Ennakko: Lempo päättää runkosarjan kotipelit Jymyä vastaan

2.3.2022

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Videolla Lempon Arttu Lehtimäki ja Ville Tuki ennakoivat ottelua

MITÄ miesten 1-sarjaa Lempo-Volley – Nurmon Jymy Akatemia

MISSÄ Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN La 5.3. klo 16

LIPUT 8/6€, VIP-tapahtumat liput 25€ / platinakausikortti

LIVE solidsport.com

Livetulospalvelu

OTTELUN TARJOAA OmaSP Ideapark

EDELLINEN KOHTAAMINEN 3.10. Lempo voitti 3–1

Lempo-Volleyn runkosarjan viimeinen kotipeli on edessä lauantaina. Otteluiden painoarvo kasvaa koko ajan, kun runkosarjan päätös lähestyy. Lempo voi viikonloppuna varmistaa puhtaan kotisaldon ja jopa runkosarjan voiton. Toisaalta tilanne voi myös tihentyä tasoihin ennen päätöskierrosta.

Vastaan astelee Nurmon Jymy Akatemia, joka on sarjassa viimeisenä sijalla 11. Lempo on sarjakärjessä 11 pelin voittoputkessa.

Lempo johtaa sarjakakkosta Kykyä kolmella pisteellä, kun molemmilla on kaksi peliä jäljellä. Selvitimme lähtökohdat viimeisiin runkosarjapeleihin, siitä voi lukea täältä. Jos Kyky saa pisteenkin Lempoa vähemmän viikonloppuna, varmistuu Lempon runkosarjavoitto. 

Lisäksi Lempo voi saavuttaa kymmenen voittoa kymmenestä kotipelistä – tuon saldon tiellä on enää Jymy. Lempo on toistaiseksi voittanut yhdeksän kotipeliään täysin pistein. Mahdollisuus on toistaa kauden 2019–2020 saldo eli täydet 30 pistettä runkosarjan kotipeleistä.

Toki Lempolla on yksi tappio kotikentältä, kun Murikat voitti alkukaudesta Hakkarissa pelatun Lempon vieraspelin, joten sinällään kotitaika ei ole aivan täydellinen.

– Olisihan se hienoa voittaa kaikki runkosarjan kotipelit, vaikka toki Kuortane-pelissä tuli tappio vieraspelistä kotikentällä. Mutta olisihan se saldona kova, Lempo-passari Arttu Lehtimäki kertoo.

Toinen passari Ville Tuki kiittelee Hakkarin liikuntahallin tunnelmaa ja merkitystä hyvässä kotivireessä.

– Kotiyleisön edessä on aina kiva pelata ja täällä on aina hyvä tunnelma. Lentopalloa on paljon mukavampi pelata, kun joku huutaa ja kannustaa. Muukin kuin Puttosen Simo.

Pureudutaan syvemmälle tulevaan kamppailuun. Lempon hyvä vire sai jatkoa viime viikonlopun paikallispelissä Iskua vastaan Pyynikillä. Lempo latoi taululle luvut 3–0. 

– Oli kyllä varsin hyvä peli meiltä. Eikä kaveri ollut huono, vaan me pelattiin kyllä hyvin, Lempon libero ja kapteeni Jyri Niemi tuumii Isku-pelistä.

Tomi Rumpunen palasi pelaavaan kuusikkoon ja pelasi vahvan pelin. Sarjan pistepörssin nelonen Tuomas Sillanpään hyökkäyskuorma ei noussut kovin korkeaksi, kun Arttu Lehtimäki jakoi vastuuta laajalti Lempon hyökkäyspuolella.

Etenkin lempolaisten torjuntapeli oli vahvaa ja se varmasti myös on Nurmon Jymylle haastava ohitettava. Pelillisesti myös Lempon syöttöpeli ja etenkin syöttövaihdot toimivat Pyynikillä.

Alkukauden kohtaaminen Jymyä vastaan pelattiin jo lokakuun alussa, eli molempien peli on kehittynyt ja varmasti muuttunutkin paljon siitä. Tuolloin Lempo voitti Nurmohallissa 3–1.

Jymy voitti kauden avauspelinsä NaPaa vastaan ja toisessa pelissä vastassa oli Lempo. Sen jälkeen nurmolaisille ei olekaan voittoja tullut, neljä lisäpinnaa on tullut 2–3-tappioista. Kausi onkin ollut uudistuneelle ja nuorelle joukkueelle todella haastava ja pudotuspelipaikka on jo karannut.

Vierasjoukkueen valopilkut ovat olleet hakkuri Markus Tammela ja yleispelaaja Osku-Eemeli Hautala. Nuori Hautala on tehnyt läpimurron 1-sarjan laatulaitureiden joukkoon ja on kantanut isoa vastuuta Jymy-paidassa. Tammela puolestaan on korvannut Lempoon siirtyneen Joel Itäsen Jymyn hakkurin paikalla mallikkaasti ja on koko sarjan pistepörssin viides.

– Nurmo on nuorehko porukka, josta löytyy muutama konkari. Mutta pääasiassa nuoria pelaajia. Uskon, että lähtevät kovalla riskillä meitä vastaan. Jos onnistuvat, niin varmasti on haastava vastus, Arttu Lehtimäki arvioi.

Mielenkiintoinen pelaaja on Itänen, joka vaihtoi Jymy-paidasta Lempäälään tälle kaudelle. Isku-pelissä Itänen pelasi viimeiset 1,5 erää ja on päässyt kovaan kuntoon alkuvuoden pienten vaivojen jälkeen.

– Joelin peli näyttää siltä, että noususuhdanne on päällä ja pisteitä tulee koko ajan enemmän, arvioi Ville Tuki joukkuekaverinsa nykymenoa.

SEURAA HEITÄ

Lempo: Joel Itänen. ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Jymyssä läpimurron tehnyt yleispelaaja/hakkuri lähtee varmasti innolla kohtaamaa vanhaa seuraansa. Ollut viime peleissä kovassa vedossa hyökkäyspuolella.

Jymy: Markus Tammela. Jymyn kauden ehdoton valopilkku ja murtaunut 1-sarjan hakkurieliittiin. Saa paljon passeja ja tekee isoja pistemääriä.

Kuvat: Kari Kautto, Antti Raunio