Otteluennakot 2018-2019

Ennakko: 2. puolivälierä KyKy-LeKi 17.3.

16. maaliskuun 2019

Mitä: Ratkaiseva puolivälierä Kyyjärven Kyky – Lempäälän Kisa

Missä: Kyyjärven liikuntahalli

Milloin: sunnuntaina 17.3. klo 18

Ottelusarjan tilanne: LeKille 1-0

Edelliset kohtaamiset – joukkueiden historia

13.10. KyKy-LeKi 0-3
20.1. LeKi-KyKy 2-3
16.3. LeKi-KyKy 1. puolivälierä 3-2

Joukkueet ovat kohdanneet pudotuspeleissä kerran – heti Kisan avauskaudella 2014-15. Silloin välieristä KyKy eteni finaaleihin kultaisen erän 16-14 voiton jälkeen. Viiden kauden aikana keskinäiset pelit ovat päättyneet KyKylle 8-5 ja eräsuhde KyKylle 30-24, kun lisätään lauantain ensimmäinen puolivälieräpeli laskuihin.Pudotuspelisysteemi

Kahdella voitolla välieriin. Voittojen ollessa tasan, pelataan kultainen erä 25 pisteeseen. Toinen osaottelu sunnuntaina 17.3. klo 18 Kyyjärvellä.

Lähtökohta

Kisa voitti avauspelin 3-2.Tällainen oli avausottelu
Avauspelin ennakossa laajemmin arviointia voimasuhteista, tässä ennakossa keskitytään enemmän ensimmäisen ja toisen osan ratkaisuhetkiin.

Avauspelin parhaina palkittiin LeKin Jyri Niemi ja KyKyn Aivars Petrusevics. KyKy lähtee peliin selkä seinää vasten, kun Kisa nappasi avausvoiton kotikentällään. LeKi oli Hakkarissa avauserän jälkeen hieman niskan päällä, kunnes neljännessä erässä Mikko Väliahon syöttöputki muutti pelin luonteen. Molemmilla on varmasti parannettavaa, ja lauantain tiukkaakin tiukempi peli osoitti, että tuskin sunnuntainakaan kumpikaan pääsee rallattelemaan.

Pääpointti

Vastaanotto. Avauspelissä nostopeli meni melkolailla tasan. LeKi tosin voitti ässät. Molemmilla muutama superpaha syöttäjä, joten nostopeli saatava tasaiseksi. Hyvän noston kautta joukkueet saavat monipuolisen hyökkäyspelin käyttöönsä, joten nostopuolella ratkaistaan paljon.

Kokoonpanot

LeKin kokoonpano
KyKyn kokoonpano

Ensimmäisen puolivälierän avauskokoonpanot

LeKi: Kasimir Luostarinen, Petteri Friberg, Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen, Sten Kruuda, Teemu Koivunen ja Jyri Niemi.
KyKy: Martins Jansons, Tuomas Sillanpää, Aivars Petrusevics, Lauri Jylhä, Mika Väliaho, Mikko Väliaho ja liberot Illia Liunenko ja Miro Rasinperä

Vaihtopelaajat: LeKillä Tomi Perkiö ja OP Palomäki kävivät kehissä. Vaihdon puolella on Kisalla vielä sellaisia jokereita kuin Anssi Vesanen ja Sauli Silpo. KyKyltä Oskari Keskinen tuli kesken hakkuriksi Sillanpään tilalle, ja aloittanee sunnuntaina. KyKy käyttää taas paljon ”tempontappovaihtoja”, kuten launtainakin.

Keski-ikä: LeKi 28, KyKy 25

Keskipituus: LeKi 194, KyKy 189Kiinnitä katseesi – iskun paikat

KyKyn kotiyleisö: Kyyjärvellä on ollut 1-sarjan toiseksi korkein yleisökeskiarvo, ja varmasti tupa täynnä ja ääntä paljon. LeKi sai ison tuen lauantaina kotiyleisöstään, ja varmasti Kyyjärvi myös sunnuntaina.

Siirilä ja Pennanen vs. Petrusevics: Lauantaina pistemiesten vertailussa KyKyn Petrusevics oli ylhäs yksinäinen joukkueessaan (22), kun Kisalla Pennanen (22) ja Siirilä (24) takoivat molemmat yli 20 pinnaa. KyKy on 80 prosenttia Petrusevicsin joukkue, riittääkö yksi mies vai saako tulitukea Keskiseltä?

Paineensieto: KyKyllä on paineet – kotona on pakko voittaa. LeKi osoitti hermoja nousemalla viidennen erän voittoon, toisaalta neljännen erän sulaminen oli vastakohta päätöserän nousulle.

Taisteluparit:

Teemu Koivunen-Mikko Väliaho: Joukkuidensa kovimmat syöttäjät. Isossa roolissa syöttöviivan takana ja torjuntapelissä. Koivunen vei avauspelin ässät 6-5.

Petteri Friberg-Lauri Jylhä: Joukkueidensa pistetehtailussa kärkimiesten takana. Vaaditaan tehoja, jotta ykköstykeille ei jää liikaa pisteidentekovastuuta. Friberg oli rautaa avauspelin ratkaisupalloissa.

Osa-alueet:

Hyökkäys: Kisa vei avauspelissä tehot 47%-39% ja hyökkäyspisteet 18 pinnalla. Keskisen pelaaminen alusta asti auttanee Kyyjärveä.

Puolustus: Avauspelissä melko tasan, molemmilla hyvät hetkensä. Helppoja palloja ei juuri jää. Erien lopuissa merkitys korostuu.

Syöttö: LeKi teki selvästi enemmän virheitä mutta syötti ässiä myös enemmän ja sai KyKyn noston enemmän rakoilemaan. Ässät Kisalle 15-7 ja virheet 23-13.

Torjunta: KyKy voitti 9-5. Kumpikaan ei saanut suurta otetta toisen hyökkäyksestä. Etenkin Kisalla varaa parantaa,

Passipeli: Avauspelissä melko tasan. LeKi pelasi enemmän keskeltä, 1-paikkaa ei kumpikaan paljoa kuormittanut. Luostarinen oli parempi syöttöruudussa ja pisteidenteossa.

Vastaanotto: Kisa voitti niukasti 48%-45%, joten ei suurta eroa. KyKyltä Petrusevicsille suunnattiin selvästi eniten syöttöjä, Kisalta eniten nosti Friberg, mutta yleispelaajat nostivat kaikki melkolailla yhtä paljon.

Valmennus: Kalliojärvi otti keltaisen kortin ajanpeluusta. KyKyn valmennus pyöritti totutusti selvästi vinhemmin vaihtorulettia Kisan uskoessa aloitusrosteriin. Molemmat ottivat muutaman pisteen aikalisänjälkeisillä syöttövirheillä.

Avauspelin tilastot

Parhaat pistemiehet:
LeKi: Siirilä 24/+10, Pennanen 22/+8, Friberg 14/+4
KyKy: Petrusevics 22/+8, Jylhä 14/+1, Keskinen 13/+8

Vastaanotto: LeKi: 48%, KyKy: 45%

Ässät/syöttövirheet: LeKi: 15-23, KyKy: 7-13

Torjunnat:, LeKi: 5, KyKy: 9

Vastustajalle tehdyt virheet: LeKi: 47, KyKy: 32

Hyökkäyspisteet/-prosentti: LeKi: 64/47%, KyKy: 46/39%

Pistepörssi(runkosarja)

LeKi:
Tuomas Siirilä 311
Kasper Pennanen 305
Sten Kruuda 188
Anssi Vesanen 153
Teemu Koivunen 145
Sauli Silpo 99
KyKy: 
Aivars Petrusevics 384
Tuomas Sllanpää 247
Mikko Väliaho 198
Lasse Jylhä 182
Mika Väliaho 109
Martins Jansons 71

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.


Ennakko: 1. puolivälierä LeKi–KyKy 16.3.

15. maaliskuun 2019

Mitä: Puolivälierien avaus Lempäälän Kisa – Kyyjärven Kyky

Missä: Hakkarin liikuntahalli

Milloin: lauantaina 16.3. klo. 17

Edelliset kohtaamiset – joukkueiden historia

13.10. KyKy-LeKi 0-3
20.1. LeKi-KyKy 2-3

Joukkueet ovat kohdanneet pudotuspeleissä kerran – heti Kisan avauskaudella 2014-15. Silloin välieristä KyKy eteni finaaleihin kultaisen erän 16–14 voiton jälkeen. Viiden kauden aikana keskinäiset pelit ovat päättyneet KyKylle 8–4 ja eräsuhde KyKylle 28–21.

Pudotuspelisysteemi

Kahdella voitolla välieriin. Voittojen ollessa tasan, pelataan kultainen erä 25 pisteeseen. Toinen osaottelu sunnuntaina 17.3. klo 18 Kyyjärvellä.

Lähtökohta

KyKy oli runkosarjan neljäs, Kisa puolestaan kolme pistettä jäljessä viides. Keskinäiset menivät 1–1, molemmat vierasvoittoja, tosin Kisa vei pisteet 4–2. LeKi päätti runkosarjan kahteen voittoon, ja viimeisestä viidestä pelistä kolme voittoa. Kyyjärvellä puolestaan neljän voiton putki alla, joten lähtökohta maksimaalinen.

Pääpointti

Syöttöpeli. Molempien on lähdettävä hallitulla riskillä syöttökisaan. Palkinto on toisen vastaanoton murtaminen ja helpompi puolustustyöskentely. Kummallakin vahva keskipeli, jota halutaan pois kuvioista.

Kokoonpanot

LeKin kokoonpano
KyKyn kokoonpano

LeKin peruspermanentti on pysynyt melko samana koko kauden, käytännössä vain hakkurin paikka on vaihdellut sairasteluiden ja vammojen vuoksi. Ristipaikalla ovat pelanneet niin Sauli Silpo, Anssi Vesanen kuin Petteri Friberg.  Isoimmat pistetykit Tuomas Siirilä ja Kasper Pennanen. Jyri Niemi sarjan parhaita liberoita – jopa paras? LeKin ryhmä on nuorentunut viime vuosista, eikä pudotuspelikokemusta löydy enää yhtä paljoa. Tosin Vesanen, Silpo ja Lehti tuovat aimo annoksen pelejä korkeimmilta tasoilta. OP Palomäki palaa Kisa-paitaan pudotuspeleissä.

KyKyllä myös hyvin stabiili avauskokoonpano. Ainoastaan toisen keskarin paikalla ovat vaihdelleet Mika Väliaho ja Keijo Lamminen. Muuten avauksessa ovat passari Martins Jansons, yleispelaajat Aivars Petrusevics ja Lauri Jylhä, keskitorjuja Mikko Väliaho ja hakkuri Tuomas Sillanpää. Liberoina Miro Rasinperä ja Illia Liunenko. Todellinen yllätyskortti on hakkuri Oskari Keskinen, jolle tehtiin aivan siirtorajan viime hetkillä nuoren pelaajan kaksoisedustus Raision Loimun liigaryhmästä. Loimun kausi päättyi jo liigan pudotuspeleissä, joten Keskinen on vapaa edustamaan KyKyä loppukauden. Voi tuoda ison lisän hakkurin paikalle, jos pääsee avaukseen. Muut pelaajat enimmäkseen nuoria pelureita sekä jokapaikanhöylä Henrik Huumarkangas. KyKy on kokenut ja rutinoutunut ryhmä, joka tottunut menestymään.

Keski-ikä: LeKi 28, KyKy 25

Keskipituus: LeKi 194, KyKy 189

Kiinnitä katseesi – iskun paikat

Hakkuripeli: Mikä on Oskari Keskisen panos ja sopeutuminen, jos saapuu KyKy-paitaan? Rikkooko valmentaja Hannu Kalliojärvi hyvin viime peleissä toiminutta sapluunaansa?

Matkustaminen: KyKy hakee kotiedullaan sitä, että saa ratkaisupelin ja mahdollisen kultaisen erän kotisaliinsa. Mutta se joutuu aloittamaan sarjan vieraista, mikä antaa Kisalle paikan tehdä ryöstö heti kärkeen. Kumman valmistautuminen osuu paremmin nappiin?

Pelityylit: Miten joukkueet pelaavat jatkopalloissa? Kovaa vai virheitä vältellen? Kuinka rohkeasti pelataan keskeltä? Pieniä eroja, jotka voivat tehdä onnistuessaan tai epäonnistuessaan ison eron. Kumman pelityyli ja taktiikka sopii paremmin pelinkuvaan?

Taisteluparit:

Jyri Niemi–Kyyjärvi: Entinen kykyläinen saa varmasti kuulla kuittia ja vitsiä pelin aikana. Ja samalla saa siitä lisäenergiaa. Ilman muuta koko sarjan mielenkiintoisin ”pari” seurata.

Tapani Nyström–Hannu Kalliojärvi: Kisan Nyström on viilipyttymäinen seuraajaa, joka heittää vitsiä pelaajilleen kesken pelin. Kalliojärvi liikkuu aktiivisesti pelin aikana ja hiillostaa vastustajaa. Tunnettu ”tempontappovaihdoistaan”, jossa keskarit vaihtuvat keskenään. Löytyykö toiselta hihasta vielä kortti, jota toinen ei osaa aavistaa?

Osa-alueet:

Hyökkäys: Molempien vahvuus. Etenkin Keskisen tullessa KyKyllä kolme laitatykkiä – samoin Kisalla. LeKillä napsun nopeampi laitatempo – KyKyllä aseena pistepörssin voittaja Aivars Petrusevics sekä hänen kutospaikkansa hyökkäys.

Puolustus: LeKi on parantanut pitkin kautta, etenkin libero Jyri Niemen vahvuusalue. KyKy ei parhaimmillaan, liberoiden vahvuus enemmän vastaanotossa. Kumpikaan ei tunnettu huimana kenttäpuolustusjoukkueena.

Syöttö: Molemmilla parhaillaan tappava ase. Kisalla etenkin Teemu Koivunen ja Kasper Pennanen, KyKyllä Väliahon veljekset. KyKyn hyppysyöttäjät voivat vaihtaa kesken pelin leijaan, jos syöttö ei kulje.

Torjunta: Kisalla pitkänä joukkueena ulottuva torjunta. KyKyllä vahvat keskarit auttavat. Molemmilla ulottuvat passarit, joten sieltäkään ei vuoda.

Passipeli: Luostariselle jo useat pudotuspelit alla LeKissä, Isku 2:ssa ja Kuortaneella. Jansonsilla puolestaan enemmän ikävuosia. Molemmat rauhallisia ja monipuolisia veivaajia.

Vastaanotto: Parhaimmillaan Kisalla todella vahvaa ja hyvin roolitettua. Alkukauden kohtaamisessa Kisa syötti nuoren liberon Miro Rasinperän ulos, liekö Liunenko isommassa nostovastuussa. Jylhä tuonut ison lisän KyKyn nostoon.

Valmennus: LeKillä kolmen miehen tiimi Nyström-Jani Huurne-Marko Laakso. KyKyllä Kalliojärven apuna Janne Pitkänen. Kalliojärvellä piiitkä kokemus 1-sarjan pudotuspeleistä, Kisan Nyströmillä valmentajana SM-kulta ja Huurneella liiganousu. Erityyliset valmennukset reagoinneiltaan pelin kesken.

Pistepörssi

LeKi:
Tuomas Siirilä 311
Kasper Pennanen 305
Sten Kruuda 188
Anssi Vesanen 153
Teemu Koivunen 145
Sauli Silpo 99
KyKy: 
Aivars Petrusevics 384
Tuomas Sllanpää 247
Mikko Väliaho 198
Lasse Jylhä 182
Mika Väliaho 109
Martins Jansons 71

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.


Ennakko: 10.3. LeKi-VaLePa2

07. maaliskuun 2019

Mitä: Lempäälän Kisa–VaLePa 2

Missä: Hakkarin liikuntahalli

Milloin: sunnuntaina 10.3.2019 kello 17

Aiemmat ottelut:28.10.2018 VaLePa2-LeKi 0-3

Runkosarja isketään päätökseen, ja samalla todennäköisesti ratkeaa LeKin pudotuspelivastus. Puolivälierissä vastaan tulee joko TuTo tai KyKy. Tosin jos turkulaiset voittaa lauantaina AitRin kolmella pinnalla, varmistuu Kyyjärvi LeKin vastustajaksi jo ennen päätöspeliä. Tarkemmin pudotuspelivastustajan ratkeamisesta.

