Lempo-Volley eteni 1-sarjan finaaleihin upealla Jymy-voitolla kotiyleisön edessä

19.3.2023

M1 2. VÄLIERÄ: LEMPO-VOLLEY – NURMON JYMY AKATEMIA 3–0 (25–20, 25–20, 25–16)

19.3.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

OTTELUSARJAN TILANNE: Lempo finaaleihin voitoin 2–0.

Lempo-Volley eteni toisen kerran peräkkäin lentopallon miesten 1-sarjan finaaliin! Toisessa välierässä 19. maaliskuuta Lempo voitti Nurmon Jymy Akatemian 3–0 (25–20, 25–20, 25–16) kotikentällään Hakkarissa ja voitti välieräsarjan otteluvoitoin 2–0.

Finaalisarja pelataan paras kolmesta -systeemillä ja aloitetaan ensi viikonloppuna. 1-sarjan mestari pääsee pelaamaan liigakarsinnoissa.

Hakkarin 243-päinen yleisö pääsi nauttimaan hyvätasoisesta lentopalloviihteestä, ja ennen kaikkea Lempon päättäväisestä ja tehokkaasta tekemisestä. Lempo nousi parikin kertaa vaikeasta paikasta erävoittoon ja esitti eilisen tapaan muutaman todella maagisen puolustuspallon.

– Oltiin aika sitkeitä ja kärsivällisiä, se oli pelin ratkaisu. Peli toisti samaa kaavaa kuin Nurmossa kaksi ekaa erää. Kammettiin itsemme mukaan ja oltiin sitkeitä, vaikka Nurmo kahta avauserää johtikin. Vaikka numerot olivat selvät, ei saatu helpolla tänään, Lempon Kasimir Vuorinen tiivisti pelin.

Voitonjuhlat olivat kuitenkin maltilliset, sillä vielä on edessä kaikkein isoimpien panoksien pelit eli finaalit.

– Tärkeä ja iso voitto, yksi välietappi saavutettu. Mestaruuskannu ei ole tänne vielä kertaakaan uinut 1-sarjassa, otetaan se vaikka väkisin. Miellä on nyt hyvä draivi päällä, Lempon parhaana palkittu hakkuri Anssi Vesanen tuumi.

Toinen välierä oli lähes täysin ensimmäisen Nurmossa pelatun välierän toisinto. Tulos, eräpisteet ja pelin kulku muistuttivat hyvin paljon toisiaan. Lempo laittoi avauskokoonpanoon hakkuriksi Vesasen, joka korvasi avausvälierässä alussa Tuomas Sillanpään.

Ensimmäinen erä meni kuten lauantaina: Jymy sai hyvän alun ja etumatkan. Rohkea syöttö toi tulosta ja hakkuri Alex Horn oli huippuvedossa. Lempo kuitenkin Vuorisen kuvailemalla tavalla kampesi itsensä aina peliin ja tärkeimmissä ratkaisupalloissa oma tekeminen oli rautaista. Avauserän hahmoksi nousi Lempo-yleispelaaja Simo Puttonen hyökkäyksillään.

Myös kakkoserässä Jymy otti hallinnan eikä Lempo saanut millään omia pisteputkia. Hiljalleen ottelun suuri taistelupari alkoi muotoutua: hakkurit Vesanen ja Horn olivat pelin selvät ykkösnimet. Horn pystyi pitämään pelinsä paremmin kasassa läpi ottelun kuin viimeksi ja superlupaus tehoili komeat 18 pistettä. Kaikkien liigajoukkuiden kannattaakin harkita nuorukaisen palveluksia tulevalle kaudelle.

Lempolta löytyi kuitenkin takataskusta vielä Horniakin kuumempi hakkuri: 43-vuotias Vesanen takoi peräti 23 pistettä kolmeen erään ja meno Hakkarissa oli kuin "vanhoina hyvinä aikoina", kun 2015–16 LeKin finaalikautena Vesanen paukutti Jukka Lehden passeista huimia tehoja hakkurina. 

Toisessa erässä Jymy piti johtoaan vielä avauserää pidempään 18–17-tilanteeseen, mutta loppuerä oli jälleen kokeneemman Lempon heiniä.

Pitkän tauon jälkeen tapahtui sama ilmiö kuin viimeksi: Lempo oli kolmoserän alussa dominoiva ja karkasi heti pitkälle karkumatkalle. Jymyllä ei onnistunut oikein mikään ja Lempo haki muutaman todella upean puolustuspallon omaksi pisteeksi. Anssi Vesanen syötti yhteen syöttövuoroon kolme ässää, ja tilanne oli pian 9–2 ja 15–5. Jymy sai hieman lopussa kaunisteltua lukemia, mutta finaalijoukkue ratkesi jo erän alkuvaiheessa. 

– Oli hieno tapahtuma, molemmilla joukkueilla faneja, jotka pitivät hienosti meteliä. Kehut vastustajalle, Nurmo oli kasannut itsensä hienosti eilisestä ja tuli kovalla taistelulla. Laittoivat meidät ahtaalle tänään, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo näki pelin.

Hakkureiden takaa yksi iso ero otteluparissa oli yleispelaajapuolen teho. Kun Lempon duo Puttonen–Vuorinen teki sunnuntaina 24 pistettä, Jymyn kolme pelannutta yleispelaajaa kokosivat kuusi pistettä yhteensä.

Lempo jatkaa finaaleihin, jossa vastaan tulee joko runkosarjan kakkonen East Volley tai kolmas Oulun Kisko. 

– Hyvillä mietteillä finaaleihin. Muutamaa asiaa pystytään vielä teroittamaan ja kehittämään, mutta valmiita ollaan, Lempon Vuorinen kertoi.

– Jos ei näistä peleistä osaa nauttia, on väärässä paikassa. Ollaan paikkamme ansaittu, mennään loppuun asti, Alatalo loi uskoa.

Seuraa Lempon kotisivuja ja sosiaalista mediaa, kerromme heti kun vastustaja ja pelien aikataulu on tiedossa.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Anssi Vesanen
Jymyn paras pelaaja: Alex Horn
Lempon nälkäisin pelaaja: Kasimir Vuorinen

Pisteet

Lempo: Anssi Vesanen 23, Kasimir Vuorinen 12, Simo Puttonen 12

Jymy: Alex Horn 18, Mikko Väliaho 8, Osku-Eemeli Hautala 3, Aapo Huhtamäki 3

Yleisö:  241

Seuraava peli:

Lempo pelaa finaaleissa ensi viikonloppuna. Vielä ei ole tiedossa vastus tai pelipäivä.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Kasimir Vuorinen, Tatu Härkönen, Anssi Vesanen, Simo Puttonen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi

Nurmo: Ville Kivenmäki, Simo Näkki, Mikko Väliaho, Alex Horn, Osku-Eemeli Hautala, Aapo Huhtamäki ja libero Joona Antikainen

Kuvat: Kari Kautto