Otteluraportit 2018-2019

17.3.2019 KyKy-LeKi 2. puolivälierä 3-1 (25-22, 25-22, 22-25, 28-26), kultainen erä KyKylle 25-17

KyKy välieriin kultaisen erän voitolla – Kisan kausi päättyi

Lempäälän Kisan kausi 2018-19 päättyi 1-sarjan sijaan viisi. Kyyjärven KyKy voitti toisen puolivälierän Kyyjärvellä 3-1 (25-22, 25-22, 22-25, 28-26). Kun otteluvoitot olivat 1-1, pelattiin kultainen erä. Sen voitti KyKy 25-17 ja eteni jatkoon. Kyyjärvi kohtaa välierissä Iskun. Toinen välieräpari on Hurmos-TuTo.

LeKi aloitti samalla kokoonpanolla kuin lauantaina: Kasimir Luostarinen, Petteri Friberg, Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen, Sten Kruuda, Teemu Koivunen ja Jyri Niemi. Anssi Vesanen oli hakkurina kolmannessa ja neljännessä erässä ja OP Palomäki kävi nopeat vaihdot kentällä.

KyKy aloitti myös samalla kuin lauantaina: Martins Jansons, Tuomas Sillanpää, Aivars Petrusevics, Lauri Jylhä, Mika Väliaho, Mikko Väliaho ja liberona Miro Rasinperä. Oskari Keskinen tuli kesken pelin hakkuriksi ja paransi KyKyn hyökkäyspeliä. Myös Keijo Lamminen kävi kentällä.

LeKi pelasi hyvän pelin, mutta ei yltänyt aivan lauantain tasolle. Parasta nähtiin kolmannessa erässä ja neljännen erän nousussa, mutta taas Mikko Väliahon syöttöputki toi KyKyn ohitse ja samalla varmistui 3-1 voitto illan ensimmäisessä ottelussa ennen kultaista erää. Kisalla oli jo eräpallo viidenteen erään menemisestä, mutta ei onnistunut.

– Tasainen oli vääntö. Peukkua KyKylle, olivat hyviä, eilisen jälkeen pystyivät pelaamaan näinkin hyvin. Se oli jopa pieni yllätys. Vähän jännitystä oli meidän otteissamme. Moittia ei sovi, kaikkemme todella annettiin. Osasimme reagoida kyllä pelin aikana oikein, mutta se viimeinen silaus puuttui tekemisestä tänään, analysoi Kisan Tapani Nyström

–Päivän teema oli Mikko Väliahon syöttörotaatiota. Se tiedettiin pahaksi, ja sen kanssa onnistuttiin hyvin. Lukuunottamatta neljättä ratkaisevaa erää, tuumi LeKin Jani Huurne.

Kultainen erä mentiin pinna pinnalla aina 10-10 asti, kunnes KyKy nousi 14-10 johtoon. Kisa tuli vielä pinnan päähän 16-15, mutta sitten Kyyjärvi meni menojaan ja ansaitsi todella välieräpaikan. Kisa jätti kentälle kaikkensa ja tsemppasi, mutta tällä kertaa enempää ei ansaittu.

KyKy pelasi selvästi paremman pelin kuin launtaina. Kyyjärvi sai keskipeliä paremmin esiin ja Petrusevics muutti jokaisen kosketuksensa kullaksi. LeKi oli hieman koko pelin takana, eikä saanut kunnon eroa revittyä missään vaiheessa – sitkeä KyKy tuli aina takaisin rinnalle. 334-päinen yleisö sai todistaa tiivistä ja tiukkaa kamppailua, jossa mentiin aina 20 asti aivan piste pisteeltä.

– Väliahon veljekset olivat tänään todella hyviä ja parannus eiliseen huima. Etenkin Mika oli tänään superhyvä, makeat torjunnat tekivät hyvää. LeKin passari Kasimir Luostarinen onnistui tänään upeasti, jakoi tunnustusta KyKy-koutsi Hannu Kalliojärvi.

Parhaina palkittiin LeKin Luostarinen ja KyKyn Mika Väliaho. Peliin + kultaiseen erään Kisan tehokkain oli 23 pisteen Kasper Pennanen, häntä säestivät Tuomas Siirilä 15 ja Sten Kruuda 14. KyKyltä Petrusevics kantoi isoimman pistevastuun, 28. Keskinen auttoi 18 pinnalla. Mika Väliaho tehtaili 14 ja Mikko Väliaho 11. Pelissä tuli paljon torjuntoja, KyKy vei ne 25-18.

– Kyllä tämän kauden 1-sarjan taso on huima. Seitsemän todella kovaa joukkuetta, ja niistä vielä muutama kovin on vielä napsun kovempia. Tänä vuonna reitti välieriin oli todella paljon vaikeampi kuin edelliskausilla, LeKin Marko Laakso kehui sarjan tasoa.

LeKi kiittää kaikkia kuluneesta upeasta lentopallokaudesta! Kiitos pelaajat ja taustajoukot, jotka tekivät hurjasti töitä isolla sydämillä. Kiitos hienot kannattajat, jotka olitte tukenamme koti- ja vierassalissa. Joukkue on ylpeä, että sai päättää kauden kotiyleisön edessä upealla voitolla ja tarjota sitä kautta parastaan! Ja kiitos yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistatte tämän lentopallotarinan kirjoittamisen. Kiitos!

YLEISÖ: 334

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Kasimir Luostarinen

KyKyn paras pelaaja: Mika Väliaho

Tilastopoiminnat:

2. puolivälierä

Parhaat pistemiehet
LeKi: Pennanen 18/+7, Kruuda 14/+9, Siirilö 14/+0
KyKy: Petrusevics 23/+8, Mika Väliaho 13/+10, Keskinen 11/+3

Vastaanotto:
LeKi: 49%, Kruuda 100% (2 nostoa), Niemi 57%, Siirilä 56%
KyKy: 49%, Petrusevics 52%, Rasinperä 49%, Jylhä 47%

Ässät/syöttövirheet:
LeKi 9-18
KyKy: 9-15

Torjunnat:
LeKi: 17
KyKy: 19

Vastustajalle tehdyt virheet:
LeKi: 29
KyKy: 28

Hyökkäyspisteet/-prosentti:
LeKi: 41/33%
KyKy: 43/39%

Kultainen erä:

Parhaat pistemiehet:

LeKi: Pennanen 5/+3, Luostarinen 2/+2
KyKy: Keskinen 7%+5, Petrusevics 5/+3

Vastaanotto: LeKi 55%, KyKy 38%

Ässät/syöttövirheet:
LeKi: 1/2
KyKy: 1/4

Torjunnat: LeKi 1, KyKy 6

Vastustajalle tehdyt virheet: LeKki 5, KyKy 8

Hyökkäyspisteet/-prosentit
LeKi: 7/29%
KyKy 13/50%


16.3.2019 LeKi-KyKy 1. puolivälierä 3-2 (23-25, 25-19, 25-19, 26-28, 20-18)

Olipas ottelu!

Herranjee! Sussiunakkoon! Härregyyd! Mamma mia!

Ja, mitä niitä kaikkia huudahduksia nyt ikinä onkaan.

Tiedettiin etukäteen, että LeKin ja Kykyn pelit ovat aina suurta draamaa, kuten ovat olleet liki poikkeuksetta koko LeKin 1-sarjan ajan eli viiden kauden verran. Mutta, että näin ihmeellinen pleijarialoitus saatiin aikaan.

Nitrot, betasalpaajat, hajusuola ja kossumoukut olivat tarpeen samaan aikaan nautittuna pelin lopussa, kun ottelun voittajaa ratkottiin. Tällä kertaa se oli LeKi, mutta ihan karsea vääryys ei olisi ollut, että se olisi ollut Kyky.

– Tämmöistä näytelmää odotinkin, mutta menipä hurjaksi tuo loppu. Jokusesta tuomaritulkinnasta oltiin eri mieltä, mutta kyllä niitä peleihin aina mahtuu. Olimme jo kuilun partaalla neloserässä, siitä selvittiin. Sunnuntaina kapina jatkuu Kyyjärvellä, lateli Kyky-koutsi Hannu Kalliojärvi, joka teki taas kaiken mahdollisen ja mahdottomankin oman sakkinsa piiskaamisessa ja LeKin pelin häirinnässä. Sana ”häirintä” on tässä kohtaa plusmerkkinen, sillä valmentajien kuuluukin ottaa vaihtoja, viivytellä ja ottaa aikalisä sopiviin hetkiin; niissä Kalliojärvi on aivan kunkku.

-Vähän tehtiin itsellemme homma hankalasi. Jäätyminen oli 4. erässä paha ja vitoserässäkin olisi peli pitänyt tappaa paljon aiemmin. Mutta meillä on värkeissä vara parantaa, napsu ja toinenkin. Riittääkö ja onnistuuko se, on huomenna nähtävissä, teesitti puolestaan Jani Huurne LeKistä.

Ottelusarja on siis 1 – 0, mutta mitään – siis mitään – ei vielä ole LeKi saavuttanut. Jatkaja ratkeaa Kyyjärvellä huomenna. Jos LeKi voittaa matsin, tie vie välieriin. Jos Kyky voittaa matsin, tie vie kultaiseen 25 pinnan ylimääräiseen erään.

Sekä Kalliojärvi että Huurne olivat tismalleen samaa mieltä siitä, että jatkoon menee parempi sakki ja ennen muuta oikea sakki.

Avauserä oli hermostunutta, hallintaan homman sai ensimmäiseksi Kyky, joka nyppäsi 3 – 4 pinnan  kaulan, jota LeKi kiri kiinni, mutta erän kuski oli Kyky. Latvialaishärkä Aivars Petrusevics, ex-VaLePa ja ex-Hurrikaani ja nykyään Betsetin tarmokas betonimies, oli erän hahmo.

Toisessa erässä tuli paljon harhasyöttöjä, mutta LeKi otti nyt isännän äänen käyttöön; kiitos muutaman pallon, joista Jyri Niemi kaivoi puolustustukset peliin. 14 – 8-tilanteessa alkoi näyttää siltä, että tauolla mennään tasalukemissa. Kasper Pennanen oli LeKi-iskuri tässä erässä.

Kolmas erä oli puolestaan Tuomas Siirilän ja Petteri Fribergin parasta aikaa. LeKi vei ja Kyky vikisi, lopullinen ero repesi LeKin 16 – 15-johtoasemassa, kun Teemu Koivunen sai syöttönsä kulkemaan.

Neljäs erä jää eloon ja historiaan.Ikävä kyllä LeKin kannalta miinusmerkkisesti. Hienosti peliä vienyt LeKi rallatti jo 23 – 16-johtoon. Kykyn tykit Petrusevics, Lauri Jylhä ja Loimusta kautensa jälkeen siirtynyt Oskari Keskinen sorttuivat virheisiin ja olivat ihmeissään LeKin hyvän kenttäpelin kanssa. Mutta sitten.

Kykyn Mikko Väliaho meni toivottoman tuntuisessa 17 – 23-tilanteessa syöttämään. Ensiksi tuli hamalyönti, sitten kaksoiskosketus passissa, sitten montamonta huonoa nostoa pahoista syötöistä ja kaskummaa ja hupsistakeikkaa: tilanne oli tuotapikaa 23 – 24 Kykylle. Katsomo ihmetteli ja kummasteli, mikä mättää. Väliaho syötti eräpalloa ja LeKi nosti sen vastapalloksi, josta toinen Väliaho eli Mika tälläsi verkkoon.

LeKi pelastui ja nousi vielä ottelupalloon 26 – 26. Sitä pääsi Tuomas Siirilä hyökkäämään, mutta hiukan pehmeä ratkaisu ei tepsinyt. Kyky karvasi pinnan ja Lauri Jylhän sekä Oskari Keskisen paukuilla Kyky otti erän. LeKin puolella niskat nyökkäsivät, mutta mitä tärkeintä: leuat nousivat heti uudelleen ylös.

5. erä alkoi loistavasti: tuotapikaa peli oli 6 – 1 LeKille. Mutta yhtä nopsaan se oli 10 – 10. Sitten mentiin pinna pinnalta, ensiksi ottelupalloon eteni LeKi. Ei onnistunut. Sitten sai ottelupallonsa Kyky: 15  -16. Pennasen isku toi tilanteen tasoihin. Seuraavakin ottelupallo meni Kykylle, mutta LeKi ei luovuttanut. Petteri Friberg syötti ja syötti niin sanotun rullan sivurajalle: yli vai viivalle? Riippuu keneltä kysyy, mutta tuomaristo sanoi; viivalle.

LeKin ottelupalloa tilanteessa 19 – 18 syötti Pennanen. Hyvä leija tuotti heikon noston ja pallon suoraan LeKin puolelle. Passari Kassu Luostarinen luotti Tuomas Siirilään, joka peippasi viivalle ja ….pilli soi; verkkotuomari Jori Sundell näki Kyky-passari Martin Jansonsin olleen verkossa…peli päättyi tähän puhallukseen.

Latvialaispassari Jansonsin kehonkieli kertoi, että puhallus oli aivan oikein…

Tuuletukset kuvastivat helpottuneisuutta eli sitä, että lukuisista paikoista saatiin voitto kotiin. Sen jälkeen vetoketjut vedettiin kiinni. Joka ainoa tietää, että Kyyjärveltä ei voittoja ole liikaa kairattu. Itse asiassa kaksi: syksyllä 3 – 0 runkosarjassa ja viisi vuotta sitten välierissä LeKi voitti pelin 3 – 2, mutta hävisi silloin kultaisen erän ja lähti lomille. Muulloin on kotiin lähdetty tappion maku suussa.

Saas nähdä, mitä huomenna tapahtuu. Parempi jatkaa kauttaan, mutta ei tämän parin häviäjäkään huono ole, ajattelee RRRRR (joka käytti melkein koko alussa maintin koktailin…)

YLEISÖ: 218

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Jyri Niemi

KyKyn paras pelaaja: Aivars Petrusevics

LeKin nälkäisin pelaaja: Kasper Pennanen

Tilastopoiminnat:

Parhaat pistemiehet:
LeKi: Siirilä 24/+10, Pennanen 22/+8, Friberg 14/+4
KyKy: Petrusevics 22/+8, Jylhä 14/+1, Keskinen 13/+8

Vastaanotto:
LeKi: 48%
KyKy: 45%

Ässät/syöttövirheet:
LeKi: 15-23
KyKy: 7-13

Torjunnat:
LeKi: 5
KyKy: 9

Vastustajalle tehdyt virheet:
LeKi: 47
KyKy: 32

Hyökkäyspisteet/-prosentti:
LeKi: 64/47%
KyKy: 46/39%


10.3.2019 LeKi-VaLePa2 3-0 (25-14, 25-13, 25-17)

Pojista ei ollut aikamiehille vastusta

1-sarjan runkosarjan 24 ottelun rumba on nyt saatu LeKin kohdalta tanssittua ja on aika vieläkin tulisemmmille rytmeille. Mennäänkö tulevan puolivälierävastuksen kanssa salsaa vai peräti cha-cha-chaata, toivotaan ettei surumarssiksi kuitenkaan käänny.

Runkosarjan päätöspeliin Hakkariin ajeli VaLePa liigamies Aaro Nikulalla terästettynä. Vaikea sanoa, miksi Tyrvään nuoret miehet eivät syttyneet missään vaiheessa kunnon tsemppiin, vaan enemmänkin katselivat totisesti tossujensa kärkiä. LeKi sen sijaan pelasi ehjää ja vahvaa peliä, eikä edes 210-senttinen Nikula saanut mitään isoja tuhoja aikaan. Oikeastaan missään vaiheessa ei ollut epäselvää siitä, kumpi pelin voittaa.

-Nyt korjatiin viime viikkoina treeneissä kylväväämme satoa. Peli pysyi aika rautaisena koko ajan, tiivisti valmentaja Jani Huurne tuntonsa pelin jälkeen.

-Väkevä esitys, vaikka kokoonpanoja vaihdeltiin joka erään. Onnistumisia tuli tasaisella rintamalla ja Ossin läksijäiset menivät aika lailla nappiin, sanoi puolestaan Tapani Nyström viitaten illan juhlakaluun Ossi Vesaseen.

Niin Ossi; hän ilmoitti, että tämä kausi jää viimeiseksi sarjapelien suhteen. Kunto- ja ikämiespelit saattavat vielä mahtua kalenteriin, mutta virallisille matseille tuli nyt jäähyväiset. Komea ja pitkä ura huipentui joka erässä kentälle tuloon ja useisiin onnistuneisiin suorituksiin. Vaativaa työtä tekevä ja opiskeleva perheenisä ei ole enää tällä kaudella ehtinyt treenaamaan kuin satunnaisesti. Muutama peli kasvattajaseuransa Lempäälän Jyryn nutussa on Ossilla vyöllä ja nyt siis kauden avaus ja lopetus LeKissä samaan syssyyn. Hieno mies ja hieno pelimies palkitttiin ottelun jälkeen LeKi-ämpärillisellä muistiaisia.

Pelistä ei isompaa kommentoitavaa tosiaan ole, LeKi syötti ja nosti hyvin ja verkolla ylivoima oli murskaava.

-Omalla syötöllä teimme kovaa jälkeä, nyt se oli purevaa, kiitti Nyström.

Pelin tilastojen helmet. Nosto LeKillä peräti 72, kun se oli VaLePalla 42. Pisteissä Tuomas Siirilä 15/+8, Kasper Pennanen 11/+4. VaLePan Nikula 9/-3.

Puolivälierissä vastaan siis tulee tuttu vihulainen eli Kyyjärven Kyky, jonka kanssa oteltiin runkosarjassa 3 – 0-vierasvoitto ja 2 – 3-kotitappio. Tiukkaa ja tasaista siis tulossa. Kykyllä on tähtenään latvialaispeluri Aivars Petrusevics ja ex-Tiikeri-pelaaja Lauri Jylhä ja takataskussaan Loimun nuori hakkuri Oskari Keskinen, jonka nuoren pelaajan siirtopaperi tehtiin aivan siirtojen loppuhetkillä.

Koska Kyky saa sarjanelosena niin sanotun kotiedun, pelattaneen niin, että lauantaina Hakkarissa ja sunnuntaina Kyyjärvellä. Jos voitot ovat tasan, pelataan ns kultainen erä 25 pinnaan saakka jälkimmäisen pelin jälkeen.

Kauden kiihkeimpiä rytmejä odotellessa; t. RRRRR

YLEISÖ: 159

KUVAT: Jari Mäki-Kuutin upea kuva-albumi

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Tuomas Siirilä
VaLePan paras pelaaja: Aaro Nikula
LeKin nälkäisin pelaaja: Ossi Vesanen

TILASTOPOIMINNAT

Top3 pistemiehet
LeKi: Siirilä 15/+8, Pennanen 11/+4, Kruuda 7/+6
VaLePa2: Nikula 9/-3, Kimpanpää 5/+2, Vuorenmaa 5/+0

Vastaanotto
LeKi: 72%, Perkiö 100%, Niemi 86%, Pennanen 82%, Siirilä 62%
VaLePa2: 42%, Haapaniemi 67%, Ruohola 44%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 11/11
VaLePa2: 0/10

Torjunnat: 7-8

Vastustajalle tehdyt virheet: 20-22

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 35/50%
VaLePa2: 16/25%


2.3.2019 NaPa-LeKi 0-3 (17-25, 17-25, 26-28)

Napapiiri valloitettu

Piiitkä junailu Lappiin ja Rovaniemelle taisi tiivistää LeKin joukkueen huimaan lentoon vai olisiko ollut edellisviikon hyvillä treeneillä ”osuutta asiaan”, mutta LeKi oli kaksi erää kivikova ja hoiti kolmannen erän sekametelisopankin nimiinsä. Vaikka isäntäsakki Napapiirin Palloketut puolustikin ajoittain yybersitkeästi, ei heillä ollut verkolla voimaa vastata lempääläispommitukseen.

Näin kolme pistettä lisää napsahti LeKin osakesalkkuun ja taitaa hommat lipua niin, että pleijaripaikkaa Kyyjärveä vastaan nyt varmisteltiin. Keskipeli taisi olla nyt ratkaisevassa roolissa, siinä lempääläiset ottivat aika lailla niskalenkin tai peräti selkävoiton rovaniemeläisistä.

– Hieno reissu oli tännetulo junalla, jätkät pelasivat korttia ja huumori kukki. Oma peli oli kaksi erää kuosissa, mutta kolmanteen hiukan oma ote lepsuuntui ja NaPa vastaavasti petrasi, LeKi-piiska Tapsa Nyström raportoi Lapista.

– Meillä oli tänään paha syöttö ja kenttäpelikin toimi moitteitta. Makeelle voitto taas maistuu ja kotimatka lyheni kummasti, Nyström jatkoi.

Avauserä oli aikalailla tasaista menoa, tai jopa NaPa-merkkistä, aina tilanteeseen 9 – 9 asti. Sen jälkeen astui syöttöruutuun Teemu Koivunen, joka melkein ”pilasi” menneen viikon kuusikkotreenit, kun oli harkoissa syöttöruudussa tuhoisine leijoineen. Koivusen syöttö puri kettuihinkin ja nopsaan ero repesi tilanteeksi 13 – 19. Loppuerä mentiin pinna per pinna-tahdilla.

Toisen erän juoni olki koko lailla samanlainen, mutta nyt LeKi oli kaiken aikaa pikku kaulalla. Erän puolivälissä LeKi nykäisi Teemu Kovuusen ja Kasper Pennasen voimin eron niin selkeäksi, että tiukkaa otatusta ei setin lopussa nähty.

Mutta kolmannessa erässä nähtiin. LeKi oli siinäkin aluksi kuskina, mutta NaPa-koutsi Mattti Alatalo oheisti syöttäjiään kuin rallikuskia konsanaan: ”High risk, maximum attack”. Ja uffaffaa-syötöillään Napa roikkui mukana ja erän lopussa kuroi 16 – 20-tilanteesta itsensä 24 – 22-johtoon.

