Ennakko: Kahden vieraspelin rypistys vie Lempon Kuortaneelle ja Pälkäneelle

15.12.2023

MITÄ: Murikat – Lempo-Volley ja Pälkäneen Luja-Lukko – Lempo-Volley 

MISSÄ: Kuortaneen urheiluopisto ja Kostia-areena

MILLOIN: Murikat-peli la 16.12. klo 14 ja Pälkäne-peli su 17.12. klo 16

Lähtökohta

Lempo-Volley lähtee vuoden viimeisiin otteluihin kovassa pelitahdissa. Sunnuntainen Pälkäne-peli tulee olemaan neljäs peli yhdeksään päivään, kun Lempo kurvailee lauantaina ensin Kuortaneelle bussilla.

Viime viikonloppu oli kova koitos Kisko- ja East-kotipelien myötä. Lempo onnistui hienosti ja nappasi täydet kuusi pistettä, eräsuhteella 6-0. 

Nyt tiiviiseen pelitahtiin lisätään vielä matkarasitus ja vieraskentän tuomat haasteet. Lempolla on ollut haasteita voittaa vieraskentällä alkukaudesta: neljästä pelistä kolme on päättynyt 2-3-tappioihin ja voittoja on yksi. Positiivista on se, että Lempo on toistaiseksi ainoa joukkue, joka on saanut vähintään pisteen jokaisesta sarjapelistä.

- Odotan Kuortane-pelistä hyvää vääntöä. Ladataan hyvin peliin ja päästään Kuortaneen hyviin puitteisiin, niin varmasti saadaan hyvä ottelu aikaan. Pälkäne-peli on varmasti todella tasainen. Alkukausi on treenattu kovaa tätä varten, että loppukauden kovassa rypistyksessä ollaan kunnossa, Lempon Veeti Kosonen ennakoi.

Lempo on sarjassa toisena ennen viikonloppua, sarjakärki Kisko on pisteen edellä. Lempolla on vielä myös mahdollisuuksia Suomen cupin jatkopaikkaan, mutta se vaatii loistavaa viikonloppua.

Lauantain vastus Kuortaneen Murikat on sarjassa viidentenä ja on mukana kilvassa ylemmän jatkosarjan paikoista. Oskar Muurisen valmentama nuorten maajoukkue pelaa Lempon tavoin tuplaviikonlopun, kun se matkaa sunnuntaina Oulun Kiskon vieraaksi.

Sunnuntain vastus Pälkäne on sarjassa seitsemäntenä, voittoja on koossa yksi. Viiden erän tappioita on kuitenkin peräti neljä, eniten koko sarjassa. Se todistaa, kuinka yllätysvalmis joukkue Pälkäneellä on, vaikka voittaminen on tuonut haasteensa.

Edellispelissään Murikat ja Pälkäne kohtasivat toisensa Kostia-areenassa Pälkäneellä. Voiton nappasi Murikat 3-1. Lempo on kohdannut Pälkäneen alkukaudesta, jolloin tuli voitto 3-0. Murikat Lempo kohtaa nyt ensi kertaa tällä kaudella.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kokoonpanot

Lempo pelasi viime viikonlopun käytännössä samalla seitsikolla kokonaan. Niinpä urakoitavaa tuli osalle pelaajista paljon. Mahdollisesti tulevana viikonloppuna peliaikaa on tarjolla laajemmin liiallisen rasituskuorman estämiseksi.

Kokoonpanoon palanneet yleispelaajat Daniel Heinonen ja Simo Puttonen olivat isossa roolissa voittopeleissä. Sentteri Eetu Ahonen on ottanut alkukaudesta isoja harppauksia ja palkittiin East-pelissä Lempon parhaana. Hakkuri Tuomas Sillanpää on ollut Lempon alkukauden tuki ja turva tasaisilla otteillaan. Sarjan pistepörssin kakkonen on koonnut 151 pistettä alkukauteen.

Murikat on viime kaudesta uudistunut jonkin verran, kun taas osa pelaajista siirtyi Mestaruusliigaan. Oskar Muurisen ryhmässä on kuitenkin useita viime kaudelta tuttuja avainpelaajia, kuten Ville Kuukasjärvi, Matias Siika-aho ja Mikko Määttä.

Uusia kasvoja ovat muun muassa hakkuri Viktor Viljamaa ja yleispelaaja Kasper Vesanen. Lemposta Kuortaneelle opiskelemaan muuttanut Vesanen pelaa avauskauttaan 1-sarjassa, peliaikaa on tullut vaihtelevasti. Viljamaa on lyönyt heti itsensä läpi ja on koko sarjan pistepörssin neljätenä 139 pisteellään.

Pälkäne on kierrättänyt kokoonpanoaan melko paljon ja avauskokoonpanot ovat vaihdelleet. Viime peleissä hakkuri Veeti Lassila ja yleispelaaja Jan Kangas ovat ottaneet aiempaa näkyvämpää roolia. Joukkueella on todella kova perusrunko, jossa ovat Tomi Perkiö, Niilo Nurmi, Jarno Koivuniemi ja Teemu Kuusela. Keskitorjuja Verneri Halttula lienee taas joukkueen vahvuudessa.

Viime kaudella Lempossa 2-sarjaa pelannut Aki Tuomivaara on jatkanut loistavaa alkukauttaan ja on ollut pälkäneläisten tehokkain 104 pisteellään.

Seuraa heitä

Lempo: Aaro Keisanen. Keskitorjuja on loistava hyökkääjä ja napsii myös torjuntoja. Viime peleissä vaihdon puolella, viikonloppuna lienee peliaikaa luvassa laajasti koko rosterille.

Murikat: Kasper Vesanen. Lempon A-pojissa pelaava Kasper siirtyi täksi kaudeksi 1-sarjakentille ja Kuortaneelle opiskelemaan. Pääseekö yleispelaaja irti kasvattajaseuraansa vastaan?

Pälkäne: Aki Tuomivaara. Toinen Lempon A-poikien pelaaja, viime kausi meni 2-sarjassa Lempäälässä. Ollut Pälkäneen läpimurtopelaajia ja noussut hakkurina isoon rooliin ja pelannut upean alkukauden.