen, joka jatkaa edellskausien loistavan menestyksen pönkittämällä arvovallalla myös päävalkkunakin. Hakkuriosastosta löytyvät Jani Sahramäki ja ylläri-ylläri ikämiespelien myötä innostuksen liekkiä taas saanut 2000-luvun alun liiga- ja maajoukkuetähti Mika ”Pyrtsi” Pyrhönen.
Ekan paikallispelin tähdet: Jyrystä taistelija Riku Nissilä ja kovakätinen Olli Uusitalo, Kisasta tarkkuuslyöjä Mika Pyrhönen ja paterihirmu Petteri Fonsen.
Tästä pelit taas 3-sarjassa lähtevät, seitsemän joukkueen lohkossa sakit kohtaavat toisensa kolme kertaa, joten paikallispelit eivät lopu tähän, tiedottaa RRRRR.


17.10. LeKi – KoLe-57 3-0

Kisan keskipeli oli KoLen turma

Hakkariin saapui 1-sarjaan haastamaan Kisaa 1-sarjan tuore tuttavuus KoLe-57 Kouvolasta, joka sai paikan 1-sarjasta, kun Mikkelin Passarit suunnilleen samasta maankolkasta joutui luopumaan sarjapaikastaan. KoLe on saanut paljon vahvistuksia tämän kauden sakkiinsa muun muassa Henri Härkäsen, Otso Wartiaisen ja Ville Salmisen viime kauden 1-sarjasakeista.
Kisa oli pelissä inan parempi, keskipeli oli ratkaisevassa roolissa, mutta KoLe on epäilyksittä vankka ehdokas kampeamaan kevään ylempään jatkosarjaan eli alkusarjan top3:een, siksi laaja ja hyvin valmennettu joukkue on koossa. Koutsi Arto Ruuskalle Lempäälän suunnasta annetaan krediittiä!
Peli päättyi Kisalle erin 3 – 0 (25-19, 28-26,25-12). Näin Kisa jatkaa sarjakärjessä tappioitta puhtaalla pelillä.
Avauserä oli alkuun hyvin tasaista, mutta jo alusta alkaen oli selvää, että keskipeli on Kisan valttina. Ekan erän herra ja kunkku oli Kisan sentteri Sten Kruuda (palkittiin Kisan ykkösenä), joka pamautteli kaikki tarjotut passit kenttään.
Ratkaiseva ero syntyi kuitenkin vasta Anssi Vesasen syöttövuorolla, kun Kuljun miehen hypärit tekivät karmeaa hallaa vastustajalle.
Toisessa erässä KoLe nykäisi pienen edun terävien laitureittensa Henri Härkäsen ja joukkueen parhaana palkitun Tero Seppälän voimin. Kouvolan hyvä vastaanotto petasi pirkanmaalaisille tutulle (ex-Isku) passarille Matti Paloselle hyvän sauman rakentaa peliä, etupäässä laitojen kautta.
Erän puolimaissa, taas Vesasen syöttöpaukuilla sekä Sauli Silpon murhaavilla neloskulman viistoleikkureilla, Kisa meni rinnalle ja parilla pinnalla ohi. Sitten iski lempääläisten tämän matsin pahin virhesuma; useampi alkkari pöhköiltiin hukkaan ja peräti neljästi nosto lipsahti vastapalloksi, josta kouvolalaiset rankoivat Hakkarin parkettia. Peli oli pahimmillaan 24 – 22 KoLelle.
Pallo saatiin viime hetkillä pois ja Jukka Lehden oivaltavilla passeilla, etenkin vasurisentteri Ossi Vesaselle, Kisan sideout-pelaaminen toimi kuin junanvessa. Erä kääntyi sittenkin Kisalle, kun vastustajan isku viuhui rajoista metsikköön.
3. erässä KoLen pyyhe oli henkisesti kehissä, oma peli tökkäsi viimeistään aivan joutaviin rutinoihin tuomaritulkinnoista. Kisa vei peliä ja Kymenlaakso vikisi.  Nuori mies Eetu Saarinen sai komennuksen peliruutuun Silpon paikalle ja näytti, että vaihtopenkiltä löytyy voimaa.
Teemu Uuusitalolle annetaan oma kappale. Alkukauden suurimmalta osalta puolapuiden puolella viettänyt Teemu sai komennuksen kehiin, kun Masa Hietanen matkasi ammattilaiskehiin ja Saku Korhonen vartioi lakia ja järjestystä poliisina lauantain työvuorossa. Teemu teki liki virheettömän nostopelin, rauhallisen iskupelin ja erinomaisen syöttöpelin. Arvosana: 9+. Upeaa!
Liberopeli mentiin puoliksi alkukauden tapaan niin, että Roinis-Tommi nosti ja Niemen Jussi puolusti; homma onnistui hyvin. Passaripelissä oli iso ero tänään, vaikka KoLen Matti Palonen olikin pyttyraadin vankka ehdokas joukkueen ykköseksi. Jukka Lehti oli viisas, juonikas ja tarvittavan teräväkin; loistopeli haikara-pitäjän ukolle.
Ensi sunnuntaina on ensimmäisen tappion aika (psyykkausta…), kun Hirvihovi ja Loimaa kutsuu Kisaa. Olisiko nyt historiallisen ryöstön paika Hirvohovista, sitä on odotettu (vuosikýmmeniä)…, uskon historian muutokseen..sanoo RRRRR.