LeKi oli kuitenkin sillä hengellä, ettei enempää eriä pelata. Kasper Pennasen härkämäisillä rarkaisuilla leKi meni 25 – 24-johtoon ja Petteri Friberg sai loistosauman iskeä ratkaisun vastapalloon, muttaaaaa..muutaman sentin meni hyvän pelin pelanneen Petterin isku yli. Seraavaan otteluapalloonkin päästiin lyömään, mutta sekään ei tuonut ratkaisua. Kun aikansa hakee, niin lopulla onnistuu; Tuomas Siirilän lämmillä peli lopulta loppui.

– Vähän oli lopussa hankalaa ratkaista, mutta nyt olimme kärsivällisiä, näki Nyström pelin ratkaisun ja antoi Napalle rehdin tunnustuksen.

– Vastustaja kaivoi hyviä puolustuksia ja hyökkäsi huonoistakin paikoista rohkeasti!

Tilastot; Vastaanottoprossat LeKi voitti 43 – 35%. Pisteissa LeKin ykkäset; Siirilä 16/+6, Pennanen 15/+7, Kouvunen 10/+8 ja Kruuda 9/+7. NapallaSalmela 12/+2. Joukkueen tähtipelaaja Otso Hakala hyytyi saldoon 5/-5. LeKin parhaan palkittiin libero Jyri Niemi; hienoilla puolustuksillaan ja varsin varmoilla nostoillaan.

Voitto tuo LeKille siis saumat taistella vielä jopa kotiedusta, mutta todennäkäisin sija tulee olemaan viides sija ja pleijari-avaukseen vastustajaksi Kyky. Runkosarjaa on kuitenkin peli jäljellä, katsotaan kuinka siinä käy ja spekuleerataan pudotuspelejä sen jälkeen, sanoo RRRRR.

Lapin Kansan artikkeli

NaPan raportti

YLEISÖ: 74

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Jyri Niemi
NaPan paras pelaaja: Juho Saukkonen

TILASTOPOIMINNAT

Top3 pistemiehet
LeKi: Siirilä  16/+6, Pennanen 15/+7, Koivunen 10/+8
NaPa: Salmela 12/+2, Saukkonen 7/+4, Alajärvi 5/+4

Vastaanotto
LeKi: 43%, Kruuda 100% (3 nostoa), Niemi 63%
NaPa: 35%, Hakala 56%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 5/8
NaPa: 8/8

Torjunnat: 13-8

Vastustajalle tehdyt virheet: 19-16

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 44/49%
NaPa: 25/29%


23.2.2019 LeKi-Isku 1-3 (27-25, 25-27, 21-25, 13-25)

Äkäslompolon susi kiljaisi ilosta vain kerran

Kolarin Äkäslompolossa kuului lauantaina illalla noin kello 17.30 kumma ääni; ihan kuin susi olisi joikannut kunnon ulvonnan. Se kuultiin vain kerran, joten kukaan ei asiaan sen isompaa huomiota antanut.

Toisaalla Lempäälässä samaan aikaan LeKin moukari Kasper Pennasen painava lyönti painui Rantaperkiön Iskun kenttään ja LeKi voitti hurjan tappelun jälkeen 1-sarjan paikalliskamppailun avauserän lukemin 27 – 25.

Ammattijoukkue Isku näytti sen jälkeen tasonsa ja vei pelin lopulta erin 1 – 3 (27-25,25-27,21-25,13-25). Äkäslompolon hukkakin taisi mennä paikalliseen Joikupirttiin joikhaamaan…

LeKi ei olllut vielä(kään) valmis kaatamaan sarjan jättiläistä. Isku, Hurmos ja TuTo ovat olleet tähän asti kankeamattomia kantoja LeKin tiellä.

– Kolme erää pelasimme hyvin, taistelimme ja saimme yleisöstä buustia. Harmi, että palkintoa ei saatu. Ihan kauhean suuri vääryys ei olisi ollut meidän 2 – 0-johtommekaan. Neloserässä usko loppui ja pyyhe lensi kehään, ymppäili valmentajista Jani Huurne peliä.

Pikkuisen valmennusjohtoa ymmärrettävästi kismitti, vaikka viikon treenit olivat saaneet edellispelissä pettäneet osa-alueet eli noston ja syötön aika hyvään kuosiin.

– Ekassa erässä oli vain yksi syöttövirhe ja monta laadukasta syöttöä, toisessa neljä ja kolmannessa viisi, jotka osuivat erän loppuun ääritärkeisiin paikkoihin, luki Huurne tilastoa.

Anssi Vesanen puuttui rosterista, joten kokoonpanoa mulkattiin ja taktiikkaa samalla, Petteri Friberg onnistui Vesasen paikalla hyvin, mutta Pennanen oli pelin kurkopelaaja 21 pinnallaan.

Avauserässä LeKi nousi tilanteista 15 – 19 ja 19  – 22 väkisin rinnalle ja lopun hyvillä suorituksilla ohikin.

Toisessa erässä oli sama kässäri. Isku hallitsi LeKistäkin aikanaan tuttujen Masa Hietasen ja Eikka Koiviston johdolla peliä aina 19 – 22-tilanteeseen saakka. Sen jälkeen Kisa taas kiri rinnalle, muttei nyt päässyt ohi. Hietanen ja Tatu Härkönen murjoivat ratkaisupinnat LeKin kenttään.

Kolmaskin erä oli tasainen, mutta loppuhetket mustensivat LeKin mielet. Tilanteen 21 – 21 jälkeen LeKi teki neljä omaa virhettä ja sen jälkeen peli oli ”kaputt” ja selkäranka sanoi ”naks”.

Neloserä oli harmillinen pyllähdys, sillä katsomossa oli 242 silmäparia ja vippiläisiä iso läjä. Akaa-Volleyn kannattajia oli paikalla paljon ja he tekivät Hakkarista vieläkin paremman hornankattilan; KIITOS teille.

– Akaan väki toi Toijalan Monarin tunnelmasta tuulia Hakkariin, se tuntui meistä tosi hienolta, antoi Huurnekin suitsutusta vieraskannattajille ja totta kai kiitokset kuuluvat yhtä lailla omille uskollisille faneille myös.

Tilastoja: LeKin pinnahait Pennanen 21, Siirilä 15, Friberg 10. Iskusta hienoa uraansa pakettiin pikku hiljaa pakettiin paneva Masa H 19 ja Paavo Korhnen 12.

Kolme viikkoa aikaa. Siihen, kun täytyy olla kantti terästä ja tahto rautainen, kuten Danny laulussa laulaa. Silloin alkavat pleijarit. LeKi jäi nyt Mahdin taakse ja uhkaa tippua jopa kuudenneksi. Kaksi peliä toki on jäljellä ja voittoja niistä haetaan ahnaasti ja sijoituskin voi olla välillä 4 – 7.

Raportin kirjoittaja menee nyt etsimään sitä sutta, missähän se kiljuu, ihmettelee RRRRR.

KUVIA: Kuvat Jari Mäki-Kuutti

YLEISÖ: 242

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Kasper Pennanen
Iskun paras pelaaja: Joel Laakso
LeKin nälkäisin pelaaja: Petteri Friberg

TILASTOPOIMINNAT

Top3 pistemiehet
LeKi: Pennanen 21/+11, Siirilä 14/-1, Friberg 10/+3
Isku: Hietanen 19/+10, Lourich 13/+11, Korhonen 12/+9

Vastaanotto
LeKi: 52%, Niemi 59%, Siirilä 58%
Isku: 52%, Hietanen 59%, Nurmesniemi 58%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 3/12
Isku: 7/15

Torjunnat: 9-16

Vastustajalle tehdyt virheet: 27-26

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 48/41%
Isku: 52/51%


16.2.2019 KaVe-LeKi 3-0 (25-12, 25-23, 25-19)

Kauden ensimmäinen (ja toivottavasti viimeinen) oharipeli

Urheilussa näköjään täytyy aina välillä mätkähtää todellisiin pohjamutiin, jossa nöyryys ja voittojen tielle tarvittava intohimo syttyy kunnon liekkiinsä. LeKi on pelannut kuluvan kauden tasaisesti, mutta Kymenlaakson Karhulassa tuli kauden floppaus. Nosto ei toiminut, syötöt eivät toimineet, passipeli oli epätarkkaa ja lyöntipelistä puuttui ruuti ja päättäväisyys.

Ei oteta mitään pois Karhulan Veikoilta, he pelasivat mallikkaasti ja hyvällä hengellä. KaVe otti täysin ansaitut kolme pisettä hyvällä esityksellään.

– Olipa totaalinen ulospuhallus, ei oikein keksinyt mitään konstia kurssin muuttamiseen pelin aikana, ihmetteli lentopallossa kaikena kokenut valkku Tapsa Nyströmkin omiensa anemiaa.

– Kaveri aloitti psyykkisesti tosi kovalla latauksella, siihen emme pystyneet vastaamaan, kommentoi LeKi-passari Kasimir Luostarinen lyhyesti ja oli oikeassa; KaVella oli henki päällä, LeKillä ei.

Tuomas Siirilä ja Teemu Koivunen puuttuivat rosterista, korvaajaksi oli saatu Aatu Pöllänen Akasta ja tekipä Jyry-passari Verneri ”Venni” Halttulakin 1-sarjadebyyttinsä 3. erän lopulla.

Avauserä oli painajainen isolla P-kirjaimella. Luostarinen avasi ottelun verkkosyötöllä ja sen jälkeen alkoi KaVe-myllytys. Passari Joona Väänänen napsi syöttöässiä ja jos ei aloitus ihan metsään noussut, nuiin kunnon hyökkäyspaikkoihin ei LeKi päässyt. Koko setti oli ihan ”survivalia” lempääläisille. Marko Määttänen ja Aleksander Rastamo olivat kovia tykkejä, mutta myös KaVen torjunta oli jäätävän kova.

Ihan minimaalinen jossittelu osuu kakkoserään, jota LeKi johti jo 10 – 3, kunnes Marko Määttäsen syöttövuorolla KaVe tuli liki rinnalle. LeKi sai pidettyä parin pinnan kaulan aina tilanteeseen 18 – 18 asti, mutta sitten KaVen lataus näkyi tiukkojen paikkojen klaaraamisessa. Erän lopussa sattui pari kohtalokasta iskuvirhettä ja ottelun tasaisin erä oli mennyt kotijoukkueelle.

Päätöserään LeKi teki vaihtoja, muun muassa Sauli Silpo tuli yypeen tontille ja tosiaan Halttula erän lopussa kävi passaamassa. Tilanteesta 16 – 15 KaVe nykäisi taas, ja peli oli lempääläisten osalta loppuun taputeltu.

– Nyt suihkuun ja sen jälkeen en enää muistakaan tätä matsia, tiivisti kippari-Silpo pukukopissa tien, miten tästä edetään.

Nähdyn kaltaisen kömpimisen jälkeen on turha spekuloida tulevaa, joten tyydytään sanomaan, että ensi lauantaina kohdataan Isku Hakkarissa. Siihen peliin haetaan ärsytys ja sytytys vaikka mistä, lupaa RRRRR.

KYMEN SANOMIEN RAPORTTI

YLEISÖ: 160

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Kasimir Luostarinen
KaVen paras pelaaja: Marko Määttänen

TILASTOPOIMINNAT

Top3 pistemiehet
LeKi: Pennanen 7/-3, Kruuda 6/+4, Pöllänen 5/+1
KaVe: Määttänen 15/+8, Rastamo 11/+6, Korhola 8/+4

Vastaanotto
LeKi: 29%, Silpo 50%, Perkiö 43%
KaVe: 50%, Korhola 70%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 4-11
KaVe: 6-4

Torjunnat: 8-12

Vastustajalle tehdyt virheet: 27-15

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 27/31%
KaVe: 30/38%


9.2.2019 JyLe-LeKi 1-3 (25-27, 26-24, 16-25, 19-25)

LeKin suunta vahvasti yläviistoon

Lempäälän Kisan viiva osoittaa selvästi ylöspäin: kolmen pelin tappioputki katkesi komealla voitolla JyväsLentiksestä ja pelin taso osoitti myös ylöspäin. Tahmeasti aloittanut Kisa käänsi pelin pitkän erätauon jälkeen selvästi itselleen. Vieraspeli päättyi LeKille 3-1 (27-25, 24-26, 25-16, 25-19).

LeKi aloitti kokoonpanolla Kasimir Luostarinen, Anssi Vesanen, Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen, Sten Kruuda, Teemu Koivunen ja Jyri Niemi. Petteri Friberg kävi toisessa erässä kehissä ja Sauli Silpo kannusti vaihtopenkiltä.

JyLe puolestaan lähti peliin kuusikolla Matti Pöntinen, Tino Vuori, Jaakko Aninko, Veli Manninen, Mika Arkko, Jani Liski ja liberoina Jonne Pekkala ja Arttu Perello. JyLe teki läpi pelin vaihtoja, Tiitus Vuori pelasi paljon yleispelaajana, Veeti Hartikainen tuli kesken pelin keskitorjujaksi ja vasta 15-vuotias passari Elias Huotari teki 1-sarjadebyyttinsä!

JyLe pelasi sitkeästi, etenkin keskipeli toimi läpi pelin. Kahdessa ensimmäisessä erässä vastaanottonsa kanssa tuskaillut Kisa koki muodonmuutoksen pitkällä tauolla. Tapani Nyströmin ja Jani Huurneen käärmekeitot purivat, ja Kisa hallitsi loppupeliä.

Kaksi ensimmäistä erää menivät jännäreiksi, aivan hyvin jompi kumpi olisi voinut johtaa pitkällä tauolla 2-0. Avauserässä Kisa nousi JyLen eräpallosta hienoon voittoon asti. JyLe oli erien aluissa vahva, ja johti lähes joka erää usealla pisteellä kymmenen pinnan kohdalla. Toisessa erässä johtopaikka vaihtui tiuhaan, LeKikin johti parhaillaan 14-10 ja JyLe 23-20. Kisa nousi vielä 24-24, mutta lopussa JyLe oli hieman terävämpi.

Kolmannessa erässä Kisa repäisi Teemu Koivusen syötöillä erän kotiin jo hyvissä ajoin. Neljännessä Kasper Pennanen oli rautaa ratkaisuhetkillä, kolme pistettä 20 pinnan paikkeilla, ja erä ja peli Lempäälään.

Kisa lahjoitti taas omilla virheillään liikaa pinnoja vastustajalle. JyLe sai LeKin tekemänä 38 pistettä, kun LeKi sai JyLeltä 27. Nostopelissä LeKi skarppasi kahden erän jälkeen ja vei prosentit 59-37.

– Oli vaikea alku meiltä tänään. Tauolla pidettiin hyvät puheet: pitää alkaa todella ryynäämään ja pelaamaan loppuun asti. Sen teimme, ja se toimi! kertoi parhaana palkittu Kisa-libero Jyri Niemi.

Niemen lisäksi JyLen parhaana palkittiin paras pistemies Tino Vuori, 13 pinnaan. Kisan paras pinnamies oli 21 pisteet Tuomas Siirilä, häntä auttoivat etenkin 17 pisteet Kasper Pennanen ja 14 pojoa tehnyt Anssi Vesanen. Myös Sten Kruuda nousi 11 pisteellä kymppikerhoon. JyLestä Jaakko Aninko oli kaksi erää vaikea pideltävä pyörätyksillään, mutta hänet saatiin pelin edetessä paremmin kuriin.

– Hävisimme tänään etenkin LeKin Koivusen ja Luostarisen syöttövuoroihin, niistä emme saaneet otetta, tuumi JyLen libero Arttu Perello.

– Tumpilla pitäisi olla useamminkin jalka vähän kipeä. Pomppu nousi 10 senttiä ja peli viisastui, vitsaili LeKi-koutsi Jani Huurne. Siirilä hieman poti jalkaansa, mutta se ei vaikuttanut peliin.

Kisa jatkaa sarjanelosena, pisteen TuTon jäljessä. JyLe putosi toiseksi viimeiseksi, tosin VaLePa ja JyLe ovat tasoissa 14 pisteellä, seitsemän pinnaa säilymisviivan paremmalla puolella. Kisan kausi jatkuu ensi viikon lauantaina, silloin luvassa vierasreissu Karhulan Veikkojen kotisaliin Kotkaan.

– Meidän fokus on loppukaudesta sarjapaikan säilyttämisessä. Pudotuspeleihin on vielä periaatteessa saumat, mutta voi olla liian ison työn takana, tuumi JyLen Perello.

– Peli oli tänään meidän hallussa, teimme vain vääriin paikkoihin tyhmiä virheitä. Viikolla harjoitelteltiin oikeita asioita, ja se alkoi näkyä pitkän erätauon jälkeen. Kyseessä oli kärsivällisyyden voitto, tuumi kippari Silpo pelin tauottua.

YLEISÖ: 95

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Jyri Niemi
JyLen paras pelaaja: Tino Vuori

TILASTOPOIMINNAT

Top3 pistemiehet
LeKi: Siirilä 21/+10, Pennanen 17/+5, A. Vesanen 14/+4
JyLe: Tino Vuori 13/+6, Arkko 8/+8, Aninko 8/+2

Vastaanotto
LeKi: 59%, Friberg 100%, Niemi 73%, Siirilä 62%
JyLe: 37%, Pekkala 56%, Perello 38%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 8/16
JyLe: 6/10

Torjunnat: 9-4

Vastustajalle tehdyt virheet: 38-27

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 57/40%
JyLe: 38/31%


2.2.2019 LeKi-TuTo 1-3 (23-25, 23-25, 25-21, 19-25)

TuTo tarttui runkosarjan kolmossijaan vahvalla otteella

Sarjanousija Turun Tovereista tuli tämän kauden örkki-sakki LeKille. Kaksi kertaa kohdattiin ja nolla pojoa saatiin saaliiksi, se on teräksenkova fakta, joka jää aikakirjoihin. TuTo on kuin LeKi viisi vuotta sitten nousijasakkina; kokenut ja henkisesti piinkova. Joukkueen aloitusseitsikolla on kaikilla liigauraa takanaan, osalla mittavakin sellainen, kuten Jimmy Hernandesilla, Kirka Borichevilla, Jani Puputilla ja Kimmo Kutinlahdella.

1 – 3-tappiosta huolimatta kielenpäällä on karvaahko maku, saumaa LeKillä pisteillekin olisi yli 200-päisen kotiyleisön edessä ollut.

– Oma vastaanottopeli tökki, yksilötasolla myös oli heilahteluita, tiivisti pääluotsi Tapsa Nyström pelin antia.

– Henkistä tylyyttä on löydyttävä jatkoon, nyt on kolme tiukkaa eränloppua kylvetty lähinnä omiin virheisiin. Kahteen ensimmäiseen erään tehtiin erän verran eli melkein 25 pinnaa virheillä, lueskeli toinen koutsi Jani Huurne taulukkoaan.

TuToa kävi LeKi-delegaatio katsomassa parisen viikkoa sitten Hervannassa, kun joukkue hävisi jumbosakki AitRille pystyyn. Nyt samat miehet pelasivat ”hiukan” eri lailla.

– Se oli Hervannassa semmoinen pohjakosketus, nyt oli lataus ihan eri luokkaa. Hernandesin Jimmy on kova luu 36 ikävuodesta huolimatta, vähän kuntopohja alkaa pelien lopussa piiputtamaan, mutta hän hoiutaa hyvin kroppaansa, sanaili TuTon jojo Marko Eko kommentoiden joukkueensa selkärankapelaaja Hernandesia, joka on myös Akaan paidassa kurittanut LeKiä vuosien varrella.

LeKi joutui peliin ilman kuumesairasta Kasper Pennasta, mikä avasi Petteri Fribergille ja myös Tomi Perkiölle paikkoja peliruutuun. Pennanen on ollut kova luulenkki kauden aikana, häntä olisi kaivattu nytkin, jos toki korvaajat tekivät kelpo työtä. Friberg palkittiin jopa LeKin parhaana pelaajana!

Avauserää TuTo vei pomminvarman vastaanottonsa ja lujaa lyövän Kirill Borichevin turvin 2 – 4 pinnan erolla aina tilanteeseen 19 – 19 asti. Sen jälkeen koitti LeKin sudenhetki. Tästä, kun joukkue olisi kairannut erän kotiin, niin mitäpä olisikaan jatko tuonut???

Mutta tilanteessa 22 – 21 LeKille tuli ehkä pelin harmillisen virhe, kun TuTo joutui toimittamaan pallon helppona Kisan puolelle ja mainion ottelun pelannut sentteri Teemu Koivunen jäi sormestaan kiinni verkkoon. Helppo palautuspallo kääntyi verkkovirheenä pinnaksi turkulaisille ja siitä taisi hiukan LeKin kantti painua jään alle.

Toinen erä oli samanlainen, TuTo vei alkua ja LeKi kiri etenkin Anssi Vesasen voimin takaa rinnalle tilanteessa 20-20. Taas pikku epätarkkuudet erän lopussa maksoivat paljon, eli erän menon TuTolle kahden pinnan erolla. Erän hahmo oli hakkuri-Vesanen. Erän huippusuorituksen teki Hernandes tulittamalla takaviistosta tulleesta passiata hienon pisteen lekiläistorjunnan sormenpäistä.

Pitkän tauon jälkeen odotettiin koti-imperiumin vastaiskua. Se saatiinkin, kiitos Petteri Fribergin ja Tuomas Siirilän pontevan eränloppupelaamisen. Aika lailla vuoristorataa pelannut Siirilä löysi pelin parhaan hetkensä erän loppuun ja takoi neljä pinnaa. Fribergin ratkaisut olivat myös hyviä verkolla (mm. hienoja peippejä iso kasa) ja puolustuksessakin.

