Ennakko: Huippuvireinen East heti hurja haaste Lempolle jatkosarjan alkuun

26.1.2024

MITÄ: Miesten 1-sarjaan jatkosarja East Volley – Lempo-Volley

MISSÄ: Savonlinnan liikuntahalli

MILLOIN: La 27.1.2024 klo 17

Lähtökohta

Viime viikonloppu vedettiin henkeä ja voimia kohti kauden loppusuoraa. Runkosarja on paketoitu ja on aika aloittaa asetelmien haku kevään ratkaisupeleihin ylemmän jatkosarjan muodossa.

Lempo aloittaa ylemmän jatkosarjan Savonlinnassa lauantaina 27. tammikuuta East Volleyta vastaan. Muut ylemmän jatkosarjan joukkueet ovat Oulun Kisko ja Kuortaneen Murikat.

Jatkosarjassa pelataan kaksi kierrosta eli kuusi ottelua. Kaksi parasta etenevät suoraan välieriin, kolmas ja neljäs pelaavat puolivälierissä alemman jatkosarjan kahden parhaan kanssa.

Jokainen peli jatkosarjassa on merkittävä, sillä runkosarjan pisteet nollattiin. Kisko sai runkosarjan voittajana kolme lähtöpistettä, Lempo kakkosena kaksi, East kolmantena yhden ja Murikat neljäntenä aloittaa nollista.

Yksi kolmen pisteen voitto voi siis jo kääntää asetelmia isosti.

Lempo ja East kohtasivat runkosarjassa kahdesti, edellisen kerran Lempäälässä joulukuussa. Silloin Lempo voitti 3-0. Lokakuussa Savonlinnassa East oli parempi 3-2.

Lempo hakee vielä vuoden 2024 avausvoittoaan. Jatkosarja päättyi 0-3-tappioon Kiskolle ja 2-3-tappioon Murikoille ja Suomen cupissa Akaa oli parempi.

East puolestaan liitää kolmen pelin voittoputkessa (Sampo, PuMa, Isku kaikki 3-1). Edellinen tappio onkin juuri Lempo-vieraspelistä. Savonlinnalaiset pääsevätkin loistavista asemista suurilukuisen kotiyleisönsä eteen jatkosarjan avaukseen.

Kokoonpanot

Ikänestori ja elävä legenda Anssi Vesanen solmi tammikuussa loppukauden mittaisen sopimuksen Lempon kanssa. 43-vuotias Vesanen oli jo harjoitellut kuluneen kauden joukkueen kanssa ja pelannut 2-sarjaa. Kun pelikunto mahdollisti mukaanlähdön 1-sarjaan, totta kai hänet otettiin ilomielin mukaan myös pelipäivän kokoonpanoihin.

Yleispelaaja Tommi Nieminen puolestaan pelaa loppukauden lähtökohtaisesti Lempon 2-sarjajoukkueen kanssa.

Lempo saa kokoonpanoonsa takaisin Kisko-vieraspelistä puuttuneen passarin Matti Toivolan. Ville Tuki paikkasi edellispelissä häntä hyvin. Edellisessä East-vieraspelissä East-kasvatti Veeti Kosonen pelasi upeasti.

East Volley on tutusti kahden supertähden joukkue ja Lempo varmasti keskittyy paljon siihen, kuinka hakkuri Taavi Tuominen ja yleispelaaja Teemu Silventoinen voidaan pysäyttää. Voi voidaanko ollenkaan? Tuominen dominoi sarjan pistepörssiä: 264 pistettä ja 20,3 pisteen pelikohtainen keskiarvo ovat ylivoimaisia. Silventoinen loistaa kaikilla osa-alueilla ja on yleispelaaja sen kaikessa merkityksessään.

Heidän takanaan Eastilla on laadukas ja tasainen ydinryhmä, jota ilman ei 1-sarjan kärkipäässä olla kaudesta toiseen. Lemposta tuttu yleispelaaja Arttu Moisio on noussut kauden aikana suureen rooliin, samoin libero Juho Rusko ja keskipelaaja Waltteri Kainulainen. Joukkueen peli perustuu taitavan passarin Henry Helkalan nopeaan passitempoon.

Seuraa heitä

Lempo: Tuomas Sillanpää. Lempo-hakkuri on pistepörssin kolmas ja iso osa joukkueen hyökkäyspeliä. Saldonnut kahteen East-peliin 33 pistettä.

East: Taavi Tuominen. Pysähtyy Savonlinnan vasara millään keinolla? Lempoa vastaan pistepörssin kärki teki kahteen peliin 39 pistettä. Hurjat tehot tällä kaudella, joko siirtyy ensi kaudeksi liigakentille?