11.10. Jymy-Kuutoset – LeKi 0-3 

Nurmolle ei annettu armoa

Kauden toinen vieraspelimatka suuntautui Nurmoon, joka on osa Seinäjokea nykyisin. Vastaan tuli nuorekas, taitava ja Tiikereiden farmipelaaja Antti Ropposella vahvistettu kotitiimi Jymy-Kuutoset.
Edellisviiikonloppu oli paistateltu Matti Hietasen mukanaan tuomassa media-auringossa, mutta nyt Kisan sakki halusi näyttää, että joukkue on Joukkue ilman upeaa pelimies-Masaakin. Matsi Nurmossa päättyi Kisan 3 – 0 (25-22, 25-21, 25-18) vierasvoittoon.
Annetaan konkari-koutsi Tapani ”Nysä” Nysrömille kommenttipuheenvuoro:
– Alkuun Nurmo hangotteli hurjasti vastaan Ropposen ja kovakätisen Mika Mäntylän voimin. Kolmannessa erässä Nurmon usko taisi vähän loppua? Meidän hyppysyöttäjät Anssi Vesanen ja Sauli Silpo tekivät pahaa jälkeä. Korhosen Saku hoiti ison Hietaselta jääneen tontin mainiosti, tiivisti Nyström, joka muistetaan muun muassa Iskun kultamitalivalmentajana 90-luvun SM-liigasta.
Tosiaan; Nurmo pelasi rohkeasti alussa ja iski laidasta lujaa. Peli meni 20 pinnaan asti tasapäätä, mutta stten Kisan kokemus oli  – taas kerran – rautaa. Korhonen pelasi liki virheittä, Vesanen paukutti palloa ahkerasti ja tuloksekkaasti, samoin Silpo. Tällä kertaa keskihyökkäyspeli jäi pienempään rooliin, mutta sentterit Ossi Vesanen ja Toni Laine tekivät kovaa työtä ja tarjotut paikat he käyttivät hyvin hyödykseen.
Kisan rosterista sentteri Sten Kruuda jäi kuumeisena  kotiin lepäämään, libero Jussi Niemi puolestaan oli reissussa.
Toinen erä oli niin ikään taistelua piste pisteeltä. Pikkuhiljaa Kisa sai otteen pohjalaisista, etenkin Vesasen hypärit pysyivät hyvin ruudussa ja tekivät lempääläisille hyvää saldoa.
Jukka Lehti passasi koko pelin, ja tavoilleen uskollisena teki eleettömän laadukasta työtä. Passi on Jukalla aina kohdillaan, samoin passien valinta osuu aika lailla usein ihan nappiin. Kuumia pelaajia kuormitetaan, sinne passataan, mistä pallo kuolee.
Päätöserässä Kisa nykäisi ison kaulan heti alussa. Vaikka ote hiukan höltyikin erän edetessä, ei erän ja pelin voittajasta ollut epäselvyyttä.
Yksi Kisan onnistujista oli libero Tommi Roininen, joka pelasi nyt koko pelin Niemen ollessa poissa. Hyvät ja varmat nostot sekä muutama hieno puolustus tekivät miehen pelipanoksesta hyvän, kun lisätään jatkuva omien kannustus ja näyttävät tuuletukset, nousee Tompan kokonaispanos luokkaan kiitettävä,
Nurmo on tuore, innokas ja hyvin valmennettu tulokas 1-sarjaan, vaikka pitkään 1-sarjassa pelanneen Seinäjoen Kuutosten tietä asteleekin. Nurmosta ei pinnoja helpolla heruteta, jokainen sakki saa pohjalaisten kanssa tehdä voiton eteen täyden päivätyön, kuten teki Kisakin tänään, arvioi sarjan piikkipaikasta iloinen RRRRR hyvää vastustajaa.