4.erän alku oli kaamea. Jotenkin tuntui, että LeKi oli tyytyväinen erävoittoon(???), ja aloitusten nostopeli lipsui erän alussa pahemman kerran. TuTo meni 5 – 1-johtoon, jonka LeKi kuroi pinnan eroksi. Sitten pimeni kaikki: TuTo vei seuraavan pätkän lukemin 10 – 0!!!

Hyvää yötä, sanoi mummu kun…

Pelin loppu oli kosmetiikkaa, valmennus teki lempääläisille kaikki mahdolliset vaihdot ja ero hiukan kutistuikin. Kuitenkaan pisteistä ei enää lopussa pelattu.

Toverit från Turku on kova sakki, jopa  ykköshaastaja Iskulle ja Hurmokselle. LeKi jäi jalkoihin, mutta potentiaalia haastamaan TuTo ja muutkin kärkitiimit on. Nyt vaan täytyy saada henkinen lujuus kuntoon, saada kaikki pelaajat pelaamaan samaan aikaan huippupeliä ja aaltoilu pelin sisällä on aikuisten oikeasti saatava pienemmäksi. LeKin on kaavittava pisteitä jatkossa, jotta kotietu – vain onko sellaista – pleijareiden ekalle kiepille saavutetaan. Neljännesvälierissä pelataan kaksi peliä samana viikonloppuna, joten aika vähän on merkitystä, aloittaako kotona vai vieraissa, kun eurocup-säännöillä mennään.

Kuitenkin kauden lopuissa peleissä eli JyLe-, Isku-, KaVe- NaPa- ja VaLePa-peleissä pitää päästä voittojen makuun. Nyt tappio oli kolmas putkeen, tästä putkesta on noustava ja katkaistava se oitis.

Tilastoja: Vesanen 14/+5, Koivunen 12/+10, Friberg 12/+5. TuTosta; Kirka Borichev 15/+3, Hernandes 11/+10, Kutinlahti 8/+4. Nostossa TuTo 48% ja LeKi 40%.

Seuraava kamppailu käydään Jyskälässä. Mitä siellä tapahtuu, sen näet seuraamalla LeKiä kaikissa mahdollisissa medioissa. Terkuin RRRRR.

YLEISÖ: 207

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Petteri Friberg
TuTon paras pelaaja: Jani Puputti
LeKin nälkäisin pelaaja: Teemu Koivunen

TILASTOPOIMINNAT

Top3 pistemiehet
LeKi: A. Vesanen 14/+5, Koivunen 12/+10, Friberg 12/+5
TuTo: K. Borichev 15/+3, Hernandez 11/+10, Aaltonen 9/+6

Vastaanotto
LeKi: 40%, Friberg 53%, Niemi 42%, Perkiö 40%
TuTo: 48%, Hernandez 64%, K. Borichev 54%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 6/14
TuTo: 11/10

Torjunnat: 11-6

Vastustajalle tehdyt virheet: 38-22

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 51/52%
TuTo: 41/43%


20.1.2019 LeKi-KyKy 2-3 (25-19, 21-25, 25-17, 20-25, 14-16)

Kyky pisti pelin lopussa kuin kyy konsanaan

Melkein klassikkopeli. Nimittäin LeKin ja Kyyjärven Kykyn välinen 1-sarjan kamppailu Hakkarin tammikuisessa sunnuntaiehtoossa. Sana ”melkein” tulee näin kotijoukkueen silmälasien läpi katsottuna siitä, että pelin voiton vei lopulta Kyky, kun LeKi ei kyennyt niittaamaan yhtä pistettä oltuaan jo 14 – 11-johdossa päätöserässä.

– Ailahtelua ja vuoristorataa. Sitä pelimme oli tänään. Harmi, että loppuhetkillä ei saatu tarvittavaa onnistumista, tuumi LeKi-ruoska Tapsa Nyström kuitenkin varsin tyynin ilmein. Tunnekuohua varmuudella konkarikoutsilla mielessä oli, mutta kiukuttelulla tai surkuttelulla ei mitään jälkikäteen muuteta.

Mr. Kyky eli Hannu Kalliojärvi lietsoi tuttuun tapaansa niin omiaan kuin tuomaristoa kuin välillä yleisöäkin. 1-sarjan valmentajista Kalliojärvi on eittämättä huikea Persoona isolla P-kirjaimella. Ison työn lentopallon eteen keskisuomalaisessa lilliputtipitäjässä tehnyt työmuurahainen, jota pitää arvostaa suuresti.

– Eipä ollut ensimmäinen kerta, kun LeKin kanssa pelasimme tällaista hitskokkia. Olin jo melko varma viidennen erän tappiotilanteessa, että noutaja tulee. Mutta tämmöisistä peleistä yleisö tykkää, sanoi betonimies Kalliojärvi.

Pelin henki oli se, että molemmilla sakeilla omat peliotteet ailahtelivat. Ehkä enemmän ailahteli LeKi, mutta kyllä Kykylläkin mustia hetkiä oli. Avauserässä LeKin pakka oli tiivis, nostot olivat tarkkoja ja hyökkäyspeliä passari Kasimir Luostarinen levitti hyvin keskeltä ja laidoilta. LeKi oli 3 – 5 pistettä niskan päällä liki koko setin ajan, eikä vastustaja saanut missään kohtaa kirittyä kaulaa umpeen.

Toinen erä oli muuten samanlainen, mutta ensi viulua soittikin Kyky ja etenkin avauserän horteestan herännyt latvialaisyypee Aivars Petrusevics. Erän puolivälissä ”Petru” latoi neljä perättäispinnaa sakilleen ja Mikko Väliahon syöttövuorolla Kyky karkasi tavoittamattomaan johtoon.

3. erä oli LeKin paras. Kasper Pennanen ja Sten Kruuda tekivät pinnoja, mutta monta hienoa puolustuspalloakin nähtiin. Jyri Niemi raatoi parketissa taas kerran armottomasti, hänen inspiroimanaan myös muut taistelivat. Pari huikeaa pallorallia räjäytti 142-päisen yleisön villeihin aplodeihin. Kyky oli koko erän ajan kanveesissa.

4. erän alussa LeKi oli löysä. Kramppimurheiden kanssa tuskaillut Tuomas Siirilä otettiin vaihtoon ja LeKi-debyyttinsä tälle kaudelle teki Petteri Friberg, joka klaarasi kentälläolopätkänsä hyvin. Sauli Silpoa käytettiin hakkurina, Jukka Lehteä passarina, mutta kaiken aikaa neloserää dominoi Kyky.

5. erään LeKi jätti omaa iskupeliään hakeneen Anssi Vesasen penkille ja marssitti kippari-Silpon ruutuun. Siirilä palasi myös kuusikkoon. Kyky johti pinnalla tai kahdella suurimman osan alkuerää, mutta tilanteesta 9 – 9 LeKi nykäisi, kiitos Sten Kruudan väkevien ratkaisuiden. Pikku suukopukin saatiin aikaan, jonka päätteeksi päätuomari Jori Sundell nosti keltaisen kortin Silpolle.

Kasper Pennasen iskulla LeKi otti ottelupallon (14-11), josta Lauri Jylhä kavensi kovalla leikkurilyönnillään. Tuomas Sillanpää meni syöttöruutuun ja vaikka syöttö ei maailmanluokkaa ollutkaan, tuli toinen ottelupallo suoraan nostosta Kykyn puolelle, jonka Jylhä taiteili LeKi-torjunnan kautta seinille. 13 – 14-tilanteessa pääsi Silpo lyömään ykköskulmasta, mutta noin parisenkymmentä senttiä isku painui rajoista leveäksi. Seuraavan side out -pallon LeKi löi verkkoon, ja Kyky käytti oman ottelupallonsa oitis hyväkseen ja Lauri Jylhä taiteli taas torjunnan käsistä pallon maisemiin.

LeKi murjotti ja Kyky tuuletti.

Pistetaulu sanoo niin, että Kisalta Pennanen takoi 20, Kruuda 15 ja Siirilä 13 pojoa. Kykyltä saldosi Petrusevics 21 ja Jylhä 19 pistettä. Molempien hakkurit jäivät tällä kertaa heikohkoille pinnoille.

LeKi, Kyky, Mahti sekä TuTo käyvät kovaa kisaa sarjan kolmossijasta. Kisa on nyt kolmantena 38 pisteellään, mutta Kyky on kaksi pistettä perässä ja pelin vähemmän pelanneena. Mahdilla on myös 36 pistettä ja pelejä sama määrä kuin LeKillä. TuTolla on peli vähemmän ja pinnoja 33. Myös Karhulalla (15 peliä, 25 pistettä) on saumoja kovalla voittoputkella kiilata kotiedun saavien eli neljän parhaan kärkeen. Ja top4:seen himoaa päästä LeKikin. Hurmos ja Isku taistelevat keskenään runkosarjan voittopaikasta.

Mielenkiintoista ja kinkkistä siis on. Ja niin urheilun pitää ollakin. Tänään LeKi ei ollut vielä huippuunsa viritetty vasarakone, kun nappipelin hetki koittaa, ovat kaikki sakit kaadettavissa. Jotenkin tunne piipittää syvällä sisimmässä, että mainoit kilpakumppanit LeKi ja Kyky kohtaavat vielä tällä kaudella – pleijareissa siis.

Sitä odotellessa, t. RRRRR

YLEISÖ: 142

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Sten Kruuda
KyKyn paras pelaaja: Martins Jansons
LeKin nälkäisin pelaaja: Teemu Koivunen

Tilastopoiminnat:

Parhaat pistemiehet:

LeKi: Pennanen 20, Kruuda 15, Siirilä 13, Koivunen 8
KyKy: Petrusevics 21, Jylhä 19, Väliaho Mikko 12, Sillanpää 6


6.1.2019 Hurmos-LeKi 3-0 (25-16, 26-24, 25-20)

LeKin hurmos ei kestänyt Hurmosta vastaan

Napsua kovempi vastustaja, puolitoista napsua heikompaa omaa peliä ja kas näin: 3 – 0 kääntyi 0 – 3:ksi. Eli 1-sarjan toinen suursuosikki Karelian Hurmos oli odotetun kova kotisalissaan LeKiä vastaan ja vei selkeästi voiton. Jossittelu on kivaa, mutta hiukan turhaa, mutta jossitellaan kuitenkin: Jos toisen erän eräpallo olisi saatu käänettyä erävoitoksi, niin…siinä oli ainoa ohuenohut oljenkorsi lempääläisille päästä saaliin jaolle.

Hieno ottelu Maaninkaa vastaan, hyvin nukuttu yö, makoisat illalliset ja lounaat vedetty vatsaan eli lähtökohtaisesti kaikki elementit piti olla ool rait.

– Inhimillistä on, että makea voitto vähän puhalsi palkeista ilmaa ulos. Jos Mahtia vastaan kaikki pelin osa-alueet olivat balanssissa, niin tänään ei kiitettävää arviota voi antaa kuin Kruudan Stenin keskipelille. Huomioitavaa tulosta mietittäessä on, että Hurmos pelasi hyvin, heillä on laaja rosteri ja kovat ulkomaalaisvahvistukset. Olisimmeko inasen kunnioittanut heitä liikaa, mene ja tiedä, aprikoi pääkoutsina viikonlopun huseerannut Jani Huurne bussista, jossain Liperin seudulta, kiinni saatuna.

Hurmos tosiaan on Iskun ohella supersuosikki sarjaan, ja kyllä nämä kaksi sakkia runkosarjan kaksi ekaa sijaa tulevat viemään. Hurmoksen otteissa näkyy liki ammattimainen treenaus, kokemus kovista peleistä ja tahto menestyä. Yli 200-päinen karjalalaisyleisö tuki suosikkejaan hienolla tavalla.

Avauserässä Hurmos tuli hirmuisella latingilla ja vei erää alusta lukien. Hakkuri Ville Louhela, yypee Jeff Sprayberry (USA) ja sentteri Fred Musoni (Ruanda) piiskasivat kovimmilla käsillä lekiläiskenttää. Passari Tuomas Karjalainen on sarjan parhaita ellei paras linkoaja.

– Passitempo on Hurmoksella hieno, kyllä senttereillä on kiire ehtiä torjuntaan, kiitti Huurnekin Karjalaisen toimintaa.

Toisessa erässä Kisa heräsi ja alkoi saada nostoaan sujumaan paremmin. Kun omakin syöttö erän lopussa alkoi olla painavampi, teki Kisa kirin tappiotilanteesta 17 – 20 aina 24 – 23-eräpallohetkeen asti. Avauserän lopulla Ansi Vesasen hakkurina korvannut sauli Silpo murjoi kovia pinnoja raa’oilla iskuillaan. Teemu Koivusen syöttämänä Kisa pääsi koittamaan erän katkoa ja saikin Hurmoksen horjumaan, mutta niin vain Karjalainen pelasi Kisan eräpallossa paterin keskelle liki kolmimetriselle Musonille, joka tylytti sen kenttään. Epäonnikin kippari-Salelle sattui, kun  lyönti tilanteessa 24 – 24 hipaisi verkkoa ja kääntyi siksi noin 3,2 senttiä leveäksi. Hurmoksen eräpalloa tahkottiin pitkään ja hartaasti ja siinäkin Musoni oli ratkaisijana, kun hän torjui Tuomas Siirilän iskun.

Tauko ei tuonut lisävirtaa LeKiin, vaan päätöserä oli Hurmoksen juhlaa, vaikka joitain hyviä hetkiäkin Kisalle osui. Sten Kruuda on aina tykännyt pelata Joensuussa, nytkin hän oli ykkösässä ja tempaisi keskeltä porukan parhaat pisteet eli 9 pongoa. Stefa sai ansaitusti parhaan pelaajan kassin kouraansa. Hurmokselta palkittiin loistavasti syöttänyt ja hyökännyt jenkkipeluri Jeff Sprayberry, myös aivan oikeaan osuneesti.

Pistetilasto LeKillä oli lopulta tasainen,sillä Kruudan peärssä saldot olivat: Silpo 8, Kasper Pennanen 8 ja Siirilä 6. ”Suihkemarja” eli Sprayberry oli Hurmoksen kurko 17 pinnalla ja Ville Louhela säesti 11 pisteellä.

Rankalta Itä-Suomen reissulta on palattu usein pisteittä, nyt tuli kolme, mikä on hyvä tulos sekin. Kisa taistelee runkosarjan kolmossijasta tiukasti yhdessä Mahdin, Kyyjärven, TuTon ja Karhulan kanssa. Mahtava lentiskevät odottaa ja Kisa on estradilla seuraavan kerran sunnuntaina 20. tammikuuta, kun yksi suurista eli Kyyjärven Kyky saapuu Hakkariin. Saapas nähdä onko Kyyjärven-Hannu kaivanut lisää vahvistuksia hatustaan, sen näkee siis Hakkarissa kahden viikon kuluttua, tulkaapa silloin sinne, vinkkaa RRRRR.

Parhaat pelaajat: LeKin Sten Kruuda ja Hurmoksen Jeff Sprayberry. Kuva: Antti Raunio


5.1.2019 Mahti-LeKi 0-3 (19-25, 15-25, 21-25)

Vuosi 2019 alkoi mahtavalla voitolla Mahdista

Hienoa ja liikunnallista vuotta 20919 arvoisat palstan lukijat! Vuoden avausraportin teko maistuu mansikalta (huom! EI maltaalta), vaikka tammikuun pakkasissa ollaankin. LeKi avasi vaikean vieraskiertueen itään puhtaalla voitolla Maaningan Mahdista, joka on viime vuosina ollut aika lailla kivenkova vastus lempääläisille. Syksyllä jonkinlainen Mahti-kammo taisi kuitenkin luisua 3 – 2-kotivoiton ansiosta harteilta.

– Silloin, kun peli kulkee koko sakilta yläkanttiin, on tulos tällainen. Meillä onnistui kaikki osa-alueet mainiosti, mutta etenkin nostopelissä olimme tänään ihan kauden parhaalla tasolla. Heikoillakin hetkillä olimme letkeitä, ei jääty kyräilemään virheitä, vaan porskutettiin eteenpäin hyvällä hengellä, kiitteli pääkoutsin viittaa kantanut Jani Huurne. Tapsa Nyström oli jäänyt työmaalleen laulemaan gospel-musaa.

LeKin rosteri oli ohuehko, kun esimerkiksi toista passaria ei saatu matkalle mukaan. Pientä flunssaa ja polvikipuakin sakissa oli, mutta onneksi Akaan-apu Aatu Pöllänen oli jeesimiehenä taas kerran mies paikallaan ja kokoonpano laveni hänen verran.

Joulutauko on ollut Kisalle aina haasteellinen, porukka hajaantuu luonnolkisesti koteihinsa ympäri maata pyhien pitoon ja paikalla olleillakin ovat omat tärkeät perhejuttunsa. Näin ollen treenien pito jäi ennen joulua ja väliviikollakin ohueksi, mutta menneellä viikolla – kiitos farmiapu Jyryn pelimannien – saatiin kaksi onnistunutta treenikertaa aikaan. Reissusuunnitelmat silti tehtiin viimeisen päälle miettien, sisältäen aamuharkat Jyväskylässä ynnä muut.

– Kun tehdään staffin puolelta työlään reissun  hommat mahdollisimman hyvin, kyllä jätkät palkitsevat sen pisteillä, uskoi Huurne jo ennen pelejä ja näinhän siinä kävi.

Mahdilta uupuu hakkuri, kun kovakätinen Tuomas Tervonen lähti joulukuussa opintojensa perässä Saksaan. Hiukan mahtimiesten iskupeli jäi piippuun LeKiäkin vastaan, mutta rehti savolaiskoutsi Pasi Seppänen ei hakenut tappiolle tekosyitä, vaan paiskasi lekiläisten kanssa kättä ja myönsi hämäläisten paremmuuden.

Avauserässä peli alkoi tasaisesti. LeKi sai pelätyt Mahdin kulmasta kulmaan suunnatut hyppyleijasyötöt hyvin ylös, kiitos libero Jyri Niemen ja yypeiden Kasper Pennasen ja Tuomas Siirilän. Anssi Vesanen naputteli palloja parkettiin ja Kisa karkasi 12 -10-tilanteesta tuota pikaa 17-12-johtoon. Teemu Koivunen tuli lopussa syöttämään ja kairasi tärkeät alkkarit, joiden turvin Kisa rallatteli erävoittoon.

Toinen erä oli jopa lempääläistä näytöstä. Mahti teki yllättäviä virheitä ja LeKi napsutti Kasimir Luostarisen johtamana pinnoja keskeltä ja laidasta. Kisa oli jo suurimmillaan 21-12 johdossa, kunnes Mahti sai Eelis Karisen voimin kiriä aikaan, joka kuitenkin tössäsi hyvin ajoitettuun LeKin aikalisään. Kuvaavaa on, että kolme viimeisintä pinnaa tuli Mahdin virheistä.

Pitkän tauon jälkeen poppamies-Seppänen oli loitsuillaan saanut Mahdin sytytetyksi. Mutta sitten alkoi viime kauden kotisalissaan pelanneen Kasper ”Moukari” Pennasen show: viistoon, viistompaan ja vieläkin viistoon. Ja pallo kuoli päng-päng-päng. Kisa oli parhaimmillaan jo ratkaisevan tuntuisesti 19-14 johdossa. Mahdin mainio passari Lasse Jäntti sai piiskattua omiaan lopun kiriin, jokunen piste tuli jopa keskeltäkin.Vesas-Anssin korvannut kippari Sale Silpo erän lopussa syötti hyviä leijoja ja iski ykköskulmasta tärkeän johtopinnan 22-20. Siirilä, Kruuda ja Pennanen naputtivat loput pisteet ja inkkaritanssia Savossa tanssi hämäläis-LeKi.

– Sauli toi lopussa hyvää tunnetta kentälle, hän syötti ja puolusti hyvin ja iski ainoan saamansa passin kenttään, kiitti Huurne kippariaan, joka näytti taas kerran lentuiksen henkeä, että pienelläkin roolissa voi olla tärkeä palanen.

Tilastoja on ainoastaan pistepuolella. Kisan ykkönen oli Pennanen 13, Vesanen takoi 8 ja Siirilä 7 pojoa. Mahdilta Karinen oli selkeä ykköspyssy 12 pinnalla, Antti Karttuselle sattui heikko päivä, vain kuusi pinnaa. Keskipelaamista ei kovin paljoa nähty hyökkäyspäässä, siinäkin Kisa oli parempi eli duo Kruuda – Pöllänen pesi mennen tullen Mahdin sentterit.

Ansaitut unet kiskotaan Siilinjärvellä. Aamulla pikkujumpat ja bussinnokka kohti Joensuuta ja vielä hurjempaa haastetta eli Karelian Hurmosta kohti.

– Voiton jälkeen voidaan lähteä Joensuuhun hyvillä mielillä, ilman paineita haastamaan Hurmosta. Kiva nähdä, millainen hurjimussakki siellä saadaan vastan, alkoi Huurne pistämään kiukaan alle pökköä huomisiltaan.

Hyvin siis menee, mutta menköön, ajattelee RRRRR.


14.12.2018 LeKi-Kuortane 3-1 (25-16, 25-19, 19-25, 25-20)

Kolmen pisteen kotivoitolla on hyvä päättää vuosi 2018

LeKin ja Kuortaneen nuorten hurmureitten välisestä ottelusta näytti alussa tulevan selkäsauna, jossa LeKi rökittää ja Kuortane ottaa köniinsä. Mutta Kuortaneen italialaissingaporelainen valmennusjohto noitu junnuille (kaikki 2001 syntyneitä) uuden ilmeen jatkoeriin ja sitten poljettiinkin koko rahan edestä jouluhikeä. Kokeneempi ja fyysisempi LeKi kuitenkin kolme pistettä plakkariinsa kuittasi ja nousi hetkeksi sarjakakkoseksi asti.

