Lempo valloitti aina hankalan Nurmohallin, Jymy kaatui 3-1

3.10.2021

M1 RUNKOSARJA: NURMON JYMY – LEMPO-VOLLEY 1–3 (15–25,22–25, 27–25, 17–25)

3.10. Nurmohalli, Seinäjoki

Lempo-Volley jatkaa ilman pistemenetyksiä miesten 1-sarjassa. Nurmon Jymy Akatemia kaatui sunnuntaina Nurmohallissa erin 3-1 (25-15, 25-22, 25-27, 25-17). Lempolla on kaksi voittoa kahdesta sarjapelistä.

Nurmohalli on vuosien aika ollut aina haastava vieraspelipaikka, joten täysiä pisteitä arvostettiin pelin jälkeen isosti pukukopissa.

- Nurmo on aina ollut vaikea paikka, siihen nähden tosi hyvä esitys, päävalmentaja Marko Laakso kertoi.

Lempolta puuttuivat kokenut kolmikko Sten Kruuda, Simo Puttonen ja Tomi Rumpunen, joten se avasi tilaa nuoremmille loistaa. Valmennuskaksikko Marko Laakso ja Kari Nieminen pyörittivät rosteria hienosti ja vaihdot toimivat upeasti, kuten eräraportista huomaa.

Etenkin Niko Montosen sisääntulo kakkoserässä oli vakuuttava, hän käänsi erän Lempolle ja pelasi pelin loppuun. Keskitorjuja Jani Liski pelasi avauksessa koko pelin ja otti pelin makeimmat torjunnat. Alkukaudesta vähemmälle peliajalle saaneista pelaajista useampi sai hyviä onnistumisia.

-Vaihdoilla oli tarkoitus enemmänkin pätkiä peliä, mutta Niko ja Kalle tulivat tosi hyvin sisään ja saivat jatkaa. Molemmilla osui nopeasti syöttövuoro, jotka toivat tulosta, Laakso taustoitti.

1. Erä: Lempo aloitti pelin vahvasti. Jani Liski debytoi näyttävästi, heti avauspalloihin upea paterin torjunta. Tatu Härkösen alkuerän syöttöputki vei Lempon 10-3-johtoon. Siitä oli Lempon kiva hallita erää.

Jymy teki avauserään useita syöttövirheitä ja helpotti Lempon peliä suuresti. Vastaavasti Lempon syöttö oli terävä: pari ässää ja useita Jymyn nostoja irti. Lempo hyökkäsi hyvillä tehoilla, avauksessa ollut Arttu Moisio teki hienoja ratkaisuita. Lempon hyökkäystehot toivatkin selvän erävoiton, kun side out toimi.

2. Erä:  Jymy paransi selvästi, syöttö pysyi kentässä ja Lempon syöttö nousi kotijoukkueella useasti kuppiin. Se toi Lempolle vaikeuksia, kun Jymyn hyökkäystehot nousivat.

Jymy otti kehiin passariksi Ville Larikan, jonka syöttövuorot olivat pahoja Lempolle. Jymy meni erän alussa parin pinnan johtoon ja Larikan toisella vuorolla repi johdon uudestaan.

Lempo otti siinä kohtaa Moision paikalle Niko Montosen, joka käänsi erän. Montonen syötti tappioasemasta 14-17 Lempon 19-17 johtoon hyppysyötöillään. Sen katkettua  Lempo otti pian lisää johtoa. Larikan syötöllä Jymy tuli vielä 19-24 tilanteeseen 22-24, mutta hyökkäysvirhe päätti erän.

3. Erä: Tasaisin erä, jossa johtoasema vaihteli jatkuvasti. Lempo aloitti vahvasti, Jymy nousi rinnalle passariksi palanneen Ville Kivenmäen hyvällä keskipelillä. Lempon vaihto toimi taas, kun erän keskivaiheilla Kalle Nieminen toi syötöillään Lempon mukaan erään parin pinnan takaa.

Erä oli pinna pinnalta -menoa loppuun asti. Jymy tarvitsi lopulta neljä eräpalloa, kun viimein Sillanpään veto painui hieman leveäksi. Hakkuri Matias Tammela oli loppuerän hahmo.

4. Erä: Lähti Lempon Lehtimäen neljän pinnan putkella ja Lempo pääsi hallitsemaan erää pitkään parin pinnan etumatkalla.

Lempo sai tärkeän 16-11-johdon erän puolivälissä, etenkin laidasta Itänen ja Sillanpää hyökkäsivät läpi pelin hyvin tehoin. Jymy teki tässä kohtaa muutaman kohtalokkaan hyökkäysvirheen. Lempon vaihto toimi taas, kun kentälle tullut Veeti Ahlfors löi vastapallon kenttään. Lempon pystyi pitämään eron ja hoiteli kaikki jaossa olleet sarjapisteet.

- Saatiin laitapelaajien kanssa peli ihan hyvin toimimaan. Avauserän jälkeen Jymy rupes pelaan, Lempon parhaana palkittu Arttu Lehtimäki näki.

- Kaveri teki hyvät vaihdot kanssa. Mutta selvittiin kunnialla.

- Eka erä tuli ehkä liiankin helpolla. Mutta muutamalla osuvalla vaihdolla selvittiin tänään vaikeista paikoista, Laakso kertoi.