Ennakko: Isku saapuu paikallispeliin Hakkariin

19.11.2021

MITÄ miesten 1-sarjan paikallispeli Lempo-Volley - Isku

MISSÄ Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN La 20.11. klo 16

LIPUT 8/6 €

LIVE Solidsport, Aamulehti⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Livetulospalvelu

Koronaohjeistus

Lauantaina pelataan Hakkarissa Lempo-Volleyn kauden ensimmäinen neljästä paikallispelistä runkosarjassa. Vastaan astelee tamperelainen Rantaperkiön Isku. Luvassa on paikallispelin lisäksi myös kärkipään kamppailu: Lempo on sarjassa toisena, Isku kolmantena.

Joukkueet kohtasivat kertaalleen harjoituskaudella, jolloin Isku otti Lempon päänahan erin 3-1. Kotijoukkueella onkin iso näyttöhalu treenipelin sekä edellisen viikonlopun pohjoisen kiertueen jälkeen, kun Lempo kotiutti pisteitä kolme pistettä kuudesta.

- Joudutaan pistään parastamme, jotta pärjäämme Iskulle. Luvassa on varmasti kiihkeä peli, Lempon valmentaja Kari Nieminen uskoo.

Tämän kauden tiukka sarjatilanne tuo varmasti uutta kiihkoa kamppailuun. Lempo on pelannut jo seitsemän peliä Iskun viittä vastaan ja on sarjassa toisena kaksi pistettä tamperelaisten edellä. Pelin merkitys on iso sarjataulukon kannaltakin, ei vain paikallisylpeyden mielessä.

Lempolla on alla haastava vierasmatka viime viikonloppuna, kun Rovaniemeltä NaPasta tuli 3-2-voitto ja Oulusta Kiskosta 2-3-tappio. 

Iskulla puolestaan on alla vapaa viikonloppu ja pitkä valmistautumisjakso. Edellispelissä Isku kaatoi Pälkäneen 3-0. Viiteen peliin ainoa tappio on tullut Kuortaneelle 2-3.

Viime kaudella molemmat voittivat omat kotipelinsä. Lempo haki Hakkarista 3-0-voiton, Isku puolestaan voitti Pyynikillä 3-2. Edelliset kaksi peliä ovatkin menneet tamperelaisille.

Lempo saa Isku-peliinsä kokeneet Tomi Rumpusen ja Sten Kruudan, jotka puuttuivat edellispeleistä. Myös Tommi Nieminen on joukkueen käytettävissä, ennen kuin menee päättämään loppuvuodeksi varusmiespalvelustaan. 

Pohjoisen-reissussa loukkaantunut Niko Montonen ei ole riveissä. Muuten Lempolla ei ole loukkaantumisia.

Edellispeleissä Lempon pisteykköseksi nousi hakkurina ja yleispelaajana pelannut Joel Itänen. Myös alkukauden pistehirmu Tuomas Sillanpää on taas pelikunnossa. 

Lempon iso kehityskohde viime peleistä on omien virheiden määrä, joita tuli hurja määrä vieraspeleissä.

- Kyllä virheitä pitää pystyä tekeen vähemmän kuin pohjoisessa. Syöttö-vastaanottopeli on taas pelin kulminaatio, niin kuin aina, Lempon Tomi Rumpunen näkee.

Paluu kotiyleisön eteen varmasti tuo Lempolle apua vaikean viikonlopun jälkeen,

- Uskon, että saadaan kotihallissa hyvä meno päälle, Rumpunen sanoo.

Isku on ollut alkukauden vahvimpia joukkueita, pistekeskiarvossa joukkue on toisena. Valmentaja Heikki Kosonen on harjoittanut joukkuetta kovaa ja usea pelaaja on ottanut kehitysaskelia viime kaudesta. Joukkue on pysynyt viime kauteen verraten hyvin samana.

Yleispelaaja Tiitus Vuori, keskitorjuja Antti Taponen ja passari Niko Lintula ovat esimerkkejä pelaajista, jotka ovat nousseet uudelle tasolle tällä kaudella ja mahdollistaneet Iskun tasonnoston. Viime kausi päättyi runkosarjan viidenteen sijaan.

Entisestä liigalibero Lintulasta on kehittynyt 1-sarjan kärkipassareita. Yhteistyö hakkuri Paavo Korhosen kanssa toimii. Pälkäne-pelistä Korhonen tosin puuttui ja hakkurina pelasi entinen LeKi-pelaaja Petteri Friberg.

Vuoren kanssa sarjan parhaita yleispelaajapareja muodostaa Daniel Heinonen. Iskun lyöntivoima onkin hyvin tasaista, peleissä pisteet jakaantuvat laajalle joukolle. Se on usein merkki joukkueen tasaisuudesta.

- Treenipuolella ollaan keskitytty torjunta-puolustuspeliin ja tietenkin Iskuakin vastaan syöttö-vastaanottopeli on merkittävä osa-alue. Uskon, että kun ne saadaan kuntoon, pärjätään pitkälle lauantaina, Nieminen arvioi.

SEURAA HEITÄ

Lempo: Joel Itänen. Yleispelaaja/hakkuri pelasi pohjoisen reissulla molemmilla paikoilla ja oli reissussa Lempon kovin pistemies. Hyökkää rohkeasti ja syöttää kovaa hyppysyöttöä.

Isku: Tiitus Vuori. Noussut Iskun avauskokoonpanoon tällä kaudella yleispelaajana. Vasenkätinen pelaaja ottanut isoja kehitysaskelia. Hyökkää korkealta ja vastaanottopeli laadukasta.

Haastattelussa Lempon Kari Nieminen ja Tomi Rumpunen

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Artikkelin pääkuva: Kari Kautto, kuva kaudelta 2020-2021.