Ennakko: Oulu kutsuu Lempoa kahden pelin verran: "Ilmassa on vähän kuin pudotuspelisarjan tuntua"

20.10.2022

MITÄ: miesten 1-sarjan tuplaviikonloppu: Kisko–Lempo-Volley ja Etta–Lempo

MISSÄ: lauantaina Pitkäkankaan koulu ja sunnuntaina Limingan liikuntahalli

MILLOIN: La 22.10. klo 15 ja su 23.10. klo 12.30

LIVE: Solidsport

Lempo-Volley matkaa kauden pisimmälle vieraskiertueelle tulevana viikonloppuna, kun joukkue pelaa lauantaina Oulussa ja sunnuntaina Limingassa. Samalla Lempo aloittaa kahden kotipelin jälkeen vieraspelit, joten isoin urakka hoidetaan heti alta pois.

Lauantaina vastassa on revanssimielessä Oulun Kisko Oulunsalossa, sillä joukkueet kohtasivat edellisessä ottelussa viime lauantaina Lempäälässä. Sunnuntaina Limingassa vastassa on viime kaudella liigaa pelannut Oulun Etta.

Lähtökohta

Lempo-Volley lähtee vierasreissuun sarjan kärkipaikalta. Kahdesta alkukauden pelistä KaVea ja Kiskoa vastaan on tullut täydet kuusi pistettä. Edellispelissä Lempo voitti juuri Kiskon 3–1.

Kisko puolestaan on sarjassa neljäntenä, pelattuna jo kolme ottelua. Kisko teki viime viikonloppuna raskaan Pirkanmaa-tuplan, kun Lempo-pelin jälkeen tuli sunnuntaina voitto Pälkäneestä. Myös Kisko pelaa Lempon tavoin tuplaviikonlopun, kun vastassa on sunnuntaina Isku.

Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo tykkää, että Kiskoa vastaan päästään pelaamaan uudestaan nopeasti. Avauskohtaaminen on tuoreessa muistissa.

– Hienoa päästä kohtaamaan Kisko heti uudestaan, ilmassa on vähän kuin pudotuspelisarjan tuntua. Varsinkin, kun peli oli mukavan lämminhenkinen Lempäälässä. Tuomareille kiitos, että tunteita ja tuuletusta sai kentällä silloin olla.

Etta puolestaan on sarjassa viimeisenä sijalla kymmenen. Kahteen peliin nolla pistettä ja yksi erävoitto. Kisko voitti Oulun paikallispelin sarja-avauksessa 3–1.

Kokoonpanot

Lempo-Volley pääsee iskukykyisellä ryhmällä Ouluun. Entinen Etta-pelaaja Eemi Pöllänen on vielä loukkaantuneiden listalla. Lauantaina pelataan myös 2-sarjaa, joten osa nuorista pelaajista jää saamaan tärkeää peliaikaa 2-sarjasta.

Lempon hakkuri Tuomas Sillanpää on kahden pelin jälkeen kivunnut sarjan pistepörssissä viidenneksi. Yleispelaaja Kasimir Vuorinen pelasi kauden parasta peliään Kiskoa vastaan ja vire paranee koko ajan kohisten. Tatu Härkönen otti myös isoa roolia Kiskoa vastaan keskitorjujaosastolla.

Kun pelataan kaksi peliä alle 24 tuntiin, Lempo-valmentaja Alatalo tulee varmasti harrastamaan pelaajien kierrättämistä. Kahdessa avauspelissä Lempon rosteri on ollut melko muuttumaton, Oulussa peliaikaa varmasti jaetaan laajasti.

Kisko on alkukaudesta osoittanut, että joukkue tulee laajalla rintamalla. Yleispelaaja Otso Hakala on joukkueen ykköstykki, mutta Oskari  Seppä, Leevi Alajärvi, Santeri Kammonen ja Jere Salmela tuovat paljon taustatukea. Avauspeliin voidaan vielä lisätä sarjan parhaisiin pelaajiin kuuluva keskitorjuja Ville Kaksonen, joka palannee joukkueen kokoonpanoon.

Oma haasteensa on Pitkäkankaan sali, johon tottuneena Kisko saa varmasti hieman etua. Viime kaudella Kisko voitti Oulussa Lempon 3–2.

– Ikinä ei olla minun aikana Pitkäkankaalla voitettu, joten siinä on tavoitetta kerrakseen, Alatalo toteaa.

Etta pelasi viime kaudella Mestaruusliigaa eikä jäänyt viimeiseksi, mutta pudotettiin kauden jälkeen alemmas. Joukkue uusiutui käytännössä kokonaan, pelaajista mukana on vain muutama. Joukkueen tähti on nuori superlupaus, yleispelaaja Aleksi Hänninen, joka ehti tehdä jo liigasopimuksen Savoon, mutta palasi Etta-paitaan.

Ettan ryhmä on hyvin nuori ja moni ottaa ensi askeliaan 1-sarjatasolla.

– Ettalla on nuori ja lupaava joukkue. Hienoa nähdä, että Oulun alueella riittää potentiaalisia pelimiehiä. Kuten nuoret joukkueet yleensäkin, hyvänä hetkenä heidän pelinsä on oikeinkin mallikasta mutta pelin sakatessa se meinaa kyykätä kunnolla. Meidän täytyy lähteä tekemään tunnollisesti töitä läpi ottelun, jotta saamme pisteitä Lempäälään, Alatalo kertoo.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Sten Kruuda. Kokenut keskitorjuja saa varmasti vastuuta viikonloppuna paljon. 

Kisko: Ville Kaksonen. Kiskon tähtipelaaja puuttui Lempo-avauksesta. Tuo torjunta- ja hyökkäysuhkaa.

Etta: Aleksi Hänninen. Nuori yleispelaaja kantaa suurta vastuuta nuoressa joukkueessa. 

Kuvat: Kari Kautto