Lempo esitti parastaan paikallispelissä ja jätti Iskun ilman erävoittoa Pyynikillä

26.2.2022

M1 RUNKOSARJA: RANTAPERKIÖN ISKU – LEMPO-VOLLEY 0–3 (16–25, 18–25, 22–25)

26.2. Pyynikin palloiluhalli, Tampere

Lempo-Volley osoitti Pyynikin palloiluhallissa tylyllä tavalla, kumpi oli niskan päällä Pirkanmaan paikallispelissä Rantaperkiön Iskua vastaan. Vahvaan iltapuhteeseen yltänyt Lempo jätti Iskun vaille suuria mahdollisuuksia ja otti tyylikkään 3–0 (25–16, 25–18, 25–22) -vierasvoiton.

11. voitto putkeen rikkoi samalla Lempon kolmen Isku-vieraspelin tappioputken. Voitto tuli varsin vahvan kokonaisesityksen jälkeen.

– Oli kyllä varsin hyvä peli meiltä. Eikä kaveri ollut huono, vaan me pelattiin kyllä hyvin, Lempon libero ja kapteeni Jyri Niemi tuumi pelistä.

Lempon parhaana palkittu yleispelaaja Tomi Rumpunen oli samoilla linjoilla. Rumpunen pääsi kentän puolelle kolmen pelin tauon jälkeen ja oli 13 pisteellään kentän ykköstähti.

– Meillä onnistui aika lailla kaikki, Iskulla ei oikein mikään. Heillä oli vaikeampi päivä, Rumpunen näki.

Kaksi avauserää olivat alusta asti Lempon näytöksiä eikä Isku päässyt niissä kunnossa haastamaan. Arttu Lehtimäki syötti Lempon avauserässä 6–0-johtoon ja asetti askelmerkit Tampereen lauantai-illalle.

Iskulta puuttui tärkeä hakkuri Paavo Korhonen ja se näkyi hieman hyökkäyspelissä. Kun yleispelaaja Tiitus Vuori vaihdettiin pois toisen erän alussa, oli Iskun pelätystä laiturikolmikosta Lempoa kiusaamassa vain Daniel Heinonen.

Lempon syöttö-torjuntapelin vahvuus oli avainasemassa kahden erän melko selviin numeroihin. Lempo sai tylsytettyä Iskun hyökkäyspeliä, etenkin Sten Kruuda loisti torjuntapelissä ja Jyri Niemi puolustustyöskentelyssä. Joel Itänen tuli kakkoserän lopulla Simo Puttosen paikalle Lempon seitsikkoon ja pelasi vahvasti pelin loppuun.

– Saatiin syötöllä hyvä paine ja sitten taas torjuntapeli oli vahvaa. Itsellä oli kyllä kauden parasta tekemistä, Niemi iloitsi.

–Aloitettiin peli todella hyvin. Tehtiin vähän virheitä ja joka osa-alue toimi. Etenkin nostettiin hyvin, näki Rumpunen.

Pitkä tauko hieman muutti pelin voimasuhteita. Iskun päävalmentajana ollut Ville Vuorinen oli ottanut kehiin yleispelaajaksi Konsta Karjalaisen ja keskitorjujaksi Jukka Katilan. Kolmas erä alkoi Iskun komennossa, kun Lempon syöttö ei saanut aikaan samanlaista tuhoa kuin aiemmissa erissä.

Isku oli parhaillaan 14–8-johdossa, kunnes Lempon kiri alkoi. Keskiössä oli Lempon päävalmentajan Tuomas Alatalon vaihdot. Tuplavaihdosta kehiin tulivat passariksi Ville Tuki ja hakkuriksi Jani Liski, kun tilanne oli Iskulle 15–11. 

Tuki syöttö vahvasti, otti vaihtokierroksellaan kolme puolustusta ja Tomi Rumpunen hoiteli jatkopallot pisteiksi. Lempo nousi pisteen päähän tällä syöttövuorolla. Hieman myöhemmin Lempon Tommi Nieminen syötti syöttövaihdosta ässän ja vei Lempon ensi kerran eräsäs johtoon 18–17. Se riitti, eikä Lempo johdosta enää luopunut.

– Ei missään kohtaa puserrettu liikaa, vaan pidettiin tekeminen rentona takaa-ajoasemassakin, Niemi tuumi.

– Alatalo teki kyllä pari tosi loistavaa vaihtoa ja niiden kautta tultiin rinnalle, Lempon Simo Puttonen tiivisti.

Lempolle puhdas 3–0-voitto oli kolmas putkeen ja voitto varmisti vähintään toisen sijan runkosarjassa. Tomi Rumpunen oli tyytyväinen joukkueen reagointiin vaikean kolmannen erän alun jälkeen.

– Siinä kohtaa, kun oltiin takana, kaikki heräsi pelaamaan. Kaksi avauserää oli tullut hieman helpommin. Huomattiin, että tässä joudutaan tosissaan pelaamaan pisteiden teen ja laitettiin työhaalarit päälle.

Lempon runkosarjan viimeinen kotipeli Nurmon Jymyä vastaan on seuraava runkosarjapeli lauantaina 5. maaliskuuta. Lempolla on jäljellä vielä kaksi runkosarjapeliä ennen pudotuspelejä.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Simo Puttonen, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Tomi Rumpunen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi

Isku: Niko Lintula, Tiitus Vuori, Antti Taponen, Ossi Mäkinen, Daniel Heinonen, Siim Röömussaar ja libero Joni Veripää

Tulospalvelu

PALKINNOT:

Lempon paras pelaaja: Tomi Rumpunen
Iskun paras pelaaja: Antti Taponen

PISTEET:

Lempo: Tomi Rumpunen 13, Simo Puttonen 8, Tuomas Sillanpää 7

Isku: Antti Taponen 8, Daniel Heinonen 8, Ossi Mäkinen 7

YLEISÖ: 110

SEURAAVA PELI:

Lempon kausi jatkuu lauantaina 5.3. runkosarjan viimeisellä kotipelillä Jymyä vastaan. Isku pelaa 5.3. Pälkänettä vastaan kotisalissaan.

Haastattelussa Tomi Rumpunen ja Simo Puttonen

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Antti Raunio