Ennakko: Lempolle toinen kova testi alkukauteen - Vahvistunut Kisko vierailulle Hakkariin

12.10.2022

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

MITÄ: Lempo-Volley – Oulun Kisko

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: La 15.10. klo 17

LIPUT: 8/6€, alle 12v ilmaiseksi

LIVE: Solidsport

Lempo-Volley pääse jatkamaan miesten 1-sarjakauttaan vapaan viikonlopun jälkeen. Hakkariin saapuu jälleen yksi sarjan suosikeista, kun Oulun Kisko matkaa Pirkanmaan-kiertueelle. Lauantaina joukkue pelaa Lempäälässä ja sunnuntaina Pälkäneellä. Lauantain Lempon kotipeli alkaakin normaalia myöhemmin kello 17.

– Pelottavan hyvillä mietteillä ja treeneillä kohti peliä. Odotin, kun hyvä peli alla ja pelitön viikko, voi tulla vähän lipsumista pääkopassa. Vedetty tosi hyvä viikko ja täytyy nostaa peukkua jätkille, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi viime viikolla ennakkovideon kuvauksessa.

Lähtökohta

Ennen kautta Kisko nostettiin yhdeksi sarjan kärkiryhmistä ja Lempäälässä onkin kärkikamppailu: Lempo on sarjakärjessä ja Kisko toisena. Tosin vielä ei voi vetää sen suurempia johtopäätöksiä, sillä osa joukkueista ei ole vielä edes avannut sarjakauttaan.

Myös viime kaudella joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran alkukaudesta. SIlloin Lempäälässä pelattiin molempien kauden avaus. Nyt molemmat runkosarjapelit pelataan pois alta heti, sillä toinen kohtaaminen on tasan viikon päästä 22.10. Oulussa. Silloin Lempo on puolestaan pidemmällä reissulla, kun sunnuntaina 23.10. vastassa on Oulun Etta.

Viime kaudella Lempo voitti kotipelinsä ja Oulussa Kisko vei voiton erin 3–2.

Molemmat aloittivat sarjakautensa voitoilla: Lempo vei Karhulan Veikkoja 3–0 ja Kisko otti hegemoniakamppailussa voiton paikallisvastus Ettasta erin 3–1. Huomionarvoista oli Oulun yleisömäärä, peräti 261 katsojaa.

– Aika tasapainoinen avausmatsi. Syöttö-, torjunta- ja puolustuspuolella oltiin aika vahvoja. Lisäksi vanhat herrat Kruuda ja Vesanen olivat liekeissä. Hyvä aloitus, Lempon Kasimir Vuorinen mietti kauden avausta.

Kokoonpanot

Lempo pääsee kauden toiseen kotipeliinsä melko vahvalla miehityksellä. Pois on varmasti ainoastaan Eemi Pöllänen. Lauantaina pelataan A-poiken turnaus Tampereelle, mikä voi viakuttaa nuorisokaartiin. Sen ja armeijan vaikutukset Lempon rosteriin selviävät loppuviikosta.

Kauden avauksessa Lempo meni samalla seitsikolla lähes koko pelin tuplaviahtoa lukuunottamatta. Yleispelaaja Kasimir Vuorinen otti heti isoa roolia ja konkarikeskitorjujat Sten Kruuda ja Anssi Vesanen olivat elementissään.

Lempolla on laaja ja tasainen kokoonpano, joten päävalmentaja Tuomas Alatalolla on vaihtoehtoja joita käyttä ja peliaikaa varmasti jaetaan kauden kuluessa ja näyttöpaikkoja annetaan. Mahdollisesti Alatalo tekee kokeiluja jo kauden kakkosmatsissa.

Kisko on vahvistunut viime kaudesta ja joukkueen ydinrunko pysyi hyvin pitkälti samoina. NaPan 1-sarjajoukkueesta tutut hakkuri Oskari Seppä, yleispelaaja Jere Salmela ja keskitorjuja Leevi Alajärvi tuovat oululaisryhmään lisää leveyttä ja huippulaatua.

Kisko oli viime kaudella sarjanousija ja nyt ottaa isoja askelia kohti sarjan kärkeä. Viime kauden rungosta jatkavat muun muassa tärkeä passari Jussi Mäkinen, keskitorjuja Ville Kaksonen ja koko sarjan viime kauden pörssikakkonen Otso Hakala.

– Kiskolla on hyvä passari, 1-sarjan eliittiä. Sarjan eliittiä heillä on myös laidassa. Hakalan Otso yleispelaajana ja Oskari Seppä hakkurina, heitä voi olla vaikea saada nollille. Mutta pitäisi saada toinen kuriin, niin voiton mahdollisuudet kasvavat. Olivat jo viime kauden lopulla tosi vahva ja ovat paperilla vahvistuneet, Tuomas Alatalo arvioi vastustajaa.

Molemmilla on hyvin kokeneet ja 1-sarjatasolla rutinoituneet joukkueet. Laitavoimaa löytyy yllin kyllin, samoin keskiuhkaa. Hakkurikaksikko Lempon Tuomas Sillanpää ja Kiskon Seppä ovat sarjan kärkipelaajia pelipaikalla. Sillanpää tehoili avauspeliin 14 ja Seppä 15 pistettä, molemmat ovat joukkueidensa tehoykköset tässä kohtaa.  

Lempo saanee pientä etua kotikentästää ja kotiyleisöstään. Kisko pelaa kotipelinsä selvästi pienemmässä hallissa, mutta toisaalta tuskin isompi kenttä tuo ongelmia, yleensä päinvastoin suuresta hallista pieneen aiheuttaa joukkueille haasteita.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Tomi Rumpunen. Konkari oli avauspelin vaihtopenkillä, pääseekö nyt irti?

Oulun Kisko: Eeli Kuukasjärvi. 14-vuotias passari debytoi 1-sarjatasolla kauden avauksessa. Tulevaisuuden nimiä, joka lienee tämän kauden nuorin 1-sarjapelaaja.

Kuvat: Kari Kautto