4.10. Akaa-Volley – LeKi 0-3

Hietas-Show esiintyi Toijalassa

Syyskauden alkukliimaksi käytiin Akaan Toijalassa, missä avauspelinsä puhtain 3 – 0-voitoin klaaranneet Akaa-Volley ja Kisa iskivät yhteen. Pelin taso nousi ajoittain upeaksi. Molemmin puolin nähtiin kovia suorituksia, mutta lopunperin niitä tuli enemmän Kisalle: peli päättyi 3 – 0 – (25-19,25-20,25-18) vierasvoittoon.
Totta kai pääroolissa säkenöi ammattikentille tähystävä Matti Hietanen. Alussa hän oli ”yksi muista”, mutta etenkin päätöserä muistetaan Toijalassa kauan: ensiksi erän alun huikea syöttöputki vei Kisan isoon johtoon, jonka Akaa kiri liki tasoihin, mutta 17 – 17-tilanteessa alkoi todellinen ”Hietasen sirkus”. Masa torjui Akaan härkämäisen hakkurin Dima Borichevin tylysti useamman kerran putkeen, vaimensi Diman iskun kerran ja lykkäsi suupaisun aivan ykköskulman postimerkkiin ja näin Kisa karkasi omille teilleen ja makeaan voittoon. Viime kaudella Akaassa ei paljon jakoa Kisalla ollut, joten nyt hetki maiskutellaan, mutta toki napit laitetaan pikapikaa kiinni ja työ jatkuu heti maanantaina.
Avauserä oli etenkin Akaalta häikäisevää syöttämistä, mutta aina jotenkin Sauli Silpon ja kumppaneiden kautta Kisa sai pallon otettua pois. Lempääläisten torjuntapeli osui Akaan tähden Joni Mikkosen eteen usemman kerran ja ex-Isku Markus Kauppista pommitettiin säälimättä syötöillä.
Toinen erä oli Kisan keskipelin eliittiä: Sten Kruuda ja etenkin Ossi Vesanen tinttailivat paukkuja patereista Jukka Lehden ja vaihdosta muutaman kerran tulleen Arttu Lehtimäen passeista vastustajan kenttään.
Suurimmat harmit Kisalle tuli Akaan edelleen hyvistä syötöistä, joita etenkin Joni Mikkonen ja passari Ossi Heino tarjoilivat. Nostolibero Tommi Roininen pääsi hetki hetkeltä paremmin ja paremmin mukaan nostojen maagiseen maailmaan.
”Vielä on pelituntuman kanssa paljon tekemistä, mutta tänään pelini sujui eilistä paremmin ja oma tuntuma parani erä erältä”, tuumi Tommi, joka nauttii täysin siemauksin pelaamisesta pahan polvivammansa jälkeen.
Hakkureiden taistelu Kisan Vesasen Anssin ja Akaan Diman välillä näytti aluksi kulkevan ”nollanollaa”, mutta Anssi sai juonesta kiinni Dimaa paremmin ja hoiti useita pahoja palloja vastustajan ulottumattomin.
Akaa on totta kai edelleen 1-sarjan iso suosikki. Joukkueen materiaali on laaja ja laadukas. Akaan valttina on ollut viime vuosina kauden aikana kaiken aikaa kehittyvä peli. Kaikessa näkee, että joukkue on määrätietoinen ja hyvin valmennettu. Vaikka Masalla vahvistettu Kisa nyt vierasvoiton kairasikin, on edelleen Akaa ykkösehdokas edetä ensi keväänä pääsarjaan.
Kisan pohjalaisjuonikas valkku Esa Kunnari hoiti avausviikonloppunsa arvosanalla 10! Vaihdot osuivat nappiin ja joukkueen henkinen viritys onnistui niinikään oivalliisesti. Akaassa pääsi kokenut Saku Korhonenkin irti jokaisessa erässä vaihturin roolissa ja mies näytti olevansa valmis taistelemaan Hietasen vapaksi jättämästä tontista Eetu Saarisen ja Teemu Uusitalon kanssa.
Niin; case-Matti. Kiitosten ja yhden janojuoman kanssa Matille toivotettiin sekä onnea tuleviin haasteisiin että tervetuloa takaisin, kun sellainen hetki joskus on. Jäämme seuraamaan, minne miehen tie vie. Jo eilen raportissa todettiin: Herrasmies ja Pelimies. Ei lisättävää siihen, tunnelmoi RRRRRR.


