Otteluennakot 2016-2017

Ennakko: Puolivälierä 2 Mahti–LeKi

 02. maaliskuun 2017

Mitä:Puolivälierien toisen osaottelu Mahti–LeKi

Milloin: Lauantaina 4.3. kello 18.30

Missä: Maaningan Urheilutalo

Liput: Otteluun on ilmainen sisäänpääsy. Maaninkalaiset ovat järjestämässä hulppeaa tapahtumaa yhteistyökumppaniensa kanssa. Myös Lempäälästä kannattaa lähteä mukaan kannustamaan! 

Kauden aikaisemmat pelit:

1.10.16 LeKi-Mahti 0-3

5.2.17 Mahti-LeKi 3-0

25.2.17 Pudotuspeliavaus LeKi-Mahti 2-3

Ottelusarjan tilanne: 1-0 Mahdille

Mahti vei sarjan ensimmäisen osan Lempäälässä 3-2. Tilanne toiseen osaotteluun on selvä: Jos Mahti voittaa, etenee se välieriin ja Kisalla alkaa kesäloma. Jos Kisa voittaa, siirtyy ottelusarja kolmanteen ja ratkaisevaan peliin, joka pelataan heti perään sunnuntaina 5.3. Maaningalla.

Lähtökohdat

Lähtöasetelma lempääläisten näkövinkkelistä on selvääkin selvempi: tulos tai ulos. Voitolla kausi jatkuu, tappiolla hiihtoloma saa jatkoa kesälomalla. Mahdin riveissä tilanne on myös selvä: voittoon tarjotaan hyvää saumaa kotona, se kannattaa käyttää tai muuten tulee hikiset paikat kolmanteen peliin kotona hävityn matsin jälkeen.

Pelillisesti ensimmäinen kamppailu jätti ympäripyöreät asetelmat. Molemmilla oli vahvat hetkensä, jolloin näytti, ettei toinen pysty millään vastaamaan. Hetkessä tilanne vaihtuikin toisin päin. Mahti saa pienen edun kotisalistaan, mutta kuten avauspelissä nähtiin, ei sekään tarkoita suoraa voittoa.

Kiinnitä katseesi – iskun paikat

Hyvän olon tunne vai ei?: Mahdilla on varmasti helpottunut olo: pakollinen avausosan siirto vierassaliin ei käynytkään kalliiksi. Jo hilkulla ollut tappio vaihtui kireään vierasvoittoon. Se varmasti maistui. Mutta varaa lepsuiluun tai hyvään oloon ei ole, ja se varmasti Savossa tiedetään. Psykologia vain on jännä juttu: vaikka kuinka muistuttaisi, voi pieni takki auki -efekti tulla. Se nähdään lauantaina, missä tilassa talvitakin vetoketju on ja kuinka se vaikuttaa Mahdin peli-ilmeeseen.

Suututettu Kisa: Se oli niin lähellä. Todella lähellä. Mutta kun ei niin ei, hieman kuin Iivo Niskasella parisprintin loppusuoralla. Pudotuspeleissä henkistä voimaa ei kannata koskaan aliarvioida. LeKi puolella vastaava kysymys kuin Mahdilla kuuluu, oliko niukka tappio sisulataus vain lannistumisen alkulähde. Joukkueessa on 2 000 liigapeliä, kasa maaotteluita ja pudotuspelikokemusta useilta vuosilta, joten tilanne on lähes kaikille pelaajille tuttu. Pään kestämisestä ei peli tule Maaningalla jäämään kiinni.

Keskipeli: Nostetaan vielä yksi pelillinen puoli esiin, nimittäin keskipeli. Ensimmäisestä osasta ei tarkkoja tilastoja ole, mutta nopea veikkaus on, että Mahti voitti ainakin torjunnat ja hyökkäyspeli oli aika tasoissa keskitorjujien osalta. Etenkin Yrjö Matsi pelasi jopa elämänsä ottelun ja oli vahva joka osa-alueella. Kisalla on pyörittää kolmea kovaa keskimiestä Mahdin kahta vastaan, voiko se olla etu? Hyvä keskipeli tarkoittaa myös vahvaa nostoa. Keskipelin herra on vahvoilla ottelussa.

Osa-alueet

Hyökkäys: LeKi jyllää hyökkäysvoimallaan ja tulee laajalti joka osa-alueelta, etenkin hakkuri Anssi Vesasen kautta. Mahti taas hyökkää enemmän käsien kautta seinille ja tasaisesti ketään erityisesti kuormittamatta. Vaihtoehdot vaihdosta Mahdilla melko vähissä, LeKillä yp-alueella useampi laatuvaihturi.

Puolustus: LeKin isokokoinen joukkue ei ole parhaimmillaan kenttäpuolustuksessa. Erikoismies Jussi Niemi puolestaan voi olla ratkaisevan eron tekevä vaihtopelaaja. Mahdin libero Pekka Sairanen on kova luu tällä osa-alueella. Mahdin suurimpia vahvuuksia on loppuun asti pelaaminen ja joukkueen ollessa iskussa jopa uskomattomat puolustukset ovat arkipäivää.

Syöttö: Mahdin suurin pelillinen ase. Ensimmäisessä pelissä ei niin pureva, mutta tärkeissä paikoissa oli paha. Etenkin Lasse Räisänen ja Matti Mustonen. LeKi teki alkukaudesta paljon virheitä, mutta on parantanut koko ajan. Eetu Saarisen syötöt olivat myrkkyä ja hypärit kenttään löytäessään tekivät kovaa jälkeä lekiläisillä.

Torjunta: Kisan isojen poikien iso vahvuusalue, usein vastassa on jopa kuusi metriä torjuntaa. Torjuntatilastoissa Kisa voisi olla vieläkin parempi ja parhaillaan tehdä eron juuri siinä. Mahdilla torjuntavastuu lepää Yrjö Matsin varassa, myös Ankudovich ja Mustonen pystyvät isoihin koppeihin.

Passipeli: LeKillä Arttu Lehtimäki on monipuolinen veivaaja, ja toisena passarina kaiken kokenut Jukka Lehti. Mahdilla heittää Matti Mustonen, jolla on liigakokemusta vyöllään ja on yksi Mahdin tärkeimmistä palasista. Toisena on nuori Fedor Ivanov, joka on tosipeleissä katsomaton kortti.  Jatkopassipelaamisessa liberot ovat kovassa roolissa ja molemmat hyviä passaamaan.

Vastaanotto: LeKi on saanut nostopuolensa kauden ratkaisuhetkillä hyvään kuosiin. Sen kanssa Kisa tuskaili pitkin kautta, mutta viime peleissä taso on noussut. Roope Siliämaalla iso vastuu. Mahdilla libero Sairanen on kaiken aa ja oo ja ottaa isoa ruutua. Avausottelu Kisa sai etenkin Lasse Räisäsen hihaa tutisemaan.

Taisteluparit

Harri Lehtimäki–Pasi Seppänen: Valmentajien välinen taisto tulee olemaan armoton. Lopulta pelaajat kuitenkin pelaavat, mutta valmennus voi tehdä omia taikojaan taustalla. Kisan Lehtimäellä kokemusta aina Mestaruusliigan finaaleista ja niiden voittamisesta, Seppänen on puolestaan luotsannut 1-sarjan finaaleissa voitokkaasti. Kisan kakkosluotsi Tapsa Nyström on valmentanut SM-kultaa ja antaa arvokasta tietoa taustalta.

Sauli Silpo–Juha-Matti Iivarinen: Kapteenien merkitys korostuu mitä pidemmälle sarjassa edetään ja mitä kovempi paikka on kyseessä. Etenkin Kisan puolella kippari Sauli ”Iso-Äs” Silpon esimerkki on kovaa valuuttaa sekä joukkueen ja kannattajien piiskurina Sale on armoton. Myös pelillisesti Silpo on avainroolissa. Mahdin Iivarinen ei ole yhtä räiskyvä sytyttäjä, mutta hoitaa oman alueensa varmasti ja vähin virhein. Molemmat ovat yleispelaajia, joten henkisesti ja pelillisesti vastuu on iso.

Kokoonpanot

Avausottelussa joukkueiden aloitusseitsikot olivat seuraavat:

LeKi: Arttu Lehtimäki p, Anssi Vesanen h, Sauli Silpo yp, Juuso Tulonen yp, Toni Laine kt, Sten Kruuda kt, Roope Siliämaa lib.

Mahti: Matti Mustonen p, Andrei Ankudovich h, Juha-Matti Iivarinen yp, Lasse Räisänen yp, Yrjö Matsi kt, Osku Säisä kt, Pekka Sairanen lib.

LeKi teki pelin edetessä muutoksen, että Eetu Saarinen tuli kesken avauserän Tulosen paikalle yleispelaajaksi. Mahti ei pitkäkestoisia vaihtoja tehnyt.

Vaihtopenkiltä Kisa käytti Ossi Vesasta torjumassa. Hän on hyvä vaihtoehto keskelle. Kisalta löytyy esimerkiksi Jussi Niemi takakentälle. Saku Korhonen ei ollut avauspelissä mukana eikä hänen pelaamisensa toisessa pelissä ole vielä varmaa. Passari Jukka Lehti voi hypätä kehiin koska vain.

Mahdilla toinen libero Tommi Silventoinen paikkasi avauspelissä paljon yleispelaajia takakenttäkierroksella. Myös Jyrki Meriruoko, Fedor Ivanov ja Severi Kupari kävivät kentällä. Meriruoko on laadukas kakkoshakkuri ja Kupari on saanut keskitorjujana jonkin verran peliaikaa.


Ennakko: Puolivälierä LeKi-Mahti

 25. helmikuun 2017

Mitä:Pudotuspelien avaus Lempäälän Kisa – Maaningan Mahti

Milloin: Lauantaina 25.2. kello 18

Missä: Hakkarin liikuntahallissa

Liput: 

Aikuiset: 8€

Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, varusmiehet, rekisteröidyt pelaajat: 5€

Lapset alle 12v: 0€

Lähtökohdat:

Lähtökohdat näkyvät jo sarjataulukosta. Mahti, runkosarjan kolmas, on ennakkosuosikki. Runkosarjan kuudes Kisa lähtee haastamaan äärimmäisen nälkäisenä. Halu maksaa takaisin viime vuoden finaalitappio on kova. Paineet ovat savolaisten harteilla, onhan joukkue hallitseva mestari ja löylyttänyt Kisaa viime aikoina. LeKi puolestaan pääsee hyvinkin paineettomasti pelaamaan, sillä pudotuspeleihin vaikeuksien kautta tiensä raivanneella Kisalla on vain voitettavaa!