Lähtökohta: LeKillä on alla vahva esitys NaPaa vastaan, mikä nostatti itseluottamusta ja joukkuehenkeä. Viimeisestä kolmesta pelistä Kisalla tosin vain yksi voitto. VaLePa oli alkukauden sarjajumbona, mutta on noussut Viktor Circenkon tultua valmentajaksi pois putoamisuhasta. Varsinaista panosta VaLePalla ei enää ole: se ei voi pudota eikä nousta pudotuspeleihin. Sijalla 11 olevalla ryhmällä on alla neljä tappiota putkeen. Alkukauden pelissä Sylväällä Kisa oli selvästi parempi erin 3-0.

Pääpointti: Asenne. Paljon on kiinni tämän pelin laadusta, millaisella asenteella joukkueet lähtevät. Voi olla jopa niin, ettei varsinaista panosta ole kummallakaan. LeKi haluaa hyvän valmistautumisen jatkopeleihin, VaLePaa kiinnostanee kunniakas kaudenpäätös.

Kokoonpanot:


LeKin kokoonpano
VaLePan kokoonpano

Ottelun virallinen kokoonpano

LeKi on kahdessa viime pelissä pelannut ikään kuin kolmella yleispelaajilla, kun Petteri Friberg on pelannut hakkurin paikalla. LeKi haluaa saada pudotuspelejä varten rosterin kuntoon ja viimeiset silaukset yhteispeliin.

Ossi Vesanen esiintyy viimeistä kertaa (runkosarjassa) Kisa-paidassa! Ossi on pelannut tällä kaudella 2-sarjaa Jyryssä muutaman pelin, ja päättää uransa tähän kauteen. Hän tekee vielä viimeisen palveluksen Kisa-paidalle!

VaLePan liigajoukkueella on samaan aikaan pudotuspeliottelu Tiikereitä vastaan, joten farmipelaajat Arttu Lehtimäki ja Mikko Karjarinta eivät ole 2-joukkueen mukana. Aaro Nikula puolestaan on Hakkarissa, mikä on iso asia vierasjoukkueelle: hän on pelannut koko 1-sarjan kovimmalla pistekeskiarvolla, 23 peliä kohden. Myös liigassa jonkin verran pelaamaan päässyttä Nikulaa kannattaa seurata, 210-senttinen hakkuri on tulevaisuuden supertähti.

Paha poissaolo on myös yleispelaaja Juuso Tulonen, joka ei ole pelikunnossa. Velipoika Joonaksella on paljon vastuuta vammalalaisten hyökkäyspelissä. Rasitteena on myös A-poikien turnaus lauantaina 9.3., josta VaLePa nappasi paikan SM-finaaleihin. Uusi valmentaja Circenko on saanut parannettua VaLePan peliä ja tuloskuntoa syyskaudesta. Mielenkiintoinen taistelupari on penkkien takana: VaLePan Circenko oli MesTon päävalmentaja naisten Mestaruusliigassa pari kautta sitten, ja LeKin valmennukseen kuuluva Jani Huurne oli tuolloin Circenkon valmennuspari.

Seuraa heitä:


LeKi: Ossi Vesanen. 35-vuotias keskitorjuja lopettaa uransa tähän peliin. Upea ura, 220 liigapeliä ja viimeiseksi viisi kautta LeKissä. Ossia kannattaa seurata nyt kun on vielä mahdollisuus!

VaLePa2: Risto Ruohola. Nikulan lisäksi kannattaa seurata liberoa. Ruohola on saanut paljon vastuuta ja kehittynyt. Tärkeä palanen joukkueensa nostopeliä.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.


Ennakko: 2.3. NaPa-LeKi

28. helmikuun 2019

Mitä: Napapiirin Palloketut–Lempäälän Kisa

Missä: Keltakankaan liikuntahalli, Rovaniemi

Milloin: lauantaina 3.2.2019 kello 17

Aiemmat ottelut:24.11.2018 LeKi-NaPa 3-2

LeKi matkaa tulevana lauantaina Rovaniemellä sarjanousija NaPan vieraaksi. Luvassa on kauden pisin vierasreissu: joukkueiden kotihallien Hakkarin liikuntahallin ja Keltakankaan liikuntahallin ero on vaivaiset 708 kilometriä. Luvassa on varmasti vaikea vieraspeli. Kisa taittaa matkan junalla: liikkeelle lähdetään lauantaiaamuna  ja takaisin lähdetään heti pelin jälkeen, joten Lempäälässä joukkue on sunnuntain puolella.

LeKi-NaPa alkukaudesta Hakkarissa.

Lähtökohta: LeKi tarvitsee voiton, jos haluaa vielä taistella kotiedusta Kyyjärveä vastaan. Sijat 3-7 ovat vielä niin tiukat, että jokainen piste kahdesta viime pelistä on tärkeä. Kisa on nyt kuudes 41 pisteellä, mutta kolmonen TuTo vain neljä pinnaa edellä. Viidestä viime pelistä Kisalla on vain yksi voitto.

NaPa puolestaan taistelee yhä pudotuspelipaikasta. Tällä hetkellä sijalla kahdeksan oleva Kuortane ei sarjamääräysten mukaan ota vastaan pudotuspelipaikkaa. Jos joukkue pudotuspelipaikkaan yltää, menee paikka runkosarjassa sijalle yhdeksän olevalle. Tällä hetkellä NaPa on juuri yhdeksäs 21 pisteellä, Kuortane on kahdeksas 25 pisteellä. Sijoilla 10-11 ovat Jymy ja VaLePa2 18 ja 17 pinnalla.

Pääpointti: Matkarasitus. NaPalla on sellainen etu, jota kenelläkään muulla ei 1-sarjassa ole. Lappiin matkustaminen ei onnistu ihan hetkessä, ja se omalta osaltaan ei anna maksimaalista valmistautumista peliin. Alusta asti on oltava hereillä. NaPa on kotonaan voittanut neljästi ja hävinnyt seitsemän kertaa. LeKin vierassaldo on seitsemän voittoa, neljä tappiota.

Kokoonpanot: 

LeKin kokoonpano
NaPan kokoonpano

LeKi saa takaisin Isku-pelistä puuttuneen Anssi Vesasen. Muuten rosteri on normaali, eikä loukkaantumisia ole. Petteri Friberg pelasi hakkuri/yleispelaajana Iskua vastaan hyvin. Kasper Pennanen oli ykköstykki 22 pinnalla. Pistepörssissä Tuomas Siirilä (279) ja Pennanen (278) ovat peräkkäin, ja heidän perässään heti NaPan paras Otso Hakala (261).

NaPalla on sarjan nuorin joukkue, joka on osoittanut kovaa taistelutahtoa ja venymistä. Pitkänhuiskea passari Mikael Kyllönen palkittiin LeKi-pelissä alkukaudesta parhaana, ja hän pyörittää peliä viisaasti. Toinen tasapäinen vaihtoehto on Jesse Simola, joka on viime peleissä kantanut vastuun. Liigassa Lakkapäässäkin taitojaan jo testaamaan päässyt kapteeni Hakala on joukkueen sielu nosto- ja lyöntipelissä. Hakkurina on useita vaihtoehtoja: Sampsa Lokka, Jere Salmela tai farmimies Olli Saarenmaa Lakkapäästä. Valmentaja Matti Alatalo on tehnyt vahvaa työtä nuoren joukkueensa kanssa. Lempäälässä etenkin puolustuspeli oli vahvaa.

Seuraa heitä:

Ensimmäisen keskinäisen parhaat: Tuomas Siirilä ja Mikael Kyllönen.

LeKi: Petteri Friberg: Pelasi hakkurina vahvan Isku-pelin, ja palkittiin joukkueen nälkäisimpänä. Pelaa vahvaa kevättä pelaamattoman alkukauden jälkeen. Monipuolistunut hyökkäyspelissä, ja hallitsee kovat pommit ja viheliäät peipit.

NaPa: Sampsa Lokka. Nuori ja pitkä hakkuri on noussut kauden mittaan NaPan avainpelaajiksi. Kiusasi Kisaa alkukauden kohtaamisessa. Vaarallinen viistopommi.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.


Ennakko: 23.2. LeKi–Isku

20. helmikuun 2019

Mitä: Lempäälän Kisa–Rantaperkiön Isku

Missä: Hakkarin liikuntahalli

Milloin: lauantaina 23.2.2019 kello 17

Aiemmat ottelut:10.11.2018 Isku-LeKi 3-1

Luvassa on mielenkiintoinen, tiukka ja sarjataulukkoa ajatellen tiukka taisto. Paikallispeleistä ei voi koskaan etukäteen liikaa ennakoida, miten käy, koska mitä vain voi tapahtua. Isku lähtee peliin kuitenkin ennakkosuosikkina. LeKi yrittää kiusata ja laittaa männynkäpyjä Iskun runkosarjan voittopolulle. Voitto tekisi LeKille hyvää kotietua ajatellen, Isku puolestaan voitollaan lähes varmistaisi runkosarjan voiton.

Lähtökohta: Isku on LeKille vielä valloittamaton linnake tällä kaudella. Harjoituspeleissä toinen päättyi 2-2, toisen Isku voitti 2-1. Runkosarjassa Isku vei tiukan pelin Pyynikillä 3-1. Viime peleissä LeKi on ollut hieman alavireinen: tappiot KaVelle ja TuTolle ja voitto JyLestä. Sarjassa Kisa on yhä neljäs, tasapistein sarjavitosen KyKyn kanssa.

Isku on sarjassa toisena, tosin kaksi peliä vähemmän pelanneena ja vain kolme pistettä Karelian Hurmoksen takana. Runkosarjan voitto on siis Iskun hyppysissä. Mestaruusliigasta täksi kaudeksi 1-sarjaan pudottautunut tamperelaisryhmä on ollut ennakkoarvioiden veroinen sarjan kärjessä. Viime pelissä Isku kaatoi todella hyvää kevättä pelaavan TuTon 3-1. Voitto oli kova näyttö Iskun kunnosta. Alla peräti yhdeksän voittoa putkeen ennen LeKi-peliä.

Pääpointti: Vastaanotto. Lentopallon perusominaisuus, josta ei voi lipsua, jos mielii pärjätä. Kisan nosto petti Karhulassa, ja tulos oli ruma. Iskun nosto horjui TuToa vastaan, ja turkulaiset olivat jo karata 2-0 johtoon sen vuoksi. Viime kohtaamisessa Isku voitti nostoprosenti LeKiä vastaan 60-49.

Kokoonpanot: 

LeKin kokoonpano
Iskun kokoonpano

LeKin kokoonpano oli repaleinen Karhulassa, kun Jukka Lehti, Teemu Koivunen ja Tuomas Siirilä puuttuivat. Kolmikko on kuitenkin takaisin treenivahvuudessa alkuviikosta. Passari Verneri Halttula debytoi puolen erän verran Kisa-paidassa, ja näytti olevansa kelpo vaihtoehto. Sten Kruuda on viime peleissä ollut tasaisin kisalainen. Pelillisesti Kisan otteet Karhulassa eivät vakuuttaneet millään osa-alueella, joten valmennujohdon oli helppo valita teema alkaneelle viikolle: täytyy treenata kaikkea.

Iskulla on laaja ja tasapainoinen rinki. Joka pelipaikalle löytyy vähintään yksi vaihtomies. Joukkueessa on useita LeKille tuttuja miehiä: Simo Puttonen, Eetu Rantanen, Matti Hietanen ja Einari Koivisto ovat kantaneet myös sinistä pelipaitaa. Heistä Hietanen on nyt ykköstähti, Puttonen kapteeni ja luottohevonen yleispelaajana tai liberona, Rantanen ja Koivisto ovat puolestaan jääneet vähälle vastuulle.

Iskun peliä pyörittää sarjan parhaisiin passareihin kuuluva Joel Laakso. Joukkueen pelissä näkyy hurja treenimäärä: peli on suunnitelmallista ja pelaajat sijoittuvat todella hyvin, mikä näkyy muun muassa hyvänä puolustuspelinä. Valmentaja Oskari Muurinen ohjaa kenttää äänekkäästi. Yhdysvaltalainen keskitorjuja Timothy Lourich on ryhmän mielenkiintoisin nimi: hän tuli Suomeen naisystävänsä, OrPossa liigaa pelaavan Erica Handleyn perässä, ja päätyi pelaamaan Iskuun. Hakkuri Paavo Korhonen on tällä kaudella kehittynyt, ja piinasi Kisaa Pyynikillä 19 pinnalla. Silti kovimmat kuorman kantaa Hietanen. Alkukauden ryhmästä Isku on menettänyt Aleksi Mutkan Hurrikaaniin, Ilari Toimelan VaLePaan (farmi) ja Rami Rekomaan Tiikereihin.

Seuraa heitä:

LeKi: Sten Kruuda. Viime kauden lopussa auttoi Iskau farmippelaajana säilyttämään sarjapaikkansa, josta seura sittemin luopui. Ollut viime peleissä paras kisalainen, ja koko sarjan parhaiden sentterien joukossa.

Isku: Matti Hietanen. 1-sarjan paras pelaaja tällä hetkellä. Kaatoi TuTon lähes yksin. Tuttu mies myös LeKi-paidasta parin vuoden takaa. ”Masa” täytyy ottaa kiinni, jos mielii Iskun voittaa.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.


Ennakko: 16.2. KaVe–LeKi

13. helmikuun 2019

Mitä: Karhulan Veikot – Lempäälän Kisa

Missä: Karhulan liikuntahalli, Kotka

Milloin: lauantaina 16.2.2019 kello 17

Aiemmat ottelut:8.12.2018 LeKi-KaVe 3-2

Tiukka taistelu 1-sarjan pudotuspelien kotiedusta jatkuu Lempäälän Kisan osalta tulevana lauantaina. Silloin LeKi matkaa Kotkaan, jossa vastaan asettuu toista kautta 1-sarjassa pelaava Karhulan Veikot. Sarjanelonen ja -seiska kohtaavat. Takamatkaa KaVella on LeKiin on 11 pistettä, mutta pelejä kaksi vähemmän pelattuna, joten voitolla karhulalaiset säilyttäisivät vielä saumat kotietuun. Kisa voitolla tekisi eroa KyKyyn ja muihin uhkaajiin.

Lähtökohta: Kumpikaan ei ole viime aikoina riehunut voittoputkessa. LeKillä on viidestä viime pelistä kaksi voittoa ja seitsemän pinnaa. KaVella puolestaan viiden viime pelin saldo on kolme voittoa ja kahdeksan pistettä. Kisa on sarjassa neljäs, KaVe puolestaan seitsemäs. Joulukuun keskinäisen Kisa voitti niukasti kotonaan 3-2, joten tasaista on taas luvassa. Karhulalaiset ovat koko kauden pelanneet muita vähemmän pelejä, ja ovat olleet kevään melkoisessa peliruuhkassa. Tälläkin hetkellä pelimäärä on 1-3 vähemmän kuin muilla. Kisalla on hyvät muistot Karhulasta: viime kaudella runkosarjassa 3-2 voitto ja pudotuspeleissä eteneminen välieriin KaVen kustannuksella.

Pääpointti: Yleispelaajien taisto. Molemmilla kovat hakkurit, joten yleispelaajien nosto- ja hyökkäysrooli iso, kun halutaan tehdä eroa tasavahvaan vastukseen. Kisalla kolmikko Kasper Pennanen-Tuomas Siirilä-Petteri Friberg jakanut vastuun viime peleissä, KaVella vastuu lepää Marko Määttänen-Mikael Korhola-Henri Piipari käsivarsilla. Nuoret Tomi Perkiö ja Eppu Ora yllätyskortteja.

Kokoonpanot: 

LeKin kokoonpano
KaVen kokoonpano

Kisan seitsikko on viime peleissä vakiintunut ja Anssi Vesanen kantanut päävastuun hakkurina. Viime KaVe-pelissä mies oli liekeissä 30 pisteellä. Pelistä KaVea vastaan tulee kovien torjuntajoukkueiden taisto, siinä Kisan keskarit Sten Kruuda-Teemu Koivunen ovat paljon vartijoina. Petteri Friberg on tullut hyvin sisään joukkueeseen, ja tarjoaa monipuolisen vaihtoehdon laitapelaajien tontille. Jyri Niemi jatkaa kovaa kevätvirettään, samoin Kasimir Luostarinen. JyLeä vastaan alku oli vaikea, mutta LeKi paransi pelin edetessä joka osa-alueetta, etenkin syöttö toimi loppupelistä hyvin.

KaVelta on viime peleissä puuttunut Henri Härkänen ja passari Matti Palonen on loppukauden pois loukkaantumisen vuoksi. Keskitorjuja Lauri Lehtonen on päässyt pelaamaan liigaa Vantaa Ducksissa. Farmijoukkue Ducksilla ei ole lauantaina peliä, joten ainakin passari Joona Väänänen lienee KaVen apuna. Myös Juho Kaunisto, Atte Rissanen ja Kalle Kattelus ovat muutaman kerran olleet KaVen apuna tällä kaudella.

