Ennakko: Lempolla vahvat lähtökohdat toiseen puolivälierään, kuinka KaVe kokoaa rivinsä?

20.3.2022

MITÄ miesten 1-sarjan ratkaiseva puolivälierä Lempo-Volley – Karhulan Veikot

MISSÄ Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN Su 20.3. klo 16

OTTELUSARJAN TILANNE: Lempo johtaa 1–0

LIVE solidsport.com

Livetulospalvelu

LIPUT 9/7€, kausikortti ei enää käy

OTTELUN TARJOAA Maalausliike Vainionmäki Oy

Lempo-Volley ja Karhulan Veikot jatkavat puolivälieräsarjaansa heti sunnuntaina 20. maaliskuuta. Avausosa pelattiin lauantaina ja sarja paketoidaan nyt Lempäälässä.

Lempo voitti avausosan melko selvästi 3-0 eikä KaVe päässyt kertaakaan yli 20 pisteeseen. Niinpä ratkaisun avaimet ovat Lempon käsissä: voitto varmistaisi suoran välieräpaikan. Jos KaVe voittaa, pelataan heti ottelun perään kultainen erä 25 pisteeseen ja ratkaistaan jatkoon menijä.

Avausosassa lempääläiset eivät jättäneet kotkalaisille paljoakaan mahdollisuuksia. Lempo käytti 11/12 pelaajan rosteristaan, vain hakkuri Tuomas Sillanpää ei käynyt kentällä. 

Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo summasikin pelin, että varsinaista hätää ei ollut missään kohtaa. Samalla Alatalo sai tuntumaa, miten pelaajat reagoivat pudotuspelipaineeseen, kun moni pääsi käymään kentällä.

Lempon ykkösnimeksi nousi hakkurina pelannut Joel Itänen 15 pisteellään. Nuori laitapelaajaa ei vieroksunut painepelejä vaan antoi palaa muutaman kerran todella komeasti jyrkkiä lyöntejä. Itäsen takana Lempo takoi pisteitä hyvin tasaisesti, mikä lupaa hyvää toiseen osaotteluun.

Itänen uskoo, että omaan tekemiseen keskittyminen riittää kotipelissä välieräpaikkaan. Mitään taikatemppuja ei tarvitse lähteä tekemään.

– Jatketaan samaa tekemistä ja keskityään omaan peliin, sen pitäisi riittää, Itänen mietti avauspelin jälkeen.

Karhulan Veikot joutui sarjan avauspeliin vahvasti vajaamiehisenä verrattuna runkosarjaan ja antoi näin Lempolle tasoitusta. Kun riveistä puuttuivat avainpelaajat keskitorjuja Anton Lepistö ja yleispelaaja Henri Piipari eikä Ducksin farmipelaajiakaan enää ollut mukana, ei KaVe pystynyt vastaamaan Lempon tekemiseen.

Kotkalaiset ovat tulleet tunnetuiksi hurjasta taisteluilmeestään, mutta sitä ei kotisalissa löytynyt Lempon paineistaessa. Moni nuori pelaajaa pelasi ensimmäistä miesten sarjan pudotuspeliään. KaVen päävalmentaja Juha Laurilalla on varmasti mietittävää, millä avausseitsikolla lähee haastamaan Lempoa Lempäälässä. Saako joukkue avauspelissä poissa olleita mukaan? 

KaVen ykkösnimi oli hakkuri Santeri Siren, joka tehoili 14 pistettä. Siren aloitti yleispelaajana mutta siiryi toiseen erään hakkuriksi. Mikä on Sirenin pelipaikka nyt? KaVe pyöritti paljon vaihtopelaajiaan ja Matti Palonen ja Alex Kärkkäinen jakoivat passivastuuta. Kuka on aloittava passari sunnuntaina?

Avauspelin pistetilastot

SEURAA HEITÄ

Lempo: Tomi Rumpunen. ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Konkari on tottunut pelaamaan pudotuspelejä ja johtaa joukkuetta varmoin elkein. 

KaVe: Luukas Leiniö. KaVen pelaavaksi liberoksi kauden edetessä noussut pelaaja oli avauspelissä joukkueensa parhaita ja palkittiinkin ykköstähtenä. 

KAUDEN AIEMMAT KOHTAAMISET

LA 6.11. Lempo-Volley – Karhulan Veikot 3-0

SU 6.2. Karhulan Veikot – Lempo-Volley ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠1-3

LA 19.3. Karhulan Veikot – Lempo-Volley 0-3

PUOLIVÄLIERIEN TILATEET

Lempo-Volley – Karhulan Veikot 1–0 (avauspeli 3–0)
Kyyjärven Kyky – East Volley 1–0 (avauspeli 3–0)
Kuortaneen Murikat – Oulun Kisko 1–0 (avauspeli 3–2)
Rantaperkiön Isku – Pielaveden Sampo 1–0 (avauspeli 3–0)

Kuvat: Antti Raunio, Kari Kautto