Tunnelma tulee varmasti olemaan tapissa, sillä molempien joukkueiden kotiyleisö on sarjan runsaslukuisimpia. Viime vuoden Lempäälän ratkaisevassa finaalissa katsojia oli 535! Siihen tuskin ihan päästään, mutta äänekäs lempääläisyleisö saa varmasti kovan vastuksen, jos ja kun Mahti saa houkuteltua faniosastonsa mukaan. Tunnelmaa ja panosta on siis ladattu suurin määrin: sehän passaa, kirkkaimmat timantit sekä näyttävimmät ja kovimmat suoritukset syntyvät paineessa.

Pudotuspelisysteemi:

Täksi kaudeksi pudotuspelisysteemi on hieman muuttunut. Jatkoon pääsee kahdella voitolla eli kultaisella erällä on heitetty vesilintua. Jos pelit ovat 1-1, pelataan kolmas ja ratkaiseva peli. Puolivälieräsarja aloitetaan Lempäälässä, ja viikon päästä lauantaina pelataan Maaningalla. Mahdollinen kolmas peli pelataan heti sunnuntaina Maaningalla. Sarjan voittaja etenee välieriin ja häviäjällä alkaa kesäloma.

Keskinäinen historia

Keskinäinen historia on maaninkalaisten heiniä. Viimeiset neljä ottelua Mahti on voittanut: kaksi kertaa tämän kauden runkosarjassa ja kahdesti viime vuonna finaaleissa. Viime kaudella joukkueet eivät ennen finaaleja kohdanneetkaan. Ensimmäiset keskinäiset väännöt olivat kaksi kautta sitten kaudella 2014-15 ylemmässä jatkosarjassa, jolloin Kisa oli vahvempi kahdesti.

Kuntopuntari

Joukkueet ovat kuntopuntarissa korkealla ja pelanneet viime viikot voittoisasti. Tässä kategoriassa etu tulee kuitenkin Kisalle: viimeiseen viiteen peliin neljä suoraa voittoa ja vain yksi häviö. Se tosin tuli juurikin Mahdille. Mahti on kerännyt viidestä viimeisestä yhden kolmen pisteen voiton ja peräti kolme kertaa peli on venynyt viiteen erään, jotka kaikki on Mahti vienyt. Yksi tappiokin tilille tuli. Tosin Mahdin hieman vaisumpiin tuloksiin on voinut vaikuttaa pudotuspelipaikan varmistuminen jo hyvissä ajoin.

Kiinnitä katseesi – iskun paikat

Mahdin syöttö: Maaninkalaisilla on tunnetusti paha syöttö, jopa 1-sarjan pahin. Viimeksi helmikuussa juurikin syöttö oli ase, jolla LeKi taipui. Nimet Matti Mustonen, Yrjö Matsi ja etenkin Lasse Räisänen ovat vaarallisia syöttöpaikalla. Mahdin syöttö ja sen purevuus on isossa roolissa koko ottelusarjassa – toisaalta jos se ei toimi, saa nähdä mitä uutta hihasta löytyy vai löytyykö. Samalla Kisa on saanut syöttöjensä jengaa puremaan koko ajan paremmin.

Kotietu: Ottelusarjan piti alkaa Maaningalla, mutta aiempien buukkausten vuoksi peli pelataankin Lempäälässä. Tällä tavoin Mahti ikään kuin joutuu luovuttamaan kotiedun Kisalle. Toisaalta, ratkaisu tapahtuu joka tapauksessa Maaningalla, joten siinä mielessä kotietu on yhä vahvasti Savossa. Mutta Lempäälän-peli voi vavisuttaa sarjan asemia isosti: voitolla Kisa saa maukkaan etulyönnin, toisaalta Mahti voitolla saa viedä ratkaisun kotipeliin, mikä aina parantaa saumoja.

Kisan lyöntivoima: Jos Mahdin tunnetuin ase on syöttö, on LeKillä vastaava keihäänkärki lyöntivoima – niin keskeltä kuin laidastakin. Monen joukkueen torjunta haroo tyhjää, kun LeKin kaksimetriset ykköspyssyt antavat palaa. Onhan Kisan pituuslukemat kovaa katseltavaa: Silpo 202, A. Vesanen 201, O. Vesanen ja Kruuda 200. Viime peleissä hakkuri Anssi Vesanen ollut julmetussa vedossa, mutta tukitulea tulee myös muualta. Tämän osa-alueen jos Mahti saa kuriin, on se vahvoilla. Mutta jos ei saa, niin nenää voi polttaa.

Taisteluparit:

Anssi Vesanen–Andrey Ankudovich: Hakkurien taistosta tulee kovaakin kovempi jättien otatus. Vastakkain on yli kaksimetriset pylväät, Vesanen 201 – Ankudovich 205. Vesanen on hallinnut LeKin paras pelaaja -valintapörssiä ja pelannut tällä kaudella VaLePan mukana Mestaruusliigaa ja CEV-cupia. Ankudovich on vanha liigamies ja ikääkin alkaa jo olla, 39 vuotta. LeKin Vesasen mittari näyttää puolestaan 36. Joten myös kokemusta löytyy.

Roope Siliämaa–Pekka Sairanen: Kova kamppailu tullaan käymään myös liberoiden tontilla. LeKin riveissä Siliämaalla on liigasta tuoretta kokemusta, kun taas Sairanen on kaiken nähnyt kehäkettu. Sairanen on kovasta lentopalloperheestä, sillä samaa veljeskatrasta ovat Antti ja Ilkka. LeKiin tammikuussa saapunut Siliämaa on parantanut koko ajan ja oli runkosarjan päätöksessä jo ilmiliekeissä. Sairanen puolestaan nostaa parhaillaan jopa puoli kenttää. Vastaanottopeli on isossa roolissa ja sen kapellimestarit ovat paljon vartioina.

Kokoonpanot:

Nostetaan muutamia mielenkiintoisia poimintoja esille. Kisan rosteri hieman muuttui, tammikuussa, kun Tommi Roininen siirtyi Mestaruusliigan Iskuun. Kisan paitaan puolestaan tulivat Roope Siliämaa, Jukka Lehti ja Saku Korhonen. Etenkin nuorten yleispelaajien Juuso Tulosen ja Eetu Saarisen nousukunto viime peleissä on ollut huimaa.

Mahdin rosterista nousee esille ässäkortti nimeltä Jyrki Meriruoko. Kakkoshakkuri tuli täksi kaudeksi Mahtiin ja esimerkiksi alkukaudesta oli kaatamassa LeKiä. Hyvä vaihtoehto, jos Ankudovich väsähtää tai peli ei kulje. Kapteeni-yleispelaaja Juha-Matti Iivarinen on tuttu etenkin Saku Korhoselle poliisien maajoukkueesta. Luotettava yp on näkymätön eli tekee työnsä tasaisen hyvin.

LeKin keski-ikä on 28,7 vuotta ja keskipituus 191,1 cm. Mahdin keski-ikä on 26,9 vuotta ja keskipituus 190,9 cm.

Sairastilapäivitys LeKin osalta. Tunnetusti ennen pudotuspelejä tämä osasto pysyy hiljaisena. Pienistä vaivoista kärsineet pelurit ovat palanneet harjoitusrinkiin kovassa kunnossa. Pitkäaikaispotilas Petteri Fribergin kunto selviää viikonlopun alla. Passari Jonne Haavisto puuttuu lauantain pelistä, sillä on Jyryn mukana 2-sarjan pudotuspeleissä Savonlinnassa.

Mahdin päivitys: LeKin kaukopartio-osasto ei ole havainnut loukkaantumisia. Runkosarjan päätösviikonlopun silmään pistävä asia pöytäkirjoja selaillessa oli passari Matti Mustosen vähäinen peliaika. Onko kyse vaivasta vai peluutuksesta jäänee salaisuudeksi pudotuspelihengessä.


Runkosarja päättyy Loimaalla – pudotuspelivastus varmistuu

 18. helmikuun 2017

Lempäälän Kisa varmisti paikkansa 1-sarjan pudotuspeleihin lauantaisen Kuortane-voiton ansiosta. Niinpä joukkue pääsee paineettomassa tilassa lähtemään runkosarjan viimeiseen kamppailuun. Loimaan Hirvihovissa vastaan asettuu kello 17 alkavassa pelissä Jankko.

Vaikka ottelussa ei ole panosta pudotuspelipaikkojen suhteen, ovat molempien joukkueiden lopullinen sijoitus runkosarjassa yhä auki. LeKi voi olla yhä sijoilla 6-8. Tällä hetkellä Kisa on kahdeksas 38 pisteellä. Kuudentena olevalla Isku2:lla ja seitsemäntenä olevalla PUM Virroilla on 40 pistettä.

Sunnuntain jälkeen varmistuu, kuka tulee olemaan Kisan vastustaja pudotuspeleissä. Vastustaja löytyy varmuudella kolmikosta Kyyjärven Kyky, Akaa-Volley ja Maaningan Mahti.

Tällä kaudella 1-sarjan pudotuspeleissä välieriin pääsemiseen tarvitaan kaksi otteluvoittoa. Kultaisesta erästä on luovuttu eli tasatilanteessa pelataan kolmas ja ratkaiseva ottelu. Kisan pudotuspelien kotiottelun ajankohdasta kerrotaan heti kun se selviää.

Loimaan Jankko menetti pudotuspelisaumansa jo viime viikonloppuna, kun se hävisi Kyyjärven Kykylle. Jankko jatkaa kauttaan play outeissa eli se yrittää varmistaa paikkansa ensi kauden 1-sarjaan. Jankko pelaa yhä sijoista 9 ja 10.


Ennakko: LeKi–Kuortane

 16. helmikuun 2017

Mitä: Runkosarjan viimeinen kotiottelu LeKi – Kuotane

Milloin: Lauantaina 18.2. kello 17

Missä: Kuljun liikuntahallissa

Liput: 

Aikuiset: 6€

Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, varusmiehet, rekisteröidyt pelaajat: 4€

Lapset alle 12v: 0€

Kohti runkosarjan huipennusta matkataan ja panoksiahan vikassa viikonlopussa rittää.

