Ennakko: Lempon sarjakausi alkaa mielenkiintoista Kiskoa vastaan

24.9.2021

MITÄ: 1-sarjan avauspeli Lempo-Volley – Oulun Kisko

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: La 25.9. klo 16

LIVE Lempo-Volley miehet Facebook

LIPUT: 8/6 €

Livetulospalvelu

Sarjalentopallo palaa Hakkariin neljän kuukauden ja Lempo-Volley virallisesti kotiyleisön eteen kymmenen kuukauden tauon jälkeen. Miesten 1-sarjakausi laitetaan liikkeelle, kun Lempo-Volley kohtaa Oulun Kiskon lauantaina 25. syyskuuta Hakkarin lentispyhätössä.

Kun pilli vislaa kello 16, samalla laitetaan koko sarjakausi käyntiin, sillä peli on avauskierroksen ensimmäinen.

Koska kauden alussa ei voi vertailla sarjasijoituksia, käydään läpi joukkueiden viime vuosia. Lempo oli viime kaudella runkosarjan kolmas ja putosi välierissä. 1-sarjaa on takana LeKin ja Lempon nimellä vuodesta 2014 asti.

Kisko on perinteikäs oululaisseura, jonka miesten edustusjoukkue on tehnyt viime kausina hienoa nousua alasarjoista Suomen kärjen tuntumaan. Edelliset kaudet se on kuulunut 2-sarjan kärkeen. Kesken jääneellä viime kaudella se oli lohkonsa kärjessä ja nousujohteisuus toi lopulta sarjanousun kauden jälkeen. Tarkemmin Kiskosta voi lukea täältä lentopallo.infon artikkelista.

Lempo-Volley pelasi harjoituskaudella neljä peliä, joista tuli kolme tappiota ja yksi voitto. Liigaryhmät Akaa-Volley ja VaLePa olivat parempia kuten myös 1-sarjavastus Isku kauden kenraalissa. Voitto tuli Pälkäneestä.

Kisko on pelannut tietojen mukaan NaPaa vastaan, jolle hävisi 2-3.

Joukkueet eivät ole koskaan aiemmin kohdanneet. Kiskon oli tarkoitus pelata toissa kaudella 2-sarjan pudotuspeliavauksessa Lempon 2-joukkuetta vastaan, mutta koronarajoitukset lopettivat kauden alkuviikosta, kun pelit olisivat olleet viikonloppuna.

Lempon valmennus uusiutui, kun Esa Kunnari jäi pois. Päävalmentajaksi tuli Tuomas Alatalo ja valmennukseen Kari Nieminen, Marko Laakso ja Marko Panu.

– Sarja-avaus edessä, fiilikset korkealla ja uskon että jokainen joukkue odottaa innokkaana pelaamista pitkästä aikaa yleisön edessä. Itselläkin mukava kutina, pakko ajella Kuusamosta paikan päälle, että pääsee kokemaan Hakkarin tunnelmaa heti ensimmäisessä pelissä, Alatalo fiilistelee. Tuomas liittyy Lempon mukaan täysipäiväisesti tammikuussa ja tekee syyskaudella muutamia reissuja Lempäälään tämän hetkiseltä asuinpaikaltaan Kuusamosta.

Lempo-Volleyn joukkue on uudistunut jonkin verran viime kaudesta ja rinki on laaja, kaikkiaan 16 sopimuspelaajaa. Osa pelaa lähtökohtaisesti 2-sarjassa Lempon 2-joukkueessa.

Tuoreimmat sopimuspelaajat ovat jatkosopimukset tehneet keskitorjujat Sten Kruuda ja Tatu Härkönen.

Uusia nimiä 1-sarjajoukkueessa ovat Arttu Moisio, Joel Itänen, Ville Tuki, Arttu Lehtimäki, Veeti Ahlfors, Jani Liski ja Rolle Jokela.

Harjoituskaudella isoon rooliin nousivat uudet nimet Lehtimäki, Itänen ja Jokela. Liigassa kaiken VaLePan kanssa voittanut Lehtimäki palaa Lempäälään pelattuaan täällä 1-sarjaa 2015-2017 ja hakee isoa vastuuta passarina. Itänen on vakuuttanut hakkurin roolissa jo niin, että on ollut mukana Akaa-Volleyn harjoituspeleissä paikkaamassa Urpo Sivulaa.

Itäsellä on kova taisto hakkurin paikasta Tuomas Sillanpään kanssa, joka oli viime kaudella Lempon avainpelaajia. Sillanpää arvioi tulevaa kautta.

– Treeneissä ollut hyvää pöhinää päällä, vaikka kuusikkoa ei olla liikaa vielä ehditty treenaamaan alkukaudesta. Tosipelit ovat sitten keväällä, pidetään huoli, että ollaan kahdeksan parhaan, Sillanpää luo katsetta jo pidemmälle.

Sillanpään kanssa kokeneen rungon muodostavat kapteeni-libero Jyri Niemi ja yleispelaajat Tomi Rumpunen ja Simo Puttonen. Niemi saa sääntömuutoksen myötä olla kapteeni nyt myös virallisissakin peleissä.

Kisko marssittaa Hakkariin ryhmän, joka on sekoitus kokemusta, nuoruutta ja paikallisuutta. Nousijajoukkue on pysynyt kasassa kohtuullisesti ja uusiakin nimiä ryhmässä on.

Kokemusta tuovat passari Jussi Mäkinen, keskitorjuja Ville Kaksonen ja libero Petteri Kiilunen, joilla on liigapelejä vyöllä jokaisella reilut sata. Viime vuosina 1-sarja on suosinut kokeneita nousijaryhmiä, muun muassa aikoinaan TuTo ja LeKi etenivät nousijoina välieriin.

Kovin vahvistus on NaPasta siirtynyt yleispelaaja Otso Hakala, jonka voi laskea sarjan tähtipelaajiin. Hakkurina on luotettava Santeri Kammonen, joten laitavoimaa kiskolaisilta todella löytyy.

Joukkueeseen on liittynyt myös alueen nuoria lupauksia, mikä tuo kilpailutilannetta ja intoa ryhmään. Valmentajana jatkaa Pertti Nissinen.

– Oulu on hyvä joukkue tähän sarjaan, kokeneita pelimiehiä liigakentiltä asti sekä nuorta verta esimerkiksi Otso Hakalan muodossa, Alatalo arvioi.

– Haluamme tarjota kotiyleisölle taistelevan joukkueen, tuuletuksia sekä totta kai hyvää lentopalloa. Ei tässä peli vielä valmista ole, mutta luottavaisin mielin lähdemme avauspeliin.

ENNAKKOHAASTATTELUSSA LEMPON VILLE TUKI JA ARTTU MOISIO

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.