Alkukaudesta hakkurina pelannut Marko Määttänen on siirtynyt yleispelaajaksi, ja Alek Rastamo pelannut hakkurina vahvasti. Kaksikko vastaakin isoimmasta piste- ja passikuormasta peleissä. Toinen yleispelaaja Korhola on monipuolinen. KaVe on tunnettu vahvasta keskipelistä. Libero Hassib Rezai on ottanut loikan sarjan parhaiden liberoiden joukkoon tällä kaudella.

Seuraa heitä:

LeKi: Jyri Niemi. Yleispelaajat nostettiin esille jo, joten kaksintaistelu luodaan liberoiden välille. Kisan Niemi on sarjan absoluuttista tähtikastia, ja parantanut kauden mittaan. Joukkueen hengenluoja.

KaVe: Hassib Rezai. Viime kaudesta vastuu kasvanut paljon, hallinnoi yksinoikeudella KaVen liberopaitaa. Vahva puolustaja, joka tarjoaa joukkueelleen isoihin pisteisiin.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.


Ennakko: 9.2. JyLe-LeKi

07. helmikuun 2019

Mitä: JyväsLentis – Lempäälän Kisa

Missä: Gradia, Jyväskylä

Milloin: lauantaina 9.2.2019 kello 15

Aiemmat ottelut:18.11.2018 LeKi-JyLe 3-1

Lempäälän Kisa hakee paluuta voittokantaan tulevana lauantaina, kun Kisa matkaa JyväsLentiksen vieraaksi. Kisa kohtaa JyLen ensimmäistä kertaa vierassalissa. Joukkue otti täksi kaudeksi toisen jyväskyläläisen Liikunnan Riemun sarjapaikan ja pelaa ensimmäistä kauttaa 1-sarjaa. JyLe on kuitenkin tuttu ryhmä, koska usea pelaaja on tuttu jo Riemun kausilta ja kotisali on sama, Gradian ammattiopiston sali Jyväskylän Viitaniemessä. Alkukaudesta LeKi kaatoi JyLen Hakkarissa 3-1.

Lähtökohta: Kysessä ei ole sarjan kuumimpien joukkueiden kohtaaminen. LeKillä on alla kolme tappiota, JyLellä puolestaan viisi. Viimeisimmästää 12 pelistä jyväskyläläiset ovat voittaneet vain kaksi. Varmuudella siis toinen saa putkensa katki.

LeKi on hävinnyt kolme viimeisintä peliään Hurmokselle, TuTolle ja KyKylle. Vuoden alku tiedettiin tiukaksi, kun sarjan kovimmat joukkueet ovat tulleet vastaan. LeKi on sarjassa sijalla neljä, ja taistelee kotiedusta juurikin TuTon ja KyKyn kanssa tiukimmin. Myös Mahti ja KaVe ovat yhä iskuetäisyydellä. Isku ja Hurmos ovat jo karanneet tavoittamattomiin kärjessä. JyLe on puolestaan sijalla 11, sarjassa on 13 joukkuetta. Sijaan kahdeksan eli pudotuspelipaikkaan on kuusi pistettä. Sarjan viimeinen putoaa 2-sarjaan, sinne JyLellä on matkaa seitsemän pistettä. Viime pelissä jyväskyläiset hävisivät VaLePan 2-joukkueelle 2-3.

Pääpointti: Hyökkäysteho. Kauden edellistä peliä katsoessa oli selvä osa-alue, mihin peli ratkesi. LeKi hyökkäsi 56 prosentin tehoin, JyLe 38 prosentin tehoin. Jyväskyläläisten on keksittävä lääke, esimerkiksi hyvä nosto tai kova torjunta, jolla muuttaa voimasuhde.

Kokoonpanot: 

LeKin kokoonpano
JyLen kokoonpano

LeKi saa takaisin TuTo-pelissä sairastelun vuoksi poissaolleen Kasper Pennasen. Petteri Friberg kärsi TuTo-pelissä pohjekrampeista vähäisen pelitatsin vuoksi, mutta on kunnossa. LeKillä on pituusylivoima JyLeen, mikä varmasti auttaa joillain osa-alueilla. Viime peleissä ja harjoituksissa Kisan kutospaikan hyökkäys on kohentunut. TuToa vastaan nostopelissä oli parannettavaa, ja se on saatava paremmaksi.

JyLe sai viime pelissä takaisin kokoonpanoonsa loukkaantuneena olleen liberon Arttu Perellon. Kapteeni ja yleispelaaja Jaakko Aninko puolestaan puuttui. 2-sarjassa kautensa aloittanut keskipelaaja Vili Tinakari on noussut vakituisesti edustukseen. Hakkuri Tino Vuori on selvästi kovin pallontappaja, joka tarvitsee vartiointia. VaLePaa vastaan 22 pinnaa, tuplasi enemmän kuin kellään muulla jyleläisellä. Jonne Pekkala on 1-sarjaan hyvä libero, jolle ei turhia palloja jää.

Seuraa heitä:

LeKi: Kasper Pennanen. Paluu yhden pelin jälkeen kehiin. Nälkää ja näytönhalua varmasti riittää.

JyLe: Timo Vaittinen. Kokenut yleispelaaja on isossa roolissa, etenkin jos Aninko puuttuu. Kantaa monipuolisesti vastuuta ja tekee vähän virheitä.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.


Ennakko: 2.2. LeKi – TuTo Volley

30. tammikuun 2019

Mitä: Lempäälän Kisa–TuTo Volley

Missä: Hakkarin likuntahalli

Milloin: lauantaina 2.2.2019 kello 17

Aiemmat ottelut:23.9.18 TuTo-LeKi 3-0

Kamppailu kotiedusta vain kiihtyy, kun runkosarjaa on jäljellä LeKillä enää kuusi ottelua. TuTo on tällä hetkellä KyKyn kanssa kovin uhkaaja LeKin kolmospaikan suhteen, joten jälleen on luvassa tiukka ja tiivishenkinen peli Hakkarin lauteilla. Lisämielenkiintoa lisäävät se, että alkukaudesta TuTo röykytti Kisaa kotisalissaan 3-0 ja sen jälkeen joukkue on saanut vielä hakkurikseen liigassa karaistuneen Dmitri Borichevin.

Lähtökohta: LeKillä on alla vapaa viikonloppu, joten Kisa on päässyt harjoittelemaan hyvin ja keskittymään juuri TuTo-kohtaamiseen. Kaksi viikkoa sitten Hakkarissa LeKi-KyKy järjestivät jännitysnäytelmän, jonka Kyyjärvi voitti 3-2. TuTo kaatoi viime lauantaina JyväsLentiksen puhtaasti 3-0. Alkuvuodesta tuli yllätystappio AitRille. Sarjataulukossa Kisa on kolmas ja TuTo viides. Eroa kaksi pistettä, kun molemmilla 18 peliä pelattuna.

Pääpointti: Kokemus vastaan kokemus ja nuoruus. TuTo on kuin LeKi omalla avauskaudellaan 1-sarjassa viisi vuotta sitten: täynnä pääsarjajokemusta omaavia konkareita, jotka ovat nostaneet ryhmän kovaan lentoon ja heti sarjan kärkipäähän. LeKillä puolestaan on vielä muutama kokenut kettu ryhmässä ja uusia nuoria vastuunkantajia. Kumman avainpelaajat pystyvät tasaisempaan suoritukseen, on vahvoilla.

Kokoonpanot: 

LeKin kokoonpano
TuTon kokoonpano

LeKillä yleispelaaja Petteri Friberg pelasi kauden avauspelinsä KyKyä vastaan ja sai heti vastuuta useammassa erässä. Tomi Perkiö on hakenut viime viikkoina peliaikaa 2-sarjasta Pälkäneeltä, ja valittiin viime pelissä parhaaksi pelaajaksi. Hakkuripelissä koneet Anssi Vesanen ja Sauli Silpo ovat jakaneet vastuun. Kahden viikon harjoitusjakson aikana on pystytty keskittymään pienempiinkin asioihin aiempaa tarkemmin. Ei loukkaantumisia.

TuTon kokemus jo mainittiinkin. Pelaajalista herättää kunnioitusta: Jani Puputti, Jimmy Hernandez, Dmitri ja Kirill Borichev, Kimmo Kutinlahti, Henri Rajala muun muassa. Joukkueella on sarjan parhaita yleispelaajakaksikkoja, ja kokemus tuo oman varmuutensa. Alkukauden passarikaksikko on vaihtanut maisemaa: Mauri Kurppa siirtyi Saksaan ja Matti Suutari KaVeen, paikkaajaksi löytyi Puputti. Dima Borichev on uusin hankinta, hän saapui ennen joulua.

TuTo on vahva keskipelissä ja nyt myös hakkuripeli on vahvalla tolalla. Vaihtopenkki on 1-sarjaan laaja, Kai Lehtinen hakkuriksi, Eetu Kulmala ja Lauri Vanhanen yleispelaajiksi, nuori Alexej Zhbankov keskelle. Libero Rajala ei ole ollut kaikissa peleissä mukana, mutta lähtenyt tärkeimpiin peleihin mukaan ja todennäköisesti nähdään myös Hakkarissa. Joukkuetta valmentaa niin ikään kaiken nähnyt Ruslan Zhbankov.

Seuraa heitä:

LeKi: Kasimir Luostarinen. Passari on avainroolissa pelin rytmittämisessä ja kuumien pelaajien löytämisessä. Isossa pelissä Kassun on noustava isoon roolin. Parhaita torjujia ja syöttäjiä 1-sarjan passareista.

TuTo: Jani Puputti. Veteraani-iän jo kauan sitten saavuttaneen passarin passi on siellä missä täytyy. Liike ja ulottuvuus eivät ole vahvuus, mutta taikoo upeita pitkän matkan passeja. Passarien taisto luvassa.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.


Ennakko: 20.1. LeKi–KyKy

16. tammikuun 2019

Mitä: Lempäälän Kisa–Kyyjärven KyKy

Missä: Hakkarin likuntahalli

Milloin: sunnuntaina 20.1.2019 kello 17

Aiemmat ottelut:13.10. KyKy-LeKi 0-3

LeKi palaa Hakkarin liikuntahalliin kotiyleisönsä eteen kuukauden tauon jälkeen. Vuosi 2019 polkaistiin käyntiin jo loppiasviikonloppuna vieraskiertueella. Vastaan astelee kestomenestyjä pienestä Kyyjärven kunnasta, paikallisten ylpeys Kyky. Tammikuun kovat pelit jatkuvat LeKillä: Hurmos ja Mahti on jo kohdattu, KyKyn jälkeen jonossa on heti TuTo viikon päästä. LeKistä otetaan tammikuussa ja helmikuussa todella mittaa.

Lähtökohta: Molemmat pääsevät ihanteellisista lähtökohdista sunnuntain kamppailuun. LeKillä on alla levätty viikonloppu, eikä lauantaina ole peliä. Lisäksi vieraskiertueelta tarttui voitto Maaningan Mahdista, mikä ei ole ollut jokavuoista herkkua. KyKylle peli on myös viikonlopun ensimmäinen, ja edellisviikonloppuna myös betonimiehet onnistuivat kaatamaan Mahdin.

LeKi on sarjassa kolmas ja KyKy tuntumassa viidentenä. Eroa on kolme pistettä, ja LeKillä peli enemmän pelattuna. Puhutaan jälleen legendaarisesta kuuden pisteen pelistä. Luvassa siis todella tasainen kärkipään ottelu.

Pääpointti: Hakkureiden taisto. Nostetaan avainasemaan joukkueiden pallontappajat. Molemmilla on laadukas yleispelaajaosasto, joten siihen osastoon luottoa löytyy. LeKillä hakkurina viime aikoina vastuuta on kantanut Anssi Vesanen, ja Sauli Silpo tuurannut hyvin. Molemmilla on sauma ratkaista tiivis kärkipään kamppailu. KyKyn kulmapaikalla on tuttu mies Tuomas Sillanpää, joka ei onnistunut Kyyjärven kotipelissä alkukaudesta, mutta hän kuritti viime pelissä Mahtia ja pokkasi parhaan pelaajan palkinnon.

Kokoonpanot: 

LeKin kokoonpano
KyKyn kokoonpano

LeKin rosteriin uutena pelaajan tulee yleispelaaja Petteri Friberg (Lue lisää). Tomi Perkiö on ollut viime viikot armeijassa. Hän pääsee ensimmäisille lomille viikonloppuna. Loukkaantumisia ei LeKillä tällä hetkellä ole. Aatu Pöllänen on Akaan mukana liigakamppailussa. Tuomas Siirilä on sarjan pistepörssin kolmas, ja pelaa vahvaa vaihetta. LeKin päävalmentaja Tapani Nyström palaa penkin taakse oltuaan pois Itä-Suomen reissusta.

KyKyn rosteriin on tullut muutamia muutoksia sitten kauden ensimmäisen kohtaamisen. Passari Tauno Lipp ei ole enää mukana, Martins Jansons kantaa vastuun. Yleispelaaja Lauri Jylhä liittyi ryhmään syksyllä. Jylhä on toki jo pelannut yhdeksän peliä KyKy-paidassa ja tullut isoksi osaksi valmentaja Hannu Kalliojärven ryhmää. Illia Liunenko on pelannut viime ajat liberona yhdessä nuoren Miro Rasinperän kanssa. Aivars Petrusevics dominoi sarjan pistepörssiä, mutta Jylhä ja hakkuri Sillanpää ovat pystyneet paremmin tukemaan ykköspyssyä viime aikoina.

Seuraa heitä:

LeKi: Jyri Niemi. Tähän mieheen kannattaa kiinnittää katse aina, sellainen sähikäinen ja yleisön lemmikki hän on. Mutta kun vastassa on ex-seura KyKy, on lataus 120 prosenttia (normaali Jyrillä on 110).

KyKy: Lauri Jylhä. Uusi mies Hakkarissa. Yleispelaaja tuo laituriosastolle sekä nosto- että hyökkäysvoimaa. Mahti-voitossa 13 pinnaa. Useampi kausi liigassa.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.


Ennakko: 6.1. Hurmos–LeKi

05. tammikuun 2019

Mitä: Lempäälän Kisa–Karelian Hurmos

Missä: Joensuun urheilutalo

Milloin: loppiaispäivä, sunnuntaina 6.1.2019 kello 17

Aiemmat ottelut: 15.9. LeKi-Hurmos 2-3

LeKin pitkä tuplaviikonloppu tien päällä huipentuu Joensuuhun. Vastassa on Karelian Hurmos, joka on ollut vahva 1-sarjassa ja loistelias Suomen cupissa. Hurmos on edennyt jo välieriin asti, kun Savo Volley ja Tiikerit ovat kokeneet joensuulaisen vieraanvaraisuuden ja poistuneet Urheilutalolta hävinneenä. Haaste on siis kovin mahdollinen tähän asti. Eilisestä Mahti-voitosta LeKi ammentaa itseluottamusta.

Lähtökohta: LeKi lähtee peliin sijalta kaksi, Hurmos puolestaan on sarjataulukossa neljäs. Eroa on vain kaksi pistettä, LeKillä tosin kaksi peliä enemmän pelejä pelattuna. Kisa pelasi jo lauantaina, kun Mahti kaatui Pielavedellä 3-0, Hurmos puolestaan pääsee tuoreena peliin. Pelituntuma on toisaalta LeKillä. Joukkueet kohtasivat kauden avauspelissä, jolloin tiukan taiston vei Hurmos erin 3-2.

Pääpointti: Hyökkäysvoima. Vastakkain kaksi sarjan kovimpiin hyökkäysjoukkueisiin kuuluvaa ryhmää. Kumpi saa monipuolisemmin tehoja irti koneistaan, on vaikeasti lyötävissä. Kuinka paljon kisalaisia painaa lauantain Mahti-pelin hyppymäärä?

Kokoonpanot: LeKi pelasi eilen Mahtia vastaan kokoonpanolla Luostarinen, A. Vesanen, Siirilä, Pennanen, Kruuda, Pöllänen ja Niemi. Jukka Lehti, Teemu Uusitalo, OP Palomäki ja Niilo Nurmi puuttuvat. Etenkin Kasper Pennanen oli loistavalla pelipäällä. Kaiken kaikkiaan Kisan peli oli vahvaa läpi joka osa-alueen.

