Ennakko: Kaksi rajusti uudistunutta mitalistia kohtaavat Lempäälässä

24.8.2023

MITÄ: Kauden ensimmäinen harjoituspeli Lempo-Volley – Akaa-Volley

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Pe 25.8. klo 17.30

OTTELUN TARJOAA: Veikon Kone Valkeakoski

LIPUT: 7/4€, kausikortteja myynnissä

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohdat

Lempo-Volleylle ja Akaa-Volleylle perjantainen ottelu on harjoituskauden ensimmäinen treenipeli. Niinpä molemmat pääsevät peliin tyhjältä pöydältä. Edelliset ottelut pelattiin huhtikuussa, joten avauspelit ovat pelituntuman hakua ja uusien joukkuekavereiden pelityylien opettelua sekä yhteispelin hiomista.

– Koko ajan on mennyt parempaan suuntaan. Ollaanhan tässä melko tuntemattomia toisillemme, mutta koko ajan opitaan enemmän toisistamme, Lempo-Volleyn paidassa debytoiva libero Jami Törrö kertoo.

– Joukkueena ollaan vielä aika alkuvaiheessa. Emme siis saa turhautua, jos tulee pelissä vaikeita vaiheita. Vastus tulee olemaan todella kova. Täytyy siis olla realisti ja lähdetään selvästi haastamaan. Toivottavasti voidaan sen verran laittaa kampoihin, että Akaakin saa pelistä jotain itselleen. Kuusikkotreenejä on ollut vielä niin vähän, että samalla koitetaan saada omaa peliä koko ajan eteenpäin, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo arvioi ottelua.

Oman erikoispiirteensä otteluun tuo se, että kummankin joukkue on uusiutunut isosti. Niinpä yhteiset kokemukset pelikentältä ovat todella tärkeitä ja toimivat samalla tärkeinä harjoituksina kohti sarjakauden alkua.

Viime kaudella Akaa-Volley voitti SM-hopeaa, Lempo puolestaan 1-sarjan mestaruuden. Liigakarsinnoissa KyKy-Betset piti liigapaikan voitoin 3–1. Viime kaudella Lempo ja Akaa kohtasivat kertaalleen: tilanne oli sama eli kauden ensimmäinen treenipeli. Silloin Akaa voitti 3–1.

Akaa pääsee peliin harjoituksellisesti Lempoa paremmista lähtökohdista, sillä liigaryhmä on ollut pidempään koossa ja harjoittelee enemmän. Niinpä voi olettaa, että akaalaisten peli on tässä kohtaa kautta valmiimpaa.

– Odotan peliltä hyvää tekemistä kummaltakin uusiutuneelta joukkueelta ja sitä, että yleisö löytää jo tässä vaiheessa kautta paikan päälle, Akaa-Volleyn libero, Lemposta siirtyny Jyri Niemi kertoo.

Kokoonpanot

Viime kaudesta Lempon joukkue on uusiutunut melko paljon, kuten usein mestarijoukkueille käy. Liigakentille siirtyivät Jyri Niemi (Akaa), Kasimir Vuorinen (Hurrikaani) ja Arttu Lehtimäki (Savo). Entinen Lempo-kapteeni Niemi kohtaakin heti Lempon kauden avauksessaan.

– Perjantain peli-iltana voi olla aluksi suuntavaisto hukassa, kun astutaan Hakkarin hallin pukukoppikäytävälle, Niemi kertoi ennakkohaastattelussa.

Viime kauden avainpelaajista poissa ovat Tomi Rumpunen, Anssi Vesanen ja Sten Kruuda. Tatu Härkönen on ollut mukana Lempon harjoituksissa, mutta sopimusta ei ole. Niinpä vaihtuvuus viime kauteen on ollut iso.

Se tarjoaa mahdollisuuksia uusilla nimille nousta isoon rooliin. Lempoon ovat siirtyneet passari Matti Toivola, libero Jami Törrö, keskitorjujat Eetu Ahonen ja Aaro Keisanen ja yleispelaaja Daniel Heinonen.

Viime kauden runkopelaajista Simo Puttonen ja Tuomas Sillanpää kantavat taas isoa ruutua Lempon pelissä. Nuorista pelaajista muun muassa Niko Montonen ja Tommi Nieminen voivat ottaa isoa askelta tulevalla kaudella.

Myös Akaassa joukkue vaihtui isosti ja uusia nimiä on iso kasa: liberot Jyri Niemi ja Louis Pineaun (Ducks), passarit Ilja Ivanov (Savo) ja Lasse Jäntti (PerPo), hakkurit Matej Smidl (Bigbank Tartu, Viro) ja Tino Vuori (VaLePa), keskitorjuja Antti Taponen (Isku) ja yleispelaajatrio Jere Heiskanen (Orion, Hollanti), Mikko Räsänen (Hurmos) ja Sebastian Pozo Herandez (Loimu).

– Kova joukkue on tulossa vastaan. Huhut kertovat, että kovalla syötöllä tulevat. Koitetaan saada palloja ylös, libero Törrö sanoo.

Pois Akaasta lähtivät Lemposta tuttu kaksikko Joel Itänen ja Saku Tuomivaara (molemmat VaLePa), Ali Fazli (Loimu), Greg Petty (Hurrikaani), Mohammedreza Beik (Athlos Orestiadas, Kreikka), Anton Välimaa (Tiikerit), Nico Nurmesniemi (Tiikerit), Sauli Sinkkonen (lopetti), Elijah Risso (ei tiettävästi seuraa) ja Konsta Karjalainen (ei seuraa).

Viime kauden ryhmästä jäljellä on enää kolmikko Panu Pitkänen, Jere Tikkala ja Petteri Tyynismaa, joka tosin loukkaantui maajoukkueen matkassa. 

Akaa on nimilistan perusteella taas yksi mitalisuosikeista. Muun muassa ulkomaiden kentiltä Suomeen palannut Heiskanen ja nuori passari Ivanov voivat olla tulevan liigakauden komeettoja ja heidän varaansa lasketaan varmasti paljon Akaassa. Liberopuolella Niemi varmasti haastaa parhaansa mukaan viime kaudella Ducksissa loistaneen Pineaun. Hakkurin paikalle tullut Smidl on joukkueen ässäkortti, joka voi viedä Akaan vaikka kuinka pitkälle keväällä.

– Pelissä kannattaa allekirjoittaneen uusien tossujen bongauksen lisäksi seurata yleispelaaja Sebastian Pozo Hernandezia, joka on todella kovassa kunnossa jo tässä vaiheessa kautta, Akaa-libero Jyri Niemi vinkkaa.

Simo Puttonen (vasemmalla) jatkaa Lempossa ja on viime kauden tavoin isossa roolissa tämän kauden Lempo-ryhmässä.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Jami Törrö. Libero saapui Lempoon liigajoukkue PerPosta. Iloinen persoona tuo väriä ja ääntä kentälle. Saa nyt ison roolin ja todellisen näyttöpaikan Lempäälässä.

Akaa-Volley: Mated Smidl. Kaikki varmasti seuraavat entistä Lempo-tähteä Jyri Niemeä. Hänen lisäkseen erityisseurantaan kannattaa ottaa Akaan uusi hakkuri Smidl. 205-senttinen härkä saapui Suomeen Viron liigasta. Tulee olemaan tärkeä pelaaja, jos Akaa haluaa kirkastaa viime kauden hopean. Isot Ali Fazlin saappaat täytettävänä.

Jyri Niemi siirtyi Lemposta Akaaseen.

Kuvat: Kari Kautto