Ennakko: Karsintasarja siirtyy Kyyjärvelle uudesta asetelmasta: "Uusi päivä ja täysin uusi peli"

9.4.2023

MITÄ: miesten liigakarsintojen 3. ottelu KyKy-Betset – Lempo-Volley

MISSÄ: Kyy York Areena, Kyyjärvi

MILLOIN: Su 9.4.2023 klo 17

Lentopallon miesten liigakarsinnoissa pelataan kolmas ottelu ja samalla kolmas ottelu viiteen päivään. Sarja siirtyy Lempäälästä takaisin Kyyjärvelle, jossa pelataan sunnuntaina 9.4. kello 17.

Lähtökohta

Lempo teki melkoisen yllätyksen ja haki kotipelistään 3–1-voiton ja tasoitti karsintasarjan 1–1:een. Niinpä karsinnoissa pelataan ainakin neljä ottelua. Kolmospelin panos on suuri, sillä sunnuntai-illan voittaja saa ottelusarjan katkolle Lempäälään keskiviikolle 12.4.

Toistaiseksi sarjassa on nähty vain kotivoittoja. Avauspeli meni KyKy-Betsetille 3–0, mutta Lempo pääsi kahdessa erässä jo todella lähellä. Kotikentällään Hakkarin liikuntahallissa 1-sarjan mestari pystyi laittamaan vielä uuteen vaihteen sisään ja nappaamaan voiton.

– Perjantaina pelattiin todella upea matsi huikean ja äänekkään kotiyleisön edessä! Itse sytyin tähän kohtaamiseen. Oli todella kivaa olla kentällä ja nauttia lentopallosta, kun koko joukkue puhalsi yhteen hiileen ja fokus pysyi jokaisessa pallossa, Lempo-kapteeni Jyri Niemi palaa voittopelin tunnelmiin.

Lempon tasoitus tuo oman haasteensa liigajoukkueelle, joka varmasti tavoitteli liigapaikan uusimista suoraan kolmessa pelissä ja olisi mielellään päässyt katkon paikkaan kotikentällään. 

Selvää on, että KyKy-Betsetin päävalmentaja Jukka Tuovinen on tappion jälkeen tutkinut paljon aiempia pelejä ja kääntä kaikki kivet Lempon pelin taltuttamiseksi. Kakkospelissä Lempo muun muassa voitti torjunnat 12–10, kun hävisi ne avauspelissä 3–13.

– Valtava määrä tuli torjuntoja, mutta vastustaja varmisti niitä tosi paljon. Lempo teki todella hyvää työtä puolustuspelissä, KyKy-Betsetin Tuovinen mietti kakkospelin jälkeen.

Lempo on pystynyt parantamaan tekemistään sarjan aikana. Lempääläisten päävalmentaja Tuomas Alatalo tiedosti ennen sarjaa, että Lempolla kestää oma aikansa päästä liigatemmon vaatimuksiin kiinni.

– Ollaan tiedetty, että me tullaan parantamaan ottelusarjan aikana peliämme, kun päästään liigarytmiin ja -tempoon paremmin mukaan. Ja niin tänään kävi, Alatalo mietti kakkospelin jälkeen.

Kahden pelin jälkeen molemmat jo tietävät melko hyvin toisensa pelitavat, luottopelaajat ja iskun paikat.

–Tänään pelataan taas Kyyjärvellä, uusi päivä ja täysin uusi peli. Me lähdetään hyvällä energialla tappelemaan joka pallosta, niin tulos tulee varmasti sen mukaan, Niemi uskoo.

Kokoonpanot

Kokenut Lempon joukkue esitti kakkospelissä kauden parastaan. Joukkue on syttynyt kovatasoisiin karsintapeleihin aivan uudella liekillä verratuna pitkän runkosarjan yksittäisiin peleihin. Muun muassa Tomi Rumpunen ja Tuomas Sillanpää ovat esittäneet kauden parastaan.

KyKy-Betsetillä hakkuri Oskari Keskinen on ollut huimassa vedossa kahdessa avauspelissä. Perjantain toisessa pelissä Lempo sai häntä jo hieman paremmin kuriin, mikä oli iso asia voitossa. Lempon Sillanpää on tehnyt myös kovaa jälkeä ja tehnyt kahteen avauspeliin tasan yhtä paljon pinnoja kuin Keskinen.

Puolustuspeli nousi isoon rooliin perjantaina, kun Lempo jaksoi kaivaa ja jauhaa pitkiä palloja KyKy-Betsetiä hieman paremmin. Lempo-libero Jyri Niemi onkin noussut isoon rooliin takakentällä.

Kyyjärveläisillä keskitorjuja Tommi Siirilä on ollut Keskisen tavoin todella iso haaste Lempo-torjunnalle. Ulottuva sentteri on ollut tehokas sekä torjunta- että hyökkäyspelissä. Libero Otto Keinonen esitteli useita hienoja puolustuksia perjantaina.

Tappiosta huolimatta KyKy-Betset lähtee selvänä suosikkina kotisaliinsa, jossa se on aina ollut todella vahva. Lempon voitto kuitenkin lisää hieman painetta liigaryhmälle. Molemmilla on varmasti todella iso näyttöhalu kolmospelissä: Lempolla että kakkospeli ei ollut vain yksi huippuonnistuminen ja KyKy-Betsetillä, että he pystyvät parantamaan.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Jyri Niemi. Lempo-libero oli työn sankari kakkospelin voitossa hurjalla puolustusmäärällään.

KyKy-Betset: Otto Keinonen. Nuori liberolupaus esitti virkaveli Niemen tavoin Urheiluutu-tason pelastuksia takakentällä. Sarjassa kohtaa kaksi puolustuseksperttiä.

Kuvat: Kari Kautto