Kisa kohtaa poikkeuksellisesti Kuljun liikuntahallissa pelattavassa kotipelissään Kuortaneen nuoret hurjimukset, jotka syksyllä pieksivät Kisan pahanpäiväisesti Pohjanmaalla erin 3 – 0. Peli alkaa lauantaina 18. helmikuuta klo 17.00.

Kisa lähtee otteluun sijalta kahdeksan. Kahdessa viimeisessä pelissä Kisa pelaa runkosarjan sijoista 6-9 ja ennen kaikkea pudotuspeleihin pääsystä. Viime pelit ovat olleet LeKiltä taas parempaa tekemistä: kolmeen peliin kaksi voittoa, viimeksi kaatui Riemu kotona 3-1 vahvalla pelillä.

Kuortane on jämerien valkkujensa Pertti Honkasen ja Aapo Rantasen vetämänä sarjan ainoa ”ammattilaisjoukkue”, joka treenaa kahdesti päivässä, valmistautuu peleihin videosulkeisilla ynnä muuta. Ei ihme, että nuoret ovat kivunneet sarjassa aina nelossijalle asti ja näin hakevat kotietua puolivälieräsarjaan Susiraja Volleyta vastaan.

Kuortaneella viime viikonloppu oli lepoa, joten joukkueella on alla pieni huili. Viimeksi Kuortane pelasi 5.2. Isku2:a vastaan voittaen 3-2

Poimitaan kaksi pelaajaa esiin tasaisesta vastustajasta: Libero Niklas Breilin ja lähinnä hakkurina viihtyvä Joonas Tulonen. Breilinistä povataan Suomelle seuraavaa suurliberoa, jopa Lauri Kermisen seuraajasta piireissä puhutaan. Taitava hihamies nostaa kaikki alkkarit pomminvarmasti ja puolustukset ovat sarjan tasoon nähden maagisia.

Joonas Tulonen puolestaan on Kisan Tulosen eli Juuson pikkuveli, joka lähti Pohjanmaalle hakemaan oppia lentopallosta ja toki kouluttautumaankin. Korkealta lähtevät lyönnit ovat murskanneet monta torjuntaa, saapas nähdä kuinka veljestaistossa nyt käy.

Kuortane on kiistaton pelin suosikki, mutta Kisa on pisteitä vailla ja niitä se Kuljun-pelistä himoaa. Joukkueen terveystila on suhtkoht’ ennallaan eli pitkäaikaispotilaat Ossi Vesanen ja Petteri Friberg ovat poissa edelleen.

Pelin kulminaatiokohta lienee akselilla syöttö-nosto…kumpi sen tekee paremmin, nappaa pisteet/pisteitä. Tämä peli kantsii nähdä. Hakkarissa myös minikahvio, joten purtavaakin löytyy…


Ennakko: LeKi–Riemu

 10. helmikuun 2017

Mitä: Runkosarjan viimeinen kotiottelu Hakkarissa, LeKi – Liikunnan Riemu

Milloin: Lauantaina 11.2. kello 17

Missä: Hakkarin liikuntahallissa

Liput: 

Aikuiset: 6€

Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, varusmiehet, rekisteröidyt pelaajat: 4€

Lapset alle 12v: 0€

Kauden toiseksi viimeinen kotipeli runkosarjassa on ovella (viimeinen pelataan Kuljun liikuntahallissa. Vastaan saapuu Liikunnan Riemu Jyväskylästä, ja pelihän käydään Hakkarissa lauantaina 11. helmikuuta kello 17.00 alkaen.

Riemu on sarjatulokas, joka sai noin vuosi sitten suurta julkisuutta valtamedioissa, sillä seura on ns. monialaseura (ennen sanottiin yleisseura), jonka sakki koostuu pääosin Jyväskylän opiskelijapiireistä. Jääkiekko, futsal, salibandy, koris, lentis ja niin edelleen – Riemun lajikirjo on kunnioitettava.

Syksyllä Kisa matkasi Jyskälään todella niukalla rosterilla (8 miestä), kun sairasaalto oli tuolloin pahimmillaan. Silti kovan taistelun jälkeen kairattiin 3 – 2-vierasvoitto.

Nyt Riemu on nimiltään ihan eri luokkaa kuin syksyllä: Pasi Hyvärinen (maajoukkue), Tuomo Ikonen (Pielaveden Sampo) ja Jaakko Aninko (Kyyjärven Kyky) ovat tulleet/palanneet joukkueeseen alkuvuonna 2017. Jos kyseinen trio olisi ollut Riemussa koko sesongin, on ”perin selvää”, että joukkueen sarjasija olisi joku muu kuin nyt oleva 11. sija.

Riemulla on edelleen sauma loisteliaalla loppukaudella edetä pleijareihin, se edellyttää pisteitä Pirkanmaalta eli Kisalta ja Akaalta.

Kisan kausi on sisältänyt ”avioliittomaisesti” myötä- ja vastamäkiä. Paljon on edelleen koostumusmurheita, mutta sisua löytyy ja aikomus on haastaa selkeä ennakkosuoksikki Riemu Hakkarissa tuliseen taistoon.

LeKi lähtee otteluun sijalta kahdeksan. Viime viikonloppuna Itä-Suomesta tuliaisina oli voitto Nilsiästä ja tappio Maaningalle.

Konkariapukoutsi Tapsa Nyström loihe parisen viikoa sitten lausumaan viisaasti: ”Sarjataulukoihin tuijottelu saa loppua ja eletään hetkessä”. Näin toimitaan lauantainakin.

Kiitos lempääläinen lentisyleisö tuesta, vieläkin sitä tarvitaan!!!
LeKi matkaa kiertueelle Itä-Suomeen

 30. tammikuun 2017

1-sarjan runkosarja alkaa huipentua, kun Kisalla on jäljellä vielä viisi ottelua. Ensi viikonloppuna Kisa matkaa kauas Itä-Suomeen: lauantaina vastassa on vieraissa Nilsiän Nujakka ja sunnuntaina Maaningan Mahti.

Kisa lähtee katkaisemaan tappioputkea ja saalistamaan lisäpisteitä sarjataulukon sijalta yhdeksän. Isku2-tappio pudotti LeKin pudotuspeliviivan heikommalle puolelle, mutta ero viivan ei ole suuri: kahdeksantena olevalla AitRilla on kaksi pistettä ja yksi peli enemmän.

Nilsiä on sarjassa sijalla 12, viime kauden mestari Mahti puolestaan sijalla kolme.

LeKin rosteri on hieman mouvautunut viime viikkojen aikana. Tommi Roininen siirtyi Mestaruusliigaan Iskun riveihin. Kisaan saapui libero Roope Siliämaa. Kokeneet Saku Korhonen ja Jukka Lehti palasivat LeKiin paikkamaan loukkaantumisia ja poissaoloja loppukaudeksi. Petteri Friberg on yhä sivussa pohkeen repeämän takia.

Kisan peli ei ole kulkenut vuoden 2017 puolella toivotulla tapaa. Alla on viisi tappiota ja yksi voitto, kun VaLePa2 kaatui. Pudotuspelipaikan metsästys on nyt kiivaimmillaan kaikilla, kun loppukiri runkosarjasta on käynnissä.

– Joukkue on harjoitellut hyvin, mutta peleissä on ollut kipsi päällä. Loppukauteen lähdemme kliseisesti peli kerrallaan emmekä tuijota sarjataulukkoa. Sillä tavoin pyrimme saamaan rentoutta esityksiin, pohti Kisan GM Juha Raunio ennen lähtöä Itä-Suomen matkalle.

LeKin on kohdannut molemmat joukkueet jo kertaalleen kotisalissa. NiNun Kisa kellisti 3-0 ja Mahdille hävisi samoin numeroin.


Kausi jatkuu sunnuntaina Pyynikillä – pudotuspelipaikan metsästys äärimmillään

 22. tammikuun 2017

LeKi jatkaa pisteiden metsästystä legendaarisessa Pyynikin palloiluhallissa ensi sunnuntaina 29. tammikuuta. Vastaan asettuu Rantaperkiön Iskun 2-joukkue kello 19 alkavassa taistossa.

Kisa koki viikonloppuna kaksi karvasta 2-3 tappiota sekä Akaalle että AitRille. Sarjataulukossa Kisa on sijalla kahdeksan, mikä oikeuttaa yhä pudotuspelipaikkaan.

Isku-ottelu on pudotuspelitaiston kannalta todella tärkeä. LeKi on sijalla kahdeksan ja pisteitä 28. AitRi on yhdeksäs (27 pistettä) ja Jankko kymmenes (26). Myös Liikunnan Riemu hengittää yhä niskaan, pisteitä 24.

Sarjataulukossa myös ylemmät sijat ovat yhä kiinniotettavissa. Seitsemäntenä olevalla Virroilla on 33 pistettä mutta peli enemmän kuin Kisalla. Sunnuntainen vastus Isku on sijalla kuusi, pisteitä myös 33, mutta pelejä peräti kolme enemmän kuin LeKillä.

LeKin ja Iskun kuntopuntarit ovat melko erilaiset. Seitsemästä viime pelistä Kisa on hävinnyt viisi erin 2-3. Kaksi peliä on päättynyt Kisan kolmen pisteen voittoihin.

Isku on puolestaan noussut keskitalven kaamoksestaan ja aloittanut vuoden 2017 vahvasti. Kuudesta pelistä Iskulla on neöjä voittoa. Viime viikonloppu toi voiton Mahdista ja tappion SurVolle.


Ennakko: LeKi-AitRi

 22. tammikuun 2017

Mitä: Viikonlopun toinen paikallisderby LeKi–Aitolahden Riento

Milloin: Sunnuntaina 22.1. kello 17

Missä: Hakkarin liikuntahallissa

Liput: 

Aikuiset: 6€

Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, varusmiehet, rekisteröidyt pelaajat: 4€

Lapset alle 12v: 0€

Taas jatketaan laittamalla uutta matoa koukkuun. Jokohan olisi hiukan kevättä ilmassa; aurinkoa ja kuulasta säätä ainakin näin tammikuun jälkimmäisellä puolella näyttää olevan ulkoilmassa. Lentiksessä kevään henkeä ainakin on, sillä Kisa-kippari Sale Silpon sanoin ”LeKin pleijarit ovat jo käynnissä”.

