Otteluraportit 2017-2018

Kaudella 2017-2018 LeKi eteni 1-sarjan välieriin. Rapotit pääasiassa Juha Raunion kirjoittamia.

KAUSI 2017-18

16.3.Välierä/2: LeKi – Hurmos 0 – 3 (23-25,21-25,24-26)

Kesälomille pystyssäpäin – kiitos Hakkarin yleisölle isosta avusta

Nolla-kolme turpaan ja lomille lomps; tässä tarinassa voisi olla kovinkin negatiivinen juoni, mutta ei synkistellä. Kisa taisteli suursuosikki Hurmosta vastaan sen minkä kykeni, oli kahdessa erässä jo viemässä settiä nimiinsä, mutta kokenut Hurmos-kaarti oli tällä kertaa erien lopussa kovaa valuuttaa. Summa summarum; parempi joukkue jatkaa taivaltaan 1-sarjan finaaleihin ja liigakarsintoihin, Kisa on tämän vuoden sarjassa juuri omalla paikallaan; neljäs!
– Nostimme keskitalvella notkahtanuutta pelin tasoamme pleijareihin, siihen on oltava tyytyväinen. Tämän vuoden sarja oli tasokas, tällä pelillä olisi useana edellisvuonna rallateltu finaaleihin ilman muuta. Hurmokselle piponnosto, he olivat tärkeillä hetkillä hyviä, tuumi Kisa-luotsi Tapani Nyström ihan tyynenä. Isoja tunnemyrskyjä ei kaiken lentiksessä nähneen 65-vuotiaan koutsin habituksessa näkynyt. Nyström esikuntineen eli apukoutsit Jakke Huurne ja Marko Laakso tekivät hyvää työtä koko kauden ajan.
– Olihan tämä taas hieno ottelusarja, kuten LeKin kanssa aina on ollut. Pirkanmaalle ajellaan muutaman viikon päästä uudelleen Iskua tai Akaata vastaan, silloin punnitaan, olemmeko liigaan kypsiä, tuumi Hurmoksen puhemies, manageri Marko Räsänen, jonka suurin pettymys tuli eteen pelin jälkeen; makkarat oli kaikki myyty loppuun…
Palataan kauden viimeisen pelin tapahtumiin suht’ lyhyesti. Kisa koitti kaivaa kaniinia hatustaan, kun se sai farmiapu Eikka Koiviston mukaansa hakkuriksi ja Anssi Vesanen istutettiin uhkaksi sentterin tontille. Ihan ei keskipeli passari Kassu Luostarisen kanssa Anssilla luonannut, mutta syöttöruudussa kauttaan VaLePan kanssa jatkava Anssi oli kivikova. Avauserää Hurmos vei hienoisessa johdossa, mutta puolivälin jälkeen Kisa tuli rinnalle, iski 20 pinnan tienoilla ohi ja johtoasemasa 23-21 otti Hurmos aikalisän. Sen jälkeen meni Kisalta hommat myttyyn; syöttöhama, nostohama, iskuhama ja vastustajan torjunta; pumpsista erä meni Hurmokselle ja Kisan ”suden hetki” valui viemäriin. Iso peukku vastustajan hakkurille Ville Louhelalle, joka tinttasi laadukkaan syöttöputken loppuhetkillä.
Toisessa erässä Hurmos oli vielä enemmän niskan päällä. Nostopeli ei Kisalla ollut niin hyvää kuin parhailla hetkillä; Akaa-Volleyn tilastomiehet (kiitos heille!!!) saivat Kisan nosatoprossaksi heikohkon 41. Liikaa tuli suoriakin hamoja ja osa nostoista jäi sellaisiksi, joihin passari-Luostarinen joutui juoksemaan ja heittämään passin yhteen suuntaan. Laidasta Simo Puttonen sai kuolemaan parhaiten (14/+5), keskeltä Sten Kruuda näytti, että huippukunto osui kohdilleen, hän oli tämän sarjan ykköskurko sentteriosastolla. OP Palomäki tuli 2. erän lopulla Vesasen tilalle, ja onnistui myös hyvin.
Kolmannessa erässä Kisa hallitsi, johti ja vei erää. Hurmos sätki parin pinnan päässä passarinsa Tuomas Karjalaisen ja yypee Aivars Petrusevicsin voimin. Kisa eteni taas 20 pinna päälle parin pinnan kaulassa, mutta sitten tuli avauserän tapainen virhesuma; tuli nosto- ja iskuvirheitä. Ville Louhela sai sauman tintata ottelupallon numero kakkosta ja Sääksjärven koulun muutaman vuoden takainen reipas avustaja antoi ratkaisupusun: Kisa lomille.
Sitten tärkeään asiaan; katsojia oli 419 kappaletta, jotka elivät – ainakin 90%:sesti – Kisan puolella. Hiennoa, että urheiluväki näkee tärkeäksi, että pitäjässä on hyvä ja laadukas 1-sarjasakki.
Analyyseihin on turha lähteä kaksi tuntia kauden loppumisen jälkeen, mutta kauden yleisarvosana nousee ehtottomastiu numeroiden 8 –  9 väliin. Hyvä ilme ja tekemisen maku säilyivät kaikessa tekemisessä. Jos jääkiekon Mestis-puolen pomot sanovat, että Mestistä pelataan Lempäälässä ensi kaudellakin 70%:sen varmasti, sanoo lentispomo, että 1-sarjaa pelataan Lempäälässä ja KISAN nimissä 90%:sesti. Kiva, kun olette olleet mukana monella tapaa, myös täällä bittiavaruudessa. RRRRR, päättää höpinänsä tähän…


11.3. Välierä/1: Hurmos – LeKi 3 – 2 (25-14,23-25, 24-26, 25-22, 15-6)

Hurmosta vapisutettiin, muttei riittävästi

Lentopallon 1-sarjojen välierät alkoivat LeKin osalta niin perusteellisen tutulla reissulla Joensuuhun liigapaikkaa himoitsevan isäntäseura – fuusiotiimi – Karelian Hurmoksen vieraaksi. LeKi ei pelannut loistopeliä, mutta hyvän ja sai muutamaan otteeseen vastustajan sekoilemaan sukissaan, mutta lopulta karjalalaisten ammattimiehet hakkuri Ville Louhela, libero Ingars Ivanovs ja yypee Aivars Petrusevics olivat teräsmiehiä ja ratkaisivat avauspelin voiton isännille.
– Jäi häviöstä huolimatta positiivinen maku suuhun, me palaamme viikon päästä tänne. Aika ajoin olimme vastustajan ihon alla ja saimme heitä selkeästi pois henkisiltä raiteilta. Uskon, että meille jäi vielä kääntämättömiäkin kortteja, ”vilosoveerasi” Tapani Nyström Kisan taustasakista pelin tiimellyksen tuottua.
Hurmoksen taustaväen ilmeet ja kommentit olivat huojentuneita pelin jälkeen:
– Kyllä kylmiä väreitä meni selkäpiitä pitkin, jouduimme kovemmalle kotisalissa kuin kertaakaan kauden aikana, tuumaili Hurmoksen manageri, lupsakka Joensuun-mies Marko Räsänen.
Avauserässä olivat kaikki suuren katastrofin ja emäselkäsaunan tunnusmerkit olemassa. Hurmos meni 5 – 0-johtoon ja Kisan nosto haparoi, passit heittelivät ja iskut törmäsivät Hurmos-miesten korkealla leijuviin kouriin. Ihmeemmin ei avaussetin juoni muuttunut, ja toisessakin erässä löylytys jatkui. Mutta sitten alkoi keskeltä pallo kuolla – kiitos Sten Kruudan ja OP Palomäen – myös laiturit tiivistivät otettaan, mutta ennen muuta: nosto- ja syöttöpelit parantuivat huimasti. Eetu Rantasen vuorolla Kisa imi ison monen pinnan eron kiinni ja meni 20 pinnaan tultaessa rinnalle. Ja, kun pelattiin ns isoja pisteitä, valuikin kipsiä ja lyijyä Hurmos-koipiin. Syöttövaihturiksi otettu kakkospassari Joonas Ryhänen tämmäsi eräpallossa syöttönsä keskelle verkkoa ja Kisa oli voittanut erän!!
Kolmannessakin erässä loistava latvialaislibero Ingars Ivanovs siivitti Hurmoksen isoon kaulaan, mutta taas alkoi Kisan kiri tilanteesta 13 – 18. Anssi Vesasen syöttöpommit avittivat takaa-ajoa, kuten myös edelleen terävinä pysyneet paterihyökkäylset, joita passari Kassu Luostarinen hanakasti tarjoili. Erän loppu oli jännäriä, kun Hurmos vaihtoi passarinsa Tuomas Karjalaisen Joonas Ryhäseen. Muutama nosto lipsui joensuulaisilta eikä Ryhänen saanut passejaan paikoilleen. Kun Luostarinen nappasi yhden miehen torjunnan, oli tilanne se että kaikkien noin 200-päisen paikallisväestön yllätykseksi Kisa mennyt erissä johtoon 2 – 1.
Neloserä käsikirjoitettiin pitkälti samoin kuin kaksi edellistä eli Hurmos repäisi johtoa, Kisa alkoi kiriä, kun oli jo isolla takamatkalla. Kentälle vaihdettu Arttu Linjamäki otti huikean yhden miehen torjunnan, Sale Silpo tuurasi tovin Vesasta ja inspiroi joukkojaan takaa-ajossa. Tällä kertaa ero oli liian suuri ja Hurmoksen kantti kesti loppuun saakka: erät 2 – 2.
Viidennessä erässä nähtiin yksi tuomarikalabaliikki, kun päätuomarin ja rajurin näytöt olivat ristiriidassa. Tuomio tilanteesta oli eduksi Hurmokselle, ja se oli varmsti aivan oikea, mutta 4 – 4-tilanteesta Ville Louhelan syöttämänä Hurmos karkasi ja vei erän selvällä erolla. Joensuulaisleiri tanssi, mutta ei lempääläisleirikään kauheasti mököttänyt.
Tilastotkin kertovat, että Hurmos oli inan parempi lähes kaikilla osa-alueilla. Libero Ivanovs oli häikäisevä ja palkittiin ansaitusti. Louhelan pisteet 23 olivat pelin korkeimmat. Petrusevics ailahteli, mutta oli isoilla hetkillä kivenkova. Kisasta Kruuda palkiittiin ja hänen keskarisaldonsa olikin komea 12/+9, Eetu Rantanen pääsi pelin päälle alun jälkeen, libero Teemu Uusitalon nosto pysyi kovassakin paikassa hyvin koossa, prosentti oli taas hieno yli 60:n.
– Näytimme, että peli ei ole läpihuutojuttu Hurmokselle. Alku oli pitkän bussissa istumisen jälkeen vaikea, mutta saimme pelin edetessä monta naksua parannettua tekemistämme. Hakkarin kotipeliin mennessä hiomme vielä kuvioitamme kuntoon ja napataan sieltä voitto, tiivisti Kisan päämörssäri Sten Kruuda mietteensä sanoiksi.
Joten Hakkariin mars-mars lauantaina 16. maaliskuuta kello 17 alkaen. Siellä eletään tämän kevään lentishurmosta lempääläisitäin karjalalaisella Hurmoksella maustettuna, rupattaa RRRRR.


4.3. Puolivälierä/2: KaVe – LeKi 3 – 1 (21-25, 25-22, 25-22, 25-20)

Kisa oli tylyn tehokas vieras, ratkaisu jatkajasta nähtiin heti avauserässä

Lempäälän Kisa jatkaa ykkössarjakevättään. Hommalle saatiin sinetti ja piste heti Karhulan-ottelun avauserässä, jota Kisa hallitsi alusta loppuun. Kun Einari Koiviston ykköspaikan sivallus painui puolustuksesta seinälle, nousi Kisan vaihtopenkki kädet pystyssä ylös ja muutamien katsomovieraiden kiljunta täytti Karhulan liikuntahallin: yhdellä erävoitolla Kisa varmisti etenemisensä tutun vihulaisen eli Karelian Hurmoksen vastustajaksi välieriin.
– Nämähän ovat niitä hetkiä, joita varten tätä hommaa tehdään ja jonka takia pitkin öitä mietitään syntyjä syviä. Pelaajat olivat äärimmäisen latautuneita, mutta rauhallisen kärsivällisiä, tuuletti kaiken lentiksessä kokenut valmentaja Tapsa NYström onnellisena.
– Aamutreeneissä jo oli sellainen meininki, että homman tiesi päättyvän hyvin, jatkoi valmennusköörin lenkeistä Marko Laakso.
Pelaajapuolen reaktiotkin olivat iloiset, jos vielä toki mitään hurjaa tuulettamista ei nähty:
– Näihin peleihin syttyy toiseen malliin kuin runkosarjaan, tiivisti molemmissa puolivälieräotteluissa palkittu sentteri Olli-Peka Palomäki pudotuspelien hengen.
– Oikein mukava oli pelata ja saada auttaa LeKiä, kuuluivat puolestaan nuoren miehen eli Iskun farmiavun Eikka Koiviston aatokset. Einari tuli Anssi Vesasen paikkaajaksi Karhulan otteluun, kun Anssia tarvittiin VaLePan riveissä liigakamppailussa Sampoa vastaan.
Karhulan-pelissä avauserän ruotiminen linee tärkein homma. Peli alkoi Kisalta hyvin, taululle tuli lukemat 3 – 0, kun taas oivallisesti peliä johtanut passari Kassu Luostarinen sai hyvän syöttöputken ja yhden upean puolustuksenkin aikaan alkupalloissa. Hiukan pallo poltteli erän aikana sekä Kisan että KaVen pelaajien näpeissä, virheitä tuli molemmille. Kisa ei jäänyt mähkimään virheitä, edes pelin pahinta tuomarimokaakaan (kaveri suorastaan roikkui verkossa, mitä tuomaristo ei hokannut!!!), vaan keskittyi oikeaoppisesti pallo kerrallaan tilanteisiin. Kun keskeltä saatiin useampi pateri, kiitos Palomäen ja Sten Kruudan, jäämään tuli laitoihinkin tilaa. Koivisto, Simppa Puttonen ja Eetu Rantanen tulittivat laidoista hyvin. Puolustuksiakin saati enemmän kuin vastustaja, joten Kisa eteni erän loppua kohti 3 – 6 pisteen kaulassa.
KaVe oli siirtänyt Ducks-avuista Marko Määttäsen hakkuriksi, peräti 206-senttisen Juho Kauniston yypeeksi ja Patrik Ovaskan liberoksi. Määttänen oli hankala pideltävä, miehen iskut osuivat inhottavan tarkasti torjunnan yläsormiin, mistä ne lensivät ties minne katsomoon ja rajojen taakse. Kauniston avauserä sen sijaan oli pikimusta, Ovaska hoiti hommansa, mutta oli korkeintaan kentän toiseksi paras libero – Kisan Teemu Uusitalo hoiti tonttinsa taas upeasti.
Ehkäpä erän hankalin hetki koettiin, kun KaVe otti syöttäjäksi toisen passarinsa Matti Suutarin, jonka vasuri puhui heti ässän ja tilanne oli 21 – 18 Kisalle. Pallo saatiin kairattua kuitenkin pois ja piste pisteeltä peli eteni Kisan johtaessa. Tilanteessa 24 – 20 Kisa sai eräpallon, jota syötti Eikka Koivisto. Kova hypäripommi kimposi vastapalloksi, jota tinttasi Eetu Rantanen voimalla, mutta senkin paukun KaVen puolustus nosti ja vastahyökkäyksestä karhulalaiset tulittivat pisteen. Kisalaiskatsomossa nousivat edellispäivän avauserän loppuhetkien kauhun ajat mieleen…
KaVen syöttö saatiin miten kuten ylös, Luostarinen joutui hihapassaamaan ykköspaikalle, josta Koivisto latoi pallon voimalla puolustuksen käsien kautta ulos. Erä ja ottelusarja ratkesi tähän.
Loppuerissä Kisa vaihtoi Palomäkeä ja Uusitaloa lukuunottamatta koko palettinsa, joten peliaikaa saivat mun muassa passari Juuso Paananen ja yypee Tomi Perkiökin. Kisalla on tasokas vaihtopenkki, mutta ymmärrettävästi pelin suurin lempääläisnälkä oli tyydytetty ja KaVe halusi hienolle kotiyleisölleen tarjota voiton viimeisessä pelissä – näin sitten kävikin.
KaVe oli odotetun sinnikäs vastustaja, kymenlaaksolaisten tulevaisuus näyttää hyvältä, heillä on rosterissaan liuta hyviä nuoria pelaajia.
Ei Kisankaan tulevaisuus huonolta näytä, nuoren kaartin pelimiehet ovat ottaneet hyvää vastuuta pelin etenemisestä kauden h-hetkillä. Henki jokkueessa on rautaa ja Karelian Hurmosta halutaan haastaa kaikin voimin, jos toki huippusatsauksia tehneet karjalaisprihat selviä suosikkeja ovatkin.
Pelit Hurmosta vastaan mennevät näin: sunnuntaina 11.3. Joensuussa, lauantaina 17.3. Hakkarissa. Jos voitot ovat tasan, matkaa Kisa vuielä kerran Joensuuhun ja se tapahtuu sunnuntaina 18.3.
Pysytäänpäs edelleen mukana menossa, t. RRRRR.


