Ennakko: Runkosarja pakettiin, Pälkäne haastaa Lempon allaan unelmaottelu: "On täytynyt piirtää kahdeksan eri hyökkäyskarttaa"

3.3.2023

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

MITÄ: miesten 1-sarjan päätöspeli Lempo-Volley – Pälkäneen Luja-Lukko

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: La 4.3.2023 klo 15

EDELLINEN PELI: 8.1. Pälkäne – Lempo 1–3

LIPUT: VIP-lippu 30€, normaaliliput 8/6€, alle 12v ilmaiseksi. Lue lisää VIP-tilaisuudesta

Lempo-Volleyn runkosarja ei ole enää loppusuoralla, vaan jo maaliviivalla. 16 ottelun paketti päättyy lauantaina 4. maaliskuuta, kun vastassa on Pälkäneen Luja-Lukko Hakkarissa. Lempo on 15 ottelustaan voittanut 14. 

Ottelu näkyy Solidsportin lisäksi Aamulehden sivuilla suorana lähetyksenä. 

Lähtökohta

Lähtökohta otteluun on joukkueilla hyvin erilainen. Lempo-Volley varmisti runkosarjan voittonsa edellispelissä East Volley -voitolla eikä siis sarjataulukollisesti panosta ei ole. Joukkue kuitenkin haluaa tietenkin laadukkaan kenraaliin ennen puolivälieriä, sillä ne alkavat jo lauantaina 11. maaliskuuta.

– Voittoa tietenkin lähdetään hakemaan. Halutaan pitää hyvä ja positiivinen vire yllä. Kuten viime pelin jälkeen sanoin, turha on tässä kohtaa lähteä löysäilemmään, vaan pikemminkin kiristää tekemistä. Tämä on jo hyvää valmistautumista pudotuspeleihin, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoo.

Pälkäneen pudotuspelipaikka ei ole vielä aivan saletissa, mutta käytännössä mikään ei enää voi pudottaa Luja-Lukkoa kahdeksan parhaan ulkopuolelle. Pudotuspelipaikka voi varmistuo jo perjantaina Kuortaneen ja Nurmon ottelussa. 

Sarjassa sijalla viisi olevalle ryhmälle on kuitenkin paljon sijoituksellisia muutosmahdollisuuksia runkosarjan lopussa, vaikka kotietu on jo karannut. Sijat 5–9 ovat niin tasaisia, kun pelejä on jäljellä 1–2. Lauantain ottelu on sekä Lempolle että Pälkäneelle runkosarjan viimeinen.

Pälkäne otti viime sunnuntaina seurahistoriansa kovimman voiton, kun se voitti kotikentällään sarjakakkosen Eastin tyrmäävästi 3-0. Pälkäne onkin pelannut esityksillään ja laadukkailla farmiavuillaan itsensä kevään yhdeksi suosikeiksi, tai ainakin todelliseksi jokerikortiksi. East-voitto nostaneekin itseluottamuksen huippuunsa oikeaan aikaan.

– Mielenkiintoinen porukka, ovat pelanneet tällä kaudella tosi hyvin, kun vertaa edelliskausiin tuloksellisesti. Heillä on hyviä laitureitea, he ovat jääneet mieleen. Mielenkiintoinen peli tulossa, Lempon Kasimir Vuorinen arvioi.

– On täytynyt piirtää kahdeksan eri hyökkäyskarttaa, kun ei tiedä yhtään millaisella kokoonpanolla Pälkäne tulee vastaan. Täytyy olla valmiina kaikkeen, Alatalo toteaa.

Aiempi kohtaaminen Pälkäneellä tammikuussa päättyi Lempon voittoon 3–1.

Kokoonpanot

Lempo-Volley lähtee runkosarjan päätökseen ilman paineita. Se mahdollistaa myös pelaajien kierrättämisen, kun sijoituksia ei ole enää pelissä. Onkin mielenkiintoista, millaisen avauksen Lempon Alatalo marssittaa kentälle.

Hakkuri Tuomas Sillanpää ja yleispelaaja Tomi Rumpunen ovat olleet huippuvedossa edellispeleissä Kuortanetta ja Eastia vastaan. Sillanpää teki kolmeen helmikuun peliin komeat 43 pistettä ja palkittiin joukkueen kuukauden pelaajana.

Pudotuspelien lähestyessä peliin haetaan jo elementtejä kohti pudotuspelejä.

– Terävyyttä ja kovuutta pitäisi pelissä olla tässä kohtaa kautta. Pitää olla kova oikeilla hetkillä, varsinkin erien loppupuolella, kun aletaan ratkomaan hommaa. Silloin pitää olla kova, jos haluaa pärjätä lauantaina ja keväälläkin, Lempon Vuorinen analysoi.

Päävalmentaja Alatalo kertoo, mitä seuraa joukkueensa tekemisessä erityisen tarkkaan lauantaina.

– Meidän hyökkäyskontrollia katson mielenkiinnolla. Miten pystytään olemaan oikeassa paikassa kovia, ja jos ei ole paikkoja, pystyäänkö tekemään jotain muuta järkevää. Torjuntapeli on toinen: kun ollaan jämäkkiä, se toimii tosi hienosti.

Pälkäneen kausi on ollut kaksijakoinen, mutta seura pelaa historiansa parasta kautta. Siitä todistuksena lähes varma ensimmäinen pudotuspelipaikka 1-sarjassa. Muutama viikko sitten pälkäneläisryhmä oli pudonnut pudotuspelien ulkopuolelle sijalle yhdeksän, mutta voitot Sammosta ja Eastista keikauttivat tilanteen täysin.

Joukkue tekee tiiviisti farmiyhteistyötä Akaa-Volleyn ja VaLePan kanssa. Tähtitrio hakkuri Tino Vuori, yleispelaajat Jere Tikkala ja Raivis Oiguss tuovat ryhmään hurjan määrän laatua ja voivat olla Hakkarissakin Lempoa kiusaamassa. Kaikkien ollessa mukana Pälkäne nousee pudotuspeleissä haastajasta nopeasti suosikiksi.

Kun trioon lisätään laatupassari Jere Puolakka, tähtiluokan veljeskaksikko hakkuri Mikko Kuusela ja yleispelaaja Teemu Kuusela sekä läpimurron sarjan keskareiden kärkikastiin tehnyt Verneri Halttula, on joukkue todella vahva. 

Viime peleissä vaivoista kärsinyttä Puolakkaa on paikannut passarina entinen liigapassari Mikko Kuusela, mikä on uudenlainen valttikortti pälkäneläisille. 

Seuraa heitä

Lempo: Sten Kruuda. Kokenut sentteri syttyy kohti kevättä. Isossa roolissa varsinkin torjuntapelissä.

Pälkäne: Mikko Kuusela. Pelaako passarina vai hakkurina? Vasenkätinen tähti tekee tehoka kummalla paikalla tahansa, edelliskohtaamisessa hakkurina Lempolle todella vaikea pideltävä.

Kuva: Kari Kautto