3.10. LeKi – VanLe 3-0

Tästä se lähtee, sanoi aikanaan Koskelan Jussikin

Kun suota aloitti kuokkimaan…
Nonniin, 1-sarja saatiin käyntiin tasan kahden kuukauden valmistautumisjakson jälkeen. Olisi luullut, että Kisalla olisi riittänyt virtaskaa kuin nuorilla orilaumalla, mutta kyllä vanha totuus on se, että kun pelataan pisteistä se vähän jänskättää ja sitä myöten tekee otteisiin kitkaa.
Kisa löi kotiavauksesaaan rapean 200-silmäparin seuratessa Vantaa Lentiksen 3 – 0 (25-22, 25-16,25-14) ja talletti kolme sarjapojoa tililleen; se oli pelin tärkein anti.
Annetaan avaussana Masa Hietaselle, joka treenasi kisan kanssa liki koko valmistautumiskauden ja halusi ennen lähtöään maailman ammattikentille kiitokseksi edustaa Kisaa avausviikonlopun ajan:
”Vaikka Kisa pelasi hyviä harkkapelejä liigalaisia Iskua ja VaLePaa vastaan, niin aina pisteistä kun pelataan, tulee oma jännityksensä mukaan. Itselleni tämä oli historiaa: eka 1-sarjapeli koskaan. Muinaista Supersarjaa, joka vastasi 1-sarjaa, pelasin kloppina Virroilla”, tuumi hyväntuulinen Masa, josta voidaan sanoa, että hän on Pelimies ja Herrasmies. Isot kirjaimet tarkoituksella.
Pelin alku oli tasaista. VanLe sinni hyvin mukana etenkin todella taitavan, biitsipuolen huippumiehen, Jyrki Nurmisen iskujen ja syöttöjen ansioista. Nurmisella oli maaginen taito löytää kentän tyhjä paikka. Tilanteessa 23 – 23 Kisalle meni Vesasen Anssi syöttöruutuun ja sai kaksi hyvää hypäriä aikaan, näin tuskainen erä jäi kotipojille.
Toiseen erään kipsi rakoili jo selvästi. Erän puolivälissä ensiksi Hietas-Masa tinttasi mielettömän paukun parkettiin ja heti perään Vesas-Anssi näytti, että sieltäkin pesee; hirveä tälli vantaalaisliberon rintaan. Tästä Kisa rallatti hyvillä ilmeillä erävoittoon.
Kolmanteen erään lähdettäessä katsomokunta ounasteli, että ”kolme-muna menee” ja niinhän se menikin. Nurmisen temppuarsenaali ehtyi ja Kisa vertyi hetki hetkeltä parempaan peliin. Jussi Niemi kaivoi puolustusliberona useita mainioita palloja aivan parketin pinnasta, joista passari Jukka Lehti jakoi joko keskelle Sten Kruudan tai Toni Laineen kautta tai laidoista Hietasen, Vesasen tai Sauli Silpon kautta paukkupaikkoja. Ja ihan raikkaasti palloa sitten paukutettiinkin.
Havaintoja: Kisa käytti koko 12 miehen rosteriaan kentällä, myös kaartin junnut passari Arttu Lehtimäki ja yypee Eetu Saarinen pääsivät näyttämään hyvät kykynsä; Eetu muun muassa syötti ottelupallossa ässän! Ossi Vesanen tuurasi hakkurikiepillä velipoikaansa. Teemu Uusitalo käytti Silpon takakenttäkiepin kertaalleen. Näin joka ukko, lukuun ottamatta, joukkueenjohtajana tässä pelissä ollutta Saku Korhosta, oli mukana talkoissa – hyvä juttu ja isot plussat tuoreelle walkkuwelho Esa Kunnarille, joka taisi tehdä pelin näyttävimmät kisalaistuuletukset vaihtopenkiltä käsin…
Extraupeaa oli, että 322 päivän tauon jälkeen hirmuisesta polvivammasta, joka tuli marraskuussa vuosi sitten Mikkelissä, Tommi Roininen teki kentälle come backin. Tomppa oli liberona ja nosti hyvin ja samalla lietsoi omiaan ja yleisöä!
VanLe oli tarmokas, kekseliäskin vastustaja, jolla oli nuorta intoa ja Nurmisen ja muutaman muun tuomaa kokemusta. Joukkueen persoonallinen passari Kalle Kekkonen oli kylmäverinen pitämällä ”pitkät kalsarit” eli trikoot yllään pelin ajan, miehen huippuhetki oli, kun hän kakkoskosketuksesta iski pallon Hietas-Masan eturessuun. Kyllä Vantaan leiristä sellainen varoitus lähti, ettei kenenkään kannata Myyrmäkeen ajaa vetskarit auki.
Kisa pelaa huomenna taas ja missä: Toijalan hornankattilassa suursuosikki Akaa-Volleyta vastaan. Akaan tähtisikermä kävi niittaamassa Nurmon vieraissa kumoon 3 – 0, joten kovaa kyytiä on luvassa…lähtekää katsomaan, kuinka Kisalle käy, peli alkaa Toijalan Monarilla kello 17.00 sunnuntaina 4. lokakuuta, tiedottaa RRRRR.
15.9. RaIsku – LeKi 1-4 ja 18.9. VaLePa – LeKi 4-1 (Harjoitusotteluita)