Hurmos pelaa vain kymmenen pelaajan tiiviillä nipulla, mutta laatu korvaa määrän. Heikkoja lenkkejä ei ole, ja valmentaja Aigars Birzulis voi laittaa kentälle kenet tahansa. Haavoittuvuutena on vain yksi passari, koska Tuomas Karjalaiselle ei ole korvaajaa. Tosin Ville Louhela pystyy tarvittaessa passaamaan, kuten nähtiin 2016 liigakarsinnoissa, kun Louhela pelasi Riennossa LeKiä vastaan. Joensuulaisilla on monipuolisia vaihtoehtoja etenkin yleispelaajien paikalle, sillä molemmat liberot Ville-Erik Tarkiainen ja Teemu Silventoinen ovat pelanneet myös yleispelaajina. Yhdysvaltalainen yleispelaaja Jeff Sprayberry on ottanut isompaa roolia Hurmoksen pelissä alkukauden jälkeen.

LeKin kokoonpano
Hurmoksen kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Sten Kruuda. Kaatoi viime vuonna farmipelaajana Iskun paidassa Hurmoksen liigakarsinnoissa. Toistuuko sama nyt LeKi-paidassa?

Hurmos: Ville Louhela. Tuttu mies usealta vuodelta. Sarjan parhaita hakkureita, jolla myös tulinen syöttö. Pistepörssin kolmas. Vaikeissa paikoissa passi lentää ensimmäisenä Louhelalle.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminäja Hurmoksen livestriiminä


Ennakko: 5.1. Mahti–LeKi

03. tammikuun 2019

Mitä: 1-sarjaa Lempäälän Kisa–Maaningan Mahti

Missä: Pielaveden liikuntahalli

Milloin: Lauantaina 5. tammikuuta klo. 17

Edelliset kohtaamiset:4.11. LeKi–Mahti 3–2

Vuosi 2019 alkaa myös sarjapelien osalta. Tällä kertaa LeKi kohtaa Maaningan Mahdin poikkeuksellisesti Pielaveden liikuntahallissa, koska Mahti on remontin vuoksi evakossa Maaningan Urheilutalolta. Välimatkaa pelipaikkojen välillä on noin puoli tuntia, mutta paljoa ei LeKin työ muutoksesta helpotu. Mahti on voittanut tällä kaudella kaikki kotipelinsä ja Pielaveden salissa on pelannut menestyneimpiin suomalaisseuroihin kuuluva Sampo vuosikausia pääsarjaa. Helppo paikka ei Pielaveden liikuntapyhättökään ole.

Lähtökohta: Enää ei voida puhua Maaningasta kantona LeKin kaskessa, koska alkukauden kohtaamisessa LeKi vihdoin voitti savolaiset kahdeksan tappion jälkeen. LeKi lähtee sarjanelosena peliin, Mahti puolestaan toisena. Eroa on kaksi pistettä ja molemmilla 15 peliä. Voidaan siis puhua todellisesta ”kuuden pisteen pelistä”. Alkuasetelma on hyvin ympäripyöreä: alkukauden kotivoitto tuo LeKille etua, toisaalta Mahdin kotivire vie vaakaa puolestaan Mahtimiehille. Ennen taukoa LeKi kaatoi Kuortaneen ja Mahti koki yllätystappion Karhulan Veikoille.

Pääpointti: Syöttöpeli. Molemmat ovat hyviä syöttöjoukkueita, ja etenkin Mahti on tunnettu vahvoista leijasyöttäjistään. Maaninkalaiset saavat useassa pelissä vahvalla syötölään niin vahvan aseen, että se riittää voittoon. LeKinkin on onnistuttava syöttöpelissään, jos mielii pärjätä. Ja samalla syöttöpeli korreloituu nostopelin onnistumisen kanssa.

Kokoonpanot: LeKi jatkaa samalla kokoonpanolla kun syyskaudella, uusia pelimiehiä ei ole tullut. Ossi Vesanen palasi harjoituksiin uuden vuoden puolella, muttei ole vielä mukana. Armeijan harmaisiin 7.1. astuva Tomi Perkiö on vielä LeKin mukana. LeKin kovin ase löytyy laitapelaajaosaastolta: Tuomas Siirilä on 1-sarjan pistepörssissä toinen ja Kasper Pennanen viides. Pennanen palaa viime kauden kotisaliinsa ja uhkuu näyttöhaluja.

Mahdillakaan ei ole LeKin scouttausosaston tietojen mukaan uusia pelaajia tullut mukaan joulutauon aikana. Ryhmä koki kovan menetyksen ennen joulua, kun luottohakkuri Tuomas Tervonen ei ole mukana loppukaudesta. Hän lähti vaihto-opiskelemaan Saksaan. Mahdilla on ohut mutta tasaisen ryhmä, josta kenet vain voi laittaa kentälle. Hakkurin paikka on vaihdellut Tervosen lähdön jälkeen, tonttia ovat hoidelleet muun muassa yleispelaaja Lasse Räisänen ja libero Simo Näkki. Mahdin yleispelaaja Antti Karttunen oli Hakkarissa piikki Kisan jalkapohjassa. Hän kantaa suurimman vastuun yhdessä toisen yleispelaajan Eelis Karisen kanssa. Kokenut Tuomo Ikonen tuo merkittävän keskiuhan Pasi Seppäsen valmentamalle joukkueelle.

Kun Mahti joutuu pelaamaan Pielavedellä ja osan peleistään Kuopiossa, on se vaikuttanut yleisömääriin. Yleensä Mahti on saanut nauttia 1-sarjan äänekkäimpiin kuuluvasta yleisöstä, mutta tällä kaudella keskiarvo on ollut vain 76. Se ei ole kuitenkaan joukkueen menoa haitannut, seitsemästä kotipelistä yhtä monta voittoa.

LeKin kokoonpano
Mahdin kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Kasper Pennanen. Moukari palaa kotikulmilleen, viime kausi meni Sammon paidassa. Kotoisin yleispelaaja on naapurista Siilinjärveltä. Pelaa vahvaa kautta ja oli ratkaisuroolissa Mahti-voitossa Lempäälässä.

Mahti: Lasse Räisänen. Jos pelaa hakkurina, on mielenkiintoinen seurattava. Yleispelaajana erittäin ovela ja viisas pelaaja, joka pystyy tekemään myös näyttäviä lyöntejä. Sarjan paras leijasyöttö.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminäja Mahdin livestriiminä


Ennakko: 14.12. LeKi-Kuortane

13. joulukuun 2018

Mitä: 1-sarjaa Lempäälän Kisa – Kuortane

Missä: Hakkari

Milloin: perjantaina 14.12. klo. 19

Edelliset kohtaamiset:14.10. Kuortane – LeKi 0-3

Joulu tulla jolkottaa. Sitä ennen olisi vielä kolme pistettä kuljeksimassa ilman omistajaa. LeKi kohtaa toisen kerran tällä kauden Kuortaneen valmennuskeskuksen nuorten maajoukkueen, minkä jälkeen jää ansaitulle joululomalle pelien osalta.

Lähtökohta: LeKi on kuntopuntarissa sarjakärjessä TuTon kanssa viidellä peräkkäisellä voitolla. Kuortane puolestaan on pudonnut pudotuspelipaikoilta sijalle 11 ja takana neljä tappiota putkeen, joskin kahdeksas sija on vain viiden pisteen päässä. Alkukauden kohtaamisen Kuortaneella Kisa voitti selkeästi 3-0, joten kotijoukkue lähtee ennakkosuosikkina. Alkukauden peliä ei kannata kuitenkaan liikaa pitää mielessä, sillä Kuortaneelta puuttui maajoukkueleirin vuoksi noin puolet avauskokoonpanosta ja päävalmentaja Manlio Puxeddu.

Pääpointti: Tuoreus. Kumpi pääsee peliin freesimpänä ja saa ajatukset pysymään illan kamppailussa eikä joulupöydässä, on vahvempi. Tämän kauden 1-sarja on osoittanut, ettei yksikään peli hoidu kävelemällä, sen vuoksi Kisa ei voi pelata vasemmalla jalalla.

Kokoonpanot: LeKi saa mukaan Akaasta farmipelaaja Aatu Pölläsen. Viime viikonlopun polveaan huilauttaneen kipparin Sauli Silpon kunnosta ei vielä ole tarkkaa tietoa. Kasper Pennanen oli Jymy-pelissä joukkueen ykköshärkä, Kisan hyökkäyspeli jakaantuu mukavasti eri vastuunkantajille. Jymy-pelissä vaihdossa huilaamaan päässyt Sten Kruuda uhkuu näyttöhaluja.

Kuortane saa peliin useamman pelaajan, joka ei alkukauden ensimmäisessä välienselvittelyssä ollut mukana. Se tekee tilanteesta LeKille hieman erilaisen, kun vastassa on käytännössä uusi joukkue. Yleispelaaja Sebastain Pozo Hernadez on Kuortaneen ykköspelaaja, ja toinen yleispelaaja Eemi Pöllänen on nostanut vastuutaan kauden edetessä. Libero Vili-Valtteri Helpiä kannattaa pitää silmällä. Paljon Kuortaneen peli on kiinni hakkuri Atte-Elias Puheloisen ja oman nostopelin onnistumisesta: niiden toiminta avaa paljon tilaa edellä mainittujen laitapelaajien tehoille.

LeKin kokoonpano
Kuortaneen kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Aatu Pöllänen. Akaan keskitorjuja tulee auttamaan LeKiä. Painava hyppysyöttö ja tappava pateri. Veli Eemi pelaa Kuortaneella.

Kuortane: Eemi Pöllänen. Lyhyehkö mutta nopeajalkainen yleispelaaja oli joukkueensa parhaita viime LeKi-pelissä. Taitava ja viisas lyöjä. LeKin Aatu Pölläsen veli.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.


Ennakko: 9.12. Jymy–LeKi

08. joulukuun 2018

Mitä: 1-sarjaa Nurmon Jymy–Lempäälän Kisa

Missä: Nurmohalli, Seinäjoki

Milloin: sunnuntai 9.12. klo. 16

Edelliset kohtaamiset:29.9. LeKi-Jymy 3-1

LeKi pelasi lauantaina Karhulan Veikkoja vastaan ja lähtee nyt tuplaviikonlopun toiseen osaan. Kisa kaatoi KaVen 3-2. Jymy on tuttu joukkue jo alkukaudesta, jolloin Kisa oli parempi erin 3-1. Myös Jymy oli tulessa lauantaina, kun se kohtasi vieraskentällä TuTon. TuTo oli parempi erin 3-0.

Lähtökohta: Nurmo on tällä kaudella takaisin taistelemaan pudotuspelipaikoista, ja on sarjassa nyt yhdeksäs ja tyrkyllä pudotuspeleihin. Se tarvitsee jokaista pistettä, koska NaPa, Kuortane ja JyLe hengittävät niskaan. Kuudesta voitostaan se on napannut kolme kotona ja kolme vieraissa. LeKi on sarjassa puolestaan sijalla viisi, ja taistelee kotiedusta. Alkukauden voiton myötä LeKi lähtee peliin hienoisena ennakkosuosikkina, mutta Nurmohalli ja pitkä ajomatka ovat viime kausina ollut vaikea yhdistelmä lempääläisille.

Pääpointti: Vastaanotto. Molemmilla joukkueilla on vahva hyökkäysosaaminen: LeKin Vesanen, Pennanen ja Siirlä vastaan Jymyn Mäntylä ja Saviaro. Sen lisäksi kummaltakin löytyy tehokkaat keskipelaajat. Joten jos nostopeli ei toisella toimi ja toisella kulkee, saa hyökkäysvoiman hyödynnettyä paljon paremmin ja sitä kautta suuren edun peliin.

Kokoonpanot: LeKi pelasi KaVe-pelissä seitsikolla Luostarinen, A. Vesanen, Pennanen, Siirilä, Pennanen, Koivunen, Kruuda ja Niemi. Anssi Vesanen oli tulessa takoen 30 pistettä. Jyri Niemi pelaa loistavaa kautta, ja palkittiin jälleen LeKin parhaana.

Jymy pelasi TuToa vastaan seitsikolla Ville Kivenmäki (p), Patrik Hakamäki ja Tuomas Ruuska (yp), Mika Mäntylä (h), Sami Talvitie ja Jouni Hoiska (kt) ja Timo Alanen (lib). Toisen keskitorjuna ja passarin pelaajat hieman vaihtelivat. Tiikerien farmipelaaja Matias Saviaro tuli kolmannessa erässä kehiin. Pelaajavalmentaja Slobodan Krljic oli tällä kertaa kokonaan valmentajana.

Kokkolan Tiikereillä on sunnuntaina peli Raisiossa, farmipelaaja Saviaro lienee kuitenkin Jymyn matkassa. Jymyllä on myös seitsemäs pelaaja, tällä kaudella paljon huomiota herättänyt jumppanurkkaus. Vaihtopelaajat kannustavat äänekkäästi omiaan, ja tällä tapaa valavat uskoa omiinsa. Suurin ase Jymyllä on, jos Mäntylä ja Saviaro onnistuvat. Silloin nurmolaisilla on kaksi tuhovoimaista laitalyöjää.

LeKin kokoonpano
Jymyn kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Kasimir Luostarinen. Jymy-kasvatti palaa kotisaalinsa. Vastassa on Jymy-paidassa veli Mikael ja valmentajana isä-Pasi.

Jymy: Karri Raveala. Keskitorjuja on äänekäs niin kentällä kuin katsomossakin, ja johdattaa Jymyn vaihtopenkkiä kannustuksellaan. Terävä myös hyökkäyspelissä.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.


Ennakko: 8.12. LeKi–KaVe

05. joulukuun 2018

Mitä: 1-sarjaa Lempäälän Kisa – Karhulan Veikot

Missä: Hakkari

Milloin: lauantaina 8.12. klo. 17

ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY

LeKi kohtaa kotkalaiset pikkujoulutunnelmissa. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy ja lisäksi pidetään upeat jouluarpajaiset. Lisäksi KaVe-pelissä on upeat jouluarpajaiset, jossa palkintoina muun muassa kaksi joulukinkkua sekä hierontalahjakortteja. Alun perin yksi pääpalkinto piti olla televisio, mutta yhteistyäkumppani ei pystykään toimittamaan palkintoa tapahtumaan. Upea tapahtuma on mahdollista hienojen yhteistyökumppaneiden avulla, kiitos siitä! Kisa kohtaa toista kauttaan 1-sarjassa pelaavan Karhulan Veikot vasta ensimmäisen kerran tällä kaudella, ja pelin myötä lekiläiset ovat kohdanneet kaikki tämän kauden vastustajat.

Lähtökohta: Viime vuonna joukkueet tahkosivat neljästi: kahdesti runkosarjassa ja kahdesti pudotuspeleissä. LeKi oli keskinäisissä niskan päällä ja eteni välieriin. Karhula on ollut alkukauden kummajainen: se on pelannut vasta yhdeksän peliä, kun LeKillä on 12 ja NaPalla peräti 14. Sarjataulukossa KaVe on seitsemäs, mutta pelimäärä hämää. KaVe tullee nousemaan kärkiryhmään ja kärkikuusikosta tulee kärkiseitsikko, kun KaVe saa pelimääränsä tasoihin. Se laittoi viime pelissään Hurmoksen ahtaalla, ja hävisi vain 2-3 samoin luvuin kuin Kisa alkukaudesta. Kisa on kolmen pelin voittoputkessa, kun viimeksi kaatui AitRi puhtaasti 3-0.

Pääpointti: Torjuntapeli. Vastakkain ovat kaksi sarjan parhaimmista torjuntajoukkueista. Vaikka karhulalaisryhmää ei ole pilattu pituudelta, on joukkue todella tehokas torjuntapelissään, ja neljässä keskinäisessä jopa voitti LeKin torjunnoissa 41-40. LeKi on tunnetusti sarjan parhaita verkkojoukkueita, ja usein pitkät miehet hyppäävät jopa liikaa, ja pallot tulevat läpi ja sivuista. Se kumpi saa tylsytettyä toisen tykit ja otettua tärkeitä vaimennuksia ja onnistuu jatkopalloissa, on vahvoilla.

Kokoonpanot: LeKi harjoitteli tiistaina Akaa-Volleyn kanssa ja sai kovuutta etenkin jatkopallopeliin. Anssi Vesanen parantaa koko ajan ja lateli tiistaina kauden parhaita syöttöjään. Tomi Perkiö sai viikonloppuna peliaikaa 2-sarjassa Pälkäneen paidassa, ja on taas valmiimpi vastuuseen. Kasper Pennanen väläytteli myös tiistaina joulukuntoaan. Passari Kasimir Luostarinen palaa AitRi-pelin jälkeen kokoonpanoon.

