Ennakko: Cup-huumasta 1-sarjakentille - Murikat saapuu Lempäälään sunnuntaina

5.1.2024

MITÄ: Miesten 1-sarjaa Lempo-Volley – Kuortaneen Murikat

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Su 7.1.2024 klo 15

LIPUT: 10/7€, alle 16v ilmaiseksi

OTTELUISÄNTÄ: Lempäälän seurakunta

Lähtökohta

Lempo-Volley palaa 1-sarjakentille 2,5 viikon tauolta, kun sunnuntaina 7. tammikuuta Hakkariin saapuu Kuortaneen Murikat.

Pelikentille Lempo palasi jo torstaina, silloin huimissa Suomen cupin tunnelmissa 373-päinen yleisö seurasi Hakkarissa, kun Lempo haastoi Mestaruusliigan kärkijoukkue Akaa-Volleyn cupin puolivälierässä. Lopulta Akaa marssi finaaliturnaukseen 3–0-voitolla.

Cupin otteluraportti

Pelituntumaa siis löytyy ja cupin peli teki varmasti hyvää ja karisti isoimmat joulutaon karstat Lempon koneesta.

Lempo lähtee Murikat-peliin sarjakärkenä ja vierasjoukkue sijalta neljä. Kaksikko kohtasi Kuortaneelle joulukuun lopulla. Silloin Lempo vei niukan 3–2-voiton.

Lempo voi kolmen pisteen voitolla varmistaa alkusarjan voiton. Alkusarjaa on jäljellä kaksi peliä, Lempo päättää pelinsä 14. tammikuuta sarjakakkosen Kiskon vieraana. Voi olla, että Kisko-peli ratkaisee alkusarjan ykkösen. 

Lempo on jo varmistanut paikkansa ylemmässä jatkosarjassa, johon pääsevät sijat 1–4. Jatkosarjassa parhaiten runkosarjassa sijoittunut saa kolme lähtöpistettä, toinen kaksi, kolmas yhden ja neljäs nolla. Jatkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja ennen pudotuspelejä. Sijat 5–8 pelaavat samalla systeemillä alemman jatkosarjan. Jatkosarjat alkavat tammikuun lopulla.

Murikoilla on myös paljon pelissä, sillä joukkue kamppailee tiukasti Eastin, Iskun ja Sammon kanssa kahdesta ylemmän jatkosarjan paikasta. Murikat teki todella kovan tempun syyskauden päätteeksi, kun se voitti Kiskon vieraskentällä puhtaasti 3–0. Se kertoo, kuinka kova haaste Lempoa odottaa.

Kokoonpanot

Lempo-Volley pääsi Akaa-peliin täydellä 14 pelaajan rosterilla, kun 2-sarjan Kalle Nieminen oli mukana vahvistamassa ryhmää.

Peliaikaa jaettiin laajalti ja vaikka peli oli Akaa-Volleyn hallintaa, Lempostakin löytyi selviä onnistujia. Parhaana palkittu Jami Törrö kaivoi muutamia paraatipelastuksia ja Aatu Pöllänen laittoi keskipelissä hyvin hanttiin akaalaisille. Vaihdosta kehiin tullut Niko Montonen esiintyi myös varsin hyvin edukseen.

Voi olla, että Lempo myös hakee rotaatiota, sillä pelitahti alkuvuoteen on tiivis. Vaikka Akaa-peli oli ajallisesti lyhyt, oli fyysinen vaade valtava.

Murikoiden päävalmentaja Oskar Muurinen varmasti merkkaa isolla punakynällä Lempo-hakkurin Tuomas Sillanpään, joka edelliskohtaamisessa tehtaili komeat 20 pistettä.

Isolla pitää myös Lempon huomioida vastustajan hakkuri: Viktor Viljamaa on noussut hienosti 1-sarjan tähtikaartiin, hakkuri teki Lempoa vastaan 21 pistettä ja on koko sarjan pörssissä toinen 174 pisteellään. Sillanpää on heti kolmantena kolmen pisteen päässä.

Murikoiden nuoriso-osasto on taas laadukas ja monipuolinen paketti. Syöttövoimaa on hurjasti, jos syöttöpeli napsahtaa kuntoon. Lauantaina pelataan A-poikien turnaukset, joten vierasjoukkueella on tuplaviikonloppu, vaikka Murikat ei omana joukkueenaan pelaakaan junnusarjaa. Esimerkiksi kaksikko Kasper Vesanen–Nuutti Nikkinen pelaa lauantaina A-poolissa Lempon paidassa.

Murikoiden keskipelaaja Aaro Paananen teki sopimuksen Kokkolan Tiikereiden kanssa ja pääsi jo debytoimaan liigassa. Sopimus mahdollistaa yhä peliajan 1-sarjassa. Tiikerit tosin pelaa sunnuntaina kotipelin Hurrikaania vastaan.

Murikoiden yleispelaajapari Mikko Määttä-Matias Siika-aho kannattaa laittaa tarkkailuun. Kaksikolta löytyy teknistä taitoa ja tarvittaessa kylmänviileä pää koviin ratkaisuihin.

Seuraa heitä

Lempo: Tuomas Sillanpää. Hakkurien taisto. Alkukauden tilastot lähes identtiset. Sillanpää kantaa isoa vastuuta Lempolla.

Murikat: Viktor Viljamaa. Tuleva liigapelaaja, jopa jo ensi kaudella. Todellinen läpimurto. Lyö kovaa ja monipuolisesti.

Kuva: Enna Huurne