Ennakko: Viimeistä kertaa Hakkarissa

9.2.2024

MITÄ: Miesten 1-sarjaa Lempo-Volley – Oulun Kisko

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Su 11.2.2024 klo 15

LIPUT: 10/7€, alle 16v ilmaiseksi

Ennakkohaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohta

Hakkarin liikuntahalli on ollut viimeiset 9,5 kautta Lempo-Volleyn ja Lempäälän Kisan miesten 1-sarjajoukkueen kotiluola.

Nyt sunnuntaina 11. helmikuuta 2024 edessä on toistaiseksi viimeinen luku Hakkarin upeassa lentopallohistoriassa 1-sarjan osalta. Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkueet siirtyvät pelaamaan uuteen Lempäälä-areenaan 14.2. alkaen.

– Saadaan varmasti kova peli viimeiseksi tanssiksi Hakkariin. Se voittaa, kumpi on rohkeampi ja uskaltaa pelata kovempaa. Uskotaan, että meidän hyökkäyspeli on iso vahvuutemme. Voitto olisi tietenkin paras jäähyväislahja Hakkarille, Lempon Aatu Pöllänen ja Aaro Keisanen kertovat ennakkohaastattelussa.

Hakkarissa on koettu kaikenlaista aina alasarjoista liigakarsintoihin ja Suomen cupin huumaan. Keväällä 2014 LeKi voitti Wieska Volleyn ja nousi 2-sarjasta 1-sarjaan. Keväällä 2023 Hakkarissa juhlittiin 1-sarjan mestaruutta.

Silloin vastassa oli Oulun Kisko, joten on sopivaa, että Kisko on myös paikalla Hakkarin jäähyväisillassa. Todellinen ylemmän jatkosarjan huippuottelu alkaa kello 15.

Lempo lähtee hakemaan Hakkarin iltapäivään voitokasta päätöstä yhdelle ajanjaksolle. Ottelu on Lempolle jatkosarjan toinen, kun avauspelistä tuli 1–3-vierastappio East Volleylle.

Kisko on jatkosarjassa pelannut jo kahdesti: ensin vierastappio Murikoille 2–3 ja sitten kotivoitto Eastista 3–0. Kisko voitti runkosarjan Lempon ollessa toinen. Jatkosarjassa Kisko on nyt kärjessä seitsemällä pisteellä, Lempo neljäs kahdella pisteellä.

Lempolla on haussa vielä vuoden 2024 avausvoitto, kun tähän mennessä Akaa cupissa ja Kisko, Murikat ja East 1-sarjassa ovat olleet parempia. Lempo on saanut hyvin valmistautua Kisko-peliin, kun edellisviikonloppu oli vapaa sarjapeleistä.

Kisko ei ole vielä voittanut Lempoa Hakkarissa, vaan tappioita on alla neljä. Nyt on oululaisilla viimeinen sauma muuttaa se sivu historiaa.

Lempo on pelannut 1-sarjassa 4,5 vuoden aikana 46 runkosarjan kotiottelua Hakkarissa. Voittosaldo on komea: 44 (tappiot TuTolle 2020 ja Murikoille 2024). Kisko-peli kertoo, jääkö loppusumma siihen vai kasvaako se 45:een.

Hakkarissa on koettu 10 kauden aikana upeita hetkiä, kuten viime kauden 1-sarjamestaruus.

Kokoonpanot

Lempo-Volley on päässyt hakemaan huippukuntoa kohti kevättä kahden viime viikon aikana, kun edellispeli oli Savonlinnassa 27. tammikuuta. Kokoonpano saakin täydennystä, kun East-vierailusta puuttui muutamia vakiokasvoja.

Hakkuri/keskipelaaja Anssi Vesanen ei vielä päässyt debytoimaan Savonlinnassa, mutta konkari on taas ollut mukana treenikentällä ahkerasti.

Lempo tarvitsee Kiskoa vastaan leveää rintamaa ja hyökkäystehoja joka puolelta. Keskipelaaja Aatu Pöllänen pelasi vahvan tammikuun ja hänet äänestettiin Lempon tammikuun pelaajaksi.

Toinen vahvaa nousukuntoa näytellyt pelaaja on ollut yleispelaaja Veeti Kosonen, joka on ollut tammikuun peleissä isossa roolissa. Savonlinnassa hänet nähtiin myös hakkurin roolissa.

Oulussa edetään todellista lentopallobuumia. Sen kertovat Kiskon kotipelien top 3 katsojaluvut 561, 560 ja 401 upeassa Ouluhallissa.

Huippujoukkueen koonneet oululaiset ovatkin oikeutetusti ykkössuosikkeja kevään mestaruustaistossa. Runkosarjan voitto ratkesi niukasti Lempon ja Kiskon välillä oululaisille runkosarjan päätöspelissä. Alkukauden keskinäiset pelit menivät 3–0 molempien juhliessa kotikentällä.

Tammikuussa pelattu edellinen kohtaaminen oli Kiskon yleispelaajan Otso Hakalan näytöstä. Väärällä sarjatasolla pelaava Hakala tehtaili kolmeen erään hulppeat 22 pistettä.

Kun Kisko sai toisen yleispelaajansa Jere Salmelan takaisin riveihinsä, on joukkue todella kova jokaisella osa-alueella. Hakkuriksi voidaan asettaa nuori huippulupaus Veeti Parkkinen tai kokeneempi Oskari Seppä ja laatua löytyy. Kaiken kruunaa superlupaava passari Eeli Kuukasjärvi.

Syöttöpeli varmasti nousee Hakkarissa isoon rooliin, sillä molemmat elävät vahvasti hyökkäyspelistä. Niinpä torjunta- ja puolustuspelaaminen nousee jopa normaalia peliä isompaan rooliin. Kumpi onnistuu jatkopallopelaamisessa, hallitsee myös peliä.

Seuraa heitä

Lempo: Veeti Kosonen. Nuori yleispelaaja on ottanut koko ajan isompaa roolia Lempon kokoonpanossa.

Kisko: Oskari Seppä. Joukkuettaan hurmoksee lietsova hakkuri on oiva vaihtoehto hakkuriksi. Tunnetaan näyttävistä tuuletuksistaan. Myös Veeti Parkkinen tekee tuhojaan ristipaikalla.

Kuvat: Enna Huurne, Kari Kautto