Ennakko: Lempo hakee kauden viidettä voittoaan Sampoa vastaan

28.10.2022

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

MITÄ: miesten 1-sarjaa Lempo-Volley–Pielaveden Sampo

MISSÄ: lauantaina Hakkarin liikuntahalli

MILLOIN: La 29.10. klo 15

LIPUT: 8/6€, VIP-lippu 30€

LIVE: Solidsport

Miesten 1-sarja jatkuu lauantaina Hakkarissa, kun Lempo-Volley palaa Oulun-kierroksen jälkeen kotikentälle. Vastaan astelee Pielaveden Sampo. Ottelu on samalla VIP-ottelu ja VIP-tilaisuudessa pääsee kokemaan peliennakot ja jälkipelit, parhaat paikat ottelun aikana ja tarjoilut. Lue lisää täältä

Lähtökohta

Lempo-Volley lähtee kauden viidenteen otteluunsa sarjan kärjestä ilman pistemenetyksiä. Viime viikonloppu Oulussa oli tuloksellisesti täysosuma, kun haastavista vieraspeleistä palasi kuusi pistettä Lempäälään. Usein pohjoisempaan suuntautuneet reissut ovat olleet Lempolle hankalia, nyt ryhmä pystyi tuottamaan maksimaaliseen tuloksen.

– Tosi tyytyväinen pitää olla, että saatiin kuusi pistettä mukaan. Pelattiin ajoittain myös ihan hyvin, vaikka taso heittelikin, Lempon Tatu Härkönen summaa viime viikonlopun.

Sampo on pelannut kolme peliä ja on sarjassa neljäntenä. Savolaisilla on alla vapaa viikonloppu ja sitä ennen vakuuttava 3-0-vierasvoitto Ettasta, joten Sergei Ivanovin valmentama ryhmä pääsee vahvalta pohjalta Lempäälään.

– Nuori ja nälkänen porukka, ja mukana muutama konkari. Pitää olla valmiina heidän rynnistykseen. Sammolla on kokenut valmentaja Sergei Ivanov, joka saa pojat varmasti pelaamaan. Ja sarjakärkeä vastaan yleensä tullaan yleensä täysillä hakemaan pisteitä, Lempon valmennuksen Kari Nieminen arvioi vastustajaa.

Viime kausina Lempo on ollut keskinäisissä peleissä niskan päällä. Kahdeksasta kohtaamisesta Lempo on voittanut seitsemän.

– Meidän syöttö-vastaanotolla pärjätään, sen jälkeen hyökkäys kulkee. Uskon, että sillä pärjätään kotisalissa, Nieminen tuumii.

Vaikka Lempon kausi on alkanut vahvasti, treenikentillä ei oteta löysää.

– Kyllä joka osa-alueella on tässä kohtaa kautta vielä paljon hiomista. Ei voi puhua vielä läheskään valmiista pelistä, Härkönen sanoo.

Kokoonpanot

Lempolta puuttui Oulun-reissulta muutama kokenut pelaaja, jotka joukkue on saamassa mukaan riveihinsä lauantaina. Liberona vastuuta sai nuori Arttu Hokkanen, joka on alkukauden pelannut 2-sarjassa ja A-pojissa. Hokkasen 1-sarjadebyytti oli vakuuttava ja nuori libero kesti paineet hienosti.

Tuomas Sillanpään poissaolo kertoi, että Lempolta löytyy hakkurin paikalle vaihtoehtoja. Nurkkapaikkaa hoitelivat Anssi Vesanen ja Jani Liski. Kiskoa vastaan Vesanen tekoi komeat 17 pistettä.

Oulussa tärkeää oli myös peliajan jakaantuminen, kun muun muassa Tommi Nieminen ja Veeti Kosonen pääsivät pitkiksi pätkiksi kentille. Sairaslistaltakin on alustavasti hyviä uutisia, kun Eemi Pölläsen paluu kentille vaikuttaa lähestyvän hyvää tahtia.

Lempon yleispelaaja Kasimir Vuorinen on ottanut odotetusti isoa roolia ja hän on noussut Lempon parhaaksi pistemieheksi alkukauden 44 pisteellä. Yleispelaajapuolella Tomi Rumpunen voi tehdä lauantaina kauden ensiesiintymisensä pelikentällä.

Sampo on uudistunut jonkin verran tälle kaudelle. Joukkueen ytimessä jatkavat kokeneet Tuomo Ikonen ja Lasse Räisänen. Samppa Auvinen on siirtynyt vakituisesti hakkuriksi ja tehnyt alkukaudesta komeaa jälkeä. Ryhmästä kuitenkin lähti ison profiilin tähtipelaajat: Niko-Matias Puhakka Hurmokseen, Ilja Ivanov kokonaan Savoon ja Kasper Pennanen Kykyyn. Kolmen pelaajan siirtyminen liigakentille kertoo Sammon vahvasta pelaajakehitystyöstä.

Se on tuonut taas uusille nuorille näyttöpaikkoja. Passarin viittaa on kantanut B-ikäinen Teemu Hakonen ja keskitorjujaksi avaukseen on noussut B-ikäinen Tiitus Hautamäki. Toisen yleispelaajan roolin on napannut Antti Rasi, joka on kokeneempaa kastia. Sammolla onkin kiinnostava ryhmä, jossa uusia kasvoja hakee isoa roolia konkareiden vierellä.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Arttu Lehtimäki. Passari on isossa roolissa Lempon pelissä. Vahva suunnattu syöttö ja monipuolinen passipeli.

Sampo: Teemu Hakonen. Nuori passari on noussut päävastuuseen Sammossa. Hakkarin iltapäivä on kova testi nuorelle pelaajalle, miten pystyy pyörittämänä peliä.

Kuvat: Kari Kautto