Ennakko: Lempolla vastassa kauden kovin haaste ja Eastin tähtikaksikko

23.11.2022

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

MITÄ: miesten 1-sarjaa East Volley–Lempo-Volley

MISSÄ: Savonlinnan liikuntahalli

MILLOIN: La 26.11. klo 17

Lempo-Volley jatkaa miesten 1-sarjakauttaan lauantaina Savonlinnassa. Edessä on kauden pisimpiä vieraspelimatkoja, joka tuo myös omat haasteensa. Ottelu alkaa Savonlinnan liikuntahallissa kello 17.

Lähtökohta

Ottelu on kirjaimellisesti kärkipeli: Lempo-Volley on sarjakärjessä ja East Volley sarjakakkosena. Lempo kohtaa alkukauden kovimman pelillisen haasteensa. Molemmat ovat pelanneet vakuuttavan alkukauden, mutta myös pientä kompurointia on ollut.

Lempo palasi edellispelissään voittokantaan, kun Kuortane kaatui selvin numeroin 3–0. Kauden ainoa pistemenetys on ollut 2–3-tappio Jymylle pari viikkoa sitten. East eteni voittamattomana aina viime viikonloppuun saakka, mutta vaikea Oulun-vieraskiertue pilasi alkukauden tilaston. Savonlinnalaiset voittivat vielä Ettan 3–1, mutta hävisivät Kiskolle 2–3. Sitä ennen East oli menettänyt yhden pisteen Kiskolle kotikentällään 3–2-voitolla.

Savonlinnassa on 1-sarjan viime vuosien paras yleisökeskiarvo, joten Lempo-pelin voi olettaa rikkovan 300 katsojan hienon rajapyykin. East saakin kotipeleissään yleisöstään ison avun.

– Haastava peli varmasti tulossa. Meille pitkä matkustus ja East pääse kotiyleisönsä eteen. He ovat ehdottomia sarjan kärkijoukkueita, joten saadaan kovasti paiskia hommia, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo arvioi.

– Heillä on hyvä hyökkäys ja paljon taitavia pelaajia, joten pitää laittaa hyvin hanttiin, aiemmin Eastia edustanut Lempon Veeti Kosonen kertoo.

Viime vuosina keskinäiset pelit ovat olleet Lempon heiniä. Lempo on vienyt pelit voitoin 5–1, viime kaudella molemmat voitot tulivat Lempäälään.

Suomen cup: Lauantaina pelataan myös paikasta Suomen cupissa puolivälieriin ja siitä, kumpi saa vastaansa hallitsevan cup-mestarin Savo Volleyn. Se miesten 1-sarjajoukkue, jolla on paras pistekeskiarvo 1.12. kohtaa cupissa hallitsevan mestarin Savo Volleyn kotikentällään.

Paikan vie joko Lempo tai East. Lempon pistekeskiarvo ennen East-ottelua on 2,71 (7 peliä, 19 pistettä). East Volleyn pistekeskiarvo on 2,33 (6 peliä, 14 pistettä). Lempo-Volley etenee cupissa jatkoon voitolla tai 2–3-tappiolla. East etenee jatkoon cupissa kolmen pisteen voitolla. Täältä voi lukea lisää

Kokoonpanot

Lempo pääsee alkuviikon tietojen mukaan lähtemään Savonlinnaan parhaalla ryhmällään. Kuortane-pelissä kokoonpanoon palasivat konkaripelaajat, jotka puuttuivat Seinäjoelta. Tomi Rumpunen ja Simo Puttonen ottivat yleispelaajan paikat ja alkukaudesta urakoinut Kasimir Vuorinen sai lepovuoron.

Jyri Niemi teki paluun pelikentille loukkaantumisen jälkeen ja oli heti oma itsensä. Yleispelaaja Eemi Pöllänen pelasi kauden toisen sarjapelinsä ja pääsi hyvin pisteille kentälle tultuaan.

– Kyllähän se paluu on mukavalta tuntunut. Pikkuhiljaa mennään, Pöllänen kertoo.

Lempolta löytyy jokerikorttina viime kaudet East Volleyta edustanut yleispelaaja Veeti Kosonen, joka varmasti uhkuu näyttöhaluja entistä seuraansa vastaan. Eastin puolelta löytyy puolestaan ex-lempolainen, kun yleispelaaja Arttu Moisio vaihtoi sinimustan paidan Eastin oranssisinisiin väreihin. Moisio on alkukaudesta ollut Eastin rotaation niin sanottu kolmosyleispelaaja, joka on saanut jonkin verran vastuuta.

Lempolla Tuomas Sillanpää on ollut alkukauden tehokkain ja palasi Kuortane-pelissä alkukauden vahvalla tasolleen. Lempon pisteet ovat jakautuneet hyvin tasaisesti, kun peliaikaa on jaettu laajalti.

– Meillä Sillanpään Tuomas tulee olemaan varmasti kova lauantaina. Häntä kun yleispelaajat ja keskitorjujat tukevat hyökkäyspelissä, niin ollaan vahvoilla, Kosonen uskoo.

Eastin puolelta Lempon scouttaus keskittyy kahteen supertähteen kaikkien muiden joukkueiden tavoin: hakkuri Taavi Tuominen ja yleispelaaja Teemu Silventoinen voisivat helposti pelata sarjaporrasta ylempänä ja muodostavat 1-sarjan pelätyimmän hyökkäyspään kaksikon.

He ovat sarjan pistepörssissä sijoilla kolme (Silventoinen, pistekeskiarvo 17,5) ja neljä (Tuominen 20,5).

– Hakkuri Tuominen ja pääyleispelaaja Silventoinen ovat Eastin selvät vahvuudet. Heidät pitää saada kuriin, niin ollaan vahvoilla, Pöllänen miettii.

– Tuominen ja Silventoinen voivat hyvänä päivänä takoa hurjia pistemääriä. Sen takia on tärkeä saada pidettyä oma peli kasassa. Luotan että voidaan pärjätä, kun saadaan syöttö-vastaanotto toimimaan ja päästään hyökkäämään hyvin sen päälle, Alatalo näkee.

Kaksikon lisäksi yleispelaaja Ilkka Sairanen, passari Henry Helkala ja libero Aleksi Lipsanen kuuluvat Eastin kivenkovaan ytimeen. Keskitorjujaksi siirtynyt Jussi Pukkinen on ottanut uuden roolin haltuun ja Moisio tarjoaa tarvittavia vaihtoehtoja päävalmentaja Antti Pölöselle.

Eastin joukkue onkin pysynyt todella hyvin koossa viime kaudestaja ydin on pelannut jo usean vuoden yhdessä. Se onkin näkynyt joukkueen alkukauden otteista, kun savonlinnalaiset ovat hypänneet keskikastista kärkeen.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Veeti Kosonen. Vastassa entinen seura, siirtyi täksi kaudeksi Eastista Lempoon. Pääseekö irti entisen kotiyleisönsä edessä?

East Volley: Arttu Moisio. Vastassa entinen seura, siirtyi täksi kaudeksi Lemposta Eastiin. Pääseekö irti uuden kotiyleisönsä edessä?

Kuvat: Kari Kautto