3.3. Puolivälierä/1: LeKi – KaVe 3 – 0 (27-25,25-19,25-19)

Ensimmäinen taistelu käyty voitollisesti – sota jatkuu Karhulassa

Lentopallokevään huipennus 1-sarjassa on käsillä eli pudotuspelit ovat alkaneet. Lempäälän Kisa saavutti ensimmäisen etapin välieriin lyömällä Karhulan Veikot selkeästi, mutta varsin pienillä marginaaleilla. Kisan pukkarissa ei hilluttu eikä rilluttu. Jokainen pelaaja, valmennuskööriläiset ja taustakarpaasit tietävät, että sunnuntaina 4. maaliskuuta Karhulassa jatkoon pääsijä vasta ratkaistaan ja verkkarin vetskari pysyy vahvasti vedettynä kiinni leukaan saakka. 3 – 0-voitosta tuli totta kai etuotto, mutta varmaa on, että karhulalaiset laittavat kaikkensa kotiyleisönsä edessä likoon. Jos KaVe voittaa kotonaan myös 3 – 0, pelataan jatkajasta kultainen erä 25 pisteeseen.
– Suunnitelmamme ensimmäinen puolikas saavutettu, nyt fokus siirtyy toiseen puolikkaaseen, tuumi maltillisesti valmentaja Tapsa Nyström.
– Huomenna on päivä uusi ja mukana kokoonpanossamme taitaa olla tämän päiväistä useampi ”ankka”, kuuluivat puolestaan karthulalaisten taustavoimien mietteet. ”Ankoilla” viitattiin tietenkin KaVen ja liigaseura Vantaa Ducksin väliseen farmisopimukseen. Lempäälään Duckseista oli mukaan saatu yypee Marko Määttänen ja libero Patrik Ovaska. Huomenna Ducksilla ei ole omaa peliä, jotenka mukaan saattaa tulla Kattelusta, Rissasta ynnä muita…
Kisa lähtii seitsikolla, jossa passasi Kassu Luostarinen, keskitorjuili Sten Kruuda ja OP Palomäki, yypeili Simo Puttonen ja Eetu Rantanen, hakkuroi Anssi Vesanen ja liberoi Teemu Uusitalo. Kisa ei vaihtoja tehnyt, mutta kulmauksessa konkareiden Sale Silpon ja Ossi Vesasen katse oli nälkäinen, josko sitten huomenna???
Avauserää mentiin hyvinkin tasaisissa merkeissä. Pelin panos näkyi siinä, että LeKin syöttöjä viuhui metsikköön ja jokunen vastaanottokin kimpoili alussa katsomoon. KaVe piti syötöt ruudussa ja terävä yypee Mikael Korhola etenkin oli lyöntikulmassa terävänä, kun konkaripassari Matti Palonen hänelle ”ruokaa” tarjoili. Erän puolivälissä Kisa kesytti Marko Määttäsen iskut ja siirtyi 9 – 11-tappiotilanteesta 17 – 11-johtoon Luostarisen syöttämänä.
Hiukan erän lopussa alkoi pallo poltella, kun 24 – 20-johto sörsittiin tasatilanteeksi 24-24. KaVea ei eräpalloon päästetty, vaan Simo Puttonen tinttasi pallon pois, ja Anssi Vesanen tulitti eräpallon torjunnan käsistä katsomoon. Osa paikallaolleista arvioikin, että pelin ratkaisu koettiin avauserän loppupalloissa?
– Meillä oli nyt Joukkue isolla jiillä, vaikka vähän notkahdimme, emme taittuneet, Kisan valmentajista Jakke Huurne nosti hyvän hengen ja latauksen merkitystä.
Toisessa erässä Kisa sai hyvän alun, kiskaisi muutamien pinnojen kaulan, missä oli mukava rallatella suht rennnosti, kun taas vastustaja joutui lisäämään riskiä kaiken aikaa. Eetu Rantasen hyvät sideout-iskut olivat arvossaan ja keskimiehistä Opa Palomäki oli mahtavassa hurmoksessa. Palomäen kouriin pysähtyi useampi vastustajan isku ja ehkä illan helmisyöttökin tuli VaLePa-kasvatin kourista; korkea leijakaari putosi kuin kivi 17,6 senttiä takarajan ”oikealle puolelle”. Kisa sai 2. erän poikki ilman vastaavaa jäätymistä kuin ekassa setissä.
Kolmanteen erään pitkän tauon jälkeen tuli kaksi latautunutta sakkia. Kisan lataus lipsui sen verran yli, että jokunen ns helppo toimituspallo hoidettiin huolimattomasti ja tyrkyllä ollut pinna menetettiin. KaVe sen sijaan yritti kaameilla riskisyötöillä kaataa LeKin, mutta huima määrä karhulalaisten syöttöjä rispaantui verkkoon tai kaarsi yli rajojen. Kisa sai taas kaulaa, jota KaVe koitti kuroa umpeen vetämällä passarikseen pitkän vasurin Matti Suutarin, joka selvästi piristikin KaVea. Onko Suutari sunnuntain jokerina ja aloittavana passarina?
Erä ratkesi KaVen virhesumaan iskuissaan, etenkin Määttänen yritti raivoisalla voimalla murtaa pallolle tien LeKin puolen parkettiin, tuloksena oli useampia virheitä.
Mutta ateriasta on syöty vasta alkupalat, itse pääruoka on vielä pureksimatta.
– Henkimaailman tasollahan huomenna taas pelataan, kuittasi Nyströmkin vallan tietoisena ja kokeneena tämän tilanteen useammankin kerran piiiiiitkällä valmennusurallaan.
Tilastojen maailma kertoo, että Kisan hyökkäysoli tasainen: Vesanen ja Rantanen 11 pojoa, Puttonen 10, Palomäki 7, Kruuda 5 ja hep-hep; passari-Luostarinen 6 pinnaa!! Vastaanottoprossassa Kisa oli lukemin 56 – 42 vastustajaa tarkempi. KaVesta Korhola napsi 10 pistettä, hakkuri Rastamo 10 ja Määättänen  6, mutta hän jäi tehosaldossa pakkaselle.
Lempäälässä yleisöä oli 189 silmäaria, ja taas kuuluu kiitos heille; seitsemäs kenttäpelaaja oli tuikitärkeä apu. Pelin parhaidsen palkintoämpärit raati ojensi KaVen Mikael Korholalle ja Kisan Simo Puttoselle ja nälkäisimmän pelaajan lahjakortti siiville meni oikeutetusti OP Palomäelle.
Huomenna klo 17.30 Karhulassa siis pelataan. Kisalle jatkoon pääsyyn riittää yksi voitettu erä, mutta se on vuori, jonka yli on kiivettävä. KaVe on hyvä ja hieno lentisjoukkue, joka on tuomassa Kymenlaaksoa takaisin lajin huipulle. Mutta; parempi joukkue jatkaa, lausuu RRRRR huikean ”totuuden”…


25.2. VaLePa/2 – LeKi 3 – 0 (25-22,25-21,25-23)

LeKin liekki vain lepatti  – ei loistanut

Kisa päätti runkosarjan pelinsä Vammalassa, missä pelin panoksena oli vain kunnia. Toki tästäkin matsista kolme runkosarjapinnaa jaettiin. Isäntäseuran nuorisokaarti oli nälkäisempi, motivoituneempi ja himokkaampi. Näin ansaittu voitto kirjattiin VaLePalle, jonka johtotähtinä häärivät yypee Antti Karttunen ja viime kaudelta LeKistä tuttu passari Arttu Lehtimäki. Kisa sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja VaLePa/2 kuudenneksi.
– Paljon oli pelaamisessamme mukana hyvääkin, mutta kyllä henkisen latauksen puuttuminen näkyi. Pleijari-palapelin eli pelaavan kokoonpanon kokoaminen meni nyt hiukan hankalaksi, tuumi Kisa-piiska Tapani Nyström.
– Koko ajan olimme takaa-ajajina, missään kohtaa ei päästy pelin päälle, tunnusti yypee Simo Puttonen.
VaLePa-leirin ilme oli maireampi pelin jälkeen, nuori sastamalaisnippu lähtee horjuttamaan pudotuspeleissä kovaa Kuortaneen nuorisokaartia hyvillä mielillä.
– Me olimme vastustajaa innokkaampi sakki tänään, alleviivasi sympaattinen VaLePa-valmentaja Janne Kangaskokko.
Kisan vastustaja pleijareiden ekalla kiepillä on Karhulan Veikot, lauantaina (3.3.) kello 17.00 kisataan Hakkarissa ja seuraavana päivänä Karhulassa samaan aikaan. Kumpi napsii enemmän erävoitttoja menee jatkoon, jos erät ovat esim 4 – 4, pelataan Karhulassa kultainen erä 25 pisteeseen.
Kisan pitää kaivaa sisäinen tiikerin silmänsä, jos meinaa pelejä jatkaa; virkameispalloilulla alkaa kesäloma viikon päästä.
Mutta palataan VaLePa-otteluun muutamiksi riveiksi. Liigaympyröissä ja kivikovissa treeneissä marinoituneet Karttunen ja Lehtimäki muodostivat timanttisen parin. Hyvän vastaanottopelaamisen ansiosta Arttu-passari pääsi heittämään hyvä passia laitoihin ja keskelle, etenkin Tuomas Tihumäelle. Kun tuli tiukka paikka, meni passi neloslaitaan, mistä Karttunen takoi Kisan kirjanpidon mukaan saldon 18/+17!!!! Kertaakaan Karttusta ei saatu ”tappotorjuttua” kolmen erän aikana eli olipa uljas esitys kaverilla.
Syöttöruudussa Tihumäen hypärit olivat tuhoisia, Kisaltakin esimerkiksi Sale Silpo onnistui hyvin syötöissään. Kisalla oli mukana hakkurina farmiapu Einari Koivisto, joka pelasi kaksi erää hiukan rytmejä hakien, yhteisharjoitteluhan on Kisan kanssa ”Eikalla” ollut nolla, kun mies on Iskun liigatiimissä. Sairastelusta kärsinyt Eetu Rantanen haki pelitatsia, kuten 3. erään hakkuriksi tullut Ossi Vesanenkin. Liberona Teemu Uusitalo nostaa loistavan varmasti, mutta puolustuspalloja soisi kirjattavan kelpo liberon saldoon enemmän. Arttu LInjamäki nosti myös kehiin päästyään hyvin, myös jokunen nasakka iskukin Artulta nähtiin.
Tämän pelin perusteella tosiaan pelaavan seitsikon valinta on hankalaa, siksi paljon kysymysmerkkejä on monen pelurin esitysten kohdalla.
Kunnon taistelulieskat on nyt viikon treeneissä kaivettava ja sitten katsotaan ”iskeekö LeKi kipinää”, kuten laulussa sanottaan. Terkuin RRRRR.


17.2. LeKi – Tähti 3 – 0 (25-15,25-15,25-16)

Köh-köh siellä ja köh-köh täällä

Talviflunssa monissa eri viheliäisissä muodoissa oli pääroolissa, kun LeKi ja nuorten miesten Tähti kohtasivat. Kisalta puuttui rosterista tyystin kaksi äijää (Laine&Rantanen), kaksi oli ”verkkareissa” varmistamassa (Palomäki&Perkiö) , ettei mitään kaameaa tapahdu ja pelirosterissakin oli muutama toipilas. Tähdellä oli sama juttu, muun muassa joukkueen tähtipelaaja Voitto Köykkä seurasi peliä vällyjen alla kotisängyssään.
Annetaan alkuun kommenteille sijaa:
– Tähän kohtaan ja tilanteeseen ihan hyvä homma, että peli meni nopsaan ja ilman tämän isompaa raatamista, itsekin olin alkuviikon kuumeessa ja vieläkin toipilaana, kippari Sale Silpo virkkoi.
– Nuorella sakilla olemme kahlanneet sarjan läpi, tässä vaiheessa kautta alkaa fokus kääntymään A-poikien loppuhuipennukseen, kertoili Tähti-luotsi Petri Köykkä. 1-sarjasta putoaminen varmistui Tähdelle muutamia viikkoja sitten.
– Nyt varmistui runkosarjan nelossija ja kotietu. Seuraavat kaksi viikkoa hiotaan omaa peliä vielä parempaan kuosiin, kuului kotikoutsi Tapsa Nyströmin mietokset.
– Pelimme on ollut keskitalvella aaltoilua, potentiaalia meillä on. Nyt se on vain kaivettava esiin, tiivisti tosiasiat pelin parhaana palkittu passari Kassu Luostarinen.
Itse ottelusta ei kauheasti ole urheiluhistorian lehdille kerrottavaa. Kisa esitti rutiinipeliä kaksisataapäisen kotiyleisön viihdykkeeksi, Tähti harasi vastaan sen kuin kykeni. Keskihyökkäyksiin ei vilppulalaistorjujien kädet yltäneet ollenkaan, esimerkiksi sairastuneita senttereitä tuurannut Silpo paiskoi pelin korkeimman pinnasaldon eli 15/+13. Sten Kruudan paterit viuhuivat myös korkealta ja kovaa.
Vastustajilta odotettiin myrkyllisiä syöttöjä, mutta aika mukavasti ne kesytettiin tasavarman nostajaliberon Teemu Uusitalon voimin. Yypeenä peliruutuun päässyt Arttu Linjamäki oli nostoissaan myös tarkka, toinen yp ei Puttos-Simo loisti raa’oilla laitalyönneillään. Hakkurina pelasi Ossi Vesanen, kun velipoika-Anssia tarvitaan Vammalassa. Ossin vasuri kolkkaili monia hyviä pinnoja ja syöttökin viuhui kulmasta kulmaan tuhoisasti.
Tähdeltä kiinnittyi huomio Santeri Saloseen, hän on kimmoisa kaveri ja omaa rapsakkaan iskukäden. Passari Arttu Salmijärvi voisi pärjätä tulevina vuosina kovemmissakin kinkereissä. Osa Tähden pelaajista oli B-ikäisiä eli tulevaisuuden kovia tekijöitä – kenties.
Kisa saanee pleijareiden ekalla kiekalla vastaansa Karhulan Veikot. Ensimmäinen kierros mennään ns vanhan eurocup-säännön mukaisesti eli jokainen erävoitto ratkaisee. Siis: Jos voittaa pelinsä kotona 3 – 0 ja häviää vieraissa 1 – 3, menee ensin mainittu joukkue jatkoon erin 4 – 3. Jos erät ovat tasan esim 4 – 4, pelataan kultainen erä 25 pisteestä poikki.
LeKi aloittanee pleijariurakan Hakkarissa eli kotipelin päivämäärä on 3. maaliskuuta ja kellonlyömä 17.00. Tämä on vielä epävirallinen tieto, varmistellaan asia viikon pääsä, lupaa RRRRR.


10.2.  Kyky-Betset – LeKi 3 – 1  (26-24,25-20,15-25,26-24)

Kyyjärven kirous jatkuuuuuu…

Kyyjärven piskuinen (noin 1300 asukasta) kunta keskellä suloista Suomen-maata on osoittautumassa todelliseksi kauhujen kehdoksi LeKin lentistiimille. Kertaakaan koko nelivuotisen 1-sarjahistorian aikana eivät lekiläiset ole poistuneet Kyyjärven kuutiohallista voittajina. Niin ei käynyt nytkään, vaikka sarjataulukko ja syksyinen kohtaaminen (puhtaasti 3 – 0 Kisalle) olisivat jotain muuta uumoilleet.
– Pelin ainekset ovat meillä olemassa, mutta ihan palaset itse ottelutapahtumassa eivät loksu kohdilleen. Meillä periaatteessa oli tälläkin kertaa monta ihan ok toiminutta osa-aluetta, kuten nosto ja passipeli. Syöttämisessäkin pärjäsimme, puolustuksia kaivettiin, mutta…, tiivisti ajatuksiaan Tapani Nyström pitkän kotimatkan aikana.
– Vastustaja onnistui tänään hyvin, varsinkin ratkaisuhetkillä heiltä tuli timantinkovia suorituksia, antoi Nyström aivan aiheellista kiitosta voittajille.
Kova luu oli eritoten kaksi kertaa kentälle syöttämään vaihdettu nuori mies Miko Kostamo, joka veti 2. erässä eräpallossa ässän ja mikä huikeinta Kykyn kannalta; ottelupallon sama junnu tinttasi verkon kautta raakana parkettiin ja Kyky ja satapäinen kyyjärveläisyleisö tanssi ja lauloi.
Kisa oli matkassa ilman Anssi Vesasta, jolla oli ennakkoon tiedetty este. OP Palomäki oli puolestaan flunssassa.
Kisan peli alkoi hyvin, mutta terävien alkupallojen jälkeen paljastui lauantai-illan juoni: Yksi ”turha” hama kisalaispelaajalle ja vastustaja sai usein seurauksena putkeen 3 – 4 pinnaa putkeen. Avauserää mentiin tasavalssia aivan kalkkiviivoille saakka, mutta illan toinen juonikierre eli ratkaisuhetkien lyöntihamat nousivat avaussetin ratkaisijaksi, jos toki yksi epäonnistunut puolustuspallo ja pahalla hetkellä kolme metriä pitkäksi syötetty yksi syöttökin kirittivät Kykyn erävoittoa.
2. erässä Kisa-kippari, pelin parhaana lempääläisenä palkittu, Sale Silpo syötti Kisan 19 – 17-johtoon, jolloin valkkuvelho Hannu Kalliojärvi otti Kykylle aikalisän. Sen jälkeen tapahtui jotain, ainakin isäntien puolella, Kisan puolella ei juuri mitään. Loppuerä Kykyn piikkiin 8 – 1!!!
Kolmanteen erään Kisa rukkasi hiukan kokoonpanojaan. Hakkuriksi Simo Puttosen paikalle laitettiin Ossi Vesanen ja sentteriksi Vesasen paikalle Toni Laine. Näillä liikkeillä saatiin torjunta pitämään ja Kykyn Kuortaneelta hankitut nuoret hurjat eli Oskari Keskisen ja Joonas Tulosen lyönnit otettiin ns. mukiin. Erä eteni koko ajan Kisan kuskatessa.
4. erään näytti edelliserän hyvä draivi saavan jatkoa, mutta sitten sattui Kyyjärven peleissä niin tuttu kalabaliikkihetki, jolloin ensiksi kisalaisnäkökulmasta tuli väärä tuomio ja siitä seuranneen keskustelun jälkeen viuhuivat tuomarin kortit (Kisalle punainen) ja kun porukka tästä hämääntyneenä oli vielä väärässä järjestyksessä, kääntyi 10 – 7-johto 12 – 10-tappiotilanteeksi.
Erän loppu oli hitskokkia. Kykyn 24 – 21-johto kirittiin tasatilanteeksi ja vastustaja väpisi ja tutisi, kun Kisa kaivoi konkarilibero Jussi Niemen inspiroimana tukun puolustuksia peliin. Tasatilanteessa 24 – 24 kippari-Saulin viistoleikkuri painui vajaan vaaksan leveäksi ja seuraanan pallon kohtalo jo tulikin kerrottua.
Summa summarum; Kyky on pelillisessä nousussa ja on pleijareissa inhottavan hankala vastus kaikille, jopa Hurmokselle. Kykyllä on sarjan parhaita passareita Jussi Mäkinen ja Kuortaneelta joulutauolla hankitut nuoret miehet eli Keskinen ja Tulonen ovat hyviä vahvistuksia kyyjärveläissakkkiin.
Kisa taas hakee ja hakee ja soisi löytävänsä parhaan peliformunsa. Aikaa runkosarjassa pitkään ei enää ole, kaksi peliä. Emmeitä on, se on selvä eli pudotuspeleissä on sauma edetä pitkällekin. Ensi lauantaina kuitenkin täytetään Hakkarin mökki Vilppula Tähti-ottelussa, junnut ja aikuiset; tehdäänpä kauden yleisöenkka (edellinen 249), vetoaa RRRRR.