– Kumma peli, alku oli hienoa syöttämistä meiltä, mutta sen jälkeen vastustaja paransi omaa syöttö/vastaanottopeliään. Tappotorjuntoja tuli ihmeellisen vähän, vaikka molemmat sakit löivät korkealta ja välillä kovaakin, äimisteli LeKin valmennustrio Nyström-Huurne-Laakso pelin jälkeen katsellessaan tilastolappua.

– Vastustajalle arvostus, he paransivat hurjasti avauserän tyrmäyksen jälkeen, kiitti Kisan passari Kassu Luostarinen entisen opinahjonsa nykysakkia. Luiostarinen oli itse Kuortaneella pelaamassa ja koulussa aina kevääseen 2015 asti.

Tosiaan, Kuortaneen U19-maajoukkuetta luotsaavat italialainen Manlio Puxeddu aisaparinaan singaporelainen Taryl Tay, joka jäi rupattelemaan lekiläisten kanssa pelin jälkeen.

– Olen Vierumäellä opiskelemassa ja nyt olen Puxeddun apurina täällä Kuortaneella. Singaporessa lentopallo on aika iso laji, jos jää tosin jalkapallon varjoon. Uskon, että nuorille kavereille tekee hyvää saada vaikutteita muistakin lentopallokulttuureista, ja onhan Kuortaneella suomalainen lajilegenda Janne Heikkinenkin valmentajana. Pojille tulee lisäksi hyvä kielikylpyä, kun valmennuskielemme on englanti, kertoili tyypillisen aasialaisen tapaan aina kohtelias ja iloinen Tay.

Avauserä oli LeKin hienoa pelaamista, jonka pääarkkitehtina oli jälleen kerran hymyilevä reisjärveläinen, libero Jyri Niemi. Hän kuurasi monenmonituista palloa lattiasta ja kun LeKin syöttö oli murhaavaa, etenkin hyppyleijoihin siirtyneellä Tuomas Siirilällä, meni erä koko ajan Kisan nimissä 6 – 8 pinnan erolla. Hiukan jatkopalloissa LeKi haparoi, joten vieläkin tylymmät lukemat olisivat voineen nähdä päivänvalon.

Toiseen erään Kisa teki pari vaihtoa, kun passari ja hakkuri vaihtuivat. Luostarisen korvasi Jukka Lehti ja aloittaneen Sale Silpon Anssi Vesanen. Vaihdot eivät voimasuhteita keikauttaneet, mutta Kuortaneen hurja syöttövire keikautti. Sebastian Hernandes ja Roope Keskinen olivat syöttämisen expertit, ja heidän kanssa Kisalla oli vaikeaa. Tuomas Siirilän nostopeli kangerteli, eikä Jyri Niemi tai Kasper Pennan kyenneet avittamaan.

Kuortane johti pahimmillaan 15 – 8, joten loppuerä meni LeKille 17-4!!  Akaa-apu Aartu Pöllänen ja ”meirän Anssi” eli Vesanen olivat erän lopun tylyimmät tykkimiehet.

Kolmas erä alkoi taas kauhealla Kuortaneen rumputulella. Yksi koko pelin parhaista pelaajista, passari Santeri Välimaa, kaivoi kaikki pallot loistaviksi passeiksi ja Kuortane kipaisi varsan lailla 10-5-johtoon. Vesasen ja Kasper Pennasen johdolla Kisa kiri tilanteen 11 – 11:een ja kotiyleisö alkoi uumoilla 3 – 0-voittoa. Mutta kittiä kanssa. Kuortane repi ja repi kaulaa, ja vaikka Kisa kiri muun muassa 17-18 tilanteeksi, mikään ei jeesannut. Sen jälkeen ”kaukalossa” oli yksi joukkue: Kuortane.

Joska Försti otettiin syöttämään ja porukan kakkospassari tempoi ässän, toisen ja muutaman muun koukun. Erä pohjalaisille.

Neloserää edettiin ihan tasaposkea aina 17 – 17 asti. Kuortaneella pelaa muun muassa Matias Tihumäki, kuuluisaa tyrvääläistä lentissukua, joten VaLePalla on kasvussa taas yksi helmi lisää. Tihumäki oli hyvä (saldo 19/+12), mutta hänenkään paukkunsa eivät neloserän lopussa riittäneet.

Kassu Luostarinen, joka palasi ruutuun 3.erässä, tinttasi ässän tilanteessa 21 – 19. Sitten kävi Vesasen käsi ja lopun sinetöi Siirilä ässällään. Voitto oli hämäläisten.

Tilastoja: Kolme erään pelannut Vesanen 16/+13 ja Siirilä 17/+8. Senttereistä puuttui työkeikalla ollut Sten Kruuda. Kuortaneelta Tihumäki jo mainittiin, mutta myös Hernandes oli ajoittain terävä 12/-3.

LeKin saldo syksyltä on arvosanan 9+ arvoinen. Uusiutunut sakki ja rankka pelitahti, mutta silti tulos on oikein ok. Saldo on 15 pelistä 12 voittoa ja 3 tappiota. Ns turhia pistemenetyksiä ei juurikaan ole. Tyytyväisiä voidaan siis olla, mutta: tunne on selkeä, ettei parasta ja tasaisinta Kisaa olla vielä nähty. Pudotuspelipaikka lienee saletissa, mutta yybertasaisessa sarjassa ei kannata liikaa juublata. Perustavoite eli pelijaripaikka toteutuu, sen jälkeen on halu edetä.

Kiitos. Pelaajille, valmentajille,taustatouhuajille. Yleisölle TAAS jättikiitos; kannatte meitä ja Hakkari on vaikea paikka vastustajille. Vastustajille kiitos, te teette tämän vuoden sarjasta historiallisen kovan. Reilun pelin henki on säilynyt, ainakin 95%:sesti kaiken aikaa. Lentopallosyksy on ollut ikimuistoinen. Kaikille palstan lukijoille toivotan levollista ja liikunnaliista joulua ja tsemppiä vuoden 2019 haasteisiin. T. RRRRR

YLEISÖ: 133

PALKINNOT

LeKin paras pelaaja: Jyri Niemi

Kuortaneen paras pelaaja: Santeri Välimaa

LeKin nälkäisin pelaaja: Aatu Pöllänen

TILASTOPOIMINNAT

Top3 pistemiehet
LeKi: Siirilä 17/+8, A. Vesanen 16/+13, Pennanen 6/-3
Kuortane: Tihumäki 19/+12, Pozo Hernandez 12/-3, Tupeli 10/+1

Vastaanotto
LeKi: 45%. Pennanen 71%
Kuortane: 44%, Tupeli 53%, Hernandez 45%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 14/13
Kuortane: 13/22

Torjunnat: 6-4

Vastustajalle tehdyt virheet: 23-42

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 32/42%
Kuortane: 40/38%


9.12.2018 Jymy-LeKi 1-3 (25-20, 21-25, 19-25, 21-25)

Lentispainissa LeKille pisteet

Nurmon Jymy oli 1-sarjan kotipeliinsä latautunut hyvin. Edellispäivän Turun-reissu oli pohjalaisilta mennyt ns. reisille puhtaalla 0 – 3-tappiolla ja kiukunpuhina  oli päällä, kun Lempäälän Kisa saapui ”nurmoolaisten” vieraaksi. Jymy koitti kaikki keinonsa. Välillä tarjottiin lempääläisille niskalenkkiä, välillä käsivarsikieppiä, jonkun kerran puolinelsoniakin ja vyörytystä toki myös. Mutta mikään ei tepsinyt: Pisteet menivät vierailijoiden sarakkeeseen. Mutta helpolla eivät – tokikaan – nämäkään pinnat tulleet.

– Kyllä meillä painoi kintereissä edellisehtoon viisi erää Karhulaa vastaan. Etenkin alussa kummastelimme Nurmon kovaa syöttö- ja puolustuspelaamista. Mäntylän Mika huseerasi alussa mielin määrin, onneksi pääsimme häntäkin jälkimmäisissä erissä torjunnalla hiukan kurittamaan. Nämä olivat sellaiset semiväkisin väännetyt pisteet, ymppäsi pelin annin yhteen joukkueen päävalkkuna huseerannut Jani Huurne.

Mitään kriisikokousta ei LeKissä olla pidetty, vaan Huurneen roolin muutos oli päivällä sovittu juttu, kun päävalkku Tapsa Nyströmin koipi ärtyi niin kipeäksi, että konkarin oli kaivettava perintökalu eli kävelykeppi tuekseen. Buranan voimalla Tapsa kuitenkin jälkikuljetuksella ajeli Nurmoon ja oli Huurneen henkisenä tukena. Polvivaivainen oli viikonloppuna myös kippari Sauli Silpokin ja huilasi molemmat matsit. Ja, kun sanotaan etteivät Vesas-Anssinkaan polvet ilosta ”hoosiannaa” huutaneet, niin jopa oli polvivaivaa kerrakseen.

Karhula-peliin rosteriin oli lisäyksinä passari Jukka Lehti ja Akaa-apu sentteri/hakkuri Aatu Pöllänen, joka ottikin toisessa erässä pelipaikan Sten Kruudalta, joka sai näin kaivattua huiluuta.

Avauserässä Nurmon syöttö oli tyly. Monta heikohkoa nostoa kuorrutettuna vastustajan kovalla puolustamisella vei Jymyn parhaimmillaan 13 – 8-johtoon, jota LeKi ei kyennyt kiinni kairaamaan. Ratkaisupinnan tinttasi konkari Tuomas Ruuska.

Toiseen erään LeKi sai vastaanottonsa reilaan, kiitos muun muassa libero Jyri Niemen ja liki kotikonnuillaan pelanneen Tuomas Siirilän. Kisa oli pinnan tai pari niskan päällä ja erän puolivälissä käytiin ottelua Mika Mäntylä vastaan LeKi. Kasper Pennanen alkoi ottaa lyöntipuolella isompaa roolia ja näytti, että kyllä savolaisetkin voivat Pohjanmaalla hillua ”piällysmiehinä”.Tomi Perkiö tuli jälleen kerran hienosti vaihdosta ja Kisa saikin repäistyä erän lopussa tarvittavan kaulan. Kauhavalta kotoisin oleva Aatu Pöllänen kirjasi viimeisen pisteen toisessa erässä nimiinsä.

Kolmannessa erässä sanotaan kaksi nimeä: Anssi Vesanen ja Kasper Pennanen. Vesanen ratkaisin erän viidellä tappavalla hypärillään ja Pennanen moukaroi kaikkiaan seitsemän pinnaa tässä setissä. Nurmon meno alkoi lupaavasti hyytyä.

Mutta 4. erään Nurmo iski vielä tiukasti. Kovasti vaihtoja käyttänyt Nurmon serbivalkku Slobo Krljic löysi uusia ratkaisijoita, kuten Mikael ”Kassun-veli” Luostarisen, mutta LeKi meni menojaan, kunnes tilanteessa 17-24 lempääläisten peli stoppasi vielä kerran. Taas kaivattiin konkari-Vesasta ratkaisemaan matsi iskullaan. Ykköspaikan kuti ei ollut voimaltaan kovin, mutta sopivan kierteinen kumminkin, niin ettei Nurmon puolustus sitä kyennyt peliin kairaamaan.

– Nostan hattua Anssille. Äijä pelasi komean viikonlopun, kehasi Huurne ”Kuljun Maharadzaa”.

Pelin ykkösmursu oli kiistatta Nurmon Iskun paidassa liigassakin pelannut Mika Mäntylä, jolle kirjattiin 25 pinnaa. Muu nurmolaistiimi oli tasainen. Välillä joku loisti, mutta koko pelin kestävään takuutyöhon eivät muut kuin Mäntylä yltäneet. Kisasta Pennanen oli ykkönen ja palkittiin aivan ansaitusti, pinnoja ”Moukarille” 17 kappaletta. Vesanen ja Siirilä kokosivat 13 pojoa, sentterit Kouivunen&Pöllänen 6. Kehaistaan vielä ex-kotihallissaan pelanuutta Kasimir Luostarista, hän alkaa kilvoitella hyvinkin tiukasti 1-sarjan top 3-sakissa teemalla ”parhaat passarit”.

Viikonlopun saldo: viisi pistettä. Mukana ollaan kiusaamassa suursuosikkeja. Pelit jatkuvat siirtopelillä Kuortanetta vastaan perjantaina 14, joulukuuta. Startti kello 19. Sinne, usuttaa RRRRR.

Lempäälän-Vesilahden Sanomien artikkeli

YLEISÖ 145

PALKINNOT

LeKin paras pelaaja: Kasper Pennanen

Jymyn paras pelaaja: Mika Mäntylä

TILASTOPOIMINNAT

Parhaat pistemiehet
LeKi: Pennanen 17, A. Vesanen 13, Siirilä 13, Pollänen 6, Koivunen 6, Perkiö 2
Jymy: Mäntylä 25, Hakamäki 6, Hoiska 6, Ruuska 5, Raveala 5


8.12.2018 LeKi-KaVe 3-2 (21-25, 25-19, 25-16, 18-25, 15-10

Syöttökisasta kehkeytyi viiden erän trilleri

Kauden neljäs viiden erän maratonpeli Hakkarin lentisareenalla näki ”päivänvalonsa” sysipimeässä Lempäälän illassa, kun LeKi kukisti sinnikkään Karhulan Veikot erin 3 – 2. Pelin suurin sanoma oli syöttöjen kilpailu, molemmat juhlivat vuorollaan syöttöruudussa. KaVe oli satsannut edelliskiekan pelinsä jälkeen syöttötreeniin. Hurmosta vastaan KaVe teki yli 30 syöttömokaa, nyt lukema jäi viiteen, kun se Kisalla oli peräti 16.

-Torstaina vedettiin treeneissä kaksi ja puoli tuntia syöttö- ja vastaanopttotreeniä, se näkyi tänään vähinä virheinä, kertoi ensimmäisenä suihkusta selvinnyt KaVen pelaaja, sentteri Jarno Tolvanen.

– Korvien välistähän syöttäminen on kiinni, noitui Kisan Tuomas Siirilä, joka oli vaihtanut hypärit leijoihin, jotka nekin menivät välillä sinnesuntänne.

Avauserässä KaVe ei mokannut yhtään syöttöä, kun LeKille niitä tuli puolen tusinaa. Kun vielä loistavasti aloittanut karhulalaislibero Hassib Rezai poimi lekiläislyöntejä marjan lailla ylös, ei edes kohtuuterhakka lempääläispeli rittänyt alussa mihinkään.

Toisessa erässä Kisa pysyi suht’ koht’ rinnalla ja tilanteessa 10-10 ensimmkäisen kerrran LeKi-värit menivät pistetaulussa johtoon. Nyt tuli KaVelle jokunen syöttöhassikin ja kun ”Kuljun Maharadza” Anssi Vesanen sai puhdin päälle, karkasi Kisa selkeään erävoittoon. Kun kehaistiin KaVe-liberoa, niin kehaistaan myös LeKi-libero Jyri Niemeä, joka kaivoi, kaivoi ja kaivoi sekä möyrästi myyrän lailla parketissa napsien puolustuksia kaiken aikaa. Moni pallotalli venyi pitkäksi, kun puolustaminen oli molemmilla niin antaumuksellista. Tästä peukut molemmile sakeille.

Kolmas erä ratkesi Kasper ”Moukari” Pennasen jäätävään syöttöputkeen, joka vei Kisan aina 17-9-johtoon. Jatkopalloissa mätkittiin palloa parkettiin Kasimir Luostarisen varsin juonikkaan passipelin ansiosta hyvällä prosentilla. Tällä kertaa keskitornit Koivunen&Kruuda olivat inan pienemmässä hyökkäysvastuussa, mutta torjunnoissa molemmat olivat toki äijiä.

Neloserässä tapahtui sitten kummallisuus, jota voidaan nimetä lekiläiseksi luulotaudiksi. Erä alkoi hyvin ja palloa painettiin kehään laidasta ja keskeltä, peli oli tuota pikaa 5 – 1 ja KaVe horjui. Kymenlaaksolaisten koutsi Esa Piipari otti aikalisän, jonka jälkeen Luostarisen syöttö painui 2,6 senttiä takarajasta yli. Sen jälkeen alkoi LeKillä välillä hallitsematon, välillä hiukan hallitumpi kaaos. Nostoissa oltiin huolimattomia, passitkin inan jäivät tässä kohtaa vajaiksi ja ennen muuta; lyöjät suttasivat lyöntejään päin Hakkarin räntäistä männikköä. Koht’ silleen pelitaulu näytti lukemia 12 – 21 eli KaVe vei tovin peliä lukemin 20 – 6!!!

Kisan valmennus reagoi aivan oikini ja veti Pennasen ja Luostarisen hapen haukkuulle, kun erä oli menetetty. Hienoin asia oli, että B-poikaikäinen Saku Tuomivaara pääsi tekemään 1-sarjan tulikasteensa tässä vaiheessa. Pikkukirikin tuli erän loppuun, mutta Tuntemattoman Sotilaan sanoin ”kaik oli mänt”, ja edessä oli viides erä.

Päätöserää vei alusta alkaen LeKi. Tuomas Siirilä löysi iskujensa jengat, Vesas-Anssi jatkoi murhaavaa pommitustaan ja heiheihei; Sten Kruuda otti pelin komeimman ja tärkeimmän torjunnan, kun KaVe yritti niin sanottua takaporrasta tähtilyöjä Marko Määttäselle. Stefa nosti kädet ensiksi ylös, painoi pallon alas ja esitti virolaisvalkeakoskelaisen samban päälle.

Kisa johti 6 – 1 ja 8 – 2, ja sitten alkoi KaVen fokus kääntyä napisemaan tuomareiden tulkinnoista. Joka pallon jälkeen oli vaihtopenkin pelaajilla ja vähän parketilla olevillakin asiaa tuomioista, jotka olivat sataselkeitä ja tasapuolisia koko pelin ajan. KaVe sai kuitenkin hienoisen kirin ja tuli 9 – 6:een, mutta sen jälkeen joskus legendaarisessa Jokirannassakin kuulemma nähty Vesanen päätti pistää homman selväksi. Millintarkka ässäsyöttö postimerkkiin ja näin peli lopullisesti ratkesi. Viimeisen moukun tarjoili Tuomas Siirilä raa’alla voimalla.

– Anssi on pääsemässä kuntoon, ei tarvitse enää epäillä miehen jaksamista, ihaili Kisan koutseista tilastoa pitänyt Jani Huurne. Vesasen saldo: 42 passia, 30 pistettä, joista 22 hyökkäämällä.

– Huomenna Nurmo-peli tämmöisen rumban jälkeen, huhhuhuhuh…saa nähdä pääseekö sen jälkeen maanantaina kävelemään, virnuili Vesanen.

KaVen yllästyskortti oli loukkaantumisesta kärsivän Henri Härkäsen tilalle tullut Henri Piipari, joka nosti alkkarit kuin konsanaan arkkienkeli Gabriel.

– Onneksi nostossa onnistui, sehän minun hommaani on, kun verkolla ei paljon apua tule, tuumi Piipari pelin jälkeen.

Tilastojen kertomaa: Vesanen siis 30 pojoa, Siirilä 20 ja Pennanen 14. Pennaselle upea 58% nostopeli. KaVen ykköshakut olivat Marko Määttänen 19 ja oikein ovelasti torjunnan käsiä käyttänyt hakkuri Aleksander Rastamo 18. Sentteripari Anton Lepistö (7/+5) ja Lauri Lehtonen (10/+8) ovat nopeajalkaisia ja iskevät hirmuvoimalla.

Yhden pinnan ”menetystä” ei ole syytä pillittää, kyllä taas tämän kauden 1-sarja näytti tasonsa. Hieno joukkue KaVe taistelee hyvästä sijasta runkosarjassa, siinä missä LeKikin.

Lempääläisten onnikannokka suuntaa saunnuntaina 9. joulukuuta aamupäivällä kohti Pohjanmaata ja Nurmoa. Siellä odottaa TuTo-tappiosta kiukkuuntunut Jymy. Kisalle Nurmo ei ole ollut koskaan helppo paikka, kolmen viime kauden saldo Kisa ensiksi mainittuna: 1 – 3, 2 – 3, 3 – 1. Pysykää LeKin saiteilla, niin tiedätte, mitä huomenna tapahtuu, neuvoo RRRRR.

KYMEN SANOMIEN RAPORTTI

YLEISÖ: 169

PALKINNOT

LeKin paras pelaaja: Jyri Niemi

KaVen paras pelaaja: Anton Lepistö

LeKin nälkäisin pelaaja: Anssi Vesanen

TILASTOPOIMINNAT

Top3 pistemiehet
LeKi: A. Vesanen 30/+18, Siirilä 20/+9, Pennanen 14/+1
KaVe: Määttänen 19/+9, Rastamo 18/+10, Lehtonen 10/+8

Vastaanotto
LeKi: 51%, Pennanen 58%, Siirilä 47%, Niemi 44%
KaVe: 41%, Piipari 52%, Määttänen 45%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 10/16
KaVe: 5/5

Torjunnat: 14-10

Vastustajalle tehdyt virheet: 32-20

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 60/44%
KaVe: 48/40%


29.11.2018 AitRi – LeKi 0 – 3 (18-25,19-25,12-25)

Kylmän pelin lämpimät pisteet

Pirkanmaan paikallispeli vol 2 Aitolahden Riennon ja Lempäälän Kisan välillä ei jää kirjoihin ja kansiin, ainakaan siinä kohdassa, missä on otsikko ”suuret tunteelliset spektaakkelit”. Vaisutunnelmainen, kehnotasoinen ja jokseenkin selkeä (lopputuloksen näkökulmasta) ottelu kulki välillä suht’ tasaisestikin, mutta kyllä rekeä ohjasti kaiken aikaa vierasjoukkio LeKi.

– Näissä niin sanotuissa kylmissä matseissa on kaiken aikaa yritettävä lietsoa itseään, sillä joku yksittäinen seikka saattaa kääntää pelin kulun ihan vinksalleen, tuumi ottelun vaihtokulmasta katsellut Kisa-kipppari Sale Silpo, osuen oikeaan. Sillä ei kovin paljon olisi tarvinnut tapahtua, että AitRi olisi saanut jonkinmoisen hurmoksen aikaan ja tehnyt matsista LeKille vaikean torstaiehtoon.

