Lempolle piste Pyynikiltä, Isku voittoon viidessa erässä

19.11.2023

M1 RUNKOSARJA RANTAPERKIÖN ISKU - LEMPO-VOLLEY 3–2 (20–25, 25–23, 19–25, 25–21, 15–13)

19.11.2023 Pyynikin palloiluhalli, Tampere

Lempo-Volley taipui miesten 1-sarjan paikallispelissä Pyynikin palloiluhallissa viiden erän väännön jälkeen sunnuntaina. Tamperelainen Rantaperkiön Isku kuittasi viikon takaisen 0–3-tappion ja voitti Lempon 3–2 (20–25, 25–23, 19–25, 25–21, 15–13).

Niinpä tilanne sarjan kärjessä ja kamppailussa ylemmän jatkosarjan neljästä paikasta jatkuu todella tasaisena. Kisko johtaa (17 pistettä, 7 ottelua), Isku nousi toiseksi (14/8), East Volley on kolmas (14/8), Lempo neljäs (14/6) ja Sampo viides (13/8).

Lempo aloitti pelin todella vahvasti ja kaikissa kolmessa tappioerässä peli vaikutti olevan hallussa ja etumatkaa oli muutamia pisteitä. Nuoren Iskun esitys ansaitsee kuitenkin ison hatunnoston: Isku nousi voittoerissään hienosti takaa ohi ja käytti omat oljenkortensa todella tehokkaasti.

– Olikohan tämä niitä kuuluisia uskon asioita. Olimme tappioerissäkin niskan päällä. Mutta ei saatu vastaanotto-hyökkäämistä toimimaan ihan normaalilla tasolla. Meillä oli takana repailen viikko harjoituskentillä ja repalein oli pelikin, Lempon päävalmentaja kommentoi pelin kääntymistä kotijoukkueelle.

Lempolla oli mukana libero Jyri Niemi farmipelaajana Akaa-Volleysta. Kaikille lempolaisille tuttu Niemi palkittiin heti joukkueen parhaana.

– Meillä oli aika paljon vastaanoton kanssa vaikeuksia ja Isku syötti kotonaan paljon paremmin kuin odotin. Isku hyökkäsi myös todella hyvin, Lempon Jyri Niemi arvioi ottelua ja kehui Iskun pelaamista.

Aiempaan kohtaamiseen molemmat muuttivat olennaisesti pelaavia kokoonpanojaan. Lempolla avaukseen nousivat Niemen lisäksi Aaro Keisanen, Ville Tuki, Simo Puttonen ja Veeti Kosonen. Isku sai takaisin Arttu Ahosen ja Ville Haapakosken, jotka aloittivat. Hakkurina tosin pelasivat pelin edetessä myös Boris Fiykov ja Juho Panu. Isku löysi pelin aikana vaihdosta paljon voimaa ja ratkaisuhahmoiksi nousseet yleispelaaja Henrik Henschel ja passari Roope Heikkiniemi tulivat peliin mukaan kesken kaiken.

Varsinkin Iskun parhaana palkittu saksalaisvahvistus Henschel (18 pistettä) oli nelos- ja vitoserän ratkaisupalloissa todella kylmäpäinen ja teki isoja pisteitä. Häntä tukivat vahvasti läpi pelin Fiykov ja Lauri Bär, jotka kokosivat molemmat 17 pistettä.

Isku oli tehnyt hyvin läksynsä viime viikkoisen Lempäälä-tappion jälkeen. Lempolla oli isoja vaikeuksia saada Iskun peippejä ylös ja kotijoukkue paransi syöttöään selvästi. Pelin edetessä Lempo paransi omaa puolustuspeliään, mutta vastapainoksi hyökkäystehot laimenivat ottelun kuluessa.

Lempolta hakkuri Tuomas Sillanpää oli tutun tehokas ja kokosi maukkaan saldon 26 pistettä. Eetu Ahonen loisti varsinkin syöttöpaikalla ja summasi 11 pistettä. Veeti Kosonen hoiteli hyökkäyspelin vahvasti kooten 12 pistettä.

Lempon voittoerissä vierasjoukkue pystyi pitämään tarvittavan kovuuden myös erien loppuhetkillä. Lempo olikin pelissä vahvimmillaan erien aluissa, kun Isku oli etevämpi lopuissa. Tappioerissä Iskulta löytyi uskallusta koviin ratkaisuihin, jotka toivat tällä kertaa toivotun tuloksen.

Lempo jatkaa kauttaan vieraspelillä Helsingissä, ensi lauantaina vastassa on PuMa. Tavoite on selvä: avata vierasvoittosaldo. Alkukauden kaksi vieraspeliä ovat tuoneet molemmat 2–3-tappiot.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Jyri Niemi

Iskun paras pelaaja: Henrik Henschel

Yleisö:  86

Pisteet

Lempo: Tuomas Sillanpää 26, Veeti Kosonen 12, Eetu Ahonen 11, Simo Puttonen 11

Isku: Henrik Henschel 18, Lauri Bär 17, Boris Fiykov 17

Seuraava peli:

Lempo kohtaa PuMan vieraskentällä Helsingissä 25.11. Isku pelaa Kiskoa vastaan kotikentällään 26.11.

Avauskokoonpanot

Lempo: Ville Tuki, Simo Puttonen, Aaro Keisanen, Tuomas Sillanpää, Veeti Kosonen, Eetu Ahonen ja libero Jyri Niemi

Isku: Henri Strengell, Lauri Bär, Anton Kokki, Ville Haapakoski, Oskari Sarajärvi, Arttu Ahonen ja libero Niko Lehtosalo