Härkäviikolla haastettiin liigalaisia

Joillekin tuli viisi treeniä, joillekin neljä, harvoille vähemmän. Siinä kuluneen viikon ohjelma Kisan 1-sarjasakilla. Ja vielä puhutaan ”jäähdyttelystä” tai ”hupipelaamisesta”…
Treenien ohella pelattiin Iskun liigasakkia vastaan ja VaLePan liigasakkia vastaan. Isku yllätettiin 4 – 1-voitolla, VaLePaa kiusattiin 1 – 4-tappiolla (oli Mikko E;kin VaLePan hävityssä erässä kehässä).
Millaista peliä Kisalta nähtiin? Noh; osittain ailahtelavaa, välillä sekavaakin, mutta kiireetöntä ja omaan osaamiseen luottavaa pääosin; voi olla nyt nähdyllä pelillä ei jää 1-sarjassa jumboksi – mene ja tiedä.
Oma syöttö oli ajoittain pureva, vastaanotto välillä haparoi ja välillä kesti, verkkopelissä oli paljon kovaa tekemistä, joskin suttuakin saatiin.
Keskihyökkäämisestä ei tarvitse olla huolissaan, paterit kuolevat kylla. Laidoista ja ykkösestä toiminta on  – noh kirjavampaa – mutta kaiken aikaa parempaa kohti menevämpää.
Treeni on treeniä. Mistään harkkapelistä ei sarjaan anneta pinnan pinnaakaan. Etukäteistiedot  tulevista vastustajista kertovat, että jokaisen sarjapisteen saaminen vaatii hyvää peliä. Sitä (=hyvää peliä) haluaa esittä Kisakin, tule katsomaan sarja-avausta 3.10. Silloin kohdataan aina arvoituksellinen VanLe Vantaalta, tiedottaa RRRRR.


