Ennakko: Uusi tuttavuus PuMa mittaa Lempon vireen

2.9.2023

MITÄ: Harjoituspeli PuMa-Volley – Lempo-Volley

MISSÄ: Lehto-areena, Helsinki

MILLOIN: La 2.9. klo 14.45

Lähtökohdat

Lempo-Volley kohtaa viikon toisessa ja kauden kolmannessa harjoituspelissään helsinkiläisen sarjanousija PuMa-Volleyn. Lauantaina matka vie Helsinkiin Lehto-areenaan, jossa ottelu aloitetaan kello 14.45.

Lempo on kohdannut tähän mennessä liigamitalistit Akaa-Volleyn ja VaLePan. Kyyti on numerollisesti ollut kylmää, mutta kovat vastukset ovat tehneet hyvää vielä melko vähän kuusikkotreeniä vetäneelle Lempolle. Nyt vastaan asettuu ensi kertaa oman sarjatason vastustaja.

PuMan viime kausi päättyi 2-sarjassa puolivälierävaiheeseen. Alkusarjassa PuMa pelasi samassa lohkossa Lempon 2-joukkueen kanssa ja voitot menivät PuMalle 3-0. Kauden jälkeen PuMa haki ja sai nuorella joukkueellaan sarjapaikan 1-sarjaan.

Lempo lähtee Helsinkiin 1- ja 2-sarjajoukkueen yhdistelmäryhmällä. Näin saadaan 2-sarjan nuorille pelaajille ja 1-sarjan uusille kasvoille arvokkaita peliminuutteja alkukaudesta.

Kokoonpanot

Lempon rosteri Helsingissä koostuu noin puoliksi 1-sarjan ja 2-sarjan pelaajista. Mukana on muun muassa viime kaudella 1-sarjaryhmässä mukana olleet ja nyt armeijassa palvelevat Kalle Nieminen ja Arttu Hokkanen sekä uusi 2-sarjapelaaja, hakkurin ja yleispelaajan rooleja hoitelevat Niko Syri.

1-sarjaryhmästä mukaan lähtee uudempaa ja nuorempaa kaartia, kuten keskitorjujakaksikko Aaro Keisanen ja Eetu Ahonen sekä laitapelaajat Niko Montonen ja Veeti Kosonen, joka esiintyi VaLePaa vastaan hakkurina.

PuMan joukkue on todella nuori ja junioripitoinen. Viime kaudella ryhmä esiintyi 2-sarjassa edukseen ja on varmasti ottanut isosti kehitysaskelia kesän aikana.

Joukkuetta valmentaa koutsilegenda Ismo Tuominen, joten nuoret lupaukset ovat hyvässä opissa. Jo viime kaudella 2-sarjakentillä joukkueen pelistä näkyi vahvasti Tuomisen kädenjälki ja joukkue pelasi nuoreksi ryhmäksi kurinalaisesti ja tietyllä pelisapluunalla. Tuomisella on apunaan muun muassa Liikunnan Riemun 1-sarjaryhmän valmennuksesta tuttu Jarno Huupponen.

PuMan ryhmän potentiaalista kertoo viime kauden A-poikien SM-finaalien nelossija.

Viime kauden nuori joukkue on pysynyt hyvin koossa ja muutamia uusiakin pelaajia riveissä on. Karhulan Veikoista siirtyivät keskitorjuja Riku Isomäki ja yleispelaaja Petri Hannola. Muita mielenkiintoisia nimiä ovat muun muassa laitapelajaat Niilo Moilanen ja Justus Frediksson, jotka kiusasivat Lempoa viime kaudella 2-sarjassa. PuMan joukkue on poikkeuksellisen pitkälti omista kasvateista koottu ryhmä.

Seuraa heitä

Lempo: Aaro Keisanen. Keskitorjuja on päässyt hyvin uuteen joukkueeseen mukaan. Vahva torjuja nappasi VaLePaa vastaan muutaman maukkaan kopin ja hyviä varmistuksia.

PuMa: Niilo Moilanen. Kovakätinen ja kimmoisa yleispelaaja on PuMan avainpelaajia tulevalla kaudella ja voi nousta jo 1-sarjan kärkipelaajiin heti avauskaudellaan.

Kuvat: Kari Kautto, Jonna Korkola