4.2. KaVe – LeKi 2 – 3 (19-25,31-29,25-12,22-25,11-15)

Helmikuu ja paluu voittojen tielle

Tammikuu on kaikin puolin tympeä kuukausi. Jotkut pitävät tipatonta ja ilotonta tammikuuta. Toisilla taas tammikuussa ei luonaa juuri mikään, kuten esimerkiksi Kisan lentismiehillä. Kolme peräkkäistä tammikuuta on ollut LeKille tuskien aikaa 1-sarjassa, voittoja ei ole juurikaan kairattu sen paremmin 2016 (1), 2017 (1) eikä 2018 (0). Mutta, onneksi nyt on helmikuu, ja Kisan tappioputkelle tuli päätepiste Karhulassa kiharaisten ja jänskien vaiheiden jälkeen.
Jos pelin juonen tiivistäisi mahdollisimman lyhyeen, niin lyhennelmä kuuluisi näin: Kisan pelin jänne oli hyvää rapeat puolitoista erää alussa, sitten ote vastustajan parantaessa hukkui ja oli todella kateissa puolitoista erää, kunnes jälleen kaksi viimeistä erää oli jämerää ja taistelumieleistä menoa. Viidennen erän loppuhetkillä KaVe oli se sakki, jolta henkinen ranka nitkahti ja Kisa pääsi tuulettamaan voittoa vastustajan hutilyönnin jälkeen.
– Helpottava voitto, yhden pisteen menetys ei tässä ja nyt haittaa lainkaan. Aikamoista vaihtorallia taas jouduimme pitämään, mutta lopulta palat naksahtivat paikoilleen, iloinen Tapsa Nyström lateli puhelimen välityksellä Kymenlaaksosta.
– Jatkopalloissa olimme huonoja ja kyllä kiperä toisen erän häviäminen selkeästi nitkautti selkärankaamme. Lopussa kulmahampaat olivat onneksi taas esillä. Menneen viikon treenit onnistuivat hyvin, eritoten yhteisharjoitus Iskun kanssa teki todella eetvarttia, jatkoi Nyström raportointia.
Voitto ja kaksi pistettä olivat ääritärkeät, kun taistellaan pudotuspelien kotiedusta. Nelossija ja sen tuoma kotietu pleijareiden avauskiekalla on se, mistä Kisa realistisesti taistelee, sillä sarjakolmonen Kuortane tuskin menettää pinnoja loppusuoralla.
Avauserässä Kisa nykäisi pienen kaulan ja piti etunsa loppuun saakka. Kauden ekaa kertaa nähtiin avauksessa Ossi Vesanen, kun OP Palomäki oli pelistä poissa. ”Opo” Vesanen raatoi hyvin ja on treenannut aktiivisesti viime viikot porukan kanssa eli hänessä on yksi jokerikortti keväälle käytössä.
Toinen eräkin meni Kisan kujlettamana varsin pitkään, mutta sitkeä KaVe tuli Vantaa Ducksin farmiavun Marko Määttäsen ja Mikael Korholan kovalla panoksella rinnalle. Erän lopussa Kisallakin oli yksi eräpallo, mutta niin vain sinnikäs KaVe hoiti maratonerän nimiinsä.
Kolmannen erän alussa KaVe antoi kunnon uppercut-iskun: taululla 5 – 0 ja Nyströmin kädet alkoivat pyöriä vaihtoruljanssin merkiksi. Mikään ei vaa’an asentoa kuitenkaan muuttanut, vaan KaVe ja mainio passari Matti Palonen virnistelivät ja Kisa murjotti.
Neloserään Nyström esikuntineen taikoi isot muutokset. Ymmärrettävästi aika lailla viime viikkojen  taakasta mm Mestareiden liigasta uupunut Anssi Vesanen otettiin penkille ja Simo Puttosesta leivottiin hakkuri. Sale Silpo tuli yypeeksi, hän oli hetken pätkää ollut sentterinäkin 3. erässä. Vaihdot onnistuivat ja kun libero Teemu Uusitalo jatkoi hyvää tekemistään (nostoprossa huikea 83), saatiin hyökkäyspelaaminenkin kuosiin. Sten Kruuda napsi pisteitä torjunnoilla, Eetu Rantasen laitalyönnit purivat Kassu Luuostarisen jakelemista passeista ja näin Kisa kampesi erän lopussa parin pisteen kaulaan ja tasoitti erät.
5. erä alkoi Kisan merkerissä, mutta puolivälissä KaVe tuli vielä rinnalle. Sitten 10 pinnan jälkeen tuli muutamia kovia suorituksia lempääläisiltä, kun taas karhulalaisten ratkaisuissa tuli enemmän suttua. Kisan 14. pinnan silpaisi Puttos-Simppa laidasta ja ottelu ratesi siis KaVen lyöntivirheeseen. Kisalaisorkesterin voitontanssi pelin jälkeen oli villi.
Tilastojen kertomaa oli Uusitalon huikean nostolukemat lisäksi muun muassa se, että Rantanen tinttasi 21 pinna, Vesanen 15 ja Ossi Vesanen teki saldon 7/+7. Pelin härkä oli KaVen Määttänen saldolla 24/+12.
KaVen peliä pyörittänyt koutsi Esa Piipari myönsi pelin jälkeen Kisan niukan paremmuuden reilusti.
– Kisa oli tiukoissa paikoissa hitusen päättäväisempi ja rohkeampi kuin me, kuului Piiparin kommentti Nyströmiä kätellessä.
Kausi jatkuu seuraavaksi Kyyjärvellä, missä Kisa ei ole voittanut koskaan. Kova kotijoukkue, hyvä yleisön tuki ja aina joskus kovasti puhuttaneet tuomariratkaisut tekevät lilliputipitäjästä vaikeasti valloitettavan. Siihen eli Kyyjärven valtaamiseen kuitenkin tähdätään ensi lauantaina, vakuuttaa RRRRR.


28.1. LeKi – Mahti 2 – 3 (25-23,19-25,27-25,23-25,10-15)

Maaningan mörkö ei vieläkään hypännyt pois kisalaisten selästä

9 – 1. Tässä karut lukemat Lempäälän Kisan ja Maaningan Mahdin välisistä 1-sarjan peleistä viimeisten vuosien aikana. Vielä, kun mainitsee Mahdin voittaneen yhdeksän viimeisintä otatusta, voi sanoa savolaisten pitävän melkoista niskalenkkiä hämäläisjääristä. Tällä kertaa Kisa oli lähellä, todella lähellä – jopa kolmea pistettä. Pelin iso kuva antaa uskon, että Mahtikin voi kaatua vielä joskus – ehkä???
– Olihan tämä meille selkeä kasvojen pesu, kun verrataan edellistorstaista kömpimistä AitRin vieraana. Vielä jäi paljon parannettavaakin, tuumi Kisa-piiska Tapani Nyström.
– Tästä on taas huimasti helpompi jatkaa haastaviin vierasmatseihin Karhulaan ja Kyyjärvelle, porukan taisteluilme oli raikas ja torjunta meillä oli todella murhaavan hyvää, komppasi toinen valkku Jani Huurne.
Pasi Seppänen (valmentaja) ja Juha Soininen (jojo) ovat pääjehut Mahdin suuruuden luojina. Herrojen kanssa on aina mukava turista ja vaihtaa ajatuksia lentsikasta ja monesta muustakin aiheesta.
– Nyt oli tappiomme hiuskarvan varassa. Peli oli mielestäni tunnelmaltaan ja tasoltaan hyvä molemmin puolin ja Lempäälässä on aika hyvä tunnelma. Oli taas sopivaa tunnetta ja säpinää, hersytteli Seppänen.
Avauserä alkoi murheellisesti Kisalle: 0 – 5 taulussa ennenkuin viimeisimmät olivat ehtineet kömpiä Hakkarin penkeille. Kisa suttasi erässä kahdeksan syöttöä, mutta nousu erän lopussa väenväkisin Mahdin rinnalle oli upea, ja kun vastustaja sähläsi eräpallon verkkoon, tuli erävoitto kuin varkain. Simo Puttonen ja Eetu Rantanen nostivat alkkarit Fedor Ivanovin ensimmäistä syöttövuoroa lukuunottamatta hyvin hyvin. Liberoksi oli tullut Arttu Linjamäki, kun Teemu Uusitalo rojui lentsuisena petissään. Linjamäki kaivoi puolustuksia ilahduttavasti ja hoiti läpi pelin nostamisenkin hyvin (52%).
Toiseen erään Kisa starttasi hyvin, oli jo Eetu Rantasen syöttövuorolla 17-16-johdossakin, mutta loppuerän vei Mahti Lasse Räisäsen ja Andrei Ankudovitshin veturoimana lukemin 9 – 2.
Kolmas erä oli pelin ehkäpä huikein. Taistelua oli joka pallossa. Sten Kruudanja OP Palomäen johtama kisalaistorjunta otti ison määrän tappavia blokkeja (koko pelissä 22 torjuntaa Mahti 10). Kisa hivuttautui pienessä johdossa yli 20 pisteen, kun hakkuri Anssi Vesanenkin sai nasakimmat paukkunsa osumaan tähän erään. Silti Mahti tuli taas yybersitkeästi ja nousi 24 – 23 eräpalloon. Sen jälkeen veti Vesanen kakkospaikalta iskunsa torjunnasta tulostauluun. Kisa oli seuraavssakin palloissa vahva ja näin yksi sarjapiste kotiutui Kisan sarakkeeseen.
Neljäskin erä oli huimaa kamppailua. Mahti horjahteli pariin kertaan lupaavasti, mutta Lasse Räisäsen kuuden pisteen syöttöputkella ja kentälle vaihdetun Ville-Erik Tarkiaisen kovilla ratkaisuilla Mahti kampeutui erän lopussa rinnalle. Muutamat hamat, kuten yksi verkkovirhe vei Mahdin voittoon ja peli eteni 5. erään.
Ratkaiseva erä oli 8 – 8-tilanteeseen asti tasainen, mutta sitten Mahti sai muutamia kovia pinnoja. Kisalle osui kolme lyöntimokaa peräkkäin, eikä kokenut ja osaava Mahti enää etumatkaansa pois luovuttanut. Ja pelin katkaisi taas kerran Mahti-kippari Lasse Räisänen, joka syötti ässän ottelupallossa.
Tilastojen uumenista kaivetaan pari asiaa esiin. Anssi Vesasen pisteet 18 ovat hyvät, mutta paljon Vammalassa ja VaLePassa treenaavan Anssin rytmit eivät aina kohdanneet Kasimir Luostarisen viskomia passeja, joten hamojakin tuli. Syöttöruudussa Vesasella oli vaikea päivä. Simo Puttosen nostopeli oli rautaista (66%) ja muutenkin Simon peli-ilme oli parasta vuoden 2018 peleissä. Eetu Rantanen palasi AitRi-notkahduksen jälkeen omalle tasolleen ja hänen huippuhetkensä osuivat 3. erän ratkaisseeseen syöttöön ja useaan tappotorjuntaan kolossaalisen Ankudovitshin iskuissa.
Pelin parhaina palkittiin Kisalta kovan keskipelin pelannut Sten Kruuda ja Mahdilta nuori passarilupaus Fedor Ivanov. Pelin sitekin puolustaja oli Arttu Linjamäki, joka sai siipikortin palkinnokseen.
Tappio on tappio, vaikka voissa paistelisi, mutta nyt tappio oli ”säällinen”. Hakkarin yleisö (161) syttyi ensimmäistä kertaa tällä kaudella, kun pelaajat antoivat parketilla kaikkensa. Kun vielä virheitä hiukan karsitaan ja saadaan yhteispeliin yksi napsu lisää, voidaan kevään ratkaisumatseja odotella hyvillä mielillä. Treeneissä tekemisen taso on saatu selvästi nousuun, tiedottaa RRRRR.


25.1. AitRi – LeKi 3 – 2 (21-25,25-20,25-21,24-26,15-13)

Himokkaampi AitRi punnersi maratonpelin voiton

Paikallispeli Aitolahden Riennon ja Lempäälän Kisan välillä kesti rapiat 2,5 tuntia sisältäen kovaa taistelua, hienoja hetkiä puolin ja toisin sekä tärkeiden pisteiden nälkää. Kahdesta tasaväkisestä porukasta nälkäisempi, suorastaan himokkaampi, oli AitRi, joka käänsi niukalla erolla pelin edukseen sankarinaan pelin nuorin pelimies 17-vuotias Aleksi Rantanen, joka pommitti 5. erässä AitRille sen 14. ja 15. pisteet.
– Pelaamisemme taso heittelehti ja muutamilla osa-alueilla ei onnistuttu. Toimivaa seitsikkoa ei tuntunut löytyvän tänään oikein mitenkään, tuumaili Kisa-piiska Tapani Nyström pelin tuoksinan jälkeen.
– Tänään nosto- ja passipelimme olivat kunnon tikissä, iloitsi puolestaan voittoisa koutsi, Riennon Ahti Viita.
Hiukan etukäteen jänskättiin, keitä farmipelaajia AitRi ottaa mukaan. Parketille ilmestyivät Akaa-Volleyn liigapojista sentteri JP Tuikka ja yypee Teemu Kuusela, jotka totta kai olivat isoja vahvistuksia omilleen. AitRin ehkäpä terävin ase oli pahasta polvivammasta pelitikkiin toipunut passari Ossi Mäkinen, joka jakeli tasapainoisia ja tarkkoja passeja tasaisesti pelaajalta toiselle.
Avauserässä Kisan vastaanotto horjui alussa pahasti, mutta Sten Kruudan patereilla ja Simo Puttosen syötöillä Kisa kiilasi erän puolivälissä ohi ja vei sen isommitta murheitta nimiinsä. Hakkuri Anssi Vesanen sai etenkin kakkospaikalta onnistumisia.
Toiseen erään AitRi sai huikean startin, kun Miikka Purasen syöttövuorolla ja pienen onnenkin ollessa matkassa isännät karkasivat jopa 10 – 1-johtoon. Kisa sai rivinsä kutakuinkin ojennukseen ja voitti loppuerän 19-15, mutta kokonaissaldo oli kuitenkin Riennon. Teemu Kuusela ja nuori hakkuri Aleksi Rantanen romuttivat näyttävimmin Kisan puolen parkettia.
Kolmas erä oli koko lailla samankaavainen, mutta nyt Riento karkasi vasta erän puolivälissä tavoittamattomiin. Kisa ei saanut missään vaiheessa tampesterelaisista otetta, Riento nosti hyvin ja hoiti side out -pallot vuorenvarmasti nimiinsä.
4. erään Nyströmin ja Jani Huurneen sekä Marko Laakson juonima troikka temmelsi kokoonpanon uusiksi. Yypeeksi jo aiemmin tullut kippari Sauli Silpo jatkoi ruudussa nostoissaan tällä kertaa haparoineen Eetu Rantasen tilalla, sentteriksi tuli Ossi Vesanen OP Palomäen sijaan, libero vaihtui Teemnu Uusitalosta Arttu Linjamäkeen ja passipelistä huolehti Jyryn passari (pelaa Kisassa kaksoisedustuksella) Jonne Haavisto aloittaneen Juuso Paanasen sijaan.
Usein vaihdokset piristävät, niin kävi nytkin. Kisa kiskasi etenkin Vesasen onnistuneiden hypäreiden ansiosta 4 – 5 pisteen kaulan. Silpo onnistui nelosleikkureissaan hyvin ja Kruudan paterit olivat purevia. AitRi nousi kuitenkin takaa ”takin jakoon” erän lopussa, kun jälleen pikkuhamat olivat Kisalla kostautua. Kisa sai eräpallon, sen AitRi hoiti, Kisa sai toisen, mutta nyt passari-Mäkinen sortui heikkoon peippiin ja Kisa sai paikan kontrata. Simo Puttonen tinttasi pallon kenttään ja yksi pinna kuittaantui tällä moukulla. Yksi pistekin saattaa olla loppuynningeissä arvokastakin arvokkaampi.
5. erässä AitRi oli kaiken aikaa hiukan kuskina, mutta ihan sinnikkäästi taistellut ja puurtanut Kisa sai etenkin libero Linjamäen inspiroimana pelin tasoitettua 13 – 13:een. Sitten nuori hakkuri Rantanen löi pallon Vesasen veljesten torjunnan käsien kautta kenttään ja kun ottelupallossa passi lipsahti antennin taakse, eikä sitä kyetty lyömään täydellä kädellä, sai Rantanen sauman lopettaa peli, minkä nuorukainen upealla itsetunnolla tekikin.
Tilastoista voi poimia AitRilta, että Rantasen saldo oli 21/+11 ja Teemu Kuuselan 17/+7. Iso käsi annetaan libero Joni Veripäälle, joka kaivoi huikealla taistelulla monta palloa maan rajasta.
Kisan tilastoissa loistaa Anssi Vesasen pisteet 23/+7, suttua tuli jonkin verran hänellekin. Ässäsyötöt voitti AitRi 12 – 5, syöttöhamat puolestaan ”voitti” Kisa 20 – 14.
– Viikon treenit näyttivät, että kuntokäyrä on nousussa. Uskotaan, että se näkyy seuraavissa peleissä. Kärsivällisesti jatketaan kautta, haasteita riittää, tuumaili kakkoskoutsi Jani Huurne.
Kisalla tammikuut ovat olleet erittäin hankalia muutamien edelliskausienkin aikana. Keväällä 2015 tuli kuusi tappiota putkeen, vuosi sitten viisi. Nyt joulukuulta on pohjalla Maaninka-häviö ja tammikuulla siis kaksi konttaamista lisää. Jatkkausia silmällä pitäen tulee miettiä tauon aikaa tarkasti, mitä tulee tehdä toisin, että pelitatsi löytyisi nopsemmin.
Voittojen tielle tulisi pikapikaa päästä, jos toki seuraavat vastukset ovat haastavia: Maaninka kotona 28. tammikuuta ja Karhula vieraissa 4. helmikuuta. Sarjataulukko sijojen 3 – 6 välillä on yybertasainen.
Tämmöistä on urheilu. Onnittelut AitRille, heille pleijaripaikka alkaa varmistua, sanoo RRRRR ja toivottaa kaikki sunnuntaina Hakkariin; siellä on taatusti kiukkuinen Kisa nähtävillä.


14.1. LeKi – Kuortane 0 – 3 (21-25,23-25,17-25)

Kuortane ja löylymestari Aaro Nikula kylvettivät kohmeista LeKiä

Paluu joulutauolta ja liki kuukauden pelitauon jälkeen on aina arvaamatonta ja täynnä kysymysmerkkejä, miten homma lähtee rullaamaan. Nyt kysymysmerkki oikeni Lempäälän Kisan kohdalta; Kuortaneen nuoria hurjimuksia vastaan Kisa oli täysin kohmeessa ja jäi ilman ininöitä hopemitalille, eikä ansainnut erävoiton puolikastakaan. Suurin selitys tälle löytyy Kuortaneen joukkueen erinomaisesta peliotteesta ja heidän 213-senttisestä hakkurilupauksesta Aaro Nikulasta, joka oli kentän kirkkain tähti.
– Nyt ei voi sormella osoittaa ketään tai mitään pelin osa-aluetta. Olimme lähtökuopissa koko ottelun ajan. Peli ei lähtenyt käyntiin missään kohtaa, eikä syttymistä saatu aikaan, aprikoi kokenut Kisa-valkku Tapsa Nyström hiukan ymmällään olevin ilmein.
Ihan lepohommissa ei joulutauko Kisalla suinkaan mennyt, vaan päinvastoin: treenejä pyrittiin ina lisäämään ja tekemisen tempoa parantamaan. Toki aikuisten miesten joukkueessa juhlapyhät ja myös arki asettavat omat haasteensa. Kompromisseja on itse kunkin pakko tehdä.
Avauserän alku näytti sataprosenttisesti pelin suunnan. Kuortaneen hurjan pitkä etukolmikko Nikula 213 cm – Matias Sosunoff 202 cm – Mikko Karjarinta 210 cm otti avaussyöttövuorolla heti luontoa pois Kisan laitaiskijöiltä. Pallo toki saatiin pois tilanteessa 4 – 0 Kuortaneelle, mutta eka erää vei jatkossakin Kuortane. Syötöt olivat heillä alkuun virheettömiä ja vaikka nostot jäivät välillä irti, kaivoi passari Joona Väänänen pallon Nikulan ulottuville ja hakkuri antoi palaa (saldo 18/+13). Välillä torjunnan yli, välillä yläkäsistä mäkeen. Kisa sai pikkuriikkisen toivonkipinän erän lopussa, mutta Olli-Pekka Palomäen hyvillä syötöillä käynnistynyt takaa-ajo tyssäsi lopulta muutamiin virheisiin.
Toinen erä oli tasainen. Rinta rinna edettiin noin 15 pinnaan asti, kunnes Kuortane repi kolmen tikin verran eroa. Toisen erän alku oli parasta kisalaispeliä, mutta silloinkaan ei kentästä palloja saatu kaivettua ja sitä kautta kuitattu henkeä nostattavia jatkopallopinnoja. Ylipäänsä Kisan jatkopallopelaaminen oli heikkoa. Kisa taisteli erän viimeisillä palloilla hurjasti hakkuri Vesas-Anssin (!!!!) ollessa paras pallonkaivaja. Nikulan korkeuksista lähteneellä vedolla erä katkesi kuitenkin ja oljenkorsi pisteisiin napsahti pokii sillä hetkellä.
Sillä 3. erään Kisa tuli lamaantuneena. 13 – 13-tilanteeseen asti erä oli tasainen, mutta sen jälkeen repesi ja Kuortane  lallatti selvään erä- ja otteluvoittoon.
Raati arvosti VaLePan riveissäkin huihkineen Vesas-Anssin Kisan ykköseksi ja ihan aiheesta. Tehot 16/+7, hyvät ja semivarmat hypärit sekä kirsikkana puolenkymmentä huippupuolustusta olivat kisalaisten parasta antia. Sten Kruuda lämmäsi kelpo 7/+5 pisteet keskimiehenä ja syöttökin Stefalla kulki hyvin. Muulla kaartilla peliotteet olivat ailahtelevampia; hyvää suoritusta seurasi huono.
Kisan tappio tiesi sitä, että taistelu sijojen 3 – 6 välillä kiristyi äärimmilleen, kun Karhula voitti pelinsä, kuten VaLePa ja siis Kuortanekin, koko nelikko on nyt neljän pisteen marginaalilla.
Kisan otteluohjelma on haastava eli peliotteiden tulee petraantua, jotta runkosarjan pronssisijalta Kisa pääsisi pleijareihin. Mutta satavarmaa on se, että tappiosta otetaan oppia ja seuraavaan koitokseen, joka on Aitolahden Rientoa vastaan torstaina 25. tammikuuta, löytyy ihan toisenmoista virtaa.
Hyvää vuotta 2018, pysykää palstalla, täältä raportoidaan LeKin voitot ja tappiot – sen lupaa RRRRR.