Tänään Hakkarissa on klassinen kuuden pisteen kamppailu, kun Kisan vastustajaksi saapuu sarjatulokas Aitolahden Riento Tampereelta.

Kisa on sarjassa kahdeksas, AitRi kymmenes eroa kaksi pistettä ja Riennolla yksi peli enemmän pelattuna. Loppuohjelma joukkueilla on koko lailla yhtä haastava, joten nyt on panosta.

AitRille peli on tärkeysasteikolla 5/5, sillä voitolla se astuu ison askeleen kohti pudotuspeliviivaa ja tappiolla taas naapureille jää loppuihin viiteen peliin kovasti kiruittävää ja voittopaineita.

Kuntokäyrä vuodelta 2017 kallistuu AitRin eduksi: heillä on neljästä pelistä koottuna kahdeksan pinnaa, Kisalla viisi.

Molemmat joukkueet olivat tulessa myös eilen. Kisa nappasi yhden pisteen sarjakärkeen nousseelta Akaa-Volleylta, joka kaivoi 3-2 voiton Hakkarista. AitRi puolestaan nuiji Nilsiän Nujakasta 3-1 kotivoiton tiukkojen eräpisteiden muodostamalla pienellä marginaalilla.

AitRin pelaamisen sielu ja sydän kiteytyy Kuuselan kaksoisveljeksiin, joista toinen passaa ja toinen nostaa ja iskee. Kovia, kovapäisiä, kimmoisia pelimiehiä molemmat. Henri Laine on hakkurina ollut huipputehokas viime peleissään. Jukka Katila on seuran puuhaheebo, joka on sentterinäkin mies paikallaan ja onhan joukkue kairannut riveihinsä Miika Heikkisenkin, jonka meriittilista lentsikassa on nälkävuoden mittainen.

Kisan rosteri oheni eilisessä Akaa-pelissä yhdellä, kun Petteri Fribergin pohje sanoi ”poks”. Tiivis orkesteri on kuitenkin koossa, joten aitolahtelaisille ei haluta Hakkarista antaa kotiin viemisiä – se on selkeä juttu se. Yleisö on tukenut Kisaa loistavasti läpi aaltoilevan kauden – KIITOS ja olkaa vieläkin tukenamme.


Ennakko: LeKi–Akaa-Volley

 21. tammikuun 2017

Mitä: Paikallisderby LeKi–Akaa-Volley

Milloin: Lauantaina 21.1. kello 17

Missä: Hakkarin liikuntahallissa

Liput: 

Aikuiset: 6€

Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, varusmiehet, rekisteröidyt pelaajat: 4€

Lapset alle 12v: 0€

Tammikuinen tervehdys. Kaksi kotipeliä 1-sarjassa edessä, vastassa vastukset läheltä: lauantaina Akaa ja sunnuntaina Aitolahti.

Avataan ennakkoruotiminen Akaa-Volleysta, joka maakuntalehdessä muutama viikko sitten julisti kauden yksiselitteisen tavoitteensa: liiganousun.  Hattua nostetaan sille, että urheilussa uskalletaan tavoitella korkealle ja onhan Akaa dynastiaansa jo koko 2000-luvun rakentanut. Tästä rispektit herroille Lahti&Tihinen&Tuomi esikuntineen.

Tällä kaudella Akaan numerot ovat mykistäviä: sarjakakkosena lymyävä Akaa on voittanut 17 peliä, hävinnyt kerran!!! Eriä akaalaiset ovat hävinneet vain 11 kappaletta 18 pelissä. Syksyllä Toijalassa LeKi otti pataansa selkeästi erin 1–3. Akaassa tiedetään erittäin hyvin, että heillä on pelillinen niskalenkki liki kaikista 1-sarjaseuroista.

Ennakkosuosikkia siis ei tarvitse sen kummemmin mainitakaan. Pelaajistosta löytyy jokaiselle pelipaikalle huippuja, mainitaan sukunimet Heino, Hernandes, Borichev, Mikkonen ja lisäksi pari huimasti kehittynyttä nuorta miestä Liehu ja Rekomaa.

Kisa on saanut hyvähkön treeniviikon alleen ja olisiko nyt lempääläisten vuoro ottaa aseekseen markkualenmaisesti ”high risk – maximum attack”? Joukkue on Ossi Vesasta lukuunottamatta terveenä.

LeKi löytyy sarjataulukosta sijalta seitsemän, kun taas Akaa jakaa piikkipaikan Kyyjärven Kykyn kanssa. Viime viikonloppu oli molemmille voittoisa: LeKi lähtee peliin alla voitto VaLePa2:sta ja Akaa kaatoi sekä Jymy-Kuutoset että VaLePan.

Jahti kohti pudotuspelejä käy huimana, ei Akaatakaan kukaan ole kieltänyt horjuttamasta – eihän?


LeKi matkaa sunnuntaina sarjajumbo VaLePa2:n vieraaksi

 09. tammikuun 2017

LeKin pelit jatkuvat kahden tappiollisen kotipelin jälkeen sunnuntaina 15. tammikuuta. Tuolloin kisalaiset matkaavat Sastamalaan, Tyrvään legendaariseen lentispyhättöön. Vastassa on sarjan viimeisenä majaileva Vammalan Lentopallon 2-joukkue.

LeKi ja VaLePa kohtasivat jo kertaalleen, marraskuussa Kisa oli parempi Hakkarissa erin 3-0. Tuolloin LeKi vei erät selvästi eikä antanut nuorelle vierailijalle mahdollisuuksia.

Viime peleissä LeKi on kokenut tappioita, kun vuoden 2017 avausviikonloppuna sekä SurVo että Kyky olivat parempia. Kisa pisti etenkin sarjakärki Kyyjärven todella ahtaalle, ja sai taistelusta palkinnoksi pisteen 2-3 häviön jälkeen. Peli oli Kisan parasta ja vanha taisteluilme oli pelaajien kasvoilla.

LeKi on kolmen peräkkäisen tappion jälkeen pudonnut sarjataulukossa sijalle yhdeksän. Pudotuspelipaikka on pisteen päässä.

VaLePa koostuu pitkälti nuorista omista kasvateista, mikä on näkynyt pelin ailahteluna ja karusti myös pistepussissa. Aika ajoin joukkue on saanut farmipelaajia liigassa pelaavasta 1-joukkueesta, mutta hekään eivät ole pystyneet takaamaan pisteitä.

VaLePan kauden ainoa voitto on lokakuulta, kun ensimmäisenä viikonloppuna se kaatoi Liikunnan Riemun vieraissa. Aliarvioida joukkuetta ei kuitenkaan saa, viime viikonloppuna VaLePa nappasi pisteen, kun se taipui Nilsiän Nujakalle vasta viidennessä erässä.

– VaLePa-peli on meille todella tärkeä, siitä on napattava voitto. Kyky-peli oli kauden parastamme, ja jos pystymme jatkamaan samalla ilmeellä, tulee palkinto varmasti jossain vaiheessa pisteiden muodossa. Ilahduttavaa oli Eetu Saarisen vahvat otteet Kyky-pelissä yleispelaajan tontilla, pohti LeKi-GM Juha Raunio Kisan lähtökohtia ennen VaLePa-kohtaamista.

LeKin kokoonpano on tällä hetkellä hyvä, vain Ossi Vesanen kärsi sairastelusta viime viikonloppuna. Tommi Roininen palasi pitkän tauon kehiin ja pelasi loistavasti SurVo- ja Kyky.peleissä. Sairastellut Toni Lainekin oli mukana ja pelasi Kyky-pelissä.


LeKi saa sunnuntaina vastaansa voittamattomman Kyyjärven

 07. tammikuun 2017

LeKin taival 1-sarjassa jatkuu lauantaisen SurVo-kamppailun jälkeen heti sunnuntaina 8. tammikuuta. Kello 17 alkavassa pelissä Hakkariin saapuu sarjakärki Kyyjärven Kyky.

Molemmat joukkueet pelasivat lauantaina. Kisa taipui kotonaan Susiraja Volleylle 1–3. Kyky voitti kotonaan Jymy-Kuutoset 3–0.

LeKi lähtee otteluun sarjataulukon sijalta yhdeksän. SurVo-tappio tiputti Kisaa alemmaksi yhdellä sijalla. Taistelu pudotuspeliviivan molemmin puolin on tiukkaa. Kahdeksan parasta etenevät pudotuspeleihin. Sijat 5–10 ovat vain kahdeksan pisteen sisällä.

LeKi on nyt kolmen ottelun tappioputkessa. Kaksi tappiota on tullut niuasti 2-3. Viimeksi Kisa voitti joulukuun alussa, kun Nilsiän Nujakka kaatui Lempäälässä 3-0.

Kyyjärven Kyky puolestaan lähtee peliin sarjan piikkipaikalta. Joukkue ei ole hävinnyt vielä peliäkään ja rallattelee 18 ottelun voittoputkessa. Voitoista 13 on tullut kolmen pisteen arvoisesti ja viidesti Kyky on voittanut erin 3–2.

– Lähdemme ilman muuta kaatamaan Kyyjärveä. Uskon, että joukkueessamme on potentiaalia siihen. Otamme SurVo-pelistä mukaan hyvät asiat ja lähdemme vierailijan putkea katkaisemaan, LeKin valmentaja Harri Lehtimäki viestitti joukkueelle SurVo-pelin jälkeen.


Ennakko: LeKi–SurVo

 06. tammikuun 2017

Mitä: Kevätkauden avausottelu LeKi – Susiraja Volley

Milloin: Lauantaina 7.1. kello 17

Missä: Hakkarin liikuntahallissa

Liput: 

Aikuiset: 6€

Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, varusmiehet, rekisteröidyt pelaajat: 4€

Lapset alle 12v: 0€

Mukavaa vuotta 2017 vielä kerran. Lentopalloilullisesti vuosi pärähtää Lempäälän Kisan osalta käyntiin tuplaviikonlopulla, jolloin kotiareenalle saapuvat rakas vihulainen Susiraja Volley.

Tämän kauden tapaan käydään tulevaa vastustajaa hiukan läpi – nyt käsittelyvuorossa SurVo. Joensuusta kotoisin olevalla SurVolla on taatusti paljon kalavelkoja lempääläispoppoolle, sillä sekä keväällä 2015 että keväällä 2016 pohjoiskarjalalaisten kauden päätti juuri LeKi pudotuspeleissä. Myös syksyn otatus päättyi Kisalle vieraskentällä erin 3–1, joten täynnä latinkia, uhoa ja voittamisen himoa saapuu SuirVo Hakkariin tiukan koutsinsa Thomas Heiskasen johdolla, se on selvä se.

