Ennakko: Lempo revanssimielellä Jymyä vastaan

1.12.2022

MITÄ: miesten 1-sarjaa Lempo-Volley–Nurmon Jymy Akatemia

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: La 3.12. klo 15.30

Lempo-Volleylla on lauantaina edessään odotettu revanssisauma. Hakkariin saapuu Nurmon Jymy Akatemia, joka kylvetti Lempoa isänpäivänä 3–2-voitolla.

Tuota kahden voittoerän jälkeen tullutta tappiota ei ole Lempäälässä unohdettu, vaan halutaan tasoittaa tilit.

Lähtökohta

Lempo pääsee Jymy-peliin allaan makea 3–0-vierasvoitto kärkipelistä  East Volleysta. Samalla Lempo otti jatkopaikan Suomen cupissa. Sarjakärken katse on kuitenkin tiukasti lauantaissa ennen itsenäisyyspäivän Savo-ottelua. Lempo jatkaa sarjakärjessä.

Jymy palasi sarjapeleihin makean Lempo-voiton jälkeen viime viikonloppuna. Jukka Tuovisen ryhmän lentokeli jatkui, kun Etta kaatui 3–0. Jymy liitää kahden voiton putkessa ja noussut sijalle seitsemän.

– Jymy näytti viimeksi, että osaa olla hankala porukka meille. Kahden voittoerän jälkeen ruvettiin pikkuisen löysäilemään ja kaveri rupesi pelaamaan. He näyttivät ettei voida antaa yhtään löysää heille eikä aliarvioida tippaakaan. Jos he torjuvat ja puolustavat samalla lailla, laittavat meidät kyllä todella kovilla ja saadaan pelata täysillä, jos halutaan pisteet, Lempon passari Arttu Lehtimäki arvioi edelliskohtaamisen pohjalta tulevaa ottelua.

Kokoonpanot

Lempolla on edessä tiukka kolmen pelin rypistys kahdeksaan päivään. Jymy-pelin jälkeen tiistaina on vastassa Savo ja ensi lauantaina 10.12. Isku. 

Niinpä peliruuhka varmasti pakottaa ja antaa toisaalta selvän mahdollisuuden kierrättämiseen Lempo-valmennukselle. Laaja rinki sen varmasti mahdollistaa. Lempo pelaa kaikki pelit kotisalissa, joten matkustusrasitusta ei tule.

East-pelistä puuttuneet Tuomas Sillanpää ja Jani Liski palasivat alkuviikosta harjoitusvahvuuteen. Anssi Vesanen ja Simo Puttonen paikkasivat hakkureina hyvin tehoin. Vesanen on viime aikoina ollut Akaa-Volleyn matkassa toisena hakkurina loukkaantuneen Joel Itäsen korvaajana.

Kasimir Vuorinen loisti jälleen Eastia vastaan, myös Tatu Härkönen ja Sten Kruuda olivat loistovedossa. Kaksi peliä loukkaantumisen jälkeen pelannut Jyri Niemi on päässyt nopeasti kiinni pelivireeseen. 

Lempolla odottaa moni mahdollisuuttaan avauksessa, Eemi Pöllänen, Ville Tuki ja Veeti Kosonen tulivat East-pelissä kentälle ryminällä ja antoivat oivia näyttöjä valmennukselle.

– Hyvältä näyttää meidän tekeminen tässä kohtaa, treeneissä on ollut hyvää menoa. Viime Jymy-pelin jälkeen kaksi 3–0-voittoa, joten suunta on oikea. Mielenkiintoinen cupin peli tulossa, mutta täytyy muistaa Jymy-peli ja täysi fokus on siihen. Itselläni on jopa Savo-peliä enemmän fokusta, kun haluaa maksaa potut pottuina viime pelistä, Lehtimäki avaa ajatusmaailmaansa.

Päävalmentaja Tuomas Alatalo näkee tekemisen ottaneen viime aikoina askelia eteenpäin.

– Oman joukkueen tilanteeseen olen varsin tyytyväinen. Marraskuun alkupuolella oli vähän henkisesti tukkoisempi vaihe harjoittelun suhteen, mutta nyt on taas alkanut olla ääntä harjoituksissa, mikä tässä ryhmässä tarkoittaa yleensä parempaa ja laadukkaampaa suorittamista.

Kauden avauskohtaamisesta esiin nousivat Jymyn huikea hakkuri Alex Horn ja jäätävä torjuntadominanssi. Lempon hyökkäyspelille Jymy-peli onkin oiva haaste, kun keskellä verkkoa valvovat Mikko Väliaho ja Aapo Huhtamäki. 

Jos Horn pystyy pelaamaan samanlaisessa hurmiossa kuin Nurmohallissa, on Lempon vahdittava hakkuria erityisen paljon. Kolmikon lisäksi Jymyllä on laaja, melko tasainen ja nuoruuden intoa täynnä oleva ryhmä. Kun siihen lisätään legendaarinen valmentaja Tuovinen, joka osaa asettaa taktiikan ja vireystilan kohdilleen, on Nurmo sarjan yllätysvalmiimpia ryhmiä.

– Jymystä jäi mieleen heidän loistava puolustuspelinsä. Pelaajista kesken pelin passariksi tullut Matias Lahtinen oli todella hyvä sekä hakkuri Alex Horn onnistui erinomaisesti. Kun saamme vastaanoton omalle hyvälle tasolle, uskon että sitä kautta saamme Nurmon torjunta-puolustuksenkin vaikeuksiin, Alatalo miettii.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Eemi Pöllänen. Palasi juuri Jymyä vastaan pelikentille ja vastuuta on tullut vaihtelevasti. Saako nyt ison näyttöpaikan? Kovakätinen ja nopeajalkainen yleispelaaja.

Jymy: Alex Horn. Tuhosi Lempon voittotoiveet viimeksi. Hakkuri lyö kovaa ja korkealta sekä tuulettaa hurjasti. Saako Lempo otetta tällä kertaa? 

Kuvat: Kari Kautto