Ennakko: Lempo ja Pälkäne isojen panosten paikallispelissä

20.10.2023

MITÄ: Lempo-Volley – Pälkäneen Luja-Lukko

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: La 22.10. klo 15

LIPUT: 10/7€, alle 16v ilmaiseksi.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohta

Kauden ensimmäisen paikallispelin lähtökohta on erittäin kutkuttava monella tapaa.

Joukkueet kohtasivat jo harjoituskaudella, jolloin Pälkäne haki vierasvoiton Hakkarista 3-1. Se jätti Lempolle ison nälän ja revanssihaun. Lempo ei ole hävinnyt sarjapeliä Pälkäneelle koskaan, eikä joukkue sitä putkea hevillä halua katkaista.

Molemmilla on sarjassa myös alla kitkerä tappiopeli, joten molemmat mielivät sen vuoksi entistä enemmän voittokantaan. Lempo hävisi niukasti East Volleylle 2-3-vieraskentällä, vaikka viides erä oli jo hyvin hallinnassa. Pälkäne puolestaan kärsi 0-3-tappion Iskulle toisessa paikallispelissä.

Lempon alkukausi on tuonut kolmeen peliin kaksi voittoa ja seitsemän pistettä. Lempo lähtee otteluun sarjakolmosena. Sarjan suosikkeihin kuuluvan Pälkäneen alkukausi on ollut vaikea: kolmesta pelistä kolme tappiota ja yksi sarjapiste. Luja-Lukko on sarjassa sijalla seitsemän.

Ottelun yksi mielenkiintoinen lähtöasetelma tuleekin sarjataulukosta: kun runkosarja on vain 14 pelin mittainen, ollaan kohta kolmannes pelattu. Voitolla Lempon ero Pälkäneeseen kasvaisi yhdeksään, tappiolla kutistuisi kolmeen.

– Otetaan hyvät asiat mukaan East-pelistä, joita sieltä löytyi tappiosta huolimatta. Loppuun asti taisteltiin varsinkin neloserässä, eli sitä sitkeyttä mukaan. Lähdetään siitä sitten parantaan. Osataan kyllä pelata. Saamme kotisalin edun, toivottavasti saadaan hyvä peli aikaan, Lempo-passari Ville Tuki arvioi.

Tuki nostaa esille Lempon kohentuneen syöttöpelin sitten edellisen Pälkäne-kohtaamisen.

– Ollaan saatu syöttöpeliä paremmaksi varsinkin treenipeleihin verrattuna. Koitetaan saada se pidettyä hyvänä. Lisäksi tarvitaan hyvää vastaanottopelaamista ja torjuntapeliä, jos halutaan pärjätä.

Kokoonpano

Lempo saa kokoonpanoonsa edellispelistä puuttuneet Tommi Niemisen ja Jani Liskin, jotka olivat viimeksi 2-sarjajoukkueen mukana. 

Savonlinnassa passivastuun jakoivat Sampo-pelin tapaan Ville Tuki ja Matti Toivola. Nuori yleispelaajakaksikko Veeti Kosonen ja Niko Montonen saivat isoa vastuuta. Varsinkin Kosonen ihastutti entisellä kotiyleisöllään ja näytti olevansa valmis isoon läpimurtoon tällä kaudella.

Lempon alkukauden tehokkain on ollut hakkuri Tuomas Sillanpää. 42 pistettä oikeuttaa koko sarjan pistepörssin kolmanteen sijaan. Aatu Pöllänen on Lempon sisäisen pistepörssin kakkosena ja alkukauden tehokkain keskipelaaja 1-sarjassa.

Pälkäne on vahvistunut isosti viime kaudesta ja kuuluu kokoonpanoltaan sarjan suuriin. Liigasta Pälkäneelle siirtyivät yleispelaaja Tomi Perkiö (PerPo), passari Jarno Koivuniemi (Hurrikaani) ja yleispelaaja Raivis Oiguss (VaLePa).

Luja-Lukko vahvisti ryhmäänsä edelliseen Isku-peliin. Joukkueelle tutut pelaajat libero Niilo Nurmi ja hakkuri/passari Teemu Kuusela pelasivat kauden avauspelinsä. Nurmen saapumisen myötä Pälkäne sai siirrettyä Teemu Kuuselan parhaalle paikalleen yleispelaajaksi.

Alkukauden Pälkäneen selvä valopilkku on ollut hakkuri Aki Tuomivaara, joka siirtyi joukkueeseen Lempon 2-sarjasta. Tuomivaara oli avauksessa kaksi avauspeliä ja on pelannut hienosti tehden 27 pistettä.

Lauantain paikallispelistä voi odottaa kahden tasaisen joukkueen vääntöä, jossa syöttöpeli ja laitatehokkuus korostuvat. Myös virhekontrolli on isossa roolissa - alkukauden treenipeli ratkesi pitkälti Pälkäneen vähäisempään virhekontrolliin.

Seuraa heitä

Lempo: Veeti Kosonen. Savonlinnassa säväyttänyt laituri oli huippuiskussa. Löytyy ulottuvuutta ja teknistä osaamista.

Pälkäne: Niilo Nurmi. Libero palasi pelikentille Iskua vastaan ja palkittiin heti parhaana. On iso palanen Luja-Lukolle, kun Kuusela saadaan laitaan.

Kuvat: Enna Huurne, Huurne Visuals