Kisan ja SurVon pelit ovat olleet tunteellisia, tiukkoja, mutta aina rehtejä vääntöjä. Seurojen taustaporukat ovat kaverustuneet muutaman kauden aikana ja pelitapahtumat aloitetaankin ”sikariportaan” kaffitteluhetkillä ja kuulumisten vaihdolla.

SurVolla pelaa kaksi latvialaista vahvistusta: Janis Vavers ja Janis Liepins, molemmat viihtyvät sentterin paikalla, mutta Vavers on hurja härkä myös hakkurina. Passaripuoli lienee SurVolla sarjan paras, kun passeja linkoavat joko Joonas Ryhänen tai Tuomas Karjalainen, kumpainenkin omaa pääsarjasta paljon rutiinia.

Sarjataulukossa SurVo on muutaman pykälän Kisaa edellä: SurVo sijalla 5, LeKi puolestaan sijalla 8. Eroa on vain kolme pistettä, joten myös sarjataulukkoa tuijottaen edessä on tärkeä ottelu.

LeKi saa kokoonpanoonsa takaisin Tommi Roinisen. Palautumisaikaa ei Kisalla turhia ole, sillä heti sunnuntaina ottelut jatkuvat, kun Kyyjärven Kyky saapu Hakkariin.

Kisa sai treenattua kohtuumukavasti joulutauollakin, toki pyhien kiireet, tautiaalto ynnä muut inhimilliset seikat ovat tekemiseen lovea lyöneet. Huipputärkeistä pinnoista SurVon kanssa Hakkarissa la 7.1. klo 17.00 nahistellaan, tulethan tukemaan kotipoikia.


Ennakko: LeKi – PUM Virrat

 18. joulukuun 2016

Mitä: Syyskauden viimeinen peli ennen joulua, LeKi – Virrat

Milloin: Sunnuntaina 18.12. kello 17

Missä: Hakkarin liikuntahallissa

Liput: 

Aikuiset: 6€

Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, varusmiehet, rekisteröidyt pelaajat: 4€

Lapset alle 12v: 0€

Videointi: Ottelu näkyy LeKin facebook-sivujen kautta livelähetyksenä. Facebookissa: Leki-lentis miehet

Viikon päästä on joulupäivä eli kohta laskeudutaan joulun hiljaisuuteen urheilussakin. Sitä ennen pelataan vielä 1-sarjaa, kun Kisan vieraaksi saapuu PUM Virrat.

Virtain joukkue on Kisaa kaksi pistettä sarjassa edellä, joskin pari peliä enemmän pelanneena eli kyse on todella merkittävästä panospelistä. Se, kumpi saa kolme (tai kaksi) pistettä harppaa hyvän askeleen kohti kevään pudotuspelejä.

Kisa voitti lokakuun alussa Virroilla 3 – 1, mutta sillä tuloksella ei merkitystä ole tippaakaan.

Virtain sakki koostuu innokkaista, kehittyvistä nuorista pelaajista, joiden tueksi paikkakunnnan ”lentisvuorineuvos” Jaakko Salo on hankkinut kaksi ulkomaalaisvahvistusta eli maanmainion passarin Manu Suklysin Liettuasta ja ukrainalaisen yleispelaajan Ilya Lunenkon, joka hänkin on 1-sarjaan kova kaveri pelaamaan. Nuorista pelaajista muun muassa Veikka Manninen on kerännyt runsaasti kehuja peliotteistaan.

Kyse on siis täysin ympäripyöreistä alkuasetelmista, mutta kovasti pisteitä kotipoikien sarakkeeseen hingutaan. Kisan rosteri on melkein sataprosenttisessa kuosissa, yksi flunssapotilas on se ”melkein”.

Nyt todella tarvitaan kotiväen tukea, joten kipinkapin klo 17 Hakkariin. Luvassa viihteellinen peli, joulupukin muistiaisia ja ”pieni suklaapuotikin” on auki. Nähdään hallilla!


Ennakko: Jymy-Kuutoset – LeKi

 09. joulukuun 2016

Kahta peliä uupuu, ennenkuin joulunvietto kutsuu LeKin 1-sarjajoukkuetta. LeKi-karavaani kulkee bussilla lauantaina Nurmoon kohtaamaan JymyKuutosten sakin. Toinen jäljellä oleva ottelu on kotiottelu 18. joulukuuta Virtojen joukkuetta vastaan.

Lokakuulla Hakkarissa Kisa voitti pelin 3 – 0, mutta kotonaan pohjalaiset ovat olleet ”kiukkuinen” vastustaja.

Jymy-Kuutosten rosteri on kotiareenalla aika lailla erilainen kuin vieraissa, kun kokeneet ketut Timo Alanen ja Tuomas Ruuska ovat matkassa mukana. Myös Kokkolan Tiikereistä nuoren pelajan kaksoisedustusstatuksella pelaava yleispelaaja Teemu Lahti lienee kotipoikien apuna.

Kisa saa rosterinsa koko lailla ehjänä ja täysmääräisenä matkaan mukaan. Pisteitä himoitaan kotiintuliaisiksi – se on selvä se. Petteri Friberg ei matkaan lähde, hän on koulun matkalla Prahassa asti.

Faneja pääsee bussiin mukaan – ota yhteyttä, jos innostut.


Ennakko: LeKi-NiNu

 02. joulukuun 2016

Mitä: Joulukuu alkaa kotipelillä LeKi vs Nilsiän Nujakka

Milloin: lauantaina 3.12. kello 17

Missä: Hakkarin liikuntahallissa

Liput: 

Aikuiset: 6€

Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, varusmiehet, rekisteröidyt pelaajat: 4€

Lapset alle 12v: 0€

Mukavaa joulukuuta! Lauantaina 3. joulukuuta 1-sarjan kotipelit jatkuvat, kun klo 17 Hakkarissa Kisaa vastaan tulee entuudestaan uppo-outo vastustaja sydän-Savosta eli Nilsiän Nujakka.

Jos sanoisi, että vastustajasta LeKin ”vakoiluosasto” ei ole kovin isoja tietoja saanut, osuisi aika lähelle totuutta. Mutta jotain sentään on tihkunut. Joukkueen tunnetuimmat pelimiehet, ainakin näin Pirkanmaan näkökulmasta katsottuna, ovat passari Aleksi Kössi ja yleispelaaja Ville-Eerik Tarkiainen.

Kössi on taitava, Loimaan Jankon/Hurrikaanin koulima pelinjohtaja, jolta löytyy kokemusta pääsarjastakin. Tarkiainen puolestaan pelasi viime kauden Korsossa Mestaruusliigaa liberon tontilla ja oli syksyllä Iskun try outilla, mutta on nyt NiNun pelin sielu. Sen verran huhuja on Lempäälään kantautunut, että NiNulla on raikkaasti iskeviä laitamiehiä useampiakin, kuten esimerkiksi Mika Aspegren.

Nyt Nujakka majailee sarjassa sijalla 11, viisi pistettä Kisan perässä eli 13:ssa pisteessä. Kysymys on siis molemmille erittäin tärkeistä pisteistä.

Kisasta sen verran dataa, että torstaina oli 13 pelaajaa treeneissä eli koko rosteri oli mukana matkassa. Pelaavaan kokoonpanoon on kova kilpailu, voipi olla, että pääpiiska Hape Lehtimäki taikoo kaniinin jos toisenkin hatustaan lauantaiksi.


LeKillä on alla kaksi voittoa, ja pelivire on taas saatu positiiviseksi. Loukkaantumis- ja sairaslistakin alkaa tyhjenemään.

Tulkaapa katsomaan, kuinka heimojen taistelussa Häme vastaan Savo käy.


LeKi kohtaa uuden tuttavuuden Jyväskylästä

 23. marraskuun 2016

LeKi matkustaa tyystin uuden joukkueen vieraaksi lauantaina 26. marraskuuta, kun Jyväskylässä vastassa on Liikunnan Riemu.

Riemu on alkujaan Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan oma urheiluseura. Lajit ovat hiljalleen kasvaneet ja esimerkiksi miesten futsaljoukkue pelaa liigassa. Lentopallossa Riemu juhli sarjanousua viime kaudella, ja pelaa debyyttikauttaan 1-sarjassa. Joukkue ei enää perustu vain yliopiston opiskelijoihin, vaan pelaajat on koottu Jyväskylän alueelta.

Kisa pääsee peliin alla helpottava 3-0 kotivoitto VaLePa 2:sta. Kisa on sarjassa seitsemäntenä. Loukkaantumispuolikin näyttää valoisalta. Ossi Vesanen oli takasin kokoonpanossa jo VaLePa-pelissä ja Tommi Roininenkin on jo harjoittelut. Teemu Uusitalon sairastelu on pitkittynyt, hänen pelikuntonsa selviää loppuviikosta.

Kisan hakkuri Anssi Vesanen pääsi haistelemaan liigatuulia. Vesanen oli maanantaina VaLePan kokoonpanossa Mestaruusliigan kotipelissä Oulun Ettaa vastaan. Kentällä Vesanen ei käynyt.

Riemu on sarjassa kolmanneksi viimeisenä. Pitkälti opiskelijoista koostuva joukkue saatiin kokoon melko myöhään, mistä johtuen joukkue on parantanut koko ajan, kun yhteispeli alkaa sujumaan. Keskiviikkona joukkue kohtasi Kuortaneen nuorten maajoukkueen kotona, ja nappasi vakuuttavan 3-0 voiton.


Ennakko: LeKi – VaLePa 2

 19. marraskuun 2016

Mitä: 1-sarjassa Kisa jatkaa kotipelejään Vammalan Lentopallon nuorta 2-joukkuetta vastaan

Milloin: lauantaina 19.11. kello 17

Missä: Hakkarin liikuntahallissa

Liput: 

Aikuiset: 6€

Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, varusmiehet, rekisteröidyt pelaajat: 4€

Lapset alle 12v: 0€

Kotipelien sarja jatkuu lauantaina, kun monivuotisen yhteistyöseuran Vammalan Lentopallon nuori kakkosjoukkue saapuu Hakkariin katsastamaan, joko kotipoikien kaamoskooma on hellittämässä.

