Hakkuri Tuomas Sillanpää jatkaa Lempossa: "Lähdetään puolustamaan mestaruutta"

31.5.2023

Lempo-Volleyn miesten 1-sarjajoukkue on tehnyt yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen hakkuri Tuomas Sillanpään kanssa. 30-vuotiaalla Sillanpäällä alkaa neljäs kausi Lempo-paidassa.

Viime kaudella Sillanpää oli suuressa roolissa ykköshakkurina johdattamassa Lempon 1-sarjan mestariksi ja liigakarsintoihi. Sillanpään merkityksestä kertoo koko kauden pistesarake: hän oli koko Lempon joukkueen tehokkain pisteidentekijä 327 pisteellään.

Niinpä Lempolle Sillanpään jatko onkin todella merkittävä sopimus tulevalle kaudelle. Hakkuri oli monesti Lempon ratkaisevia palasia voitto-otteluissa.

– Päättynyt kausi oli Tuomaksen uran paras tähän mennessä. Hän on tunnollinen harjoittelija, joka huolehtii, että myös fysiikka on rautaisessa kunnossa. Vaikka päättynyt kausi oli Tumpilla henkilökohtaisesti erittäin hyvä, niin uskon että pystymme vieläkin kehittämään hänen peliään, päävalmentaja Tuomas Alatalo uskoo.

Myös Sillanpää toteaa, että päättynyt kausi oli uran paras, ja siitä lähdetään yhä kehittymään.

– En valehtele yhtään, kun sanon että viime kausi oli koko lentopallourani parhain sekä tasaisin kausi. Mukava huomata, että treeni menee vielä kolmissakymmenissä perille. Kun vaan pysyisi terveenä ja välttäisi loukkaantumiset, niin hyvä tulee. Se kausi on vielä näkemättä, että pystyisi pelaamaan täysin terveenä.

– Uuteen kauteen lähden luottavaisin mielin. Joukkue hieman muuttuu, mutta uskallan väittää, että tällekin kaudelle saadaan hyvä iskukykyinen porukka kasaan ja lähdetään puolustamaan mestaruutta. Tumppi Alatalo saa varmasti hyvistä yksilöistä hitsattua toimivan yhtenäisen joukkueen, Sillanpää kertoo.

Lempo-Volleyn sopimustilanne 

2 Niko Montonen, yleispelaaja
8 Tommi Nieminen, yleispelaaja
9 Veeti Kosonen, yleispelaaja
11 Simo Puttonen, yleispelaaja
12 Tuomas Sillanpää, hakkuri
15 Ville Tuki, passari
Matti Toivola, passari
Jami Törrö, libero

Pääkuva: Kari Kautto