16.12. Mahti – LeKi 3 – 0 (25-17,25-20,25-19)

Maukas kalakukko jäi ainoaksi lohduksi Maaningan-reissulta

Maaningan Mahdin manageri ja puuhamies Juha Soininen on hieno mies: hän ojensi LeKin GeeÄmmälle ennen Mahdin ja Kisan ottelua kuuluisan kalakukkoleipurin Hanna Partasen tekemän savolaisen perinneherkun, jota koti-Lempäälässä suurella pieteetillä nautitaan. Kiitos vielä!
Siihen maaninkalaisten tarjoilut sitten jäivätkin, pelissä Mahti oli tyly isäntä’ ja näytti Kisalle kaapin paikan. Edes suurennusluupilla ei löydy jos-sanalle sijaa: Mahti oli pelissä selvästi lempääläisiä parempi.
– Meillä oli suunnitelmat ja taktiikat laadittu, ne joutivat nyt romokoppaan. Nyt emme pystyneet henkilötasolla vastaamaan vastustajan koviin suorituksiin, myönsi valkku Tapani Nyström kotipoikien kovuuden.
Avauserässä Kisa sätki Anssi Vesasen hakkuri- ja syöttöpelin turvin  jonkinlaisessa tuntumassa Mahtiin erän loppupuolelle saakka, kunnes Mahti kipparinsa Lasse Räisäsen iskuilla ja toisen yypeen eli Ilari Sivosen syötöillä meni menojaan.
Sivosen syötöt olivat karmeaa myrkkyä Kisan nostajille läpi pelin. Hyvin suunnattuja ja tuimia hyppyleijoja tuli kokeneen savolaispelurin kädestä kuin turkin hihasta. Edellisottelussa Kisan nostopeli oli betonia, mutta nyt tuli lipsuja, jos toki loppua kohti vastaanottopeli tiivistyi ja tarkentui. Toisessa erässä Kisalla oli piskuinen momentum, kun Vesasen hypäreillä Kisa kilasi 18-16-johtoon, mutta sitten loppupallot Mahti voitti tyrmäävästi lukemin 9 – 2! Nuori, vielä mopoautoikäinen passari Fedor Ivanov pelasi huikean ottelun; passit olivat tarkkoja ja syöttöruudussa nuoren miehen hypärit olivat tuhoisia.
Kolmanteen erään Kisa haki henkeä pitkältä tauolta, mutta taas erän puolivälissä Mahti nykäisi, eikä pikkujoulua paluumatkalla juhlistanut Kisa kyennyt henkisellä tasolla vastaamaan Mahdin haasteeseen.
– Meitä sarjassa edellä olevien kuuluukin olla kärjessä, he satsaavat meitä enemmän treenaamiseen ja ovat kovia tasalaatuisia joukkueita, viittasi Kisan ykkösenä palkittu hakkuri Anssi Vesanen Mahtiin ja Joensuun Hurmokseen.
– Kenenkään ei kannata harmitella sen suuremmin, syksy on ollut niin valmennuksen kuin pelaajienkin osalta tasaista, hyvähenkistä ja positiviista menoa. Me parannamme varmasti pelaamistamme kevättä kohden, alleviivasi puolestaan Sauli Silpo, Kisan kippari, lempääläisten mukavan syksyn saldoa. Silpo ei Maaningalla juurikaan pelannut, hän oli koko viikon kärsinyt flunssasta.
Ja totta Sauli turisi: kolmas sija tilastolla 10 voittoa ja kolme häviötä (kaksi kertaa Hurmokselle ja kerran siis Mahdille) on hyvä saldo. Paikka pleijareihin on saletti jo nyt, kolmannen sijan puolustaminen on kelpo tavoite loppuihin seitsemään kevättalven runkosarjapeliin.
Kisa palkitsi syksyn tekemisistä paluumatkalla bussissa seuraavat: Puuhamies-palkinto Antti Raunio, kauden tulokas Eetu Rantanen, joukkueen sytyttäjä (yleisön ja staffin yhteisvalinta) Olli-Pekka Palomäki ja syyskauden LeKi-pelaaja Simo Puttonen.
Pelit jatkuvat 14. tammikuuta Kuortaneen nuoria hurjia vastaan. Siihen saakka: levätkää hyvin, hiihdelkää ja nauttikaa joulun rauhasta, T. Iso Tonttu RRRRR.


10.12. LeKi – Riemu 3 – 0 (25-22, 25-16,25-19)

Sussiukkeri millainen nostopeli LeKiltä

Komea voitto, irtonainen peliesitys. Ja mikä huikaisevinta; Kisan aloitusten nostoprosentti oli aivan käsittämätön 78!! Monella kaudella nostopeli on ollut lempääläisten akilleen kantapää, mutta nyt ei ollut. Leikitelläänpä hiukan numeroilla: libero Teemu Uusitalon prossa oli 76, Sale Silpon 82 ja Simo Puttosen 86. Kaksi nostoa tuli senttereillekin, jotka nousivat myös hyvin.
– Nyt oli mahtavaa tekemistä nostoissa, passarilla oli kiva päivä pelata, kommentoi dataa tuottava Kisan kakkoskoutsi Jani Huurne.
Ja Kasimir Luostarinen toki nauttikin. Passeja tuli laitaan ja keskelle, neloseen ja ykköseen ja kakkoseen. Kaikkialta pallo kuoli tasaisesti. Kisan äijjjjähakkuri Anssi Vesanen takoi palloa Raisiossa VaLePan nutussa, kun Upi Sivula oli lentsun kourissa. Anssi muuten oli pääpukari Loimun möyhennyksessä ja kokosi hyvät pinnat (13/+9). Anssin paikan Kisan hakkurina otti nuori mies Tampereelta eli Einari ”Eikka” Koivisto, joka tuli Iskun farmimiehenä tuuraamaan Vesasta.
– Kivaa oli pelata, hymyili hienon ottelun läpivienyt Koivisto. Hakkurin saldo oli12 pinnaa.
Liikunnan Riemu antoi tasoitusta, kun joukkueen kaksi syömähammasta eli kokenut Jaakko Aninko ja kimmokone Veika Manninen olivat poissa.
– Harmi, kun emme saaneet parasta rosteria, jotta olisimme paremmin kyenneet Kisaa haastaa. Mutta lentis ja urheilu on tällaista, tuumi Riemun flunssainen valmentaja Jarno Huupponen.
Avauserässä Riemu roikkui parhaiten vauhdissa mukana etenkin hurjan puolustustaistelunsa ansiosta. Libero Arttu Perello ja yypee Marko Tuomela kaivoivat ilmiömäisesti palloja parketista ja näin Riemu oli parin-kolmen pinnan etäisyydellä loppuun saakka. Erän päätti Eikka Koiviston viisas isku torjunnan käsien kautta.
Toinen erä oli Kisan paras. Syötöt olivat murhaavia, erässä kisalaiset takoivat neljä ässääkin. Sten Kruuda ja Olli-Pekka Palomäki jatkoivat erinomaisia peliesityksiään keskimiehinä, molemmmat löivät tukun patereita ja napsivat isoja torjuntoja. Hienoa on sekin, että molempien senttereiden työskentely syöttöruudussa on ollut läpi syksyn hyvää luokkaa.
Pitkä tauko on ollut usein vaikea tai ainakin siltä paluu on tuottanut hankaluuksia Kisalle. Niin hiukan vaikutti nytkin olevan. Hiukan selkä suoristui erän alussa ja Riemu sai hakkurinsa Aarne Ahvenaisen kautta murjottua itsensä jo 4 – 1-johtoon, Kisa aloitti takaa-ajon, joka huipentui Sten Kruudan pitkään syöttövuoroon, jonka tuomalla pinnasumalla Kisa meni tavoittamattomaan johtoon. Peli loppui Simo Puttosen iskuun.
Erikseen kannattaa nostaa esiin joukkueen kipparin Sauli Silpon 9+-arvoinen peli. Nosto oli suorastaan jäätävä, iskuissa Silpoa ei kiinni saatu ja nähtiinpä kipparilta yksi jäätävä peippikin. Se, ettei Vätäräisten sheriffille voi antaa kymppiä johtuu siitä, että syöttökulmassa hypäri ei tällä hetkellä kulje. Kokenena pelaajana Silpo alkoikin alun takkuamisen jälkeen syöttää ”perinteistä” jalat maassa syöttöä.
Kisalla on jäljellä tänä vuonna yksi peli eli Maaningan-reissu ensi lauantaina. Sinne mennään pikkujouluhengellä haastamaan neljä pinnaa edellä oleva Mahti, jota ei juuri ole viime vuosina kyetty uhkaamaan. Kisalla on pisteitä koossa 28 kappaletta ja siis kolmossija taulukossa. Katsellaanpa, paljonko pinnoja on koossa ensi lauantai-iltana, arvuuttelee RRRRR.


3.12. Jymy – LeKi 1 – 3 (18-25, 24-26,25-18,22-25)

Jymy voitti syöttökisan – LeKi pelin

Kautta neljän 1-sarjakautensa Lempäälän Kisa on törmännyt vastustajiin, jotka panostavat taktiikassaan kaiken myrkylliseen syöttöön. Joskus taktiikka puree, joskus ei. Nurmossa Kisa sai vastaansa kotitiimin, jonka valmentaja Slobodan Krljic oli komentanut riskejä kaihtamattomaan uffaffaa-syöttämiseen. Ässätilaston voitti Jymy 15 – 9, mutta pelin kaikki kolme pistettä kairattiin kuitenkin Lempäälään. Tuskien kautta tokikin.
Syyskuussa samainen Jymy oli sarja-avauksessa lauma pohjalaisia pikkupoikia, ilman uskallusta ja uskoa voittoon. Nyt muutaman konkarin ruoskimana Jymy oli ihan eri sakki. Rohkea, röyhkeä ja riskeissään yllättävän vähävirheinen.
Kisalta puuttui yypee Simo Puttonen henk.koht menon takia ja Eetu Rantasen pelaamista haittasi edellisviikon lentsu ja ennen muuta kipeä varvas, joka esti viime peleissä loistaneen Rantasen etukenttäpelaamisen. Yypeiksi komennettiin muutaman pelin tauon jälkeen kippari Sale Silpo ja ylihuomenna yo-lakkiaan juhliva Arttu Linjamäki. Yleispelaajaosasto Kisalla on kunnossa, vaikka kaikilla nostomiehillä hankalia hetkiä olikin. Libero Teemu Uusitaloa kierrettiin, hän otti isoa tonttia nostossa ja oli hihamiesten ykkönen tänään.
– Nyt kehutaan vastustajan syöttämistä, eikä moitita omia nostoja. Kaveri piiskasi ihan verkon pintaa nuolevia hyppyleijoja välillä todella murhaavasti, nosti Kisa-piska Tapsa Nyström olematonta pipaansa nurmolaisille.
Avauserässä kaikki sujui kuin pari kuukautta sitten Lempäälässä. Kisa puhkoi heppoista nurmolaistorjuntaa, varsinkaan keskisinkoja Olli-Pekka Palomäkeä ja Sten Kruudaa ei naapuri saanut kuriin. Senttereiden käyttöä totta kai haittasi, että nostohommissa oli ongelmia. Hakkuriksi oli palannut yhden pelin hengenvedon jälkeen Anssi Vesanen Suomen Kuljusta. Vesasen saldo oli hyvä 16 pistettä, mutta itse mies rypisteli otsanahkaansa tehosaldolleen, suttua tuli lyöntipelissä kiistämättä liikaa.
Toiseen erään Krljic käski sen kuin lisätä riskinottoa ja se tepsi. Nurmon Passari Ville Kivenmäen syötöt olivat extrapahoja ja Nurmo olikin pariin otteeseen karkumatkalla. Kisan kirimistä haittasivat omien syöttöjen ongelmat. Toisen erän puoilivälissä taisi yhdellä syöttörotaatiolla tulla melkein kaikille kisalaisille syöttömoka, keskitornit Sten Kruuda ja Opa Palomäki selvisivät syöttökulmassakin parhailla mainesanoilla. Kisa nousi 17 – 14-tappioasemasa tasoihin, mutta pelin kulkua kuvaa, että sen jälkeen huono jatkopallopassi, kaksi iskua summittain päin torjuntaa veivät Nurmon taas kolmen pisteen keulille. Rutiinillaan Kisa kuitenkin klaarasi erän kotiin jatkopalloilla.
Kolmattakin erää Kisa johti jo tyyliin 14-11, mutta sitten sai Nurmon ulottuva hakkuri Matias Saviaro todellisen vitamiiniruiskeen. Hän pamautti parit ässät, ja sen perään Kisa tupelsi omia lyöntejä yli ja ohi rajojen ja hupsistakeikkaa; Nurmo johti peliä 21-14. Valkkujen vaihtoruljanssikaan ei enää auttanut, edes Ossi Vesasen debyytihetki tälle kaudelle, vaan Jymy vei erän selvästi nimiinsä.
Velhomainen valmentaja Krljic laittoi Saviaron aloittamaan neljännenkin erän ja äijjäpoika laittoi taas kehiin kaksi ässää. Kisa sai pallon kuitenkin pois ja alkoi kiskoa kaulaa. Kolmen pisteen ero oli useamman kerran, mutta aina Nurmo tuli rinnalle. Kisan side out-pelaaminen ei tänään ollut parasta laatua. Erän lopussa kuitenkin kokemus jylläsi ja peli päättyi helpottavaan Vesas-Anssin ässään, kun Nurmon vastaanotto alkoi murentua loppuhetkillä.
– Nämä ovat sellaisia painimisia, hienouksia ei nähdä, vaan rutiinista pitää kaivaa pelaamisen liekki. Vaikea peli, kuten oli viikko sitten Vilppulassa. Tänään kolme pistettä ja viikko sitten kaksi on hyvä saldo, arvokkaita pinnoja, kun helmikuun lopussa laitellaan sakit runkosarjassa lopulliseen järjestykseen, filosofoi Nyström.
Kisan parhaanan palkittiin nurmolaisjuurinen passari Kasimir Luostarinen ja ihan aiheesta. Epäkiitollista oli passarinkin pelata, mutta hyviä iskupaikkoja inttimies Luostarinen loihti. Passarin tehosaldo kannattaa mainita: 9/+6, Pisteistä moni tuli upeilla toisen kosketuksen lyönneillä.
Kisa jatkaa siis sarjakolmosena, neljän pinnan päästä kakkosesta eli Maaningasta. Joensuun Hurmos menee runkosarjan voittoon, se voidaan jo nyt julistaa. Kisasta eroa neloseen Karhulaan on viisi pistettä ja KaVe on yhden pelin pelannut enemmän.
Matsit jatkuvat, kun Kisa kohtaa sunnuntaina 10. joulukuuta kello 17 Riemun Nykäskylästä. Silloin luvassa mukavaa oheisohjelmaa ja varmasti tiukka peli. Lopuun lähetetään onnitukset naapuriseura Jyrylle, joka pullautti kakkosessa sarjakärki TuTon vieraissa puhtaasti erin 3 – 0, grattis, sanoo RRRRR.


