Ennakko: Lempo palaa pelitauolta ja saa vastaansa KaVen: "Meidän peli on ollut viime aikoina tosi sisukasta"

31.1.2022

MITÄ miesten 1-sarjaa Karhulan Veikot – Lempo-Volley

MISSÄ Karhulan liikuntahalli, Kotka

MILLOIN Su 6.2. klo 16

LIVE Solidsport

Livetulospalvelu

EDELLINEN KOHTAAMINEN 6.11. Lempo voitti 3–0

Lempo-Volley jatkaa sarjapelejään vapaan viikonlopun jälkeen Karhulan Veikkoja vastaan. Lempo kävi Kotkassa lähes tasan vuosi sitten, ystävänpäivänä 14. helmikuuta 2021. Silloin tuloksena oli harvinaisempi 3–0-vierasvoitto KaVesta. Lempo-aikana Karhulassa lempääläisryhmä ei ole vielä hävinnyt, mutta LeKi-aikana voitot olivat tiukoilla Karhulassa.

– Karhula on vaikea joukkue voittaa, etenkin kotona. Heillä on laadukkaita pelaajia, ja jos saavat pelinsä kulkemaan, tulee haastava peli, Lempo-passari Arttu Lehtimäki analysoi.

Helmikuun avauspeliin lähdetään molempien kannalta mielenkiintoisista lähtökohdista: Lempo pelaa runkosarjan voitosta, KaVella jopa viides sija on vielä haarukassa, mutta yhtä lailla joukkue tarvitsee pisteitä pudotuspelipaikan varmistamiseen.

Lempo on sijalla yksi, KaVe puolestaan seitsemäs. Lempo ajaa takaa kolmen pisteen perässä oleva Kyky, KaVen takana sijoilla kahdeksan ja yhdeksän olevat Kisko ja PäLu ovat pisteen ja kolmen takana.

Lempo pääsee peliin peräti seitsemä voiton putkessa. Edellisessä Sampo-pelissä tuli tosin putken ensimmäinen pistemenetys kuuteen peliin, kun Lempo nousi 0–2-tappiosta 3–2-voittoon.

KaVen bravuuri on ollut tällä kaudella 3–0-tulokset, joko voitolla ta tappiolla. 14 pelistä kymmenessä on tarvittu tasan kolme erää. Kuudessa edellisessä pelissään KaVe on pelannut juuri kolme erää: peli on niin sanostusti laaki ja vainaa puoleen tai toiseen. Lisäksi seitsemässä viime pelissä KaVe on edennyt voitto-tappio-voitto-periaatteella, eli tulos on vaihtunut ottelusta seuraavaan. Alla oleva Kyky-tappio 0–3 voisi edellä mainituilla kaavoilla tarkoittaa Lempolle haastaa vierasreissua. 

Kauden avauskohtaaminen joukkueiden välillä nähtiin marraskuussa, jolloin Lempo peittosi punapaitaisen kotkalaisryhmän Lempäälässä selvästi 3–0. Tuo peli oli Lempo-hakkuri Tuomas Sillanpään näytös 21 pisteellä.

Sillanpää on viime peleissä ollut taas huimassa vedossa tehden Sampoa ja Kuortanetta vastaan 19 ja 23 pistettä. Sillanpää rinnalla Lempon viime peleissä ovat pisteiden valossa loistaneet kokeneet yleispelaajat Tomi Rumpunen (Lempon tammikuun Kuukauden pelaaja) ja Simo Puttonen. Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo on löytänyt ryhmälleen melko vakiokuusikkoa viime peleihin.

– Meidän peli on ollut viime aikoina tosi sisukasta. Esimerkiksi Pielavedellä ei oltu ihan parhaimmillamme, mutta saatiin sisulla, syljellä ja roudarinteipillä kaivettua kaksi pistettä, Lehtimäki on tyytyväinen joukkueen ilmeeseen.

– Jos sama sisu saadaan pidettyä, meillä on mahdollisuus kyllä voittoon.

Lempon kokoonpanosta Niko Montonen tekee hiljalleen paluuta harjoituksiin A-poikajoukkueen kanssa, mutta ei ole vielä sarjapelikunnossa. Veeti Ahlfors on kevätkauden paljon kiinni varuspalveluksessaan. Muuten Lempo pääsee KaVe-peliin ilman suuria loukkaantumisia, Rolle Jokelan jalkavaiva on paremassa kunnossa, hän jätti vielä Sampo-pelin varotoimena väliin.

KaVe koki tammikuussa ison muutoksen, kun täksi kaudeksi päävalmentajaksi tullut Arto Oinas siirtyi kesken kauden naisten Mestaruusliigaan ja Pihtiputaan Liiga-Plokin päävalmentajaksi. KaVe rekrysi nopeasti uudeksi päävalmentajakseen Juha Laurilan, joka on ollut päävastuussa nyt kolme peliä. Saldona voitto ja kaksi tappiota.

KaVe on saanut ryhmäänsä uusia nuoria lahjakkuuksia kauden edetessä, kuten Joonas Vihertö ja Riku Isomäki. Lisäksi monta vuotta ryhmää johtanut konkariryhmä luo vakaan pohjan joukkueelle. Passari Matti Palonen pelaa jälleen hienoa kautta ja beach volley -taituri Santeri Siren tuo joukkueeseen paljon lisälaatua. 

Alkukaudesta KaVe ei käyttänyt Vantaa Ducksin farmipelaajia juurikaan, mutta viime peleissä taas hieman enemmän. Voikin olla, että hakkuri-yleispelaaja Nico Mäki-Valtari ja keskitorjuja Iiro Seppälä tulevat vahvistamaan KaVea. Mäki-Valtari oli jo viime kaudella Murikoiden paidassa laatupelaaja ja tuo tullessaan hurjasti hyökkäysvoimaa KaVe-leiriin.

– Nostaisin esille pelaajista Sten Kruudan ja Santeri Sirenin. Sten on kevättä kohti ollut tosi kovassa kunnossa. Santeri on enemmän tuttu hiekkakentältä, mutta varmasti heidän iso syömähammas. Santerin kanssa on viimeksi pelattu vastakkain A-pojissa 2015, joten kiva päästä hänen kanssaan taas peleille, Lehtimäki arvioi.

SEURAA HEITÄ

Arttu Lehtimäen vinkkien lisäksi kaksi lisävinkkiä peliä varten:

Lempo: Tuomas Sillanpää. Lempon pisteykkönen juhli viimeksi KaVea vastaan 21 pisteellä ja tehnyt viime peleissä kovaa tuhoa. Sarjan toiseksi tehokkain hakkuri 192 pisteellään. KaVe varmasti merkkaa vahvasti torjuntapelissään Sillanpään.

KaVe: Henri Piipari. KaVen monivuotinen luottoyleispelaaja on taitava pelaaja ja viihdyttävä tsemppaaja ja tuulettaja. Lempolla ollut usein vaikeuksia Piiparin nelospaikan hyökkäyksien kanssa.

HAASTATTELUSSA LEMPON ARTTU LEHTIMÄKI

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Kari Kautto