Ennakko: Historiallinen europeli - Färsaarten Mjølnir antaa Lempolle uuden kokemuksen

4.1.2023

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

MITÄ: kansainvälinen ystävyysottelu Lempo-Volley - Mjølnir (Färsaaret)

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: To 5.1.2023 klo 16.45

LIPUT: 5€, kausikortti käy

Read game preview in English here

Aamulehden uutinen aiheesta

Lempo-Volley pelaa seurahistoriansa ensimmäisen kansainvälisen ottelun torstaina 5. tammikuuta. Lempo vastaan saapuu Färsaarten hallitseva mestari Mjølnir.

Lähtökohta

Lempo lähtee peliin joulutauolta ja ottelu onkin oiva tapa palata pelimoodiin. Lempon on viimeksi pelannut 18. joulukuuta. Silloin tuli vierasvoitto KaVesta. Lempo jäi sarjatauolle kärkipaikalta.

Kevätkaudella sarjapelejä on jäljellä seitsemän ennen pudotuspelejä. Kausi jatkuu sunnuntaina Pälkäneen Luja-Lukkoa vastaan vieraskentällä.

– Piristää, kun saadaan vastustaja jota ei ole ikinä kohdattu. Ottelu tuo mukavaa vaihtelua kaamokseen ja on samalla tärkeä valmistava peli kevätkauteen, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoo.

Mjølnir pelaa Färsaarten liigaa. Joukkueen piti saapua Tampereelle Pohjoismaiden seurajoukkueiden mestariusturnaukseen, mutta turnaus peruuntui. Niinpä reissu vaihtoi kolmen ottelun treenileiriin. Lempo-peli on ensimmäinen. 

– Hieno juttu, että saadaan tällainen ottelu. Siitä on monta vuotta, kun olen itse viimeksi pelannut kansainvälisiä pelejä. Onhan se ihan erilaista kuin kotimaan sarjan tahkoaminen. Tulee varmasti hyvään kohtaan joulun jälkeen ennen sarjapelejä ja saadaan taas pelirytmistä kiinni, Lempon hakkuri Tuomas Sillanpaa miettii.

– Sunnuntain sarjapeli tulee meille hieman nopeasti repaleisen vuodenvaihteen jälkeen, joten siinä mielessä peli on todella arvokas, Alatalo näkee tilanteen.

Kokoonpano

Lempo pääsee peliin lähtökohtaisesti parhaalla kokoonpanollaan. Toki amatöörijoukkueelle viikkopeli ja aikainen alkuaika tuo omat haasteensa ja voi hieman vaikuttaa kokoonpanoon.

Samalla peli on oiva mahdollisuus kokeilla ja pyörittää kokoonpanoa. Voikin olettaa, että valmennus jakaa vastuuta laajasti. Peli sopii myös oivana kuusikkoharjoituksena ennen kovaa Pälkäne-peliä.

Alkukaudella Lempon paras pistemies oli hakkuri Tuomas Sillanpää. Häntä tukivat parhaiten yleispelaaja Kasimir Vuorinen ja keskitorjuja Anssi Vesanen. Libero Jyri Niemi valittiin joulukuussa kuukauden pelaajaksi.

Mjølnirilla on mukanaan kaksi ulkomaalaisvahvistusta. Argentiinalainen hakkuri Christian Imhoff on Tomi Rumpusen vanhoja pelikavereita ja joukkueen pelaajavalmentaja. Joukkue kokeilee kolumbialaista yleispelaajaa Cristian Barriosia Suomen-kiertueellaan.

Kapteeni on joukkueen passari Thorvald Danielsen. Ryhmässä on Färsaarten maajoukkuepelaajia, maajoukkuepaitaa ovat kantaneet ainakin passari Danielsen, keskitorjuja Johan Arni Elisson Wang ja yleispelaaja Steffen Rosenlund.

Etukäteistietoa vastustajan tasosta ei käytännössä ole, joten ottelu on todella kiintoisa ja arvaamaton.

– Lähdemme pelaamaan sitä kuuluisaa omaa peliä. En ole vastustajaa erikseen scoutannut, jotta pystymme keskittymään omaan tekemiseen. Se on tässä ottelussa pääasia, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoo.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Jyri Niemi. Valittiin Lempon kuukauden pelaajaksi joulukuussa. Kapteeni sytyttää joukkuetta takakenttäpelaamisellaan.

Mjølnir: Cristian Imhoff. 203 cm pitkä argentiinalainen on joukkueensa pelaajavalmentaja ja mukana myös Färsaarten maajoukkueen valmennusryhmässä. Pelasi yhdessä Romaniassa Tomi Rumpusen kanssa. 36-vuotias hakkuri.

Kuvat: Kari Kautto, Mjølnir