26.11. VilTä – LeKi 2 – 3 (31-33, 25-20,20-25,25-19,7-15)

Alta tuskan ja vaivan pusertui kaksi pistettä kotiintuomisiksi

Heti ensimmäiseksi tuodaan esiin yksi fakta ja annetaan tunnustus: Tämän vuoden 1-sarja on tasainen, eikä sarjassa ole yhtään niin sanottua tumpulasakkia. Tunnustus menee ilman voittoja pelaavalle Vilppulan Tähdelle, joukkue kehittyy viikko viikolta ja on vain ajan kysymys, koska Tähti avaa voittojen sarjansa. Nyt se ei – onneksi – vielä alkanut.
Viiden erän ja kahden tunnin ja 20 minuutin uurastus tuotti Kisalle kaksi tärkeää sarjapistettä, siihen on nyt tyytyminen. Aina voidaan selitellä, ketkä puuttuivat ja olivatko pelaajien otteet millä tasolla. Peli on aina peliä ja lopputulosta tulee kunnioittaa. Sarjakolmoselle Kisalle siis kaksi lisäpojoa, sarjajumbo Tähti lihotti omaa pussiaan yhdellä pisteellä.
– Annetaan kaverille tunnustus, he pelasivat varmasti itselleen mainion pelin tähtihakkurinsa johdolla. Ei pinnan menetys sen isommin harmita, nämä sarjataulukon perusteella etukäteen ”selvät pelit” eivät sellaisia useinkaan ole, vaan voitto pitää kaivamalla kaivaa, riimitteli Kisan päävalkku Tapani Nyström.
Kisa matkasi suht’ kapealla rosterilla Pohjois-Pirkanmaalle, kun Anssi Vesanen, Toni Laine ja Tomi Perkiö olivat kukin eri syistä poissa. Avausseitsikko oli tällä kertaa seuraava: Juuso Paananen, Simo Puttonen, Eetu Rantanen, Sauli Silpo, OP Palomäki ja Sten Kruuda sekä libero Teemu Uusitalo.
Avauserä oli todellista ”hitskokkia” loppuun saakka. Tähti nykäisi johdon 14-11, jota Kisa kaventeli ja 20 pinnan jälkeen edettiin piste sulle, piste mulle-tahdilla. Kisa pääsi ensiksi eräpalloon, mutta kun kolme ensimmäistä ei tulosta tuottanut, sai Tähti saumansa erän katkoon useamman kerran. Vaaka kallistui taas Kisalle ja tuskien tie päättyi, kun Nathan Murdockin isku painui inasen leveäksi.
– Kyllä meillä oli monta katkon paikkaa aiemminkin, näki Nyström maratonerän venymisen selityksen.
Toinen erä alkoi samalla tatsilla kuin ensimmäinen. Kisalla etenkin jatkopallojen pelaaminen tökki pahasti. Välillä ei osunut passi, välillä isku meni hyvästä paikasta ihan metsikköön. Tähti pääsi tähtipelaajansa, kanadalaisammattilashakkuri Nathan Murdockin piiskaamana kaulalle, joka pysyi ja säilyi erän loppuun saakka. Oikien minkäänlaista rypistystä ei Kisa kakkoserään saanut.
– Murdockin saldo oli jäätävä: 35 pistettä tehosaldolla +18. Hän sai peräti 56 passia, joista tappoi koko lailla puolet, kertoi pelin tilastoja pitänyt Kisan apupiiska Jani Huurne vaikuttuneena.
– Murdoch pelaa väärässä sarjassa, hän olisi monelle liigasakillekin vahvistus, jatkoi Kisa-valmennus kehumista.
Pitkällä tuolla valmentaja Nyström oli pakotettu vaihtoihin: Paanasen korvasi Kasimir Luostarinen ja Puttosen tuore ylioppilaspoika Arttu Linjamäki. Hetkeksi Kisan peli tarkentuikin, 3. erä meni hiukan poikkeuksellisesti hakkurina pelanneen Sauli Silpon piiskaamana kaiken aikaa Kisan 4 – 6 pinnan kaulassa, joka kesti vaivatta loppuun saakka.
Neloserässä taas Kisan peli lopahti jostain syystä. Tilanteessa 11-9 Kisan johtaessa Sten Kruuda oli tappamassa vastapalloa, mutta käsi hipaisi verkkoon, joten lupaava karkumatka tyssäsi virheeseen. Tähti sai heti perään hyviä syöttöjä ja mennä rallatti erävoittoon, joka maistui heille hyvältä.
Viidenteen erään Simo Puttonen palasi rosteriin ja oli intoa täynnä kuin ilmapallo. Puttosen ja Eetu Rantasen syötöillä Kisa karkasi puolivälissä selvään erä- ja pelivoittoon.
– Tällä kertaa vaihdosta tuli uutta voimaa kehiin, kukin vaihtureista tuli hienolla asenteella ja meiningillä askiin, kiitti Nyström vaihtureitaan.
Nathan Murdochin lisäksi Tähdeltä loisti edellispäivänä Mestaruusliigakasteensa saanut nuori libero Voitto Köykkä, jota syötöillä toki kierrettiin hyvin, mutta puolustuksia Köykkä kaivoi useita.
Kisan pelaajien pistekunkku oli hakkurina liki koko pelin huhkinut sauli Silpo 21/+4. Muu kasti pommitti suht’ leveältä rintamalta pinnoja.
Kisan pelit jatlkuvat ensi pyhänä Nurmossa, sielläkin on luvassa ankara asennetesti, kun vastassa on otteitaan syksyn mitaan kohentaut Jymy. Silloin seuraavaa rapsaa, lupaa RRRRR.


18.11. Hurmos – LeKi 3 – 1 (25-12, 25-18,23-25,25-19)

Kivikova Hurmos jätti lempääläiset peesiporukaksi

Lempäälän Kisan lentisurhojen pisin reissupeli  osui kauden pimeimpään hetkeen. Senpä takia joukkue pyrki tekemään Joensuun-reissun niin hyvin kuin pystyi, muun muassa treenaamalla Jyväskylässä aamupäivätreenit. Mikään poppakonsti ei kuitenkaan nyt auttanut, vaan fuusiosakki Hurmos rallasi kiistattomaan kolmen pisteen voittoon.
– Maata ei myydä, eikä Hurmos sentään meidän päätä niin sekaisin pyörittänyt, että olisimme Kuusamoa kohti ajelemassa, leukaili Kisa-valkku Tapsa Nyström bussista tavoitettuna.
– Kyllä Hurmos kotisalissaan on rautainen sakki. Tässä vaiheessa eväämme ei heidän lyömiseen riittänyt, mutta onhan kautta vielä jäljellä. Ihan huipputasollemme emme päässeet, meiltä olisi vaadittu jokaiselta pelaajalta venymistä, jos pinnoille olisimme ajatelleet päästä, jatkoi Nysä-Nyström vakavammin.
Yksi jobinpostikin oli, kun luottokeskari Sten Kruuda jäi kotiin yskimään influenssan loppuysköksiään.
Vaikka yli 400 kilsan ajoreissu tehtiin niin vähän kuluttavasti kuin mahdollista, oli Hurmoksen avaus tyrmäävä. Kisa sinni sentteri Toni Laineen hyvien syöttöjen avulla vielä kohtuullisesti kymmeneen pinnaan asti, mutta sen jälkeen Joensuun pajavasarat alkoivat paukkua, etenkin Ville Louhelan hakkuroimana. Kun ruandalaissentteri Fred Musoni sai myös paterit jäämään passari Tuomas Karjalaisen loistavista tarjoiluista, meni avauserä veretseisauttavasti isännille.
Toisessa erässä kisalaisten otteet tiivistyivät. Passaamassa piipahti Juuso Paananen, yypeenä visiteerasi Arttu Linjamäki ja keskelle istutettiin kippari Sale Silpo. Koko ajan oli kuitenkin Hurmos kuskin penkillä hoputtamassa kierroksia koneeseen lisää. Latvialaisyypee Aivars Petrucevics napsi komeita iskuja kenttään ja kyllä Hurmoksen torjuntakin sekä vastaanotto pesi Kisan vastavat osa-alueet tällä kertaa selkeästi. Torjunnoissa lukemat olivat 6 Kisalle, 15 Hurmokselle. O-P Palomäki sai Kisan blokeista muutaman makeimman keskimiehenä.
Pitkä tauko ja uudet käärmekeitot nostivat Kisan taistoon pinnoista. Anssi Vesasta hakkurina vahdittiin huipputarkasti, mutta kolmanteen erään mies istutettiin ex-pelipaikalleen sentteriksi ja sieltä alkoi pinnoja herua. Sauli Silpo oli hakkurina ja etenkin vahvat nelosleikkurit siivittivät Kisan reilulle kaulalle. Myös hurjasti viime viikkoina urakoinut yypee Simo Puttonen tiivisti otteitaan kolmoserään, kuten libero Teemu Uusitalokin. Passipelissä Kasimir Luostarinen löysi niinikään hyviä jengoja tarjoiluilleen.
Kisa eteni rivakasti jo 5 – 6 pinnan keulaan, jota Hurmos imi erän lopussa pallo pallolta kiinni. 20 pisteen jälkeen edettiin pallo kerrallaan niin, että vuorotellen molemmat voittivat side outinsa, Kisan ollessa sen maagiset kaksi pistettä edellä. Lopulta tilanteessa 24- 23 Kisan parhaana palkitun Eetu Rantasen iskulla erä kääntyi Lempäälän suuntaan. Erätappio oli Hurmokselle kauden neljäs, näistä kaksi siis Kisa vastaan.
Neljäs eräkin oli alkuun tasainen, mutta Fred Musonin syöttövuorolla Hurmos kiskaisi neljän pisteen kaulan, joka säilyi loppuun saakka, vaikka jonkinlaiset ohuenohuet saumat Kisalla olisi ehkä ollut kammeta tappelemaan tuimemmin pisteestä.
– Saimme neljännessä erässä pari kolmekin torjuntaa, jotka olivat inan leveitä, näki Nyström sen piskuisen jossittelusauman.
Eli tiivistettynä: Hurmoksen lyömiseen vaaditaan täysosumapeli ja hirrrrrmuinen voittamisen kiima joka ukolta. Nyt kumpaakaan ei ylle saatu.
– Ensi viikolla kolmen treenin kautta kohti seuraavaa ottelua, ei jumiteta tätä tappiota tämän enempää, päätti Nyström puhelunsa Lempäälän bussista jossain Varkauden nurkilla.
Seuraava peli on sitten Vilppulassa nuorekasta ja peliään kovasti kauden aikana parantanutta Tähteä vastaan, siitä’ seuraavaa rapsaa, lupaa RRRRR.


11.11. LeKi – AitRi 3 – 0 (25-16,25-12,25-22)

Paikallispelin kuskina huseerasi Kisa

Heti alkuun pahoittelu ja selitys; LeKi – AitRi-ottelun rapsa tulee poikkeuksellisesti puolivuorokautta myöhässä, mutta syy sille on hyvä. LeKin joukkue aveceineen kävi syömässä Villihanhessa ottelun jälkeen ja näin rapsailija pääsi näppiksen ääreen vasta nyt isänpäivänä, josta aasinsilta sille, että onnea kaikille LeKi-papoille eli Tonille, Salelle, Anssille, Ossille, Nipelle ja Stefalle plus staffin isi-papoille.
Mutta sitten asiaan; paikallispelissä on aina oma latauksensa tai ainakin pitäisi olla. Muistissa ovat kiihkeät Akaa vs LeKi kamppailut takavuosina. Nyt kovin hurjaa latausta AitRi-peliin ei ollut, ainakaan Kisan puolelta. Rutiiniesitys riitti tällä kertaa voittoon, vain kolmannessa erässä AitRi hankasi vastaan tiukemmin.
– Kisalla oli jäätävä syöttö, näki ottelun ratkaisun AitRin puuhakas puuhamies ja sentteripelaaja Jukka Katila.
– Sellaista syttymistä olisi varmasti kaivattu enemmän, aprikoi puolestaan Kisan parhaana palkittu yypee Simo Puttonen.
Avauserässä Kisa töhri tukun jatkopalloja ja erä pysyi semitasaisena alkuun, AitRin käydessä jopa 5 – 3-johdossakin. Ex-kisalaisten yypee Miikka Purasen ja passari Juuso Rautakorven peliesityksiä seurattiin tarkasti. Purasella oli lataus tapissaan, sen näki ja aisti plus jonkin verran kuulikin. Vastaanotoissa Puranen klaarasi tonttinsa kohtuuhyvin, hyökkäyspeli sen sijaan törmäsi ajoittain Kisan hyvään torjuntamuuriin ja syöttöruudussa nuori mies koitti ”high riskillä” puhkoa Kisan vastaanottoa, jonkin kerran siinä toki onnistuenkin. AitRin parhaana palkitun Miikan saldo oli 9/-2 pisteissä. Juuso Rautakorpi edusti Kisaa nuorena kölvinä kaudella 2014 – 15, ollen Jugi Lehden kakkospassarina. Niistä päivistä Rautakorpi on kehittynyt, laitapassit neloseen ja kakkoseen olivat kantavia ja tarkkoja.
Toisessa erässä Kisa meni heti alkuun menojaan, etenkin Puttosen syötöt purivat ja libero Teemu Uusitalon nostot olivat maagisen tarkkoja, kuten oli avauskokoonpanoon nousseen Eetu Rantasenkin. Olli-Pekka Palomäki sai tukun hyviä torjuntoja, Sten Kruuda puolestaan oli ihan omissa sfääreissään paterin lyöjänä. Kun hakkuri Anssi Vesasellakin oli normipäivänsä, ei kahden ensimmäisen erän rujoja piste-eroja kannata ihmetellä.
AitRi kaivoi naftaliinista toisen erän lopussa sentteri Miika Heikkisen, joka toi ilmiselvästi henkistä ryhtiä sakkiinsa. Nelikymppinen Heikkinen muistetaan takavuosien huippumiehenä aina maajoukkueta myöten. Akaasta oli liiga-apuna Arttu Löfgren, joka ainakaan lyöjänä ei isoa lisäarvoa AitRille tuonut saldolla 2/-6. AitRin paras hyökääjä oli hakkuri Olli Kanerva saldolla 7/+2, etenkin kahdella syöttövuorolla Kanerva sai hypäreillään Kisalta pisteitä.
Kolmas erä alkoi tasaisena, jos toki parin pinnan Kisan kaulalla edettiin aina 20 pinnaan asti. Pari tiukkaa pallorallia kääntyi Kisalle, eikä Kanervan järkälemäiset syötötkään saaneet AitRia kampeutumaan rinnalle. Eetu Rantasen sivallukseen päättyi paikallispeli vol 1 tällä kaudella. Erän lopulla ruutuun tuli Kisa-kippari Sale Silpokin, jos toki itselleen oudohkolla hakkurin tontilla. Liberoinnin päätöserässä hoiti tyylillä Jussi Niemi.
– Näissä peleissä sarjataulukon voi unohtaa, mitään ennakkoluuloja ei voi olla, korosti Kisa-piiska Tapsa Nyström asenteen merkitystä.
Toinen paikallispeli käydään vuoden vaihteen jälkeen viikkopelinä, silloin AitRi marssittaa taatusti kovan nipun kentälle lukuisine Akaa-apuineen.
Ottelussa oli monemoista oheissäpinää, kuten sympaattisten Haka Gym -voikkatyttöjen mahtavat taukoesitykset, alakerran VIP-tilaisuus ja viehättävien Manse PP:n kultaleidien vierailu. Yleisöä oli paikalla 220 silmäparia!
Pelit sen kuin jatkuvat, sarjakolmosena luuraava LeKi matkaa seuraavaksi suden luolaan eli Joensuuhun Hurmoksen vieraaksi. Joensuu on menettänyt kolme erää kauden kahdeksassa pelissään, yksi niistä Kisalle, kun Kisa hävisi Hurmokselle erin 1 – 3 Hakkarissa.
Joensuussa Kisalla on yksi rooli; kiusaava haastaja. Katsotaan, kuinka käy, tuumaa RRRRR.


28.10. LeKi – KaVe 3 – 1 (25-20,26-24,16-25,25-18)

Tillilihan sitkeä KaVe kellistyi puurtamalla

Tilliliha, tuo takavuosien kouluruokaherkku. Sitkeä, venyvä ja paukkuva. Sellainen, inhottavan sitkeä ja sinnikäs,  vastustaja oli sarjatulokas Karhulan Veikot, kun se visiteerasi ensimmäistä kertaa Lempäälässä. Kisan oma peli oli puurtamista, taso ailahteli huipusta huonoon, mutta yleensä työmiehelle lopussa kiitos seisoo. Niin nytkin; tärkeät kolme pinnaa on Kisan plakkarissa.
KaVe on ollut alkysyksystä hyvä, pisteitä on koossa jo alun toistakymmentä, eikä joukkueen peliesityksen ja rosterin perusteella moista sovi ihmetellä lainkaan. Oma pelaajapakka kotkalaisilla on laadukas, joskin kapea, mutta sen paikkaavat Vantaa Ducksin liiga-avut, joita tällä kertaa edustivat Patrik Ovaska ja joukkueensa parhaana palkittu 19-vuotias Kalle Kattelus.
Kisan pöytäkirjakokoonpano oli täydet 12 pelaajaa ja: joka ukko kävi kentällä pidemmän tai lyhyemmän piustaleen. Vaihtureista yypee Eetu Rantanen tuli 3. erän lopussa kehiin, esiintyi edukseen ja sai 4. erään avauksen paikan. Eetu kiitti luottamuksesta, nosti 100%:sesti ja iski tehokkaasti plus syötti myrkyllisiä. Kisan paras pelaaja tänään: Eetu Rantanen
– Kun saa tillaisuuden, siihen tulee tarttua. Eetu teki sen tänään fantastisesti. Joskus vaihdossa olemisen tärkein elementti on kärsivällisyys, meillä on iso porukka, kaikki eivät voi olla kentällä samaan aikaan, Kisa-luotsi Tapsa Nyström turinoi pelin jälkeen syvämietteisiä.
1-sarjatulikasteensa sai myös nuori mies Pälkäneen suunnasta eli Tomi perkiö, joka kävi korkkaamassa itselleen uuden sarjatason syöttövaihdolla.
Avauserää edettiin Kisan pienessä johdossa. Libero Teemu Uusitalo ja yypee Simo Puttonen nostelivat tarkasti alkkarit, ja passari Kassu Luostarisen passeista ladottiin palloa parkettiin joka puolelta kenttää. Erän piti tasaisena Kisan syöttömokat, niitä taisi tulla avauserään veretseisauttavasti seitsemän.
Mutta lopussa syöttö kuliki, kuin Savon lahja Simppa Puttonen meni ruutuun, syötti putkeen viisi pinnaa, joista kolme ässää. Aika makea Puttos-show erän lopussa nähtiin.
Toisessa erässä Kisan heilahtelu jatkui. Karhulan kokenut passari, tamperelaisjuurinen Matti Palonen, vedätytti keskeltä patereita aina kun tilaisuus koitti. Anton Lepistö ja Lauri Lehtonen olivat yybertehokkaita kakkoserässä. Kisallakin iskupeli sujui, Anssi Vesasen tinttauksia oli kiva seurata, Sauli Silpo puhkoi nelosesta torjuntaa niin ikään hienosti, jos toki Salella oli nostossa isohkoja vaikeuksia. Niinpän walkkuwelho-Nyströn otti Arttu Linjamäen kehiin erän lopussa ja Kisa kiri taas pikkutakamatkan, joka sisälsi yhden KaVen eräpallonkin, umpeen. Eräpalloa syötti Linjamäki ja Kauhavan pikkuvallesmanni pamautti siihen paikkaan ässän!
Pitkä tauko ja KaVe teki pari muutosta kokoonpanoonsa. Kisa aloitti erän hyvin, mutta jäätyi kuin jääpuikko paukkupakkasessa ja peli karkasi kourasta ihan täydellisesti. Nostoissa sössittiin, iskuja mätettiin kaikkialle muuallle kuin oikeaan osoitteeseen. Nyström pyöritti vaihtorulettiia kuin Las Vegasin kasinonhoitaja, mutta mikään ei auttanut. Kiitso Eetu Rantasen ja vaihtopassari Juuso Paanasen, erän loppuun tuli joitakuita onnistumisia ja 4. erään päästiin kuta kuinkin hyvillä mielillä niiden ansiosta.
4. erä oli tasapäin etenemistä, kunnes puolimatkassa osui Sten Kruuda patereistaan ja torjunnoisaan pari kertaa tuhoisasti ja taisipa KaVe vähän väsyäkin, ainakin passari-Palosen parhaan pelaajan palkinto luisui ohi suun heikkojen 4. erän syöttöjen ja epätarkkojen nelospassien takia. Neloskulmasta KaVen iskut menivät kilsakaupalla rajojen ohi. Erä ratkesi Luostarisen syöttöputkeen ja Kruudan kaameaan pateriin.
– Oli klassinen peli, kaksi erää tuli kotiin ja kolmanteen erään lähdettiin jostain syystä heikolla asenteella liikkeelle. Omasta pelistä nostoon olen tyytyväinen, hyökkäyspelaamisessa on vielä työämaata, jutusteli Eetu Rantanen, joka vasta opettelee pitkän passarirupeaman jälkeen yleispelaamista.
Lokakuinen kaamossää houkutteli kohtuumukavat 138 silmäparia paikalle, kotiväestä voima pelaajiin välittyy aina – niin nytkin. Nyt Kisalla on vapaa viikonloppu edessään, ja sen jälkeen pelataan Aitolahden Rientoa vastaan 11. marraskuuta Hakkarissa, kyse on VIP-pelistä, jolloin on tapahtumaa moneen makuun. Muun muassa Manse PP:n upeat mestarinaiset ovat paikalla, ainakin muutamia, ja myös ”Hillevi” eli mestaruuspokaali. Sitä matsia ei kantsi väliin jättää, silloin voit muuten saada omaksesi LeKi-ämpärin, lupaa RRRRR.