KaVen ydinryhmä on sama kuin viime vuonna. Tärkeä yleispelaaja Mikael Korhola on poissa loppuvuoden. Uusia pelaajia ovat farmipelaaja Ducksin passari Joona Väänänen, nuori yleipelaaja Eppu Ora ja keskitorjuja Jarno Tolvanen. Viime vuonna farmipelaajana pelannut Marko Määttänen on nyt oma sopimuspelaaja ja ykköshakkuri. Alkukaudesta pelannut Jan Helenius siirtyi Raision Loimuun.

Matti Palonen ja Väänänen ovat jakaneet vastuuta passipelissä. Keskitorjujakaksikko Anton Lepistö-Lauri Lehtonen on sarjan eliittiä. Myös penkiltä löytyy voimaa, kuten Hurmos-peli osoitti. Nuori Alek Rastamo voi pelata hakkurina ja se siirtää Määttäsen yleispelaajaksi. Libero Hassib Rezai on vallannut paikan kokonaan itselleen. Tasainen materiaali on tärkeää, jos KaVe haluaa päästä tavoitteeseensa eli neljän parhaan joukkoon. Ducksilla ei ole lauantaina peliä, joten mahdollisesti farmipelaajia on tulossa enemmänkin.

Seuraa heitä:

LeKi: Kasper Pennanen. LeKin laaja hyökkäysvoima tarkoittaa, että aina kaikki eivät voi olla päätappajia. Pari peliä hieman pienemmällä pistemäärällä operoinut ”Moukari” on näyttänyt, että on valmis, kun passia saa.

KaVe: Marko Määttänen. KaVen pääiskijä, joka voi olla hakkuri tai yleispelaaja. Jos passari onnistuu ruokkimaan Määttästä oikein, voi ratkoa koko pelin.

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.


Ennakko: 29.11. AitRi-LeKi

28. marraskuun 2018

Mitä: 1-sarjaa Aitolahden Riento –Lempäälän Kisa

Missä: Hervannan vapaa-aikatalo, Tampere

Milloin: torstaina 29.11. klo. 18

Edelliset kohtaamiset: 7.10. LeKi-AitRi 3-1

Kauden ensimmäinen kakkoskohtaaminen minkään joukkueen kanssa, kun Kisa ja AitRi pelasivat jo kertaalleen Lempäälässä lokakuussa. LeKi ei ole vielä pelannut Karhulan Veikkoja vastaan, mutta nyt siis luvassa tamperelaisten kohtaaminen jo toistamiseen. Viime pelissä LeKi voitti 3-1, mutta Riento laittoi hyvin kampoihin ja teki pelistä ajoittain hyvinkin tiukan.

Lähtökohta: LeKi lähtee peliin ennakkosuosikkina. Sarjataulukossa LeKi on viides, AitRi puolestaan viimeinen eli sijalla 13. LeKillä on 11 pelistä 23 pistettä. Alla on kaksi voittoa putkeen NaPasta ja JyLestä, mitä ennen LeKi häviö sarjakakkoselle Iskulle. AitRi ei ole vielä onnistunut avaamaan kolmen pisteen voittotiliään: 11 pelistä yksi 3-2 voitto JyväsLentiksestä ja pisteitä yhteensä kolme. AitRilla oli viimeksi vapaa viikonloppu, sitä ennen se vieraili Itä-Suomessa, josta saldoksi tuli nolla erävoittoa Hurmokselta ja Mahdilta.

Pääpointti: Viikkopelin rasitukset. Kun puhutaan 1-sarjasta, ei ammattilaisia joukossa ole. Pelaajista lähes kaikki käyvät joko töissä tai opiskelevat, minkä vuoksi täysi tuoreus keskellä viikkoa pelatessa tuskin onnistuu. Se voi myös vaikuttaa joidenkin pelaajien pääsemiseen peliin. Se kumpi onnistuu lataamaan itsensä paremmin ja työntämään arjen sivulle, on niskan päällä henkisesti.

Kokoonpanot: NaPa-pelissä passari Kasimir Luostarinen palasi kuusikkoon. Hakkuripelissä  Anssi Vesanen ja Sauli Silpo ovat pelanneet koko lailla puoliksi ottelut viime aikoina, NaPaa vastaan Vesanen aloitti ja Silpo lopetti. Jyri Niemi palaa LeKin kokoonpanoon. Viime AitRi-pelissä Silpo oli Kisan kovin syömähammas 19 pisteellä.

AitRi on marraskuussa kärsinyt loukkaantumisista, kun Henri Laine ja Ossi Mäkinen ovat olleet poissa, eikä heidän pelikunnostaan ole tietoa. Itä-Suomessa myös pelaajavalmentaja Ahti Viita loukkaantui. Onkin mielenkiintoista nähdä, millaisen yleispelaajaosaston AitRi kentälle marssittaa. Hakkuri Aleksi Rantanen on ollut ryhmän valopilkku, nuori mies pelaa läpimurtokauttaan. Passareista Juusot Rautakorpi ja Paananen ovat kantaneet melko tasaiseen vastuuta, LeKi-vieraspelissä aloittava linkooja oli Paananen.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Kisa oli tilastollisesti parempi hyökkäyspelissä ja virhekurissa. Luvassa lienee kuitenkin tasainen peli, sillä viime kohtaamisessa nostot, torjunnat ja syöttöpeli olivat hyvin tasoissa.

LeKin kokoonpano
AitRin kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Kasimir Luostarinen. Passari oli vahva etenkin syöttö- ja torjuntapelissä NaPaa vastaan, mikä ei ole passareille tyypillistä. Keskipeli löytyy koko ajan paremmin Teemu Koivusen ja Sten Kruudan kanssa.

AitRi: Joni Veripää. Liukas libero on varsinainen sähikäinen, joka pystyy huimiin puolustuksiin. Puolustuspeli vahvempaa kuin nostopeli. Tärkeä palanen AitRin uhrautuvaa puolustuspeliä takakentän johtajana.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.


Ennakko: 24.11. LeKi–NaPa

21. marraskuun 2018

Mitä: 1-sarjaa Lempäälän Kisa – Napapiirin Palloketut

Missä: Hakkari

Milloin: lauantaina24.11. klo. 17

NaPa ja Kisa kohtaavat ensimmäisen kerran. NaPalla on upea historia, ja se on pelannut myös liigassa. Täksi kaudeksi se nousi 2-sarjasta takaisin Ykköseen, jossa pelasi vielä kaudella 2015-16. Kisa ja NaPa eivät kuitenkaan kohdanneet ennen, koska tuolloin sarja oli vielä kaksilohkoinen.

NaPa-ottelussa myydään tavallisten pääsylippujen lisäksi VIP-lippuja (25 €) VIP-tapahtumaan, joka järjestetään liikuntahallin alasalissa. Tarjolla on juomia ja suolaista, lisäksi ennen peliä kuullaan Kisan kuulumiset, valmennusten mietteet illan pelistä ja pelin jälkeen jälkilyölyt parhailta pelaajilta. Lisäksi VIP-lipun ostajat pääsevät seuraamaan peliä parhailta paikoilta. Tapahtuma alkaa kello 16.15. VIP-lippuja saa lipunmyynnistä tai joukkueen jäseniltä.

Lähtökohta: LeKi taistelee sarjan kärkisijoista, ollen nyt viides kuusi pistettä kärkijoukkueista. NaPa puolestaan kisaa tiiviisti pudotuspelipaikoista, sijoilla 8-10 Jymy, Kuortane ja NaPa ovat tasoissa kymmenellä pisteellä. LeKi voitti viime viikonloppuna JyLen selvästi 3-1 kotisalissaan, ja palasi voittojen tielle Isku-tappion jälkeen. NaPan viime pelit ovat olleet kaksijakoisia: kolme 0-3 tappiota sarjan kärkiryhmille, mutta valmentaja Matti Alatalo on saanut ryhmänsä pelaamaan oikeissa peleissä. Tuloksena kaksi voittoa päävastustajista VaLePasta ja JyLestä, mikä nosti kettupaidat pleijaripaikan tuntumaan.

Pääpointti: Henkinen vire. NaPa on tullut alkukaudesta tunnetuksi hurjana tsemppijoukkueena, joka syttyessään pystyy ilmiömäiseen peliin. Nuori joukkue on hyvä puolustamaan ja syöttämään. LeKi pääsee kotiyleisön tuella hyvistä lähtökohdista peliin, ja tarvitsee oikeanlisen pelihuumorin, jotta rovaniemeläisten hurja tsemppi ei johda turhautumiseen, jos peli ei heti suju. Se kumpi onnistuu kanavoimaan ilmapiirin ja keskittymisen tasaisemmaksi peliksi, on vahvoilla.

Kokoonpanot: Anssi Vesanen on aloittanut kaksi viime peliä hakkurina, ja JyLe-pelissä palkittiin tutusti Kisan parhaana. Passarilegenda Jukka Lehti sai JyLe-pelissä kauden ensimmäisen starttinsa, ja Kisalla onkin kaksi vahvaa passaria. Tomi Perkiö on nousemassa luottopelaajaksi vastaaotossa: kahdessa viime pelissä vaihdosta nostamaan tullut yleispelaaja on nostellut syötöt kuppiin 100 prosentin tehoin. Loukkaantumisia ei Kisalla ole.

NaPa koostuu pääasiassa nuorista omista kasvateista, eikä ryhmässä ole yhtään yli 22-vuotiasta pelaajaa! NaPalla ja liigaryhmä Perungan Pojilla on farmisopimus, josta eniten apuja on tarjonnut hakkuri Olli Saarenmaa. PerPolla on perjantai-lauantai vieraspelit Akaa-Sastamala-akselilla, joten Saarenmaan mukaantulo on epävarmaa mutta mahdollista. NaPan ykköstähti on yleispelaaja Otso Hakala, joka on myös liigaryhmän mukaan päässyt haistelemaan pääsarjan tuulia. Yleispelaaja Oskari Seppä on Napan sytyttäjä, joka pystyy koviin suorituksiin ja tuuletuksillaan sytyttää joukkueensa. Viime kaudella NaPassa pelannut ex-LeKi Roope Siliämaa ei pelaa enää kettuperheen sinipaidassa.

LeKin kokoonpano
NaPan kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Jyri Niemi. Kisan ykkössytyttäjä. Pääsee pallon kuin pallon alle, ja upeilla puolustuksilla ja tuuletuksillaan tempaa yleisön mukaan ja sytyttää kotipojat.

NaPa: Oskari Seppä. OsVan 2-sarjajoukkueesta NaPaan siirtynyt pitkä yleispelaaja onnistuu parhaimmillaan kaikessa, mutta on vielä epätasainen. Eläytyy peliin ja saa sillä oman joukkueensa kovaan liekkiin.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.


Ennakko: Riemun sarjapaikan ottanut JyväsLentis saapuu ensi kertaa Hakkariin sunnuntaina

11. marraskuun 2018

Lempäälän Kisan kova pelitahti 1-sarjassa jatkuu. Seuraava peli on taas viikon päästä edellisestä, kun sunnuntaina 18. marraskuuta Hakkariin saapuu jyväskyläläinen Jyväs-Lentis. Joukkue on uusi tuttavuus Lempäälässä, sillä se pelaa ensimmäistä kauttaa miesten 1-sarjaa. Se peri sarjapaikan toiselta jyväskyläläiseltä, Liikunnan Riemulta, ja iso osa pelaajista onkin vanhoja tuttuja.

Viime lauantaina Rantaperkiön Isku katkaisi LeKin kuuden pelin voittoputken 1-sarjassa viemällä pelin Pyynikillä 3-1. LeKi on sarjassa viides. Paikoitellen LeKi hallitsi kamppailua, mutta epätasaisuuden tuomat pisteputket Iskulle käänsivät pelin tamperelaisille.

Jyväs-Lentis on aloittanut kautensa vaihtelevasti. Parhaimmillaan se on haastanut kärkiryhmiä hyvin, esimerkiksi TuTo käänsi voiton vasta viidennessä erässä. Sarjataulukossa se on yhdeksäs ennen sunnuntain 11. päivä peliä Karelian Hurmosta vastaan. Kymmenestä pelistä on kaksi voittoa ja kahdeksan pistettä. Voitot ovat tulleet Kuortaneesta ja VaLePasta. Jyväskyläläiset ovat pelanneet jo neljä viiden erän peliä.

Joukkueen runko on Riemu-painotteinen, ja kapteeni Jaakko Aninko on saanut itsensä alkukauden jälkeen pelikuntoon. Ykköstykki on vasurihakkuri Tino Vuori. Uutta tuulta tuovat kokeneet Mika Arkko ja Timo Vaittinen. JyLe on vahvistunut viime aikoina, kun Veli Manninen ja Tommi Liimatainen ovat tulleet takaisin mukaan viime kauden lopun jälkeen. JyLe saa myös apuja 2-joukkueestaan, joka pelaa 2-sarjaa. Tamperelaisille tuttu libero Arttu Perello maestroi takakentällä.


Ennakko: 10.11. Isku-LeKi

08. marraskuun 2018

Mitä: 1-sarjaa Rantaperkiön Isku – Lempäälän Kisa

Missä: Pyynikin palloiluhalli, Tampere

Milloin: lauantaina 10.11. klo. 17

Joukkueet kohtaavat historiansa ensimmäisen kerran sarjapelissä. LeKi on pelannut Iskun 2-joukkuetta vastaan, ja kohdannut Iskun edustusjoukkueen Suomen Cupissa ja harjoituspeleissä, mutta tosissaan kolmesta sarjapisteestä eivät joukkueet ole vielä koskaan mitelleet. Syykin on selvä: Isku on yksi historian menestyneimpiä liigaseuroja, eivätkä joukkueet ole ennen siis olleet samalla sarjatasolla. Isku joutui kuitenkin viime kauden jälkeen pudottautumaan 1-sarjaan taloudellisten syiden vuoksi.

Lähtökohta: Taas voidaan puhua kärkikamppailusta. LeKi kaatoi viime sunnuntaina sarjakärki Mahdin ja on sarjassa neljäs. Isku puolestaan voitti Kuortaneen ja on kolmas. Eroa on kolme pistettä, joten kyseessä klassinen kuuden pisteen kamppailu. Sarjan kärki on huipputasainen, viisi ensimmäistä ovat vain pisteiden päässä toisistaan. Molemmilla on sarjassa mukava voittoputki päällä, LeKillä kuusi ja Iskulla kolme peliä. Cupissa molemmat kaatuivat liigajoukkueille 0-3. LeKi on kärsinyt tappiot TuTolle ja Hurmokselle, Iskun ainoa häviö on Hurmokselle.

Pääpointti: Henkinen kantti. Molemmat tuntevat toisensa läpikotaisin, niin paljon tuttuja pelaajia on kentällä. Joukkueet ovat myös harjoitelleet ja pelanneet jonkin verran yhdessä. Kun kyseessä on vielä paikallispeli, ei matkarasitus astu rooliin. Iskulla on etulyönti kotikentän ja isomman harjoittelumäärän kautta. Armeijassa olevien iskulaisten kohdalla tilanne on hieman vaikeampi. Molemmille itseluottamus huipussa viime aikojen esitysten myötä, joten henkinen voima ja sitä kautta kovemmat suoritukset 20 pisteen päällä ratkaisevat.

Kokoonpanot: Anssi Vesanen pelasi Mahti-pelissä kauden ensimmäiset pallonsa. Vielä ei Anssi aivan parhaassa kunnossa ole, mutta parantaa päivä päivältä. Tuomas Siirilä takoi hurjat pisteet tauluun, ja nostanut tasoaan viime aikoina entisestään. Jukka Lehti sai pelituntumaa farmijoukkue Pälkäneessä ja on taas astetta valmiimpi. Loukkaantumisia LeKillä ei ole. Lekiläisistä kaikiaan kahdeksalla pelaajalla ja valmentaja Tapani Nyströmillä on Isku-taustaa.

Iskulla on laaja rinki, josta ammentaa. Uusimpana yhdysvaltalainen keskitorjuja Timothy Lourich liittyi ryhmään. Osa Iskun nuorista on armeijassa, mikä voi vaikuttaa pelikokoonpanoihin. Aleksi Mutka siirtyi alkukaudesta Hurrikaaniin lainalle. Liberona Niko Lintulan poissaollessa on ollut ex-LeKi Simo Puttonen. Puttosen liberointi on avannut toiselle ex-LeKille Eetu Rantaselle näyttöpaikkoja yleispelaajana. Matti Hietanen ei ole ollut joka pelissä mukana, mutta lienee paikallispelissä askissa. Joel Laakso on sarjan parhaita passareita, ja hakkuri Paavo Korhonen on kehittynyt hurjasti ja saanut paljon vastuuta. Iskun valmentaja Oskari Muurisella käytössä sarjan levein ja monipuolisin materiaali.

