Ennakko: Lempo isännöin uudistuneen mestarin VaLePan ensiesiintymistä

30.8.2023

MITÄ: Harjoituspeli Lempo-Volley – VaLePa

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Pe 1.9. klo 17.30

LIPUT: 7/4€, kausikortteja myynnissä.Kortti/käteinen/mobile pay/epassi/smartum

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohdat

Lempo-Volleyn miesten edustusjoukkue jatkaa pelejään perjantaina 1. syyskuuta. Vastus jatkuu kiven kovana, kun hallitseva Suomen mestari VaLePa saapuu uusiutuneella joukkueellaan Hakkariin kauden ensimmäiseen treenipeliinsä.

Lempo avasi harjoituspelinsä jo viime perjantaina. Silloin SM-hopeamitalisti Akaa-Volley oli parempi 4–0.

– Akaa-pelistä on hyvä jatkaa eteenpäin. Toivottavasti pystytään syöttö-vastaanottoa parantamaan ja oikeastaan joka osa-aluetta. Uskon, että silloin sekä me että VaLePa saadaan pelistä irti, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoo.

Lempo ei päässyt Akaa-peliin aivan parhaalla kokoonpanollaan. Niinpä syyskuun avauksessa voidaan nähdä lisää Lempo-debyyttejä.

Lempolla on takanaan hieman rikkonainen elokuu harjoittelun merkeissä, joten harjoituspelit tulevat sopivaan kohtaan ja antavat laadukkaat mahdollisuudet kuusikon hiomiselle, pelitavan sisäänajoon ja uuden joukkueen tutustumiseen toistensa pelityyleihin.

– Vielä pientä hakemista on ollut, kun uusia kavereita tullut mukaan, että tiedetään missä kukakin liikkuu kentällä. Koko ajan mennyt parempaan suuntaan ja nämä treenipelit ovat tärkeitä sarjakauden lähestyessä, Lempon hakkuri Jani Liski kertoo.

VaLePalle ottelu on kauden ensimmäinen. Sastamalalaisryhmä pääsee oivasta tilanteesta syyskauteen, kun poikkeuksellisesti maajoukkueen leirityksessä oli vain keskitorjuja Miro Leinonen. Niinpä VaLePa on päässyt harjoittelemaan omalla ryhmällään täysipainoisesti. Bulgariassa Suomen EM-joukkueessa ei ole poikkeuksellisesti yhtään VaLePan pelaajaa.

– Hyvä nippu heillä on taas koossa. Organisaation tasosta kertoo, että muutaman Suomen mestaruuden kun ovat voittaneet. Odotetaan kyllä todella kovaa ottelua, Liski tietää.

– Meidän vastaanotto pääsee taas testiin. Liigasyöttö taas kovempaa kuin ykkösen taso. Hyökkäyspeli pääsee testiin, kun edessä korkeampi torjunta. Siihen pitää reagoida ja pelin aika kasvaa vaateeseen. Niillä keinoilla pysytään pelissä mukana, Alatalo uskoo.

Kokoonpanot

Lempo-Volley esitteli Akaa-pelissä kaikkiaan neljä uutta pelaajaa: keskitorjujat Eetu Ahonen ja Aaro Keisanen, passari Teemu Nyström ja libero Jami Törrö pelasivat ensipallonsa Lempossa.

Varsinkin Törrö teki heti kovan vaikutuksen Hakkari asiantuntevaan yleisöön ja pokkasi parhaan pelaajan palkinnon. Ensimmäistä peliään uusista hankinnoista odottavat vielä Daniel Heinonen ja comebackotteluaan Matti Toivola. Toivola edusti Lempoa jo kaudella 2019–2020.

Lempo pyöritti rosteriaan laajalti avauspelissä ja peliaikaa jaettiin kaikille. Niko Montonen nappasi yleispelaajaosastolla avauskokoonpanon paikan ja pelasi kokonaisuudessaan hienon ottelun. Viime kaudella armeija jarrutti Montosen menoa, mutta tällä kaudella ovet ovat auki läpimurtoon 1-sarjassa.

VaLePan viime kauden mestariryhmä on uudistunut jonkin verran muttei yhtä rajusti kuin Lempo sai viime kauden liigan hopeajoukkue Akaa. Supertähdet Mikko Esko ja Urpo Sivula jatkavat, kuten myös mestaruuden avainpelaajat Jacob Ekman ja Eetu Pennanen.

Uusia nimiä on kaikkiaan kahdeksan: passari Saku Tuomivaara, hakkuri Joel Itänen, keskitorjujat Miro Leinonen ja Chase Direito sekä yleispelaajat Juho Kaunisto, Juho Turri, Gabriel Franca ja Aleksandar Andonovic.

Varsin yleispelaajaosasto meni isosti uusiksi, kun vain Jiri Leinonen jäi Vexve-areenalle. Brasilialainen Franca ja serbialainen Andonovic ovat suomalaisyleisölle katsomattomia kortteja ja VaLePan palapelin tärkeimmät palaset. 

Hakkarin yleisölle mielenkiintoisimmat uudet VaLePa-kasvot ovat entiset Lempo-pelaajat Tuomivaara ja Itänen. Lempossa 1-sarjan tähtipelaajiksi noussut kaksikko on tehnyt hienoa uraa liigakentillä ja vaihtoivat viime kauden jälkeen Akaa-Volleyn VaLePaan. Myös maajoukkuerinkiin noussut sentteri Miro Leinonen on kiintoisa uusi hankinta.

Seuraa heitä

Lempo: Daniel Heinonen. Uusi Lempon yleispelaaja ei päässyt kauden avauspeliin, joten debyytti on tulossa VaLePaa vastaan. Kimmoisa ja teknisesti taitavat pallotaituri, joka ratkoo tilanteita monipuolisesti. Ei kaikkein pisin laitapelaaja, mutta kimmoisuutta löytyy ja kova hyppysyöttö.

VaLePa: Gabriel Franca ja Aleksandar Andonovic. VaLePan yleispelaajakaksikko on valtavan mielenkiinnon kohteena alkukaudesta. Korvaavat mestariduon Sakari Mäkinen ja Karli Allik. Uuden kaksikon on onnistuttava, jos ja kun VaLePa mielii menestystä eurokentillä kotimaan sarjan lisäksi.

Kuvat: Kari Kautto