21.10. LeKi – KyKy-Betset 3 – 0 (25-17, 30-28, 25-20)

Harvinaista herkkua; Kyyjärven ja Kalliojärven päänahat nyljetty

Lempäälän Kisa pelaa neljättä kauttaan 1-sarjassa ja näiden kausien aikana on yksi kanto kaskessa ollut yli muiden; Kyyjärven Kyky. Muistilokero kertoo, että runkosarjassa Kyky on voitettu kerran Hakkarissa ja kerran pleijareissa Kyyjärven lilliputtipitäjässä (jos toki silloin seuraneen kultaisen erän jälkeen koitti Kisalle loma), muuten juhlimisen on hoitanut Kyky ja sen karismaattinen valmentaja Hannu Kalliojärvi.
Nyt tuli muutos ja kisalaiset joivat mahlaa ja nektaria pelin jälkeen ”Hanhessa”; Kyvyltä napattiin pisteet selkein numeroin ja mikä parasta; kauden parhalla pelillä!
– En ole Kisan nähnyt pelaavan näin hyvin vuosiin, lähetti joukkueelle arvoterveiset Kisan lentopallojaoston yksi perustajista ja jaoksen ensimmäinen puheenjohtaja (vuonna 1965) Eino ”Eikka” Nieminen.
Kiitos Eikalle hienoista sanoista, kehuja sateli monesta muustakin tuutista pelin jälkeen.
– Tilastot kertovat lahjomattomasti meidä hienosta pelistä, dataili kakkoskoutsi Jani Huurne.
– Tällaista ehjää, kolme erää kestävää, pelisuoritusta ollaan odotettu. Nyt se saatiin, riemuitsi puolestaan Tapani Nyström päävalkun polleudella.
Avauserässä pelin juoni oli selkeä; Kyky yritti kaikin konstein suistaa Kisa raiteiltaan. Muun muassa arvonnassa Kyky vaihdatti puolet, mikä on aika lailla harvinaista. Kyvyn loistava passari Jussi Mäkinen aloitti jo avauserässä ankaran suukovun, jolla hän psyykkasi kisalaisia ja kannusti omiaan. Syöttöjen kohteet molemmila olivat selvät: Kyky pommitti Kisa-kippari Sale Silpoa ja Kisa puolestaan Kyvyn virolaisyypeetä Martin Lukkaa. Puolueellisin lasein katsellen voi sanoa, että Sale kesti paineen Lukkaa paaaaaljon paremmin.
Silpon syöttövuorolla Kisa kiri viiden pinnan kaulaan, jota se varjeli kuin munkki siveuslupaustaan. Simo Puttosen oivilla ratkaisuilla ja koko sakin tasapainoisella pelillä erä kirjaantui selkein lukemin Kisan piikkiin.
Toiseen erään Kyky panosti syöttöön vielä enemmän ja saikin Kisan hitusen horjumaan. Nostajia ei kannata mosia, moni syöttö, muun muassa latvialaisen Haralds Regzan hypärit, olivat tosi laadukkaita. Kyky pinni passari-Mäkisen masinoimana  muutamien pinnojen kaulassa.
Kisan kapellimestari Kassu Luostarinen ruokki laitoja tasaisesti ja piikitti keskeltäkin sopivasti. Kisa pysyi iskuetäisyydellä, kunnes Kyky kiri 24 – 22-johtoon. Vesas-Anssin iskulla pallo otettiin pois ja Puttosen syötöllä edettiin eräpalloon 25-24. Kyky otti sideoutin, mutta saman teki Kisakin. Eräpalloja yritettiin päättää voitoksi useampi, mutta aina laidasta tuli Kykyltä kova pommi varsinkin Regzalta. Tilanteessa 29 – 28 Kisalle, saatiin kaivettua Kykyn hyökkäys peliin ja passi meni Puttoselle laitaan; kansa hämmästeli, kun loistopelin pelannut Puttonen löi inan lepsusti, mutta pallo palautui uudelleen Kisalle ja Luostarinen luotti uudelleen Puttoseen; bäng-bäng ja pallo eturessuun ja maratonerä Kisalle.
Pitkä tauko on aina iso kysymysmerkki, kuinka sieltä tullaan takaisin peliin. 3. erän alussa näyttikin, että Kyky pitkittää peliä, mutta taas Puttosen ja Luostarisen ja Silpon ja Vesasen syötöillä tehtiin omia pinnoja sieltä ja täältä. Sten Kruuda ja Olli-Pekka Palomäki tekivät kovaa muuria senttereinä Kykyn lyöjille, päätöserässä torjuntoja tuli huikea määrä. Kun liberona uurastanut Teemu Uusitalo nosti kuin ”machine” ja rääpi pari kertaa puolustuspallon peliin, jotka jatkohyökättiin pisteeksi, alkoi ero kasvaa. Sale Silpo murjoi neloskulmasta vastustamattomia moukkuja, ja ottelupallon takoi Anssi Vesanen kakkoskulmasta hirvittävällä voimalla parkettiin. Voiton iloa oli kivaa katsoa.
Lempäälän sporttikauppiaslegenda Vuoris-Matti palkitsi molemmat passarit eli Kykyn Mäkisen ja Kisan Luostarisen:; aiheesta. Puttonen oli nälkäisin kisalainen ja koko parketilla esiintynyt sakki oli täyttä rautaa.
– Nyt oli tasainen peliesitys, nostopeli sujui ja puolustuksiakin tuli upea määrä, tuumi poikkeuksellisesti joukkueenjohtajan tittelillä vaihtopenkillä ollut konkari Jussi Niemi.
– Meillä on todella paljon muuttunut sakki, ottaa oman aikansa kun yhteispeli hitsautuu, kommentoi puolestaan sympaattinen valkkuvelmu Kalliojärvi Kyyjärven tilanteesta.
Pelit jatkuvat ensi lauantaina, kun pirteästi kauden avannut sarjatulokas Karhulan Veikot saapuiu Hakkarin hornankattillaan, jota tänään miehitti rapiat 150 silmäparia. Näkymisiin viikon päästä, huokuu iloinen poikanen eli RRRRR.


15.10. Riemu – LeKi 2 – 3 (25-19,19-25, 15-25, 25-23,12-15)

Uurastuksen palkkana kaksi pistettä Jyväskylästä

Kaksi tuntia ja kymmenen minsaa päälle uurastivat Liikunnan Riemu ja Lempäälän Kisa 1-sarjapisteistä. Lopulta Simo Puttosen iskulla Kisa nappasi potista kaksi ja isännille jäi lohdutukseksi yksi pojo plakkariin. Voitto on voitto, vaikka margariinissä käristäisi, mutta vähän kisalaissakkia jäi korventamaan 4. erän selkeän johtoaseman menetys.
– Eivät nämä pisteet haise tai maistu ollenkaan pahalle. Tässä sarjassa jokainen sakki pelaa hyvää lentopalloa, nytkin Riemu kairaamalla kairasi neloserässä meidän johtomme umpeen, siitä heille hatunnosto, riimitteli Kisa-piiska Tapsa Nyström pelin jälkeen.
Avauserässä Kisan nosto hiukan tökki, joten pelin aloittanut passari Juuso Paananen joutui aropupun hommiin eli juoksemaan pitkin parkettia. Toiseen erään kehiin tulivat passari Kasimir Luostarinen ja yypee Arttu Linjamäki; Kisan pelaajarosterin laajuus on tämän kauden iso rikkaus. Kisa sai erän puolivälissä nykäistyä kaulaa ja piti sen loppuun saakka.
3. erä oli Kisan parasta pelaamista. Linjamäki syötti pitkät pinnaputket, torjunta Stren Kruudan ja OP Palomäen johdolla tappoi riemulaistykkien iskuja tehokkaasti. Konkari Jaakko Aninko piiskasi vastustajalla herkeämättä omiaan, mikä sitten 4. erässä tuotti hienoa tulosta.
Kahden erävoiton jälkeen Kisa lähti hakemaan täyttä kolmen pisteen pottia, mutta edes 19-14-kisalaisjohto ei Riemua lannistanut, vaikka jyväskyläläisten nosto horjui ja huojui uhkaavasti. Lopullista kuoliniskua ei Kisa kyennyt tässä erssä Riemulle antamaan.
– Saimme nousemaankin hyvin ja jatkopallohyökkäyksiäkin taottiin urakalla, muta aina vain kaveri puolusti palloja peliin takaisin, Nyström ihmetteli vastustajan sinniä.
Pinna pinnalta Riemu hinautui rinnalle ja viimeset täplät kirjattiin kaikki Riemun sarakkeeseen.
Kirvelevän erätappion ja pinnamenetyksen jälkeen oli lähtö ratkoerään henkisesti Kisalle kova paikka. 5. erän aluksi näyttikin siltä, että Riemu korjaa koko potin, mutta Kisan hyvä henki ja voittamisen himo nostivat erän puolivälissä päätään. Vaikka loppuhetkillä tuli muutama pahaakin pahempi kämmi, muun muassa pari leijasyöttömokaa, saatiin libero Teemu Uusitalon johdolla side out-hyökkäyksiin hyvä betoni hyvillä vastaanotoila. Kun pallo poltti Riemunkin käpälissä, pääsi Luostarinen passaamaan neloskulmaan ottelupallon Puttoselle, joka savolaisen viileästi latasi kuulan vastustajan torjunnasta metsikköön ja voitontanssija oli kuin olikin Kisa.
Kakkoskoutsi Jani Huurneen tilastopaperi kertyoi, että hakkuri Anssi Vesanen tempaisi 26 pinnaa, jos toki mukaan mahtui jonniinverran suttuakin. Puttonen löi 16 pojoa, Linjamäki nosti 61%:lla ja Uusitalo 57%:lla, Palomäki pudotti naapurin iskut seitsemän kertaa lyöjän varpaille.
– Tämä oli edellisviikonlopun huikeiden Hurrikaani-ja Hurmos-otteluiden jälkeen paluu arkiseen sarja-aherrukseen. Tästä taas jatketaan ja kyllä me taas viikolla aherretaan, päätti Nyströn raporttinsa Jyväskylästä, jossa muuten viime vuonna pelattiin Riemun kanssa tismalleen sama tulos.
Joukkue lupasi ”tuplavitosiaan” juhlistavalle ”geeämmälleen” voiton lahjaksi, ja se tuli. Kiitos, kiittää RRRRR.


8.10. LeKi – Hurmos 1 – 3 (22-25,25-23,12-25.12-25)

Bensa loppui nivelistä ja vähän korvienkin välistä

Jossain päin Sisä-Suomea busseilee Joensuuta kohti loistava lentopallojoukkue nimeltään Karelian Hurmos. 1-sarjan suosikki saapui Lempäälään hegemoniaotteluun, missä kotiporukka LeKi laittoi kaksi erää kapuloita rattaisiin sen kuin kykeni, mutta 3. ja 4. erät olivat Karjalan prihojen näytöstä. Kolme pinnaa Mestaruusliigaan tavoittelevalle Hurmokselle; ansiosta. Sarjataulukon kärkisakki tosin menetti avauseränsä tämän vuoden runkosarjassa.
Kotipoikienkaan ei kannata laittaa päätä lokakuiseen lepikköön. Pari erää oli loistavaa taistelua, mutta sitten loppui kunto;  sekä fyysinen että henkinen. Edellispäivän Hurrikaani-tappelu maksoi veronsa ilmiselvästi pelin edetessä.
– Oppia saatiin. Yksi oppi oli se, että pärjäämme huippupelillä Hurmosta vastaan, mutta toinen oppi paljasti, että tuplaviikonlopun vaatimukset olivat tässä vaiheessa kautta meille liikaa, tuumi Kisan koutsi Nysä Nyström.
Hurmosta luotsaa latvialainen ammattivalmentaja Aigars Birzulis, joka teki omintakeisia temppuja muun muassa vaihdoissa kahdessa ensimmäisessä erässä. Annetaan puheenvuoro kuitenkin joukkueen managerille Marko Räsäselle,
– Kyllä me laskelmoimme, että LeKi kulutti voimia Hurrikaani-pelissä. Palautumisaika oli kuitenkin lyhyt ja me pääsimme aika lailla LeKiäö helpommalla omassa lauantain pelissämme. Hakkarin tunnelma ei petä koskaan, oli taas hyvä säpinä niin kentällä kuin katsomossakin, sympaattinen Räsänen jutusteli bussin ovella valmiina pitkään kotimatkaan.
– Siinä puoli kahden maissa yöllä ollaan Joensuussa, arvioi Räsänen,.
Avauserä oli Kisalta aivan huippuluokan peliä tilanteeseen 13 – 8. Nostot olivat ihan 100% ja passari Kassu Luostarinen jakeli moukkupaikkoja tasaisesti, ja kaikkialta kuoli. Sitten astui ensi kertaa esiin 17-vuotias Hurmoksen sentteri Mikko Räsänen. Hän pommitti Hurmoksen tasoihin, jonka jälkeen jatkettiin piste pisteeltä kohti erän ratkaisua. Kisa nykäisi vielä 22-21-johdon, mutta muutama virhe käänsi erän Joensuun suuntaan. Tilastot kertovat, että avauserän virheet olivat karusti 10 Kisalle, yksi Hurmokselle!
Toisessa erässä enteet olivat alussa huonot. Hurmoksen vuoro oli karata 3 – 4 pinnan kaulaan, jota Kisa koitti sinniä kiinni. Kurominen onnistui, kiun Sauli Silpo sai kunnon syöttöputken ja passariksi vaihdettu Juuso Paananen onnistui myös syötöissään ja röyhkeissä keskihyökkäyksissään mainiosti. Erä huipentui, kun ensiksi Hurmos-hakkuri Ville Louhela, joka muistetaan vuosikymmenen alussa Iskusta ja Sääksjärven koulun reippaana koulunkäynnin ohjaajana, latoi muutaman lyönnin ohi rajoista. Kaksi viimeisintä pinnaa Kisalle tuli, kun yleispelaaja Ville Raita latasi kahdesti pallon verkkoantenniin. Kisalle kovan kirin ansiosta erävoitto!
Tauolla nähtiin sympaattinen pikkuleidien zumbashow, jonka olisi luullut ryydittävän yhdessä maukkaan erävoiton kanssa Kisaa. Mutta kattia ja koiraa kanssa. Kopista tuli parketille yllättäen lapas-Kisa. Väsynyt, virheherkkä ja turhaan purinaan sortunut ryhmä. Missään vaiheessa eivät lempääläiset päässeet edelliserien tasolle, näin Hurmos juhli passari Tuomas Karjalaisen ja latvialaisammattilaistensa Aivars Petrucevitsin ja libero Ingars Ivanovsin johdolla.
Kisan iskut eivät tappaneet 3. ja 4. erissä juuri mistään kohtaa ja nostossakin tuntui että jalat olivat jääneet yypeiltä ja liberolta koppiin. Erät ja peli rallaantuivat Hurmokselle murskalukemin, mikä oli 177-päiselle yleisölle pettymys.
– Hurmos liunasti tä’ysin odotusarvonsa, kyllä me muut olemme tässä sarjassa heille vain haastajia, tunnusti rehtinä miehenä Kisa-luotsi Nyström tosiasiat.
Kisa matkustaa kuukauden päästä Joensuuhun, josta revanssin kaivaminen vaikuttaa tässä ja nyt, noin tunti pelin jälkeen, aika kovalta tavoitteelta, mutta urheilu ja varsinkin lentopallo on kummallista….
Kisan ykköäsenä palkittiin nostopelissä varmaa työtä tehnyt Simo Puttonen, joka oli iskuissaan pulassa hänkin Hurmos-torjunnan kanssa. Juuso Paanasen LeKi-debyytti oli lupauksia antava, tällä kaudella Kisalla on kaksi laatupassaria. Konkariosasto oli aluksi terävä, mutta hyytyivät pelin vanhetessa. Peruskuntokausi on käynnissä, joten odottakaapa helmi-maaliskuuta.
Kausi jatkuu ensi sunnuntaina Jyväskylässä Riemua vastaan. Ollaan kuulolla, sanoo RRRRR.