11.9. LeKi – VaLePa 0-4 (Harjoitusottelu)

Juhlasyksy alkuun VaLepan höykytyksessä

LeKin treenikauden välihuipennuksena, kolmisen viikkoa ennen sarjakautta, iskettiin farmiemo VaLePaa vastaan Hakkarissa ystävyys- ja juhlapelin merkeissä. Juhlapelin siksi, että LeKi-lentis on kokonaista 50-vee vanha; kiitos Eikka, Rane, Jorse & kumppanit uraa uurtavasta työstänne.
VaLePa on useamman kauden ajan ollut farmikumppani LeKille, koska Anssi Vesanen on seilannut joitain pelejä Vammalassa kahden viime kauden aikana. Tulevalle sesongille yhteistyötä tiivistetään, farmisoppariin laitetaan useampi nimi ja muutenkin mietitään löytyykö synergiaa laajemmassa mittakaavassa..
Iskun kanssa oli viime kaudella farmi myös, mutta nyt Iskulla on oma kakkossakki 1-sarjassa, joten Tampereen suuntaan ollaan peukku pystyssä ja tsempillä tuetaan mansesterilaisia.
Mutta peliin. Avauserä oli LeKiltä nahkea. Mikko Eskon huikeaa passimyllyä ihasteltiin sekä katsomosta (about 220 silmäparia) että pelaajien taholta. LeKin oma syöttöpeli oli kaameaa, VaLePan sen sijaan loistavaa, näin erä meni ”munille” 13 – 25.
Tokaan erään ryhti, oma peli ja luottamus palautui. Aina 15 – 15 valssattiin tasaposkea, mutta sitten etenkin hurja 2-kymppinen ukrainalaishärkä Stanislav Nediatomvskyi ”Stas” veteli ”sen sortin” hypäreitä ja iskuja, että Vammala vei erän 20-25.  Kolmaskin erä meni samaan syssyyn ja lukemiin, mutta LeKin pelissä oli monia plussia, kuten: Toni Laineen ja Sten Kruudan loistavat paterit, Anssi Vesasen hyvät pommit  – etenkin ykköspaikalta, liberoiden (Jussi Niemen ja Tommi Roinisen) vahva hihapeli yms, yms.
4. erässä (17-25) nuoren yypeen  Eetu Saarisen hyvää peliä ihasteltiin eniten katsomosta käsin. Passaripelaaminen oli oivaltavaa koko ottelun ajan; Jukka Lehti aloitti ja Arttu Lehtimäki lopetti, molemmille mainio otatus, etenkin Lehtimäen pirteys oli iso plussa.
Yypeeosastolla vuoroteltiin; Sale Silpon valttina olivat hyvät laitapaukut, Saku Korhosella vahvat syötöt ja Teemu Uusitalolla erinomainen hihapeli, plussattuna Eetun ennakkoluulottomaan esitykseen.
Uskoisin, että tästä on hyvä jatkaa – klisee – mutta sillä mennään, tuumaa RRRRR.


