Lempo avasi välierät vierasvoitolla: "Löydettiin avauserän lopulla rentous"

18.3.2023

M1 1. VÄLIERÄ: NURMON JYMY AKATEMIA – LEMPO-VOLLEY 0–3 (22–25, 21–25, 10–25)

18.3.2023 Nurmohalli, Seinäjoki

OTTELUSARJAN TILANNE: Lempo johtaa 1–0

Lempo-Volley avasi miesten 1-sarjan välierät samalla tavalla kuin mihin jäi puolivälierissä. Avauskiinnitys finaalipaikkaan tuli lempääläisille, kun Lempo voitti Nurmon Jymy Akatemian 3–0 (25–22, 25–21, 25–10).

Niinpä Lempo pääsee oivasta tilanteesta sunnuntain ratkaisevaan välierään. Hakkarissa ratkeaa finaalipaikka. Lempo menee voitolla finaaleihin, Jymyn voitolla pelataan kultainen erä.

Viimeksi Nurmohallissa Lempo koki kauden tähän mennessä ainoan sarjatappionsa, kun Jymy nousi 0–2-tilanteesta 3–2-voittoon. Nyt meno oli erilainen: Lempon johdettua 2–0 kolmas erä oli vierasjoukkueen täydellinen näytös ja Jymy jäi kymmeneen pisteeseen.

– Löydettiin avauserän lopulla rentous peliin ja laitettiin jalka kaasulle. Ei sitä otettu siitä enää pois ja tulos oli tuon näköinen, Lempon parhaana palkittu passari Arttu Lehtimäki kertoi pelin jälkeen.

Lempolla Tomi Rumpunen palasi kokoonpanoon puolivälierien jälkeen, mutta ei käynyt kentällä. Hakkurina aloitti Tuomas Sillanpää, mutta hänet korvasi avauserässä Anssi Vesanen.

– Vesasen Anssi tuli hienosti sisään hakkurin paikalla. Tumppi on hieman sairastellut alkuviikosta. Tämä osoittaa, että meiltä löytyy mukavasti laajuutta, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi.

Avauserä oli Nurmon momentum. Kotijoukkue tuli kovalla höökillä ja sai painettua Lempon pelin alussa tappioasemaan. Lempo teki koko erän nousuja useammin parin pisteen takaa, mutta Jymy sai johdon aina uudestaan. Kotijoukkue lähti rohkealla syöttötaktiikalla: avauserässä se sai Lempon nostoa usein irti, mutta myös virheitä tuli paljon. Jymy johti vielä 20–17, mutta loppuerän isoissa palloissa Lempo ja etenkin torjuntapeli oli rautaa. Tatu Härkösen ässä oivaan paikkaan käänsi erän Lempolle.

Jymyn hurjavireinen hakkuri Alex Horn oli avauserässä Jymyn johtotilanteessa loistovedossa eikä Lempo saanut häneen otetta. Horn teki avauserään seitsemän pistettä, mutta hyytyi hieman pelin edetessä ja kokosi 14 pistettä. Lempo sai myös torjunnalla pelin aikana enemmän ja enemmän hyydytettyä Jymyn hyökkäämistä.

Jos avauserä oli Jymyn etumatkaa, toisessa erässä Lempo otti johtopaikan nopeammin ja piti sitä loppuun asti Jymyn tiukasta vastarinnasta huolimatta.

Kolmoserään Jymyn päävalmentaja Jukka Tuovinen lähti kokeilemaan isoa muutosta, kun passari Ville Kivenmäen korvasi Henri Hynnä. Toiseen erään toiseksi yleispelaajaksi oli jo tullut Henrik Heinänen ja kolmoserän edetessä vaihtoralli alkoi pyöriä. Taktiset muutokset eivät onnistuneet ja Lempon peli vapautui koko ajan lisää. Muutama huikea hakupallo toi Lempolle pisteen ja Jymy sai kasaan vain kymmenen.

Lempo sai omaa tekemistään paremmin kasaan pelin edetessä. Vastaanottopeli tiivistyi ja hyökkäyspelistä löytyi viisautta ja tarvittaessa kovuutta. Molemmat pelasivat varsin hyvää keskipeliä. Lempolla Kasimir Vuorinen nousi pisteiden valossa ykkösnimeksi 13 pinnallaan, Simo Puttonen säesti 9 ja kesken avauserän kehiin tullut Vesanen 8.  

– Hyvä peli mieltä, tiedettiin että joudutaan kovemmalle kuin Kuortanetta vastaan ja Jymy haastoi. Löydettiin kuitenkin keinot voittaa, hieno voitto, Alatalo kertoi.

– Mennään syömään tästä ja siitä palautuminen alkaa. Eiköhän huomenna ole jalat  vetreinä, Lehtimäki lupasi.

Toisessa välierässä on isot panokset. Päivä on uusi ja Jymy haluaa varmasti esittää parempaa.

– Peliin lähtö pitää saada terävämmäksi ja puolustuspeli heti sille tasolle, mitä oli tänään pelin lopussa. Tiedetään että Nurmo tulee huomenna kovaa, ollaan siihen valmiina, Alatalo kertoi.

Sunnuntaina kello 15 Lempo - Jymy: Liput 10/7€, maksuna käy käteinen. kortti ja mobile pay. Peli livenä Aamulehdessä ja Solidsportissa.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Arttu Lehtimäki
Jymyn paras pelaaja: Aapo Huhtamäki

Pisteet

Lempo: Kasimir Vuorinen 13, Simo Puttonen 9, Anssi Vesanen 8

Jymy: Alex Horn 14, Aapo Huhtamäki 6, Mikko Väliaho 4, Simo Näkki 4

Yleisö: 103

Seuraava peli:

Ottelusarja ja finaalipaikka ratkeaa heti huomenna sunnuntaina 19.3. kello 15 Lempäälässä Hakkarin liikuntahallissa.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Kasimir Vuorinen, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi

Nurmo: Ville Kivenmäki, Simo Näkki, Mikko Väliaho, Alex Horn, Osku-Eemeli Hautala, Aapo Huhtamäki ja libero Joona Antikainen

Kuvat: Antti Raunio