Ennakko: Sampo ja liiga-avut haastavat Lempon Pielavedellä

1.12.2023

MITÄ: Pielaveden Sampo – Lempo-Volley

MISSÄ: Pielaveden liikuntahalli

MILLOIN: Su 3.12. klo 15

Lähtökohta

Lempo-Volleyn kolmen vieraspelin putki päättyy sunnuntaina Pielavedellä. Lempo kohtaa vieraissa Sammon ja starttaa joulukuun ottelunsa.

Lempo pääsee vieraspeliin aiempaa paremmasta lähtökohdasta: edellinen vieraspeli Helsingissä PuMaa vastaan toi kauden ensimmäisen vierasvoiton. 3-0-voitto nosti Lempon sarjassa kakkoseksi.

Sampo-ottelu aloittaa Lempon todella vaativan joulukuun: seuraavina kahtena viikkona Lempo pelaakin kaksi tuplaviikonloppua.

Sampo lähtee Lempo-kohtaamiseen allaan 1-3-vierastappio Kuortaneelle. Sampo on pudonnut taulukossa nyt sijalla kuusi, mutta on tiukasti kiinni ylemmän jatkosarjan kamppailussa. Ylempään jatkosarjaan pääsee runkosarjan neljä parasta.

Myöskään Lempolla paikka ylemmässä jatkosarjassa ei ole selviö, sillä sarjataulukko on todella tasainen. Sijat 2-6 neljän pisteen päässä eli sunnuntaina jaetaan todellakin tärkeät sarjapisteet.

Joukkueet kohtasivat jo kerran tällä kaudella. Kauden toinen runkosarjaottelu Lempäälässä päättyi Lempon 3-1-voittoon.

– Vastassa on hyvä joukkue, jolla on riveissään monta liigapelaajaa. Hyvin pitää pelata, jos pisteitä halutaan saada. Ei olla vielä pelattu kauhean hyvin vieraissa tällä kaudella, jospa se toimisi sunnuntaina, Lempo-passari Matti Toivola ennakoi.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kokoonpanot

Lempo kierrätti marraskuussa aktiivisesti kokoonpanoaan eikä kukaan 13 pelaajasta pelannut täysiä kolmea ottelua. Joukkue pääseekin tiivistahtiseen joulukuun hyvin valmistautuneena ja pelivirettä löytyy jokaiselta.

Daniel Heinonen valittiin Lempon marraskuun pelaajana. Debyyttikauttaan Lempossa pelaava yleispelaaja on palannut 1-sarjatasolle ryminällä pelattuaan viime kauden 2-sarjaa. Varsinkin Heinosen kovat hyppysyötöt olivat kovaa valuuttaa edellisessä PuMa-pelissä.

Hakkuri Jani Liski pääsi edellispelissä avauskokoonpanoon ja esiintyi todella vahvasti. 14 pistettä kerännyt Liski osoitti, että laajuutta löytyy myös hakkurin paikalle.

Kolmantena nostona otetaan esille keskipelaaja Aaro Keisanen, joka myös esiintyi edukseen Helsingissä. Keskitorjuja on osoittanut, että yhteispeli passari Matti Toivolan kanssa toimii ja pateri napsuu komeasti kenttään, kun tarjoilu pelaa.

Sampo on tämän kauden mielenkiintoisimpia joukkueita pelaajistoltaan. Sergei Ivanovin ryhmästä löytyy todellisia huippukonkareita, farmijoukkue Savon liigapelaajia ja omia junioreita, jotka ovat nousseet isoon rooliin 1-sarjaan noustessaan.

Lemposta todella tuttu passari Arttu Lehtimäki on pelannut lähes koko kauden Sammon paidassa Savon liigapelien lisäksi. Lehtimäki tarjoaakin Sammon pelille todella laadukkaan pohjan. Hakkuri Jami Heiskanen on urakoinut myös paljon pelejä farmijoukkueessa, yleispelaaja Tiitus Vuori on nähty Sammon riveissä silloin tällöin. Kun koko trio on mukana, Sampo on sarjan kärkiporukoita. Savolla on pelit perjantaina ja lauantaina, mutta ei sunnuntaina.

Sampo-ikonit Lasse Räisänen ja Tuomo Ikonen takaavat ryhmälle henkisen selkärangan ja peruslaadun. Räisänen pelaa huippukautta ja nauttii isosta vastuusta: alkukauteen 108 pistettä ja pistepörssin kolmas sija. Kun Räisäsen lisäksi laitapelaajiksi isketään Heiskanen ja Vuori, Sammolla on todella kova lyöntivoima.

Nuorista esiin ovat nousseet keskipelaaja Tiitus Hautamäki, yleispelaaja Aki Huikari ja libero Totti Tolvanen. Huikari on pelannut myös liberona. Sammolla onkin taas kasvamassa uusi laadukas pelaajasukupolvi.

Seuraa heitä

Lempo: Jani Liski. Hakkuri säväytti edellispelissä. Viisaan hyökkäyspelin lisäksi loistava torjuja ja syöttäjä.

Sampo: Aki Huikari. Nuori lahjakkuus voi pelata yleispelaajana tai farmiapujen ollessa mukana liberona. Pelaa ensimmäistä kauttaan 1-sarjaa ja noussut heti avainpelaajaksi.