VaLePa lähti 1-sarjaan kouluttamaan oman junnutuotannon lahjakkuuksia kohti miesten kehiä. Alku on ollut Janne Kangaskokon valmentamalle tiimille odotetusti hiukan haastava, mutta tulosten taakse kannattaa taaskin kurkata. Monessa pelissä ja erässä VaLePa/2 on ollut hyvin nimekkäämpien vastustajien iholla. Esimerkiksi ei heikko sakki riistä Akaasta erää tai vie Kyyjärveltä kotonaan kahta erää. Varoituksen sormi siis pitää olla heristelemässä, pisteitä ei helpolla heru tästä(kään) pelistä.

VaLePoilla on farmisopimus, jonka perusteella voi olla että jokunen liigatiimin pelaaja nähdään Hakkarissa lauantaina klo 17 alkavassa pelissä, vaikka edustusjoukkueella onkin oma otatuksensa Pohjois-Karjalassa.

Nostetaan vammalalaisista kaksi nimeä esiin, molemmat senttereitä. Tuomas Tihumäki treenasi kaksi vuotta liigan mukana ammattimaisesti, joten kaksikymppinen kaveri on pelipaikallaan 1-sarjan aatelia. Toinen sentteri Tatu Vuorenmaa on puolestaan langanlaiha, junnuikäinen, mutta tosi taitava ja kimmoisa keskimies, joka pomminvarmasti etenee lähivuosina liigarinkiin asti.

Kisan sakki on ollut, kuten alussa todettua, hiukan syyslamassa, mutta omaan työhön uskoen, hyvillä treeneillä ja kotiyleisön tuella Kisa haluaa palata kahden tappion jälkeen voittojen tielle.

Ossi Vesanen ja Tommi Roininen olivat kuluneella viikolla jo harjoituksissa, Teemu Uusitalon sairastelu on venähtänyt. Vesanen on mahdollisesti jo lauantaina kokoonpanossa, mutta Roininen ei ole vielä pelikunnossa.

Kuinka käy, senhän näkee sitten lauantaina 19.11. klo 17.00 alkaen.


LeKillä edessä tuplaviikonloppu

 09. marraskuun 2016

LeKi matkaa lauantaina 12. marraskuuta yön yli reissulle, kun lauantaina Kisa pelaa Kyyjärvellä ja sunnuntaina 13. päivä Kuortaneella. Lauantaina vastaan asettuu sarjakakkonen Kyky ja sunnuntaina alle 19-vuotiaiden maajoukkue Kuortane.

Kisalaiset viettävät yön reissun päällä, sillä paluu Lempäälään ja meno sunnuntaina Kuortaneelle ei ole pelaamisen laadun kannalta tehokasta. LeKi majoittuu Piispalan leirikeskukseen Kannonkoskella.

Viikonloppu on tärkeä sarjatilanteen kannalta. Viime viikonloppuna LeKi katkaisi orastavan tappioputkensa voittamalla Jankon. LeKi on sarjataulukossa seitsemäntenä, Kyky toisena ja Kuortane Kisan kanssa tasapistein kuudentena.

LeKillä on muutamia poissaoloja. Ossi Vesanen ja Tommi Roininen ovat yhä loukkaantuneita. Jonne Haavisto pelaa viikonloppuna 2-sarjaa Lempäälän Jyryssä, sillä Jyrylläkin on tärkeä tuplaviikonloppu.

Kisa pelasi viikolla treenien sijasta harjoituspelin tiistaina poliisien maajoukkuetta vastaan. LeKi voitti pelin 4-0. Poliiseilla pelasi kovia pelimiehiä, muun muassa ex-Kisa Saku Korhonen ja Juha Aho.


Ennakko: LeKi – Jankko

 05. marraskuun 2016

Mitä: Lempäälän kunnan 150-vuotisjuhlaottelu LeKi – Loimaan Jankko

Milloin: sunnuntaina 6.11. kello 17

Missä: Hakkarin liikuntahalli

Liput: O€, ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY

1-sarja jatkuu taas, Kisa saa vieraita Loimaalta. Ottelu on samalla Lempäälän kunnan 150-vuotisen historian juhlaottelu, minkä kunniaksi sisäänpääsy on kaikille ilmainen.

Sanat Loimaa ja lentopallo tuovat mieleen oitis teknisesti taitavat ja äärettömän kimmoisat pelimiehet, jota saviseutu on tuottanut vuosikymmenten ajan. Jankon nykysakki nojaa juuri tähän betoninlujaan loimaalaiseen junnutyöhön eli Lempäälään saapuu taitava ja fyysinen joukkue, joka ei raameiltaan ole mikään järisyttävä, mutta puuttuvat sentit Jankko hakee reisien kimmo-ominaisuuksista.

Jankko on sarjataulukossa LeKin (11 pistettä) kannoilla kahdeksassa pisteessä, joten loimaalaiset mielivät lisää pinnoja noustakseen kahdeksan sakkiin ja pudotuspeliviivan yläpuolelle.

Henry Kartano on Jankon eittämätön tähti. Hurja laitatykki ja vuorenvarma nostaja. Risto Kurppa on taitava ja jalkava sentteri, joka pelaa aina mahtavalla peli-ilmeellä. Seuratkaa heitä.

Kisa on Ossi Vesasta lukuunottamatta terveenä ja pieni lumi maassa näytti sulattaneen edellisviikon kaamosväsymyksen, treeneissä meno oli virkeätä ja nälkäistä. Pisteitä tarvitaan lisää ja ne halutaan kaikki kolme pitää Lempäälässä. LeKillä on allaan kaksi tappiota.

Ennen peliä ja pitkällä tauolla myydään huikeita arpoja, joiden voitoilla pääsee jammaamaan Eppujen tahdissa Idiksen kymppisynttäreille la 26.11.


Ennakko: LeKi – RaIsku2

 28. lokakuun 2016

Mitä: 1-sarjaa LeKi – Rantaperkiön Isku 2Milloin: Lauantaina 29.10. klo 17

Missä: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä, Ahertajantie 3

Liput: 

Aikuiset: 6€
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, varusmiehet, rekisteröidyt pelaajat: 4€
Lapset alle 12v: 0€

1-sarja jatkuu toisella paikallispelillä, eli Rantaperkiön Iskun kakkosjoukkue saapuu lauantana 29.10. Kisan vieraaksi Hakkariin.

Jossain päin on kommentoitu, että ”syksyn yllättäjäjoukkue Isku”. Lempäälässä tähän ei olla yhdytty, sillä LeKin väelle Iskun hyvä menestys alkupeleissä ei ole yllätys, vaan looginen jatkumo joukkueessa tehtävästä laadukkaasta harjoittelusta sekä hyvästä pelaajamateriaalista.

Oskar Muurinen adjutantteineen on treenauttanut taatusti eniten sakkiaan koko 1-sarjassa. Esimerkiksi Kisaan verrattuna Isku treenaa kaksin- tai kolminkertaisesti, sillä joukkue koostuu nuorista ja eteenpäinmenevistä pelaajista, joilla useimmalla on tavoite minimissään liigatasolla.

Harkkapeli syyskuun alussa pelattiin käytännössä tasapeliin, peli päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen LeKille 3-1, joten Isku-myrskyn äänet ovat kantautuneet Hakkariin saakka.

Iskun pelaajiston nimistä voisi esiin nostaa vaikka kenet, mutta otetaan nyt pramille Jyryn kasvatti Joni Siermala, joka tosin saattaa olla liiga-Iskun matkassa Kokkolassa. Joni on esimerkki siitä, mitä tapahtuu kun kaverilla on intoa, älliä ja peruspositiivista ilmettä tekemisissään.

Toinen nosto menee passari Kasimir Luostariselle, joka on yksi maan suurimmista passarilupauksista ja oli Kisan piinana jo viime keväänä Kuortaneen porukassa.

Kolmas nosto menee kesän miesten maajoukkueessa leireilleelle sentteri Miki Jauhiaiselle, joka pelaisi ilman muuta liigaa, jos ei olisi päätynyt lähtemään jenkkilän yliopistoihin pelaamaan ja sivistymään tulevana vuodenvaihteena.

Kisan sakki on fyysisesti terve, mutta pitkä ja pimeä syksy näkyy hienoisena henkisenä väsytilana. Mutta, kun pilli vislaa lauantaina klo 17, on Kisa valmis. Nuorille varsoille ei pisteitä hevin Hakkarista haluta luovuttaa.

Tämä peli kannattaa nähdä!


Ennakko: Akaa-Volley – LeKi

 23. lokakuun 2016

Mitä: Paikallisderby Akaa vs Lempäälä

Milloin: Sunnuntaina 23.10. klo 17

Missä: Toijalan Monitoimihalli, Köyvärintie 3, 37800 Akaa

Paikallispelien helmi on täällä taas! LeKi matkaa naapuri-Akaaseen ja tarkemmin sanottuna Toijalaan, jossa vastaana settuu sarjakärki Akaa-Volley.

Akaa on tällä kaudella runkosarjassa vielä voittamaton. Viidestä pelistä koossa on täydet pisteet ja vain kolme erätappiota. Tuplaviikonlopun Akaa aloitti lauantaina 3-0 vierasvoitolla AitRista.

LeKi on puolestaan sarjassa neljäntenä. Tältä viikolta Kisalla on jo taskussaan kaksi voittoa ja viisi pistettä, kun AitRi kaatui 3-2 tiistaina ja Jymy-Kuutoset 3-0 lauantaina. Kolmen kovan pelin viikko siis huipentuu kärkikamppailuun.

Akaa-Volleyn joukkue on viimekautisen puolivälieräpettymyksen jälkeen hieman uudistunut, mutta peruspilarit ovat yhä samat. Lauri Tihisen luotsaama joukkue nojaa vahvaan nostopeliin ja laajaan hyökkäysarsenaaliin. Peruskivet Joni Mikkonen, Ossi Heino ja Dima Borichev jatkavat joukkueessa.

Uusvanha kasvo on kuubalainen yleispelaaja Jimmy Hernandes. Lekiläisille tuttu nimi on ex-Kisa Miikka Puranen. Iskun liigajoukkueesta tullut sentteri Teemu Koivunen on poissa loukkaantumisen vuoksi. Liberon tontista taistelee Jyryn junnuissa pelannut nuori Julius Siltanen, joka on ollut LeKin Jonne Haaviston joukkuekaveri junioreissa.