7.10 Suomen cup LeKi – Hurrikaani 0 – 3 (23-25,19-25,18-25).

Ei ihan Karibian Irma, mutta loimaalainen Hurrikaani riehui Hakkarin parketilla

Suomen cup mallia 2017 on Lempäälän Kisan kohdalta taputeltu juttu. Mestaruusliigalainen Loimaan Hurrikaani tuli vieraaksi ja näytti jälleen kerran, mikä on ammattilais- ja amatöörijengin ero. Kisa pelasi hyvän pelin, ajoittain jopa erinomaisen, mutta paremmalleen se ei mitään mahtanut. Kaksi kertaa päivässä treenaavan projoukkueen kovuus tuli esiin pelin ratkohetkillä.
– Kaksi erää oli meiltä oikeinkin hyvää pelaamista ja taistelua, olisiko kolmannessa erässä vähän usko sitten loppunut, aprikoi Kisa-piiska Tapani Nyström.
– Ihan odotetunlainen ottelu. LeKi tuli kaksi erää rajusti päälle, oli välissä hurmiossakin, mutta toki treenirutiinimme tuli sopivan riittävästi esiin. Kaksi erää oli yleisökin mahtavasti mukana, kolmannessa erässä tuntui hiukan helpommalta,. aprikoi Hurrikaanin kakkoskoutsi Jukka ”Jugi” Lehti, joka uurasti pelaajana 2-sarjassa Loimaan Jankon paidassa ennen cupin peliä, kun Loimaan Jankko rosmosi harmillisesti voiton erin 3 – 2 Lempäälän Jyryltä.
Hurrikaani marssitti koko parhaan arsenaalinsa ottelun avaukseen. Joukkue on kärsinyt loukkaantunismurheista ja muista takaiskuista syksyn aikana. Seitsikko; Maksim Buculjevic (Serbian maajoukkueen kakkospassari), hakkuri Antti Ropponen (Suomen maajoukkue), keskarit Karri Kutinlahti ja Matti Oivanen (ex-maajoukkuemies), yypeet Tapio Toiviainen ja Thomas Douglas-Powell (Australia maajoukkue) plus libero Jesse Mäntylä (ex-maajoukkue) on nimiltään jäätävä, ja tulee olemaan kuluvan kauden liigassa lähellä mitaleita – taas kerran.
Kisa sinni avauserässä aivan rinta rinnalla muutamaa heikompaa hetkeä lukuunottamatta. Ropposen hypärit saivat yhdessä kohtaa Kisan vastaanoton vapisemaan, mutta Simo Puttosen ja Sale Silpon sekä libero Teemu Uusitalon hihapeli tiivistyi erän aikana. Anssi Vesanen sai paljon ”ruokaa” eli passeja. Vaikka aina silloin tällöin Anssin kuti tuli omille varpaille, oli hänellä monta pinnatykkiäkin ekassa erässä. Sten Kruuda ja OP Palomäki onnistuivat plokkaamaan muutaman kerran makeasti liigalyöjien iskuja. Passari Kasimir Luostarinen juoksi, raatoi ja jakoi iskupaikkoja lyöjille, raskas rupeama passarille, mutta hyvin nuoren varusmiehen kunto kesti.
Kisa pääsi Palomäen ja Puttosen hyvillä syötöillä aina 23 – 23-tilanteeseen saakka, mutta sitten Hurrikaanin kovuus ratkaisi hienon avauserän, Puttosen viimeinen sivallus meni vain jokusen sentin takarajan yli.
Toisessa erässä Loimaa nykäisi kaulaa, mutta sinnikäs Kisa sinnitteli taas erän puolivälissä tasapisteisiin. Jokunen turpakäräjäkin käytiin, mutta jämerä päätuomari Esa Virta hoiti tuomitsemisen tasapuolisen vahvasti. Erän lopussa Tapio Toiviaisen hyvät suoritukset veivät Hurrikaanin ratkaisevaan eroon.
Pitkällä tauolla 227-päinen yleisömeri hyrisi makkara- ja kahvijonoissa tyytyväisyyttään LeKin peliotteista. Kaikki tajusivat, että ihan realismia ei ole se, että odotetaan liigajättiläisen kellistyvän. Muutama Hakkarin ensikertalainen kehaisi areenan tunnelmaa oikein vartavasten tullen sanomaan.
3. erä oli, kuten jo tuli alussa mainittua, Kisan heikoin. Mukana sätkittiin miten kuten lähinnä Hurrikaanin harhasyöttöjen ansiosta. Mitään selkäsaunaa ei siinäkään koettu, extraväläyksinä oli muun muassa Sale Silpon mahtava rullajuju torjunnan taakse ja Sten Kruudan yksi huikea tappotorjunta.
– Ehkä sen yhden erän saaminen olisi ollut kirsikka kakun päälle, aprikoi pelissä tilastoa pitänyt Kisan kakkoskassara Jani Huurnekin aivan aiheellisesti.
Kisalla on ollut neljänä syksynä cupissa vastassa liigalainen eli järjestyksessä Hurrikaani, VaLePa, Tiikerit ja Isku. Kaikki ovat päättyneet 0 – 3-tappioihin. Mutta periksi ei anneta. Cup on hieno kisamuoto, kun alempisarjalaiset saavat huipputiimit vastaansa panospeliin. LeKi on mukana kuin peräpukama jatkossakin.
– Teillä oli hieno ottelutapahtuma ja yleisöäkin oli paikalla mukavasti, kehaisi päätuomari Esa Virtakin spontaanisti, hän oli yksi Hakkarin ensikertalaisista.
Hurrikaanin ykkösenä palkittiin hurjasti keskeltä tulittanut Karri Kutinlahti. Kisalta puolestaan ”ämpäröitiin” isoimmat pisteet koonnut ikinuori ja ikivetreä Anssi Vesanen. Nälkäisin kisalainen oli kippari-Sale Silpo.
Sunnuntaina kohdataan kotona 1-sarjan suursuosikki Karelian Hurmos. Nyt on yö aikaa koota ajatukset, ladata akut ja haastaa latvialais- ja ruandalaisryyditetty Hurmos. Kisalla ja Joensuun SurVolla oli ikimuistoisia kohtaamisia muutamien edelliskausien aikana. Tuleeko parista LeKi ja Hurmos uusi klassikkoduo? Sen näkee ja kokee huomenna kellio 17 Hakkarin pyhäkössä. Sinne, usuttaa RRRRR.


1.10 LeKi – VaLePa/2 3 – 0 (25-23,25-22,25-19)

Tyrvään teräskäsien ei annettu yllättää

1-sarja jatkui Hakkarissa 157-päisen kotiyleisön silmien alla ottelulla Vammalan Lentopallon kakkossakkia vastaan. Viime vuonna VaLePa oli vielä sarjajumbo ja melkoinen pinna-automaatti, mutta ei ole enää. Sitkeästi taistelleet tyrvääläiset lähtivät kuitenkin kotimatkalle selkeän tappion kärsineenä, mutta pelipuhde oli molemmilta sakeilta varsin hieno. Ottelu yleistaso nousi korkeaksi, paikalla ollut väki näki lentopalloa eikä pölöpallon rähmintää.
– Vastustajahan lähti ilmiselvästi satatosissaan nylkemään meidän päänahkaamme. Kovalla syötöllä ja sitkeällä puolustuspelaamisella VaLePa teki pelistä meille haastavan, antoi kotikoutsi Tapani Nyström kiitosta nuorille vastustajille, jotka olivat naaranneet mukaan kaksi liigavahvistusta eli yypee Antti Karttusen ja kaksi edellistä vuota LeKissä passanneen Arttu Lehtimäen. Myös viime kauden LeKi-yypee Juuso Tulonen pelaa nykyisin VaLePan kakkosessa. Sekä Juuso että Arttu onnistuivat ex-kotisalissaan hyvin.
– Treenaan VaLePan liigasakin mukana kahdesti päivässä eli saan elää unelmaa lentisammttilaisena olosta, kertoili Lehtimäki ennen ottelua. Komeita ja erittäin tasalaatuisia passeja Artulta nähtiinkin plus myrkyllistä syöttöpelaamista.
Avauserässä Kisa rallasi Kasimir Luostarisen syöttämänä 5-0-johtoon, mutta tämän vuoden VaLePa ei murru helpolla. Karttusen ja Olli Saarenmaan ryydittämänä vammalalaiset nousivat jo 15-14-johtoasemaankin, mutta erän lopussa lempääläiset nykäisivät väenväkisin 23-19-johdon. VaLePa otti pallon pois ja Antti Karttunen syötti leijoillaan pelin tasoihin 23-23. Simo Puttosen iskulla pallo otettiin takaisin ja passari Kasimir Luostarisen peipillä erä katkaistiin.
Toisen erän kässäri oli liki identtinen. Kisa meni Puttosen syöttämänä 6-0-johtoon, jota VaLePa pinna pinnalta kiri kiinni. Kisalle osui erän loppuun pari syöttöhamaa peräperää, mutta ne VaLePa antoi anteeksi tekemällä itse kolme syöttöhassia putkeen 20 pisteen nurkilla ja Anssi Vesasen torjunnalla toinenkin setti tuli Lempäälään.
Pitkältä tauolta tulo on ollut tällä kaudella Kisalle haastavaa, sitä se oli aluksi nytkin, mutta erän puolivälissä VaLePan parin pinnan kaula kääntyi LeKin hallinnaksi Sauli Silpon kuuden pisteen syöttöputkella. Kun Anssi Vesanen sai tärkeitä ykköspaikan iskuja jäämään, erä kääntyi lopussa selkeimmin lukemin kotipojille.
– Yleisöystävällistä ja selkeää peliä nähtiin molemmin puolin. Nyt oli vähän vaikeaa valita, kumpaa kannustaisi, virnuili Kisan viime kauden valkku Harri Lehtimäki katsomossa. Yhtäältä Hapen sydän sykkii edelleen LeKille, mutta totta kai oman pojan (Arttu) edustaman seuran kannattaminen on myös tärkeätä. Hape Lehtimäellähän on mittava ura VaLePassa niin pelaajana kuin valmentajanakin.
Kisan sentterikaksiokko O-P Palomäki ja Sten Kruuda ottivat niskalenkin VaLePan kollegoistaan. Kruuda pimitti iskuja hyvin plokeillaan ja Palomäen vahvuus oli hyvissä syötöissä. Kruuda palkittiin pelin ”nälkäisimpänä” kisalaispelaajana.
Sokerina pohjalla; Pölky Kuusamon Liigapelaajattaret palkitsivat Kisan parhaana libero Teemu Uusitalon, ja aivan oikeaan osuen. Uusitalo on saanut tällä kaudella vastuuta pelaavana liberona, ja miehen nostopeli alkaa olla todella kliinistä luokkaa. Kun puolustuksiakin tulee peli peliltä enemmän, alkaa Teemu olla kovan luokan 1-sarjalibero. Kun Uusitalon tukena on mentorina ja tuuraajana konkari Jussi Niemi, vaikuttaa LeKin liberopelaamisen tola olevan varsin mainio.
Ensi viikonloppu on todellinen supertupla, kun lauantaina kello 17 saapuu Loimaan Hurrikaani Hakkariin ja heti perään sunnuntaina 8. lokakuuta mitataan 1-sarjan suursuosikki Karelian Hurmoksen vire. Huikeaa lentismannaa siis luvassa!
Olethan silloinkin mukana, kysyy RRRRR.


29.9. Suomen cup Espoo-Lentis – LeKi 2 – 3 (25-22,26-28, 18-25,25-23, 8-15)

Cupissa jatkoon – Espoo laittoi kaikki kapulat rattaisiin

Kun raportoijana on ikivanha histoorikko, käytetään kliseitä: Vaikeuksien kautta voittoon. Lopussa kiitos seisoo. Kärsivällinen saa saaliin (tai ei). Ja mitä muuta ikinäänkin on.
Mutta, 3-sarjalainen (lue; pelillisesti 2-sarjan kärkisakki) Espoo-Lentis laittoi LeKin toooooodella ahtaalle pääsystä jatkoon ja Suomen cupissa Loimaan Hurrikaania vastaan. Peli päättyi eriskummallisten vaiheiden jälkeen ja miljoonan (tuskan)hikipisaran jälkeen LeKin voittoon; jos toki ansaitusti erin 3 – 2.
Avauserässä Kisa katseli hiukan ahdasta salia, vastustajan taitavaa elätyspelaamista ja yks-kaks erä oli 5 – 6 pinnan edulla vastustajalle. Vaikka erän lopussa Kisa kiri, niiin biitsisankari Pekka Piipon ja passari Kalle Kekkosen voimin EsLe vei erän 25- 22.
Toisessa erässä Kisa pyrki terästäytymään ja teki muutaman vaihdon. Silti EsLe sinni ja sinni; Petri Parviaisen ja Marko Peltosen voimin pääkaupunkiseutulaiset tulivat ihan iholle, mutta Anssi Vesasen ja Sale Silpon ratkaisuiden ansiosta erä kääntyi Kisalle. Kolmas erä oli jo niin sanotutusti lopun alun odottelua, kun Kisa vei peliä odotetulla tavalla. Kaksi erää liki kaikki torjunnan kautta kääntyneet iskut ja ovelat ”biitsimäiset” kuikautukset olivat jääneet Kisan kenttään, mutta nyt eivät. Liberoksi vaihdosta tullut Teemu Uusitalo ja yypeet sekä jopa muutamat kerran sentteritkin ryynäsivät palloja peliin ja peli alkoi kääntyä Lempäälän suuntaan.
Mutta, mitä vielä. 4. erässä Kisa oli kuskina aina 21-17-tilanteeseen asti, mutta sitten astui esiin EsLe ja etenkin juonikkuuden keisari; EsLen passari Kalle Kekkonen. Hurmioituneet riskipassit ja loistavat syötöt käänsivät erän Espoolle.
Viides erä oli lopulta selkeä LeKin erä, siihen ei voi kukaan muuta virkkoa.
– Sellainen päättäväisyys ja tappamisen meno kuin päätöserässä meillä oli , olisi pitänyt olla koko pelin ajan. Kaikki kunnia tokikin vastustajalle. He elättivät taitavasti palloa ja löivät härskisti liian ajoissa hypänneen meidän torjuntame käsistä mäelle, arvioi vastustajaa kiittäen  LeKin valmennuskaartista Jani Huurne.
Teemu Uusitalo liberona, Sale Silpo yypeenä ja O-P Palomäki (etenkin 5. erässä) sentterinä olivat ehkäpä Kisan suurimmat onnistujat. Mutta jälleen kerran nähtiin, että lentiksessä ei voi ennakkoon arvioida liikaa sarjatasojen perusteella, kuinka peli päättyy. Pipa nousee päästä EsLen edessä, hieno esitys heiltä. Tärkeä juttu kuitenkin oli, että vaikea rasti klaarattiin, sillä ensi lauantaina 7.lokakuuta Hakkariin saapuu Liigan kiintotähti Hurrikaani Loimaalta itsensä Jugi Lehden apulaiskoutsaamana. Sitä ennen pelataan vielä pyhänä 1. lokakuuta 1-sarjapeli VaLePan kakkossakkia vastaan Hakkarissa kello 17.00.
Elämää, erotiikka ja lentopalloa, olethan mukana, sanoo RRRRR.


24.9. Kuortane – LeKi  1 – 3 (23-25,15-25,27-25, 15-25)

Kuortaneen maajoukkuemullikat laitettiin ruotuun

Lempäälän Kisa nappasi kauden toisen voittonsa pahaakin pahemmasta paikasta eli Kuortaneen urheiluopistolta, jonka kotiareenaa isännöi 19-vuotisten maajoukkue. Kisalla oli edelliskaudelta muistissa, kun Kuortaneen maajoukkuemullikat kurittivat syksyllä Kisaa kuin vierasta skaa, joten nyt saatu revanssi maistuu mansikalta, joka on kuorrutettu kermavaahdolla.
Kisa koki ennen peliä takaiskuja, kun libero Teemu Uusitalo ja sentteri Toni Laine viruivat seslongin pohjalla kuumeessa. Vpk-keskari Ossi Vesanenkin koki saman kohtalon, ja kun Opa Palomäki oli maanpuolustushommissa, olikin kuuluisalla sentteriseuralla uupelo keskimiehistä. No silloin, kun Kisalla on hätä, löytyy Vätäräisten periltä mies nimeltä Sauli ”Iso-Äs” Silpo.
Valkku-Nyströn ehdotti Salelle paluuta nuoruuden pelipailalle, Sauli sanoi ”kyllä käy” ja kyllä sitten kävikin. Silpo oli yksi Kisan suurimmista sankareista, hän napsi torjuntoja ja vetäsi pari pystysuoraa pateriakin, mutta etenkin syöttöruudussa kävi käsi kuin polkukäyttöisellä Singerin ompelukoneella; tasaisen tappavasti. Esimerkiksi neljäs erä ratkesi Silpon syöttöputkeen heti erän alussa, kun Kisa rallatteli tiukasti hävityn kolmannen erän jälkeen isolle karkureissulle.
Korkealle nouse pipa päästä myös joukkueen nestorin eli 42-vuotiaan Jussi Niemen edessä. ”Nippe” Niemen kanssa oli sovittu täksi kaudeksi myös ”vpk-sopimus” eli mies treenaa aktiivisesti, on mukana peleissä kun tarvitaan ja heti alkukaudesta tarve tuli. Ikiketterä Niemi on puolustusekspertti, mutta kyllä Kuortaneen leijasyötötkin hyvin nousivat. Itseluottamushan mieheltä ei lopu koskaan, se tarttuu muihinkin, kuten Kuortaneella heikoilla hetkillä nähtiin.
Avauserä oli numerollisesti tasainen, mutta vain siksi, että tilanteessa 24-19 Sten Kruudan karsea tappopateri meni 10 senttiä leveäksi sivurajasta. Sen jälkeen tuli yksi Kisalle lyöntihuti ja Kuortane sai parhaan aseensa eli syötön toimimaan. Tilanteessa 24-23 pääsi Kruuda uudelleen paterille ja se oli erälle kaputt.
Toinen erä oli murhaavaa Kisalta osalta. Oma syöttö kulki loistavasti ja nostopeli oli ihan kupissa. Niinpä lempääläisillä oli vaivaton työ lukea vastustajan peliä, ja erä ratkesi isoin lukemin.
Pitkä tauko ja taas kävi sama ilmiö kuin viikkoa aiemmin Nurmo-ottelussa. Hiukan oma selkä suoristui ja toisaalta selkä seinää vasten pelannut taitava vastustaja paransi. Ja kun Kuortaneen valkku, monelle tuttu tamperelaiskoutsi Pasi Palonen, haukkua naputti omilleen kuin ”lintukoira salolla” sai Kuortane nypättyä 19 – 19-tilanteesta itsensä etumatkalle ja eräpalloon, jonka Kisa sinni tasoihin ja vielä 25 – 25-tilanteeseen saakka. Sitten torjunnan tulkintatilanne kääntyi Kuortaneen eduksi ja erä katkesi.
Neloserään Kisa tuli puhkuen tulta. Ote napattiin heti Hämeen suuntaan ja Pohjanmaa värähteli. Kun peli repesi 10 – 4:ään, alkoi nuorten miesten usko hiipua. Pelin ratkettua, oli lempääläisten puolella kenttää hubaa.
– Porukka antoi kipparilleen kopissa aplodit, tämmöistä joukkueen eteen venymistä arvostan suuresti, kun Silpo ilman mukinoita pelasi keskarin tonttia. Kolmannen erän ratkaisuksi täytyy nostaa Kuortaneen poikien pari ylikylän kenttäpuolustusta, mutta saimme sen erän häviöstä sisua seuraavaan settiin, riimitteli Kisa-koutsi Nysä Nyström ääni innosta väristen.
Kisan rosterissa pelasi kaksi Kuortaneen urheilulukion kokenutta pelimannea eli passari Kasimir Luostarinen ja yypee Arttu Linjamäki. Molemmat nauttivat pelaamisesta ex-kotisalissaan suuresti.
– Kyllä omasta pelistä täytyy itselle ysin pintaan numeroksi antaa. Oli hieno päästä ekaa kertaa LeKi-paidassa irti juuri täällä, hehkutteli Arttu Linjamäki iloisena. Linjamäki on kotoisin puukkopitäjä Kauhavalta, tuli Tampereelle Iskuun pelaamaan 1-sarjaa rapea vuosi sitten ja nyt hän edustaa Iskun lainamiehenä siis Kisaa tämän kauden.
Kuortaneen sakissa kiinnittyi huomio noin 213-senttiseen Aaro Nikulaan, joka huimi iskuja hiimista korkeuksista ja syötöissäkin oli erikoista jengaa. Joonas ”Juuson-veli” Tulonen sai napakoita lyöntejä tukun LeKi-kenttään ja mainitaan vielä nimi Väinö Rahko Kuortaneen sakista, joka esiintyi hienosti edukseen. Näistä pojista, ja varmasti joistain muistakin, kuullaan vielä. Kuortaneen luolaan jättää moni sakki pisteet tällä kaudella.
– Kyllä me muistimme viime vuoden selkäsaunan hyvinkin tarkasti. Siksipä kolme pistettä maistuvat nyt mainiolle, kuittasi peliraportin loppuunpuhutuksi Nyström.
Seuraavaksi Kisa kohtaa Hakkarissa sunnuntaina 1. lokakuuta sarjan vahvasti aloittaneen VaLePan kakkosen. Hakkariin saapuu silloin nuoria miehiä ja varmasti joitakuita välivahvan liiga-VaLePankin ukkoja. Sitä ennen pelataan myös Suomen cuppia, jossa Kisa kohtaa konkaripainotteisen Espoo-Lentiksen vieraissa perjantaina 29.9. Pysykää kuulolla ja silmällä, pyytää RRRRR.