-Mistä saisi ostettua yhden kappaleen terveitä selkiä, leukaili Riento-koutsi Petteri Miettinen viitaten joukkueensa aika lohduttomaan loukkaantumistilanteeseen. Henri Laineella on selkävaivoja, Ossi Mäkisellä puolestaan brakaa takareisi ja muutakin kremppaa kuuleman mukaan joukkueessa on. Riento olikin hälyyttänyt kakkossakistaan ex-LeKi Keijo Rantalan ja terävän yypeen Aku Seppälän paikkaamaan aukkojaan ja tokihan mukana oli takavuosien stara sentteri Miika Heikkinenkin (saldo 3/+1).

Peli oli siirretty viikolle, alkuperäinen aika oli sunnuntai 2. joulukuuta. LeKille siirto oli aivan loistava juttu, sillä tällä kertaa rosterista puuttui vain passari Kasimir Luostarinen, alkuperäisenä päivänä pelikuntoisia miehiä olisikin ollut työläämpi saada läjään. Pikkujouluaika nääs!!!

Avauserää mentiin aika lailla piste pisteeltä. Aku Seppälä ja Aleksi Rantanen vastasivat Riennon tulivoimasta, kun taas LeKi-tykit yskivät karstaa keuhkoistaan. Tilanteesta 13 – 13 Kisa repäisi ensimmäisen kaulansa ja kasvatti sen 19-14-tilanteeksi, lähinnä vastustajan virheillä. Sten Kruuda, Tuomas Siirilä ja alussa aikalailla jäässä ollut Kasper Pennanen siivittivät lempääläisille erävoiton.

Toinen erä alkoi ihan samaa kaavaa. Riennon Arttu Moisio oli juonikas iskijä, ja passari (ex-LeKi) Juuso Rautakorpi hänelle useamman kattauksen tarjosikin. Kisassa passasi tällä kertaa Jukka Lehti, kun Luostarinen oli menollaan. Lehti ruokki alussa Siirilää, erän puolivälissä Anssi Vesasta. Kummatkin tekivät tuhoa, mutta välillä suttuakin. Vesaselle osui erän puoliväliin yksi heikko hetki ja AitRi pääsi johtoonkin 18 – 17. Sitten syöttöruutuun asteli Kasper Pennanen ja tuotapikaa peli oli 23 – 18. Kruuda niittasi erän ratkaisun ja katkaisun.

Kolmanteen erään mentiin ilman pitkää taukoa (!?!) ja noin kolmikymmenpäinen yleisö pääsi näkemään, kun Kisan peli parani. Kaksi erää kintaat kädessä liberovaihdossa lämmitellyt Jyri Niemi alkoi puolustaa palloja ilmaan. Kisa laittoi oitis vilkun päälle ja isot laitapojat ryyditettynä isoilla keskipojilla loukuttivat palloja inan lannistuneen oloisen vastustajan parkettiin. Tilanteessa 18 – 9 Tapsa Nyström vaihtoi kentälle passariksi Jonne Haaviston, ja oitis syöttämään. Jonne-show olikin illan ainoa show, loistavat syötöt ja niiden jälkeiset hyvät passit tekivät lopullista hakkelusta AitRista. Tomi Perkiö tuli myös kehiin ja syötti kaksi mahtavaa hypäriä ja loppupeli oli lekiläisnäytäntö, johon kuului myös Stefa Kruudan ”skägä”-syöttö eli ottelupallossa tehty rystysyöttö. Siitä Riento selvisi, mutta Teemu Koivusen paterista ei. 3 – 0, tunti ja vartti.

Tilastot sanovat, että Kisan vastaanotto oli 59%, Riennon 46%. Syöttöerheet Kisa 11, Riento 12. Siirilä 14, Vesanen 13 ja Pennanen 9, Kisan top3 pinnamiehet. Riennolla Moisio oli ykkönen 8, Aku Seppälä 6 ja Rantanen myös 6.

– Oli oikein hyvä, että saatiin peli hoidettua kaikella kunnialla viikolla pois. Viikonloppuna on yhtä sun toista touhua. Peli oli hidasta, mutta saimme oman perustason pysymään, se tänään riitti, Kisa-luotsi Jani Huurne ymppäsi.

– Nyt pitää raapia sen verran pinnoja, että jumbosija vältetäään. Jyväskylässä on seduraavassa pelissä sauma päästä pinnoille, tuumi puolestaan viime kauden LeKi-passari Juuso Paananen, joka pääsi pelin lopussa pyörittämään AitRin pakkaa.

Kirjoittajan palkinnot (henkisesti lähetettynä, kun pelissä ei palkintoja ollut): AitRilta viisas lyöjä ja hyvä syöttäjä Arttu Moisio. LeKiltä aina luotettava torjuja ja keskiuhka Stefa Kruuda. Tuopin saatte Arttu ja Stefa periä, kun törmätään sopivassa paikassa, lupaa RRRR.

YLEISÖ: 51

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Jukka Lehti

AitRin paras pelaaja: Arttu Moisio

Parhaat pelaajat LeKi-raadin valitsemia, virallisia palkitsemisia ei ollut.

TILASTOPOIMINNAT

Top 3 pistemiehet
LeKi: Siirilä 14/+9, A. Vesanen 13/+7, Pennanen 9/+3
AitRi: Moisio 8/-1, Seppälä 6/+1, Rantanen 6/-1

Vastaanotto
LeKi: 59%, Perkiö 100%, Koivunen 100%, Niemi 71%, Pennanen 56%, Siirilä 54%
AitRi: 46%, Veripää 57%, Moisio 44%, Seppälä 30%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 6/11
AitRi: 1/12

Torjunnat: 8-1

Vastustajalle tehdyt virheet
LeKi: 22
AitRi: 24

Hyökkyspisteet/-prosentti
LeKi: 37/59%
AitRi: 25%39%


24.11.2018 Lempäälän Kisa – Napapiirin Palloketut 3-2 (25-16, 25-21, 21-25, 23-25, 15-11)

Sitkeän kettulauman nylkeminen vaati ison työn

Historia havisi, kun ensimmäistä kertaa aikuistasolla verkon vastakkaisille puolille asettuivat Lempäälän Kisa ja Napapiirin Palloketut Rovaniemeltä. Alkuasetelma oli selkeä: LeKi oli suosikki ja nuori (vanhimmat pelaajat – 98 syntyneitä!!!) kettulauma haastaja. Kaksi erää suosikki vei, mutta kaksi seuraavaa meni haastajalle, kunnes vitoserässä kotijoukkue oli inan rutinoidumpi vieden kaksi pistettä sarakkeeseensa ja näin NaPalle kuittaantui yksi lohdutuspojo.

– Harmittaahan häviäminen, totta kai, mutta kahdessa voittoerässä pelasimme kauden parasta peliämme, NaPan 19-vuotias ja peräti 198-senttinen passari Mikael Kyllönen sanoi pelin jälkeen.

– Täysi arvostus vastustajalle, he olivat sitkeitä eritoten puolustamisessa. Oma pelimme aaltoili, kuten itsellänikin, teesitti puolestaan Tuomas Siirilä LeKistä, joka muuten nappasi viidennen erän kuumilla hetkillä punakortinkin.

– Turha maltin menetys, kun tössin pitkän pallorallin omaan lyöntivirheeseen, harmitteli Siirilä NaPalle ilmaisen pinnan tuonutta punalappua.

Eli tunnettakin pelissä oli, mikä on aina hyvä juttu ja tuomarit sitten laittavat tunteille ja niiden ilmituonnille rajat.

Avauserä oli Kisalta loistavaa peliä, jota ryyditti hakkuri Vesasen Anssi tinttaamalla kuusi pistettä hyvistä Kasimir Luostarisen tarjoiluista. Kisa johti jo 13 – 5, eikä kettusakki enää tästä tappioasemasta kyennyt minkäänlaiseen kiriin.

Toisessa setissä NaPan peli tarkkeni ja saatiin ennakkomakua heidän valteistaan, muun muassa kovista syötöistä, joiden mestari oli yypee Otso Hakala. Kisa kuitenkin repäisi taas johdon erän puolivälin tietämissä, kun laitatykkien Kasper Pennasen ja Tuomas Siirilän iskut painuivat hyvällä prosentilla kenttään. NaPa tosiaan puolusti ja ryynäsi jokaista palloa sitkeydellä, jolle on pipoa nostettava. Moni pallo tuli toivottomastakin paikasta takaisin Kisan puolelle.

Tauon jälkeen kettu-koutsi Matti Alatalo oli loitsinut jonkinsortin Lapin loitsun, sillä ykskaks NaPan vastaanotto muurautui täydellisen betoniseksi ja Kisan vastaanotto alkoin olla liemessä, kun hypäreitä ja leijoja tuli pahoilla kierteillä napalaiskourista. Kisassa oli lainalla Akaan libero Sakari Liehu, kun Jyri Niemi oli poissa. Liehu oli puolustuspäässä hyvä, antoi varmat välipassit, mutta nostoissa tuli joitain hamojakin. Teemu Uusitalo tuuraili Liehua kahdessa viimeisessä erässä nostopuolella.

Kolmas erä tilanteessa 17 – 15 Kisalle ja NaPan aikalisä. Sen jälkeen peli kääntyi. Yksi syöttövirhe, yksi lyöntivirhe, yksi tuurisyöttö verkkonauhan kautta ja hupsista, erä oli NaPan heiniä. NaPa vei erän lopun 10 – 4!

Neljänteen erään Kisan ilme kääntyi mutruun ja NaPa sen sijaan paransi parantamistaan.Rovaniemen pojat johtivat 3 – 6 pisteen erolla kaiken aikaa, aina 15 – 20 tilanteeseen saakka, kunnes Kisa heräsi kolmen pisteen jahtiin. Kisa sai pelin kavennettua tilanteeksi 19 – 20 ja Teemu Koivusen hyvällä paterilla tilanne oli parin seuraavanm pallon jälkeen 21  – 21. Kotiyleisö maiskutti jo kolmea pistettä suussaan. NaPan Juho Saukkonen tinttasi puolihelpon pisteen ja seuraavaksi lipsahti nosto LeKiltä katsomoon ja avaimet olivatkin näin nopsasti menneet NaPalle. Vielä kerran Kisa nousi. Kentälle aiemmin erässä vaihdetti Sauli Silpo torjui vastustajan iskun, mutta se hipaisi antennia ennen kuin vastustajaa ja eräpallo oli Napan. Siirilä tinttasi pisteen Kisalle, näin elettiin tilannetta 23 – 24. Seuraavan pallon NaPa joutui toimittamaan suht helppona ja Silpo pääsi tykittämään tasoituspinnaa, mutta nyt NaPa sai torjuttua LeKi-kipparin ja erätilannne oli 2 – 2.

Vitoserän Kisa avasi väkevästi mennen 3 – 0-johtoon. Mutta NaPa ei (tietenkään) luovuttanut, vaan kuroi eron kiinni tilanteeksi 4 – 4. Yksi piste tuli tässä kohtaa Siirilän punakortista. Siirilän pillastumiseen toki vaikutti vastustajan suukopu verkon läpi ja yliriehakkaat tuuletukset virheen tekijälle, mutta kuten pelaaja itse sanoi, pitää tunteiden pysyä kurissa joka tilanteessa. Kisa sai korttihommista sen verran buustia, että etenkin Kasper Pennasen raa’oilla suorituksilla lempääläiset etenivät 10 – 7-johtoon. Pennanen takoi viisi peräkkäistä pinnaa, joista yksi tuli hurjalla viivalyönnillä suoraan napalaispelaajan otsaan. Tokavika pinna tuli passari-Kassun loistavalla jujulla ja vika piste vastustajan verkkolyönnillä.

Tilastojen kertomaa: Siirilä 19, Pennanen 18 ja Vesanen sekä Kruuda 13. NaPalta Otso Hakala 16 ja Konsta Karjalainen sekä Leevi Alajärvi 12. Syöttövirheet Kisa 17 ja NaPa 14. Ässäsyötöt Kisa 4 ja NaPa peräti 13!!!

– Nyt ei kannata hirveästi märehtiä yhden pisteen menetystä, tasaisessa sarjassa näitä vain tulee. Omaa peliä täytyy saada tasaisemmaksi, siinä on työmaata, kuuluivat päävalkku Tapsa Nyströmin mietteet pelin jälkeen Villihanhen illallisella.

Seuraava peli on poikkeuksellisesti viikolla, kun LeKi ajalee Hervantaan AitRin vieraaksi torstaina 29.11. Peli alkaa kello 18 Hervannan vaparilla. Siellä seuraavat näytökset, tiedottaa RRRRR

YLEISÖ: 129

KUVAT: Kuva-albumi

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Tuomas Siirilä
NaPan paras pelaaja: Mikael Kyllönen
LeKin nälkäisin pelaaja: Kasper Pennanen

TILASTOPOIMINNAT

Top3 pistemiehet
LeKi: Siiirlä 19/+6, Pennanen 18/+10, Kruuda 13/+6
NaPa: Hakala 16/+5, Alajärvi 12/+9, Karjalainen 12/-2

Vastaanotto
LeKi: 51%, Pennanen 67%, Siirilä 61%, Uusitalo 57%
NaPa: 49%, Karjalainen 53%, Vaarala 50%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 4/17
NaPa: 13/14

Torjunnat: 11-10

Vastustajalle tehdyt virheet: 38-30

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 64/50%
NaPa: 37/30%


18.11.2018 Lempäälän Kisa – JyväsLentis 3 – 1 (25-16, 20-25, 25-13, 25-17)

Anssi & Jugi are back in business

1-sarja jatkui Lempäälän Kisan osalta Hakkarin kotiottelulla Jyväs-Lentistä vastaan, ja voitokkaasti jatkuikin, vaikka yksi erä sitkeille vierailijoille menetettiinkin. LeKin valmennuswelhosto oli päättänyt laittaa avaukseen passarimaestron Jukka Lehden, joka inspiroi vanhan tutkaparinsa hakkuri Anssi Vesasen tuimaan tappovireeseen. Molempien ikägubbejen huulilla näkyi mairea hymy teemalla ”sedät jaksavat heilua”.

– Tämä oli jo pidempään suunniteltu juttu, että Jukka pelaa tämän pelin ja Luostarisen Kassulle annetaan huilia. Hyvin Jugi homman klaarasi, vaikka jossain kohtaan vähän takelletiinkin, pääwelho Tapsa Nyström tuumaili.

– Etenkin kolmas ja neljäs erä olivat meiltä hyvää ja vähävirheistä pelaamista. Nuorten sällien henkinen selkäranka kestää peli peliltä paremmin, tutkaili puolestaan toinen welhokoutsi Jani Huurne tilastodataansa.

– Meillä on ollut monenmoista murhetta pelaajien vammojen kanssa. Pikkulihasvaivaa, jotka ottavat aikansa parantuakseen. Onneksi olemme saaneet kakkossakista apuja tarvittaessa, kertoi JyLen luotsi Mikko Häyrinen joukkueensa kuulumisia.

Avauserä alkoi sillä ajatuksella, että passari otti hakkurin reppuunsa eli Jukka tarjoili ja Anssi löylytti iskuja menemään. JyLe pysyi mukana aina tilanteeseen 10 – 8 asti, mutta sitten LeKin juna vislasi ja meni menojaan. Tuomas Siirilä loukutti erän lopulla lyöntejä summamäärin parkettiin. Ekassa erässä JyLeä armahdettiin kauhealla syöttömokamäärällä, niitä taisi tulla kaikkiaan kahdeksan kappaletta.

Toine erä ja keskisuomalaisten konkari Jaakko Aninko lämpesi. Sentteri Jani Liski syötti LeKi-vastaanottoa seulaksi ja Aninko yhdessä Veli Mannisen kanssa napsivat pinnoja. JyLe kipaisi tuota pikaa viiden pisteen kaulalle, jota LeKi ei kyennyt kuromaan kiinni. Tino Vuori veteli vasurillaan tässä kohtaa tuloksekkaasti ja tuntui, että keskisuomalaisten vastaanottoa ei riko mikään. Hieno erä Jyleltä, jota Kisa ihan lopussa tehtyjen vaihtojen jälkeen (Luostarinen ja Tomi Perkiö sisään) koitti horjuttaa, mutta tuloksetta.

Pitkä erätauko teki taas monia juttuja. LeKi jätti isot virheet koppiin ja Jylen hakkuri Vuori lyöntivireensä myös. Jylen isoin hetki kahdessa viimeisimmässä erässä osui 3. erän alkuun, kun biitsikenttien kunkkunakin häärinyt Veli Manninen teki peräti neljä pinnaa putkeen. Nyt JyLe ei saanut kuitenkaan kaulaa, vaan tilanteesta 10 – 7 alkoi LeKi-rumba, jossa esimerkiksi Kasper Pennasen rajut ratkaisut tuottivat tulosta. LeKin ikifani Erkki ”Viki” Vigren palkitsikin ”Moukari-Pennasen” makujuomalla, jonka tuli sykähdyttävimmästä lekiläissuorituksesta.

– Moukari löi 3. erän alussa tärkeitä pinnoja, kun LeKi sai kaivettua Niemen Jyrin ja kumppaneitten puolustamia palloja ylös, perusteli Viki-Vigren valintaansa.

4. erässä LeKi oli kuskina, mutta aika pitkään JyLeä pidettiin mukana muutaman pinnan päässä. Ratkohetkillä LeKin vastaanotto muurautui betoniseksi ja Lehti jakoi lyöntivastuuta keskelle ja laitaan ja ykkösviivan taakse. JyLeltä Aninko taisi väsähtää(?) ja Vuori oli ihan poissa tolaltaan pelin loppupuoliskon.Vuori on kimmoisa, käsi on ruoskamaine, joten kyllä nuoresta miehestä kuullaan vielä paljon. Tasaisuus tulee pelirutiinin myötä.

Peli loppui, kun JyLe joutui toimittamaan pallon sormilyönnillä LeKin puolelle. Arvatkaa kenelle Lehti passasi ottelupallon? Kyllä oikein arvasitte…

Sentteripelissä Kisa oli (taas) omaa luokkaansa. Torjuntoja ei aluksi meinannut napsua, mutta hyökkäyspuoli toimi. Kruudan saldo 13/+7, Koivusen 8/+2. Lisäplussa molemmille hyvistä syötöistä. Siirilän pinnat (19) olivat isoimmat, Vesasen seuraavana (15). Ja kaikille TL Kosken ystävillemme tiedoksi: Jugi Lehti teki sen taas eli otti yhden huikean tappotorjunnan Aningon lyönnistä. Aninko 12/+7 oli tilastollisesti paras JyLe-mies, mutta palkinto meni – aivan aiheesta – huimasti taistelleelle liberolle Jonne Pekkalalle.

Annetaan vika kaneetti Tapsa Nyströmille:

– Näitä pelejä pitää vain jaksaa polkea ja pelata omalla tasolla. Kyllä silloin lopussa kiitos seisoo.

Näin asia on, jos meinataan haistella Mahdin, Iskun, Hurmoksen, Kykyn ja kumppaneiten hikeä läheltä, on kolmen pisteen kotipotteja vaan kairattava, tietää RRRRR. (Ps. Sarjavitosena ollaan, kärkeen eroa ”noin kuusi pojoa”)

YLEISÖ: 125

PALKINNOT

LeKin paras pelaaja: Anssi Vesanen

JyLen paras pelaaja: Jonne Pekkala

LeKin nälkäisin pelaaja: Jukka Lehti

Vikin malja (upein suoritus): Kasper Pennanen

TILASTOT

Top3 pistemiehet
LeKi: Siirilä 19/+12, A. Vesanen 15/+4, Kruuda 13/+10, Pennanen 13/+7
JyLe: Aninko 12/+7, Manninen 10/+9, Tino Vuori 8/-3

Vastaanotto
LeKi: 61%, Perkiö 100%, Pennanen 69%, Kruuda 60%
JyLe: 55%, Manninen 60%, Aninko 59%, Pekkala 58%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 5/17
JyLe: 2/8

Torjunnat: 7-5

Vastustajalle tehdyt virheet: 29-24

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 59/56%
JyLe: 35/38%


10.11.2018 Rantaperkiön Isku – Lempäälän Kisa 3 – 1 (25-14,25-22,19-25,25-20)

Isku otti omansa ja katkaisi Kisan voittojen sarjan

Lempäälän Kisan kuuden pelin voittojen tie 1-sarjassa on katkaistu. Sen teki Pirkanmaan-derbyn ennakkosuosikki Rantaperkiön Isku, joka uuraalla puolustamisellaan ansaitsi kolme pistettä peliään liki koko pelin ajan etsineestä Kisasta. Isku meni sarjan piikkipaikalle, Kisa tippui sarjavitoseksi.

– Keväällähän ratkaisevat pelit pelataan, tämä meidän suht vaisu esityksemme jätti sinne uskon että voimme Iskullekin pärjätä, sanaili Kisan konkarikaarti Kruudan, Vesasen ja Silpon kesken pelin jälkeen kopissa.

– Tänään pelimme eri osa-alueet eivät olleet tarvittavassa tasapainossa, näki tuoreeltaan pelin koutsi Tapsa Nyström.

Kisa ja Isku ovat treenanneet useasti syksyn aikana kimpassa, pelaajat ja taustat ovat hyvää pataa keskenään, niinpä pelistäkin tulio rehti taistelu.

– Eilisissä reeneissä sovittiin, että pelataan miten pelataan, kunhan LeKi voitetaan, virnuili kelpo mies Savon Juvalta eli Puttosen Simo, joka muistetaan viime kauden LeKin yypeenä ja oli nyt Iskun liberona pelaten loisto-ottelun. Puttos-Simpan kommenttia höysti hänelle tyypillinen leveä ja iloinen virnistys.