LeKi lähtee otteluun allaan hyvä ja ehjä esitys lauantaina. Kaikilla pelaajilla on myös pelituntuma kohdillaan. Vaikka Kisa lähtee peliin nöyränä haastajana, on paikallispelissä aina lataus tapissaan. Kisa lähtee taistelemaan ja hakemaan yllätysvoittoa!

Kannattaa tehdä sunnuntaiajelu Toijalaan seuraamaan huippulentopalloa ja kannustamaan Kisaa!

Liput:

Aikuiset 8€, Eläkeläiset 6€, Alle 16v. ilmaiseksi


Ennakko: LeKi – Jymy-Kuutoset

 21. lokakuun 2016

Mitä: 1-sarjakauden toinen kotipeli LeKi – Seinäjoen Jymy-Kuutoset

Milloin: Lauantaina 22.10. klo 17

Missä: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä, Ahertajantie 3

Aina kotiotteluiden alla on LeKi-tiedotusplutoona pitänyt tapanaan kertoa hiukan tulevasta vastustajasta, joten tällä ennakoidaan ottelua LeKi – Jymy-Kuutoset.

Jymy-Kuutoset on perinteistäkin perinteisemmän Nurmon Jymyn ja Seinäjoen Kuutosten fuusiojoukkue, joka pelaa toista kauttaa tällä nimellä 1-sarjaa.

Viime vuonna joukkue kipusi pleijareihin asti, joissa putosi Susiraja Volleylle otteluvoitoin 2-1. Neljästä keskinäisestä kohtaamisesta Jymy nappasi Kisasta yhden voiton ja kärsi kolme häviötä.

Tälle kaudelle serbivalkku Slobodan Krljicin valmentama sakki koki kaksi menetystä, kun vankka lihaskimppuhakkuri Mika Mäntylä meni Iskuun Liigaan ja mainion juonikas passari Matti Toivola Rovaniemelle niinikään Liigatasolle. Aukot joukkue paikkasi , kuten loistavan junnuseuran kuuluukin, nuorilla miehillä eli Hakkariin saapuu sakki, jolla on nuoruuden kimmoisuutta, hirveää puolustushimoa ja taatusti pahat syötöt.

Joukkuetta ”hillitsevät” kaksi kokenutta sotaratsua Timo Alanen ja Tuomas Ruuska, jotka tuovat maltin ohella vankkaa kokemusta ja osaamista nurmolaistiimiin.

Jonkin verran, puhtaasti tulosten perusteella analysoiden, on Nurmolla ollut starttihankaluuksia 1-sarjan tasoon. Joukkueen saldo on tähän astisistä peleistä yksi 3 – 2-voitto (vastustaja Riemu Jyväskylästä) ja kolme tappiota. Erien pikkupisteet kertovat kuitenkin Nurmon antaneen tasapäisen vastuksen kaikille joukkueille.

Kisan joukkue on lievän flunssa-aallon selättänyt sekä kerännyt ailahdellen sujuneestä AitRi-pelistä kiukkua ja on valmis peliin. Ei kuitenkaan unohdeta sitä faktaa, että Kisallakin on neljä kaksikymppistä miestä rosterissaan eli mikään ikämiestiimi ei Kisakaan ole.


Ennakko: AitRi-LeKi

 17. lokakuun 2016

Mitä: 1-sarjan härkäviikon aloitus Aitolahden Riento – LeKi

Milloin: Tiistaina 18.10. klo 19.30

Missä: Hervannan vapaa-aikatalo, osoite: Lindforsinkatu 5, Tampere

Liput: 5 €, kannattaa tulla seuraamaan, sillä matka ei ole pitkä!

LeKin kolmen ottelun härkäviikko alkaa tiistaina, kun Kisan matkaa sarjanousija Aitolahden Riennon vieraaksi Hervantaan.

Kisalla oli vapaa viikonloppu, sillä AitRi-peli oli määrä pelata viime viikonloppuna. Ottelusiirron myötä peli onkin tiistaina 18. päivä kello 19.30. Viimeksi LeKi pelasi viime keskiviikkona 12. päivä Suomen cupissa VaLePaa vastaan.

LeKiltä puuttuu ottelun avauserästä keskitorjuja Sten Kruuda pelikiellon vuoksi. Kruuda sai pelikieltoa yhden erän VaLePa-pelin lopun tapahtumista.

Kisa on voittanut 1-sarjan alkukauden kolmesta pelistään kaksi ja hävinnyt kerran. Sarjassa LeKi on kuudentena. AitRi on puolestaan voittanut Nilsiän Nujakan ja hövinnyt Kyyjärven Kykylle ja Kuortaneelle. AitRi on sarjassa 12.

LeKi pelasi VaLePa-pelissä kauden parastaan kahden erän ajan. Etenkin nuorten Eetu Saarisen ja Juuso Tulosen peliotteet olivat vahvoja. LeKillä on ollut pientä syysflunssa-aaltoa, ainakin libero Teemu Uusitalon pelaaminen on epävarmaa.

AitRin peli lepää vahvan Kuuselan veljesparin, passari Mikon ja yleispelaaja Teemun, varassa. Viime vuonna 2-sarjaa pelannut joukkue on saanut riveihinsä muutaman entisen TKT-pelurin ja on näyttänyt alkukaudesta yllätysvalmiuttaan.

Kannattaa tulla seuraamaan, sillä matka ei ole pitkä!


Ennakko: Suomen Cup LeKi-VaLePa

 12. lokakuun 2016

Mitä: Suomen Cupin 1. kierroksen ottelu LeKi-VaLePa

Milloin: Keskiviikkona 12.10. klo 18:30

Missä: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

LeKi pelaa vuoden tauon jälkeen Suomen Cupia. Kaksi vuotta sitten Hakkarissa vieraili Kokkolan Tiikerit, nyt on vuorossa Sastamalan ylpeys VaLePa.

Sanotaan alkuun näin, että kyse on lempääläisittäin huikeasta tapahtumasta, kun oman kylän LeKi pääsee haastamaan suurinta tulevan kauden mestarisuosikkia panospelissä eli Suomen cupissa.

Kaksi vuotta sitten Kisa sisutteli Kokkolan Tiikereitä vastaan cupissa varsin kohtuullisesti, vaikka toki 0 – 3 käkeen tulikin. Nyt joukkueen tarkoitus on, että VaLePan ilta Hakkarissa ei olisi pelkkää hymyilyä ja lekottelua. Isolla sydämellä ja suurella intohimolla LeKi iskee kivikovaa naapurisakkia vastaan.

LeKillä ja VaLepalla on paljon yhteistä, seuraavassa 10 pointtia tästä:

1) Joukkueilla oli kaksi kautta farmisopimus vuosina 2014-16

2) Kisan hakkuri Anssi Vesanen pelasi huippukausia Vammalassa ja kävi kahdella edellissesongillakin jelppimässä sastamalalaisia mm. Belgradin ikimuistettavassa euro-pelissä

3) Harri ”Hape” Lehtimäki on pelannut ja valmentanut VaLePassa kaikilla ikäluokilla ja tasoilla, myös Mestaruusliigassa Ugis Krastinsin aisaparina kolmen kauden ajan. Nyt Hape luotsaa LeKiä

4) Arttu Lehtimäen, Juuso Tulosen, Sten Kruudan ja Petteri Fribergin seura on nyt LeKi, mutta kasvattajaseura on VaLePa

5) VaLePan vahvan taustamiehen Mauri Eskon kasvattajaseura on LeKi. Ja Mikko Esko, VaLePan maankuulu passari, on Maurin poika eli melkein puolilekiläisjuurinen siis

6) VaLePan Olli Kunnarin velipoika Esa Kunnari valmensi viime kaudella LeKiä. Ollihan on viimeisten kausien maan ykköspelaaja

7) VaLePan Urpo Sivula asuu Lempäälässä ja kävi viime keväänä toipilaana ollessaan hakemassa tuntumaa LeKin treeneistä

8) Viime syyskesällä LeKi ja VaLePa sparrasivat kahdesti ennen sarjakautta

9) VaLePan kakkosjoukkue nostettiin täksi sesongiksi 1-sarjaan ja saapuu siis ajallaan Hakkariin

10) Lempäälässä arvostetaan ja kunnioitetaan VaLePaa yli kaiken (mutta parketilla sitä ei näytetä).

Näillä eväillä: Tervetuloa kaikki Hakkariin!


Ennakko: SurVo-LeKi

 07. lokakuun 2016

Mitä: 1-sarjakausi jatkuu Joensuussa ottelulla Susiraja Volley – LeKi

Milloin: Lauantaina 8.10. klo 14

Missä: Joensuun Urheilutalo, osoite: Koskikatu 12, 80100 Joensuu

Miten seurata: Teksti-tv sivu 239 ja Susiraja Volleyn livescore täältä

Kauden toisena viikonloppuna LeKi tekee matkan kauas itään, kun vastaan asettuu viime kauden välieräpari Susiraja Volley Joensuusta. Joukkueilla on tiivis historia kahdelta viime kaudelta: LeKi pudotti SurVon puolivälierissä 2015 ja välierissä 2016. Kipinää siis varmasti riittää jo alkukaudestakin.

LeKi on aloittanut kauden voitolla Virroista ja tappiolla Maaningalle. SurVon kausi alkoi vierastappiolla Iskun 2-joukkueelle. Joensuulaisten vieraskiertue etelään päättyi maukkaaseen 3-2 voittoon Loimaan Jankosta. Sarjataulukossa Kisa on kahdeksantena ja SurVo kymmenentenä, mutta vielä tässä kohtaa kautta sarjasijoituksille ei sovi antaa liian suurta arvoa.

LeKi pääsee otteluun alkuviikon mukaan terveellä kokoonpanolla. Vain polvivammaa paranteleva Tommi Roininen puuttuu, hän on telakalla vielä joulukuulle. Kaikki pelaajat saivat vastuuta avausviikonloppuna, uusin tulokas Jonne Haavistokin sai vyölleen 1-sarjadebyyttinsä.

Tulisieluisen Thomas ”Shemeikka” Heiskasen luotsaama Susiraja on jonkin verran uudistunut viime kaudesta. Joukkueella on kaksi latvialaisvahvistusta, keskitorjujat Janis Vavers (jo viime kaudella) sekä uusi tuttavuus Janis Liepins. SurVolla on riveissään myös nuoria timantteja. Jere Heiskanen on esiintynyt poikien maajoukkueessa eikä Mikko Räsäselläkään ole vielä 18 vuotta täynnä. Kovakätinen yleispelaaja Teemu Saarinen loukkaantui avausviikonloppuna, liekö nyt jo pelikunnossa, sen lauantai näyttää.

