Ennakko: Lempo pääsee pieneltä etumatkalta toiseen välierään

27.3.2022

MITÄ miesten 1-sarjan ratkaiseva välierä Lempo-Volley–Rantaperkiön Isku

MISSÄ Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN Su 27.3. klo 16

OTTELUSARJAN TILANNE: Lempo johtaa 1–0 

LIVE Aamulehti.fi, solidsport.com

Livetulospalvelu

LIPUT 10/7€, kausikortti ei enää käy

Miesten 1-sarjan välieräpari Lempo-Volleyn ja Rantaperkiön Iskun välillä huipentuu sunnuntaina Lempäälässä. Toinen välierä mitellään kello 16 Hakkarin liikuntahallissa.

Avauspelin lauantaina Pyynikillä voitti Lempo erin 3–1 ja se antaa pienen etulyönnin kotipeliin: voitolla Lempo etenee välieriin, Iskun voitolla pelataan Hakkarin kotiyleisön edessä ratkaiseva kultainen erä 25 pisteeseen.

Panokset ovat siis kovat: finaalipaikka kauden 2021–2022 1-sarjassa.

Laajemmin joukkueiden voimasuhteista ja osa-aluevertailua voi lukea avauspelin ennakosta, tässä keskitytään purkamaan avauspeliä ja sen vaikutusta toiseen peliin.

Lauantain peli oli Lempolle hyvin tyypillinen vieraspeli, jossa avauserä meni hapuillessa, mutta sen jälkeen peli löysi oikea uomat. Isku laittoi kuitenkin pelin tiukoille loppuerien nousuillaan.

Lempolla olisi ollut saumaa lyödä selvemmätkin numerot taululle, mutta sitkeä Isku ei päästänyt Lempoa missään kohtaa karkuun. Toisaalta Isku olisi voinut jopa voittaa pelin, mutta ratkaisupallojen virheet kävivät kalliiksi. Pienten marginaalien ottelu siis ja samaa on varmasti luvassa sunnuntainakin.

– Luotettiin omaan tekemiseen. Lopussa annettiin liikaa siimaa, Lempon Joel Itänen kertoi tunteista Iskun nousuissa ja harmitteli erien menoa niin tiukaksi etenkin neljännessä erässä.

Lempon kokoonpano oli ottanut hieman osumaa koronavirustilanteen vuoksi. Tuomas Sillanpää palasi hakkuriksi ja pelasi ensimmäisen pelinsä useaan viikkoon. Joel Itänen palasi yleispelaajaksi ja palkittiin jälleen Lempon parhaana. Isku pääsi peliin liki unelmakokoonpanollaan, vain keskitorjuja Antti Taponen puuttui.

Lempo löysi laitaosastolta tehoja tasaisesti, kun Sillanpää, Itänen ja Tomi Rumpunen tekivät kukin 15 pistettä. Keskiosastolta Lempolla on vielä kaivettavissa lisää tehoja varmasti mukaan.

– Jatkopallopeliä pitää sunnuntaina parantaa, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo mietti pelin osa-alueita.

Iskulla isoimmassa roolissa olivat hakkuri Paavo Korhonen ja yleispelaaja Tiitus Vuori, kuten odottaa saattoi. Isku puolusti loistavasti ja teki paljon pisteitä vaikeista jatkopalloista. Isku aloitti vahvalla keskipelillä, joka kuitenkin hieman hiipui illan edetessä. Myös Iskulla on varmasti haettavissa lisätehoja keskipelistä.

Sunnuntaina peli hieman muuttuu, kun Hakkari on astetta pienempi ja matalampi halli kuin Pyynikin palloiluhalli. Keskelle kenttää kuitenkin riittää korkeutta puolustuspalloille. Myös kotietu muuttuu, kun Lempo saa vuorostansa kotiyleisön taakseen. Matkarasitusta ei ole kummallakaan, kun paikallispeliä pelataan.

Pelin alku nousee varmasti isoon rooliin, saako jompi kumpi selvää yliotetta. Myös lauantaina usein nähdyt Iskun nousut ovat mielenkiintoinen seurattava: pystyykö Isku niihin taas ja antaako Lempo niihin saumoja ja riittävätkö ne lopulta myös ohituksiin?

Nyt on luvassa niin upea Pirkanmaan derby, että ei kannata jättää välistä. Tervetuloa hallille! 

Avauspelin parhaat Joel Itänen ja Paavo Korhonen.

SEURAA HEITÄ

Lempo: Tuomas Sillanpää. Hakkurien kilpa jatkuu kovana. Sillanpää pelasi lauantaina ensimmäisen pelin pitkään aikaan ja paransi jatkuvasti. Loisto-otteita tarvitaan taas.

Isku: Paavo Korhonen. Isku-hakkuri oli joukkueensa ykköstykki ja sai paljon passeja, etenkin erien ratkaisuhetkillä. Korhoselta vaaditaan taas kovaa panosta.

KAUDEN AIEMMAT KOHTAAMISET

LA 20.11. Lempo-Volley – Rantaperkiön Isku 3-1 

LA 26.2. Rantaperkiön Isku – Lempo-Volley 0-3 

LA 26.3. Rantaperkiön Isku – Lempo-Volley 1-3

PELISEURANTA

Livelähetys Aamulehden ja Solidsportin kautta. Liiton livetulospalvelu seuraa peliä piste pisteeltä. 

PUDOTUSPELISYSTEEMI

Pelataan yhtenä viikonloppuna kaksi ottelua. Kahdella voitolla finaaliin. Jos voitit ovat 1-1 kahden pelin jälkeen, pelataan Lempäälässä heti toisen puolivälierän jälkeen kultainen erä 25 pisteeseen ja kultaisen erän voittaja etenee jatkoon.

VÄLIERIEN TILANTEET

Lempo-Volley - Rantaperkiön Isku 1–0 (avauspelin tulos 3–1)
Kyyjärven Kyky - Kuortaneen Murikat 1–0 (avauspelin tulos 3–1)

Kuvat: Kari Kautto, Jarno Nyström