Avauserä oli Kisalta surkea. Liekö jännitys, kunnioitus vai mikä kipsi ollut äijien pohkeissa. Yksi valoväläys erään mahtui ja se oli Sten Kruudan syöttövuoro, jonka aikana Kisa nousi 2 – 5-tappiosta 7 – 5-johtoon. Loppuerä oli huttua ja kuraa, etenkin vastaanottopuolella ja syöttökin oli kateissa liki joka miehellä.

Toiseen erään LeKi heräsi. Passari Kasimir Luostarinen oli erän puolivälissä ihan liekeissä torjunnoissaan ja nappi niitä tuon tuostakin ja aiheutti blokeillaan itsensä Hietas-Masan vetämisen vaihtopenkille. Pulleimmillaan Kisan kaula oli tilanteessa 13 – 7. Sitten Isku sai yhden haamumaisen jalkapuolustuksen ja ehkäpä sarjan ykköspassari Joel Laakso sai pyöritettyä hyökkäyksiä etenkin hurrrrrjasti kehittyneen hakkuri Paavo Korhosen kautta nerokkaasti. Ero tasoittui tilanteeseen 19 – 19 ja sitten astui toinen ex-LeKi Eetu Rantanen esiin. Eetu syötti umpikieroja syöttöjä ja näin Isku nappasi eron, jota Kisan hienoinen kiri ei kyennyt enää kuromaan umpeen.

Pitkä tauko ja muutos. Viikko sitten Kisa oli myös 0 – 2-tappiolla ja nousi Mahtia vastaan 3 – 2-voittoon. Nytkin Kisa alkoi väkevästi ja hiukan löytyi myös henkeäkin, joka jollain tapaa oli ajoittain kateissa. Jyri Niemi oli tapansa mukaan hengenloitsija numero yksi ja puolusti yhden pallonkin raakana Iskun kenttään. Tilanteesta 14 – 14 Kisa repäisi ja meni lopulta menojaan. Pelin aikana useamman kerrran vaihdosta kehiin tullut Tomi Perkiö tuli eräpallossa syöttämään ja veti hypärin ässänä Masa Hietasen kourien kautta.

Näytti siltä, että myös 4. erässä Kisa vie ja veikin aina tilanteeseen 18 – 18 asti ainakin hienokseltaan. Jatkopallojen hassaukset koituivat nyt Kisan kohtaloksi, siihen aiheena oli toki Iskun huimat puolustukset koko joukkueen voimin. Rami Rekomaa, Paavo Korhonen ja Nico Nurmesniemi naulasivat vuorollaan erän lopussa nauloja Kisan arkkuun. Game over ja kauden toinen nollille jäänti.

Analyysi: Tilastokärjet olivat toki yypeet Siirilä ja Pennanen 14 pojollaan, mutta heilläkin otteet ailahtelivat normaalia enemmän. Hakkuripeli ei tällä kertaa toiminut, eikä keskeltäkään kauheaa tuhoa aikaan saatu. Passipeli oli pääosin ok, mutta hukkapassejakin Luostariselle joitain tuli. Liberopeli Niemellä oli laadukasta, mutta nostopeli kokonaisuudessaan ei. Alkkareissa oli hyvää, mutta esimerkiksi hypärimiehet eivät saaneet kuin maksimissaan yhden onnistuneen aikaan.

Isku on kova ja Oskar Muurinen valkkuna nousee maan eliittiin lähivuosina, sanokaa minun sanoneen. Pelaajamateriaalin tamperelaisilla on laaja ja treenimäärät 1-sarjan kärkeä. Voittaako Isku runkosarjan? Kyllä tai on toinen, näin povaa RRRRR.

YLEISÖ: 130

PALKINNOT

LeKin paras pelaaja: Teemu Koivunen

Iskun paras pelaaja: Paavo Korhonen

Iskun nälkäisin pelaaja: Eetu Rantanen

TILASTOPOIMINNAT

Top3 pistemiehet
LeKi: Pennanen 14/+5, Siirilä 14/+1, Kruuda 8/+8
Isku: Korhonen 19/+13, Rekomaa 11/+8, Rantanen 9/+1

Vastaanotto
LeKi: 49%, Perkiö 100%, Siirilä 55%
Isku: 60%, Toimela 75%, Nurmesniemi 75%, Puttonen 63%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 7/15
Isku: 7/9

Torjunnat: 12-9

Vastustajalle tehdyt virheet: 30-22

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 40/36%
Isku: 48/42%


4.11. LeKi-Mahti 3-2 (21-25,27-29,25-13,25-21,15-8)

Mörkö-Maaninka kaatui vihdosta viimein pitkän kaavan mukaan

Mörkö-Maaninka kaatui vihdosta viimein pitkän kaavan mukaan

Huh-huh ja puhpahhuh…olipas lentopallo-peli. Lempäälän Kisa oli hävinnyt viimeisten kausien aikana Maaningan Mahdille putkeen kahdeksan kertaa, näistä neljä tappiota on tapahtunut pudotuspelivaiheessa, kolme vuotta sitten finaalipelissä. Nytkin Hakkarin kamppailussa näytti, että Savon ”möröt” ovat edelleen henkisiä Halloween-ailieneita LeKille. Avauserän karseat syötöt ja tokan erän nousu takaa erävoittoon latttoi optimistinkin uskon koetukselle. Mutta LeKi kausimallia 2018 – 19 on sinnikäs otus, periksi ei antanut kukaan ja lopussa seisoi maukas kiitos voitosta. Huomioida pitää, että Mahti oli ja on edelleen sarjakärki.

Otetaan alkuun parin kommentit:

– Yleisö nautti, oli hieno lentopallopeli ja kiva oli katsella. Joukkue sytytti yleisön, sanoi 82-vuotias Erkki Seppänen. Hän on Mr Kisa, seuran kunniapuheenjohtaja, monivuosikymmenten aikainen seuratoimija ja urheilumies päästä kantapäähän.

– Toinen erä olisi jo pitänyt kääntää, onneksi vastustajan pelin käyrä laski pelin edetessä, luki Kisan valmennuskatraan Jani Huurne tilastoistaan.

– Tällä pelillä olisi aika moni 1-sarjasakki jäänyt jalkoihin, sanoi puolestaan Mahti-libero Tommi Silventoinen taiston tauottua ja annetaan vielä kaneetti Mahdin hienolle koutsille Pasi Seppäselle, joka pelin jälkeen rehdisti tuli heti kättelemään ja halaamaan LeKin nokkamiehiä.

– Nyt voidaan lopettaa puhuminen meistä ”mörkönä”, veitte pelin loppua selkeästi, arvosti Seppänen. Ja tähän kaneettiin loppuu ”mörkö”-puheet. Piste.

Avauserään Kisa sai huiman startin ja johti loistavilla verkkosuorituksilla erää parhaimmillaan jo 12 – 6. Sitten astui Mahti-passari Lasse Jäntti syöttöruutuun ja tilanne kaventui. Kun Antti Karttunen piiskasi kauheita syöttöjä heti seuraavana savolaissyöttäjänä, oli tilanne hupskeikkaa 16 – 20 Mahdille. Kisan nostajat sulivat, tärisivät ja jänskäsivät – joka äijä vuorollaan.

Toista erää Mahti puolestaan vei ja johti, mutta LeKi tuli takaa. Nyt Mahdin syötöt epävarmistuivat ja verkolla Teemu Koivunen ja Sten Kruuda alkoivat ottaa otetta Mahdin iskijöistä. Antti Karttunen piti Mahdin etumatkaa yllä, mutta Kruudan ja peliään huikeasti matsin aikana parantaneen Tuomas Siirilän paukuilla Kisa meni 24 – 22-johtoon. Eräpalloja oli neljä, mutta mikään ei jäänyt hurjasti taistelleen Mahdin kenttään. Erä ratkesi Sale Silpon viisi senttiä pitkäksi painuneeseen iskuun. LeKi-poikien päät nyökkäsivät ja leuat laskeutuivat rintaa kohti.

Onneksi on lentopallossa pitkä erätauko ja LeKillä liberona Jyri Niemi. Reisjärviläisjuurinen Niemi on ilopilleri, kuten näissä rapsoissa on moneen kertaan todettu. Hän taistelee, ottaa pallon kiinni vaikka pärställään (silmäkulma oli pelin jälkeen mustana). Niemen johdolla LeKin vastaanottajat ymmärsivät ottaa palloja sormilla vastaan ja kaskaskas: peli kääntyi.

Kolmas erä oli Kisan rallatusta, jossa mukana oli – ladies and gent’s; Kuljun legenda Anssi Vesanen. Kuljun huuliveikon mukaantulo hakkuriksi, tällä kertaa hiukan raskailla jaloilla mukana olleen Sale Silpon tilalle, toi vitamiinia muidenkin pohkeisiin. Peli oli ”Anselmuksen” kauden avaus, alkusyksy sujui sairaskierteessä rojuen.

Neloserässä Mahti oli taas alussa rautaa, kiitos Karttusen ja passari Jäntin hyvän yhteispelin. Kisan passari Kassu Luostarinen alkoi käyttää yhä enemmän Kruudaa ja Koivusta iskuissa, eikä Mahdin sentterit heille pärjänneet alkuunkaan. Mahti oli vielä 17 – 16 johdossa, mutta sen jälkeen Tuomas Siirilä takoi neljä iskua kentään ja Sten Kruuda kolme. Erä kääntyi kotipojille ja taisi myös kääntyä henkinen yliotekin.

5. erä on aina arvoituksellinen, mutta nyt sai myös siilinjärveläissyntyinen Kasper Pennanen ”heimoveljiään” vastaan maukkaita onnistumisia ja LeKi meni menojaan. Peli päättyi Mahdin Jyrki Meriruokon karkeaan syöttövirheeseen. Voitontanssi tuli lekiläisiltä sydämestä ja kun 31-vuotissynttäreitään juhlistanut ja Kisassa 10. kauttaan pelaava Teemu Uusitalo tarjosi kopissa pizza-slaissit, oli sunnuntaiehtoossa urheilujuhlan tuntua. Tapsa Nyström valkkuna sanoi ”on tää niin hienoa”. Mitäpä siihen lisäämään.

Tilastoja: Siirilä 28/+14, Kruuda 13/+11. LeKin nostoprosentti avauserän kooman jälkeen hyvä: 56. Mahdilta Antti Karttunen 16/+5, Eelis Karinen 12/+5. Nostoprossa Mahdilla oli 51.

Sarjataulukossa Mahti, Hurmos ja Isku ovat top 3-sakit. Kisa neljäs, iskuetäisyydellä. Kyky, TuTo ja KaVe ovat pleijarisakkeja, myös peliään parantava Nurmo. Mutta sarja on nuori, eikä kannuja kannata liikaa valaa, kun pelejä on takana vasta kolmannes.

Kisa matkaa seuraavaan leijonankitaan lauantaina 10. marraskuuta, kun autonnokat suuntautuvat Pyynikille itsensä Iskun vieraaksi. Eipä olisi vuosituhannen alussa voinut kukaan ennustaa, että Kisa ja Isku pelaavat sarjapeliä keskenään ja ovat peräkkäisillä sijoilla kolmen pisteen erolla toisistaan. Näin maailma muuttuu eskoseni, sanottiin Kiven Nummisuutareissa. Ja siihen yhtyy iloinen RRRRR:kin.

YLEISÖ: 157

PALKINNOT

LeKin paras pelaaja: Jyri Niemi

Mahdin paras pelaaja: Lasse Jäntti

LeKin nälkäisin pelaaja: Tuomas Siirilä

TILASTOPOIMINNAT

Top3 pistemiehet
LeKi: Siirilä 28/+14, Kruuda 13/+11, Pennanen 12/+4
Mahti: Karttunen 16/+0, Karinen 12/+5, Tervonen 11/+4 

Vastaanotto
LeKi: 56%, Siirilä 63%, Niemi 58&, Pennanen 57%
Mahti: 51%, Silventoinen 73%, Karttunen 51%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 7/16
Mahti: 7/19

Torjunnat: 15/8

Vastustajalle tehdyt virheet: 31-38

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 52/52%
Mahti: 42/43%


2.11. Suomen Cup LeKi-VaLePa 0-3 (15-25, 19-25, 19-25)

Kunnari ja VaLePa näyttivät Hakkarissa huippulentopalloa, johon LeKi ajoittain kykeni vastaamaan

Suomen cupin ottelussa LeKi vs VaLePa oli klassinen asetelma; Daavid vastaan Goljat. Kääpiö vastaan jättiläinen. Amatöörit vastaan ammattilaiset.

Vain saduissa tai tarinoissa (anteeksi vakaumukselliset) voi Daavid lyödä Goljatin, elävässä elämässä tositosi harvoin. Eikä kyennyt LeKikään VaLePaa kuin ajoittain uhittelemaan. Cupissa jatkaa VaLePa, LeKi oli iloinen hyvästä yleisömäärästä ja kahdesta sinnikkäästä erästä.

– Alussa jännitti ihan sikana, mutta sen jälkeen oma torjunta- ja hyökkäyspelaaminen sujui ihan ookoosti, tuumitteli Kisan ykkösenä palkittu Tuomas Siirilä pelin jälkeen, inan harmissaan. Harmi johtui kolmesta asiasta: siitä, ettei hän päässyt kohtaamaan veljeään Tommia, joka seisoi koko ajan vaihtonurkassa. Siitä, että parissa kohdassa oma vastaanotto sakkasi suht’ pahasti ja vielä siitä, että kuitenkin LeKi hävisi. Eihän urheilija hävityn pelin jälkeen hymyä.

– Huippusakkihan VaLePa on, armahti toki Siirilä itseään ja pelikavereitaan.

Kuten ei hymyillyt konkari-hakkuri Sale Silpokaan, joka sai pelin jälkeen ex-maajoukkuehakkuri ja nykyiseltä LeKi/2:sen hakkurilta Mika Pyrhöseltä veljellisiä ohjeita hakkuripelaamisen saloista.

– Muutama sivallukseni tuntui ihan makealta, etenkin ykköspaikalta, mutta kyllä aika lailla hankaalakin pelaamiseni ajoittain oli, Silpo tuumaili.

Pelin alku oli hermostunutta LeKiä, mutta niin suttasi myös VaLePa syöttöjään. Rami Rekomaa (13/+12) ja Aaro Nikula (15/+9), joukkueen nuorisokaartia, olivat terävimmät avauserässä. VaLePa peluutti fifty-sixty nimekkäintä kartiaan, vaihdossa olivat Siirilän ohella koko pelin ajan mm Upi Sivula, Arvis Greene ja Erik Sundberg. Mikko Esko avasi pelin, mutta tuli ekan erän puolivälissä vaihtoon ja ex-LeKi Arttu Lehtimäki passasi lopun ajan, ja hyvin passasikin. Lehtimäki on kehittynyt kovassa VaLePa-treenissä huimasti.

Toisessa erässä Kisa meni alussa johtoon ja oli koko ajan rinnalla tai pinnan päässä. Kasper Pennanen paransi avauserässä takunnutta nostoaan ja sai sitä itseluottamuspiikin myös lyönteihin. Silpo kirjasi komean saldon (12/+11) ja piti Kisaa pelissä mukana aina tilanteeseen 19-19 asti. Monta hyvää paikkaa jäi käyttämättä, kun  – sanotaan näin – maailmanluokan vastustaja kaivoi pallon ja loistava Olli Kunnari (14/+11) lämmi jatkopallot aivan erehtymättä Kisan parketinpuoliskolle.

– Jollain kumman konstilla Olli hoiti aina jatkopallot pisteekseen. Meillä oli monesti torjunta tiivis ja oikein ajoitettu, mutta aina vain lurisi pallot meidän tappioksemme, Kisan valmennustroikan Marko Laakso arvosti pelin ehkäpä ykköstähteä.

Kolmas erä mukaili toista erää eli Kisa oli pinnan parin säteellä, mutta erän lopulla VaLePa sanoi goodbye ja meni voittoon.

Tyhmintä olisi painaa pää pensaaseen. Toiseksi tyhmintä olisi kulkea 0 – 3-tappion jälkeen rinta rottingilla. Joten ollaan realisteja ja todetaan, että VaLePa on hieno sakki, jossa on laaja pelaajarosteri. Suomen mestari mallia 2018 – 19, veikkaa RRRRR. Ja lisää, että sunnuntaina Maaningan Mahti saapuu Hakkariin, heitä ei ole viiteen vuoteen voitettu….”tuskin voitetaan nytkään”, jatkaa sama miäs ja myhäilee…

MESTARUUSLIIGAN LIVESCORE

KUVA-ALBUMI (Marko Panu)

YLEISÖ: 301

PALKINNOT

LeKin paras pelaaja: Tuomas Siirilä

VaLePan paras pelaaja: Aaro Nikula

LeKin nälkäisin pelaaja: Sauli Silpo

VaLePan nälkäisin pelaaja: Arttu Lehtimäki

TILASTOPOIMINNAT
Top3 pistemiehet
LeKi: Silpo 12/+11, Siirilä 9/-2, Pennanen 8/+1
VaLePa: Nikula 15/+9, Kunnari 14/+11,  Rekomaa 13/+12

Vastaanotto
LeKi: 38%, Niemi 50%, Pennanen 41%, Siiirlä 28%
VaLePa: 53%, Kunnari 100%, Suihkonen 46%, Alan 39%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 2/9
VaLePa2: 6/12

Torjunnat: 2-8

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 33/44%
VaLePa2: 47/64%


28.10. VaLePa2-LeKi 0-3 (19-25, 20-25, 20-25)

Raudanluja vastaanotto voiton avain

Legendaarisessa Sylvään salissa oli arvovaltaisia katsojia seuraamassa Lempäälän Kisan ja Vammalan Lentopallon 2-joukkueen välistä 1-sarjakamppailua. Olli Kunnari, Mikko Esko, Tommi Siirilä ja Arttu Lehtimäki (ainakin) kävivät vakoilemassa, mikä on tulevan Cup-vastustajan nykyvire.

Ja hyvät näytöt kisalaiset löivätkin tiskiin: VaLePa2 oli vastaantulija, kun LeKi vyöryi kuudenteen voittoon putkeen erin 3-0 (25-20, 25-19, 25-19). Pelin jälkeen lienee selvää, että VaLePan liigajoukkue sulkee talvitakkinsa vetoketjun kunnolla kiinni, kun saapuu ensi perjantaina 2.11. Hakkariin. Huippupeli alkaa kello 19.

Mutta keskitytään ensin Kisan ja pikkupukkien kohtaamiseen. VaLePan alkukausi oli ollut vaikea, kun viidestä pelistä neljässä vastassa oli ollut aivan sarjan kärkiryhmät. Joukkue on nuori, vaikka runko koostuukin hieman yli 20-vuotiaista kokeneista 1-sarjapelureista alkaen Tuomas Tihumäestä Tulosen veljeksiin Juusoon ja Joonakseen. Kokeneiden jyrien puuttuminen näkyi, kun Kisa oli joka erän loppupuoliskolla parempi ja vei ne kotiinsa.

Kisa sai mukaan Anssi Vesasen, joka puki uuden pelipaitansa ensi kertaa päälle. Vielä ei Anssia kuitenkaan kuusikossa nähty, vaan Sale Silpo kantoi hakkurin vastuuta.

Ensimmäistä erää mentiin pitkään ennen kummankaan omaa pistettä. Tilanteessa 6-6 Kisa kuitenkin pääsi ensi kertaa johtoon, ja lisäsi eroa heti useammalla. Vaikka VaLePa eron kertaalleen kuroi kiinni, pääsi Kisa hallitsemaan erää loppuun asti. Tuomas Siirilä oli tehokas niin nosto- kuin hyökkäyspelissä, ja Moukari Pennasta VaLePa ei rajan puolelta saanut kuriin millään. Lopulta Pennanen ratkaisi avauserän Kisalle: käsistä mäkeen! Hyökkäystehot olivat Siilinjärven kalamiehellä huipussaan: koko pelin 69%!

VaLePan erikoisuus oli peräti viis hyppysyöttäjää. Kisa nosti koko pelin vahvasti (51%), mikä helpotti kummasti omaa hyökkäyspeliä. Kun VaLePalta ei löytynyt suuria pommikoneita syöttöviivan takaa, nostotrio Jyri Niemi-Pennanen-Siirilä sai nostella vahvalla itseluottamuksella läpi illan.

Toinen erä oli VaLePan parasta. LeKi hieman löysäsi vahvan avauserän jälkeen, minkä vuoksi kotijoukkue sai liiankin helpolla side out -pelinsä rullaamaan. Pieni huolimattomuus useissa helpoissa palloissa auttoi VaLePan parin pisteen karkumatkalle. Tilanteessa 16-14 VaLePalle otti Tapsa Nyström erän toisen aikalisän: pieni herättely kippari-Silpolta, ja ilme muuttui kuin salaman iskusta. Pisteitä tuuletettiin ja peli sähköistyi. Loppuerä Kisalle 11-4 ja kahvitauolle 2-0 johdossa.

Suurien klassikoiden joukkoon ottelu ei noussut. Sylvään 70-päinen yleisö sai vahvan kuvan, kumpi kentällä hallitsi, eikä Kisa antanut katsojille suurta syytä juhlaan. Kolmannen erän alussa Teemu Koivunen syötti jo 3-0 johtoon. VaLePa kuitenkin teki viimeisen rykäyksensä ja nousi tasoihin. Passari Jarno Koivuniemi ruokki etenkin Tulosen veljeksiä, jotka pitivät VaLePaa pystyssä. Juuso palkittiin joukkueensa parhaana ja hän teki kahdeksan pinnaa. Kesä on vienyt ex-kisalaista hurjasti eteenpäin. Velipoika Joonas paukutti hakkurina etenkin käsien kautta paljon pinnoja, ollen koko pelin paras pistemies 14 täpällä. Kehuja ansaitsee myös toinen yp Paavo Kaski: hän pelasi virheittä 7/+7  ja torjui muun muassa itsensä Sauli Silpon.