SurVo on tunnettu vahvasta puolustusinnosta ja hurmiopelaamisesta, jolloin se voi kaataa kenet tahansa. Kisa taas on jyllännyt vuosia rautaisella kokemuksella ja vahvalla hyökkäysosaamisella. Joukkueiden kohtaamiset ovatkin olleet aina äärimmäisen viihdyttävää lentopalloa. Kun joukkueilla on vielä takanaan sarjan parhaat ja aktiivismmat mediaorganisaatiot, on taistoon saatu mukavasti lisää liekkiä loistavasta sosiaalisen median markkinoinnista.


Avausviikonloppu jatkuu vieraspelillä Virroilla

 01. lokakuun 2016

LeKin avaava viikonloppu kauden 2016-16 1-sarjassa huipentuu sunnuntaina 2. lokakuuta, kun joukkue matkaa Virroille. Vastaan asettuu sarjanousija Team PUM. Ottelu pelataan Virtan liikuntahallilla kello 17 alkaen.

LeKi pääsee otteluun täydellä 12 miehen kokoonpanolla, joka pelasi jo lauantaina Maaninka-ottelussa. Kauden avaus Mahtia vastaan lauantaina päättyi LeKiltä 0-3 tappioon. Virroilta metsästetään siis sarjakauden avausvoittoa.

Virrat oli viime kaudella 2-sarjan välierissä ja sai 1-sarjapaikan hakemalla nousua liitolta. Virrat on mielenkiintoinen sekoitus muutamia ulkomaalaispelaajia sekä kotimaisia pallontappajia. Virrat aloitti kauden 3-1 kotivoitolla Seinäjoen Jymy-Kuutosista.


Ennakko: LeKi-Mahti

 30. syyskuun 2016

Mitä: 1-sarjakauden avaus LeKi – Maningan MahtiMilloin: Lauantaina 1.10. klo 17

Missä: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä, Ahertajantie 3

Lempäälän Kisa kohtaa kauden 2016-17 avauksessaan Maaningan Mahdin, joka nousi sensaatiomaisen kevätvireensä ansiosta 1-sarjan mestariksi viime kaudella, kivuten alemmasta loppusarjasta kultapallille. Kisa kaatui Maaningalla 1-3 ja kotonaan 2-3, joten isommin ei lempääläisille ”nikottelemista” jäänyt. Hopea olikin kisalaisten suussa aika makea mitali, ainakin jonkun ajan kuluttua finaalitappion jälkeen.

Käydään hieman tarkemmin läpi vierasjoukkuetta. Mahtia valmentaa fiksu valmentaja Pasi Seppänen, joka taitaa joukkueen kunnonajoittamisen sekä osaa virittää sakkinsa henkisesti. Taustajoukoissa häärii näkyvimpänä hahmona Juha Soininen, laatuluokan lentistekijä hänkin.

Pelaajistoltaan Mahti on laaja ja laadukas, viime kauden kultatiimistä poissa on vain yleispelaaja Ilari Sivonen, joka siirtyi Sampoon Mestaruusliigaan. Nimet Andrei Ankudovitsh, Matti Mustonen, Osku Säisä, Yrjö Matsi ja Pekka Sairanen takaavat, että Mahti on tälläkin kaudella rautainen nippu.

Uusia miehiä maaninkalaiset ovat saaneet lähimaakunnan lupausista, heistä mielenkiintoisin on 15-vuotias passarihyperlupaus Fedor Ivanov, jonka isä-Sergei muistetaan Sammon kultajoukkueen pelintekijänä.

On yllätys, jos rutinoitu Mahti ei sijoitu runkosarjassa sijoille 1 – 4. Tätä nippua kannattaa tulla katsomaan.

Kisasta loppuun pari sanaa: Joukkue on terve, liberokonkari Jussi Niemikin selvisi muutama viikko sitten harjoituksista tulleesta kolhustaan suht’ pienellä. Harjoituksissa pelin jengat ovat löytymässä, joten jos ja kun pelissä saadaan oma syöttö puremaan ja oma korkea torjunta pitämään, nähdään heti kauden aloituksessa todellinen titaanien taistelu.

Ottelusta on varmasti tulossa tasainen. Kauden ensimmäinen tosipeli varmasti vaikuttaa molempien joukkueiden otteissa ja jännitystä on havaittavissa. Viime kauden loppu antaa ottelulle varmasti mielenkiintoisen lisämausteen.


Kauden kenraalissa kohdataan AitRi

 19. syyskuun 2016

LeKi pelaa viimeisen harjoitusottelunsa ennen kauden alkua torstaina 22. syyskuuta, kun sarjanousija Aitolahden Riento kohdataan Hervannan vapaa-aikatalolla.

Ottelu pelataan AitRin harjoitusvuorolla kello 17-20, joten ottelu pyritään aloittamaan noin kello 17:45.

LeKi on pelanut harjoituskaudella jo neljä harjoituspeliä. LeKi on voittanut Rantaperkiön Iskun 2-joukkueen sekä Pälkäneen Luja-Lukon sekä hävinnyt kahdesti Iskun liigajoukkueelle.

LeKin sarjakausi alkaa viimeisestä harjoituspelistä noin puolentoista viikon päästä, kun Maaningan Mahti saapuu Lempäälään 1. lokakuuta.


LeKi kohtaa Iskun liigaporukan 17.9. Hakkarissa

 12. syyskuun 2016

LeKin harjoituskausi huipentuu lauantaina 17.9. otteluun Rantaperkiön Iskua vastaan. Ottelu alkaa Hakkarissa kello 16. Sadalle ensimmäiselle LeKi-lentis tarjoaa pullakahvit hallilla.

Ottelu on samalla lähtölaukaus tulevalle kaudelle ja ensimmäinen varsinainen yleisöpeli.

Paikanpäältä voi hankkia myös Kisan tämän kauden kausikortteja.

LeKi ja Isku kohtasivat jo elokuun alussa. Pyynikillä pelattu harjoitusopeli päättyi 3-1 Iskulle.

Liput:

Aikuiset 5 €

Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, varusmiehet, rekisteröidyt pelaajat: 3€

Lapset alle 12v: 0€

Tervetuloa klo 16 Hakkariin tarkastamaan liigan ja 1-sarjan ero!


LeKi ja Isku/2 kohtaavat harjoituspelissä 8.9.

 29. elokuun 2016

Lempäälän Kisa kohtaa Rantaperkiön Isku 2-joukkueen harjoituspelissä torstaina 8. syyskuuta Hakkarin liikuntahallissa. Ottelu alkaa klo 17:30 ja peliin on vapaa pääsy.

Harjoitusottelu on Kisalle kauden kolmas. Ensimmäisessä pelissä LeKi hävisi Iskun liigajoukkueelle 3-1 ja toisessa voitti Pälkäneen Luja-Lukon 2-sarjajoukkueen 5-0.

Isku pelaa myös 1-sarjaa, kuten LeKikin. Viime vuonna Kisa voitti joukkueiden molemmat kohtaamiset. Viime kaudesta Iskun joukkue on muuttunut melko paljon ja saanut nimekkäitä pelimiehiä. Muun muassa Kuortaneelta saapuivat maajoukkuekutsun saanut keskitorjuja Miki Jauhiainen sekä passari Kasimir Luostarinen. Joukkueessa pelaa myös lempääläistä väriä, kun Lempäälän Jyryn kasvatti Joni Siermala ja Jyryssä junnuissa pelannut Nico Nurmesniemi ovat joukkueessa.

Tervetuloa seuraamaan.


Pälkäneen Luja-Lukko saapuu Hakkariin 29.8.

 28. elokuun 2016

Lempäälän Kisan harjoitusottelut jatkuvat, kun Pälkäneen Luja-Lukko saapuu veirailulle Hakkarin liikuntahalliin maanantaina 29. elokuuta. Samalla ottelu on kauden ensimmäinen kotikentällä.

Ottelu alkaa kello 18. Sisäänpääsy on ilmainen. Katsomo ei ole vielä käytössä, mutta Hakkari yläparvelta voi joukkueiden otteita seurata.

Joukkueet ovat pitkäaikaisia ystäväseuroja. LeKi ja Lukko ovat aloittaneet yhteistyönsä jo 1980-luvun lopulla, pelejä on isketty liki vuotuisesti vuosien ja vuosikymmenten aikana.

Lukko pelaa ensi kaudella 2-sarjaa, joukkueessa on useampia nuoria lahjakkaita pelaajia, kuten toisen polven palloilija Tomi Perkiö sekä kovakätinen Krister Hentilä. Joukkueen manageri on kuuluisa urheilutoimittaja Jari Perkiö.

Tervetuloa seuraamaan kauden ensimmäistä kotipeliä! Virallinen kotiavaus on 17.9. kun Rantaperkiön Iskun liigajoukkue saapuu Hakkariin. Silloin myös katsomot ovat täydessä käytössä. Sarja alkaa 1.10. kotiottelulla viime vuoden mestari Maaningan Mahtia vastaan.


Harjoituspelit alkavat ma 22.8. Iskua vastaan

 20. elokuun 2016

LeKin 1-sarjajoukkue pelaa kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa maanantaina 22. elokuuta Pyynikillä, kun vastaan asettuu Rantaperkiön Iskun liigajoukkue. Joukkueet ovat pelanneet usean kauden ajan harjoituspelejä keskenään kauteen valmistautuessa. Syksyllä 2013 joukkueet kohtasivat Suomen Cupissa Iskun ollen parempi 3-0.

LeKi pääsee otteluun lähes parhailla pelaajillaan. Petteri Friberg on ollut elokuun aikana naisten maajoukkueen mukana Kuortaneen leirillä  fysioterapeuttina.

LeKin treenivahvuus on ollut 12-13 miestä. Joukkue etsii vielä mahdollisesti yhtä passaria.

Harjoitusottelut jatkuvat Isku-ottelun jälkeen maanantaina 27. päivä kotipelillä Pälkäneen Luja-Lukkoa vastaan Hakkarissa sekä 17.9. kotipelillä Iskua vastaan. Silloin ovet ovat avoinna yleisölle.