Ennakko: Onnistuuko Lempo avaamaan vierasvoittosaldonsa Helsingissä?

24.11.2023

MITÄ: PuMa-Volley – Lempo-Volley

MISSÄ: Pasilan urheiluhalli, Helsinki

MILLOIN: La 25.11. klo 13.30

Lähtökohta

Lauantaina 25. marraskuuta ainakin yksi nolla rikkoutuu miesten 1-sarjassa, kun PuMa-Volley ja Lempo-Volley kohtaavat Pasilassa Helsingissä.

PuMa hakee kauden avausvoittoaan, Lempo kauden ensimmäistä vierasvoittoaan. Lauantain ottelun jälkeen jompi kumpi onnistuu ja toinen jatkaa sen metsästämistä.

Kyseessä on joukkueiden kauden kolmas ja sarjakauden toinen kohtaaminen. Lempo voitti treenipelissä PuMan 3–1 ja sarjapelissä 3–0. Aiempi sarjakohtaaminen pelattiin Hakkarissa kauden avauspelissä, joten sen jälkeen molemmat ovat ottaneet askeleita eteenpäin.

Lempo lähtee vieraspeliin allaan 2–3-tappio Iskulle. Myös kauden toinen vieraspeli Eastia vastaan päättyi 2–3-tappioon. Sarjassa Lempo on neljäntenä, mutta sarjakärki Kisko on kolmen pisteen päässä pelin enemmän pelanneena.

PuMa on sarjassa viimeisenä sijalla kahdeksan. Sarjanousijan kauden kahdeksan avauspeliä eivät ole tuoneet vielä sarjapisteitä, erävoittoja on kolme. Edellispelissä tuli tappio Kuortaneelle.

Kokoonpanot

Lempo pääsee viikonloppuun ilman loukkaantumisia. Isku-pelissä pelannut farmipelaaja Jyri Niemi on taas Akaa-Volleyn matkassa Mestaruusliigassa.

Iskua vastaan Lempo kierrätti avauskokoonpanoaan. Ville Tuki, Veeti Kosonen ja Aaro Keisanen olivat avauskokoonpanossa. Lempon tasainen keskitorjuja- ja yleispelaajaosasto on osoittanut alkukaudesta, että peliaikaa voidaan kierrättää runsaasti.

Keskipelaaja Eetu Ahonen on pelannut edellispelit todella vahvasti. Isokokoinen keskari on loistanut varsinkin syöttö- ja torjuntapelissä ja noussut 40 pisteellään jo koko Lempon pistepörssin kolmoseksi.

Edellä ovat hakkuri Tuomas Sillanpää ja yleispelaaja Daniel Heinonen. Sillanpää oli Iskua vastaan huippuvedossa 26 pisteellään.

Pitkälti juniori-ikäisistä pelaajista koostuva PuMa on saanut alkukauden aikana tärkeitä vahvistuksia laitapelaajaosastolleen. Yleispelaaja/hakkuri Santeri Sirén ja yleispelaaja Urho Rytsä ovat joukkueen tuoreimmat hankinnat. Sirén on tuttu pelaaja Lempolle KaVesta, Rytsä on pelannut viime kaudet TuTossa. Rytsä on pelannut kaksi ja Sirén yhden pelin PuMan paidassa.

Lisäksi joukkueen kanssa on harjoitellut maajoukkueen yleispelaaja Antti Ronkainen, joka kuntoutuu kohti pelikuntoa ja on siirtymässä takaisin Euroopan ammattilaiskentille.

PuMan alkukauden valopilkkuja ovat olleet muun muassa sähäkkä libero Joona Katajamäki ja hakkuri Aku Kauppi. Kauppi on selvästi helsinkiläisten tehokkain 93 pisteellään. Se riittää koko sarjan pistepörssin vitospaikkaan. 

Seuraa heitä

Lempo: Tuomas Sillanpää. Koko sarjan pistepörssin nelonen 94 pisteellään, saa kovan haasteen PuMan hakkurista Kaupista. Jatkaako Sillanpää alkukauden vahvoja otteitaan?

PuMa: Aku Kauppi. PuMan tärkein hyökkäyspelaaja, joka tekee tasaisesti tehoja. Lempon saatava nuori hakkuritähti kuriin.

Pääkuva: Enna Huurne