Kausi alkuun maistuvalla kolmen pisteen voitolla

16.9. LeKi – Jymy 3 – 0 (25-11, 25-14, 28-27)

Pitkin Ylä-Savoa ja Pohjois-Karjalaa myöten on oltu kummissaan, kun (surullisen)kuuluisasta RRRRR:stä ei ole bittiavaruuden puolella kuulunut mitään LeKin alkusyksyn tapahtumista raportoimassa. No, tauko tekee terää ikämiehelle ja tauon aikana toivottavasti kynäkin on terävöitynyt – päätelkää itse,
Mutta sarjakausi avattiin ennätysaikaisin 1-sarjassa, kun ”nurmoolaiset” ajelivat Pirkanmaalle kohtamaan aika laillakin uudistuneen LeKin. Kaksi erää mentiin kiakkotermeillä sanottuna yhtä maalia, mutta kolmanteen erään Nurmon Jymyn junnut + yksi aikamies kaivoivat tappeluilmeen esiin ja se oli kireä. Kuitenkin kiistaton 3 – 0-voitto 212 katsojan silmien alla oli päivän saldo, eikä hassumpi saldo ollutkaan.
– Kaksi erää pelasimme tänään mainiosti, jossain vaiheessa, kun pelimme vielä kehittyy, kestää vieteri kaikki kolmekin erää, tuumi avausvoittonsa Kisan pääpukarina kuitannut Tapani Nyström viileänä.
– Pitkällä tauolla tapahtuu monta kertaa kummia asioita, niin nytkin. Kaverilla, kun alkoi onnistua, tuli meille suorittamiseen pakottamisen makua, sanoi puolestaan Kisan konkariosaston Anssi Vesanen.
– Se saatiin, mikä pitikin: kolmen pisteen voitto. Kolmannen erän tappeluvoitto antoi meillekin jatkoon evästä, mikään ei ole selvää ennenkuin tuomarin pilli vislaa pelin päättyneeksi, filosofoi kippari Sale Silpo.
Peli alkoi Kisan kannalta aika lailla nappiin mennen. Nurmon junnut jänskäsivät ja tekivät kaameita virheitä. Simo Puttosen ja Kasimir Luostarisen syötöt purivat, torjunnat ottivat tarkasti vastustajan lyönnit ja ero kasvoi ja kasvoi.
Toisessa erässä Nurmo roikkui noin kolmen pisteen päässä lähinnä hakkuri Matias Saviaron hyvillä iskuilla, mutta erän puolivälissä taas Luostarisen syöttövuoro oli Nurmolle kohtalokas; Kisa karkasi ja meni taas 11 pinnan erolla menojaan. Puttosen nostopeli oli erehtymätöntä. Patereista Sten Kruuda ja Toni Laine saivat tappoja, Sale Silpon nelospaikan iskut olivat tuhoisia ja hakkuri-Anssikin tinttaili kerta toisensa jälkeen kovia iskuja. Liberon tontilla Teemu Uusitalo nosti hienosti, hän sai pelastettua puolenkymmentä puolustuspalloakin.
Erätauolla oli yleisössä vallalla tutut puheet kahden selkeän erän jälkeen tyyliin:  ”isät vastaan pojat” ja ”nopea peli tulossa, laitoin jo saunanlämmityspyynnön menemään”.
Mutta kissanvillat. 1-sarjassa ei koskaan ole itsestään selviä pelejä. Jokainen joukkue osaa ja kykenee pelata hyvää lentistä, on treenannut ja fyysisesti pelaajat täyttävät urheilijan mitat. Nurmon nostopeli tiivistyi noin sataprosenttia, passari (joukkueen ykkösenä palkittu) Ville Kivenmäki alkoi pelata rohkeasti sieltä ja täältä ja alussa ujostellut Patrik Hakamäki alkoi latoa palloa Kisan torjujien käsien läpi. Nurmo meni johtoon alkuerässä, meni uudelleen keskivaiheilla ja vielä kerran erän lopullakin, vaikka Kisallakin hetkensä oli ratkaista erä ja peli. Pikkuhasseja tuli kisalaisille, muun muassa syöttöruudussa ja jokunen iskukin suttaantui omasta kädestä ohi rajojen. Sekavan erän ”kruunasi” kaksi vihellettyä käsittelyvirhettäkin lempääläispelureille.
Eetu Rantanen tuli kentälle Silpon paikalle ja syötti monta monituista pistettä. Puttosen korvasi erän lopussa Arttu Linjamäki, jonka pari raakaa iskua erän ratkohetkillä olivat tärkeän purevia. Nurmolla oli kaksi eräpalloakin, mutta niistä selvittiin, osin onnellakin – myönnetään.
Peli ratkesi, kun Kisan ykkönen syöttöruudussa – Kassu Luostarinen – latasi verkon kautta ässän. Hyvä mieli purkautui koko sakin mainioihin voitontansseihin.
Kisan parhaana palkitttiin pyttykerhon (lue: Tommi Roininen) toimesta mainio mies Kuopion suunnasta; Puttosen Simppa. Nurmolta siis passari Ville Kivenmäki. Siipikortin kuittasi lennokkaista suorituksista Kassu Luostarinen.
Pelin yksi kohokohta kannattaa vielä mainita: päätöserässä vastustajan neloskulman lyöjä peippasi torjunnan taakse, josta sen perhosen keveydellä ja gepardin notkeudella ryynäsi peliin takaisin itse Vesas-Anssi. Luostarinen jakoi ”Anselmuksen” puolustuksen jälkeen pallon Puttoselle laitaan ja bäng-bäng-bäng; pinna LeKille.
Loppukaneeetit;
– Viimeinen erä antoi uskoa ja lyhensi meidän kotimatkaamme, Nurmon kakkoskoutsi Ari Perämäki mietti.
– Kausi on nyt korkattu, pelejä on paljon jäljellä, kolmen pisteen saldolla on kiva jatkaa, sanoi Nysä Nyströn ja pyöritteli GM:n antamaa Puolasta tuotua lahjusta kourassaan muikea ilme naamallaan.
Matka jatkuu. T. Teidän RRRRR

Vilppulan-turnauksessa kaksi voittoa ja yksi tappio

10. syyskuun 2017

LeKi viimeisteli pelivirettään tulevaa sarjakautta lauantaina 9.9. Vilppulassa pelatussa neljän joukkueen harjoitusturnauksessa. Kolmesta pelistä Kisa voitti kaksi ja hävisi yhden, ja sai reppuunsa roimasti kokemusta, pelituntumaa ja yhteishenkeä.

LeKi-Tähti 3-0 (25-12, 25-14, 15-11)

Turnaussysteemi oli, että jokaisessa pelissä pelattiin kolme erää tuloksesta riippumatta, kolmas lyhyenä 15 pisteeseen. Turnaus alkoi mielenkiintoisesti, kun Vilppulan molemmat passarit olivat kipeinä. LeKi tarjoutui auttamaan, että saadaan kunnon peliä aikaan. Niinpä Juuso Paananen pelasi Tähdellä Kisaa vastaan.

Tähti-peliin LeKi lähti kuusikolla Luostarinen, Perkiö, Linjamäki, Rantanen, Kruuda, Palomäki ja liberona Sokka. Peli soljui alusta asti mukavasti ja selvä tasoero joukkueiden välillä oli havaittavissa. LeKi oli fyysisempi, lyöntikorkeudet ylivertaisia ja torjuntapeli parempaa. Niinpä Tähdelle ei juurikaan saumoja pelissä ollut.

Etenkin Eetu Rantanen oli rajussa vedossa. Mies sopeutuu koko ajan paremmin laiturin paikalle, ja paukutteli rajaa pitkin upeita moukareita. Sten Kruuda pelasi kauden ensimmäisen pelinsä ja oli heti verkolla kuin kukko tunkiolla.

LeKi-KyKy 1-2 (21-25, 21-25, 15-13)

Toisessa pelissä Kisa kohtasi kestomenestyjä Kykyn, jonka joukkue on muuttunt rajusti viime kaudesta. LeKi lähti peliin melko uudella porukalla, kun kuormituksen tasaamiseksi yksi autolastillinen pelaajia saapui paikalle vasta toiseen peliin.

Kisan kuusikko oli Luostarinen, A. Vesanen, Silpo, Puttonen, Laine, Kruuda ja Uusitalo liberona. Kykyllä passasi Oulun Ettasta tuttu Jussi Mäkinen, ja hyvin passasikin. Mies oli loistovedossa ja suurin yksittäinen syy pelin lopputulokseen. Kykyllä oli myös kaksi ulkomaalaisvahvistusta riveissään.

Avauserää Kisa johti jo 19-14 pelaten hyvää lentopalloa. Mäkinen kuitenkin otti Kykyn reppuselkään ja halusi erävoittoa enemmän. LeKin koutsi Tapsa Nyström tuumikin, että vielä ei tulos ole tärkeintä, vaan pelin saaminen uomiinsa.

Toisessa erässä Kyky pelasi todella vahvasti, nosto oli rautaa ja pateripeli puri. Kisan oli vaikeaa saada säröjä keltapaitojen side out -peliin. Puolivälin jälkeen Simo Puttonen kuitenkin sytytti LeKin ja toi pelin tasoihin. Parhaillaan pelissä oli kova latinki ja fiilis, mikä takaa tulikivenkatkuisia pelejä joukkueiden välille runkosarjassa.

Kyky kuitenkin otti LeKin nousun jälkeen heti pari pinnaa putkeen ja ratkaisi erän. Kolmannessa LeKi oli alusta asti pari pinnaa edellä, ja vei tynkäerän, mikä varmasti teki hyvää henkisesti, saada yhdeltä ennakkosuosikilta jo tässä kohtaa niistettyä erä.

LeKi-Riemu 3-0 (25-19, 25-20, 25-12)

Riemu-peliin Kisa lähti taas hieman uusitulla ryhmityksellä: Paananen, A. Vesanen, Rantanen, Linjamäki, Laine, Palomäki ja liberona Uusitalo. Pelistä oli jo havaittavissa pitkän päivän rasitukset, taukojen tekemä jähmeys sekä illalla odotteleva saunailta.

Kisa kuitenkin pystyi pitämään huumorin ja peli-ilmeen hyvässä moodissa ja selvitti matsin ilman suuria notkahduksia. Etenkin passari Paanasen otteet miellyttivät: hän oli jo urakoinut kaksi peliä Tähden paidassa. Mies palkittiinkin urheiluhengestä ja hyvistä otteista kentällä LeKin turnauksen karhupelaajana!

KUVIA


Akaa vei harjoitusottelun mukavan yleisömäärän edessä

02. syyskuun 2017

Kisa avasi kotipelit yleisön edessä harjoituspelillä Akaa-Volleyta vastaan. Ensimmäinen todellinen mahdollisuus nähdä Kisan joukkue pelitouhuissa sekä uuden liigajoukkueen vireen testaaminen toikin Hakkariin mukavasti väkeä, kaikkiaan 142 katsojaa. Pelin voitti Akaa-Volley 3-1 (25-18, 25-21, 18-25, 25-16).

LeKi lähti peliin seitsikolla Luostarinen, Silpo, Puttonen, Laine, Palomäki, Perkiö ja Uusitalo. Kokoonpanosta puuttuivat Anssi Vesanen ja Sten Kruuda. Akaa sai mukaansa tuoreen hankinnan Antti Poikelan, joka osoitti illan aikana kovan vireensä etenkin hyökkäyspuolella.

Neljästä erästä kolme edettiin hyvin tasaisesti, ja ratkaisu tuli melko identtisellä kaavalla: hieman ennen 20 pistettä jompi kumpi repäisi ja etumatka riittii loppuun asti. Aivan viimeisille palloille ei missään erässä menty. Akaa vei kaksi ensimmäistä ja Kisa kolmannen kaavan mukaan.

Neljännen erän Akaa ratkaisi jo aikaisin, kun Ossi Heinon syöttövuorolla vierailija karkasi tavoittamattomiin.

Molemmat valmentajat Tapsa Nyström ja Lauri Tihinen antoivat peliaikaa laajalle miehistölle. Kumpikin pelasi kaksi ensimmäistä erää ns. ykkösnyrkillä, minkä jälkeen kokoonpanot muuttuivat lähes täysin molemmilla.

Ottelu oli molemmille erittäin hyvä tilaisuus saada kovia suorituksia ja pelinomaista harjoittelua. Kisalle haaste oli astetta kovempi 2-sarjavastuksien jälkeen, mikä teki todella hyvää. Myös Akaan leiriss oltiin tyytyväisiä pelin antiin.

– Olen oikein tyytyväinen harjoituspelin antiin, uskon että molemmat saimme siitä irti sen mitä haimme. Pelillisestikin olen tyytyväinen. Täytyy nostaa esiin Simon hyvä esitys, samoin Tomi Perkiö pärjäsi hyvin hakkurina kovassa paikassa, Tapsa Nyström analysoi.

Kisa pelaa vielä ennen sarjakauden alkua harjoitusturnauksen Vilppulassa ensi lauantaina. Siellä joukkue saa kolme kovaa peliä tulevia 1-sarjavastustajia Tähteä, Riemua ja Kykyä vastaan. Runkosarja alkaa 16.9. kotipelillä Nurmon Jymyä vastaa.

KUVIA OTTELUSTA


Peli loksahtelee hiljalleen – LeKi-Jyry 3-1

28. elokuun 2017

LeKi kohtasi toistamiseen Lempäälän Jyryn treenivuorolla pelatussa treenipelissä. Tällä kertaa LeKi oli parempi erin 3-1 (25-23, 22-25, 25-21, 25-16).

Kisa lähti peliin yhdeksällä pelaajalla. Muutama työ- ja sairastapaus sekä EM-kisareissu Puolaan verottivat LeKin pelaajistoa.

Hieno asia oli Anssi Vesasen kauden ensimmäinen peli, sillä Vesanen ei päässyt Pälkäne-peliin. Treeni treeniltä ja peli peliltä yhteispeli Vesasen ja passareiden kanssa paranee, kuten myös muiden pelaajien kanssa.

Keskitorjujavajeesta kärsineen LeKin keskareina uurastivat O-P Palomäki ja Simo Puttonen. Kasimir Luostarinen aloitti ja Juuso Paananen lopetti pelin passarina. Yleispelaajina heiluivat Arttu Linjamäki ja Eetu Rantanen, liberona Teemu Uusitalo. Toisena hakkurina Vesasen kanssa pelasi Tomi Perkiö.

Pelin edetessä etenkin yleispelaajat pääsivät peliin paremmin mukaan ja antoivat pallolle kättä komeasti. Myös torjuntapeli ja puolustuspeli olivat hyvällä mallilla.

Jyry pelasi vahvan pelin laittaen Kisan ajoittain ahtaalle. Toisen erän voitto oli ansaittu jyryläisiltä. Etenkin puolustuspeli on oranssimustien vahva alue, myös tänään. Passarina Jonne Haavisto pyöritti peliä mallikkaasti ja libero Riku Nissilä esitteli akrobaattisia puolustuksia.

Peli oli treenivuorolla pelatulle kamppailulle ominaisesti melko ailahtelevaa ja suurin kipinä ei roihahtanut vielä liekkiin. Kisa pelaa tällä viikolla toisen harjoituspelin, kun Akaa-Volley saapuu torstaina Hakkariin. Peli alkaa klo 18 ja otteluun myydään lippuja.

Pelaajarintamalta myös yksi uusi uutinen. Kisan treeniringissä ollut Miikka Puranen ei jatka enää LeKin rosterissa. Puranen oli Aitolahden Riennon mukana harjoitusottelussa Iskua vastaan viime viikolla, mutta virallista sopimusta ei Purasella ole vielä minnekään LeKin tietojen mukaan. Purasen poistuminen lähti pelaajan halusta. Kisa kiittää Miikkaa alkukaudesta ja kovasta asenteesta treeneissä!


Kisa avasi kauden äijämäisellä energialla Lukkoa vastaan

18. elokuun 2017

Kauden ensimmäinen todellinen harjoituspeli Pälkäneen Luja-Lukkoa vastaan päättyi LeKin 5-0 (25-23, 25-17, 25-20, 25-21, 15-13) voittoon. Tulos ei kuitenkaan ollut pääasia, vaan pelillinen ilme ja monipuolinen peluutus sekä laajat onnistumiset.

Tapahtuma oli oiva, Pälkäneen saliin oli ahtautunut useampi kymmenen silmäparia ja jouduttinpa katsomoon hakemaan lisää tuoleja kesken pelin. Yhteistyö farmijoukkueiden kesken alkoi siis loistavasti!

LeKi lähti peliin seitsikolla Kasimir Luostarinen, Tomi Perkiö, Sauli Silpo, Simo Puttonen, Toni Laine, Olli-Pekka Palomäki ja libero Teemu Uusitalo. Tuoreesti sopimuksen tehnyt Puttonen teki siis virallisen debyyttinsä Kisa-paidassa. Lue lisää Simon sopimuksesta.

Uusien pelaajien mukanaan tuoma virta ja energia näkyivät kentällä. Avauserä meni hieman totutellessa matalaan saliin ja uusiin pelikavereihin, mutta sitten alkoi rullata. Etenkin Palomäen ja Puttosen ilmeet kielivät asenteesta ja peli-ilosta!

Ehkä illan huojentunein mies oli Kisa-hakkuri Tomi Perkiö. Anssi Vesasen poissaolon vuoksi Perkiö sai näyttöpaikan avauksessa. Tomi on Lukon kasvatti, josta siirtyi täksi kaudeksi Kisaan. Vaikka alkupallot menivät jännityksen piikkiin, alkoi tatsi hiljalleen löytyä ja reikiä moukaroitua Pälkäneen puolustukseen.

– Mielestäni en ennen peliä jännittänyt normaalia enempää. Ei vain alussa lähtenyt ollenkaan sujumaa. Onneksi hiljalleen alkoi omakin peli kulkea, Perkiö tuumi.

Kisa antoi kaikille 11 pelaajalle peliaikaa, kahden erän jälkeen vaihtuivat kehiin Juuso Paananen, Arttu Linjamäki ja Eetu Rantanen. Myös toinen libero Jussi Niemi sai peliaikaa. Taas uusien miesten myötä peli hetken etsi uomiaan, mutta natsattua kohdilleen hallitsi Kisa peliä selvästi.

Lukko esitti ajoittain todella vahvaa syöttöpeliä sekä mukavia torjuntoja. Lukon parhaana palkittu hakkuri Ville Järnvall esitti upeita lyöntejä. Kisan treeniringissä mukana olevat Joni Sokka ja Miikka Puranen esiintyivät Lukon paidassa.

Voiton ja hyvän ilmeen myötä Kisan on hyvä jatkaa pre seasonia.

Kuvia Pälkäne-pelistä


LeKi ja Jyry treenailivat pelin merkeissä

07. elokuun 2017

LeKi ja Jyry pelasivat maanantaina 7.8. treenipelin joukkueiden harjoitusvuoroilla, ja ottivat yhteen viiden erän verran. Rennossa tunnelmassa molemmat joukkueet pyörittivät kokoonpanojaan ja hakivat pelituntumaa kesän jälkeen.

LeKillä kokoonpanossa oli yhdeksän miestä. Pelin isoin tarkoitus oli nähdä uudet pelaajat pelinomaisessa tilanteessa. Ainoastaan Ossi Vesanen pelasi viime kaudella Kisa-paidassa.

LeKi voitti epävirallisen harjoituspelin 5-0 (25-18, 25-21, 25-16, 25-21, 25-22).