Ennakko: Uusiutunut Nurmon Jymy isännöi Lempoa sunnuntaina 3.10.

30.9.2021

MITÄ miesten 1-sarjakauden toinen peli Nurmon Jymy – Lempo-Volley
MISSÄ Nurmohalli
MILLOIN sunnuntaina 3.10. Klo 13
LIVE Lempo-Volley miehet Facebook
Tulospalvelu

Lempon bussi starttaa kohti Pohjanmaata aikaisin sunnuntaina, sillä 1-sarja jatkuu jo kello 13 Nurmon Jymy Akatemian vieraana. Silloin pelataan tämän kauden kakkospeli kauden voitoilla avanneen joukkueiden välillä.

Lempo kohtaa uusiutuneet nurmolaiset - nimeä myöden. Joukkue on sarjataulukossa nimellä Nurmon Jymy Akatemia, taustalla lienee suuren junioriseuran ajatus pelaajakasvatuskanavasta kohti liigakenttiä. Samaa nimeä käyttää myös Jymyn naisten 1-sarjajoukkue. Kutsumme kuitenkin nurmolaisia Jymyksi tiiviyden ja tuttuuden vuoksi.

Myös Jymyn joukkue on hieman muuttunut, muttaa pureudutaan siihen myöhemmin. Käydään ensin läpi Lempon astelemia.

Lempääläiset aloittivat uuden kauden 3–0-voitolla Kiskosta viime lauantaina. Lempolla oli koossa täysi rosteri eivätkä kaikki edes mahtuneet kokoonpanoon.

– Se oli meiltä tosi vahva peli ja saatiin puhdas voitto. Se antaa oikein hyvät lähtökohdat jatkaa sunnuntaina, Lempo-kapteeni Jyri Niemi tuumii ennen Jymy-kamppailua.

Päävalmentaja Tuomas Alatalo jakoi peliaikaa laajalti. Lempon ykkönen oli hakkuri Tuomas Sillanpää (12 pistettä), häntä tukivat tehokkaasti Simo Puttonen (12) ja keskipelaajat Tatu Härkönen (9) ja Sten Kruuda (8).

– Arttu pelasi Kiskoa vastaan alkukauden parhaan pelinsä. Meidän syöttöpeli ja vastaanotto toimi aika kuvasti, Alatalo kertoi pelin jälkeen.

Nuo peruspalikat ovat isossa roolissa myös Nurmohallissa.

– Osoitettiin, että oltiin valmiita kauden alkaessa. Samanlaista esitystä voidaan odottaa ja siihen uskon, Lempon Veeti Ahlfors puolestaan arvioi.

Yleispelaajana kauden startannut Joel Itänen oli syöttöjen kohteena ja kesti rumputulen hienosti. Jymystä Lempoon siirtynyt Itänen on varmasti kovan kotijoukkueen syöttöpainostuksen kohde myös tutussa Nurmohallissa.

Lempon keskitorjuja Rolle Jokela on päässyt palaamaan treenisalille työkomennuksensa jälkeen ja palaa Lempon rosteriin. Lauantaina Lempon 2-sarjakausi alkaa Hakkarissa, jossa myös nähdään Lempon nuoriso-osastoa.

Jos Lempo avasi kauden tyylillä, niin teki myös Jymy. Nurmolaiset laittoivat Napapiirin Palloketut nippuun 3–1. Niinpä jompi kumpi korkkaa tappiosarakkeensa sunnuntaina.

Viime kaudella Nurmohallissa Lempo haki voiton 3–1 ja myös Hakkarissa voitti 3–1.

Nurmon ryhmä on nimenmuutokseen sopien nuorentunut, kun konkarit Tuomas Ruuska ja Timo Alanen eivät ainakaan alkukaudesta ole joukkueen mukana. Tuomas Hautala siirtyi liigaan VaLePaan.

Se tuo lisää roolia nuorille. NaPa-pelissä hakkuri Markus Tammela oli kentän pisteykkönen (17) ja yleispelaaja Osku-Eemeli Hautala (12) oli terävä laitapelissä. 

Tammelalla on isot saappaat täytettävänä joukkueen ykköspyssynä viime kausien Mika Mäntylän, Kirill Borichevin ja Itäsen kannettua tuota roolia viime kaudet.

– Jymyn ryhmä on uusiutunut aika paljon siitä, kun itse heitä vastaan viimeksi pelasin. Uusista kavereista on vaikea sanoa tässä kohtaa, millaisia ovat, Ahlfors arvioi.

– Viimeksi Jymyllä oli tosi tasainen ryhmä, josta löytyi laajuutta joka pelipaikalle.

Löytyy nurmolaisten avauksesta myös takuuvarmaa 1-sarjakokemusta passari Ville Kivenmäen, libero Simo Näkin ja yleispelaaja Tomi Mäen myötä. Joukkuetta valmensi avauspelissä Markku Hautala.

Viime kausina Lempo ja Jymy ovat tahkonneet tiukkoja pelejä Nurmohallissa. Omintakeinen kaarihalli ei ole helppo vieraspelipailla ja Jymy on totuttu vahvasti syöttävänä ja puolustavaa ryhmänä. 

Vaikka Lempo sai vahvan alun kauteen, paljon on omassa pelissä tehtävää.

– Totta kai joka osa-alueella on kehitettävää. Etenkin yhteispelissä tässä kohtaa kautta, Niemi arvioi.

SEURAA HEITÄ:

Lempo: Joel Itänen. Jymy-kasvatti oli viime kauden Jymy-joukkueen isoin tähti hakkurina. Opiskelut toivat Tampereella ja pelaamaan Lempoon. Aloittanut kauden yleispelaajana. Tuttu halli ja tuttuja vastustajia.

Jymy: Markus Tammela. Jymy-hakkuri korvaa viime kaudella sitä roolia kantaneen Itäsen. Aloitti kauden hienosti 17 pisteellä. Viime kaudella ei pelannut.

HAASTATTELUSSA LEMPON JYRI NIEMI JA VEETI AHLFORS

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Pääkuva: Kari Kautto, kaudelta 2020-2021.