Ennakko: Lempo pääsee korkkaamaan uudistuneen mestarin VaLePan kauden

6.9.2021

MITÄ: 1-sarjan kolmas harjoituspeli Lempo-Volley – VaLePa

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Ti 7.9. klo 17.30

OTTELUN TARJOAA: SP Koti Tampere Hallituskatu

LIPUT: 5 €, kausikortteja myynnissä, tutustu täältä katsojien turvallisuusohjeistukseen

Tiistaina tarjotaan kolmenlaista jännitystä lentopallopiireissä. Käydään ne läpi Lempäälä-näkökulmalla.

  1. Kuinka Lempo-Volley pystyy haastamaan tiistaisessa treenipelissä liigajoukkue VaLePan, joka viime kaudella voitti SM-kultaa ja Suomen cupin?
  2. Mikä on uudistuneen VaLePan iskukyky? Joukkueessa on paljon uusia pelaajia ja Lempäälässä he pelaavat kauden avauspelinsä.
  3. Miten käy Suomelle kello 20 alkavassa EM-kisojen ottelussa Hollantia vastaan, jota muuten ehtii hyvin seurata myös Lempon ja VaLePan pelin jälkeen.

Tiistainen kamppailu Lempäälässä alkaa jo kello 17.30. Lempolle se on harjoituskauden kolmas peli, VaLePalle ensimmäinen. Varmaa on se, että vammalalaisten kokoonpanosta puuttuvat Veljesten mukana EM-kisoissa olevat Mikko Esko ja Sakari Mäkinen.

Lempo otti edellispelissä perusvarman voiton Pälkäneen Luja-Lukosta erin 4-0. Tässä kohtaa kautta tuloksella ei ole niin paljoa merkitystä, mutta peliesityksellä sitäkin enemmän.

– Se oli nousujohteinen esitys. Alku oli vähän hidas, mutta saatiin pelin aikana asioita hyvin korjattua, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi ottelun jälkeen.

Siitä on siis hyvä ponnistaa tiistaille. Alatalo ei ole VaLePa-pelissä Lempon matkassa, vaan palasi pikavisiitiltään Kuusamoon ja liittyy Lempon arkitoimintaan tammikuussa.

Lempon riveissä olivat avauspelistä puuttuneet Tuomas Sillanpää ja Tomi Rumpunen. Sillanpää oli kentän pisteykkönen, Rumpunen puolestaan ei vielä käynyt kentällä. Tiistai voi siis olla jo konkarin kauden debyytti.

Edellispelissä edukseen esiintyi moni pelaaja. Alatalo nosti esiin yleispelaajan paikalla pelanneen Joel Itäsen ja vaihdosta kehiin tulleen yleispelaaja Niko Montosen. Keskitorjuja Rolle Jokela oli verkolla tehokas ja passarikaksikko Arttu Lehtimäki-Ville Tuki on ottanut koko ajan edistysaskelia passipelin suhteen.

Pälkäne-pelissä nilkkaansa loukannut Veeti Ahlfors ei ole tiistaina vielä tällä tietoa pelikunnossa, mutta jalassa ei lääkärikäynnillä ollut mitään varsinaisesti rikki, joten hän pääsee pienen levon jälkeen mukaan treenisalille.

Lempo kohtasi VaLePan viime kaudella kahdesti. Suomen cupissa Lempo vei sensaatiomaisesti avauserän, mutta VaLePa koko pelin 3-1. Treenipelissä ennen kautta VaLePa voitti 4-0.

Janne Kangaskokon luotsaama ryhmä on uudistunut melko lailla. Aaro Nikula siirtyi Portugalin suurseura Benficaan, David Pettersson Saksaan, Anssi Vesanen ei jatka ja apuvalmentaja Olli Kunnari meni Akaa-Volleyn päävalmentajaksi. Yleispelaajapuoli uudistui rajusti, kun Romans Sauss, Ilari Toimela ja Juho Kaunisto eivät jatka joukkueessa.

Uusia nimiä joukkueessa ovat hakkuri Jerome Cross, yleispelaajat Jiri Hänninen, Ville Järnvall, Raivis Oiguss ja Alberto Cavasin, keskitorjujat Severi Savonsalmi ja Tuomas Hautala sekä passari Joel Laakso.

Laakso pääsee pyörittämänä passipeliä Hakkarissa Eskon ollessa Hakametsän hallissa. Mielenkiintoisia pelaajia ovat etenkin kanadalaishakkuri Cross ja nuori italialaislupaus Cavasin.

VaLePasta löytyy myös kolme tuttua pelaajaa viime kauden 1-sarjasta: Järnvall (Pälkäne), Hautala (Jymy) ja Oiguss (Kuortane).

Kuva: Antti Raunio