Kolmannessa erässä LeKi kuitenkin karkasi Sten Kruudan ja Teemu Koivusen johdolla. Etenkin Kruudan ja Kassu Luostarisen siirrot olivat myrkkyä.  Seitsemän pistettä tehtaillut Stefa valittiin Kisan parhaaksi. Kisan pinnaykkönen oli Siirilä (13). Hyvän kuvan leveydestä antaa, että kaikki viisi hyökkääjää tekivät 7-13 pistettä.

LeKi oli vahvempi etenkin hyökkäystehoissa, mikä on tulosta hyvästä nostopelistä. Ratkaisijaosasto oli vastustajaa pari napsua terävämpi ja leveämpi, ja libero Jyri Niemen useat puolustukset toivat tärkeissä paikoissa omia pisteitä. Riskillä hypäriä syöttänyt kotijoukkue helpotti myös useilla virheillään Kisan peliä, joskaan Kisan oma syöttöpeli ei ollut aivan viime pelien tasolla.

Ottelu oli hyvä valmistava koetinkivi tulevaan viikonloppuun. Perjantaina on todellista herkkua luvassa, kun supertähtiä vilisevä VaLePan 1-joukkue saapuu Hakkariin. Hallille kannattaa saapua ajoissa, jotta saa hyvän paikan. Sunnuntaina 4. marraskuuta onkin luvassa kärkikamppailu, kun Hakkariin saapuu Mahti. Mutta: perjantaina, silloin kannattaa olla Hakkarin liikuntahallissa, painottaa Antti R.

YLEISÖ: 73

PALKINNOT

LeKin paras pelaaja: Sten Kruuda

VaLePan paras pelaaja: Juuso Tulonen

TILASTOPOIMINNAT
Top3 pistemiehet
LeKi: Siirilä 13/+5, Pennanen 11/+6, Koivunen 9/+8
VaLePa2: Joonas Tulonen 14/+5, Juuso Tulonen 8/-3, Kaski 7/+7

Vastaanotto
LeKi: 51%, Siirilä 58%, Niemi 50%
VaLePa2: 45%, Kaski 57%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 6/14
VaLePa2: 3/13

Torjunnat: 7-6

Vastustajalle tehdyt virheet: 24-24

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 38/49%
VaLePa2: 26/37%


14.10. Kuortane  – LeKi 0 – 3 (16-25,18-25,25-27)

Vähän lopussa hapotti, mutta selkeä voitto Kuortaneelta kairattu

Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan valloitus hämäläisittäin on suoritettu ja kuusi sarjapistettä omaan laariin kotiutettu. Eilisen yybermakean Kyyjärven vierasvoiton jälkeen oli oleellisinta, että joukkue sai tunnetason säilymään Kuortane-pelissä, mutta kuitenkin ”jalat maassa”-meiningillä.

Hyvin nukuttu yö Alajärvellä ja siellä pidetyt aamutreenit virittivät sakin kohtuumukavan leppeään menoon Kuortaneen avauserissä, mutta kolmannesta setistä tuli tuskainen. Valmennusjohto käytti liki koko pelaajapakkaansa, jotta tatsi olisi säilynyt, ja vaihdosta tulleet Jugi Lehti, Opa Palomäki ja Tomi Perkiö vastasivatkin valmennusjohdon haasteeseen juuri oikealla tavalla.

– Odotetun nahkea peli tästä tuli. Vastustajan aika lukuisat virheet tekivät meille pelin ajoittain helpoksi ekassa ja tokassa erässä. Hienoa on se, että joukkue on sitkeä ja klaarasi taas vaikean kolmannen erän nimiinsä, Kisan valmennuskööristä kommentoijana ollut Jani Huurne sanaili.

Kuortaneella on tehty jo vuosien ajan loistavaa lentistyötä. Sinne kootaan maan valiot 15 – 16-vuotiaina opiskelemaan, treenaamaan ja pelaamaan 1- ja 2-sarjoja sekä nuorten maajoukkuepelejä. Voi jopa kärjistäen sanoa, että Suomen maajoukkueen menestys nojaa pitkälti Kuortaneella tehtyyn työhön. Viime kauden raamikkaasta sakista liki kaikki ”vietiin” liigajoukkueisiin, joten  nyt on uusien vastuumiesten vuoro nousta esiin. Ja muutamia suurlupauksia sakissa onkin, kuten LeKiä vastaan loistaneet Atte-Elias Puholainen ja Eemi Pöllänen. Joukkuetta valmentaa italialainen Manlio Puxeddu, joka oli lentisliiton valinta tärkeälle paikalle. LeKiä vastaan kuitenkin Puxeddu oli nuorisomaajoukkueen turnauksessa, jonne meni muutama joukkueen avainpelaajistakin. Kuortaneen kapellimestarina oli lentisväelle kovin tuttu mies eli Jokke Lindberg.

LeKi avasi ottelun samalla seitsikolla, millä Kyyjärveä pistettiin nokkaan. Ensimmäisissä palloissa kuortanelaiset panivat ankarasti hanttiin, mutta tilanteesta 11 – 10 Kuortaneelle alkoi Kisan vyöry kohti erävittoa. Kasper ”Moukari” Pennanen oli avauserän lopussa aivan liian järeä iskijä nuorille vastustajille ja näin Kisa rallatteli selkeään erävoittoon.

Toisen erän kässäri oli sikäli erilainen, että Kisa meni ex-kotisalissaan pelanneen Tuomas Siirilän piiskaamana selkeään johtoon heti alussa. Kuortane kiri 10 – 10-tilanteeseen, mutta sitten LeKi lisäsi kaasua ja karkasi. Jyri Niemi otti hyviä puolustuspalloja ja helpot välipallot libero hoiti isolta alueelta varmuudella passari Kasssu Luostarisen taitaviin hyppysiin. Keskipeli oli kaiken aikaa LeKin komennossa, Sten Kruuda ja Teemu Koivunen tekevät pelistä toiseen laatutyötä sentterinä. Sale Silpo uurasti kaksi erää hakkurina, ehkä eilinen mahtiesitys inan painoi Salen kroppaa, mutta kun tarvittiin isoa pistettä, tuli se taas kipparin kourasta.

Päätöserään LeKi muokkasi hiukan koostumuksiaan, kun itse asiassa 2. erän lopulla ruutuun tullut O-P Palomäki jatkoi seitsikossa ja Koivunen korvasi hakkurina Silpon. Erän aikana myös Jukka Lehti ja Tomi Perkiö tulivat ruutuun tuomaan tuoreutta. Erä eteni pisteen parin kaulalla puoleen ja toiseen. Perkiön, Koivusen ja Pennasen lyönneillä LeKi sai kaksi ottelupalloa 24 – 22-tilanteessa, mutta ne Kuortane klaarasi ja meni jopa 25 – 24-johtoonkin. Pennanen löi Kisan tasoihin, sen jälkeen vastustaja töpeksi Kisalle pinnan ja ottelupallon tinttasi hakkurin tontilta kelpo mies Kuljusta eli Teemu Koivunen.

– Kun katsoo LeKin 1-sarjahistorian vieraissa pelattuja tuplaviikonloppuja, niin kuuden pisteen saldoa ei taida löytyä miltään kaudelta. Ollaan siis tyytyväisiä, tulosurheiluahan nämä pelit ovat, Jani Huurne tiivisti osuvasti asian ytimen.

– Niemen nJyriä pitää kehua, hän pelasi loistavan viikonlopun. Stefa Kruuda pitää myös tasonsa pelistä toiseen, nosti Huurne kaksi onnistujaa esiin.

Tilasto ylistää libero-Niemen vastaanottopelaamista: 18 syöttöä tuli miehelle ja syötöt nousivat 83 prossan tarkkuudella!!! Moukari-Pennanen teki 16 pojoa saldolla +9 ja Stefa Kruuda 10/+6.

Kuusi pistettä lisää tekee LeKille hyvää, kun katsotaan sarjataulukkoa, jossa Kisa on nyt kolmas. Jokainen tikki on tärkeä tämän vuoden sarjassa. Moni laatusakki jää keväällä pleijaripaikan ulkopuolelle, mutta yksi niistä ei ole LeKi, toivoo ja uskoo RRRRR.


13.10. Kyky – LeKi 0 – 3 (20-25,19-25,23-25)

”Jonkin sortin Kyyjärvi-putki taisi mennä poikki”

Otsikko on sanatarkka lainaus LeKi-lentiksen wattsup-ketjusta. Sen lähettäjä oli joukkueen kippari Sauli Silpo ja sisältö aukeaa, kun kertoo, että koskaan – siis neverever – ei Lempäälän Kisa ole kairannut sarjapisteitä Kyyjärveltä. Kerran on pleijari-peli voitettu, mutta ”kultaisen erän” häviön myötä, sekin voitto maistui karvaalta. Muuten on otettu lilliputtipitäjääisiltä kuuppaamme, useimmiten 0 – 3-lukemin.

Siksipä kolme pojoa maistuvat koko lailla makoisilta. Annetaanpa LeKi-koutsi Tapsa Nyströmin kertoa peliä näkemättömille, sen kulun pääpointit.

– Ekassa erässä olimme häviöllä jo 3 – 8 ja 8 – 13, mutta pikku hiljaa kampesimme rinnalle ja lopulta ohi. Se oli sisukkuuden näyttö. Toinen erä oli parasta peliä meiltä, olimme kuskin pukilla kaiken aikaa. Kolmennessa erässä olimme avaussetin tapaan tappiolla vielä erän puolivälissä, mutta sitten juttelimme, että nyt kun pääsemme rinnalle, pysymme edellä loppuun asti. Näin kävikin.

– Kokonaisuutena kauden paras sarjapelimme. Nyt saa olla mielissään noin puoli vuorokautta. Saimme letkeän meiningin esiin, edellispelien pikkujäpityksen jälkeen muutos oli peli-ilmeessä selkeä. Sale Silpo oli taas vahva hakkurina, passari Luostarisen Kassu pelasi mainiosti ja ovelasti, Koivusen Teemu oli syöttökulman kunkku ja palkittiin meidän ykkösenä, Stefa Kruuda otti hyviä torjuntoja ja iski kirsikaksi kakulle ottelupallon takapaterista voimalla kenttään, yypee-äijät Pennanen ja Siirilä olivat varmoja ja tarvittaessa säkenöiviäkin, lateli Nysä-Nyström.

Yksi pelaaja jäi kehuitta – tai oikeammin kaksi. Libero Jyri Niemi palasi monivuotiselle kotiparketilleen ja oli aivan ällistyttävän hyvä. Vaihdosta tullut Tomi Perkiö pantiin pahoissa paikoissa syöttämään, molemmilla kerroilla Kisa kairasi Tomin syöttövuorolla tärkeän extrapisteen. Tärkeää vaihturin hommaa siis Tomikin teki.

– Itselläni oli kaamea lataus peliin, ja hienoa, että saimme koko joukkueen kanssa onnistumisia. Kyky ei minulle juurikaan syöttänyt, mutta onneksi muuta hommaa ja hengen lietsontaa riitti, hehkui libero Jyri Niemi, joka toi parisenkymmentä kotikontujensa eli Reisjärveltä olevaa kannattajaa Kyyjärvelle. Tilanteessa 23 – 24 isännille, nousi sakki seisaalleen kannustamaan Kisaa….ihan loistavaa.

Kykyn kaikki kaikessa oli latvialainen yypee Aivars Petrusevics; 12 pistettä, jotka tulivat aina erien tärkeillä hetkillä, nostoprossa hänellä oli mahtava 79. Tukea muulta sakilta Aivars ei oikein saanut, jos toki passari Tauno Lipp häntä paljon ruokki. Kisan tilastot ovat tasaiset. Sale Silpon nousukuntoa pitää hehkuttaa: pinnat 16/+12. Siirilä 13 ja Pennanen 11 olivat tasavahvoja, sentterit Koivunen ja Kruuda myös (8 pinnaa per äijä).

Mutta pelit jatkuvat heti sunnuntaina 14.10 Kuortaneella, missä isännät nappasivat myös täydet pisteet lauantaina voittamalla JyLen 3 – 0. Leijumiseen ei varaaKisalla ole, takki kiinni ja korkki myös (paitsi kotiin jääneelle staffille yksi mallas sallitaan), iloitsee RRRRR.

YLEISÖ: 258

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Teemu Koivunen

KyKyn paras pelaaja: Mikko Väliaho

Tilastopoiminnat:
LeKi: Silpo 16/+12, Siirilä 13/+4, Pennanen 11/+4
KyKy: Petrusevics 12/+4, Sillanpää 8/+2, Liunenko 8/-1

Vastaanotto:
LeKi: 54%, Niemi 80%, Pennanen 50%, Siirilä 50%
KyKy: 50%, Petrusevics 79%, Liunenko 64%

Ässät/syöttövirheet:
LeKi 6/10
KyKy: 7/6

Torjunnat:
LeKi: 10
KyKy: 2

Vastustajalle tehdyt virheet:
LeKi: 20
KyKy: 14

Hyökkäyspisteet/-prosentti:
LeKi: 45/52%
KyKy: 33/42%


LeKi –Aitolahden Riento 3-1 (20-25,25-18,25-22,25-18)

Unihiekkojen karistus tuotti kolme pistettä

Aina ajatellaan ja etukäteen hehkutellaan, että paikallispelit ovat kiihkeitä hegemoniakamppaluita, joissa rytisee ja rätisee ja tunteet palavat ilmiliekeissä. Valitettavasti näin ei käynyt – ei sinne päinkään – LeKin ja Aitolahden Riennon kohtaamisessa sunnuntai-iltana Hakkarissa. Lattean pelin aloitti kotipojat unisesti, havahtuivat ekan setin erätappiosta hiukan hereille ja kiristivät kaasua loppua kohti. AitRikaan ei saanut hurmosta itselleen avauserän jälkeen, mikä kummastutti lempääläisille tuttua passaria Juuso Paanastakin.
– Kun haastajana käänsimme avauserän voitoksemme, olisi luullut, että henki nousee pilviin. Niin ei kuitenkaan käynyt, kummasteli mainion passipuhteen urakoinut Paananen, jonka syöttöputkella avauserä nimenomaan AitRin suuntaan kääntyi.
– Yleisökään ei innostunut, emmekä me heille juuri sytykettä antaneetkaan, kritisoi omiaan eli LeKiä keskimies Teemu Koivunen.
Lempääläisittäin kuitenkin tärkein toteutui; kolme pistettä ja kolmas voitto putkeen.
Avausserä oli Kisan loivaa vientiä tilanteeseen 11 – 7 asti, mutta sitten tuli Paanasen syöttövuoro. Hyvät ja tarkat syötöt (olikohan yksi niistä perärajasta pitkä??) sekä Henri Laineen ja Aleksi Rantasen moukaroinnit käänsivät tilanteeksi 11 – 15 Aitrille eli vieraat veivät tovin peliä lukemin 8 – 0!!! Henri Laine oli erän lopun kurko, eikä Kisa saanut missään vaiheessa kiriä aikaan.
Toiseen erään Kisa hiukan terhistäytyi. Passari Kassu Luostarinen sai ryhtiä joukkueen hyökkäyspeliin, ja joukkueen reppuunsa otti tuttuakin tutumpi otus eli monivuotinen kippari Sauli ”iso-Äs” Silpo. Sale tulitti toisessa erässä rapiat puolentusinaa pinnaa ja ryyditti tasaisen erän alun jälkeen Kisan voittoon.
Tauon jälkeen Kisa tuntui saaneen ”hiusten kuivausta” kopissa, vai miksiköhän peli oli uomissaan paremmin.Tilanne oli tätä hätää 20 – 14, mutta sitten iski taas kipsi. AitRi kiri Henri Laineen syötöillä kahden pisteen päähän. Kisalla kävi pelin aikana kahdesti kehissä yypeenä viime kauden libero Teemu Uusitalo tuuraamassa takakentällä Kasper Pennasta. Loistotyötä Uusitalolta, muutama syöttö tuli hänelle ja nostoprosentti tasan 100! Pennanen palasi erän lopussa verkolle ja lämmäsi tärkeän erävoittopinnan.
Neloserässäkin AitRi sinni alun. Sen jälkeen iskivät nostovirheet ja lyöntivirheet ja Kisa karkasi. Tuomas Siirilä sai pari paukkua jäämään kenttään ja tärkeimmät pinnat nakutti Sale Silpo, kuten ottelupallonkin.
Tilastoja: Silpon saldo 19/+15 oli komea. Koko syksyn veepeessä ollut Kuljun legenda Anssi Vesanen on saanut Salesta oivan korvaajan. Teemu Koivunen ja Sten Kruuda tekivät laatutyötä, mutta keskeltä Kisa ei kauheasti hyökännyt. Siirilän pinnat olivat hyvät 15, mutta plusmiinus meni pakkasen puolelle. Libero Jyri Niemi oli oma itsensä eli iloinen puolustuskärppä, jonka vastaanottokin oli mallillaan (60%). AitRin pinnakunkut olivat lentsuisena pelannut Aleksi Rantanen (20/+7) ja Henri Laine 16/+5. AitRin vastaanottotprosssa oli 47 ja Kisan myös 47.
Viimeinen kommentti annetaan Jani Huurneelle, Kisan valmennuksesta:
– Näitä tällaisia rutistusvoittoja on vain totuttava ottamaan. Nuoret pelaajat saavat peli peliltä rutiinia voittamisesta.
Tästä jatketaan LeKille täysin voittamattoman linnakkeen valloitukseen eli Kyyjärvelle ensi lauantaina ja sieltä matka jatkuu Kuortaneelle seuraavana päivänä. Näin edetään, sanoo RRRRR.

YLEISÖ: 121

PALKINNOT

LeKin paras pelaaja: Sauli Silpo

AitRin paras pelaaja: Aleksi Rantanen

LeKin nälkäisin pelaaja: Jyri Niemi

TILASTOPOIMINNAT

Top 3 pistemiehet
LeKi: Silpo 19/+15, Siirilä 15/-4, Pennanen 12/+0
AitRi: Rantanen 20/+7, H. Laine 16/+5, Paananen 7/+6

Vastaanotto
LeKi: 47%, Uusitalo 100%, Niemi 60%
AitRi: 47%, Laine 58%, Leppänen 52%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 10/13
AitRi: 12/14

Torjunnat: 11-10

Vastustajalle tehdyt virheet
LeKi: 22
AitRi: 29

Hyökkyspisteet/-prosentti
LeKi: 45/48%
AitRi: 39/41%


30.9. Suomen Cup: Vilppulan Tähti – Lempäälän Kisa 0-1 (29-31,20-25,16-25)

Cupissa unelmapeli toteutuu, kun sinnikkäästi taistellut Tähti kaatui

Vammalan Lentopallo saapuu Hakkariin perjantaina 2.11.  ja eka pallo singotaan Hakkarin ilmaan kello 19.00. Panospeli ja panoksena eteneminen cupissa. Sen isommitta pullisteluitta voi todeta, että missään muussa lajissa ei Lempäälään saada vastaavaa panospeliä aikaan kuin lentopallossa. Joskus saa kuulla, kuinka huonosti lempääläisessä lentiksessä asiat ovat, mutta onpa jotain hyvinkin tehty, kun tällaisia spektaakkeleita on vuosi toisensa perään tänne saatu!

Vilppulan Tähti, 2-sarjalainen nykyään, nuorine karjaksineen oli päättänyt tehdä Kisan sunnuntaiehtoosta vaikean ja semmoinen siitä tulikin. Tähti kokosi 29, 20 ja16 pistettä, joten valistunut lukija heti näkee, että avauserässä käytiin henkien taistelua.

– Aikalisillä ja tauoilla käytiin äijien kanssa keskustelua, että nyt vaan pitää kärsivällisesti vääntää ja hinkata. Tupa Vilppulassa oli melkein täysi ja kannustuksen voimalla vastustaja pelasi rohkeaa peliä, kiteytti Nysä-Nyström pelin hengen Kisan valmentajista.

Vilppula ja lähiseudut on perinteistä lentisseutua, jossa loistavaa työtä lajin eteen on tehty vuosien ja vuosikymmenten ajan. Lempäälässä arvostetaan Tähteä kovasti!

Avauserässä näytti jo hetken, että Kisa menee tasaisen alkupuoliskon saatteeksi menojaan, mutta viiden pinnan karkumatka tilöanteessa 19  -14 kutistui, kun Tähden rohkeat syötöt ja iskut jäivät LeKin kenttään. Tähdellä oli useampikin eräpallo katkaista, mutta lempääläisrutiini oli inan kovempaa ja hyvän setin pelanneen Tomi Perkiön ja Kasper Pennasen ratkaisuilla erä kääntyi Kisalle.

Toisen erän alku oli kankea, vissiinkin enemmän henkisellä puolella. Tähti meni jo 7  – 3-johtoonkin, mutta niin vain Kisa kampesi takaa, kuin siskonsa häähumusta hissuksiin toipunut Tuomas Siirilä moukutti hyviä pisteitä. Sten Kruuda säesti keskeltä myös mainiosti. Ikiliikkuja libero Jyri Niemi on energisenä ja iloisena veijarina loistava lisä tämän vuoden sakkiin.

Oma kappale täytyy tehdä passari Kasimir Luostariselle. Nurmon Jymyn lahja LeKi-lentikselle päätti ottaa ohjia käsiinsä, kun lyönnit muilta hiukan sakkasivat. Kassu kokosi kolmeen erään häkellyttävän kuuden pisteen saldon, joka taisi olla aika alakanttiin arvioitu. Kakkoskosketuksen iskut, tappotorjunnat ja purevat syötöt toivat Kassulle ansaitun parhaan pelaajan palkinnon.

Kolmanteen erään Kisan valmennusduo Nyström – Huurne teki oivalluksen.

