Ennakko: Lempo pääsee kovaan testiin Sampoa vastaan

6.10.2023

MITÄ: Lempo-Volley – Pielaveden Sampo

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: La 7.10. klo 15

LIPUT: 10/7€, alle 16v ilmaiseksi. Kausikortteja myynnissä. Kortti/käteinen/mobile pay/epassi/smartum

Lähtökohta

Lempo-Volley jatkaa 1-sarjakauttaan kovalla koitoksella, kun Pielaveden Sampo saapuu Lempäälään Hakkarin liikuntahalliin lauantaina 7. lokakuuta.

Ottelu on molemmille kauden toinen. Lempo voitti kauden avauksessaan PuMa-Volleyn 3-0 ja Sampo voitti Kuortaneen 3-1.

– Hienoa jatkaa pelejä kotikentällä. Uskon että siitä on meille etua, kun joukkuepelimme on vielä hieman rakennusvaiheessa, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoo.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti, Lempo voitti molemmat ottelut. Viime kaudella Sampo jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle yhdeksänneksi.

Sammon ryhmä on pysynyt pitkälti samana ja mukana on muutamia uusia nuoria pelaajia. Isoin muutos on vahvempi farmiyhteistyö Savo Volleyn liigajoukkueen. Farmipelaajilla höystettynä Sampo nousee heti pelaajistollaan koko 1-sarjan kärkipäähän.

Niinpä Lempo saakin lauantaina todella oivan tasonmittarin omalle vireelleen.

Kokoonpanot

Lempon uusiutunut ryhmä avasi sarjapelit kohtalaisella esityksellä ja sai peliinsä harjoituskaudella hieman puuttunutta terävyyttä. Varsinkin keskipelaajat Aatu Pöllänen ja Aaro Keisanen olivat tehokkaita ja passari Matti Toivola ruokki heitä paljon.

Lempon avauspelin ykkösnimeksi nousi hakkuri Tuomas Sillanpää, joka jatkaa viime kaudelta tuttua virettään. Yleispelaajaosastolla vastuun jakoivat Daniel Heinonen, Simo Puttonen ja Niko Montonen.

Lempo saa Sampo-peliin takaisin avauspelistä poissa olleet Tommi Niemisen ja Eetu Ahosen.

Sampolla oli avauspelissä mukana peräti kolme Savon farmipelaajaa: passari Arttu Lehtimäki, hakkuri Jami Heiskanen ja yleispelaaja Tiitus Vuori. Myös keskitorjuja Petteri Härkönen on mukana farmilistalla. Farmipelaajia saapunee Hakkariin iso joukko, sillä Savo ei ole vielä avannut liigakauttaan eikä pelaa myöskään lauantaina. Vuori ja Heiskanen lisäävät huomattavasti Sammon hyökkäysvoimaa.

– Sampo jatkaa ansiokkaasti nuorien pelaajien eteenpäin viemistä, toki heiltä löytyy muutamia kokeneita täsmäaseita. Lisäksi jos Savo Volleyn farmiavut ovat mukana, niin joukkueen taso nousee erittäin paljon. Vuori sekä Mestarien liigassakin esiintynyt Lehtimäki ovat kovia ukkoja 1-sarjaan, Alatalo tietää.

Varsinkin passari Lehtimäen paluu Hakkariin on mielenkiintoinen: viime kaudella hän passasi Lempon mestaruuteen ja sai liigasopimuksen Savoon.

– Olen innoissani tulossa takaisin Hakkariin. Hauska nähdä livenä, millainen porukka Lempolla on koossa, kun on paljon uusia kasvoja, Lehtimäki kertoo Lempon tiedotukselle.

Kun liigamiehiin lisätään konkarit Lasse Räisänen ja Tuomo Ikonen, Sampo saa kasaan todella laadukkaan avauskuusikon. Omista pelaajista Räisänen loisti kauden avauksessa Kuortanetta vastaan tehden 11 pistettä. Lisäksi Sammolla oli avauspelissä vielä heittää vaihdosta hakkuri Samppa Auvinen ja Eero Siltala, jotka olivat viime kaudella ryhmän avainpelaajia.

– Hyviä muistoja on viime keväästä. Parhaiten on muistossa tietenkin mestaruus. Olihan se huikeaa voittaa seuran ensimmäinen 1-sarjamestaruus sellaisella porukalla, joka meillä oli koossa. Tulee varmasti mielenkiintoinen peli. Toivottavasti tulee paljon porukkaa katselemaan hallill, Lehtimäki kertoo.

Liberon rooli on mennyt Pielavedelle uusjakoon, kun sarjan huippuliberoihin kuulunut Jere Auvinen ei vaikuta olevan joukkueen mukana. Avauspelissä liberoina olivat Aki Huikari ja Totti Tolvanen.

Sammon valmentajana jatkaa Sergey Ivanov.

Seuraa heitä

Lempo: Matti Toivola. Passari pääsee paremmin ja paremmin pelikuntoon rikkonaisen harjoituskauden jälkeen. Tykkää pelata paljon keskeltä ja pelata monipuolisesti.

Sampo: Arttu Lehtimäki. Sampo-passari nousi Lempossa 1-sarjan tähtipelaajiin ja johdatti Lempon mestaruuteen. Nyt Hakkarissa vierasjoukkueen paidassa. Löytääkö oikeaan pukukoppiin?

Kuvat: Enna Huurne, Kari Kautto