LeKin kokoonpano
Iskun kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Teemu Koivunen. Usean kauden Iskussa pelannut keskipelaaja palaa Pyynikille. On löytänyt syöttöönsä tuttua jenkaa ja vahva torjuntapelissä, kuten aina.

Isku: Simo Puttonen. Viime kauden LeKin avainpelaaja noussut Iskussa kapteeniksi ja luottohevokseksi. Joko yleispelaajana tai liberona. Takuuvarma suorittaja vähillä virheillä.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.


Ennakko: 4.11. LeKi–Mahti

03. marraskuun 2018

Mitä: 1sarjaa Lempäälän Kisa – Maaningan Mahti

Missä: Hakkari

Milloin: sunnuntai 4.11. klo. 17

Hakkarissa mennään taas! Lentopallon ystävät saivat perjantaina superherkkua, kun VaLePan liiganippu näytti lentopallon pelaamisen mallia Olli Kunnarin johdolla. Taas on luvassa tasokasta pallon lyömistä, kun viime kausien kiistakumppanit kohtaavat kärkipään kamppailun merkeissä.

Lähtökohta: Kärkiottelu. LeKillä on sarjassa viiden pelin voittoputki, ja Mahti on sarjakakkonen ennen lauantain otteluita. Tärkeistä pisteistä siis pelataan. Kisa kohtasi perjantaina Cupissa VaLePan, jolle hävisi 3-0. Mahti puolestaan pelaa sunnuntaina TUTOa vastaan. Molempien viimeisin tappio 1-sarjassa on syyskuulta.

Pääpointti: Henkinen voima. Mahti on ollut LeKille lyömätön lukko viimeisen kolmen kauden ajan. Kahdeksan viime peliä on päättynyt Mahdin voittoon. LeKillä on kuitenkin paljon uusia pelaajia, joille Mahti ei näyttäydy samanlaisena mörkönä. Vaihtuuko valta viimein?

Kokoonpanot: LeKi saa takaisin Anssi Vesasen, joka ei ollut VaLePa-pelissä. Sauli Silpo tykitteli hurjilla tehoilla. Nostopeli ei ymmärrettävästi VaLePaa vastaan ollut aivan parasta, mutta puolustuspelissä LeKi osoitti osaamisensa. Myös muutama maukas 6-paikan hyökkäys tuli Tuomas Siirilältä.

Mahti on viime kaudesta uusiutunut jonkin verran, kun kokeneiden miesten ja superjunnujen tilalle on tullut nuorta voimaa. Passipeliä pyörittää Lekasta tullut nuori Lasse Jäntti yhdessä kokeneen Jyrki Meriruokon kanssa. Yleispelaajina Antti Karttunen ja Eelis Karinen saavat paljon ruokaa, ja Tuomas Tervonen jatkaa hakkurina. Laitavoimassa Mahti on aivan sarjan eliittiä.

LeKin kokoonpano
Mahdin kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Jyri Niemi. Otti maukkauta puolustuksia VaLePa-pelissä, ja parantaa koko ajan. Ohjaa peliä vahvasti ja antaa tarvittaessa tarkat passit.

Mahti: Antti Karttunen. Ollut alkukauden tärkein mahtimies otteluraporttien ja pisteiden valossa. Isossa roolissa jälleen, tarvitsee tulitukea muilta.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä. Mahdollisesti myös Mahti lähettää omaa liveä.


Ennakko: 2.11. LeKi–VaLePa Suomen Cup

01. marraskuun 2018

Mitä: Suomen Cupin 1. kierroksen ottelu LeKi–VaLePa

Missä: Hakkari

Milloin: perjantaina 2.11. klo. 19

Tästä ei mene enää isommaksi. Lempäälään saadaan harvinaisen kovalaatuisia vieraita, kun Vammalan Lentopallon bussi kaartaa pihaan. Hallitseva Suomen mestari, hallitseva Suomen Cupin voittaja, viime vuonna Mestarien liigaa. Tänä vuonna portit kuninkuussarjaan eivät auenneet, mutta nimilista on hurjaa luettavaa. Cup on kuitenkin aina täynnä yllätyksiä, kuten koettiin Karelian Hurmoksen pudottaessa Savo Volleyn. Yksi peli ratkaisee. Ja siinähän voi käydä miten tahansa!

Lähtökohta: LeKi pääsee peliin mukavassa voittoputkessa, alla viisi sarjapeliä ja yksi Cup-voitto. Itseluottamusta nosti viime sunnuntain murskavoitto VaLePan 2-joukkueesta 1-sarjassa 3-0. VaLePa puolestaan on Mestaruusliigassa kolmantena, tosin pelejä vähemmän kuin kahdella edellä olevalla. Viime pelissä kaatui Etta, mutta sitä ennen joukkue hävisi Savolle. Mestarien liigassa joukkue tippui BBSK Istanbulille. VaLePan alkukausi on ollut hieman repaileinen, kun joukkue saatiin kokoon vasta vähän ennen sarjan alkua.

Pääpointti: Sarjatason ero. On selvää, että liigajoukkue on selvä ennakkosuosikki. Kun puhutaan vielä VaLePan tasoisesta ennakkosuosikista, niin ei pitäisi olla epäselvyyttä, kuka pelin voittaa.  Mutta. Kisa pääsee peliin puhtaalta pöydältä, voi ottaa rauhassa kovaakin riskiä ja lähteä yllättämään. Toki riskinkin pitää onnistua, jos se epäonnistuu, saa VaLePa helpon iltapuhteen. Mutta kuten Savo antoi esimerkin, ylimielisesti ei voi liigaryhmäkään lähteä, muuten on pian hikiset paikat.

Kokoonpanot: LeKi pääsee peliin käytännössä parhaalla rosterillaan. OP Palomäki on poissa työkiireiden vuoksi. Avausseitsikko on viime peleissä stabilisoitunut, kun Sauli Silpo on ottanut hakkurin tontin ja Teemu Koivunen toisen keskipelaajan paikan. Kisan yleispelaajat Tuomas Siirilä ja Kasper Pennanen ovat kovassa vireessä, ja uhkuvat näyttöhaluja liiga-agenttien tarkkaillessa. Tuomas saa extrapotkua, kun verkon toisella puolella on isoveli Tommi.

VaLePalla on mistä valita. Suomen MM-kisajoukkueessa pelasivat Mikko Esko, Markus Kaurto, Tommi Siirilä, Urpo Sivula ja Niko Suihkonen. Olli Kunnari on kuudes suomalaistähti. Ja tietenkin ex-lekiläinen passari Arttu Lehtimäki. Heidän lisäkseen VaLePalla on huippuluokan ulkomaalaiset: Kanadan MM-kisajoukkueen keskari Daniel Jansen Van Doorn, Ruotsin maajoukkuetähti, yleispelaaja Erik Sundberg, Brasilian paidassa aikoinaan MM-kultaa voittanut 38-vuotias libero Alan sekä tulevaisuuden supertähti, yhdysvaltalainen pomppukone, hakkuri Arvis Greene.

Mielenkiintoista on, keitä serbivalmentaja Radovan Gagic peluuttaa. Lähteekö hän varman päälle ykkösryhmällään, vai saavatko esimerkiksi Sundberg, Suihkonen ja Lehtimäki peliaikaa?

LeKin kokoonpano
VaLePan kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Tuomas Siirilä. Pelannut vahvan alkukauden, ja uhkuu varmasti näyttöhaluja veljeään vastan pelatessa. Kannattaa seurata miehen hyppysyöttöä ja kakkospuolen tykkejä!

VaLePa: Tommi Siirilä. Maajoukkuetähti, joka pelannut muun muassa Italiassa. Kannattaa kiinnittää katse yhteispeliin Mikko Eskon kanssa ja tappaviin patereihin.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä erikoisuutena Lempäälän-Vesilahden Sanomien lähettämänä striiminiä, selostuksesta vastaa Juha Raunio.


Ennakko: Kisa palaa kentille sunnuntaina 28.10. Sylväällä

23. lokakuun 2018

Lempäälän Kisan kahden viikon pelitauko päättyy tulevana sunnuntaina legendaarisessa Sylvään koulun salissa. Viime viikonloppu oli Kisalle vapaa peleistä, joten virtaa pojilla varmasti riittää, kun vastaan asettuu VaLePan 2-joukkue. Ottelu alkaa jo kello 14. ja päivämäärä on 28.10.

Kisa on sarjassa viidentenä ja VaLePa puolestaan sarjassa viimeisenäeli sijalla 13. LeKi on kerännyt kuudesta pelistä 13 pistettä, joista neljä voittoja. Sarjan kärkipää on jo alkukauden aikana muodostumassa tiiviiksi, sijat 2-6 ovat kolmen pisteen sisällä.

VaLePan koneet eivät ole sarjassa vielä kunnolla käynnistyneet, kun kuudesta pelistä ainoa voitto irtosi Kuortaneesta erin 3-2 ja pistesarake näyttää kahta. Tuloksia osaltaan selittää joukkueen erittäin vaikea otteluohjelma: se on kohdannut kärkijoukkueista jo Hurmoksen, Mahdin ka Karhulan Veikot.

VaLePalla on farmi liigassa pelaavan emojoukkueensa kanssa, eikä liigassa ole sunnuntaina peliä, joten luvassa voi olla useampikin liiga-apu. Ainakin passari Arttu Lehtimäki on alkukaudesta ollut 2-joukkueen apuna. Keskitorjujasta hakkuriksi siirtynyt Tatu Vuorenmaa on ollut alkukaudesta VaLePan pääiskijä. Viime kauden ykköstykin Antti Karttusen siirto Maaningalle jätti ison loven ryhmään.

LeKi on saanut hyviä uutisia sairastuvalta, kun Ossi Vesanen teki paluun kentille 2-sarjassa Jyry-paidassa ja Anssi Vesanen on päässyt mukaan harjoituksiin. Edes Anssin tasoinen pelimies ei kuitenkaan kävele suoraan Kisan seitsikkoon, niin hyviä otteita on Sauli Silpo esittänyt hakkurin tontilla.


Ennakko: 14.10. Kuortane–LeKi

13. lokakuun 2018

Mitä: 1-sarjaa Kuortane – Lempäälän Kisa

Missä: LähiTapiola Areena, Kuortane

Milloin: sunnuntaina 14.10. klo. 16

Kuortane on aina ollut vaikea paikka lempääläisille. LähiTapiola Areena upean valmennuskeskuksen sydämessä on kaikista muista pelipaikoista niin erilainen, että paikka aiheuttaa aina omat ongelmansa. Kisalla on kuitenkin ex-kuortanelaisia, kuten Tuomas Siirilä ja Kasimir Luostarinen, jotka olivat samaan aikaan Pertti Honkasen valmennuksessa. Eli ainakin heille tuttu paikka lyödä palloa.

Lähtökohta: Tuplaviikonloppu huipentuu molemmilla, joten jaloissa voi painaa. Kisa voitti lauantaina Kyyjärven Kykyä vastaan vieraissa, Kuortane pulestaan voitti kotisalissaan JyväsLentiksen. Uusiutunut Kuortane on erittäin mielenkiintoinen ryhmä, ja joukkue parantaa koko ajan. Uusi valmentaja on italialainen Manlio Puxeddu, joten ainakin kulttuurikylpyyn pääsevät valmennuskeskuksen maajoukkuepojat. Lähes koko Kuortaneen viime kauden joukkue siirtyi liigaan tai 1-sarjaan, joten uudet pelaajat saavat vastuuta.Alkukaudesta LeKillä on kymmenen pistettä ja Kuortaneella seitsemän pistettä, ja sarjataulukossa sijat 4 ja 8.

Pääpointti: Syöttö-vastaanotto-peli. Se klassinen, mihin käytännössä jokainen lentopallopeli jollain tapaa ratkeaa. Miksi juuri nyt niin isossa roolissa? Molemmilla peli takana, joten miten tuoreus säilyy? Kuortaneen nuoret ovat aina kova syöttöjoukkue, joten Kisan vastaanotto korostuu. Toisaalta Kuortaneen on pakko saada syöttö ylös, jotta Kisan puolella oleva fysiikkaetu saadaan kurottua kiinni.

Kokoonpanot: Kisa saa eiliseen KyKy-peliin lisäksi Jukka Lehden ja Teemu Uusitalon. Teemu Koivunen pelasi upean pelin Kyyjärvellä. Kaikkiaan koko Kisa-joukkue pelasi vahvan pelin, ja yhteinäisyys näkyi eri osa-alueilla ja vahvoissa tilastoissa.

Kuortane koostuu 2001-2002-ikäluokan maajoukkuepelaajista, ja materiaali on laaja. Ville Kattelus ja Sebastain Pozo Hernandez olleet kovimmat laitayöjät, JyLe-pelissä eniten pinnoja takoi Atte-Elias Puholainen. Kuortaneen nuorista löytyy useita pelaajia, joiden veljet ovat pelanneet myös Kuortaneella tai nousseet muuta reittiä Mestaruusliigaan. Nuoren ryhmän peli varmasti ailahtelee, ja hyvän päivän osuessa varmasti todella kova ryhmä.

Seuraa heitä:

LeKi: Teemu Koivunen. Hirveässä tikissä KyKy-voitossa. Vastustajien pelkäämä hyökkääjä, sai nyt torjunta- ja syöttöpelin raiteille. Sarjan parhaimpia pelaajia kaikki pelipaikat huomioiden.

Kuortane: Atte-Elias Puholainen. Numerolla neljä pelaava peluri teki 11 pistettä JyLeä vastaan, ja kahdessa viime pelissä takonut kovimmat pisteet kuortanelaisista. Mies, jota Kisan täytyy vartioida.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä todennäköisesti LeKin liveläehtyksen kautta, jos tekniikka toimii. LeKin livelähetys jaetaan Facebook-kanavalla ja lähetetään Youtuben kautta. Mahdollisesti myös Kuortane näyttää pelin livenä Youtube-kanavallaan.


Ennakko: 13.10. KyKy–LeKi

11. lokakuun 2018

Mitä: 1-sarjaa Kyyjärven KyKy – Lempäälän Kisa

Missä: Kyyjärven liikuntahalli

Milloin: lauantaina 13.10. klo. 18

LeKin ja Kyyjärven Kykyn välillä on vuosien mittaan käyty useita huimia ja rehtejä kamppailuita. Viime vuonna molemmat voittivat kotipelinsä, ja kyyjärveläinen betonikuutio on taas 1-sarjan vaikempia pelipaikkoja äänekkään yleisönsä ansiosta. LeKillä alkaakin kolmen pelin vierasputki KyKy-pelistä.

Lähtökohta: Heikommin menneen viime kauden jälkeen KyKy on noussut taas sarjan kärkijoukkueiden porukkaan: alkukaudesta kolme voittoa neljästä pelistä ja kymmenen pistettä. Ainoa pistemenetys oli viime viikon 3–2 kotitappio Iskulle. LeKi on kolmen pelin voittoputkessa ja sarjassa viides kolme pistettä keskisuomalaisten takana (kyllä, maantieteellisesti Kyyjärvi on Keski-Suomea). Kisalle luvassa vasta kauden toinen vieraspeli, ensimmäisestä on rutkasti parannettavaa (TuTo-tappio 3–0).

Pääpointti: Avainpelaajien saama tulituki. Molemmilla on alkukauden perusteella selvä syömäahammas: Kisalla Kasper Pennanen ja KyKyllä Aivars Petrusevics. Kumpainenkin yleispelaaja keikkuu joukkueensa pistepörssin kärjessä. Se pärjääkin paremmin, joka saa enemmän tulitukea ykköspyssyn avuksi. Kisalla viime peli antoi hyviä viitteitä AitRia vastaan, kun Silpo ja Siirilä tehoiivat Pennasta kovemmat lukemat. Kyyjärvellä etenkin hakkuri Tuomas Sillanpäällä on avaimet nousta ratkaisijaksi.

Kokoonpanot: 

LeKillä Anssi Vesanen on pitkään ollut poissa sairastelun vuoksi, eikä ole vielä avannut kauttaan. Hakkuri on kuitenkin palannut treeneihin. AitRi-pelissä taas kaksi uutta miestä tekivät kauden ensiesiintymisnesä, kun Jonne Haavisto ja Teemu Uusitalo olivat kehissä. Olli-Pekka Palomäki pääsee Seinäjoelta LeKin avuksi KyKy-peliin.

