Ennakko: Lempolla edessä asennetesti, kun Etta saapuu vierailulle

17.1.2023

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

MITÄ: miesten 1-sarjaa Lempo-Volley – Oulun Etta

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Su 22.1.2023 klo 16

LIPUT: 8/6€, alle 12v ilmaiseksi

EDELLINEN PELI: 23.10. Etta - Lempo-Volley 0-3

Lempo-Volley palaa kotiyleisön eteen virallisessa ottelussa ensi kertaa vuoden 2023 puolella. Sunnuntaina 22. tammikuuta Hakkarin liikuntahallissa vietetään todellista 1-sarjapäivää, kun jo kello 12 Lempon naisten 1-sarjajoukkue kohtaa Tapanilan Erän. Miesten joukkue jatkaa kello 16 Etta-kotipelillä.

Lähtökohta

Lempo-Volley lähtee oululaisten kohtaamiseen vapaan viikonlopun jälkeen hyvin levänneenä. Alla on tämän vuoden puolella yksi sarjapeli, kun Lempo voitti tiukan pelin jälkeen Pälkäneen 3–1 vieraskentällä. Toisaalta vapaa viikonloppu tekee myös sen, että Lempo ei ole vielä alkuvuodesta päässyt todelliseen pelirytmiin joulutauon jälkeen. 

Lempo on sarjakärki ja hävinnyt sarjassa vain kerran. Kauden aiempi Etta-peli päättyi Lempon 3–0-voittoon jo lokakuussa, eli edellispelistä on jo aikaa.

Etta on sarjassa viimeisenä sijalla kymmenen. Viime kaudella joukkue pelasi Mestaruusliigaa, mutta joukkueen pudottamisen jälkeen ryhmä uusiutui käytännössä täysin ja nuorentui isosti. Nykyinen Etta koostuukin pääasiassa Oulun seudun lupaavista junioreista.

Kulunut kausi on ollut vaikea, sillä nuori ryhmä ei ole voittanut vielä yhtään peliä. Joukkueella on kaksi sarjapistettä 2–3-tappioista Iskulle ja Sammolle. 

Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo on rehellinen lähtökohtia miettiessä.

– Turha alkaa valehtelemaan, meidän joukkueessa ja kotiyleisössä kaikki odottavat, että me hoidetaan tämä peli kunnialla. On hyvä asennetesti meille, että kuinka kunnioitamme vastustajaa ja miten pystymme valmistautumaan peliin, Alatalo sanoo.

Ettan edellispeli oli tiukka viiden erän tappio Sammolle, joten joukkue pääsee hyvästä tilanteesta Lempäälään.

– Etta pelasi hyvän ja tasaisen matsin Sampoa vastaan, joten heillä vaikuttaa olevan nousuvire päällää. Kyllä meidän pitää valmiina olla, Alatalo muistuttaa.

Lauantaina on A-poikien turnauskierros, jossa on mukana sekä Lempon että Ettan pelaajia.

Kokoonpanot

Lempo pääsee Ettaa vastaan hyvällä kokoonpanolla, kun Pälkäne-pelistä puuttuneet Tatu Härkönen ja Eemi Pöllänen palasivat harjoitusvahvuuteen. Loukkaantumisia ei tällä hetkellä ole.

Yleispelaaja Kasimir Vuorinen on ollut edellisviikot lainalla Mestaruusliigassa Kokkolan Tiikereissä ja esiintynyt hienosti liigakentillä. Vuorinen rikkoi myös komean merkkipaalun, kun Tiikeri-lainan aikana tuli täyteen 1 000 liigapistettä 255 liigapelissä.

Vuorinen pelaa lauantaina vielä Tiikereiden mukana kotipelissä TuToa vastaan, ja on sunnuntaina taas Lempon riveissä. Laina päättyy 21.1.

Edellisessä Etta-kohtaamisessa Lempo jakoi peliaikaa laajalti hieman vähemmän alkukaudesta pelanneille. Kiintoisaa onkin, millaisen seitsikon Alatalo tällä kerta marssittaa kentälle. Edelliseltä Oulun-reissulta puuttuivat kokonaan Jyri Niemi, Tuomas Sillanpää, Tomi Rumpunen ja Eemi Pöllänen, jotka eivät Ettaa ole vielä kohdanneet tällä kaudella.

Pöllänen saapui Lempoon juuri Ettan liigajoukkueesta ja myös Vuorinen on edustanut Ettaa Mestaruusliigassa.

Hakkuri Jani Liski pelasi loistavasti Pälkäne-pelissä ja tuurasi Tuomas Sillanpäätä. Viime viikonloppuna Liski haki lisää peliaikaa 2-sarjasta ja teki Lempolle komeat 19 pistettä, joten Liski voi olla kuumaa tavaraa sunnuntaina.

Päävalmentaja Alatalo odottaa lisää Lempon passariosastolta ja uskoo passipelin olevan isossa roolissa ottelun kulussa.

– Pälkäne-peli ei ollut meidän passareilla ihan parasta. Uskon, että meidän passareilta tulee sellainen virne naamalla -reaktio siihen ja meidän passipeli kulkee. Sitä kautta lyöjät pystyvät entistä paremmin tappamaan palloa, Alatalo uskoo.

Ettan ryhmä on todella nuori ja kokematon 1-sarjatasolla. Isoiten ryhmästä ovat nousseet esiin tehopelaajat hakkuri Veeti Parkkinen ja yleispelaaja Aleksi Hänninen.

Heidän lisäkseen Nurmon Jymystä tuttu yleispelaaja/hakkuri Markus Tammela on pystynyt hyviin tehoihin, mutta heidän jälkeensä tehopelaajat ovat olleet harvassa.

Parkkinen kantaa isoimmat hyökkäysvastuun ja monipuolinen Hänninen on iso osa joukkueen vastaanottoa. Ettalla on laaja rosteri ja paljon vaihtoehtoja. Nuori joukkue pelaa parhaimmillaan railakasta lentopalloa, jossa pallolle annetaan kovaa kyytiä. Vastapainona myös virheitä tulee.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Jani Liski. Lempo-hakkuri pelasi loistavasti Pälkäneellä ja käytti näyttöpaikkansa hienosti. Viime viikonloppuna takoi 2-sarjassa farmipelaajana 19 pistettä, joten pelivire huipussaan.

Etta: Veeti Parkkinen. Nuori hakkuri on noussut 1-sarjan tähtipelaajien joukkoon tällä kaudella. On Ettan isoin tähti ja hyökkäyspelin pääviulunsoittaja, joka oli hankalasti pideltävä jo alkukauden kohtaamisessa. 144 pistettä ja pistepörssin seiska.

Kuvat: Kari Kautto, Antti Raunio