– Tuumimme Huurneen Janin kanssa, että nyt pitää löytää lisää virtaa ja laitoimme Katajamäen Ossin sentteriksi, Siirilän Tumpin yypeeksi ja Koivusen Teemun hakkuriksi. Hommahan toimi hyvin, kertasi Nyström oivaa oivallustaan.

Kimmoisa Katajamäki teki neljä pinnaa ja oli virkistävä ilmestys. Lempääläinen mieslentiksen kiitetty ja muutamien taholta kritisoitukin farmiyhteistyö pelaa parketin tasolla loistavasti.

Tästä treeniviikkoa kohti, perjantaina siis VaLePa ja sunnuntaina 1-sarjassa AitRi Hakkarissa. Hienoa on sekin, että pikkuhiljaa Kuljun legenda Vesas-Anssikin alkaa palata treeneihin ja Jugi Lehtikin palaa korkean paikan leiriltään Kroatiasta. Nautitaan (lentis)syksystä, kehottaa RRRRR.

YLEISÖ: 102

PALKINNOT

LeKin paras pelaaja: Kasimir Luostarinen

Tähden paras pelaaja: Daniel Heinonen

Tilastopoimintoja:

Top3 pistemiehet
LeKi: Pennanen 13/+6, Kruuda 12/+11, Siirilä 10/-3
Tähti: Valaranta 11/+7, Heinonen 8/-2, Jokela 5/+2

Vastaanotto
LeKi: 44%, Niemi 67%, Perkiö 41%
Tähti: 38%, Kolhinen 75%, Heinonen 57%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 9/14
Tähti: 4/11

Torjunnat:
LeKi: 11
Tähti: 4

Hyökkäyspisteet/-prosentti
LeKi: 41/55%
Tähti: 30/42%

Vastustajalle tehdyt virheet
LeKi: 27
Tähti: 20


29.9. LeKi – Nurmon Jymy 3-1 (25-20,25-13,16-25,25-18)

Kauden avausvoittotili korkattu – hien ja vaivan kautta

Lempäälän Kisa otti kolmannessa pelissään avausvoittonsa tämän kauden yberkovassa 1-sarjassa. Vierasjoukkue Nurmon Jymy hangoitteli ja harasi vastaan, minkä kykeni, mutta loppulukemat aaltoilevassa pelissä olivat lopulta LeKille 3 – 1 (25-20,25-13,16-25,25-18).

Jymy oli viime vuonna junnupitoinen sakki, mutta on nyt saanut vahvistuksia, kuten ex-Iskun Mika Mäntylän mukaan. Hakkuri Matias Saviaro on kouliintunut Kokkolan Tiikereissä kovaksi pomppukoneeksi. Joukkueen serbivalkku Slobo Krljic on myös hypännyt peleissä parketin puolelle ja tuo kaksimetrisenä kokeneena kaappina kovan keskipelotteen.

Kisan rosterista uupuivat pikku hiljaa sairaudestaan tointuva Anssi Vesanen (oli joukkueenjohtajana – siitäkö uusi ura sitten joskus kun peliura loppuu), Kroatiassa akkujaan lataava Jukka Lehti, siskonsa häissä ollut Tuomas Siirilä ja sentteri OP Palomäki.

– Nostopuolelta puuttui ykkösliberomme Jere Syrjälä ja myös kokenein yypeemme kokenut Tuomas Ruuska, se näkyi ratkaisuhetkillä vastaanottamisemme ailahteluna, mutta hieno vääntöhän tämä oli, tuumiskeli Pasi ”Kassun-isä” Luostarinen, joka johti nurmolaisten peliä pelivalkun ominaisuudessa.

– Kaksi erää pelasimme hyvin, ja kaveri teki enemmän omia virheitä. Kolmanteen erään meidän syöttö-vastaanottopelaamisemme heikkeni ja vastustaja taas teki loistavia yksilösuorituksia. Neloserän ratkaisuhetkillä kokeneet Sale Silpo ja Stefa Kruuda ottivat porukan reppuselkäänsä, analysoi ja kiitteli Kisan valmennustroikan Marko Laakso peliä.

Annetaan vielä mietos pelin jokerikortti Tomi Perkiölle, joka sai näytön paikan, kuin Siirilä oli häähumuamassa.

– Jännä tunne, kun jokaisen syötön tiesi tulevan itselleni. Vähän loppua kohti puhtikin väheni, tuumi aivan mainion rupeaman huhkinut Perkiö ja osoitti olevansa jatkossakin pelipaikan ansaitseva äijä.

Avauserää tahkottiin tasaisesti, mutta puolivälissä erää Kisan parhaana palkitun Kasper Pennasen syöttövuorolla lempääläiset karkasivat. Hakkurina ollut Sale Silpo painoi pari tiukkaa nelosleikkuria rataan ja vastustajan syömähampaiden iskut saatiin pehmitettyä.

Toinen erä oli parasta Kisaa. Nähtiin koko lentiksen hieno repertuaari: teräviä syöttöjä ja passari Kassu Luostarisen loistavia jakoja keskelle, laitaan ja ykköseen. Sten Kruuda (9/+6) ja Teemu Koivunen (10/+8) iloittelivat patereista useampaan kertaan erän aikana, eikä Jymyn vaihtorulettikaan auttanut joukkuetta.

Klassinen pitkä erätauko ja kuultiin yleisöltä klassiset sanat: ”Tämähän on selvä peli”. No, eipäs ollut. Jymy syötti kuin pirualainen ja hakkuri Saviaro tykitti peräti 7 pojoa, torjui ja syöttikin muutaman. Mikään ei Kisaa auttanut. Eka oma piste, omasta syötöstä siis, tuli kun tilanne oli 13 – 6 Jymylle!

Neloseräkin alkoi pohjalaisten merkeissä. Jymy piti 2 – 3 pinnan johtoa yllä, mutta Kisa oli sinnikäs. Libero Jyri Niemi kannusti ja ryynäsi kuin reisjärveläinen silmäpuoli sonni konsanaan. Vähitellen Kisa imi eron kiinni ja sitten se tapahtui, about tilanteessa 17 – 17. Kauden eka paippi-hyökkäys jäi vastustajan kenttään, kun Kasper ”Moukari” Pennanen sen sinne tinttasi. Tästä Kisa sai intoa. Sten Kruuda syötti ex-liigatähti Mika Mäntylän käsistä kaksi ässää ja kotipojat karkasivat. Sale Silpon paria pinnalyöntiä kannattaa hehkuttaa, ne tulivat niin sanotusti kreivin aikaan. Ottelupalloa tuli Saulin tilalle syöttämään jo 3. erässä kentällä piipahtanut Jyry-laina, 2001 syntynyt Tommi Nieminen. Isäntä Kuljusta laittoi vahvan syötön ja siitä seuranneen iskun Kisan torjunta, toisen Kuljun shamaanin, Teemu Koivusen mestaroimana, painui ihanasti Jymyn parkettiin. Ilo oli olla voittotuuletuksessa mukana.

Pyttyraadissa oli asiantuntemusta yllin-kyllin, kun Jyryn valmennustiimi Kari Nieminen ja Kimmo Katajamäki jakoivat ämpärillliset Jymy-passari Ville Kivenmäelle ja LeKi-yypeelle Moukari Pennaselle.

Farmitoiminta näytti hienoutensa, kun Jyrystä saatiin puihin poissaoloja paikkaamaan Tommi Nieminen, kentällä myös käynyt Jonne Haavisto ja tällä kertaa vielä puola puilla ollut sentteri Ossi Katajamäki. Joku vielä jossain bunkkerissa kehtasi lempääläisseortojen farmisopparia kritisoida, kun se tuli keväällä julki.

Yhteenveto; plussaa hyvästä ilmeestä, Perkiön upeasta ensiesiintymisestä avauksessa, neloserän henkisestä vahvuudesta. Miinusta oman pelin tason heilahtelusta, muutamien peippien hakematta jättämisestä sekä hiukan vaatimattomaksi jääneestä nostoprossasta (44).

Huomenna pelataan taas. Cupin pelissä levännyt ja intohimoinen Vilppulan Tähti nuorine orheineen mittaa kotisalissaan väsyneen Kisan vireen. Onneksi ei olla 80 – 90-luvuilla, silloin olisi lentisäijät palauttaneet itseään maltaalla, nyt ovat ajat toiset, sanoo RRRRR hiukan haikeana.

KUVIA JYMY-PELISTÄ

YLEISÖ: 149

PALKINNOT

LeKin paras pelaaja: Kasper Pennanen

Jymyn paras pelaaja: Ville Kivenmäki

LeKin nälkäisin pelaaja: Tomi Perkiö

TILASTOPOIMINTOJA

Top3 pistemiehet
LeKi: Pennanen 18/+9, Silpo 11/+3, Koivunen 10/+8, Perkiö 10/+0
Jymy: Saviaro 18/+3, Krljic 11/+9, Mäntylä 9/-2

Vastaanotto
LeKi: 44%, Pennanen 67%
Jymy: 44%, Mäntylä 61%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 7/12
Jymy: 6/18

Torjunnat: 12-4

Vastustajalle tehdyt virheet: 25-29

Hyökkäyspisteet/-prosentti
LeKi: 43/44%
Jymy: 41/47%


23.9. TuTo Volley – LeKi 3 – 0 (25-22,25-14,25-19)

TuTo osoitti kovuutensa ja rökitti LeKiä isän kädellä

Kauden ensimmäinen vieraspelireissu suuntautui Suomen Turkuun sarjatulokas TuTo Volleyn vieraaksi. Jo etukäteen tiedettiin, että TuTo on ihan jotain muuta kuin märkäkorvainen sarjanousija, mutta turkulaisten kivikovuus kuitenkin oli piskuinen yllätys. Varmempi, himokkaampi ja tasaisempi TuTo oli Nunnavuoren hallin pääpaavi, ihan ilman vastamutinoita.

LeKin syksy on ollut vastoinkäymisten sävyttämä. Anssi Vesasen sinnikäs sairastelu, Jukka Lehden loppuviikosta noussut kuume, OP Palomäen muutto Pohjanmaalle plus muut pienemmät murheet ovat kasautuneet sarjan alkuun. Mutta urheilu on tätä, siihen kuuluvat takatärskytkin ja tästä on yksi suunta: ylöspäin.

Avauserä oli lempääläisten paras. Nostopeli toimi mallikkaasti ja varsinkin neloskulmasta pallot kuolivat hyvällä prosentilla. Kun muutama maukas räystäskin tuli, etenkin Tuomas Siirilältä, oli Kisalla johto jo 15 – 12 ja vastustaja joutui toimittamaan seuraavankin pallon helppona yli. Töpätty isku, muutama vastaanottolapsus sekä vastustajan kovat ratkaisut toivat kuitenkin TuTon ensiksi rinnalle ja reippaasti ohikin. Erän lopulla vielä Kisa kiri, mutta kokeneen TuTo-kaartin kantti piti loppuun saakka.

– Eka erässä olivat meidän hetkemme horjuttaa TuToa. Vastustajan passari Kurpan Mauri pelasi hienosti, eikä TuTo antanut omilla virheillään meille juurikaan pinnoja. Vähän jäin kaipaamaan terävämpää pelifiilistä, jotenkin tahmeata meidän meneminen oli, kertoili Turusta tavoitettu Kisa-piiska Tapani Nyström päällimmäisiä mietoksiaan.

Niin, kokeneen TuTon. Joukkueen avauksesta löytyy massiivinen määrä rutiinia ja liigapelejä, kun ynnää herrojen Hernandes, Kutinlahti, Kurppa, Rajala ja Borichev pelaamat pelit yhteen. Varsinkin joukkueen vastaanottopelaaminen on betonista. Turusta saa aika moni joukkue luikkia LeKin tavoinb hävinneenä kotimatkalle, se on helppoa jo nyt povata.

Toisessa erässä TuTo vei ja Kisa vikisi. LeKi vaihtoi hakkuria, kun aloittaneen Teemu Koivusen tilalle ruutuun tuli Sauli Silpo jo avauserän lopussa. Erän teemana oli, että Kisa sortui useisiin vastaanottovirheisiin, jos toki turkulaissyöttökin oli terävä ja hyvin suunnattu.

Pitkältä tauolta haettiin vielä latinkia, mutta nyt eivät lempääläisten eväät yksinkertaisesti riittäneet. Tuomas Siirilä kantoi joukkuetta, mutta tällä kertaa ei muulta sakilta tullut tarvittavaa tulitukea. Viime kauden kotikaupungissaan pelannut Siirilä kokosi 14 pisteen saldon, helminään useampi torjunta ja muutama huikea neloskulman pommi.

1-sarjan tason noususta on hoettu jo usean viikon ajan joka tuutissa ja kyllähän se totta on. Kun katsoo avauskierrosten tuloksia, joukkueiden kokoonpanoja sekä pelin tasoa, voi sanoa, että tuleepahan kausi. Tunkua kärkikahdeksikkoon on kovasti, eikä ainakaan tässä vaiheessa ole yhtään sakkia, joka jäisi sarjassa pisteautomaatiksi muutaman edelliskauden tapaan.

Kisan sesonki jatkuu tuplakierroksella, kun ensi lauantaina uutta tuloa tekevä Nurmon Jymy saapuu Hakkariin ja sunnuntaina autojen nokat kääntyvät kohti Vilppulaa, missä Kisa mittaa cupissa 2-sarjaan pudonneen Tähden tason. Avausvoitto kajastaa kisalaissilmissä, toivottavasti takaiskut alkavat ”hikkupiljaa” helpottaa ja saadaan haastaa vastustajia täydellä pelaajistollamme, ristii RRRRR kätensä hartaana.

YLEISÖ: 127

PALKINNOT

LeKin paras pelaaja: Tuomas Siirilä

TuTon paras pelaaja: Mauri Kurppa

OTTELUTILASTOT LENTOPALLOLIITON SIVUILLA

TILASTOPOIMINNAT

Top3 pistemiehet
LeKi: Siirilä 14/+2, Pennanen 10/+1, Kruuda 6/+5
TuTo: Borichev 14/+3, Hernandez 12/+10, E. Kulmala 8/+7

Vastaanotto
LeKi: 54%, Perkiö 100& (1 nosto), Siirilä 58%
TuTo: 74%, Hernandez 87%, E. Kulmala 72%, Rajala 65%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 0/7
TuTo: 6/6

Torjunnat: 7-11

Vastustajalle tehdyt virheet: 22–13

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 35/44%
TuTo: 36/49%


15.9. LeKi-Hurmos 2-3 (25-19, 21-25, 30-28, 14-25, 10-15)

Pistetili avatttiin huiman trillerin saatteeksi

Seniori-RRRRR on herännyt kesäuniltaan; tervepä terve lentiskansalaiset.

1-sarjan sarjaohjelman laatija ei tällä kaudella halunnut vaalia kansanterveyttä, kun se asetti viime vuoden voittajan ja sarjanelosen vastakkain. LeKin ja Hurmoksen pelistä tuli uuvuttava, aaltoileva ja hieno lentisspektaakkeli, jossa pisteet jaettiin. LeKille yksi ja Hurmokselle kaksi, kyllä lopputulosta on syytä kunnioittaa, Hurmos oli sen inan tasaisempi kuin hyvän ottelun pelannut LeKi. Syöttö-vastaanottopelissä Joensuun prihat olivat sen ”inan” parempia. Mutta katsomossa nitroja kului ja verenpaineet kohisivat, siinä isoimmat uhat kansanterveydelle.

Avataan pelin tarkastelu kommenteilla:

– Mukava oli pelata,  sarja-avausta oikein odotti. Suussa ei ole koivnkaan paha maku, puhalsi palkeitaan Kasper ”Moukari” Pennanen, joka puolapuiden atmosfääriä onkin joutunut edelliskausina aistimaan liiankin kanssa ollessaan liigajoukkueissa Savossa.

– Kolmannen erän makean kääntämisen jälkeen taisi hiukan fokus kadota ja asenne herpaantua, arvioi puoelstaan Kisan parhaana palkittu passari Kassu Luostarinen.

– Alkupelissä ihmettelimme, miten hyvin LeKi puolustaa. Tuntui kuin mikään ei meinannut jäädä heidän kenttäänsä, tiivisti vastustajien keskaritorni Jaakko Suomalainen ajatuksensa lempääläisten pelistä.

Avauserä alkoi huikeilla suorituksilla puolin ja toisin. Hyvää nostopeliä ja armottomia iskuja nähtiin niin pirkanmaalaisilta kuin karjalalaisilta. Erän puolivälissä osui Kisan paras hetki, libero Jyri Niemen johdolla kisalaispakka kaivoi vastustajan pommit peliin ja laidoista puhkottiin vastustajan torjuntaa. Kisa johti isommillaan jo 17 – 9, kun vastustajan muikunkiero passari Tuomas Karjalainen (porukkansa parhaana palkittu) astui syöttöruutuun. Hupsista ja keikkaa, pian peli oli liki tasan eli 19 – 18 Kisalle. Tuomas Siirilän loistava isku käsistä ja Teemu Koivusen älykkäät hakkuriratkaisut toivat taas etumatkaa, joka piti loppuun saakka.

Toisessa erässä Hurmos sekoili pelipaikkojensa kanssa, mutta Kisa ei kyennyt rankaisemaan näistä. Lempääläisille niin kovin tutun miehen, hakkuri Ville Louhelan, johdolla Hurmos oli kuskinpukilla koko erän ja ottikin sen nimiinsä neljän pojon erolla.

Kolmas erä oli pelin kliimaksi. Hurmos johti pääosin pikkuerolla, mutta sinnikäs Kisa pysyi iholla. Kaksoisvaihto, jolla passari Luostarinen ja hakkuri Koivunen korvattiin ikinuorilla Sale Silpolla ja Jugi Lehdellä tuotti hedelmää ja Kisa pääsi erän lopussa ihan iholle. Vaihto otettiin takaisin ja Luostarisen kohdennetuilla syötillä Kisa kiri Hurmoksen 24 – 21-johdon kiinni ja sitten pelattiin sitä kuuluisaa hitskokkia. Tuomas Siirilä veti karsealla hypärillään Kisan eräpalloon 26-25, seuraava pommi meni hiukan (lue: 3 metriä) pitkäksi. Mutta Moukari-Pennanen piti Kisan hengissä ja iski vastustamattomasti toisen eräpallon, jota syötti mainion torjuntapelin pelannut Sten Kruuda. Stefan syöttö meni keskelle verkkoa. Hurmos pääsi omalla syötöllään ahdistamaan Kisan liemeen, mutta Pennasta ei erän lopussa pidellyt kukaan eikä mikään, takaviistobn passita mies räjäytti pallon vastustajan puolustuksen käsistä katsomoon. Kolmas eräpallo oli 28-27-tilanteessa. Koivunen syötti, mutta Hurmoksen Suomalainen iski pallon paterista verkon kautta Kisan parkettiin. Seuraava eräpallo tuli – ullatuuuusss – Pennasen lyönnillä ja sitä Kasper syötti itse. Kisa sai jatkopallon, jota tykitti Siirilä neloskulmasta. Hurmos-passari Karjalainen hyppäsi 110% ja torjui pallon Siirilän varpaille, mutta osui samalla näpeillään verkkoon. Erä Kisalle ja yksi sarjapiste pussiin.

Neloserä alkoi lempääläisittäin murheellisesti ja sitä Hurmos vei 100 – 0 koko ajan. Latingin löpsähdys näkyi Hakkarin lehtereitten ylimmälle riville saakka.

Viidenteen erään Kisa keräsi vielä kaikki voimansa, mutta hyvin treenanneet puoliammattilaiset Joensuusta olivat pikkuriikkisen terävämpiä ja veivät voiton. Yksi pelin lopullisia ratkaisuja oli, kun viime kaudella LeKassa liberona pelannut, mutta nyt yyppeenä Hurmoksessa huseerannut, Teemu Silventoinen puolusti Moukarin iskun erän lopussa.

-Tommosia läpsyjä on helppo puolustaa, leukaili Silventoinen, joka on Pennasen hyvä tuttu, pelin jälkeen hymyssä suin.

Kisalle voi antaa arvosanan 8+. Parannettavaa on, töitä on tehtävä paljon, mutta jos Hurmos ei löydy maaliskuussa sarjan top3:sesta sarjataulukossa, lupaan syödä Arsenal-lippikseni sipulihöystön kera. Eli vastustaja oli tänään kova, se tunnustetaan. Moni muu sakki olisi tällä pelillä kellistynyt. Yleisöä oli läsnä 187 silmäparia, tunnelma oli perinteisen hyvä, etenkin 3. erän voitossa oli ”seitsemäs pelaaja” Kisalle elintärkeä.

Pennasta on kehuttu jo useasti, eikä turhaan. Koivunen aloitti hakkurina lupaavasti ja selvisi urakastaan hyvin, kun tiedetään hänen pelipaikkansa olevan sentteri. Keskaripariksi Sten Kruudalle saatiin Kauhavan lahja Akaa-Volleylle eliu 19-vuotias Aatu Pöllänen, joka tuli farmimiehenä jeesimään Kisaa, kun Vesas-Anssi rojuu taudissa, eikä OP Palomäkikään nykyiseltä kotikonnultaan eli Pohjanmaalta ehtinyt jeesimään. Kiitos Aatu ja Akaa! Siirilä oli terävä sekä syötöissä että iskuissa, extraplussana tukku loistavia torjuntoja. Joka ukko parketilla esiintyi plusmerkkisesti, jos toki varmuudella paranettavaakin löytyy.

– Tulosta pitää kunnioittaa, meillä oli hyvät hetket tosi hyviä. Treenejä ja treenejä, kausi on pitkä ja nyt se korkattiin kovinta mahdollista vastustajaa vastaan, alleviivasi Tapsa Nyström Kisan valmennuspenkiltä.

Tulee muuten huikea 1-sarja, siitä tuli muikeat alkumaut, maistelee RRRRR ja seuraavaksi maistellaan saunan löylyä ja ohramaltaan makua!