Kyyjärvellä on ollut alkukauden selvä permanentti: hakkurina Sillanpää, yleispelaajina Petrusevic ja Illia Liuenko, keskareina Väliahon veljekset Mikko ja Mika. Passarina ovat vaihdelleet Tauno Lipp ja Martins Janssons, joista Lipp on pelannut enemmän.

KyKyn peli pohjaa Hannu Kalliojärven tuttuun tyyliin: vähiin virheisiin ja koviin yksilöihin. Tänä vuonna Hurmoksesta saapunut Petrusevics voi kantaa vaikka yksin joukkueensa korkealle. Keskipeli kuuluu sarjan parhaimmistoon, ja etenkin passarin paikalle on heittää hyvä vaihtomies.

Seuraa heitä:

LeKi: Jyri Niemi. Pelasi usean vuoden KyKyssä ja oli LeKinkin kiusana. Nyt ”paluu rikospaikalle”. Varmasti kova lataus peliin LeKin takakentän turbojäniksellä.

KyKy: Aivars Petrusevic. Ennakon hehkutuksen vuoksi ainoa, jonka voi tähän kategoriaan valita. Vaikka ikävuosia tulee, on yhä tasaisen hyvä joka osa-alueella ja kantaa joukkojaan suorituksillaan.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä todennäköisesti LeKin liveläehtyksen kautta, jos tekniikka toimii. LeKin livelähetys jaetaan Facebook-kanavalla ja lähetetään Youtuben kautta. Mahdollisesti myös KyKy lähettää livelähetystä Facebook-ryhmässään.


Ennakko: 7.10. LeKi-AitRi

05. lokakuun 2018

Mitä: 1-sarjan paikallispeli Lempäälän Kisa – Aitolahden Riento

Missä: Hakkari

Milloin: sunnuntaina 7.10. klo. 17

Paikallispeli-aika! Vaikka aivan samalta kylältä eivät LeKi ja AitRi olekaan, voi kuitenkin puhua paikallispelistä. Tamperelaisista myös Isku lasketaan tänä vuonna derby-osastoon. Matkaa joukkueiden kotihallien välillä 18,4 kilometriä, joten hyvin voi puhua paikallispelistä, maailmalla derbyvastustajaa haetaan satojenkin kilometrien päästä. Vaikka aivan El Clasicoksi eivät Kisan ja Riennon pelit ole vuosien varrella nousseet, on niille tyypillistä derbyjen tasaväkisyys: voittajaa on etukäteen vaikea arvioida, koska henkinen kantti voi muuttaa pelin kulkua yllättävästi.

Lähtökohta: Kisa pääsee peliin ihanteellisista lähtkohdista: kaksi voittoa viime viikonloppuna ja hyvä treeniviikko takana. Sarjataulukossa LeKi on kolmen pelin jälkeen kuudentena neljällä pinnalla. AitRilla pelejä on neljä ja pisteitä kolme: sijoitus kahdeksas. Aitolahti kellisti viime sunnuntain viisieräisessä JyväsLentiksen, kun Kisan jalkoihin jäivät Jymy ja Tähti (cup). Joukkueet kohtasivat harkkaturnauksessa, jolloin LeKi voitti 2-1, mutta siitä on jo 1,5 kuukautta.

Pääpointti: Vastaanottopeli. Nostetaan tällä kertaa pelillinen osa-alue kärkeen. Molemmilla on vahva laitahyökkäys, AitRin peli kohenee kun saavat Henri Laineen ja Aleksi Rantasen iskuun. Kisalla puolestaan löytyy voimaa niin keskeltä kuin laidastakin. Jotta tätä vahvuutta voi käyttää, pitää pallon nousta. Isossa roolissa ovat liberot Jyri Niemi ja Joni Veripää sekä syöttötaktiikat molemmin päin. Kisa nosti viime viikon peleissä molemmissa 44 % tehoilla, joten parannettavaa löytyy.

Kokoonpanot: Molemmat ovat liigajoukkue Akaa-Volleyn farmikumppaneita, tosin LeKiin päin listalla on vain Aatu Pöllänen, AitRiin puolestaan Mikko ja Teemu Kuusela, Valtter Pennanen ja Panu Pitkänen. Pelipäivä kertoo, keitä mahdollisesti nähdään kehissä, vai nähdäänkö ketään.

Kisalla viime viikonloppuna Tomi Perkiö sai ison näyttöpaikan ja pelasi hyvin molemmissa peleissä. Jukka Lehti palaa kokoonpanoon, Anssi Vesanen on palannut harjoituksiin, pelaaminen ratkeaa loppuviikosta. Kasper Pennanen ja Kasimir Luostarinen pelasivat vahvan tuplaviikonlopun, ja ovat taas isossa roolissa.

AitRi on todella vahva, kun Kuuselan veljet pääsevät dominoimaan. Ilman heitä ei joukkue pysty aivan samanlaiseen ilotulitukseen. Myrskyvaroitus olis tiukka 3-2 tappio Karhulan Veikkojen vieraana. Joukkueen pistepörssiä johtaa Henri Laine, joka on tehtaillut neljään peliin komeat 72 pistettä. LeKiltä Pennasella on koossa kolmessa pelissä 48 pistettä. Juuso Rautakorpi on vallannut ykköspassarin paikan. Kokenut Miika Heikkinen on palannut joukkueen vahvuuteen, ja tekee keskeltä tasaisen varmaa jälkeä.

LeKin kokoonpano
AitRin kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Kasper Pennanen. Saa vastapuolelle kovan vastuksen Henri Laineesta. Lyöntitehojen lisäksi varma vastaanottaja. Peliaika kehittää, se näkyy nuoresta miehestä.

AitRi: Juuso Rautakorpi/Juuso Paananen. AitRin passari-kaksikolla on molemmilla LeKi-tausta. Alkukaudesta Rautakorpi pelannut enemmän, harjoitusturnauksessa Paananen kuritti puolestaan Kisaa vahvoin ottein.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä todennäköisesti LeKin liveläehtyksen kautta, jos tekniikka toimii. LeKin livelähetys jaetaan Facebook-kanavalla ja lähetetään Youtuben kautta.


Ennakko: 30.9. Tähti-LeKi Suomen Cup

29. syyskuun 2018

Mitä: Suomen Cupin esikarsintakierros Vilppulan Tähti–LeKi

Missä: Parkkivuoren urheilutalo, Vilppula

Milloin: sunnuntaina 30.9. klo. 16

Myös Suomen Cup saa lähtölaukauksensa tälle kaudelle! Joukkueita miesten Cupissa on kaikkiaan 21, joten ennen ensimmäistä kierrosta joudutaan järjestämään esikarsinta, jossa LeKikin mukana. 1. kierrokselle pääsivät suoraan kaikki liigajoukkueet (Etta ei mukana ollenkaan) ja arvalla ja maantieteellisesti muutama alempisarjalainen.

Lähtökohta: Vilppulan Tähti pelasi viime kaudella 1-sarjaa, ja piinasi LeKiäkin kotipelissään tiukasti. Nuori ryhmä kuitenkin jäi sarjan viimeiseksi ja putosi yhden kauden jälkeen takaisin 2-sarjaan. 2-sarjakausi ei ole vielä alkanut, joten etu on sillä puolen LeKillä, joka on pelannut kolme sarjapeliä. Tähti voitti kuluneella viikolla LeKin farmikumppani Pälkäneen Luja-Lukon 3-1. LeKillä peli on toinen osa tuplaviikonloppua, lauantaina Hakkarissa vastassa oli Nurmon Jymy, jonka LeKi voitti 3-1. Panos pelissä on suuri: voittaja jatkaa, ja kohtaa hallitsevan Suomen mestari VaLePan!

Pääpointti: LeKin oman pelin suorittaminen. Laatuero pitäisi olla selvästi LeKillä, mutta Cupin suola on yksittäispelien yllätykset. Myös kauden ensimmäinen tuplaviikonloppu tuo oman mausteensa. Tähti on kuitenkin marinoitunut viime vuonna 1-sarjassa, saa suuripäisen kotiyleisön tuen ja nuoret ovat kehittyneet taas kesällä, joten takin aukaisuun ei tietenkään ole varaa.

Kokoonpanot: LeKillä oli matkojen ja sairastelun vuoksi vajetta Jymy-pelissä. Farmikumppani Jyrystä apuna olivat Jonne Haavisto, Ossi Katajamäki ja Tommi Nieminen,Tomi Perkiö sai tilaisuutensa avausseitsikossa ja pelasi vahvasti. Sauli Silpo hoiteli hakkurin tonttia, ja Teemu Koivunen pääsi omalle paikalleen keskitorjujaksi.

Tähti jatkaa tutulla ryhmällä. Voitto Köykkä siirtyi kokonaan Akaa-Volleyn riveihin ja hakkuri Nathan Murdock ei jatka joukkueessa. Ryhmällä on uusvanha päävalmentaja Rauli Salmijärvi, joka jatkaa Petri Köykän tietä. Suomen parhaimpiin junioriseuroihin kuuluvan Tähden kokoonpanossa kaikki ovat omia kasvatteja, mikä on kunnoitettava suoritus!

Seuraa heitä:

LeKi: Nuori yleispelaaja Tomi Perkiö sai peliaikaa Jymyä vastaan, ja lisää on todennäköisesti luvassa!

Tähti: Daniel Heinonen. Viime kautta 1-sarjassa värittivät vaivat, ei montaa peliä pystynyt pelaamaan. Kovakätinen laitapelaaja voi olla vaarallinen pideltävä.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä todennäköisesti LeKin ja Jymyn liveläehtyksen kautta, jos tekniikka toimii. LeKin livelähetys jaetaan Facebook-kanavalla ja lähetetään Youtuben kautta.


Ennakko: 29.9. LeKi-Jymy

27. syyskuun 2018

Mitä: Avausvoiton metsästys kotisalissa, LeKi-Nurmon Jymy

Missä: Hakkarin liikuntahalli

Milloin: lauantaina 29.9. klo. 17

Runkosarjan alkupöhinät ja -jännitykset on saatu molemmilta joukkueilta taakse, kun kaksi kierrosta on takana. Niinpä peli alkaa varmasti sekä LeKillä että Nurmon Jymyllä parantua ja erilaiset pelitaktiset kuviot selkiytyä. Alun perin ottelu piti pelata Nurmossa, mutta nurmolaisten saliongelmien vuoksi nyt pelataan Hakkarissa ja Nurmohallissa joulukuussa.

Lähtökohta: LeKillä on koossa yksi piste, joka tuli niukasta 3-2 tappiosta Hurmokselle. Jymy puolestaan on nollilla, viime kierroksella se haastoi Iskun kotonaan kuitenkin terävästi. Näiden lisäksi molemmat ovat hävinneet TuTolle selvästi 3-0. Jymylle reissu Pirkanmaalle on runkosarjan ensimmäinen vieraspeli, joten mielenkiintoista nähdä, kuinka se vaikuttaa ryhmän peliin; LeKin vierasavaus Turussa ei ollut vahva. Viime vuosina LeKi on hallinnut kohtaamisia kotisalissaan.

Pääpointti: Tulos. Molemmat ovat vielä ilman avausvoittoja, joten toinen sen tulee lauantaina ottamaan. Kumpi tahansa sen saa, tulee pisteet arvokkaaseen paikkaan sarjakauden alkuun. Molemmilla on ollut todella vaikeat vastustajat alkuun, joten kumpikaan ei voi hirveän pettynyt olla alkukauden tuloksiin, mutta kuparisen rikkominen on aina tärkeää.

Kokoonpanot: LeKin hakkuriosasto on elänyt alkukaudesta paljon, kun Anssi Vesanen sairastellut. Roolissa ovat olleet Teemu Koivunen ja Sauli Silpo. Sairastelut ovat rokottaneet miehiä, Aatu Pöllänen ja Saku Tuomivaara ovat olleet farmiapuina mukana, ja lauantaina debyyttinsä tekee nuori jyryläinen Tommi Nieminen.

Jymy on pelannut molemmat pelinsä melko samalla kokoonpanolla, vaikka laajuutta löytyy. Rosterissa on 16 pelimiestä, sekoitus B-ikäisistä lähes 40-vuotiaisiin konkareihin Timo Alaseen ja Tuomas Ruuskaan. Mika Mäntylä ja Matias Saviaro ovat joukkueen pallontappajat, tosin Tiikereillä on samaan aikaan peli Akaassa, joten Saviaron pelaaminen ei ole varmaa. Slobodan Krljic vaihtoi valmentajan roolin pelaajavalmentajaksi, ja on pelannut molemmat pelit keskellä.

Huomionarvoista on Jymyn iso omien kasvattien määrä, nurmolaisseura tunnetaankin Suomen parhaimpana kasvattajaseurajana, ja muun muassa LeKi-passari Kasimir Luostarisen junnuseurana. Jymyssä pelaa Kassun pikkuveli Mikael, 197 cm pitkä 16-vuotias yleispelaaja. Mielenkiintoista nähdä kohtaavatko veljekset! Ja poikien isä Pasi on mukana Jymyn valmennusryhmässä.

Seuraa heitä:

LeKi: Jyri Niemi. Alkukaudesta ollut vähän vammaa ja sairastelua, mutta näyttänyt jo nyt kovan tasonsa puolustus- ja nostopelissä. Vara parantaa ja olla jopa sarjan paras libero.

Jymy: Mika Mäntylä. Liigassa Iskussa useamman kauden pelannut kova pallontappaja voi pelata yleispelaajana tai hakkurina. Jos Saviaro ei pelaa, rooli vain korostuu.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä todennäköisesti LeKin ja Jymyn liveläehtyksen kautta, jos tekniikka toimii. LeKin livelähetys jaetaan Facebook-kanavalla ja lähetetään Youtuben kautta.


Ennakko: 23.9. TuTo–LeKi

19. syyskuun 2018

Mitä: Runkosarjan ensimmäinen vieraspeli TuTo Volley – LeKi

Missä: Nunnavuoren Palloiluhalli, Turku

Milloin: sunnuntaina 23.9. klo. 15

On tullut aika pakata bussin perään pelilaukut, juomapullot ja uudet pelpaidat. On nimittäin ensimmäisen runkosarjan vierasmatsin aika. Bussin nokka osoittaa Turkuun, jossa vastaan tulee nousijajoukkue TuTo Volley, joka on uusi tuttavuus kisalaisille tällä tasolla.

Lähtökohta: Ensimmäisten pelien jännitys on molemmilta ravisteltu pois. Kisa hävisi niukkaakin niukemmin suursuosikki Karelian Hurmokselle 3–2 Hakkarissa, ja sai avattua pistepussinsa. TuTolla oli heti rankaa vierastupla. Avauspeli uudella sarjatasolla taisi turkulaisia jännittää, kun KyKy oli 3–0 parempi. Nurmon Jymyn TuTo murskasi 3–0.

Joukkueet kohtasivat harjoitusturnauksessa, jossa TuTo voitti jatkopalloilla 2–1. Tuosta pelistä on molemmilla tullut kuusikkoon paljon uusia pelaajia. Molemmilla on sunnuntaina uusi asetelma: LeKillä bussimatka alla, ja vieraspelin jännitykset; TuTolla kotiyleisö ensi kertaa uudella sarjatasolla ja sen tuoma jännitys.

Pääpointti: Uuden tilanteen hallinta. Lähtökohtaisesti tasainen ottelu luvassa, molemmilla vahva joukkue, ja paljon jopa liigatason yksilöitä. Ykköspointiksi nouseekin pääkopan kontrolli ja oman tason säilyttäminen. TuTo pelasi 2-sarjaa pienille yleisöille, mutta on satsannut todella vahvasti 1-sarjaan, joten odotettavissa Turun kokoiselta alueelta jopa useampi sata katsojaa. Kisalla taas on kauden ensimmäinen todellinen vieraspeli, harkkakaudella käytiin peräti Pyynikillä asti. Ovatko jalat bussissa vai Nunnavuoren parketilla?

Kokoonpanot: 

LeKin kokoonpano
TuTo Volleyn kokoonpano

LeKillä on yli 2 000 liigapelin kokemus, mutta kauas ei jää TuTokaan. Joukkue on uusiutunut rajusti, ja saanut kasan kokeneita pelimiehiä innostumaan. Avausviikonloppuna yleispelaajan ja hakkurin paikoilla pelannut Kirill Borichev palkittiin kahdesti pelin parhaana. Laitavoimaa vahvistaa ikinuori Jimmy Hernandez. Passipeliä pyörittää sarjan parhaisiin pelaajiin lukeutuva Mauri Kurppa. Avausviikonlopusta turkulaisilla on vielä takataskussa konkarilibero Henri Rajala.

