Ennakko: Lempo-Volley saa vastaansa aiha haastavan KaVen Kotkasta

4.11.2021

MITÄ: Lempo-Volley - Karhulan Veikot miesten 1-sarjaa

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: La 6.11. klo 16

LIVE Solidsport

LIPUT: 8/6 €

Livetulospalvelu

Lempo pääsee jatkamaan kotipelien putkeaan ennen Pohjois-Suomen kiertuetta, kun kotkalainen Karhulan Veikot saapuu lauantaina Hakkariin.

Joukkueet ovat vuosien varrella pelanneet tasaisia pelejä ja mieleen muistuu varmasti monelle viime kauden Lempon kotipelin viidennen erä trilleri: Saku Tuomivaaran torjunta tilanteessa 25-24 päätti massiivisen ottelun (videolla ajassa 12.36).

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Tiukat keskinäiset pelit tiedostaa myös Lempo-valmentaja Marko Laakso.

- Usein on kyllä saatu vääntää tiukkoja pelejä KaVen kanssa, useampi 3-2-peli.

Molemmat ovat aloittaneet kauden kohtuullisen vahvasti. Lempo löytyy neljän pelin jälkeen sijalta kolme. Tappioita on yksi, edellinen peli oli 3-0-kotivoitto Sammosta.

KaVe on kuudentena kolmen pelin jälkeen. Voitot Kiskosta ja Pälkäneestä, tappio Iskulle. Viime kauden molemmat pelit menivät Lempon nimiin.

Lauantaina osa Lempon pelaajista on A-poikien SM-sarjan turnauksessa Oulunsalossa, joten Lempo ei pääse aivan täydellä rosterilla otteluun. Niko Montonen, Kalle Nieminan ja Veeti Ahlfors ovat ainakin juniorijoukkueen mukana. Montonen valittiin tällä viikolla Lempon syys-lokakuun Kuukauden pelaajaksi.

- Se osuu samaan aikaan, mutta muuten saadaan aika lailla täysi rosteri eikä ole loukkaantumisiakaan, ellei viikko tuo jobinpostia, Laakso kertoi tiistaina.

Passari Arttu Lehtimäki on ollut viikolla Lempon treenivahvuudessa taas ahkerammin. Joel Itänen oli Akaa-Volleyn liigaryhmän mukana Oulussa auttamassa. Sampo-pelistä puuttunut hakkuri Tuomas Sillanpää palaa Lempon kokoonpanoon. Joukkueen pisteykkösen paluu palauttaa Itäsen yleispelaajaosastolle, Itänen paikkasi hienosti Sillanpäätä hakkurina edellispelissä.

Lempo on alkukaudesta lähtenyt useaan peliin vahvalla syötöllä. Ja kun syöttöpeli takkusi, Murikat esitti oman syöttöshow´n ja vei pisteet.

- Kyllä tarkoitus on taas lähteä tekemään syötöllä tuhoja. Oma vastaanotto on myös tärkeä. Torjunta-puolustuspelaaminen on parantunut kauden edetessä, Laakso tuumii.

KaVella ei ole ollut tällä kaudella yhtä paljoa farmipelaajia kuin edellisillä. Tukipilari Alek Rastamo on tehnyt upeaa läpimurtoa Ducksin paidassa liigassa ja usea muukin KaVesta eteenpäin siirtynyt pelaaja on ottanut isoja rooleja liigassa, mikä osoittaa kotkalaisten oivan kasvattajaroolin.

Veikkojen ryhmä pohjautuu edelleen tuttuihin konkareihin: passari Matti Palonen, keskitorjuja/hakkuri Anton Lepistö ja yleispelaajat Henri Piipari ja Mikael Korhola ovat taattua 1-sarjan tähtilaatua. Lisäksi beach volley -kentillä ihastuttava hakkuri Santeri Siren on ollut taas KaVen mukana alkukaudesta.

- KaVella on tuttu ydinryhmä, joka tunnetaan. Palosen Matti on aina arvoituksellinen passaaja ja Lepistön nopea keskipeli vaarallinen ase, Laakso kertoo KaVen vahvuuksista.

KaVella on uusi päävalmentaja, 2-sarjan Korian Ponnesta saapunut Arto Oinas. Lisäksi ryhmä on saanut uusia nuoria pelaajia ja levennettyä rinkiään niin pelaaja- kuin valmennusosastolla. Esimerkiksi nuori passari Eetu Laitinen esiintyi edukseen Pälkäneellä.

KaVella on Lempon tavoin kahden viikon pelitauko, joten molemmat pääsevät levänneinä peliin. Ducks pelaa lauantaina liigapelin Savoa vastaan, joten farmiavut KaVella ovat kysymysmerkki.

Ennakkohaastattelussa Lempo-valmentaja Marko Laakso

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.