Lempo-Volley tasoitti liigakarsinnat 1–1:een – "Oli aivan huikea fiilis pelata "

7.4.2023

2. LIIGAKARSINTA: LEMPO-VOLLEY – KYKY-BETSET 3–1 (25–21, 25–12, 25–27, 26–24) 

7.4.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

OTTELUSARJAN TILANNE: 1–1

Miesten liigakarsintojen toinen osaottelu pelattiin Hakkarin liikuntahallissa perjantaina 7. huhtikuuta. Kotijoukkue Lempo-Volley piti kotitaikansa sarjapeleissä rikkoutumattonana, kun 1-sarjan mestari voitti liigajoukkue KyKy-Betsetin 3–1 (25–21, 25–12, 25–27, 26–24) ja tasoitti liigakarsinnat 1–1:een.

Se tarkoittaa, että Lempäälässä pelataan vielä kerran ensi keskiviikkona 12.4. neljäs ottelu. Sarja jatkuu kolmospelillä Kyyjärvellä sunnuntaina.

– Ollaan tiedetty, että me tullaan parantamaan ottelusarjan aikana peliämme, kun päästään liigarytmiin ja -tempoon paremmin mukaan. Ja niin tänään kävi. Kolmas ja neljäs erä olivat tosi kovaa vääntöä: tiukat erät kääntyvät usein yksittäisiin koviin suorituksiin ja onneksi tänään kääntyi meille, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo mietti pelin päätyttyä.

– Vastustaja pelasi odotusten mukaisesti ja tiedettiin, että kotona he pystyvät syöttämään pikkuisen paremmin ja jatkavat vahvaa puolustamistaan. Ei oltu ihan valmiita siihen pelin alussa. Tällaista tiukkaa sarjaa ollaan odotettukin, KyKy-Betsetin päävalmentaja Jukka Tuovinen summasi peliä.

Lempo-Volley sai otteluun loistavan lähdön, kun heti alussa kotijoukkue karkasi 5–1-johtoon. KyKy-Betset kiri sen heti kiinni Mauri Kurpan syötöillä, mutta erä oli kuitenkin Lempon hallintaa. Lempääläiset olivat oppineet avauspelistä, eivätkä hakanneet lyöntejä kyyjärveläisten torjuntaan.

Lempo otti erän puolivälissä uuden etumatkan. Hakkuri Tuomas Sillanpää jatkoi loisto-otteitaan ja avauspelin ilman virheitä pelannut virkaveli Oskari Keskinen ei pystynyt pitämään virhekontrolliaan yhtä täydellisenä, ja Lempo otti hänet pari kertaa torjunnallakin kiinni. Kun Lempo sai syötöllä vaikeutettua Kurpan pelinrakentelua ja oma virhekontrolli kesti, Lempo nappasi avauserän nimiinsä.

Toisessa erässä Lempo painoi kaasupoljinta vielä kovemmin: ensimmäiseen syöttövuoroon 7–0-johto ja tekeminen jatkui timanttisena. Voikin todeta, että kakkoserässä Lempo-Volley pelasi parasta lentopalloa, mitä lempääläinen lentopallojoukkue on koskaan pelannut: liigaryhmä jäi 12 pisteeseen ja kotijoukkueen peli toimi kuin unelma. 

Syöttö- ja torjuntapeli teki tuhoja ja hyökkäyspäässä etenkin Lempon yleispelaajat Kasimir Vuorinen ja Tomi Rumpunen tehoilivat vastustajan torjunnan käsistä useita pisteitä. KyKy-Betset ei pystynyt vastaamaan Lempon laatuun ja pitkälle tauolle lähdettiin 2–0-tilanteessa. Samalla Lempo ohitti LeKin tuloksen kevään 2016 liigakarsinnoissa, kun LeKi otti yhden erävoiton.