LeKillä pelasi avauspelissä hakkurina Teemu Koivunen, joka paikkasi sairastunutta Anssi Vesasta mallikkaasti. Kasper Pennanen paukutti parhaat pisteet kisalaista, 21 pinnaa yleispelaajalle on kova lukema. Sairasteluiden kanssa paininut LeKi sai avauspelissä apuja farmijoukkue Akaalta, josta mukana oli Aatu Pöllänen.

LeKin peli oli avausosassa ailahtelevaa, mikä on alkukaudesta ymmärrettävää. TuTo pääsi marssittamaan viime viikonloppuna tukun 1-sarjadebytantteja, ja varmasti parantaa yhteispeliään päivä päivältä. Ottelusta voi odottaa hyökkäyspelin juhlaa, sillä molemmilla on sarjan parhaita hyökkäysarsenaaleja. Sen vuoksi puolustus- ja torjuntapeli voikin nousta suureen rooliin ottelussa.

Seuraa heitä:

LeKi: Sten Kruuda. Hurmos oli merkannut Stefan tarkkaan: lähes koko ajan miehelle hyppäsi kaksi pelaajaa. Se avasi laitaan tilaa muille. Tappavan kova hyökkääjä 1-sarjatasolle.

TuTo: Jimmy Hernandez. On avausviikonlopun perusteella TuTon ykköshyökkääjä, Nurmoa vastaan ällistyttävä saldo 15/+15. Kokenut kettu, jonka myötä TuTo juhlii tai kaatuu.

Ottelua voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä todennäköisesti LeKin ja TuTon liveläehtyksen kautta.


Ennakko: Sarja-avauksessa vastaan hallitseva mestari Hurmos la 15.9.

08. syyskuun 2018

1-sarjan alkuun on enää viikko. Lempäälän Kisan taival alkaa kovimmalla mahdollisella haasteella: Hakkariin saapuu hallitseva mestari Karelian Hurmos, joka tiputti Kisan välierissä viime keväänä. Ottelu alkaa kello 17.

Luvassa on todella sähköinen avauspeli, koska molemmat joukkueet ovat ennakoissa sarjan kärkipäätä. Kolmella pisteellä voi olla iso merkitys runkosarjan loppupuolella.

LeKi on pelannut useita harjoituspelejä, ja kerännyt kovuutta liigajoukkueita vastaan. Hurrikaani ja Akaa olivat parempia, mutta Kisa haastoi molemmat vahvasti. Hurmos voitti harjoitusturnauksessa Mahdin ja hävisi KaVelle.

LeKin uudet pelaajat pelaavat ensimmäisen kilpailullisen ottelun, joten latinki varmasti on korkealla. Samoin jännitys. Kisalla on viisi uutta sopimuspelaajaa: Jyri Niemi, Teemu Koivunen, Kasper Pennanen, Niilo Nurmi ja Tuomas Siirilä.

Hurmos on uudistunut viime vuodesta maltillisesti. Joukkue eteni aina liigakarsinoihin asti, jossa Isku oli parempi. Iskun luopuessa sarjapaikasta sitä tarjottiin joensuulaiselle fuusioseuralle (SurVo, Riento ja NiceTeam), mutta ei paikkaa pystynyt vastaanottamaan.

Uusia hurmoslaisia ovat Yhdysvaltojn yliopistosarjasta saapunut yleispelaaja Jeff Sprayberry, Mahdista tullut yp Ville-Erik Tarkiainen, Lekasta tullut kovan luokan libero Teemu Silventoinen sekä 2-sarjan East Volleysta tullut keskipelaaja Petteri Härkönen.

1-sarjan alun lähestyessä myös muut joukkueet ovat aktivoituneet pelaajasopimusten ja harjoituspelien kanssa. Karhulan Veikot nosti itsensä ykkössuosikkien joukkoon voittamalla Hurmoksen ja Mahdin. Joukkueessa esiintyivät muun muassa maajoukkueringin Jan Helenius ja Marko Määttänen. TuTo-Volley voitti oman harjoitusturnauksen, ja riveissä olivat muun muassa Mauri Kurppa ja Jimmy Hernandes. Nurmon Jymy julkaisi Mika Mäntylän paluun.

Luvassa siis heti kärkitason vääntöä! Tule paikalle hyvissä ajoin ja varmista hyvä paikka!


Ennakko: LeKi-Hurrikaani (harjoituspeli)

05. syyskuun 2018

Mitä: viimeinen harjoitusottelu LeKi—Hurrikaani-Loimaa

Missä: Hakkari

Milloin: torstaina 6.9.2018 klo. 18

Kisa kohtaa viimeisessä harjoitusottelussa liigajoukkue Hurrikaani-Loimaan. Hurrikaani on tuttu ja kiven kova vastustaja: viime vuonna se voitti SM-hopeaa ja Suomen Cupin hopeaa. Matkalla Cupin finaaliin Hurrikaani pudotti LeKin, tuolloinkin pelattiin Hakkarissa ja tulos oli 0-3. Täältä voit muistella vuoden takaista kohtaamista

Lähtökohta: LeKille peli on tärkeä viimeistelyharjoitus, koska viikon päästä lauantaina 15.9. alkavat jo tosipelit runkosarjassa. Samalla Hurrikaani antaa hyvin kovuutta, jota tarvitaan 1-sarjan kovimpia suosikkeja vastaan. Hurrikaani puolestaan on vasta pre-seasonin alkuvaiheilla. Viime viikolla se voitti Akaan 5-0, ja keskiviikkona se kohtasi Raision Loimun (juttu kirjoitettu ennen peliä).

Pääpointti: Illan pääpointti on suorituskovuus- ja varmuus. Harjoituspeleissä haetaan sarjaa varten varmuutta, mikä on tärkeää joka joukkueelle. Koska lähtökohtaisesti Hurrikaani on selvästi vahvempi joukkue, joutuu Kisa tekemään rohkeita suorituksia ja ottamaan riskiä, jos haluaa pärjätä. Samalla Hurrikaani hakee kovia suorituksia ennakkoon heikompaa vastusta vastaan, jotta kovuus löytyisi liigapeleissä.

Kokoonpanot: LeKi pääsee vahvalla kokoonpanolla otteluun, Anssi Vesanen puuttuu työesteen vuoksi. OP Palomäki on Kisan mukana. Palomäki muuttaa syyskuun aikana Seinäjoelle, ja auttaa LeKiä 1-sarjassa tarvittaessa ja omien mahdollisuuksien mukaan. Kisa on pelannut jo useamman harkkapelin, joten tuntumaa pitäisi olla. Jukka Lehti oli vielä viime vuonna Hurrikaanin apuvalmentaja, ja nyt LeKin passari.

Hurrikaania luotsaa uusi mies, lempääläisille tuttu Jussi Heino. Mielenkiintoista on nähdä, hakeeko Heino ykkösnyrkkiään vaiko antaa peliaikaa vaihtopelaajille. Keskiviikon Loimu-pelin tulos ja aloituseitsikko voi antaa tähän osviittaa, kaksi peliä kahteen päivään voi olla tilaisuus antaa koko rosterille minuutteja.

Hurrikaanilta puuttuu varmuudella keskipelaaja Henrik Porkka, joka on Suomen maajoukkueen mukana MM-kisoihin valmistautumassa. Viime vuonna Hakkarissa ihastuttaneista tähdistä mukana ovat Matti Oivanen, Antti Ropponen ja Jesse Mäntylä. Eemeli Kouki on nimekkäin saapuja. Kannattaa kiinnittää huomio nuoreen liberoon Peter Vuoriseen. Try outilla on 25-vuotias, 198 cm pitkä jenkkipassari Matt West.

Seuraa heitä:

LeKi: Teemu Koivunen. Nopeajalkainen ja sporttinen sentteri on sopeutunut mainiosti uuteen joukkueeseen. Pelannut myös hakkurina harjoituspeleissä, ja Anssi Vesase poissaollessa voidaan mahdollisesti nähdä myös sillä paikalla. Myös Tuomas Siirilä, Sauli Silpo ja Kasper Pennanen ovat kokeilleet hakkurin paikkaa harjoituskaudella.

Hurrikaani: Matt West/Matti Toivola: Kumpaa passariaan Heino peluuttaakin, molempia kannattaa seurata. West on ollut USA:n maajoukkueringissä, ja vakuutti taidoillaan ja hurjalla hyppysyötöllään Akaa-harjoituspelissä. Toivola on Nurmon Jymyn kasvatteja, ja tuttu LeKin passari Kasimir Luostariselle.


Ennakko: Isku-LeKi (harjoituspeli)

29. elokuun 2018

Mitä: harjoitusottelu Isku-LeKi

Missä: Pyynikin palloiluhalli

Milloin: torstaina 30.8.2018 noin klo. 17.45

LeKi kohtaa 1-sarjaan myös valmistautuvan Iskun Pyynikillä. Iskun salivuoro on kello 17-19, minä aikana joukkueet pelaavat harjoitusmielisen harkkamatsin. Kuinka ja millä systeemillä peli pelataan sovitaan paikan päällä.

Joukkueet kohtasivat jo viime viikonloppuna Hakkarissa pelatussa harjoitusturnauksessa. Silloin Isku oli 2-1 parempi, kolmas erä päättyi tamperelaisille 16-14. Vielä viime vuonna Isku pelasi liigaa, mutta joutui luopumaan sarjapaikastaan ja tiputtautui 1-sarjaan.

Iskulla on paljon mielenkiintoisia pelaajia lempääläisyleisön kantilta. Simo Puttonen ja Eetu Rantanen muodostivat viime kaudella LeKin yleispelaajaosaston, ja pelaavat nyt Iskun paidassa. Etenkin Puttonen oli kovassa vireessä Kisaa vastaan lauantaina.

Iskulla on paljon nuoria pelimiehiä armeijassa, mikä hieman haittaa joukkueen harjoittelua. Viime kaudella Sammossa pelannut huippulibero Aleksi Mutka on tällä hetkellä Iskun riveissä. Myös Matti Hietanen jatkaa.

LeKi on kärsinyt hieman syksyn ensimmäisestä flunssa-aallosta. Tiistaina Kisa ja Jyry harjoittelivat yhdessä pelaamisen merkeissä. Jukka Lehti tuli lauantain turnauksessa ensi kertaa LeKin mukaan, ja osoitti heti, että passitaito on yhä tallessa.

Seuraa heitä

LeKi: Kasimir Luostarinen. Ollut joukkueen matkassa nyt reilun viikon, ja parantaa joka treenin aikana. Tatsi on jo löäytynyt hyvin tuttujen miesten kanssa ja uusien pelaajien kanssa temmot hioutuvat koko ajan paremmaksi. Passariksi ulottuva, hyvä torjuja ja kovakätinen lyöjä tarpeen vaatiessa.

Isku: Aleksi Mutka. Maajoukkuerinkiin kuuluva libero ei ole löytänyt pelipaikkaa, ja on nyt Iskun mukana. Lauantain turnauksessa osoitti huikeilla suorituksillaan minkä tason pelimies on. Liberomarkkinat Euroopassa eivät ole järin suuret, joten nähtäväksi jää, missä lopulta kauden pelaa.


Ennakko: LeKi-Akaa (harjoituspeli)

22. elokuun 2018

Kauden toinen harjoituspeli on toiseen liigakauteensa valmistautuvaa Akaa-Volleyta vastaan. Ottelu alkaa Hakkarin liikuntahallissa kello 17.45. Peliin myydään lippuja, hintaan 5/3 € (runkosarjassa peruslippu 7 €).

Luvassa on varsin mielenkiintoinen mittelö. Akaalle kyseessä on kauden ensimmäinen peli, ja viimeisimmät vahvistukset saapuivat muutama päivä sitten Suomeen. Akaalaiset saavat kuitenkin parhaan nippunsa paikalle, kun kaikki uudet miehet ovat mukana.

LeKi saa jalkeille myös kasan uusia pelimiehiä. Tuomas Siirilä tekee LeKi-debyytin ja Kasimir Luostarinen on liittynyt joukkueen harjoitteluvahvuuteen opiskeluiden alkaessa. Teemu Koivunen pelasi vielä viime kaudella Akaan paidassa liigaa. Kasper Pennanen, Jyri Niemi ja muut uudet pääsevät ensi kertaa pelaamaan kunnolla Hakkarin yleisölle! Eikä tule unohtaa kokenutta kaartia Sauli Silpon johdolla, ja nuori Tomi Perkiö on ottanut isoja kehitysaskelia kesällä.

Akaan ulkomaalaisvahvistukset ovat keskitorjuja Shonani Hepburn (Bahama) ja yleispelaaja Enderwin Herrera (Venezuela). Herrera on tuttu mies eri joukkueista Suomessa, Hepburn uusi tuttavuus. Muita uusia pelaajia on passari Ville Juntura, yleispelaajat Miikka Lemola ja Ville Heiskanen ja keskitorjujat Aatu Pöllänen ja Panu Pitkänen. Päätähtenä on takaisin hakkuriksi siritynyt Joni Mikkonen. Peli on uuden päävalmentaja Oliver Lüütseppin ensimmäinen Akaan käskijänä.

Luvassa on varmasti erilaisia kokeiluja pelipaikoilla ja kuusikoissa, ja molemmat hakevat pelituntumaa ja -rytmiä kohti sarjakautta. Joukkueet kohtasivat myös vuosi sitten harjoituspelissä, jolloin Akaa oli parempi.

Seuraa heitä
LeKi: Tuomas Siirilä. Ensimmäinen LeKi-peli, kun ei päässyt viikko sitten Pälkäne-peliin. Mielenkiintoista nähdä yhteistyö tutun passari Luostarisen kanssa. Esittänyt harjoituksissa räväköitä otteita.
Akaa: Shonani Hepburn. Pitkä ja kimmoisa bahamalainen keskitorjuja korvaa isoja Scott Siwickin saappaita. Mielenkiintoinen tuttavuus, joka varmasti tekee näyttäviä suorituksia ja paha pideltävä Kisan keskareille.


Ennakko: LeKi-Pälkäneen Luja-Lukko harjoituspeli

22. elokuun 2018

Mitä: kauden 2018-19 ensimmäinen harjoituspeli LeKi-Pälkäneen Luja-Lukko

Missä: Hakkarin liikuntahalli

Milloin: keskiviikkona 15.8.2018 klo. 17.45

Taas se alkaa! Nimittäin lentopallo-ottelut Hakkarin urheilupyhätössä. Vastassa on viime kauden avauspelistä tuttu Pälkäneen Luja-Lukko, joka pelaa tulevalla kaudella 2-sarjaa. Ottelu on tarkoitus aloittaa noin klo. 17.45, mutta aika voi muuttua riippuen kuinka joukkueet saavat lämmön päälle. Kello 17 päästään saliin.

LeKi on harjoitellut heinäkuun lopusta asti, ja nyt on käynnissä kolmas treeniviikko. Pälkäne-peli aloittaa pre seasonin harjoituspelit, joka valmistaa joukkueen 15.9. eli tasan kuukauden päästä alkavaan 1-sarjaan.

LeKin joukkue on uusiutunut viime kaudesta jonkin verran, etenkin yleispelaajapuolella on uusia pelimiehiä. Pälkäne-pelissä eivät kaikki ringin pelaajat ole vielä mukana. LeKi-debyyttinsä tulevat tekemään ainakin Jyri Niemi, Tuomas Siirilä, Teemu Koivunen ja Kasper Pennanen, elleivät sairaudet tai loukkaantumiset muuta viime hetkellä suunnitelmia.

LeKin kanssa ovat harjoitelleet farmijoukkue Jyryn passarit Jonne Haavisto ja Saku Tuomivaara. Haavisto on vanha tuttu ja Tuomivaara erittäin lupaava nuori pelimies. Myös kokeneempi yllätysnimi nähdään LeKin passariosastolla keskiviikkona.

Luja-Lukon joukkue on hyvin pysynyt kasassa viime kaudesta. Viime kaudella sekä LeKissä että Lukossa farmissa pelannut Tomi Perkiö on LeKi-paidassa keskiviikkona. Luja-Lukolta löytyy paljon nuoria ja taitavia pelaajia, kuten Akseli Viitala, Ville Järnvall ja Joni Sokka.

Ottelusta tulee varmasti niin sanotusti klassinen harjoituspeli, etenkin kun se on molemmille kauden ensimmäinen. Pelipaikkoja ja rotaatioita kokeillaan ja kierrätetään, ja yhteispelin ensimmäisiä säveliä haetaan.

Tule paikalle aistimaan tunnelmaa!