Ennakko: Lempo vierailee aina hankalassa Nurmohallissa isänpäivänä

10.11.2022

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

MITÄ: miesten 1-sarjaa Jymy Akatemia–Lempo-Volley

MISSÄ: Nurmohalli, Seinäjoki

MILLOIN: Su 13.11. klo 13

LIVE: Solidsport

OTTELUUN VAPAA PÄÄSY

Lempo-Volley palaa isänpäivänä 13. marraskuuta pelikentille. Joukkue suuntaa vierasreissulle Nurmoon, missä on vastassa Nurmon Jymy Akatemia.

Lähtökohtä

Lähtökohta on sarjataulukkoa katsoen melko selkeä: Lempo on sarjakärjessä puhtaalla pelillä, Jymy sarjajumbo ilman yhtään sarjapistettä.

Niin yksinkertaista homma ei kuitenkaan ole.

– Aika nuori ja nälkäinen porukka on vastassa. Uskon, että he pistävät parastaan eikä todellakaan päästä helpolla, Lempon Veeti Ahlfors uskoo.

Nurmohalli on aina ollut haastava paikka vierasjoukkueille. Avoin, hieman omalaatuinen halli tuo oman haasteensa vierailijoille saada peli toimimaan. Usein myös Lempo on joutunut hakemaan pelitatsia syvältä Nurmohallissa.

Peli alkaa jo kello 13, mikä on oma erikoisuutensa.

– Vieraspelit ovat aina erilainen haaste. Pitää olla aamusta asti hereillä ja valmistautua huolella, Lempon Arttu Hokkanen tietää.

Lempo pääsee peliin vapaan viikonlopun jälkeen. Sitä ennen kaatui kotikentällä Sampo 3–0.

Jymy on pelannut alkukaudesta neljästi. Viime viikonloppuna joukkue vieraili Pielavedellä ja pelasi Sampoa vastaan. Tuloksena 1–3-tappio.

– Kun saadaan syöttö toimimaan ja kaverin vastaanottoa rikki, meidän torjunta- ja puolustuspeli ovat aika vahvoja, Lempon Arttu Lehtimäki arvioi.

Jymy on pelannut kotikentällään vasta kerran, kauden avauspelissä. Niinpä kolmen vieraspelin jälkeen nuori nurmolaisryhmä tulee varmasti täynnä intoa ja näyttämisenhalua sunnuntaina.

Jos Lempo-kannattajia saapuu seuraamaan peliä, kannattaa huomata, että isänpäivän otteluun on vapaa pääsy ja Jymy tarjoaa iseille pullakahvit paikanpäällä.

Kokoonpanot

Lempo-Volley sai edellisessä Sampo-pelissä kokoonpanoonsa takaisin Tuomas Sillanpään ja Tomi Rumpusen, jotka ottivat heti isoa roolia voitossa. Rumpuselle startti oli kauden ensimmäinen ja konkari oli heti terävässä kunnossa.

Liberona Lempon takakentällä on viime peleissä uurastanut Arttu Hokkanen, kun Jyri Niemi toipuu käsivammasta. Yleispelaaja Eemi Pöllänen on palannut jo joukkueharjoituksiin.

Lempon avauskokoonpano on tällä kaudella elänyt, sillä laaja rinki mahdollistaa päävalmentaja Tuomas Alatalolle erilaisia kokeiluja ja kierrätystä. Todennäköisesti myös Nurmossa nähdään uudenlainen avauskuusikko.

Jymyn joukkue on viime kauteen pysynyt peruspalikoiltaan samanlaisena, mutta ryhmä on saanut myös paljon uusia nuoria pelaajia. Viime kauden ykköstykki Markus Tammela siirtyi Ettaan. Alkukaudella hakkurivastuuta on kantanut Alex Horn, joka on myös joukkueen paras pistemies.

Jymyn ykkösnimi on eittämättä keskitorjuja Mikko Väliaho, joka saapui Kyyjärveltä. Sarjan paras syöttäjä muun muassa kellisti Lempon viime kauden finaalien kultaisessa erässä. Väliaho on aloittanut tämänkin kauden tehokkaasti. Hän pelasi jopa hakkurina Jymyn edellispelissä Sampoa vastaan ja on Jymyn kotikentällä varmasti vaikea pideltävä, oli rooli mikä tahansa.

Nuoret yleispelaaja Manu Asikanius ja passari Henri Hynnä ovat raivanneet myös itselleen isoa roolia ja viime kausilta tuttu Osku-Eemeli Hautala jatkaa Jymyn runkopalasena. 

Kokemusta ryhmään tuovat Väliahin lisäksi Simo Näkki, Joona Antikainen, Sami Talvitie ja Ville Kivemäki.

Jymyä valmentaa todellinen lentopallolegenda Jukka Tuovinen, joka on nähnyt ja voittanut aika lailla kaiken mahdollisen suomalaisessa seuralentopallossa.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Ville Tuki. Passari on saanut tärkeää peliaikaa 2-sarjassa ja tehnyt hyviä stinttejä kentällä 1-sarjassa. Millainen rooli osuu Nurmossa ja kuinka vaarallinen vasurin syöttö kulkee?

Jymy: Mikko Väliaho. Lempolle usein harmaita hiuksia syöttöpaikalla aiheuttanut keskitorjuja ei lähtenyt Kykyn kanssa takaisin liigaan, vaan jatkaa 1-sarjassa nyt Jymyn kanssa. Kuinka Lempo pärjää nyt syötön kanssa?