Pitkän erätauon jälkeen vierasjoukkue onnistui kokoamaan rivinsä. Erä eteni hyvin tasaisena ja pinnoja tehtiin vuorotahtiin, kunnes Oskari Keskisen syöttövuoro vei KyKy-Betsetin 17–13-johtoon. Lempo nousi Tomi Rumpusen syötöillä vielä 22–21-johtoon, mutta KyKy-Betset otti erävoiton lopulta kolmannesta eräpallosta tiukan taistelun jälkeen.

Neljäs erä oli vahvan Lempo-alun jälkeen kyyjärveläisten hienoista hallintaa. Lempo piti eron pienenä mutta ei päässyt millään itse kunnon johtoon. Loppuerän isoissa palloissa hakkuri Keskinen oli kova, mutta Lempo vielä piirun kovempi. Usea upea puolustus, jota johti libero Jyri Niemi, toivat Lempolle tärkeitä jatkopallopisteitä. Ottelupallon löi kenttään Lempon Tomi Rumpunen.

– Oli aivan huikea fiilis pelata ja hallissa oli hyvin yleisöä. Saatiin hyvä startti peliin. Toisessa erässä tuntui, että kaikki onnistui, mutta sen jälkeen KyKy tuli hyvin peliin mukaan, Lempon parhaana palkittu Rumpunen kuvaili.

Lempon laitapelaajat olivat elementissään: Rumpunen keräsi 24 pistettä ja teki etenkin erien lopuissa isoja pinnoja. Sillanpää saldosi 26 ja Kasimir Vuorinen 19 pistettä. Lisäksi Lempon puolustus- ja jatkopallopeli oli todella laadukasta, ja torjunnat Lempo voitti 12–10. Avauspelissä huiman saldon 18/+18 tehnyt KyKy-Betsetin Keskinen oli taas vahva tehoin 25/+15, mutta Lempo sai hieman hillittyä hurjaa hakkuria.

– Valtava määrä tuli torjuntoja, mutta vastustaja varmisti niitä tosi paljon. Lempo teki todella hyvää työtä puolustuspelissä. Peli ratkesi kaverin parempaan puolustamispelaamiseen, KyKy-Betsetin Tuovinen kehui.

– Vähän laiskalla jalalla tultiin alkuun. Vaikea on pelata, jos antaa alussa pari kolme kaulaa. Tehtiin oma pelaaminen vaikeaksi ja Lempon pelaajat pääsivät vetämään kättä tyhjäksi, KyKy-Betsetin parhaana palkittu Mauri Kurppa mietti.

Lempo-Volley on hävinnyt kotikentällään tällä kaudella vain yhden panospelin, kun joulukuussa Savo Volley haki voiton Suomen cupissa. 255-päinen kotiyleisö toi paljon virtaa Lempolle.

– Paljon saadaan voimaa kotiyleisöstä. Tarvitsisi vain yksi vierasvoittokin napata tässä sarjassa. Mutta hienoa päästä vielä hyvästelemään tällä joukkueella kotihalli ensi keskiviikkona tämän kauden osalta, Lempon Alatalo iloitsi voitosta ja sen tuomasta lisäkotipelistä.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Tomi Rumpunen
KyKy-Betsetin paras pelaaja: Mauri Kurppa

Pisteet

Lempo: Tuomas Sillanpää 26/+19, Tomi Rumpunen 24/+15, Kasimir Vuorinen 19/+8.

KyKy-Betset: Oskari Keskinen 25/+15, Aivars Petrusevics 12/+6, Tommi Siirilä 9/+6

Yleisö: 255

Seuraava peli:

Liigakarsintojen kolmas ottelu pelataan Kyyjärvellä sunnuntaina kello 17.

Avauskokoonpanot

Lempo: Arttu Lehtimäki, Tomi Rumpunen, Anssi Vesanen, Tuomas Sillanpää, Kasimir Vuorinen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi

KyKy-Betset: Mauri Kurppa, Aivars Petrusevics, Tommi Siirilä, Oskari Keskinen, Illia Liunenko, Aatu Pöllänen ja libero Otto Keinonen

Lehdistötilaisuus

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Kari Kautto