Ennakko: East Volley saapuu 17.2. Lempäälä-areenalle Lempon vieraaksi

16.2.2024

MITÄ: Miesten 1-sarjaa Lempo-Volley – East Volley

MISSÄ: Lempäälä-areena

MILLOIN: La 17.2.2024 klo 15

LIPUT: 10/7€, alle 16v ilmaiseksi

VIP: Lippu 30, 2kpl 50€ täältä lisää tietoa VIPistä

Ennakkohaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohta

Lempo-Volleyn tiukka viikon peliurakka huipentuu kolmanteen kotipeliin seitsemään päivään. Lempäälä-areenan toisessa ottelussa Lempo kohtaa Savonlinnan East Volleyn lauantaina kello 15.

Pelissä on myös VIP-tilaisuus. VIP-lippuun kuuluu esittelykierros uuteen areenaan. Ennen, pitkällä tauolla ja pelin jälkeen VIP-tilassa on juomaa ja pientä syötävää. Ennen ottelua Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoo kuulumiset ja pelin jälkeen tilassa on pelaajahaastattelut ja jälkipelit. 

Lempo on voittanut kaksi edellistä peliään kotikentällä. Hakkarin jäähyväisissä kaatui Kisko 3–1 ja Lempäälä-areenan avajaisissa Murikat 3–1.

East Volley tuo ainakin yhtä kovan haasteen Lempolle: savonlinnalaiset voittivat tammikuun kohtaamisen 3–1 ja kauden keskinäisten voitot ovat 2–1 Eastille. Toistaiseksi on tullut pelkkiä kotivoittoja.

– Lähdetään ehdottomasti tasoittamaan voittoja. Kova peli varmasti tulossa, East on ollut meille vaikea vastus, Lempon Jani Liski tuumii.

– Areenassa on hienot puitteet ja kun saadaan lisää pelejä ja treenejä alle täällä, niin sitä enemmän alkaa tuntua kotisalilta, Lempo-Volleyn päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi Murikat voiton jälkeen.

Tilanne ylemmässä jatkosarjassa on kutkuttava.

1. Murikat 8 pistettä, 4 peliä
2. Lempo 8 pistettä, 3 peliä
3. Kisko 7 pistettä, 3 peliä
4. East 4 pistettä, 4 peliä

Niinpä jaossa on todella isot pisteet kun mietitään, ketkät nappaavaat sijat 1 ja 2 sekä suorat välieräpaikat.

Kokoonpanot

Lempolle East-peli testaa fyysistä valmiutta ja kuntoa, koska pelitahti on kova. Edellispelistä on vain vajaat kolme päivää, kun lauantainen näytös alkaa.

Lempo on päässyt pelaamaan edellispelit täydellä rosterilla. Avauskokoonpano vaikuttaa vakiintuneelta edellispeleissä, Aaro Keisanen nousi Murikat-pelissä avaukseen toiseksi keskipelaajaksi.

Anssi Vesasella on alla nyt kaksi peliä tällä kaudella. Vesanen voi olla hyvin yksi mahdollisuus kuusikkoon, jos päävalmentaja Alatalo miettii kierrätystä tiiviissä pelitahdissa.

East-peleissä ei voi unohtaa yleispelaaja Veeti Kososta. East Volleyn kasvatti on pelannut upeasti varsinkin Eastia vastaan tällä kaudella ja hän voi olla valmennuksen jokerikortti.

Eastilla on alla kolme tappiota, joista kaksi tuli viime viikonloppuna Murikoille. Samalla rikkoutui Eastin kivenkova kotitaika, kun Murikat haki pisteet Savonlinnan liikuntahallista.

Eastin tähtipelaaja Teemu Silventoinen oli edellispelissä valmentajan roolissa eikä kentällä ollenkaan. Silventoinen on tutusti kurittanut Lempoa huimilla tehoilla yhdessä hakkuri Taavi Tuomisen kanssa. Kaksikon ollessa huippuvedossa Eastin voittaminen on todella vaikeaa. Itä-Savo kertoi viime viikonloppuna Tuomisen ja Silventoisen jonkinlaisista loukkaantumisista, mutta Tuominen nähtiin pelikunnossa jo sunnuntain toisessa Murikat-ottelussa. 

Edelliskohtaamisessa entinen Lempo-pelaaja Arttu Moisio pelasi upean ottelun ja oli savonlinnalaisten voiton takuumies. Seurantaan kannattaa laittaa myös keskipelaaja Waltteri Kainulainen, joka hyökkää tehokkaasti keskeltä.

Seuraa heitä

Lempo: Eetu Ahonen. Keskipelaaja tuli hienosti kentälle Murikat-pelissä ja oli isossa roolissa pelin kääntämisessä.

East: Arttu Moisio. Jatkuuko huippulento edellisen Lempo-pelin tavoin? Yleispelaaja onnistui upeasti joka osa-alueella.

Pääkuva: Roosa Vanhanen