Ennakko: Lempo päättää harjoituspelit klassikko-ottelussa Pälkäneellä

23.9.2022

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

MITÄ: Harjoituspeli Pälkäneen Luja-Lukko – Lempo-Volley

MISSÄ: Kostia-areena, Pälkäne

MILLOIN: La 24.9. klo 16

LIVE: Lempo-Volley miehet Facebook tai Pälkäneen Luja-Lukko Lentopallo Facebook

Lempo-Volley pelaa viimeisen harjoituspelin ennen tulevan sarjakauden alkua lauantaina 24. syyskuuta komeassa Kostia-areenassa Pälkäneellä. Vastassa on klassikkokohtaamisessa Pälkäneen Luja-Lukko.

Lähtökohta

Lempo on pelannut jo neljä ottelua, ja treenipelien avausvoitto tuli edellisessä Isku-pelissä erin 4–0. Pälkäneelle ottelu on treenikauden toinen. Joukkueella on tiukka viikko, sillä torstaina Luja-Lukko vieraili Valkeakoskella 2-sarjaa pelaavan Isku-Veikkojen vieraana. Pälkäneläiset aloittivat kauden 3–2-voitolla.

Pälkäne aloittaa kolmannen kauden 1-sarjassa ja joukkue on ottanut askelia eteenpäin joka kausi. Viime kaudella joukkue oli jo lähellä pudotuspelipaikkaa ollen runkosarjan yhdeksäs. Viime kaudella molemmat runkosarjan keskinäiset menivät Lempon nimiin.

Viime kausilla keskinäisissä Lempo on ollut niskan päällä. Joukkueiden välisillä treenipeleillä on historiaa jo vuosien taakse, jälleen on aika pirkanmaalaiselle klassikkopelille.

Lempolla lähtökohta on siinä mielessä hyvin erilainen, että joukkue on pelannut treenipelejä jo lähes kuukauden, ja sarja alkaa ensi viikonloppuna 1. lokakuuta. PäLu puolestaan aloittaa sarjakautensa pari viikko myöhemmin 16.10. ja on siis vasta aloittelemassa pelikauttaan.

– Alkaa pelaaminen jo siltä tuntua, että voisi tosipelejä päästä pelaamaan. Innolla odotan kauden alkua, niin kuin varmasti koko joukkue, Lempo-Volleyn Veeti Kosonen kertoo harjoituskauden päätöksen lähestyessä.

– Pelillisesti lähdetään hakemaan sitä, että saadaan syöttö-vastaanotto hyvälle mallille. Pitkälti meillä peli on siitä kiinni, miten se lähtee kulkeen. Kun saadan se osa-alue kuntoon, niin pystytään pelaamaan hyvin Pälkäneellä ja ollaan sitä myöten valmiina, kun Karhula tulee vastaan sarja-avauksessa, Lempo-passari Arttu Lehtimäki arvioi.

Kokoonpanot

Lempo-Volley ei pääse kamppailuun aivan täydellä rosterilla. Kokeneet Anssi Vesanen ja Tomi Rumpunen ovat varmuudella pois, samoin nuoremmista pelaajista Veeti Ahlfors, Kalle Nieminen, Eemi Pöllänen ja Niko Montonen.

Lempo saa silti melko laajan ja laadukkaan rosterin kentälle. Harjoituspelien perusteella taas isoa roolia kantavat muun muassa Jyri Niemi, Tuomas Sillanpää, Tatu Härkönen ja Simo Puttonen. Iskua vastaan hakkuri Sillanpää esitti jo erittäin vahvaa ja tehokasta hyökkäyspelaamista.

Yleispelaajaosastolla on roolia tarjolla, Tommi Nieminen ja Veeti Kosonen ovat olleet alkukauden selviä valopilkkuja Lempo-paidassa.

– Koko ajan ollaan joukkueena paremmassa viereesä. Vastaanottopelin toimiessa ollaan jo ihan hyvässä pelikunnossa, Kosonen tuumii.

Pälkäne on viime kaudesta jonkin verran uudistunut avainpelaajien osalta. Kapteeni Tomi Perkiö ja paljon VaLePa-farmipelaajana pelannut Ville Järnvall ovat viime kausina muodostaneet joukkueen raudan lujan yleispelaajaparin. Molemmat siirtyivät liigakentille Perungan Poikiin, ja se jättää ison aukon paikattavaksi.

Ratkaisu on kuitenkin todella kovatasoinen, jopa liigatasoinen: Kuuselan veljekset Teemu ja Mikko ovat saapuneet Pälkäneen joukkueeseen. Molemmilla oli viime kausi välivuosi, sitä ennen he pelasivat Mestaruusliigaa Akaa-Volleyssa. Passarina aiemmin tunnettu vasenkätinen Mikko on ottamassa toista yleispelaajan paikkaa, jota hän pelasi Isku-Veikkoja vastaan.

– Paha sanoa tässä kohtaa, millainen Pälkäne tulee vastaan. Vähän porukka on siellä muuttunut käsittääkseni. He ovat aiemmin olleet kovia treenaamaan ja puolustamaan. Kuuselan veljekset ovat uusina tulleet, hauska nähdä miten he pelaavat uudessa porukassa, kun on ollut vuosi pelitaukoa, Lehtimäki kertoo tietonsa vastustajasta.

Hyökkäystehot ovat varmasti kohdillaan, kun lisäksi hakkurina on Atte Puholainen ja yp-osastolta löytyy korkeushyppytähti Daniel Kosonen.

Muuten Lukon rosteri on pysynyt melko samana. Lempääläisille tutut Jonne Haavisto ja Verneri Halttula jatkavat ryhmässä. 15-vuotias Aarni Ruohola on tulevaisuuden lupaus ja mielenkiintoinen seurattava.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Jani Liski. Hakkurin paikalle siirtynyt monitaituri, joka pystyy pelaamaan myös keskitorjujana. Erikoisuutena käsistä hyökkääminen ja torjuntapeli. 

Pälkäneen Luja-Lukko: Mikko Kuusela. Miten passari pärjää yleispelaajana? Kiintoisa pelaaja ja pelipaikan muutos vasenkätiselle taiturille. Voi olla iso bonuslisä joukkueelleen.