25.8. RaIsku 2 – LeKi 0-3 (Harjoitusottelu)

Pyynikillä ihmeteltiin Iskun junnujen syöttömyllyä

Harkkapelit ovat aina harkkapelejä, mutta oppia niistäkin pitää ottaa. Kisa matkasi helteise elokuun (työ)päivän päätyttyä perinteikkäälle Pyynikille vaklaamaan, millaisia hirmuja on kehittynyt Rantaperkiön Iskun nuorista miehistä, jotka saivat anonnan jälkeen paikan tulevasta 1-sarjasta eli ovat tulevia sarjavastustajia.
Oskar Muurisen ja Marko Järvenpää osaavassa opissa junnut ja muutama kokeneempikin kaveri ovat saaneet ainakin syöttöihinsä ja puolustuspelaamiseensa huimasti runtua. Moni 1-sarjasakki tulee kummastelemaan Isku/2:sen syöttömyllyä, ihan kuten Kisakin teki, varsinkin pelin alussa.
Iskussa pelaa viime kauden LeKistä tutut Purasen Miikka ja Rautakorven Juuso sekä vuosikymmenen alun hakkurina Kisassa 2-sarjaa tahkonnut Lehtosen Jari ja olipa rosterissa Jyry-taustaisia pelureitakin kaksi; nuorukainen Siermalan Joni ja konkariosaston Vesalan Jouni,
Kisan pelaamisesta sen verran, että kaksi treenipeliä on todistanut joukkueessa olevan laajuutta. Ainakin liberon, yypeiden ja myös senttereiden paikalle on tarjolla useampi ehdokas, kun kerralla ruutuun mahtuu. Myös tuore passarituttavuus, Arttu Lehtimäki, on osoittanut olevansa aikas kätsy pelimies.
Nyt reenataan, reenataan ja seuraava matsi taitaakin olla 11. syyskuuta, kun suuri ja mahtava VaLePa liigatiimeineen saapuu Hakkariin. Siellä kannattaa olla paikalla, lupaa RRRRR. (Tulos 0 – 5 LeKi mainituna jälkimmäisenä).


21.8. Pälkäneen Luja-Lukko – LeKi 0-3 (Harjoitusottelu)

Pelit alkuun Pälkäneen kanssa

Sisälentiskausi on sitten korkattu. Elokuinen upea sää olisi pitänyt uroot mieluusti pihoilla ja biitseillä, mutta ei auta; reeniä on saatava, muuten muut 1-sarjalaiset menevät mutkaista tietä näkymättömiin.
Avausmatsiin oli saatu tuttuakin tutumpi vastus, kun 2-sarjaan rohkeasti nousijana lähtenyt Pälkäneen Luja-Lukko, medioista tuttu, saapui Sääksi-saliin treenipeliin.
Kisan uusi koutsi Esa ”Iso-Gee” Kunnari kokeili ja kierrätti pelajia siellä täällä ja tuolla, kuten pitääkin tässä vaiheessa. LeKillä oli mukana muutama ”traiautti”-pelaajakin, joita etenkin silmä tarkkana tsekkailtiin.
Alussa pelaaminen oli Kisan osalta fyysisesti tiukkaa, mutta erien edetessä ote vähän löystyi ja virheitä tuli enenevässä määrin. Tuskin kahden viikon päästä enää näin paljoa sutataan?
Kisalta kuitenkin hyvää verkkopelaamista, yritteliästä kenttäkonttaamista ja jokunen sessio syöttöruudussakin toimi ok. Heitetään, että tuore passarikasvo Arttu Lehtimäki from Tyrwää touhusi lupaavasti, varsinkin syöttöruudussa mies tuntuu olevan osastoa ”haupitsit”. Toinen junnu, Eeetu Saarinen, pelasi sekä liberoa että yypeetä, ja myös hän oli positiivinen. Konkareista Ossi Vesanen on kovassa tikissä jo elokuussa, hyvä juttu!
Pälkäne nosti alkkarit mukavasti, naputteli hyviä laitamoukkuja ja joukkueen libero Joni Veripää taisteli hurjasti joka pallosta. Kentän junnujen junnu, Tomppa Perkiö (16vee) limutti pari kertaa Vesas-Anssia maukkaasti, se jäi varmasti itseluottamuksena lupaavan hakkurin mieleen.
Ai niin; olihan mukana Hietas-Masakin, joka on treenannut LeKin kanssa elokuun ajan. Matti pelasi kaksi erää Pälkäneen puolella ja kaksi erää Kisan riveissä. Miehen omien arvioiden mukaan molemmat joukkueet ovat varteenotettavia vaihtoehtoja hänen ensi kauden seurakseen, kertoo huhun RRRRR sillä ehdoilla, ettette levitä…(Tulos: 5 – 0).

Otteluraportit vuosilta 2004-2014 olivat LeKin vanhoilla sivuilla, jotka eivät ole enää toiminnassa