Arttu Lehtimäellä on huikeat muistot mestaruudesta ja mestaruusjuhlista: "Ne olivat hauskat pirskeet" – Palaa Hakkariin Sampo-paidassa

5.10.2023

Hakkarin liikuntahallissa nähdään tulevana lauantaina tuttu pelaaja, mutta oudossa paidassa.

Kun Lempo-Volley kohtaa miesten 1-sarjassa 7. lokakuuta Pielaveden Sammon, vierasjoukkueen peliä pyörittää Arttu Lehtimäki.

Samainen passari, joka johdatti Lempon viime kaudella 1-sarjan mestaruuteen.

Mitä ihmettä?

Viime kauden menestys toi Lehtimäelle liigasopimuksen mestarisuosikki Savo Volleyn riveihin. Lempossa Lehtimäki ehti pelata kaksi kautta.

Savo tekee farmiyhteistyötä Sammon kanssa, joten Lehtimäki oli auttamassa Sampoa jo sarja-avauksessa ja on saapumassa myös Lempäälään.

– Olen innoissani tulossa takaisin Hakkariin. Hauska nähdä livenä, millainen porukka Lempolla on koossa, kun on paljon uusia kasvoja, Lehtimäki kertoo Lempon tiedotukselle.

Kuopioon VaLePa-kasvatti on sopeutunut mukavasti. Hän kehuu vuoronperään niin ihmiset kuin kaupungin.

– Olen sopeutunut Savoon kyllä hyvin. Kuopio on mukava kaupunki ja täällä on mukavaa porukkaa. Olen siis viihtynyt hyvin ja täällä on mukava asua. 

Savon liigakausi ei ole vielä alkanut, joten Lehtimäki on ehtinyt auttamaan Sampoa 1-sarjassa.

– Alkukausi on mennyt ihan ok, ollaan treenattu hyvin. Vähän on ollut treeneissä miehistövajausta alkusyksystä ja loppukesästä, kun porukkaa on ollut vähän telakalla, Joonas Jokela on ollut pois ja Kevin Rodriguez tuli viikko vai pari viikkoa sitten takaisin Suomeen, Lehtimäki kertaa kuulumisiaan.

Jokela edustaa Suomea parhaillaan Japanissa olympiakarsinnoissa ja oli kesän maajoukkueen matkassa EM-kisoissa.

– Pikku hiljaa ollaan saatu vedettyä kuusikkotreeniäkin Savon kanssa, kun ollaan saatu muut kuin Jokela mukaan. Pikku hiljaa parempaan päin.

Lempon ja Sammon mielenkiintoinen kohtaaminen alkaa Hakkarissa kello 15. Molemmat avasivat sarjakauden voitoilla, kun Lempo kukisti PuMan ja Sampo hoiteli Kuortaneen.

Viime kevät huipentui niin Lempolla kuin Lehtimäelläkin historiallisiin mestaruusjuhliin. Lempo hävisi 1-sarjakaudella vain yhden ottelun.

Osoitus kovasta joukkueesta oli se, että useampi vaihtoi sarjaporrasta ylemmäs: mestaripassari Lehtimäki Savoon, huippulibero Jyri Niemi Akaa-Volleyhyn ja mestaruuden takuumies Kasimir Vuorinen Hurrikaaniin.

– Hyviä muistoja on viime keväästä. Parhaiten on muistossa tietenkin mestaruus. Olihan se huikeaa voittaa seuran ensimmäinen 1-sarjamestaruus sellaisella porukalla, joka meillä oli koossa. Mielessä on huikeat muistot ratkaisupelistä ja mestarusjuhlista ennen kaikkea. Ne olivat hauskat pirskeet. 

Liigakarsinnoissa Lempo haastoi KyKy-Betsetin tiukasti. Kyyjärveläiset jatkoivat liigassa otteluvoitoin 3–1. Nelospelissä Lempo johti jo 2–0 ja oli lähellä viedä sarjaa vitospeliin, mutta johto ei kestänyt loppuun asti.

– Oli huikeat liigakarsinnat Kykyä vastaan ja harmittaa vieläkin, ettei saatu vietyä sitä yhtä peliä Lempäälässä ja päästy game vitoseen. Sille ei voi toki enää mitään. 

Paluu Hakkariin tapahtuu nopeasti.

– Hauskaa olla toisella puolella verkkoa vastustajan kamoissa. Tulee varmasti mielenkiintoinen peli. Toivottavasti tulee paljon porukkaa katselemaan hallille.

Yksi asia erityisesti jännittää Lehtimäkeä.

– Eniten odotan sitä, miten Puttosen Simo kohtelee meikäläistä nyt, kun olen verkon toisella puolella. Katsotaan paljonko se kettuilee mulle.

Sen pääset näkemään saapumalla lauantaina Hakkariin kello 15: Lempo-Volley - Sampo.

Liput 10/7€, alle 16v ilmaiseksi.

Live: Lentis-TV

Kuvat: Kari Kautto